Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Лёха в Short’ах Long’ует
Лёха в Short’ах Long’ует
Iranian Defensive Power avatar
Iranian Defensive Power
Iranian Defensive Power avatar
Iranian Defensive Power
Davr
Ko'rishlar soni

Iqtibos

Postlar
Repostlarni yashirish
تانک T-72S نیروی زمینی سپاه مجهز به سامانه اخلال‌گر آمبرلا-۲، در جریان بخش دوم رزمایش پیامبراعظم(ص)-۱۹ نیروی زمینی سپاه

• سامانه اخلال‌گر آمبرلا-۲ توان اخلال در GNSS (هدایت‌های ماهواره‌ای) و سیگنال‌های رادیویی تا فرکانس ۶ گیگاهرتز و تا شعاع ۲ کیلومتر را دارد. عمده کاربرد این بازه فرکانسی و برد، در هدایت ریزپرنده‌ها و مولتی‌روتورهای انتحاری است. صاایران (سازمان صنایع الکترونیک وزارت دفاع) سازنده سامانه آمبرلا-۲ است.

پی‌نوشت: در سال‌های اخیر در کشورمان محصولات متنوعی در حوزه سامانه‌های دفاع فعال نرم جهت مقابل با تهدیدات خودروها و ادوات زرهی تولید شده (نظیر اخلال‌گرهای رادیویی، فروسرخ و...)، اما این سامانه‌ها نه‌تنها به‌خودیِ خود پاسخ‌گوی تهدیدات نیستند، بلکه با ظهور تسلیحات جدید مانند تسلیحات مبتنی بر هدایت فیبر نوری، اثرگذاری خود را تقریبا به‌طور کامل از دست خواهند داد و شرایط جدید ایجاب می‌کند که نیروهای زمینی ارتش و سپاه، از صنایع دفاعی کشورمان توسعه سامانه‌های دفاع فعال سخت (مبتنی بر مقابله سخت و فیزیکی با پرتابه‌ها و تهدیدات) مطالبه کنند.

#نیروی_زمینی_سپاه #پیامبراعظم۱۹
#آمبرلا۲ #اخلال‌گر

@iranian_defensive_power
موشک سوپرسونیک ضدکشتی ایران!

• در جریان نمایشگاه دستاوردهای وزارت دفاع که برای بازدید رهبر انقلاب تدارک دیده شد، در نهایت پلتفرم موشک ضدکشتی سوپرسونیک ایران رخ نشان داد!

• مدت‌ها بود که اخباری مبنی بر توسعه موشک‌های ضدکشتی فراصوت (سوپرسونیک) در ایران منتشر می‌شد، اما اینکه این موشک با الگوگیری از چه پلتفرمی ساخته شده و یا چه شکل و شمایلی دارد، پنهان و ناشناس بود؛ براساس منابع غیررسمی بیش‌از ۲ دهه پیش، ایران چند فروند موشک کروز ضدکشتی سانبرن (P-270، نام‌گذاری ناتو SS-N-22) از روسیه خریداری کرده، اما تاکنون هیچ تصویری از آن منتشر نشده بود.

• در نهایت در جریان نمایشگاه امروز، ماکتی از بخش پیشرانه و ورودی هوای موشک در دست توسعه ایران منتشرشده که نشان می‌دهد وزارت دفاع با الگوگیری از پلتفرم موشک سانبرن، در حال توسعه این موشک سوپرسونیک ضدکشتی است؛ موشک سانبرن از یک‌پیشرانه سوخت جامد به‌عنوان بوستر و شتاب‌دهنده اولیه استفاده می‌کند و از پیشرانه‌های رم‌جت نیز به‌عنوان پیشرانه اصلی جهت پرواز تا اصابت به هدف بهره می‌گیرد.

• نکته‌ای که وجود دارد، سنگینی و بزرگی ذاتی موشک سانبرن است؛ این موشک حدود ۴٫۵ تن جرم و نزدیک به ۱۰ متر طول دارد! مشخصاتی که بعید است کشورمان عیناً براساس آن کروز فراصوت خود را توسعه دهد و پیش‌بینی می‌شود که کروز سوپرسونیک ایران نسخه‌ای سبک‌تر و کوچک‌تر باشد تا امکان نصب آن برروی انواع سکوهای پرتاب زمینی، دریایی و حتی هوایی فراهم شود.

پی‌نوشت: موشک سانبِرن بسته‌به ارتفاع پروازی‌اش، بین ۱۲۰ تا ۲۵۰ کیلومتر برد و ۲ تا ۳ ماخ سرعت دارد. سرعت بالای پرواز موشک زمان واکنش سامانه‌های دفاعی ناو را بسیار کاهش می‌دهد و احتمال موفقیت موشک مهاجم را افزایش می‌دهد.

#ایران #وزارت_دفاع
#موشک_کروز #موشک_سوپرسونیک

@iranian_defensive_power
عملیات سامانه ۱۵ خرداد در جریان رزمایش اقتدار پدافند هوایی ارتش ۱۴۰۳

• سامانه ۱۵ خرداد به‌وسیله رادار آرایه فازی فعال نجم-۸۰۴ اقدام به‌کشف و ره‌گیری اهداف متخاصم کرده و با موشک صیاد-۳ با هدف خود درگیر شده است.

