Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
میراث‌ باشی avatar
میراث‌ باشی
میراث‌ باشی avatar
میراث‌ باشی
🔻آیا در میانکاله همچنان ساخت‌وساز می‌شود؟

📍زینب رحیمی، خبرنگار محیط زیست:

🔸با وجود دستور قوه قضاییه و مخالفت سازمان محیط‌زیست با ساخت و ساز در محل سابق ‎پتروشیمی میانکاله، در مرتع حسین‌آباد بهشهر مشغول‌ خاکبرداری و انتقال ماشین‌آلات هستند./شهرما

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
10.04.202510:27
مردی به دیگری گفت: مدت‌ها پیش، در بالاترین مدّ دریا، با نوک عصایم خطی روی ماسه‌ها نوشتم؛ مردم هنوز می‌ایستند تا آن را بخوانند و مراقب‌اند که مبادا پاکش کنند.
و مرد دوم گفت: من هم خطی روی ماسه‌ها نوشتم، اما در آن وقت که مدٌ دریا کاملن پایین بود و امواج دریای پهناور آن را پاک کردند. بگو تو چه نوشته بودی؟
و مرد اول پاسخ داد و گفت: این را نوشتم «من همانم که هست.» تو چه نوشتی؟
و مرد دوم پاسخ داد: نوشتم «من چیزی جز قطره‌ای از این اقیانوس عظیم نیستم.»

#سرگردان

امروز سالمرگ جبران خلیل جبران (۶ ژانویه ۱۸۸۳ – ۱۰ آوریل ۱۹۳۱) اهل بشرّی لبنان و نویسندهٔ لبنانی-آمریکایی و نویسنده کتاب پیامبر،دیوانه، ماسه و کف، سرگردان،نامه‌های عاشقانه و... است.

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
08.04.202507:34
‼️از تناقض‌های ما

🔻در نقد رفتارشناسی جامعه ایران در ایام نوروز


🖌علی ورامینی | دبیر گروه فرهنگ

🔸«جامعۀ در تعلیق» شاید وصف‌الحال مناسبی از  امروز جامعه ایرانی باشد؛ جامعه‌ای که نمی‌تواند برای چند ماه آینده خود هم برنامه‌ریزی کند؛ جامعه‌ای که همه مردمانش هر آئینه باید که قیمت طلا و دلار را چک کنند تا ببینند که با سفره خود چندچند هستند.با همه این مصیبت‌ها نقد جامعۀ ایرانی منصفانه نیست؛ جامعه‌ای که زیر فشار همه اضطراب‌ها و دردها تاب می‌آورد، سبزه سبز می‌کند و به امیدِ امیدی به استقبال بهار می‌رود.

🔸استیصال مردم، جامعه ایرانی را به مثابه یک توده‌ای کرده است که مورد استفاده کسانی قرار گیرد که نه این توده برایشان اهمیتی دارد و نه بهروزیشان. چه‌بسا بسیاری از آنان که در قامت مصلح اجتماعی و جریان خیرخواه ظاهر می‌شوند از این استیصال و تداوم این رنج منتفع می‌شوند. آفت این وضعیت هر روز بیشتر در جامعۀ ایرانی خود را نشان می‌دهد.

🔸دعوای حیدری و نعمتی که میان اقوام ایرانی این روزها شاهد هستیم بی‌ربط به این وضعیت نیست؛ وضعیتی که دیگری در آن جای ندارد. حتی بدتر از این هر روز غیریت‌سازی عمیق‌تر و گسترده‌تر می‌شود. شرایطی که به قول آن مرد نامحترم «هرکس با ما نیست علیه ما است» هر روز در ایران گسترده‌تر می‌شود. یکی از شکاف‌هایی که هر روز انگاری عمیق‌تر می‌شود، شکاف میان ملی‌گرایی و دینداری در جامعه ایرانیست؛ شکافی که در هر دو طیف افراد و جریان‌هایی هستند که از عمیق‌تر شدن این شکاف منتفع می‌شوند و از هر فرصتی برای بنزین ریختن روی این آتش استفاده می‌کنند.

