Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
محمدرضا جلائی‌پور🍀Jalaeipour avatar

محمدرضا جلائی‌پور🍀Jalaeipour

دل‌مشغولِ «آرمان‌گرایی واقع‌نگرانه»، «دادگریِ مصلحانه» و «جامعه‌شناسی و سیاست‌شناسیِ ایران»
https://instagram.com/m.jalaeipour
آی‌دیِ ارتباط با نویسنده @jalaeipourm
TGlist reytingi
0
0
TuriOmmaviy
Tekshirish
Tekshirilmagan
Ishonchnoma
Shubhali
Joylashuv
TilBoshqa
Kanal yaratilgan sanaSep 29, 2015
TGlist-ga qo'shildi
Feb 17, 2025

"محمدرضا جلائی‌پور🍀Jalaeipour" guruhidagi so'nggi postlar

پیشنهاد می‌کنم حتما سخنرانی زیبای دکتر صالحی عزیز - رئیس بنیاد ایرانشناسی - را بخوانید:

"اندیشه ایرانی، مجموعه‌ای پراکنده از عناصر تصادفی نیست، بلکه نظامی هماهنگ و درهم‌تنیده از زیبایی و معناست. هر جزء از این فرهنگ ـ از خط نستعلیق تا معماری ایوان‌ها و گنبدها و طاق‌ها، از نگارگری‌های ظریف تا بافت پیچیده‌ فرش ایرانی، از نغمه‌های موسیقی سنتی تا غزل‌های پرشور حافظ و سعدی و چینش گل‌ها و گیاهان باغ‌ ایرانی ـ بخشی از یک کل بزرگ‌تر است که گویی همه‌ این عناصر در تعاملی موزون با یکدیگرند. خط نستعلیق، با انحنای لطیف و جریان سیال خود، همان قوسی را می‌کشد که در طاق‌های معماری سر بر آسمان می‌ساید. هنر نگارگری، شعری بصری‌ است که در غزل‌های حافظ و مثنوی‌ مولانا تجلی می‌یابد، و فرش ایرانی با تکرار موزون نقوش‌ و اشکال هندسی‌اش، گویی گوشه‌ای از دستگاه‌های موسیقی سنتی است که روح شنونده را به سیر آفاق معنوی به پرواز درمی‌آورد. این هماهنگی ظریف میان اجزای گوناگون «اندیشه ایرانی»، گواهی بر روح جستجوگر و مبتنی‌بر فلسفه وحدت وجود است."

https://www.isna.ir/news/1404012916119/%D8%AF%D8%B1-%D9%85%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%87%D8%A7-%D8%BA%D8%A7%DB%8C%D8%A8-%D9%86%D8%A8%D8%A7%D8%B4%DB%8C%D9%85
⭕️ جشنوارهٔ کوچه استعداد تبدیل به یک جشنوارهٔ مدنی و‌ مردمی موسیقی نواحی ایران و منطقه در تراز جهانی را دارد و فضادهی برای بالیدنش می‌تواند به سرمایه‌ای مناسکی و فرهنگی بدل شود و اولین نمونهٔ پررونق جشنوارهٔ مدنی هنری در ایران

https://www.karzar.net/209701

@jalaeipour
👆🏼فایل پی‌دی‌اف متن کاملِ
«ملاحظاتی روش‌شناختی در زمینهٔ راهبرداندیشی دربارهٔ مسائل بغرنج»

کاری از معاونت راهبردی رئیس جمهور

🔹معاونت راهبردی رییس جمهور سیاست انتشار عمومی و دیجیتال متن سیاست‌نامه‌ها و پژوهش‌ها را اعمال می‌کند (مگر در سیاست‌نامه‌ها و گزارش‌های منظمی که محرمانگی ضروری است)، هم به منظور بسط شفافیت و بهره‌گیری عموم پژوهشگران ایرانی از نتایج سیاست‌پژوهی‌ها، هم برای در معرض نقد عمومی قرار دادن پژوهش‌ها و هم برای کاهش هزینه‌های چاپ کاغذی و کاهش تخریب محیط زیست.
@css_govir
‏احترام اعطا‌ شدنی نیست، به‌دست‌ آوردنی است. و احترامی که امروز ایران‌ ما از آن برخوردار است، حاصل استقامت مردمی، اقتدار نظامی و صلابت دستگاه دیپلماسی است.

تشکر از دکتر عراقچی، دکتر تخت‌روانچی، دکتر بقایی، دکتر غریب آبادی و همه دستگاه دیپلماسی با صلابت ایران.

@AliNasriTelegram
🔺لایحه دوفوریتی دولت برای تغییر ساعت رسمی/ تغییر ساعت معادل نیروگاه اتمی بوشهر صرفه‌جویی به همراه دارد

سخنگوی صنعت برق:
🔹مجلس شورای اسلامی در اواخر سال ۱۴۰۱ تصمیم گرفت اختیار دولت در زمینه تغییر رسمی ساعت کشور را در اختیار بگیرد، از این رو دو سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ امکان تغییر رسمی ساعت کشور را نداشته‌ایم.