• پی‌نوشت: برخی خبرگزاری‌ها و کانال‌های نظامی به‌اشتباه این ویدئو را با عنوان سامانه جوشن منتشر کردند!

#رزمایش #پدافند #۱۵خرداد

@iranian_defensive_power
03.02.202505:54
انفاق به سبک چینی (بخش چهارم)

• در بخش سوم به سنگ‌اندازی‌های متعدد کشورهای غربی در کنار مشکلات متعدد مالی و فنی میان ایران و چین اشاره شد. برآیند این مشکلات سبب شد تا همکاری‌های دو کشور در حوزه راکتورهای قدرت جهت تولید برق و یا راکتورهای تحقیقاتی با توان بالا به جایی نرسد. پس از تعلیق قرارداد ساخت دو راکتور ۳۰۰ مگاواتی در نیروگاه کارون در میانه‌ی سال ۱۳۷۴، آمریکایی‌ها و آژانس جنبه‌ی حساس‌تری از همکاری میان ایران و چین را یافتند. چین در آن زمان طی توافقی با ایران درحال ساخت تاسیسات فرآوری اورانیوم (UCF*¹) در اصفهان بود. تاسیسات فرآوری اورانیوم اما قابلیت تولید مقادیر انبوه UF6 را نیز به ایران ارائه می‌کرد.

• گاز UF6 همانی گازی است که به عنوان خوراک در دستگاه‌های سانتریفیوژ استفاده می‌شود و تولید انبوه آن یکی از گلوگاه‌های حساس در صنعت غنی‌سازی و چرخه‌ی سوخت هسته‌ای است. ایران قصد از ساخت چنین تاسیساتی در اصفهان را طبق وظایف خود در پائیز سال ۱۳۷۵ به اطلاع بازرسان آژانس می‌رساند. از دیگر تاسیساتی که در مرکز بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای (INTC*²) با همکاری چینی‌ها در این بازه‌ی زمانی درحال ساخته شدن بود، کارخانه‌ی تولید زیرکونیوم (ZPP*³) بود. طبق اعلام برخی منابع چین در حوزه‌ی ساخت تاسیسات تولید آب‌سنگین خنداب اراک نیز با کشورمان تبادل دانش و اطلاعات داشته است. از دیگر اقدامات رخ داده فروش حداقل یک دستگاه لیزر بخار مس به مرکز تحقیقات لیزر بوده است که در مطالعه و توسعه‌ی فناوری لیزر و استفاده از آن جهت مطالعه‌ی غنی‌سازی اورانیوم و تفکیک مواد با استفاده از لیزر استفاده شده بوده است.

• برنامه‌ی ساخت این تاسیسات اما با توقف همکاری‌های هسته‌ای میان دو کشور در بهار سال ۱۳۷۶ نیز متوقف شد. در این زمان چین به دلایل متعددی مانند فشار سیاسی از سوی آمریکا و انعقاد قراردادهای بزرگی پیرامون تجدید نظر در سیاست‌های صادراتی مواد با کاربری دوگانه و... اعلام کرد که قرارداد فروش تاسیسات فرآوری اورانیوم و فروش دو راکتور ۳۰۰ مگاواتی به ایران که حدود ۲ سال پیش تعلیق شده بود، لغو می‌شود. لغو قراردادها اما توسعه‌ی این تاسیسات به شکل مستقل و بومی را متوقف نمی‌کند‌ و در سال‌های پس از توقف این قرارداد با استفاده از ظرفیت‌های داخلی و واردات برخی قطعات و تجهیزات از کشورهای خارجی، تاسیسات فرآوری اورانیوم، کارخانه‌ی تولید زیرکونیوم و تاسیسات تولید آب‌سنگین خنداب اراک را تکمیل می‌کند.

پی‌نوشت۱: در دی‌ماه سال ۱۳۶۹ مقادیر نسبتا بالایی از مواد هسته‌ای از چین به شکل اعلام نشده از سوی کشورمان خریداری و وارد می‌شود. مقادیر دقیق و نوع این مواد در تصویری که از گزارش آژانس در سال‌های بعد منتشر شده بود مشخص است. این مواد در برخی آزمایش‌ها و تحقیقات توسط کشورمان مورد استفاده قرار گرفته بود. یک مورد حساس و مهم از این آزمایش‌ها استفاده از UF4 خریداری شده جهت تولید فلز اورانیوم بوده است.

پی‌نوشت۲: بررسی دقیق آزمایش‌ها و تحقیقات انجام شده توسط کشورمان با استفاده از مواد هسته‌ای خریداری شده از چین و دیگر کشورها در این مطلب و موضوع نمی‌گنجد.