🔸چندسالیست که مد شده سال نو را مردم در اماکن تاریخی و فرهنگی تحویل کنند. مقبره فردوسی، تخت جمشید و حافظیه و از این دست اماکن. این کار فی‌نفسه نه‌فقط ایرادی ندارد که توجه به هر بزرگی از سوی مردم مایه خرسندیست. مایه اسف و نگرانی آنجاست که این مردم در بزرگداشت بزرگی چنان گفتار و کرداری از خود نشان می‌دهند که هیچ ربط و نسبتی با آن چیزی که مدعای پاسداشت آن هستند ندارد بلکه کاملاً در تضاد با آن هم هست.

🔸ما همزمانی که شعار برتری نژاد خود می‌دهیم، چنان در جاده‌ها رانندگی می‌کنیم که انگار در جبهه جنگ هستیم و اگر فرار نکنیم هر لحظه ممکن است با موشکی نابود شویم. می‌خواهیم بر سر مزار حافظ که وعده کرده بود مقبره‌اش زیارتگه رندان جهان خواهد شد سال نو را با حس و حال فرهنگی تحویل کنیم، نرده‌های آن را برای ورود می‌کَنیم.


https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-35098

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
08.04.202503:01
🔺سرانجام «گنج‌یابی در بهشت زهرا» و واکنش رسمی میراث فرهنگی تهران

🖋
#سمیه_حسنلو

🔸پس از اظهارات ضد و نقیض درباره حفاری غیرمعمول در قطعه ۲۵۲ بهشت‌ زهرا که بنابراظهارات برخی از اعضای شورای شهر تهران به انگیزه یافتن گنج پهلوی انجام شده بود، معاونت میراث فرهنگی استان تهران سرانجام به آن حفاری و اظهارات واکنش نشان داد و اعلام کرد: هیچ‌گونه اطلاعی از حفاری‌های ادعاشده در محدوده بهشت زهرا (س) نداشته و مجوزی برای این موضوع صادر نشده است.

🔸محسن سعادتی، معاون میراث فرهنگی استان تهران در واکنش به حفاری صورت گرفته در قطعه ۲۵۲ بهشت زهرا و اظهارات مطرح شده درباره انجام این حفاری با مجوز رسمی و در حضور نمایندگان میراث فرهنگی، اعلام کرد: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان تهران هیچ‌گونه هماهنگی، مشارکت یا اطلاعی در خصوص فعالیت‌های ادعاشده در این محدوده نداشته و هیچ مجوزی برای گمانه‌زنی یا حفاری از سوی این نهاد صادر نشده است.

‼️معاون میراث فرهنگی استان تهران تاکید کرد: هرگونه فعالیت مرتبط با کاوش یا حفاری در مناطق دارای ظرفیت میراثی، مستلزم اخذ مجوز رسمی از مراجع ذی‌صلاح و نظارت کارشناسان میراث فرهنگی است که در این مورد خاص، هیچ‌گونه درخواستی به این اداره کل ارائه نشده و نماینده‌ای از سوی ما در محل حضور نداشته است.

🔸او با ابراز بی‌اطلاعی کامل از موضوع، اظهار کرد: شایعات مطرح‌شده مبنی بر کشف اشیای تاریخی یا همکاری با سازمان بهشت زهرا در این زمینه، فاقد هرگونه سندیت و صحت است.

‼️پیگیری‌ها حاکی از این است که پژوهشکده باستان‌شناسی که کاوش‌های باستان‌شناسی با مجوز آن و همچنین مطالعات فرهنگی ـ تاریخی (میراث فرهنگی) در پروژه‌های عمرانی توسط آن انجام می‌شود، در جریان حفاری قطعه ۲۵۲ بهشت زهرا تهران قرار نداشته است.

‼️ مسئولان وزارت میراث فرهنگی نیز ضمن ابراز بی‌اطلاعی، حضور نمایندگان میراث فرهنگی در جریان حفاری در محدوده از بهشت زهرا و یا صدور مجوز و یا نظارت بر آن را رد کردند.

