Реальна Війна
Реальна Війна
NOTMEME Agent News
NOTMEME Agent News
І.ШО? | Новини
І.ШО? | Новини
Реальна Війна
Реальна Війна
NOTMEME Agent News
NOTMEME Agent News
І.ШО? | Новини
І.ШО? | Новини
Déjà Vu | دژاوو avatar

Déjà Vu | دژاوو

آی‌سودا هستم،
مدرس زبان انگلیسی
دانشجوی زیست‌شناسی سلولی و مولکولی
علاقه‌مند به ادبیات، موسیقی، فلسفه و سینما
ایمیل برای همکاری:
Aysooagh3542@gmail.com
راه ارتباطی در تلگرام:
@talktoaysoobot

زیرمجموعه‌های دژاوو:
https://t.me/aysoosdiaries/22789
TGlist reytingi
0
0
TuriOmmaviy
Tekshirish
Tekshirilmagan
Ishonchnoma
Shubhali
Joylashuv
TilBoshqa
Kanal yaratilgan sanaВер 08, 2020
TGlist-ga qo'shildi
Бер 16, 2025

"Déjà Vu | دژاوو" guruhidagi so'nggi postlar

کشف جدیدم:
شیرتوت‌فرنگی سحرسان!

پ.ن. این شرکت‌های نوشیدنی اگه بابت تبلیغ بهم پول می‌دادن ميلياردر شده بودم. مثال بارزش این مکالمه‌ی فوق فاخر درباره‌ی دوغ آبعلی: [این]
اگر در بهار به استان گلستان سفر می‌کنید -که به‌نظرم حتماً این کار رو بکنید- پیشنهاد می‌کنم اینجاها رو برید:

📍آق قمیش
این روستا در شرق شهرستان گالیکش قرار داره. دشت‌هایی فراخ و سرسبز داره که از مراتع و چمن‌زارهای زیبا و قله‌های مخروطی‌شکل تشکیل شدن. در بهار کمی از بهشت نداره! همونیه که توی این عکس‌ها می‌بینید. (که خواهر گرامی بنده عکاسی کردن.)

📍خالد نبی
بنده بدون تعارف معتقدم برای سفر در بهار از بهترین جاهای جهانه! کوهستان سرسبزی در شمال شرق گلستانه، که با گل‌های لاله‌ی قرمز و گل‌های بهاری زرد آراسته شده. از جاهاییه که حتی اونور جهان هم بودم، حاضر بودم بخاطرش بیام. داستان‌های ماورایی و عجیب‌وغریبی هم درباره‌ی زیارتگاه و گورستان خالد نبی می‌گن؛ اگر نویسنده هستید، می‌تونه الهام‌بخش باشه!

📍برج قابوس
برج قابوس در سال ۳۷۵ خورشیدی در دوره‌ی زیاریان به‌ دستور قابوس ابن وشمگیر ساخته شده تا پس از مرگش اونجا دفن بشه. این برج یادگار شهر باستانی جرجانه، که گفته می‌شه در دوران زیاریان از مراکز علمی و هنری منطقه بوده ولی پس از حمله مغول نابود شده. بعدها در زمان رضا شاه پهلوی، شهر جدیدی دور این مکان تاریخی شکل گرفته به‌نام گنبد کاووس (که جاییه که بنده توش متولد شدم و زندگی کردم قبل از مهاجرتم به تهران).

📍اسب‌های ترکمن!
در جریانید که اسب ترکمن از اصیل‌ترین و گران‌قمیت‌ترین نژادهای اسب‌ در جهانه و در سال‌های گذشته برای ذخیره‌های ژنتیک این نژاد، تقاضای جهانی پیدا شده. عموماً هم گفته می‌شه بخاطر شکم‌ تخت، اندام کشیده و دم باریک‌اش از زیباترین اسب‌ها در جهانه. برای دیدن اسب‌های ترکمن می‌تونید به مجتمع سوارکاری گنبد کاووس برید. اونجا به‌صورت دوره‌ای در بهار و پاییز و زمستان مسابقات اسب‌دوانی برگزار می‌شه که تاریخ‌های مشخصی داره.

📍آبشارهای گلستان
توی گلستان هر دو قدم که راه می‌ری، یدونه آبشار جلوت سبز می‌شه! یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری اونجاست. توی لینکی که گذاشتم، آبشارها فهرست شدن و همه‌شون هم زیبا هستن. اون‌هایی که من خودم دوست‌شون دارم، آبشارهای آق‌سو، لوه، کبودوال و شیرآباد هستن.