*[1]: Uranium Conversion Facility
*[2]: Isfahan Nuclear Technology Center
*[3]: Zirconium Production Plant

#ایران #چین #اصفهان

@iranian_defensive_power
27.01.202516:53
● عملیات شبانه نیروهای ویژه 👍

• تیپ ۶۵ نیروهای ویژه هوابرد یا تیپ ۶۵ نوهد، معروف به کلاه‌سبزهای ارتش ایران یکی از ۹ یگان تکاور نیروی زمینی ایران و زبده‌ترین نیروی ویژه ارتش جمهوری اسلامی ایران است. این تیپ با برخورداری از زبده‌ترین نیروها، توان انجام طیف وسیعی از عملیات‌های تکاوری و رزمی را دارد.

• در جریان رزمایش اخیر نیروی زمینی ارتش، نیروهای تیپ ۶۵ در طی عملیاتی شبانه، سوار بر بالگرد با نفوذ به عمق خاک دشمن، عملیات دستگیری سرکرده گروهک تروریستی دشمن و انتقال آن به کشورمان را تمرین کردند.

Faraz | فَــــراز
16.01.202516:21
🔷اختصاصی | افتتاح منطقه دریایی جدید جاسک
🔷وضوح: 1080p FullHD
🔷Inauguration of new maritime zone in Jask
🔷Reslution: 1080p FullHD

🔷 @imaMedia_org 🇮🇷
پرتاب ماهواره ناوک توسط ماهواره‌بر سیمرغ بهینه

• صبح امروز ماهواره‌بر سیمرغ بهینه که نخستین پرتاب خود را تجربه می‌کرد، میکروماهواره ناوک را به فضا پرتاب کرد. وزیر ارتباطات از پرتاب این میکروماهواره توسط ماهواره‌بر سیمرغ خبر داده بود و رئیس سازمان فضایی هم امروز صبح از پرتاب یک "میکروماهواره" اطلاع داده اما مشخصاً از نتیجه پرتاب اطلاعی نداده است.

• ماهواره ناوک یک ماهواره تحقیقاتی است که با جرم ۴۰ کیلوگرمی خود، در کلاس میکروماهواره‌ها قرار می‌گیرد و با هدف آزمایش و توسعه ارتباط مخابراتی در مدارهای بالا توسعه یافته است.

• ماهواره‌بر سیمرغ بهینه نتیجه به‌کارگیری مرحله اول ماهواره‌بر سریر-A و مرحله دوم ماهواره‌بر سفیر است که با ۲ هدف پرتاب آزمایشی و ساخت مدار بیضوی GTO (مدار انتقالی به GEO) و آزمایش مرحله اول ماهواره‌بر سریر توسعه یافته است.

• در نتیجه این تغییرات اعمال‌شده، طول کلی سیمرغ بهینه ۲ متر افزوده شده و به ۲۹ متر رسیده و به‌جای ارسال حداکثر محموله‌ای ۲۵۰ کیلوگرمی به مدار ۵۰۰ کیلومتری، می‌تواند محموله‌ای ۴۰ کیلوگرمی (ماهواره ناوک) را در مدار بیضوی –که سعی‌شده شبیه به مدار GTO باشد– با حضیص ۲۰۰ کیلومتر و اوج ۳۱۰۰۰ کیلومتری قرار دهد.

#وزارت_دفاع #سازمان_فضایی
#ماهواره_بر_سیمرغ #ماهواره_ناوک

@iranian_defensive_power
12.02.202517:47
🔷️ پهپاد از زهپاد

🔹️در جریان دیدار امروز مسئولان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با رهبر انقلاب، سامانه بدون‌سرنشین جدیدی رونمایی شد که ترکیبی از زیرسطحی هدایت‌پذیر از دور (زهپاد) و پرنده هدایت‌پذیر از دور (پهپاد) است.

🔹️دیده می‌شود که زهپاد به سطح آب آمده و پهپاد انتحاری با ساختار بال X شکل شبیه به خانواده پهپادهای رضوان که اخیرا رونمایی شده بودند، از داخل آن به‌وسیله بوستر راکتی پرتاب می‌شود.

🔹️هنوز نحوه استفاده از این وسیله مشخص نیست اما می‌توان حمل و رهاسازی آن توسط شناورها را متصور بود. چنین ترکیب‌هایی که در جنگ اوکراین نیز شاهد انواعی از آن مانند شهپاد+اف‌پی‌وی و حتی شهپاد حامل موشک پدافندی بودیم؛ نسل آینده تسلیحات هستند.

🔹️از مزایای زیرسطحی به‌نسبت قایق بی‌سرنشین می‌توان به سخت‌تر بودن کشف و هدف‌قراردادن آن تا نقطه پرتاب پهپاد اشاره نمود. با ترکیب این تسلیحات با توانایی‌هایی که هوش مصنوعی در اختیار کاربر قرار می‌دهد، می‌توان تاثیرگذاری آن را چندین برابر نمود.