🔸همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد حفاری‌ در این قطعه از بهشت زهرا، تا چند روز پیش همچنان ادامه داشته و زمین تا عمق حدودی ۱۰ متر گودبرداری شده است. حفاری در این محدوده، اکنون نیمه‌کاره متوقف شده تا بررسی قضایی صورت گیرد. محسن سعادتی، معاون میراث فرهنگی استان تهران پیش‌تر به یکی از رسانه‌ها گفته بود که این پرونده به مراجع قضایی فرستاده شده است./ایسنا

https://www.isna.ir/news/1404011808816

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
🔺مومیایی‌های ۷ هزار ساله در «صحرای سبز» گونه‌ای گم‌شده از تبار انسان را آشکار کردند

🔸باستان‌شناسان با بررسی دی‌ان‌ای دو مومیایی کشف‌شده در پناهگاه صخره‌ای «تاکارکوری» واقع در جنوب غربی لیبی، موفق به شناسایی تبار ژنتیکی جدید و ناشناخته‌ای از انسان‌های باستانی شدند.

🔸این انسان‌های پیشاتاریخی حدود ۷ هزار سال پیش در منطقه‌ای زندگی می‌کردند که امروز بخشی از صحرای بزرگ آفریقا است، اما در دوره پربارش نوسنگی به نام «صحرای سبز»» شناخته می‌شد؛ دوره‌ای که طی آن صحرا سرسبز، پرباران و قابل سکونت بوده است./یورونیوز

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
🎥 بعد از فاجعه نوشتن یادگاری روی پیکرهای تخت جمشید و بردن خاک هرمز این بار ویدئویی از آویزان شدن گردشگران از سی و سه پل

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
🎥 انتقاد یک نماینده از تاراج خاک جزیره هرمز

🔸یک نماینده مجلس می‌گوید از سال ۹۲ تا ۹۵ بیش از ۸ هزار و ۱۱۶ تن خاک سرخ از جزیره هرمز برداشت شده و نظارت بر بهره‌برداری‌ها و تاراج خاک سرخ در جزیره هرمز نداریم و لازم است هرچه سریع‌تر دستگاه‌های متولی مثل محیط‌زیست به این موضوع ورود پیدا کنند

🔸این اظهارات درحالی است که مدیرکل محیط زیست هرمزگان گفته است: خاک هرمز از بین نرفته و به دلیل پاخوردگی تصور از بین رفتن خاک هرمز ایجاد شده است.
http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
08.04.202513:26
🔺حفاری‌های پرحاشیه از سمنان و نیاوران تا بهشت زهرا

‼️ به ناکجاآباد؛ در سودای یافتن طلای پهلوی و جنگ جهانی!


🖋#مریم_اطیابی

🔸به گزارش میراث‌باشی؛ نخستین‌بار در دولت حسن روحانی و ریاست مسعود سلطانی‌فر  در سال ۹۳ بود که پای مقوله جدیدی از حفاری‌ها به میراث‌فرهنگی باز شد، حفاری جنگ جهانی ! در آن زمان باستان‌شناسان دغدغه‌مند اعلام کردند دو نفر صاحب‌نفوذ از میراث‌فرهنگی خواسته‌اند تا در پای فلان اثر تاریخی در سمنان به جستجوی ۲۰ تن طلای آلمان‌ها در جنگ جهانی بگردد؟!

🔸در آن زمان چند تاریخ‌شناس مطرح در گزارشی توضیح دادند که  وجود این حجم طلا در ایران بسیار بعید است و اصلاً  در آن زمان حمل و نقل چنین حجمی از طلا  امکان‌پذیر  نبوده و هرگز هم در اسناد سری منتشر شده جنگ‌های جهانی از چنین حجم ورود و خروج طلا به ایران صحبت نشده و این موضوع خیال خامی بیش نیست.

🔸پس از نگارش گزارش مطبوعاتی در خصوص هجو بودن این ماجرا و رسانه‌ای شدن آن ظاهرا از اجرای چنین حفاری منصرف شدند!

