کارل وینسون بهعنوان یک ناو هواپیمابر هستهای، میتواند تا نود فروند هواپیما و هلیکوپتر را در خود جای دهد و حمل کند.
در حاضر هم در عرشهی این ناو هواپیما و هلیکوپترهای زیر مستقر هستند. 1. اف 35سی لایتنینگ.
🔺جنگدهای رادارگریز از نسل پنجم که برای ماموریتهای تهاجمی، شناسایی و دفاع هوایی کاربرد دارد. 2. اف/ای18 سوپرهورنت.
🔺 سوپرهورنتها ستون فقرات کارل وینسون هستند.
🔺معمولا حملات زمینی، جنگ هوایی و پشتیبانی نزدیک اساسیترین وظیفهی این هواپیما است. 3. ایآی18جی گراولر. جنگ الکترونیک، جمینگ رادارها و ارتباطات دشمن، تخصص و مسئولیت این هواپیما است.
💥4. ای-2دی هاوکای. هواپیمای شناسایی و فرماندهی هوایی که میتوانند به راحتی تحرکات دشمن را از فواصل دور رصد کنند.
🔺 این رزمناو از کلاس تیکوندروگا بوده و از قابلیت بالای دفاع هوایی-موشکی بخوردار است. در کنار این رزمناو، ناوشکنهای کلاس آرلی برک مانند:
🔺یواساس استریت و یواساس ویلیام پی ( هر دو از سندیگو) برای دفاع ضد زیردریایی و سطحی همیشه در اطراف کارل وینستون حضور دارند. هستهی مخفی ناو هواپیمابر کارل وینستون را زیردریاییهای تهاجمی، تشکیل میدهند.
🔺معمولا زیردریاییهایی از کلاس لسآنجلس یا ویرجینیا، برای عملیاتهای مخفی و ضد زیردریایی با این شهر شناور در حرکت هستند. در هنگام عملیاتی شدن یا شروع یک جنگ، ناو هواپیمابر کارل وینسون از پنج امکان به شکل همزمان بهرهمند است.
🔺در بخش اول، جنگ هوایی است که این ناو با هواپیماهایش مانند اف-هجده آی و اف-35سی میتواند بدون محدویت علیه اهداف زمینی، دریایی و هوایی انجام وظیفه کنند. این هواپیماها توان شلیک موشکهای هدایتشونده، بمبهای هوشمند و موشکهای ضد کشتی را دارند. در بخش دوم؛ عملیاتهای دفاع هوایی و موشکی است.
🔺رزمناوها و ناوشکنهای همراه کارل وینسون مثل یواساس پرینسون با سیستمهای موشکی SM_6 و Aegis میتوانند از هرگونه حملات احتمالی به ناو محافظت کنند. بخش سوم عملیاتی کارل وینسون، جنگ الکترونیک است.
🔺این بخش از کار، به عهدهی هواپیماهای گراولر EA-18G بوده که میتوانند کل رادارها و ارتباطات دشمن را مختل و نابود کنند. در بخش چهارم عملیات، توانایی خیرهکنندهی جنگ زیر دریاییها است. در این هنگام، هلیکوپترهای MH-60 و زیردریاییها قادر به شناسایی دشمن و انهدام آن میباشند.
🔺 بخش پنجم و نهایی کارل وینسون، قدرتنمایی و بازدارندگی آن است. در واقع کارل وینسون به خودی خود، یک ابزار دیپلماسی نظامی است.
🔺حضور این ناو هواپیمابر در هر منطقه میتواند پیام مشخصی را به دشمن بفرستد و از درگیری جلوگیری کند.
🔺به طور خاص این ناو عظیم، یک محل استراتژیک متحرک است که به عنوان یک پایگاه فرماندهی عمل کرده و هواپیماهای آن بدون محدویت میتوانند روزانه صدها سورتی پرواز انجام دهند بدون آنکه، آسیبی به خودش برسد. ناو هواپیمابر کارل وینسون در حال حاضر در کنار ناو هری ترومن در دریای عرب مشغول عملیات علیه حوثیهای یمن هستند. به احتمال زیاد در روزهای آینده ناوگروه جرالد فورد هم به آنها اضافه خواهد شد.
🔺 باتوجه به تمدید شدن یک ماههی ناو هری ترومن در منطقهی سنتکام، حضور همزمان هر سه ناو بستگی به وضعیت پروندهی جمهوری اسلامی خواهد داشت.