#بدون_سرنشین #پهپاد
#زهپاد #ایران

NPC
@Partisan2015
05.02.202509:22
● ویدئویی از درگیری سامانه باور-۳۷۳ با هدف شبیه‌سازی‌شده در رزمایش

#رزمایش #پدافند #باور۳۷۳

@iranian_defensive_power
02.02.202517:30
تحلیل‌گر نمای کاسبِ مخاطب

• در چند ماه گذشته، بخش قابل توجه پست‌های هرروز و هرشب تعداد زیادی از کانال‌ها و اکانت‌ها، خبر عملیات قریب الوقوع موشکی از طرف ایران یا حمله کشورهای خارجی به‌خاک کشورمان بود و حتی برای آن زمان دقیق مشخص می‌کردند و با اینگونه مطالبِ دروغ چندین هزار مخاطب جدید جذب کردند و در سطح کلان ذهن کاربران فضای مجازی و حتی سایر تحلیل‌گران را نیز جهت‌دهی کرده و از همین وعده‌هایی که هیچ واقعیتی نداشتند و ناشی از ژست «آگاه» و «متصل» بودن ادمین این کانال‌ها بود، حس «ناامیدی» و حس «کم‌کاری نیروهای مسلح» را به جامعه تزریق کردند.

• حال در ادامه روند سریالی شان، اقدام به انتشار جمله‌ای کرده‌اند و آن‌را به سردار حاجی‌زاده نسبت می‌دهند با این مضمون «هیچکسی نمی‌تواند دستور رسمی نظامی رهبر انقلاب را برای هرگونه عملیاتی لغو کند و یا بگوید که امکان اجرای آن نیست، اکنون به این مرحله رسیده‌ایم» و در ادامه جوری تفسیر و تحلیل ارائه دادند که کلام ایشان در مورد وعده صادق-۳ است؛ اما آیا اصلا ایشان چنین جملاتی را گفته‌اند؟

• در واقع چند روز پیش و پس از رزمایش پدافندی نیروی هوافضای سپاه مستندی با همین موضوع از صداوسیما پخش شد که در بخشی از آن سردار حاجی زاده در توضیح توانمندی کشور در تولید سامانه‌های دفاعی اینگونه می‌گوید «امروز به جایی رسیدیم که اگر حضرت آقا هر دستور نظامی بدهد قابل اجرا است؛ این پیشرفت توسط جوانان نسل جدید انجام شده».

• اما ادمین کانال‌های مذکور، کلمات این عبارت را تغییر دادند و هم‌چنین با جداکردن بخش ابتدایی، این صحبت را به اجرا شدن یا نشدن عملیات وعده صادق ۳ ارتباط دادند!

• اگر افراد اولین اصل استفاده از فضای مجازی که «باور نکردن هر حرف بدون مستند» است را رعایت کنند، در این افراد نمی‌توانند از این روش‌ها برای جذب مخاطب بیشتر استفاده کنند و داده‌های غلط به ذهن مخاطب خود تزریق کنند.

#وعده_صادق #سردار_حاجی_زاده

@iranian_defensive_power
● انفاق به سبک چینی (بخش اول)

• چند خط از گزارشی که توسط آمریکایی‌ها پیرامون روابط چین و کشورمان منتشر شده است را می‌بینید. دهه‌ی هفتاد شمسی دوران آغاز همکاری گسترده‌ی هسته‌ای میان ایران و چین بود که برکاتش تا به امروز پابرجاست و برای مثال در تاسیسات هسته‌ای اصفهان یا خنداب اراک تجلی می‌یابد. در این مورد خاص اما یک دستگاه کالوترون (Calutron) از چین خریداری شده بوده است که آمریکایی‌ها و غربی‌ها پیرامون آن حساس می‌شوند.

• کالوترون خریداری شده امروز در مرکز پزشکی و کشاورزی هسته‌ای کرج است و رادیوایزوتوپ تولید می‌کند. کالوترون اما نوعی طیف‌سنج جرمی است که براساس شتاب‌دهنده‌ی ذرات‌بنیادی سیکلوترون (Cyclotron) توسعه یافته است و دستگاه مورد استفاده در سبک غنی‌سازی الکترومغناطیسی (EMIS) است. این سبک را باید جزو اولین سبک‌ها جهت غنی‌سازی اورانیوم در مقیاس صنعتی دانست که آمریکایی‌ها پیشگام گسترشش بودند.

• البته عراق چندسال پیش از این خرید نیز در زمان برنامه‌ی هسته‌ایش در دهه‌ی ۸۰ میلادی در حوزه‌ی EMIS درحال کار جدی و پیشرفت‌های قابل‌توجهی بود که روند آن با جنگ‌ اول‌ خلیج‌فارس ضربه‌ی جدی خورد و تقریبا کاملا متوقف شد. سبک EMIS، سبکی بدوی، کم‌بازده و نامناسب است که برای کشورهایی که توانایی صنعتی و فناوری پیشرفته لازم را ندارند (مانند عراق) بسیار مناسب است. باید توجه شود همین سبک نیز دشواری‌ها و نکات مهم فنی مرتبط با خود را دارد اما در برابر سبکی مانند پخش و سانتریفیوژهای گازی عموما دشواری کم‌تری دارد.