🔸اما این پایان ماجرا نبود و سوداگران این بار در دوره ریاست و وزارت «علی اصغر مونسان» سر و کله‌شان پیدا شد و این‌بار در گوشه دیگری از سمنان به جستجوی گنج خیالی پرداختند و البته و عاقلانه که هیچ نیافتند!!!


‼️ردپای حفاری‌های سفارشی و پرحاشیه را نه تنها در حال حاضر که در دوره پهلوی اول و دوم و قاجار هم می‌توان دنبال کرد. حفاری‌هایی که به سفارش صاحبان قدرت البته در شمایل رسمی و با مجوز وزارت میراث فرهنگی یا  وزارت فرهنگ و هنر و معارف اسبق شکل می‌گرفته و می‌گیرد.

🔸در دوره کنونی دست‌کم تا آنجایی که نگارنده از باستان‌شناسان و مدیران متخصص میراث فرهنگی قابل اعتماد شنیده این حفاری‌های عموما غیرعلنی با شکست و سودای نافرجام مواجه بوده است.

🔸اما مدل جدیدتر حفاری‌ها در سودای یافتن گنج‌های پهلوی اول و دوم است. این دسته از حفاری‌ها بیش‌تر در دولت مرحوم ابراهیم رییسی و دوره وزارت سید عزت‌الله ضرغامی باب شد.

🔸در دوره ضرغامی قبح حفاری‌های پرحاشیه شکسته شد چرا که در طول ۴۰ سال گذشته سالی یکی دو مورد از این حفاری‌های نافرجام با هزار فشار و هزار ترفند، غیر علنی و با نظارت پژوهشگاه میراث فرهنگی اجرا می‌شد.

🔸اما در این دوره پس از شکست حفاران غیرمجاز در آزاد کردن این گونه حفاری‌ها توسط مجلس که با واکنش قاطع فعالان میراث فرهنگی، دغدغه‌مندان ایران، خبرنگاران، کارشناسان، باستان‌شناسان، تاریخ‌شناسان و اساتید دانشگاه مواجه شد، این جماعت از آیینه‌بین، دعانویس، جن‌گیر، فالگیر، موکل‌یاب، نسخه‌خوان، نسخه یاب و دارنده و واردکننده فلزیاب خود را به همین جماعت خواب‌زده و سوداگر صاحب قدرت رساندند و آنها هم روانه وزارت میراث‌ فرهنگی شدند.

🔸از گنج اسطوره‌ها تا کوروش و داریوش تا یزدگرد و شاه عباس و نادرشاه و دوره قاجار  و...چهار گوشه این مملکت به این بهانه کنده شد و تقریبا استانی از این مقوله بازنماند.

🔸نخستین این کاوش‌ها با تپه‌های شهریار دو شب مانده به نوروز ۱۴۰۱ آغاز شد. به روایتی در این دوره بیش از ۵۰ سفارش حفاری روانه وزارتخانه و دست‌کم بیش از ۲۰ حفاری پرحاشیه اسنادش نزد باستان‌شناسان یافت شد.

🔸سودایی که هرگز به فرجام نرسید و تنها لایه‌های باستانی و برگ زرین تاریخ و فرهنگ ایران تخریب شد و خشم جماعت میراث‌فرهنگی و اصحاب رسانه تخصصی را برانگیخت و آنها دست به دامن دستگاه‌های نظارتی بیرون از وزارت خانه شدند!

🔸علی‌رغم اخطارها و اعتراضات متعدد، آنها این مقوله را چون بازی کودکانه‌ای می‌پنداشتند. این گروه هرچند پس از چندبار کندن به این نتیجه رسیده بودند که این بازی سرابی بیش نیست اما دست رد به سینه هیچ‌کدام از سوداگران نزدند؟؟!!!

🔸آنها همچنان در شاهین‌دژ اردبیل به دنبال گنج‌های جنگ جهانی گشتند و در «گرم‌دره» کرج در استان البرز و کاخ نیاوران به دنبال گنج پهلوی! در گرم‌دره بیش از ۳۰ متر کنند تا به جای گنج به لایه‌ باستانی رسیدند  و کیست که نداند در هرجای ایران ۳۰ متر زمین را بکنید بالاخره به یک دوره تاریخی می‌رسید!