📍جنگل‌های گلستان
سخته جنگل‌ها رو فهرست کنی، آخه گلستان کلاً جنگله! باز توی لینکی که گذاشتم، جاهایی که خوشگل‌ترن فهرست شده. اونایی که نزدیک گنبد کاووس بودن یا آخرهفته‌ها می‌رفتیم، این‌هان: تنگه چهل‌چای، دلند، ناهارخوران، النگدره، باقرآباد و پارک ملی گلستان.

یادداشت: بنده موقعی که گلستان زندگی می‌کردم، تو کانال عکس طبیعت زیاد می‌ذاشتم چون یه‌جورایی هر آخرهفته با خونواده بیرون بودیم. از موقعی که اومدم تهران، این رسالت رو خواهر گرامی بر عهده گرفتن. عکاسی‌اش هم تازه خیلی بهتر از منه. کانالش اینه: [لینک]
Repost qilingan:
[Serene] avatar
[Serene]
Repost qilingan:
[Serene] avatar
[Serene]
🐑🌱💚
Repost qilingan:
[Serene] avatar
[Serene]
📍استان گلستان، ترکمن صحرا🍃
هر نوع انتقاد و پیشنهادی درباره‌ی نحوه‌ی برگزاری جلسات داشتید، مشتاقم بشنوم:
@talktoaysoobot
ممنونم که در جلسه حضور داشتید دوستان. بسیار لذت‌بخش و مفید بود برام. از اونجایی که بحث مفصلی بود و نشد توی جلسه‌ی امشب تمومش کنیم، قراره جمعه بعد یک جلسه‌ی دیگه با همین موضوع داشته باشیم. باز هم ممنونم از حضور سبزتون.🌱
دارید می‌ترکونید بچه‌ها...
The session link

https://meet.google.com/osd-bkan-unz
تازه این دفترچه‌ای هم که واسه جلسه آماده کردیم خیلی چیز جالبی شد! قطعاً کمک‌تون می‌کنه.
جلسه‌ی بحث انگلیسی امشب‌مون پیرامون مدیریت و رهبریه. از اونجایی که این موضوع بسیار محبوب بنده‌ست، خیلی خوشحال می‌شم دیدگاه‌تون و روایتی که از تجربه‌ی شخصی‌تون برخاسته رو بشنوم. لینک جلسه بلافاصله قبلش توی همون کانال آکادمی زبان به اشتراک گذاشته می‌شه.
خودم از کادن این دوتا رو سفارش دادم اخیراً. برای مدرسین زبان انگلیسی کتاب‌های خیلی خوبی‌ان.
برای خرید کتاب‌های زبان اصلی بنده سایت کادن رو پیشنهاد می‌کنم. کتاب‌هاشون به‌صورت همیشگی بین ۵۰ تا ۷۰ درصد تخفیف دارن. گستره‌ی وسیعی از کتاب‌های آموزشی و داستانی رو در چندین زبان مختلف می‌شه پیدا کرد اونجا. پشتیبان‌هاشون هم مسئولیت‌پذیر و وقت‌شناسن. معمولاً به شاگردای زبانم هم همین سایت رو پیشنهاد می‌کنم برای خرید کتاب‌های درسی‌شون.
این دو درس‌گفتار رو برای شاگردام فرستادم امروز. گفتم احتمالاً برای شما هم‌ می‌تونه مفید باشه.
Behave by Robert Sapolsky

Rekordlar

03.04.202523:59
7.8KObunachilar
31.10.202423:59
0Iqtiboslar indeksi
19.03.202522:11
9KBitta post qamrovi
28.03.202523:59
1.6KReklama posti qamrovi
26.03.202520:52
17.81%ER
20.03.202523:59
117.97%ERR

Rivojlanish

Obunachilar
Iqtibos indeksi
1 ta post qamrovi
Reklama posti qamrovi
ER
ERR
ЛИСТ '24ГРУД '24СІЧ '25ЛЮТ '25БЕР '25КВІТ '25

Déjà Vu | دژاوو mashhur postlari

25.03.202502:45
این سایت، سایت خوبیه برای دانلود زیرنویس انگلیسی:
https://subsource.net/

مخصوصاً برای اونایی که دارن انگلیسی یاد می‌گیرن. البته حواستون باشه فایل rar بهتون می‌ده که باید استخراج کنید. در ضمن سایت روی دسکتاپ بهتر کار می‌کنه.
Repost qilingan:
Déjà Vu | دژاوو avatar
Déjà Vu | دژاوو
26.03.202502:05
در محیط کاری و آکادمیک، حفظ رفتار حرفه‌ای برای ایجاد یک محیط کارآمد و پربازده بسیار مهمه. بعد از مدتی تجربه‌ی کار و دانشگاه و تعامل در فضای مجازی، متوجهِ یک‌سری آداب و اصول نانوشته‌ در این‌ها شدم که گاهی می‌بینم مورد بی‌توجهی واقع می‌شن. خودمم اولِ کار بعضی از این‌ها رو‌ نمی‌دونستم، پس این متن یادآوری خوبی برای خودمم هست.