🔹برآورد شده که تغییر ساعت حدود یک درصد و یا بیشتر از آن در اوج بار شبانه تاثیرگذار است و شرکت مدیریت شبکه برق ایران برآورد کرده که معادل نیروگاه هزار مگاواتی اتمی بوشهر از محل تغییر ساعت رسمی کشور صرفه جویی شود.

🔹باتوجه به این که در شرایط ناترازی هستیم هیات محترم وزیران لایحه دوفوریتی را به تصویب رساند که با توجه به آن درخواست کرده که این اختیار مجددا به دولت بازگردد تا هیئت وزیران بتواند در خصوص تغییر ساعت رسمی کشور تصمیم‌گیری کند.

https://dolat.ir/detail/461034
@PadDolat
⭕️ متن کوتاه دیروز به زبان ساده‌تر:

♦️وقتی افراد و گروه‌های بیشتری احساس کنند که یک توافق به نفع‌شان است یا در شکل‌گیری آن نقش داشته‌اند، احتمال اینکه آن توافق حاصل شود، واقعاً به سود منافع ملی باشد و دوام بیشتری پیدا کند، بسیار بیشتر می‌شود.

♦️از طرف دیگر، اگر عده‌ای سعی کنند توافق را به عنوان «تسلیم»، «باخت» یا «عقب‌نشینی» برای بخشی از تصمیم‌گیرندگان کشور جلوه دهند، این کار مثل یک بازی سرزنش کودکانه است که فقط امنیت و منافع ملی را قربانی می‌کند.

♦️جلوگیری از جنگ (چه نظامی و چه اقتصادی) و فراهم کردن امنیت و گشایش پایدار برای کشور، دستاوردهای بسیار بزرگی هستند. همه‌ی کسانی که در رسیدن به این اهداف نقش داشته‌اند، شایسته‌ی تقدیر و کسب اعتبار اند و در نهایت، این پیروزی متعلق به همهٔ کسانی است که سوار کشتیِ ایران اند.

♦️در چنین لحظات حساس ملی، تفاوت بین دو گروه مشخص می‌شود:
۱. گروه‌های سیاسی ملی‌اندیش که واقعاً دغدغه‌ حل مسائل و خیر عمومی را دارند.
۲. گروه‌هایی که فقط به دنبال پیروزی‌های کوچک و کوتاه‌مدت از طریق مقصر جلوه دادن دیگران هستند.

نوع واکنش و موضع‌گیری در این موقعیت‌های مهم، نشان‌دهنده‌ این تفاوت است.
@jalaeipour
دولت‌ها استارت‌آپ نیستند!

این عنوان یادداشتی است از ماریانا مازوکاتو (استاد اقتصاد نوآوری و ارزش‌های عمومی در کالج دانشگاهی لندن) و راینر کتل (استاد نوآوری و حکمرانی عمومی در کالج دانشگاهی لندن) است که در ۱۰ آپریل ۲۰۲۵ در پروجکت سندیکیت منتشر شده است. بخش‌هایی از یادداشت را در ادامه می‌خوانید:

در سراسر جهان دولت‌ها در تلاش‌اند که تصویری استارت‌آپی از خود خلق کنند. نهضت کارایی دولت (DOGE) ایلان ماسک در آمریکا و اره برقی خاویر میلی در آرژانتین نمونه‌هایی از این نوع است. اما مسئله این است که دولت‌ها و کسب‌وکارها اهداف بسیار متفاوتی دارند. اگر سیاست‌گذاران عمومی از بنیانگذاران کسب‌وکارها تقلید کنند توانایی خود را برای مقابله با چالش‌های پیچیدۀ اجتماعی از دست می‌دهند.

برای استارت‌آپ‌ها، بالاترین اولویت تکرار سریع، اختلال مبتنی‌بر فناوری، و بازدهی مالی برای سرمایه‌گذاران است. موفقیت آن‌ها به حل یک مشکل معیّن با یک محصول واحد یا در یک سازمان بستگی دارد. اما دولت‌ها باید با مسائل پیچیده و درهم‌تنیده‌ای مانند فقر، سلامت عمومی، و امنیت ملی مقابله کنند. هر چالش مستلزم همکاری در بخش‌های مختلف و برنامه‌ریزی بلندمدت دقیق است. ایدۀ تضمین منافع کوتاه‌مدت در هر یک از این زمینه‌ها اساساً منطقی نیست.

برخلاف استارت‌‌آپ‌ها دولت‌ها باید از دستورات قانونی حمایت کنند، ارائۀ خدمات ضروری را تضمین کنند، و مبتنی‌بر قانون عمل کنند. معیارهایی نظیر سهم بازار برای دولت بی‌معنا است، زیرا دولت به‌جای تلاش برای «برنده‌شدن» باید بر گسترش فرصت‌ها تمرکز کند. باید بلندمدت فکر کند و به ساختارهای چابک و انعطاف‌پذیر دست یابد. اعمال منطق استارت‌آپی برای خدمات عمومی می‌تواند به راه‌حل‌های تکه‌تکه‌ای منجر شود که به تشدید ناکارآمدی‌های موجود منجر می‌شود.