🔸در کاخ نیاوران هم در حالی که جشنی برپابود، در گوشه دیگر کاخ یعنی «باغ کتیبه‌ها» حفاران دست به کار شدند. خبر به رسانه‌ها رسید و این‌بار تصمیم به علنی کردن موضوع گرفتند اما در کمال ناباوری نه تنها دست از کاوش نکشیدند بلکه آنقدر کندند تا به قنات رسیدند و حتی در مسیر قنات هم ادامه دادند تا به یک هیچ بزرگ برسند!

‼️و هیچ وقت از خود نپرسیدند وقتی رانت‌خواران اقتصادی کنونی با اموالشان آن هم در تحریم‌ها روانه کانادا می‌شوند چرا پهلوی تحصیل‌کرده سوئیس و بدون تحریم، باید به جای سرمایه‌گذاری در بانک‌های خارجی از جمله بانک‌های امن سوئیس اموالی را در دل زمین پنهان کنند؟!!

🔻ادامه در لینک زیر:🔻

https://tinyurl.com/2y3ug6of

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
08.04.202506:08
🎥🔗یک روز تا چهارمین جشنواره ملی حلوا مسقطی لاری

📅 ١٩ الی ٢١ فروردین ماه ١۴٠۴
🌲 بوستان ملت شهر لار

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
🔺سارق خانه تاریخی سوزنگر دزفول دستگیر شد

‼️رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول از دستگیری سارق خانه تاریخی سوزنگر این شهرستان خبر داد.

🔸حمیدرضا خادم گفت: در سال گذشته تعدادی از اموال دولتی در خانه تاریخی سوزنگر که خالی از سکنه بود توسط سارق به سرقت رفته بود.

🔸او افزود: پس از بازبینی دوربین‌های مداربسته و با پیگیری واحد حقوقی اداره و همکاری نیروی انتظامی سارق دستگیر و به مقام قضایی تحویل شد.

🔸به نقل از دبیرخانه ستاد اجرایی خدمات سفر خوزستان، خادم گفت: براساس کیفر خواست صادر شده دادسرای عمومی و انقلاب دزفول متهم مذکور به تحمل سه سال حبس تعزیری و تحمل چهل ضربه شلاق تعزیری محکوم شد و همچنین به استناد به ماده ۶۶۷ قانون مجازات اسلامی سارق به رد عین اموال مسروقه یا مثل یا قیمت آنها در حق صاحب مال محکوم شد.

🔸خانه تاریخی سوزنگر یکی از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری شهر دزفول است که در یکی از محله‌های قدیمی دزفول به نام محله قلعه واقع شده و مربوط به دوران قاجار است و با شماره ۲۶۰۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
🔺مسافران چگونه تصادف جاده‌ای را به سخره می‌گیرند؟

🎥تماشا کنید!!!

🔸 از ۲۵ اسفند سال گذشته تا ۱۵ فروردین سال ۱۴۰۴، تعداد ۸۲۸ نفر از هم‌وطنان در اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست داده‌اند که از این تعداد، ۲۱۳ نفر پس از انتقال به مراکز درمانی و به دلیل شدت جراحات وارده، فوت کرده‌اند.

🔸 ۶۱۵ نفر از هموطنانمان نیز در صحنه تصادفات جان خود را از دست داده‌اند؛ از این تعداد، ۶۶ نفر در حوادث رانندگی درون‌شهری و ۵۴۹ نفر دیگر در تصادفات جاده‌ای سرصحنه تصادف، جان باخته‌اند.

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
🔺مشکل ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک برطرف شد

📍رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح:

🔸‌با اقداماتی که در راستای آزادسازی عرصه و حریم قلعه فلک‌الافلاک صورت گرفت، آنچه که در راستای ثبت جهانی این قلعه توسط یونسکو لازم بود، انجام شد.