۱. اگر قراره دیر برسید، بهتره قبلش تماس بگیرید و اطلاع بدید
. اینطوری نشون می‌دید که به زمان دیگران احترام گذاشتید. وقتی هم رسیدید، بدون اضطراب و دستپاچگی یا بهانه‌سازیِ اضافی، مؤدبانه معذرت‌خواهی کنید و تضمین کنید که تلاش می‌کنید دیگه تکرار نشه.

۲.
وقتی به یکی برای بار اول پیام می‌دید، خودتون رو حتماً معرفی کنید. دقیقاً کی هستید؟ رشته و حیطه‌ی کاری‌تون چیه؟ اون شخص رو از کجا می‌شناسید؟ و در نهایت بعد از همه‌ی این‌ها، بگید باهاش چیکار دارید. این مورد ممکنه بدیهی به‌نظر برسه، اما خیلی پیش اومده یک آدمی برای بار اول بهم پیام بده و بگه "سلام خوبی" و بعدش هیچی نگه.
خب بالفرض شما می‌خواید به یک نفر پیشنهاد همکاری بدید. طرف سرش شلوغه و روزانه ده‌ها نفر بهش پیام می‌دن؛ پس مجبوره گزینش کنه زمان و انرژی‌اش رو صرف چه کسی کنه. شما می‌رید بهش می‌گید "سلام خوبی". نه می‌دونه کی هستید، نه می‌دونه باهاش چیکار دارید، نه می‌دونه برای لاس زدن پیام دادید یا کار کردن، و نه حتی می‌دونه انسان هستید یا ربات! دقیقاً به چه دلیل باید پیامتون رو جواب بده؟!

۳. وقتی می‌خواید سؤال بپرسید، نگید "می‌شه سؤال بپرسم". مستقیم سؤالتون رو بپرسید!
مخصوصاً وقتی در یک گروه شلوغ پیام‌ می‌دید یا از یک کانال‌نویس، وبلاگ‌نویس یا بلاگر سؤال دارید. اگر یک نفر جواب سؤالتون رو بدونه و بخواد جواب بده، جواب می‌ده. اگرم ندونه، نمی‌ده. نیازی نیست مسیر رو الکی طولانی‌ کنید و وقت بقیه رو بگیرید.

۴. کارهای پیشینِ آدم‌ها رو مطالعه کنید و از کارشون تمجید کنید.
این مورد، طلایی‌ترین مورد این فهرسته به‌نظرم. آدم‌ها دوست دارن بدونن چرا اون‌ها رو انتخاب کردید. چه برای یک دوستی ساده پیام داده باشید چه برای پیشنهاد همکاری، حتماً یک نکته‌ی مثبت یا وجه تمایزی در اون فرد دیدید که رفتید سراغش! اون رو همون اول مطرح کنید. "آقای ایگرگ من مقالات اخیر شما رو خوندم و بسیار تحت تأثیر قرار گرفتم" یا "خانم ایکس شما خیلی خوشگل هستید، میل دارید یه چایی باهم بخوریم؟" یا "جنابِ زد من مدتیه کانالتون رو دنبال می‌کنم و از پست‌های فلان و بهمان‌تون خوشم اومده". اگر به آدم‌ها نشون بدید که چقدر بهشون توجه داشتید و چه خصلت‌هایی رو در اونا تحسین می‌کنید، احتمالش زیاده اون‌ها هم بهتون توجه کنن.

۵. از زیر کار در نرید و فرار نکنید!
وقتی به کسی بدهکار هستید، نه‌تنها پیام و تلفنش رو فوراً جواب بدید، بلکه خودتون بهش یادآوری کنید که حواستون به بدهی هست حتی اگر توان بازپرداخت نداشته باشید. همیشه ممکنه به دلایلی در کارتون تأخیر ایجاد بشه یا پروژه‌ای رو نتونید تحویل بدید. فرار نکنید و هی فکر نکنید "بذار کار رو تموم کنم بعد زنگ می‌زنم". پاسخگو باشید و وضعیت کار رو توضیح بدید و بگید چرا تموم نشده. (این نکته رو چندوقت پیش یه‌جا خونده بودم، اما نمی‌دونم نویسنده‌اش کی بود.)

۶. از آدم‌ها بابت زمانی که براتون می‌ذارن تشکر کنید.
زمان ارزشمندترین دارایی هر آدمه، و اگر کسی بدون اینکه وظیفه‌اش باشه زمانی رو برای کمک به شما اختصاص داده، حتماً قدردانی کنید. طلبکار نباشید و جوری رفتار نکنید انگار کمک به شما وظیفه‌ی آدم‌هاست. قدردانی‌تون رو با شفافیت ابراز کنید.