فرآیندی که در چارچوب آن دولت‌ها یاد می‌گیرند تا نتایج بهتری به‌دست آورند بسیار متفاوت از یک استارت‌آپ است. به‌جای پذیرش کورکورانۀ فرهنگ استارت‌آپی، دولت‌ها باید تلاش‌های پیشین برای مدرن‌سازی و اصلاح خدمات عمومی را واکاوی کنند. درس‌های زیادی برای یادگیری وجود دارد:

اولاً، بخش دولتی به یک بنیان جدید در اقتصاد نیاز دارد. تأکید مدل غالب «کارایی» اغلب خروجی‌ها (چند وعدۀ غذایی مدرسه یارانه‌ای است؟) را با نتایج (غذاها چقدر مغذی و پایدار یا محلی بودند؟) اشتباه می‌گیرد و بر دوگانگی بسیار ساده‌شدۀ عمومی-خصوصی مبتنی است. نتیجه، اتکای بیش‌ازحد به اکتشاف‌های سطحی مانند تجزیه و تحلیل هزینه-فایده است که لزوماً پیشرفت به سمت نتایج سیستمی مطلوب را اندازه‌گیری نمی‌کند.

درس دوم این است که «تنوع» یک دارایی است، نه تمرین درستی سیاسی. طی قرن گذشته، بخش عمومی برای همگانی‌بودن تلاش کرد: خدمات باید در شهرهای کوچک به همان اندازۀ شهرهای ثروتمندتر خوب و قابل دسترس باشند. اما نحوۀ ارائه این خدمات نیز مهم است. ایجاد یک بخش عمومی مطلوب به نیروی کار متنوع‌تر، آموزش مداوم، دیدگاه‌های تحلیلی متعدد، و مجموعه‌ای از مداخلات نیاز دارد؛ هیچ گلولۀ جادویی وجود ندارد.

سوم، بخش عمومی باید بین توانایی‌های سیاسی، سیاست‌گذاری، و اجرایی خود تعادل ایجاد کند. دولت‌ها چیزی فراتر از ماشین‌های اداری هستند. آن‌ها به رهبری سیاسی، احساس هدف، و توانایی تنظیم سیاست‌ها نیاز دارند. اغلب اوقات، اصلاحات بخش عمومی بر کارایی تکنوکراتیک تمرکز می‌کند، و ضرورت بیان و اجرای چشم‌اندازی برای جلب حمایت عمومی را نادیده می‌گیرد.

برای تجهیز بخش عمومی به ظرفیت مورد نیاز برای مقابله با چالش‌های معاصر، دولت‌ها -و آنچه «دولت‌های کارآفرین» نامیده‌ایم- باید شش قابلیت را پرورش دهند که آن‌ها را قادر به یادگیری و سازگاری می‌کند. ۱. آگاهی استراتژیک یعنی توانایی شناسایی فعالانۀ چالش‌ها و فرصت‌های نوظهور، ۲. انعطاف‌پذیری دستورکار به‌طوری‌که بتوان اولویت‌ها را در هنگام مواجهه با بحران‌ها متعادل کرد. ۳. ائتلاف‌سازی و مشارکت به‌طوری‌که بخش عمومی بتواند همکاری بین بخش‌ها و جوامع را تقویت کند. ۴. تغییر خود یعنی به‌روزرسانی مستمر مهارت‌های سازمان‌های دولتی، ساختارهای سازمانی، و مدل‌های عملیاتی. این مستلزم قابلیت بعدی است. ۵. ارزیابی و حل مسئله در ارائۀ خدمات عمومی. و ۶. نیاز بخش عمومی به ابزارها و نهادهای نتیجه‌گرا.

دولت‌ها نباید مانند استارت‌آپ‌ها اداره شوند، زیرا اهداف بسیار متفاوتی را دنبال می‌کنند، به حوزه‌های مختلف پاسخ می‌دهند، و در زمان‌بندی‌های کاملاً متفاوتی عمل می‌کنند. سیاست‌گذاران به‌جای تعقیب سراب درۀ سیلیکون باید بر ایجاد ساختارها و قابلیت‌هایی تمرکز کنند که دولت‌ها را قادر می‌سازد پاسخگو، انعطاف‌پذیر، و مؤثر باشند. اصلاحات باید ریشه در درک عمیق پویایی بخش عمومی داشته باشد، نه در تمایل به تقلید از یونیکورن‌هایی که به‌دنبال اختلال (disruption) بزرگ بعدی هستند!
@omidi_reza
👆🏼 توفیق و پایداری هر توافقی وابسته به استراتژی‌های کارساز مذاکراتی مبتنی بر تصویری دقیق و جدید از کارت‌های ایران و لوازم امنیت و توسعهٔ پایدارش و اولویت‌های جدید بازیگران بازی‌های بزرگ منطقه و جهان است که این متن نمونه‌ای باکیفیت از آن است.
چالش‌ها و فرصت‌های ایران در صحنه‌ بین‌الملل

✳️ایران در یکی از حساس‌ترین شرایط خود در چهار دهه گذشته قرار دارد. عبور ایمن از این شرایط، نیازمند همفکری دلسوزان ایران به منظور یافتن راهکارهای سنجیده و واقع‌بینانه‌ای است که نه‌تنها کشور را از وضعیت پیچیده و دشوار فعلی خارج کند، بلکه افق‌های جدیدی را پیش‌روی آحاد جامعه بگشاید و ایران را به جایگاه شایسته خود بازگرداند.