• بعدتر آژانس انرژی اتمی در بازدید زمستان سال ۱۳۷۰ گزارش می‌کند‌ کالوترون مذکور که خریداری شده است آن‌قدر کوچک است که مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند اما هم‌چنان خطر فراگیری اصول و علوم مربوط به سبک غنی‌سازی الکترومغناطیسی (EMIS) و اشاعه‌ی آن وجود دارد و باید مراقب بود. نگرانی آژانس از یک‌سو پیرامون جنبه‌ی اولیه‌ی این روش و قابلیت غنی‌سازی اورانیوم با آن بود اما جنبه‌ی مهم‌تر و حتی خطرناک‌تر این روش برای آژانس و کنشگران ضداشاعه، وجود قابلیت غنی‌سازی پلوتونیوم در سبک EMIS است. کاری که با روش‌هایی مانند پخش (Diffusion) و یا سانتریفیوژهای گازی منطقی و ممکن نیست.

• کشورمان در سال‌های بعد اما عطای سبک EMIS را به لقایش می‌بخشد و در حوزه‌ی غنی‌سازی اورانیوم دو سبک غنی‌سازی با سانتریفیوژهای گازی و سبک غنی‌سازی اورانیوم با لیزر را پیگیری می‌کند که امروزه مورد اول به شکل گسترده استفاده می‌شود و مورد دوم با وجود موفقیت نمونه‌ی آزمایشگاهی آن به گفته‌ی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی به دلیل بازدهی کم‌تر از سانتریفیوژهای گازی به شکل داوطلبانه کنار گذاشته شده است. از جمله دیگر سبک‌هایی که قابلیت غنی‌سازی پلوتونیوم را دارد همین سبک غنی‌سازی با لیزر است.

پی‌نوشت: روش کار کالوترون نسبتا پیچیده است و صحبت از آن از حوصله‌ی این مطلب خارج است.

#چین #ایران
#EMIS #Calutron

@iranian_defensive_power
🔷اختصاصی | الحاق ناو اطلاعاتی زاگرس
🔷پیش‌نمایش ویدئو
🔷Commencing of Zagros Intelligence ship
🔷Video Preview

🔷 @imaMedia_org 🇮🇷
16.02.202508:10
05.02.202520:28
● در تصاویر منتشرشده برای نخستین‌بار دکل و آنتن رادار کنترل‌آتش تلار سامانه باور-۳۷۳ به‌وضوح مشخص است. در کانال بیش‌از ۴ سال پیش طرح تلار و دکل و آنتن تلار سامانه باور-۳۷۳ با استناد به داده‌های موجود پیش‌بینی و طراحی شده بود (پست ریپلای‌شده).

• به‌جهت اینکه باور باید در بردهای زیاد درگیر شود، در بردهای بالای ۳۰۰ کیلومتر و ارتفاعات زیر ۴۰ تا ۴۵ هزارپا دچار محدودیت است، چرا که کروی بودن زمین مانع حفظ ارتباط مستقیم موشک و رادار زمینی می‌شود. از این جهت رادار کنترل آتش برای برقرار ارتباط و لاک رادار، برروی دکل و در ارتفاع مستقر شده است.

#باور۳۷۳

@iranian_defensive_power
برگزاری مرحله دوم رزمایش پدافند هوایی اقتدار ۱۴۰۳ ارتش

• در ادامه سلسله رزمایش‌های برگزارشده نیروهای مسلح، مرحله دوم رزمایش اقتدار پدافندهوایی ۱۴۰۳ با محوریت نیروی پدافندهوایی ارتش در جنوب و مرکز ایران برگزار می‌شود.

• انواع سامانه های موشکی، توپ‌خانه‌ای، راداری، شنود الکترونیکی و سیگنالی، اطلاعات و شناسایی و دیده‌بانی تحت هدایت شبکه یکپارچه پدافندهوایی کشور در این رزمایش به اجرای ماموریت می‌پردازند.

○ تصویر: سامانه باور-۳۷۳ (ایمامدیا)

#ارتش #پدافند_هوایی
#رزمایش_اقتدار_۱۴۰۳

@iranian_defensive_power
سرانجام موتور RD-250 در ایران!

• بررسی تصاویر منتشرشده نشان می‌دهد که ماکتی از موتور RD-250 نیز در نمایشگاه امروز حضور داشته که نشان‌دهنده دسترسی و سرمایه‌گذاری وزارت دفاع برروی این موتور است.

• موتور RD-250 یک موتور سوخت مایع است که حدود ۹۰ تن رانش ایجاد می‌کند، اگرچه قدمت این موتور دستکمی از موتورهای سیمرغ و... ندارد، اما ایمپالس (ضربه ویژه) آن حدود ۳۰۱ ثانیه است؛ برخلاف ایمپالس ۲۳۶ ثانیه‌ای موتور تفتان ماهواره‌بر سیمرغ که اصلا عدد خوبی نیست!