۷. آبروی کسی رو جلوی جمع نبرید.
آدم‌ها برای ساختن آبرو و اعتبارشون، سال‌ها زحمت کشیدن‌. از یک فرد خاص در یک جمع عمومی -گروه، جلسه، کلاس و مهمونی- انتقاد نکنید. اگر انتقادی دارید، خصوصی مطرح کنید‌. انتقاد از یک نفر در جمع، نهایت بی‌فرهنگیه؛ اگر در غیابش بود که حتی بدتر! جدا از این‌ها، حتی اگر سازنده‌ترین انتقاد رو هم مطرح کنید، این احتمال وجود داره که برای خودتون یک دشمن ابدی بتراشید؛ چون آدم‌ها کسانی که به اعتبارشون خدشه وارد کردن رو نمی‌بخشن.

این‌ها نکاتی بودن که به ذهن خودم‌ می‌رسیدن. شما هم اگر چیزی به ذهنتون می‌رسه، می‌تونید برام بنویسید. اگر هم انتقادی بود، بگید. همچنین خوشحال می‌شم با دیگران به اشتراک بذارید.
@talktoaysoobot
27.03.202516:41
چطور نامه‌ی رسمی بنویسیم و مکاتبه کنیم؟
(بخش اول)

مهارت در نوشتن نامه‌های رسمی از ضروری‌ترین و حیاتی‌ترین مهارت‌ها در دنیای مدرنه، و بدون شک تأثیر به‌سزایی در موفقیت کاری و آکادمیک ما ایفا می‌کنه. در نتیجه، تصمیم گرفتم فرسته‌ای آماده کنم پیرامون این موضوع، تا اصول و چارچوب این کار رو باهم مرور کنیم.

توی این نوشته پیش‌فرضم از نامه‌ی رسمی رو ایمیل قرار دادم چون بستر اصلی برای مکاتبه‌های کاری و آکادمیکه، اما ساختاری که می‌گم تقریباً برای مکاتبه در هر بستری (لینکدین، تلگرام، توییتر و...) صدق می‌کنه. در ضمن این اصول برای نامه‌های فارسی و انگلیسی تقریباً یکسانه، در نتیجه سعی کردم برای هر دو زبان مثال‌هایی بیارم اینجا. اصولی که می‌گم در مکاتبه‌ با اساتید، دانشگاه‌ها، شرکت‌ها، سازمان‌ها، اداره‌ها و به طور کلی هر نهاد رسمی‌ای یاری‌تون می‌کنه. اینجا ولی برای سادگیِ کار اساتید رو پیش‌فرض گرفتم.

۱. انتخاب موضوع:

موضوع چیزیه که طرف مقابل قبل از باز کردن ایمیل شما می‌بینه. ذکر موضوع کمک می‌کنه ایمیل شما در بین ايميل‌های تبلیغاتی گم نشه. موضوع ایمیل باید کوتاه، واضح و مرتبط باشه. هیچوقت ایمیل بدون موضوع نفرستید؛ ساختار جالبی نخواهد داشت.
مثال‌هایی برای موضوع:
«پیشنهاد همکاری در مقاله‌ی پژوهشی»
«درخواست راهنمایی درباره‌ی پایان‌نامه»
«سؤال پیرامون جلسه‌ی [فلان] تاریخ»

۲. شروع مؤدبانه:

ایمیل رو با یک سلام و احوال‌پرسی محترمانه شروع کنید، و حتماً نام استاد یا سازمان رو توش ذکر کنید. خطاب قرار دادن آدم‌ها اهمیت زیادی داره برای اینکه توجه‌شون رو جلب کنیم.

مثال‌هایی برای شروع مؤدبانه در فارسی:
«استاد گرامی [نام]، سلام و عرض ادب،»
«ضمن عرض سلام و احترام خدمت [نام] گرامی،»
«سلام و درود خدمت شما بزرگوار»
«با نهایت احترام و آرزوی تندرستی برای شما،»
«با نهایت احترام و ادب خدمت جنابعالی،»
«با آرزوی موفقیت‌های روزافزون برای شما،»
مثال‌هایی برای شروع مؤدبانه در انگلیسی:
"Dear Professor [Name], I hope this message finds you well."
"I am writing to you with the utmost respect and gratitude."
"Dear [Title/Name], I trust this message reaches you in good health."
"With warm regards and utmost respect, I wish to begin this correspondence."
"Dear Sir/Madam, I hope all is well on your end."
"Kind regards and best wishes to you, [Name]."
"I am reaching out with the deepest respect for your time and expertise."