✳️در این متن،ابتدا به تحلیل رفتار دولت ترامپ و دولت چین در بستر گسترده‌تر جهانی می‌پردازیم. سپس نقش سایر بازیگران بین‌المللی و منطقه‌ای را تحلیل کرده و در نهایت جایگاه ایران و مذاکرات هسته‌ای را در این معمای پیچیده مورد بررسی قرار می‌دهیم.

✳️در بخش نخست عنوان شد که سه اولویت اصلی دولت ترامپ کاهش کسری بودجه، مقابله با چین و حذف ریسک حمله هسته‌ای است. در مقابل چین به دلیل وابستگی شدید به واردات نفت و غذا و آسیب‌پذیری در تنگه‌های مالاکا و هرمز، تمایل دارد از درگیری‌هایی که اقتصادش را تهدید کند، اجتناب کند. اگر تحریم‌های آمریکا باعث تشدید کنترل‌ها در تنگه مالاکا شود، چین ممکن است واردات نفت از ایران را کاهش جدی دهد یا ایران را به توافق با آمریکا ترغیب کند. همچنین، جنگ اوکراین و رشد اقتصاد هند باعث افزایش تقاضای اروپا و هند برای تامین‌کنندگان جدید نفت و گاز شده است. اما این مشتریان بالقوه نفت ایران نیز تحت تاثیر سیاست‌های تحریمی واشنگتن قرار دارند، بنابراین مذاکره با آنها نمی‌تواند جایگزین حل معضل تحریم‌های آمریکا شود.

✳️در بخش دوم، مزیت‌های رقابتی ایران در عرصه بین‌المللی مورد بررسی قرار گرفت و عنوان شد که تنها با در نظر گرفتن همزمان سه مزیت اصلی ایران یعنی منابع عظیم هیدروکربنی، نیروی انسانی متخصص در داخل و خارج از کشور، و موقعیت ژئوپولیتیک حساس ایران، می‌توان به تدوین برنامه‌ای متوازن، زمانمند و پایدار برای کاهش تحریم‌ها و حرکت به‌سوی توسعه پایدار دست یافت.

1️⃣نادیده گرفتن منابع عظیم هیدروکربنی، ایران را در سال‌های پیش‌رو از یکی از مهم‌ترین منابع درآمدهای ارزی‌اش محروم خواهد کرد. با‌این‌حال، رشد صرفاً مبتنی بر منابع طبیعی، موقتی بوده و در میان‌مدت، با همراهی نکردن روسیه، کشورهای منطقه و حتی آمریکا در بازگشت ایران به اقتصاد جهانی مواجه می‌شود.

2️⃣در میان‌مدت، این نیروی انسانی متخصص در داخل و خارج کشور است که می‌تواند نقشی کلیدی در توسعه پایدار و ایجاد توازن قدرت میان مردم و حکومت ایفا کند.

3️⃣همچنین، بهره‌برداری درست از موقعیت ژئوپولیتیک ایران می‌تواند به ابزاری موثر برای جلب همراهی روسیه و دیگر صادرکنندگان نفت منطقه در مسیر توسعه کشور بدل شود.

⬅️در کنار در نظر گرفتن نقش ایران به‌عنوان حلقه اتصال میان روسیه، آسیای میانه، هند و جنوب شرق آسیا، سرمایه‌گذاری‌های مشترک شرکت‌های آمریکایی-هندی، آمریکایی-اروپایی و چینی در توسعه صنعت نفت و گاز ایران نیز می‌تواند زمینه‌ساز حمایت قطب‌های اقتصادی جهان از مسیر توسعه ایران باشد. همچنین در این بخش به نقش تمدن هفت‌هزارساله ایران در تسهیل بازسازی سرمایه اجتماعی در داخل و وجهه بین‌المللی در خارج اشاره شد. در پایان بخش دوم هم به برخی فرصت‌های همکاری مشترک میان ایران و سایر کشورهای منطقه پرداخته شد.

✳️در بخش سوم بر موضوع پرونده هسته‌ای ایران تمرکز شد. در این بخش بیان شد که موفقیت مذاکرات با واشنگتن تابع وضعیت اقتصادی و اجتماعی داخلی، داشتن برنامه توسعه‌ای مشخص برای کشور و توان ترسیم افقی جدید برای نقش ایران در توسعه خودش و منطقه در دوران پس از تحریم و در نهایت سازگاری زمانی مذاکرات است:
1️⃣همان‌گونه که تجربه‌های مذاکرات علنی و محرمانه قبلی نشان ‌داده، شرایط ناپایدار اقتصادی یا اجتماعی داخلی امکان هرگونه توافق را به‌شدت کاهش می‌دهد. در نتیجه در بعد اقتصادی انجام برخی اصلاحات حداقلی در حوزه انرژی و ارز در اسرع وقت اجتناب‌ناپذیر است.