• پیش‌تر اخبار و نشانه‌هایی مبنی بر حضور این موتور در ایران و آزمایش آن مشاهده شده بود که اکنون می‌توان با قطعیت از حضور آن سخن گفت. به‌کارگیری این موتور سوخت مایع به‌جای موتورهای فعلی ماهواره‌برهای سیمرغ/سریر، توان حمل محموله آن‌ها را به‌شدت افزایش می‌دهد و این پرتابگرها را از مشکلات آن‌‌ها تا حد زیادی رها می‌کند!

#هوافضا #وزارت_دفاع
#RD250 #RD_250

@iranian_defensive_power
پیشرانه پهپاد ابابیل-۵

• در جریان رژه ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ بود که برای نخستین‌بار، پهپاد ابابیل-۵ مشاهده شد و در همان رژه بر اساس برخی شواهد، گمان رفت که این پهپاد از پیشرانه پیستونی روتَکس-۹۱۴ استفاده می‌کند.

• در رزمایش اخیر نزاجا، تصویری توسط صداسیما منتشرشده که برخلاف تمام دفعات پیشین، پوشش پیشرانه (موتور) این پهپاد برداشته شده و نوع موتور که مشخصا از نوع روتَکس-۹۱۵ است، دیده می‌شود.

• پیشرانه روتَکس-۹۱۵ در حداکثر دور موتور خود یعنی ۵۸۰۰ دوربردقیقه، قدرتی برابر با ۱۴۱ اسب‌بخار دارد؛ البته این دور موتور و قدرت به‌طور پایدار نبوده و در حالت پایدار و مداوم، در حداکثر دور موتور ۵۵۰۰ دوربردقیقه، این موتور ۱۳۵ اسب‌بخار قدرت ارائه می‌کند.

• در ایران موتورهای خانواده روتَکس به‌وفور در پهپادها استفاده می‌شوند:
○ روتَکس-۹۱۲ (۱۰۰ اسب‌بخار قدرت): در کمان-۱۲، مهاجر-۶ و شاهد-۱۸۱
○ روتَکس-۹۱۴ (با ۱۱۵ اسب‌بخار قدرت): در شاهد-۱۲۹ و شاهد-۱۳۹
○ روتَکس-۹۱۵ (با ۱۴۱ اسب‌بخار قدرت): در ابابیل-۵

• روتکس-۹۱۵ نسبت به روتکس-۹۱۲ (تولید از سال ۱۹۸۴) و روتکس-۹۱۴ (تولید از سال ۱۹۹۶) موتور جدیدتری بوده و از سال ۲۰۱۷ تولید می‌شود. روتکس-۹۱۵ همانند دیگر اعضای خانواده خود یک موتور ۴ سلیندر مجهز به توربوشارژر است.

• در کشورمان موتورهای سری روتکس صرفاً وارداتی نیستند و به‌طور مثال، روتکس-۹۱۲ مشخصاً مهندسی معکوس شده و اگر با قطعیت از تولید ۱۰۰ درصد این موتور در داخل صحبت نکنیم، اما‌ می‌توانیم از بومی‌سازی بخش زیادی از قطعات این موتور سخن بگوییم.

• باتوجه به تجربیات کشور در تولید داخلی تمام یا بخش زیادی از اجزای موتورهای سری روتکس و نرخ مصرف بالای آن‌ها و هم‌چنین وجود تحریم‌ها، تصور خرید مستقیم و پرتعداد این موتورها از شرکت روتکس منطقی نبوده و به‌نظر شاهد تولید داخلی بخش اعظمی از این موتورها یا تمام اجزای آن هستیم.

• در انتها باید یادآور شد که روتکس-۹۱۵ علاوه‌بر پهپاد ابابیل-۵، برروی یک‌پهپاد دیگر نیز در ایران به‌کارگیری شده که در پست‌های آتی به آن پرداخته می‌شود.

#پهپاد #ابابیل
#موتور #روتکس

@iranian_defensive_power
15.01.202510:38
🔷اختصاصی | الحاق ناو اطلاعاتی زاگرس
🔷وضوح: 1080p FullHD
🔷Commencing of Zagros Intelligence ship
🔷Reslution: 1080p FullHD

🔷 @imaMedia_org 🇮🇷
13.02.202508:30
مینی‌لندینگ‌کرافت تندرو نیروی دریایی سپاه

• در جریان بازدید رئیس‌جمهور از صنایع شهید محلاتی بوشهر، تصویری از شناور مینی‌لندینگ‌کرافت تندرو شهید سعیدی نیروی دریایی سپاه منتشر شده است.

• این مینی‌لندینگ‌کرافت همانند شناورهای کلاس شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس، از بدنه آلومینیومی و کاتاماران (دو بدنه) برخوردار است و همان زبان طراحی نیروی دریایی سپاه در طراحی این شناورها را دنبال می‌کند.

• شناور مینی‌لندینگ‌کرافت شهید سعیدی ۲۷ متر طول، ۱۰.۵ متر عرض، تناژ در حالت بارگیری کامل ۸۵ تن و سرعتی بالغ بر ۳۰ نات در حالت بارگیری کامل دارد.