۳. معرفی درست‌وحسابی:

یکی از ضروری‌ترین بخش‌های مکاتبه‌ی رسمیه، که متأسفانه خیلی وقت‌ها از روی سهل‌انگاری نادیده گرفته می‌شه. در نظر داشته باشید که اگر برای اولین بار ایمیل می‌دید، طرف مقابل هیچ ایده‌ای نداره شما کی هستید؛ این شمایید که اون رو می‌شناسید.

حواستون باشه این موارد رو حتماً ذکر کنید:
نام و نام خانوادگی، رشته و مقطع تحصیلی، نام دانشگاه، و اینکه از کجا اون فرد رو می‌شناسید.

حالا وابسته به این‌که در چه موقعیتی پیام می‌دید، می‌تونید اطلاعات بیشتری هم اضافه کنید. حواستون باشه که اطلاعاتی‌ که می‌دید، مرتبط باشه به موضوع ایمیل. مثلاً من اگر برای درخواست همکاری برای پروژه‌ی زیست‌شناسی پیام می‌دم، نیازی نیست ذکر کنم که زبان تدریس می‌کنم چون ربطی به موضوع بحث نخواهد داشت.

۴. مطرح کردن درخواست:

از عبارات مؤدبانه استفاده کنید و با تک‌تک جملات‌تون حس ادب و احترام رو منتقل کنید. این رو هم در نظر داشته باشید که ايميل‌تون نباید متوقعانه به‌نظر برسه؛ یعنی اینجوری نباشه که پیش خودتون فرض گرفته باشید طرف وظیفه‌شه بهتون کمک کنه. یادتون باشه حتی این‌که طرف مقابل داره وقت می‌ذاره و پیامتون رو می‌خونه، داره بهتون لطف می‌کنه.

مثال‌هایی برای طرح درخواست در فارسی:
«در صورت امکان، خواهشمندم راهنمایی فرمایید که...»
«مایل هستم اگر امکان دارد، از تجربه‌های شما در این حوزه بهره‌مند شوم.»
«خواهشمندم نظرتان را درباره راهکارهای پیشنهادی با بنده به اشتراک بگذارید.»
خواهشمندم اگر زمان مقتضی دارید، جلسه‌ای را برای گفتگو درباره این موضوع تنظیم فرمایید.»
«اگر امکان داشته باشد، بسیار مایل هستم که از نظرات ارزشمند شما در این زمینه بهره‌مند شوم.»
مثال‌هایی برای طرح درخواست در انگلیسی:
"I would greatly appreciate it if you could..."
"Would it be possible for you to..."
"If it’s not too much trouble, could you please..."
"I was wondering if you might be able to..."
"Could I possibly ask for your assistance with..."
"It would mean a lot if you could..."
"When you have a moment, could you kindly..."
"If you don’t mind, I’d like to request..."
"Might I request your guidance regarding..."
02.04.202515:23
برای خرید کتاب‌های زبان اصلی بنده سایت کادن رو پیشنهاد می‌کنم. کتاب‌هاشون به‌صورت همیشگی بین ۵۰ تا ۷۰ درصد تخفیف دارن. گستره‌ی وسیعی از کتاب‌های آموزشی و داستانی رو در چندین زبان مختلف می‌شه پیدا کرد اونجا. پشتیبان‌هاشون هم مسئولیت‌پذیر و وقت‌شناسن. معمولاً به شاگردای زبانم هم همین سایت رو پیشنهاد می‌کنم برای خرید کتاب‌های درسی‌شون.
05.04.202507:56
اگر در بهار به استان گلستان سفر می‌کنید -که به‌نظرم حتماً این کار رو بکنید- پیشنهاد می‌کنم اینجاها رو برید:

📍آق قمیش
این روستا در شرق شهرستان گالیکش قرار داره. دشت‌هایی فراخ و سرسبز داره که از مراتع و چمن‌زارهای زیبا و قله‌های مخروطی‌شکل تشکیل شدن. در بهار کمی از بهشت نداره! همونیه که توی این عکس‌ها می‌بینید. (که خواهر گرامی بنده عکاسی کردن.)

📍خالد نبی
بنده بدون تعارف معتقدم برای سفر در بهار از بهترین جاهای جهانه! کوهستان سرسبزی در شمال شرق گلستانه، که با گل‌های لاله‌ی قرمز و گل‌های بهاری زرد آراسته شده. از جاهاییه که حتی اونور جهان هم بودم، حاضر بودم بخاطرش بیام. داستان‌های ماورایی و عجیب‌وغریبی هم درباره‌ی زیارتگاه و گورستان خالد نبی می‌گن؛ اگر نویسنده هستید، می‌تونه الهام‌بخش باشه!