🔸‌در حال حاضر، مشکلی برای ثبت جهانی این بنای تاریخی وجود ندارد؛ مقوله آزادسازی عرصه و حریم قلعه فلک الافلاک، یکی از مصوبات سفر استانی سال گذشته هیئت عالی قضایی به استان لرستان بود./تسنیم
http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
🔺فضای شهری تهران قدیم، در جست‌وجوی آرامش و امنیت

🔸آیا می‌دانستید تعداد موتوری‌هایی که در خیابان مولوی در خلاف جهت خیابان می‌رانند، آن‌قدر زیاد است که گوگل را به اشتباه می‌اندازد؟ یعنی، گوگل خیابان را دوطرفه فرض می‌گیرد، در‌حالی‌که این خیابان مهم تهران تاریخی، در لبه جنوبی بازار تهران، جهتش برای تردد سواره یک‌طرفه از شرق به غرب است و گوگل نباید قاعدتا اشتباه کند! البته این ترددهای در خلاف جهت خیابان در مسیرهای ویژه تمام خیابان‌های جمهوری، خیام، فردوسی، سعدی، مصطفی خمینی و... هم در جریان‌اند و کسی هم مانع‌شان نیست. اگر مرکز شهر تهران را بشناسید، حتما می‌دانید که تهران قدیم در کنار تمام مزایا و زیبایی‌هایش ترافیک موتوری وحشتناکی دارد که متأسفانه پلیس راهور از پس آن برنمی‌آید. آشفتگی ترافیک تهران بیشتر به کمبود وسایل نقلیه عمومی در این محدوده بازمی‌گردد.

💢یادداشت ترانه یلدا را اینجا بخوانید

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-994672

http://www.instagram.com/miras_bashi

@mirasbashi
🎥 افتتاح خانه شهر ، پس از تجهیز

📍مهدی چمران، رئیس شورای شهر:
🔸ساختمان بلدیه، پس از تجهیز امکانات و پیش‌بینی برنامه‌ها افتتاح می‌شود .چون افتتاح ساختمان به تنهایی معنایی ندارد.

instagram.com/eskannews
@mirasbashi
08.04.202503:34
🔻ادامه🔻

🔸می‌دانید ۲۰ تن طلا یعنی چقدر؟! با کدام وسیله نقلیه در جنگ جهانی می‌شد این حجم طلا را جابه جا کرد. تریلی‌های ۱۸ چرخ امروزی فقط قابلیت جابه‌جایی ۱۸ تن را دارد و دو تن هم کم می‌آوریم؛ آنوقت در جنگ جهانی چگونه چنین کاری شدنی بود. آن هم این حجم و توسط آلمانها!! طلاهایی را که ایران از شوروی طلب داشت و در واگن به ایران آمد کاملاً در تاریخ مشخص است. اما موضوع طلا در مورد آلمانها در جنگ جهانی دوم که اصلاً مطرح نیست، چون ایران شهریور۱۳۲۰ توسط متفقین اشغال شد و قسمت سمنان و شمال کشور هم کاملاً زیر نظر روسها بود بنابراین به هیچ وجه چنین حجم طلایی از سوی آلمان‌ها نمی‌توانست در جنگ جهانی دوم در سمنان رد و بدل شود. در مورد جنگ جهانی اول هم صحیح است که آلمانها در ایران یک مخارجی می‌کردند اما هیئت‌های آلمانی که در ایران حضور داشتند، بیشتر در جنوب کشور مستقر شدند نه شمال کشور، یک هیئت هم به سرپرستی « نیدر مایر» به افغانستان رفت و برگشت، اما آنها هم در موقعیتی نبودند که ۲۰ تن طلا حمل کنند چرا که جان خودشان را هم به سختی نجات دادند. یک هیئت بزرگ آلمانی هم در جنوب بود که رییس آن مأمور بسیار مشهور آلمانی «ويلهلم واسموس»در واقع به قیاس لورنس عربستان که مامور انگلیسی بود، « لورنس ایران» یا«لورنس آلمان» خوانده‌ می‌شد. او هم مطلقاً پولی نداشت و برای مخارج «حواله» می‌داد که پس از جنگ جهانی اول آلمانها مقداری از حواله‌ها را پرداختند بنابراین این شایعه از اساس بی‌پایه و غیرمنطقی است. »

🔸او تصریح می‌کند:« مخصوصاً سمنان، اگر گفته بودند طرف کرمانشاه شاید معقولانه‌تر می‌بود چرا که هم مرز عثمانی بود و در آنجا نیروهای بیشتری حضور داشتند اما در نهایت باز هم این نسبت دادن غیر منطقی است.»