2️⃣همچنین توافق بر سر سازوکاری رسمی برای نحوه هزینه‌کرد درآمدهای ارزی حاصل از رفع تحریم‌ها برای سرمایه‌گذاری -به‌خصوص در بالادست نفت و گاز و بهینه‌سازی مصرف انرژی- و تعریف پروژه‌های توسعه‌ای مشترک در منطقه نقش مهمی در پیشبرد مذاکرات خواهد داشت.

3️⃣در نهایت سازگاری زمانی مذاکرات نیازمند برنامه مرحله‌به‌مرحله و زمانمند برای افزایش تعهدات هسته‌ای ایران و کاهش تحریم‌ها و افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در ایران است. در بلندمدت انگیزه‌های اقتصادی نقش مهمی در کاهش پایدار تحریم‌ها خواهند داشت. اما بیش از یک دهه تحریم‌ها موجب شده که اقتصاد ایران حتی در صورت کاهش تحریم‌ها هم آماده ورود یکباره به اقتصاد جهانی نباشد و در نتیجه ایجاد انگیزه‌های اقتصادی برای تداوم کاهش تحریم‌ها فرآیندی زمان‌بر خواهد بود.
چالش‌ها و فرصت‌های ایران در صحنه‌ بین‌الملل
⭕️ گسترش دایرهٔ برندگان و اعتبارگیرندگانِ هر نوع توافق، افزایندهٔ احتمال توافق خادمِ منافع ملی و ضامن پایداری بیشتر آن است و ترویج هر روایتی که تسلیم/باخت/عقب‌نشینی را به هر بخشی از تصمیم‌گیرندگان نسبت دهد قربانی‌کنندهٔ امنیت و منافع ملی در پای «بازی ملامتِ»‌ کودکانه است. پیشگیری از جنگ نظامی و اقتصادی و تامین پایدارترِ امنیت و گشایش‌های ملی، چنان بزرگ و ارزشمند است که همهٔ نیروهای تمهیدکنندهٔ آن شایستهٔ تقدیر اند و همهٔ سوارانِ کشتیِ ایران برندهٔ آن. تفاوت نیروهای سیاسی ملی و دغدغه‌مند حل مسایل و خیر همگانی با نیروهایی که اسیر بُردهای کوتاه‌مدت کوچک در «بازی ملامت»اند، از جمله در نوع کنش و موضع در چنین بزنگاه‌های ملی آشکار می‌شود.
@jalaeipour
هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد

معاون محیط زیست طبیعی:
🔸 با استناد به آخرین تصمیمات مراجع قضایی و موضع رسمی سازمان حفاظت محیط زیست، هیچ پروژه قانونی تحت عنوان «پتروشیمی میانکاله» وجود ندارد.

🔸 این پروژه از ابتدا فاقد مجوزهای زیست‌محیطی لازم بوده و اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران باید با آن برخود کند.

🔸 هم‌اکنون نیز هرگونه اقدام توسط هر شخصی در محدوده مورد نظر غیرقانونی است.

🔸 با توجه به اینکه دیگر پرونده‌ای در مورد احداث پتروشیمی وجود ندارد، زمین نیز طبق قانون باید رفع تصرف شود که از همکارانمان در سازمان منابع طبیعی خواستار بازپس‌گیری زمین و بازگشت آن به اراضی ملی هستیم.
ایسنا
@Avash_media

Rekordlar

17.02.202521:34
13.1KObunachilar
26.03.202523:59
100Iqtiboslar indeksi
06.04.202512:43
3.3KBitta post qamrovi
06.04.202512:43
5KReklama posti qamrovi
25.03.202523:59
17.20%ER
06.04.202512:43
25.24%ERR

Rivojlanish

Obunachilar
Iqtibos indeksi
1 ta post qamrovi
Reklama posti qamrovi
ER
ERR
DEC '24JAN '25FEB '25MAR '25APR '25

محمدرضا جلائی‌پور🍀Jalaeipour mashhur postlari

02.04.202507:36
دوساعت موسیقی متناسب طبیعت و جاده
@jalaeipour
24.03.202515:52
قطعه جدید «زنده»
اثر مشترک همایون شجریان و سامی یوسف
آهنگساز: سامی یوسف
شعر: مولانا
💬📷
Repost qilingan:
دغدغه ایران avatar
دغدغه ایران
05.04.202517:25
تپّه‌های قطب‌های جنوب

محمد فاضلی

معاون رئیس‌جمهور، با هزینه شخصی برای تعطیلات و تفریح به #قطب_جنوب رفته بود. خبرش منتشر شد و رسانه‌ها – عمدتاً در فضای مجازی – خواستار شفاف شدن موضوع و برکناری ایشان در صورت صحت داشتن خبر شدند.