📍برج قابوس
برج قابوس در سال ۳۷۵ خورشیدی در دوره‌ی زیاریان به‌ دستور قابوس ابن وشمگیر ساخته شده تا پس از مرگش اونجا دفن بشه. این برج یادگار شهر باستانی جرجانه، که گفته می‌شه در دوران زیاریان از مراکز علمی و هنری منطقه بوده ولی پس از حمله مغول نابود شده. بعدها در زمان رضا شاه پهلوی، شهر جدیدی دور این مکان تاریخی شکل گرفته به‌نام گنبد کاووس (که جاییه که بنده توش متولد شدم و زندگی کردم قبل از مهاجرتم به تهران).

📍اسب‌های ترکمن!
در جریانید که اسب ترکمن از اصیل‌ترین و گران‌قمیت‌ترین نژادهای اسب‌ در جهانه و در سال‌های گذشته برای ذخیره‌های ژنتیک این نژاد، تقاضای جهانی پیدا شده. عموماً هم گفته می‌شه بخاطر شکم‌ تخت، اندام کشیده و دم باریک‌اش از زیباترین اسب‌ها در جهانه. برای دیدن اسب‌های ترکمن می‌تونید به مجتمع سوارکاری گنبد کاووس برید. اونجا به‌صورت دوره‌ای در بهار و پاییز و زمستان مسابقات اسب‌دوانی برگزار می‌شه که تاریخ‌های مشخصی داره.

📍آبشارهای گلستان
توی گلستان هر دو قدم که راه می‌ری، یدونه آبشار جلوت سبز می‌شه! یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری اونجاست. توی لینکی که گذاشتم، آبشارها فهرست شدن و همه‌شون هم زیبا هستن. اون‌هایی که من خودم دوست‌شون دارم، آبشارهای آق‌سو، لوه، کبودوال و شیرآباد هستن.

📍جنگل‌های گلستان
سخته جنگل‌ها رو فهرست کنی، آخه گلستان کلاً جنگله! باز توی لینکی که گذاشتم، جاهایی که خوشگل‌ترن فهرست شده. اونایی که نزدیک گنبد کاووس بودن یا آخرهفته‌ها می‌رفتیم، این‌هان: تنگه چهل‌چای، دلند، ناهارخوران، النگدره، باقرآباد و پارک ملی گلستان.

یادداشت: بنده موقعی که گلستان زندگی می‌کردم، تو کانال عکس طبیعت زیاد می‌ذاشتم چون یه‌جورایی هر آخرهفته با خونواده بیرون بودیم. از موقعی که اومدم تهران، این رسالت رو خواهر گرامی بر عهده گرفتن. عکاسی‌اش هم تازه خیلی بهتر از منه. کانالش اینه: [لینک]
27.03.202516:43
«دو نمونه‌ ایمیل برای پیشنهاد همکاری»

فارسی:
موضوع: همکاری در پروژه‌ی علمی


استاد گرامی دکتر [نام استاد]،
با سلام و احترام،

اینجانب [نام کامل شما]، دانشجوی [مقطع تحصیلی] رشته‌ی [رشته تحصیلی] در [نام دانشگاه شما] هستم. در جریان مطالعات خود، این افتخار را داشتم که آثار و تحقیقات ارزشمند شما را در حوزه [زمینه تخصصی استاد] مطالعه کنم. دیدگاه‌های نوآورانه و دستاوردهای علمی شما، تأثیری عمیق بر درک من از این حوزه داشته و انگیزه‌ای برای این ارتباط فراهم کرده است.

مایلم پیشنهادی برای همکاری در زمینه پروژه‌های علمی و نگارش مقالات ارائه دهم. با توجه به پیشینه تحقیقاتی و علاقه شخصی‌ام به [زمینه تخصصی مربوطه]، بر این باورم که می‌توانم در پیشبرد تحقیقات شما سهمی مفید داشته باشم. برخی از مهارت‌ها و توانمندی‌های من شامل [ذکر توانایی‌ها مانند: تحلیل داده‌ها، مرور ادبیات تحقیق، نگارش مقالات، و غیره] است، که می‌توانند در پروژه‌های شما مؤثر باشند. البته، آماده‌ام در هر زمینه‌ای که مد نظر جنابعالی باشد، همکاری کنم.

تجربه‌های پیشین من شامل [اشاره به پروژه‌ها یا تحقیقاتی که انجام داده‌اید و مرتبط هستند] بوده است، که طی آن مهارت‌هایی مانند [ذکر مهارت‌ها] را توسعه داده‌ام. امیدوارم این قابلیت‌ها بتواند ارزش افزوده‌ای به تحقیقات پیشرفته شما ارائه دهد.