🔸هوشنگ طالع که تحصیلات عالی خود را در دانشگاه‌های آلمان و اتریش گذرانده است و دارای مدرک دکترای علوم اقتصادی و سیاسی از دانشگاه کارل فرانس-گراتس اتریش است نیز در این باره می‌گوید:« من تا به حال چنین شایعه‌ای نشنیدم. آلمان‌ها به صورت ستون پنجم وارد ایران شدند. دارای ارتش نبودند. یکسری افراد اطلاعاتی آنها سعی کردند نیروهایی را در ایران به دور خود جمع کنند اما هیچگاه به صورت یک نیروی منظم وارد ایران نشدند. ۱۱ تن طلا، طلب ایران از شوروی بود چون در سال ۱۳۲۰ که ایران توسط متفقین اشغال شد، این نیروها برای خرید نیاز به «ریال» داشتند بنابراین دولت ایران «پوند» و «دلار» را قبول می‌کرد اما «روبل» روسی  جایگاهی نداشت و روسها در حقیقت به ایران بابت ریالی که می‌گرفتند، «رسید» می‌دادند که در آخر این بدهی نزدیک ۱۱ تن طلا و بیش از ۵۰ میلیون دلار شد که اینها را پرداخت نکردند. به دولت ملی دکتر مصدق هم تحویل ندادند. و پس از کودتا، تحویل دولت کودتا – اردشیر زاهدی- داده شد و در ازای آن قریه« فیروزه» را از ایران گرفتند. وگرنه ۲۰ تن طلا در آن روزها چیز غریبی است، مخصوصاً برای آلمانها که اصلاً جزو عجایب و غیر قابل تصوراست. بنابراین چنین شایعه‌ای اصلاً نه سندیت دارد و نه منطقی است.» 

🔸این نگارنده چند جلد کتاب تاریخ معاصر نیز تأکید می‌کند:« تعداد اندکی از آلمانها در جنگ جهانی دوم بین قشقایی‌ها بودند که توسط آنها به انگلیسی‌ها تحویل داده شدند. همچنین تعدادی از آنها در جنوب و بوشهر حضور داشتند اما حضور آنها در سمنان را هرگز نشنیده‌ام. ممکن است محل عبور آنها بوده باشد اما اقامت هرگز.»

🔸علی‌اکبر تشکری – مدیر گروه تاریخ و عضو هیئت علمی دانشگاه یزد - نیز می‌گوید:« تا آنجا که اطلاع دارم نیروهای آلمانی به سرکردگی «اسكار فن‌ نيدر ماير » از طریق یزد وارد کشور می‌شوند و یک جناحشان به رهبری «زوگ مایر» وارد کرمان شده است. آنها در مسیرشان خیلی از بانک‌های شاهی که اصطلاحاً بانک شاهنشاهی نامیده می‌شود را غارت می‌کنند اما آنچه درباره ۲۰ تن طلا مطرح می‌شود اصلاً جایگاهی در تاریخ جنگ جهانی و بویژه سمنان ندارد. برای تحقیق بیشتر می‌توانید به کتاب " زیر آفتاب سوزان" اثر «اسكار فن‌ نيدر ماير » و " تاریخ ایران" اثر « ژنرال سر پرسی سایکس» مراجعه کنید. ژنرال«سر پرسی سایکس» بعدها برای تعقیب نیروهای آلمانی وارد ایران شده و تشکیل «پلیس جنوب » را داده است. کتاب او سند خوبی برای روایت آن چیزی است که در جنگ جهانی بر ایران گذشته است.»