رئیس‌جمهور #پزشکیان امروز ۱۶ فروردین ۱۴۰۳ خیلی صریح، بدون آن‌که درگیر رفاقت یا رودربایستی همکاری شود، معاونش را عزل کرد. این اقدام حداقل تا آن‌جا که من به یاد می‌آورم، در تاریخ جمهوری اسلامی سابقه ندارد.

این اقدام درست سبب نمی‌شود مشکلات اساسی کشور – تورم، فساد، پایین بودن رشد اقتصادی یا مشکلات محیط‌زیستی، فیلترینگ یا سیاست خارجی پرتنش – حل شود، اما در جای خودش اهمیت دارد.

یک. مهم‌ترین نکته این است که اقدام معاون رئیس‌جمهور در میانه سختی‌های اقتصادی مردم، تورم، نرخ ارز بالارفته و در فضای تهدید جنگ، تضعیف‌کننده اعتماد مردم و سرمایه اجتماعی دولت بود. هر آدمی که سمت دولتی می‌پذیرد، در فضای توجه عمومی قرار می‌گیرد و باید ملاحظاتی فراتر از زندگی شخصی‌اش داشته باشد.

دو. روابط عمومی معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور در روزهای اولیه انتشار این خبر، سفر را تکذیب کرده و عکس مربوط به آن‌را هم قدیمی خوانده بود. اکنون آشکار شده که این اظهارنظر دروغ بوده است. روابط عمومی نباید دروغ بگوید. این خطای اخلاقی روابط عمومی معاونت پارلمانی هم نباید بی‌عقوبت بماند.

سه. هر دولتی باید پاسدار و نگهبان انواع سرمایه‌های کشور باشد. فرقی نمی‌کند سرمایه مالی و منابع فیزیکی، سرمایه جغرافیایی و جایگاه کشور در کریدورها، یا سرمایه‌های محیط‌زیستی و مربوط با ظرفیت زیست‌پذیری سرزمین باشد. یکی از این سرمایه‌ها، اعتماد مردم به دولت و سرمایه اجتماعی دولت نزد مردم است.

رفتاری نظیر سفر به قطب جنوب، تضعیف سرمایه اجتماعی دولت بود. نکته مهم این است که در چند دهه گذشته، حکومتی‌ها و دولتی‌ها با انواع سخنان و کردار خود، اعتماد و سرمایه اجتماعی را نابود کرده‌اند:

🔴 مقامات با جیب‌های پر، از مقاومت و ساده‌زیستی گفته‌اند.

🔴 مقامات با جملات دهان‌پرکن و قیافه‌های برنده، از ابزارهای مسخره و پروژه‌های شکست‌خورده تعریف و دفاع کرده‌اند.

🔴 مقامات با جملات پرطمطراق و ژست‌های عاقل اندر سفیه، از احمقانه‌ترین طرح‌ها گفته‌اند و فخرها فروخته‌اند.

🔴 مقامات آن‌چه را مردم در خشت خام می‌دیده‌اند، در آینه هم ندیده‌اند و دیده‌های مردم را هم انکار کرده‌اند.

🔴 مقامات در چشم مردم زل زدند و آمار و ارقام عجیب و غریب گفتند، و بعد زیردستان‌شان از آن آمارها دفاع کردند.

هر وقت مقامات یکی از این کارها را انجام داده‌اند، یک سفر به قطب جنوب رفته‌اند که تازه به هزینه شخصی خودشان هم نبوده، کاملاً هزینه‌اش از جیب ملت بزرگ ایران پرداخت شده است.

قطب جنوب، استعاره‌ای است برای همه سخنان و اقداماتی که اعتماد و سرمایه اجتماعی را در ایران نابود کرده‌اند. مقامات، زیاد قطب جنوب رفته‌اند، فقط معاون پارلمانی دولت چهاردهم قطب جنوب نرفته است.

همه این سفرها به قطب جنوب، اعتماد و سرمایه اجتماعی را نابود کرده‌اند. همه این‌ها برای خودشان قطب جنوبی بوده‌اند.

در اصل، یخ‌زدگی‌های اقتصاد، جامعه، سیاست و فرهنگ در ایران، حاصل همین قطب جنوب رفتن‌های مقامات است. قطب جنوب، سرزمین شناخته‌شده‌ای برای تعداد زیادی از مقامات در چند دهه گذشته است.

بازسازی سرمایه اجتماعی وقتی ممکن می‌شود که به هر طریقی از سفرهای قطب جنوبی گفتاری و کرداری مقامات، و ایستادن بر تپه‌های قطب جنوب، هر قطب جنوبی، جلوگیری شود.
 