• این مینی‌لندینگ‌کرافت به‌جهت کوچک‌بودن، در صورت تولید آن در تعداد بالا، ابزار مهم و مناسبی برای جابه‌جایی نیروها و تجهیزات مابین سواحل و جزایر خلیج‌فارس است و حتی می‌توان در آینده دور، نقش‌های دیگری نیز برای آن متصور بود.

#نیروی_دریایی_سپاه #لندینگ_کرافت
#لندینگ_کرافت_شهید_سعیدی

@iranian_defensive_power
● عملیات هم‌زمان سامانه باور-۳۷۳ و S300

• در ادامه برگزاری مرحله دوم رزمایش اقتدار پدافندهوایی ۱۴۰۳ ارتش، سامانه‌های پدافندهوایی باور-۳۷۳ و S300 به‌طور هم‌زمان به اجرای عملیات پرداختند.

#رزمایش #پدافند #باور۳۷۳

@iranian_defensive_power
03.02.202513:36
● الحاق غیررسمی ناو شهید رئیسعلی دلواری

• در جریان سفر ناوگروه ایران به امارات، سه شناور از نیروی دریایی سپاه و یک شناور از نیروی دریایی ارتش حضور دارند.

• ناو شهید رئیسعلی دلواری (FS313-04)، فروند چهارم از شناورهای کلاس شهید سلیمانی که تاکنون به صورت رسمی رونمایی نشده بود نیز یکی از شناورهای این ناوگروه است و این حضور نشان از عملیاتی شدن این شناور دارد.

• ناو شهید ابومهدی و ناو شهید ستار محمودی (کلاس ناصر) نیروی دریایی سپاه و قایق موشک انداز زره (کلاس سینا) نیروی دریایی ارتش از دیگر شناورهای این ناوگروه هستند.

#ناو_شهید_رئیسعلی_دلواری #ندسا #نداجا

@iranian_defensive_power
30.01.202506:04
انفاق به سبک چینی (بخش سوم)

• در بخش قبلی به جنبه‌های ناشناخته‌تر همکاری هسته‌ای میان کشورمان و چین پس از انقلاب پرداخته شد. همکاری میان کشورمان و چین در طول دهه‌ی هفتاد شمسی همواره تحت تاثیر برخی عوامل خارجی و تقریبا خارج از کنترل ایران نیز بود. برای نمونه همان‌گونه که عنوان شد پس از فروش یک دستگاه کالوترون به کشورمان، کشورهای غربی و در راس آن‌ها آمریکا اعتراض خود را به چین اعلام کردند‌. مخالفت غرب اما نیز همیشه به شکل اعتراض ساده خود را نشان نمی‌داد. برای مثال در پائیز سال ۱۳۷۰، جیمز بیکر به عنوان وزیر امورخارجه آمریکا جهت توقف تبادل صنعت و فناوری هسته‌ای میان چین و ایران، به چین فشار آورد.

• چین اما در برابر این فشارها از یک‌سو استدلال می‌کرد که این همکاری‌ها کاملا صلح‌آمیز و قانونی هستند و از سوی دیگر به دلایل بسیاری سرانجام در اسفند ۱۳۷۰ به عنوان چهارمین کشور مشروع هسته‌ای دنیا به پیمان منع اشاعه‌ی تسلیحات هسته‌ای (NPT*¹) پیوست. این امر برای چین دلیل کافی جهت تداوم رابطه با ایران را فراهم می‌کرد زیرا اکنون هردو کشور عضو NPT بودند و تمامی فعالیت‌ها نیز ذیل پادمان و نظارت آژانس صورت می‌پذیرفت. در ادامه اما چین در راستای همکاری با کشورمان از برنامه‌ی خود جهت فروش یک راکتور تحقیقاتی با ابعادی بزرگ (برخلاف موارد گفته شده در بخش دوم) و با توان حرارتی ۲۷ مگاوات به ایران خبر داد.

• این خبر برای غربی‌ها و کنش‌گران ضداشاعه بسیار سهمگین و وحشتناک بود. چنین راکتوری در شرایط آرمانی و فرضی این کنش‌گران می‌توانست حدود ۵ الی ۶ کیلوگرم پلوتونیوم با غنای تسلیحاتی (WGP*²) را به‌شکل سالانه تولید کند. در حقیقت اما هیچ دلیلی برای نگرانی وجود نداشت زیرا تمامی اجزا و بخش‌های چنین راکتوری ذیل پادمان و نظارت آژانس قرار می‌گرفت و حتی با اتخاذ برخی روش‌ها امکان کاهش میزان پلوتونیوم تولیدی در چنین راکتوری وجود داشت. برای غربی‌ها اما نکته‌ی اصلی متوقف کردن انتقال فناوری و علم به کشورمان بود. امری که خود را به خوبی در نهان ادعاهای مرتبط با ضداشاعه پنهان کرده بود‌.