از زمانی که برای مطالعه این پیام اختصاص می‌دهید، بی‌نهایت سپاسگزارم. این همکاری، فرصت بزرگی برای یادگیری و رشد علمی من خواهد بود، و از دریافت نظرات و راهنمایی‌های ارزشمند شما بسیار خرسند خواهم شد.

با آرزوی موفقیت‌های روزافزون،
[نام کامل شما]
[اطلاعات تماس شما]
انگلیسی:
Subject: Collaboration on a Research Project


Dear Professor [Last Name],

I trust this message finds you well. My name is [Your Full Name], and I am currently pursuing a [Your Degree Program] in [Your Field of Study] at [Your University]. It has been a privilege to explore your remarkable body of work, particularly your research on [specific topic or publication], which I found both innovative and intellectually stimulating. Your contributions to [relevant academic field] have had a profound impact on my perspective and aspirations within this domain.

I am writing to express my interest in collaborating with you on potential research projects or academic initiatives. My academic background and enthusiasm for [specific area of interest] have equipped me with skills that I believe could support your ongoing or upcoming endeavors. These include [list specific skills or areas of contribution, e.g., conducting literature reviews, statistical analysis, academic writing, etc.]. I would be honored to adapt my efforts to align with the needs of your projects.

By way of context, I have worked on [mention relevant experiences, e.g., research projects, internships, or academic achievements] and gained proficiency in [specific tools, methodologies, or skills]. These experiences have allowed me to develop a robust understanding of [related field], which I hope can contribute meaningfully to your research.

Thank you sincerely for taking the time to review my email. I am genuinely excited about the possibility of learning from and working alongside you. Your guidance and expertise would be invaluable, and I would be delighted to discuss this collaboration further at your convenience.

I look forward to the opportunity to hear from you and remain deeply appreciative of your time and consideration.

Yours faithfully,
[Your Full Name]
[Your Contact Information]
20.03.202509:05
مگه چیه؟ عیده دیگه!

@aysoosdiaries
27.03.202516:43
نمونه‌ی خوبی از Recommendation Letter که استاد زبانم برای صفحه‌ی لینکدین بنده نوشتن:

To Whom It May Concern,

I am thrilled to write this letter of recommendation for Aysooda Agh. I have had the privilege of teaching Aysooda in several English as a Foreign Language (EFL) courses at Nashr-E-Zaban Language Institute over a six-year period. During this time, I have witnessed her remarkable progress and unwavering dedication to her studies.

Aysooda has consistently demonstrated an exceptional level of academic performance. Her ability to grasp complex grammatical concepts and apply them with precision has been truly impressive. She has excelled in every course she has taken, consistently achieving top grades and setting a high standard for her peers.

What sets Aysooda apart is not just her intellectual capabilities but also her outstanding personal qualities. She is attentive, active in class, and willing to engage in after-class discussions, always ready to interact with new materials. Her patience and perseverance in mastering the intricacies of the English language have been commendable, and her assignments consistently reflect a deep understanding and attention to detail.

A particular instance that stands out is her curiosity for literature and philosophy, along with her profound knowledge and understanding of these subjects, which clearly illustrates her dedication and brilliance. I often carry a book with me, and when I presented examination papers to students, I would read my book while they were busy completing their work. I vividly remember that any time we had quizzes, mid-terms, or finals, not only would Aysooda complete her exam long before other students, but she would excel at it, too. After submitting her paper, she would still find time to engage me in a conversation about the book and show her interest in learning more.

In my experience as an educator, I can confidently say that Aysooda is one of the best students I have ever had the pleasure of teaching. Her hard work, intelligence, and positive attitude make her an ideal candidate for any opportunity she is seeking.

I wholeheartedly recommend Aysooda Agh and am confident that she will continue to excel in all her future endeavors. Should you require any further information, please do not hesitate to contact me.

Best,
Sahel Ebrahimi
02.04.202515:04
Additional assignments:

بچه‌ها از اونجایی که موضوع درس ۴ کتاب‌مون عدالت و علوم اجتماعیه، دوست دارم یک مجموعه‌‌ی سخنرانی‌ بهتون معرفی کنم پیرامون این موضوع، که در دانشگاه‌ هاروارد برگزار شده -۱۵ سال پیش- و بعدها در دسترس عموم قرار گرفته. ارائه‌دهنده‌اش مایکل سندل است، که یک کتابی هم سال ۲۰۰۹ نوشته با همین عنوان: Justice.
هم کتاب و هم سخنرانی شاهکارن! پر از چالش‌های فکری و موضوعات بحث‌برانگیزن و مایکل سندل هم مهارت سخنوری عالی‌ای داره.