@fazeli_mohammad
10.04.202513:42
⭕️ گسترش دایرهٔ برندگان و اعتبارگیرندگانِ هر نوع توافق، افزایندهٔ احتمال توافق خادمِ منافع ملی و ضامن پایداری بیشتر آن است و ترویج هر روایتی که تسلیم/باخت/عقب‌نشینی را به هر بخشی از تصمیم‌گیرندگان نسبت دهد قربانی‌کنندهٔ امنیت و منافع ملی در پای «بازی ملامتِ»‌ کودکانه است. پیشگیری از جنگ نظامی و اقتصادی و تامین پایدارترِ امنیت و گشایش‌های ملی، چنان بزرگ و ارزشمند است که همهٔ نیروهای تمهیدکنندهٔ آن شایستهٔ تقدیر اند و همهٔ سوارانِ کشتیِ ایران برندهٔ آن. تفاوت نیروهای سیاسی ملی و دغدغه‌مند حل مسایل و خیر همگانی با نیروهایی که اسیر بُردهای کوتاه‌مدت کوچک در «بازی ملامت»اند، از جمله در نوع کنش و موضع در چنین بزنگاه‌های ملی آشکار می‌شود.
@jalaeipour
👆🏼 لحظاتی پیش: همنشینی هلال ماه نو و دماوند
(عکس از مجید قهرودی)

عید آمد به کف نشان وصال
عاشقان این نشان مبارک باد
روزه مگشای جز به قند لبش
قند او در دهان مبارک باد
عید آمد که ای سبک روحان
رطل‌های گران مبارک باد💐
@jalaeipour
25.03.202503:20
فهرست زیر پیوند‌های دست‌رسی آزاد به نسخه‌ی کامل برخی از فیلم‌های مستند و داستانی درباره‌ی فلسطین را در بر می‌گیرد.

در پرتو تحولات اخیر منطقه، سازندگان این فیلم‌ها تصمیم گرفته‌اند آن‌ها را آزادانه به مخاطبان در سراسر جهان عرضه کنند.

با تماشای این فیلم‌ها و فرستادن این فهرست برای دیگران، می‌توانید گامی مؤثر در راه افزایش ژرفا و گستره‌ی آگاهی عمومی درباره‌ی ریشه‌ها و سازِکارها و ابعاد گوناگون آن‌چه بر این بخش از منطقه رفته است و می‌رود، بردارید.

ناگفته پیداست، این فیلم‌ها با روی‌کردهای سیاسی، فرهنگی و هنری گوناگون ساخته شده‌اند و از همه‌ی جهات، ارزش برابری ندارند. با این حال، افزون بر ارزش سینمایی، کم‌ترین ارزش تماشای این مجموعه از آثار مستند و داستانی آگاهی‌بخشی و پروردن تصویری چندبعدی و پیچیده درباره‌ی این بخش از روی‌دادهای منطقه است.

برای آغازی ممتاز و متمایز، چشم‌گشا، تحقیقی و مستند، خوش‌ساخت و به‌یادماندنی، تماشای Arna’s Children
را پیشنهاد می‌کنم.

۵ فروردین ۱۴۰۴
@mmojahedi


• “Arna’s Children” documentary: https://youtu.be/cQZiHgbBBcI

• A collection of documentaries published by Al Jazeera Documentary: https://bit.ly/3yp2nBI
https://bit.ly/2SSpMeC
https://bit.ly/3f0KK3P

• “Keeper of Memory” documentary: https://youtu.be/eywuYeflWzg

• “Empty Seat” documentary: https://youtu.be/an4hRFWOSQQ

• “Resistance Pilot” documentary: https://youtu.be/wqSmdZy-Xcg

• “Jenin” documentary: https://vimeo.com/499672067

• “The Olive Tree” documentary: https://vimeo.com/432062498

• “Scenes from the Occupation in Gaza” (1973) documentary: https://youtu.be/1JlIwmnYnlE

• “Gaza Fights For Freedom” documentary: https://youtu.be/HnZSaKYmP2s

• Short Film “Strawberry”: https://vimeo.com/209189656/e5510a6064

• Short Film “The Place”: https://youtu.be/fgcIVhNvsII

• “The Mayor” documentary: https://youtu.be/aDvOnhssTcc

• “The Creation and the Nakba 1948” documentary: https://youtu.be/Bwy-Rf15UIs

• “Occupation 101” documentary: https://youtu.be/C56QcWOGSKk

• “The Shadow of Absence” documentary: https://vimeo.com/220119035

• “They Don’t Exist” documentary: https://youtu.be/2WZ_7Z6vbsg

• “As The Poet Said” documentary: https://vimeo.com/220116068

• “Five Broken Cameras” documentary: https://youtu.be/TZU9hYIgXZw

• “Paradise Now” feature film: https://vimeo.com/510883804

• “Abnadam” short film: https://youtu.be/I–r85cOoXM

• “Wedding of Galilee” feature film: https://youtu.be/dYMQw7hQI1U

• “Keffiyeh” feature film: https://vimeo.com/780695653

• “Slingshot Hip Hop” documentary: https://youtu.be/hHFlWE3N9Ik

• “Tall al-Zaatar” documentary: https://youtu.be/Ma8H3sEbqtI

• “Tall al-Zaatar - The Secrets of the Battle” documentary: https://youtu.be/Ma8H3sEbqtI