• در همین برهه‌ی زمانی، قراردادهای مهم‌تری نیز میان دو کشور پی‌ریزی شد. در میانه‌ی سال ۱۳۷۲ رئیس‌جمهور وقت، هاشمی‌رفسنجانی، از پکن بازدید می‌کند و در آن‌جا از توافق ده‌ساله‌ای میان دو کشور مبنی بر ساخت دو راکتور ۳۰۰ مگاواتی پرده برمی‌دارد. هدف بر ساخت این راکتورها در نیروگاه کارون (دارخُوِین) بود. در کنار ساخت این راکتورها، فناوری‌های مرتبط با چنین راکتورهایی مانند تجهیزات ساخت سوخت هسته‌ای نیز توسط چین به کشورمان فروخته می‌شد. با وجود صلح‌آمیز بودن کامل این امر اما بازهم فشار آمریکایی‌ها بر چین افزایش یافت.

• عوامل مذکور منجر به این شد که چندی پس از اعلام قرارداد راکتورهای کارون در ۱۳۷۲، چین اعلام کند که راکتور تحقیقاتی ۲۷ مگاواتی مذکور به‌دلیل مشکلات فنی ساخته نخواهد شد. آمریکایی‌ها اما به این مقدار نیز راضی نمی‌شدند و قدم را فراتر نهادند و خواستار لغو قرارداد دو راکتور کارون شدند. این قرارداد اما برای چین درحال توسعه از اهمیت اقتصادی بالاتری برخوردار بود و بهانه‌ی ضداشاعه کمتری به آن وارد بود. فشار غرب از یک‌سو و مشکلات متعدد در تامین مالی پروژه توسط کشورمان که به مشکلات فنی ختم می‌شد از سوی دیگر منجر شد که ۲ سال بعد و در میانه‌ی ۱۳۷۴ چین قرارداد ۲ راکتور دارخوین را تعلیق کند. داستان همکاری با چین اما پس از این موارد حساس‌تر می‌شود...

پی‌نوشت۱: راکتورهای مورد صحبت برای نیروگاه کارون به احتمال بالا از نوع CNP-300 بوده‌اند که نوعی راکتور آب‌سبک تحت‌فشار (PWR*³) است و اولین راکتور تجاری صادراتی چین نیز محسوب می‌شود. توان حرارتی این راکتور ۱۰۰۰ مگاوات و توان تولید برق آن ۳۲۵ مگاوات است. چهار واحد از این راکتور در نیروگاه هسته‌ای چشمه‌ پاکستان توسط شرکت ملی هسته‌ای چین (CNNC*⁴) ساخته شده است. عمر اولیه این واحدها ۴۰ سال است.

پی‌نوشت۲: صحبت‌هایی از خرید یک راکتور تحقیقاتی آب‌سنگین با توان حرارتی ۲۵ الی ۳۰ مگاوات از چین در ابتدای دهه ۷۰ نیز مطرح بود که مانند موارد قبل با فشار آمریکایی‌ها این برنامه لغو شد.

پی‌نوشت۳: قیمت ساخت هر واحد راکتور در نیروگاه کارون در زمان قرارداد مذکور حدود ۱ میلیارد دلار (حدود ۲.۲ م دلار امروز) تخمین زده شده بود. هزینه‌ی نهایی ساخت واحد ۳ نیروگاه چشمه پاکستان نیز در سال ۱۳۹۵ حدود ۲‌.۴ میلیارد دلار برآورد شد.

پی‌نوشت۴: بیت "دل هر ذرِّه را که بشکافی، آفتابیش در میان بینی" از هاتف‌اصفهانی است که در قرن ۱۲ هجری‌قمری غیرمستقیم به شکافت هسته‌ای اشاره کرده است.

*[1]: Non-Proliferation Treaty
*[2]: Weapons-Grade Plutonium
*[3]: Pressurized Water Reactor
*[4]: China National Nuclear Corporation

#چین #ایران #کارون #دارخوین

@iranian_defensive_power
20.01.202520:14
🔷عملیات پهپاد ابابیل-۵ درشب

🔷در طی برگزاری رزمایش نیروی زمینی ارتش، پهپاد شناسایی، مراقبتی و رزمی ابابیل-۵ در شب به پرواز در آمده و به شناسایی و نظارت بر اهداف پرداخت. این پهپاد تا ۲۴ ساعت مداومت پروازی دارد و می‌تواند تسلیحات و سامانه‌های نظارتی حمل کند.

🔷Ababil-5 UCAV night time operation

🔷During the drills of ground forces of Iran's Army, Ababil-5 Combat/Surveillance/Reconnaissance Drone conducted Recon operations against simulated targets.
This UCAV has an endurance of 24 hours and can carry armaments and surveillance equipment.

🔷 @imaMedia_org 🇮🇷
🔷اختصاصی | الحاق ۱۰۰۰ فروند پهپاد به ارتش
🔷پیش‌نمایش ویدئو
🔷Delivery of 1000 UAVs to Artesh (Iran's Army)
🔷Video Preview
🔷حصري l انضمام الف طائرة مسيرة الى الجيش الإيراني
🔷عرض مسبق للفيديو

🔷 @imaMedia_org 🇮🇷
Ko'rsatilgan 1 - 24 dan 28
Ko'proq funksiyalarni ochish uchun tizimga kiring.