Justice with Michael Sandel
(A YouTube Playlist)

این مجموعه درس‌ها درباره‌ی اخلاقیات، عدالت، برابری، دموکراسی، آزادی، حق انتخاب و شهروندیه. برای جلسه‌ی بعدی کلاسمون، ویدیوی اول این مجموعه رو ببینید و توی کلاس درباره‌اش صحبت می‌کنیم. اگر به واژه‌ی جالب و جدیدی در حین دیدن ویدیو برخوردید (که قطعاً برمی‌خورید) به همراه معنی انگلیسی‌اش یادداشت‌اش کنید و توی کلاس برامون توضیح بدید.
27.03.202519:06
حالا آدرس ایمیل اساتید رو از کجا پیدا کنیم؟
اصلاً چرا باهاشون مکاتبه کنیم؟


در روند مهاجرت، علی‌الخصوص در مقطع دکترا، ما دو جور فاند (کمک مالی) داریم؛ فاندی که دانشگاه‌محوره و فاندی که استادمحوره‌. برای دومی به‌طور خاص نیاز دارید با استاد مکاتبه کنید، تا از شما خوشش بیاد و قبول کنه که هزینه‌ی تحصیل‌تون رو بده، در ازای کمکی که در پژوهش‌ می‌کنید. این از این.

حالا استاده رو از کجا پیدا می‌کنیم؟ مثلاً از سایت خود دانشگاه. برای مثال این وب‌سایت دانشگاه مک‌گیل در کاناداست؛ اساتید دپارتمان زیست‌شناسی‌‌، گرایش نوروبیولوژی و علوم رفتاری. موضوع پژوهشی همه‌شون رو به همراه آدرس ایمیل‌شون نوشته. برای مکاتبه می‌تونید از همچین جاهایی شروع کنید.

NBB | Neurobiology and Behaviour | Department of Biology - McGill University
https://www.mcgill.ca/biology/research/nbb
27.03.202519:12
مثلاً توی این کانال موقعیت‌های مختلف برای اپلای رو اعلام می‌کنن:
https://t.me/expertapply/13931

این کانال هم استادهای فانددار و موقعیت‌های اپلای خوبی می‌ذاره:
https://t.me/Scholarshiphubir
02.04.202515:04
یک مجموعه درس‌گفتار دیگری هم هست که بسیار پیشنهادش می‌کنم‌. جزو تکالیف کلاستون محسوب نمی‌شه؛ برای خودتونه. همه‌تون به زیست و مغز و روان و رفتار علاقه‌مند هستید ظاهراً، طبق مکالماتی که تو کلاس ازتون دیدم.

: درس‌گفتارهای «زیست‌شناسی رفتاری انسان» از رابرت ساپولسکی، که از طرف دانشگاه هاروارد ارائه شده. ساپولسکی دانشمند باسواد، مدرس قهار و نویسنده‌ی دقیقیه. اینجا هم مسائل گسترده‌ای رو پوشش می‌ده؛ از فرگشت و ژنتیک رفتاری و مبانی علوم اعصاب و هورمون‌‌شناسی گرفته تا رفتار جنسی انسان. البته احتمال بالایی می‌دم که قبلاً دیده یا شنیده باشید این پلی‌لیست یوتیوب رو. خودم چندباری معرفیش کردم اینور اونور.

Lecture Collection | Human Behavioral Biology by Robert Sapolsky
(A YouTube Playlist)


یدونه هم کتاب داره پیرامون همین موضوع به اسم Behave که سال ۲۰۱۷ منتشر کرده. در ایران نشر نوین به فارسی ترجمه‌اش ‌کرده. ترجمه‌اش رو هنوز بررسی نکردم اما شما انگلیسی‌اش رو بخونید اگر می‌خونید‌. (اگه اعتماد‌به‌نفس داشته باشید و اینقدر به سواد انگلیسی‌تون شک نکنید، از پسش برمیاید مطمئنم.)

اگر درس‌گفتار رو دیدید، خلاصه‌ای ازش توی کلاس ارائه بدید که بقیه هم فیض ببرن‌. :)
04.04.202519:45
ممنونم که در جلسه حضور داشتید دوستان. بسیار لذت‌بخش و مفید بود برام. از اونجایی که بحث مفصلی بود و نشد توی جلسه‌ی امشب تمومش کنیم، قراره جمعه بعد یک جلسه‌ی دیگه با همین موضوع داشته باشیم. باز هم ممنونم از حضور سبزتون.🌱
28.03.202514:04
Neuromarketing Concepts to Know
مباحثی در نورومارکتینگ که خوبه بدونیم


[از Tom Pestridge در لینکدین]
27.03.202518:40
دو نمونه معرفی متفاوت، بسته به موقعیت.
Ko'proq funksiyalarni ochish uchun tizimga kiring.