• “In the Grip of the Resistance” documentary: https://youtu.be/htJ10ACWQJM

• “Swings” documentary: https://youtu.be/gMk-Zi9vTGs

• “Naji al-Ali: An Artist with Vision” documentary: https://youtu.be/Y31yUi4WVsU

• “The Upper Gate” documentary: https://vimeo.com/433362585

• “In Search of Palestine” documentary: https://vimeo.com/184213685?1

• “Salt of this Sea” feature film: https://bit.ly/3c10G3Z

• “Speak, Bird” documentary: https://youtu.be/wdkoxBjKM1Q

• “The Palestinian Exodus” series: https://bit.ly/3bXNAVp

• “I Am Jerusalem” series: https://bit.ly/3hG8sDV
Repost qilingan:
دغدغه ایران avatar
دغدغه ایران
23.03.202515:05
رویکردی تاریخی به امنیت ملی ایران

این متن که معاون راهبردی پیشین رئیس‌جمهور ایران در زمستان ۱۴۰۳ منتشر کرده، ارزش آنرا دارد که توسط استراتژیست‌هایی (در تهران و واشنگتن) که دنبال مدیریت تنش و حل مناقشه ایران و آمریکا هستند، جدی گرفته شود.
محمدجواد ظریف این متن را در گفت‌وگویی (اینجا) تشریح کرده است.

@fazeli_mohammad
18.04.202515:21
پیشنهاد می‌کنم حتما سخنرانی زیبای دکتر صالحی عزیز - رئیس بنیاد ایرانشناسی - را بخوانید:

"اندیشه ایرانی، مجموعه‌ای پراکنده از عناصر تصادفی نیست، بلکه نظامی هماهنگ و درهم‌تنیده از زیبایی و معناست. هر جزء از این فرهنگ ـ از خط نستعلیق تا معماری ایوان‌ها و گنبدها و طاق‌ها، از نگارگری‌های ظریف تا بافت پیچیده‌ فرش ایرانی، از نغمه‌های موسیقی سنتی تا غزل‌های پرشور حافظ و سعدی و چینش گل‌ها و گیاهان باغ‌ ایرانی ـ بخشی از یک کل بزرگ‌تر است که گویی همه‌ این عناصر در تعاملی موزون با یکدیگرند. خط نستعلیق، با انحنای لطیف و جریان سیال خود، همان قوسی را می‌کشد که در طاق‌های معماری سر بر آسمان می‌ساید. هنر نگارگری، شعری بصری‌ است که در غزل‌های حافظ و مثنوی‌ مولانا تجلی می‌یابد، و فرش ایرانی با تکرار موزون نقوش‌ و اشکال هندسی‌اش، گویی گوشه‌ای از دستگاه‌های موسیقی سنتی است که روح شنونده را به سیر آفاق معنوی به پرواز درمی‌آورد. این هماهنگی ظریف میان اجزای گوناگون «اندیشه ایرانی»، گواهی بر روح جستجوگر و مبتنی‌بر فلسفه وحدت وجود است."

https://www.isna.ir/news/1404012916119/%D8%AF%D8%B1-%D9%85%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%87%D8%A7-%D8%BA%D8%A7%DB%8C%D8%A8-%D9%86%D8%A8%D8%A7%D8%B4%DB%8C%D9%85
رسولِ «خادمِ خیرِ همگانی»

https://www.instagram.com/p/DG-jzzet7DO/?img_index=3&igsh=Zml4dG45dzZxMHZy
@jalaeipour
O'chirildi06.04.202520:49
18.04.202509:45
⭕️ جشنوارهٔ کوچه استعداد تبدیل به یک جشنوارهٔ مدنی و‌ مردمی موسیقی نواحی ایران و منطقه در تراز جهانی را دارد و فضادهی برای بالیدنش می‌تواند به سرمایه‌ای مناسکی و فرهنگی بدل شود و اولین نمونهٔ پررونق جشنوارهٔ مدنی هنری در ایران

https://www.karzar.net/209701

@jalaeipour
13.04.202506:57
👆🏼فایل پی‌دی‌اف متن کاملِ
«ملاحظاتی روش‌شناختی در زمینهٔ راهبرداندیشی دربارهٔ مسائل بغرنج»

کاری از معاونت راهبردی رئیس جمهور

🔹معاونت راهبردی رییس جمهور سیاست انتشار عمومی و دیجیتال متن سیاست‌نامه‌ها و پژوهش‌ها را اعمال می‌کند (مگر در سیاست‌نامه‌ها و گزارش‌های منظمی که محرمانگی ضروری است)، هم به منظور بسط شفافیت و بهره‌گیری عموم پژوهشگران ایرانی از نتایج سیاست‌پژوهی‌ها، هم برای در معرض نقد عمومی قرار دادن پژوهش‌ها و هم برای کاهش هزینه‌های چاپ کاغذی و کاهش تخریب محیط زیست.
@css_govir
Ko'proq funksiyalarni ochish uchun tizimga kiring.