#بالای_منبر
کارمندی واقعا همونقدر بده که گفته میشه؟
چند وقتی میشه که بنا به دلایل مختلفی، عدهای از سیاستمداران یا اقتصاددانان کشور در حرفهاشون به کار کارمندی و سازمانی به شدت حمله میکنن و حتی جملات توهینآمیزی رو درباره کارمندان بیان میکنن.
از طرف دیگه، شرایط اقتصادی وحشتناک کشور باعث شده که حقوق کارمندان به شدت از تورم عقب بمونه و حتی به نظر مردم هم کارمندی کار بیهوده و احمقانهای بهنظر برسه و ایدهای شکل بگیره مبنی بر اینکه هرکس باید کسب و کار خودش رو راه بندازه و از همون اول، خودش رئیس خودش باشه.
اما این حرفها واقعا چقدر درسته؟
امروز اگر توی مترو یا خیابون با آدمها حرف بزنید، انگار همه دنبال این هستن که یه کسب و کاری از خودشون داشته باشن اما این ایده چقدر کارآمده و واقعا این افراد میتونن با تاسیس یک کسب و کار کوچک، درآمد یا موقعیتی بهتر از کارمندی فرد دیگهای داشته باشن؟
نکتهای که باید بهش توجه کرد، اینه که کارمندی اگر در جایی باشه که ما بتونیم در اونجا یاد بگیریم، تجربه کنیم و خودمون رو ارتقا بدیم، بسیار بهتر از اینه که شروع کارمون با تاسیس یک کسب و کار اتفاق بیفته؛ چون اگر تجربه درستی از صنعت موردعلاقهمون نداشته باشیم، احتمال زیاد کسب و کارمون هم خیلی زود به شکست ختم میشه.
مورد بعدی اینه که به قول یکی از اساتیدمون: «کارمندی یعنی شما میتونید اشتباه کنید و هزینهش رو فرد دیگهای که رئیس سازمانه پرداخت کنه.» و حتی اگر کارمندی رو با هدف یادگیری انجام بدیم یا حتی اگر بخوایم تا آخر عمر کارمند باشیم، در این مسیر رشد کنیم و به مدارج بالاتر سازمان برسیم، کار کم ریسکتر و حتی به صرفهتریه.
بیشتر حرفهایی که در مذمت کارمندی گفته شده، ناشی از هیجان و فضای کسب و کارهای استارتاپی هست که تازه در ایران شکل گرفته و به نظرم نباید تحت تاثیر این فضا خودمون رو وارد فضای پرریسکتری کنیم که عواقب جدیتری هم داره. به قول بازاریهای قدیم شما اول باید خاک یه کاری رو بخورید تا بتونی استاد بشی توش!
@zaviediid