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
📝یادداشت #حسن_گوهرپور در روزنامه #ایران


📕 «باباطاهر» شاعرِ گچ بُر گیاهخوار عریان!


نام و آوازه باباطاهر همیشه برایم با دو خاطره شیرین قرین است. اولین‌اش باز می‌گردد به سال‌های پایانی دوران نوجوانی‌ام که همزمان شده بود با سفر فریدون مشیری به همدان.

🔸 پدر شاعر شعر «کوچه» همدانی بود و اهالی الوند در آن سفر، به لطف و مهر و مودت، تلاش می‌کردند ریشه‌های فریدون شاعر را به چشمه‌های الوند پیوند دوباره بزنند و نامش را در میان نامداران همدان بگنجانند.

🔸او نیز شائق و راغب در باطن به این آتش تمایل خاطر همشهریان پدر، به شیوه‌ای شاعرانه‌ در مراسم شب شعر، این‌گونه دمید که ....


🖍 ادامه متن در روزنامه ایران / امروز دوشنبه 18 فروردین صفحه 16

https://irannewspaper.ir/8708/16/118191

🖍 ادامه متن در الوند

https://alvandmagazine.ir/news/101270

🖍 ادامه متن در آفتاب صبح

http://www.aftabesobhonline.ir/fa/News/249509

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
07.04.202515:29
#تحلیل_روز

🎥 گزارشی از موج تازه ملی‌گرایی و دوقطبی‌ای که جریان مصباح خلق کرد/انتخاب

فایل صوتی:
https://t.me/EntekhabTV_channel/4592

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
07.04.202513:41
🔺بودجه‌ مراقبت از میراث‌ فرهنگی صرف چه کاری شد؟

📍نگهبانان میراث فرهنگی غایب، حجاب‌بانان حاضر!


🔸فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که مردی را در حال حک یادگاری  بر روی دیوار طبقه دوم سی‌وسه پل اصفهان است.این فیلم واکنش‌های زیادی برانگیخت.

🔸مدیر روابط عمومی اداره میراث فرهنگی اصفهان درباره اینکه اگر اداره میراث امکان همکاری با نهادهای دیگر برای حضور حجاب‌بان‌ها را دارد، پس می‌تواند برای حفاظت از آثار هم با نهادهای انتظامی همکاری کند، گفت: این افراد دو هفته حضور داشتند، اما ما بودجه اضافه نداریم تا بتوانیم بناهایی که به طور کامل در اختیار ما نیستند را همیشه کنترل کنیم.

🔸او ادامه داد: به اندازه دو هفته از ستاد سفرهای نوروزی برای نیروهای حجاب‌بان بودجه گرفته شده بود ولی برای حفاظت از پل‌های تاریخی در تمام سال نیاز به بودجه زیادی است./شرق

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbaahi
13.04.202508:38
🔻پژوهش لازمه تقویت بنیان دانش بوم‌گردی‌

🖋 #فاطمه_رهبر

🔹یکی از مسائلی که امروز دانش بوم‌گردی‌ نیاز دارد، مقوله پژوهش است و می‌تواند بن‌مایه‌های علمی این حوزه را تقویت کند.

🔸بوم‌گردی‌ها یکی از زیرساخت‌های اقامتی کشور هستند که نه تنها ساختار اقامتی هستند بلکه در چارچوب فرهنگ، رسالت مهمی در ترویج فرهنگ بومی و منطقه‌ای با محور جامعه محلی دارند.

🔸بوم‌گردی مفهومی نوبنیان و تازه محسوب می‌شود که شناخت آن توسط پیشکسوتان و علاقه‌مندان این حوزه به حدود یک دهه قبل برمی‌گردد و با این وجود چنین ظرفیت ارزشمندی به خوبی در کانون توجه قرار گرفته است به ویژه با حرکت به سمت آینده، مقوله پژوهش در این حوزه از یک پیشنهاد به یک امر ضروری تبدیل می‌شود.

🔸اما یکی از مسائلی که امروز بوم‌گردی‌ها نیاز دارند، مقوله پژوهش است که می‌تواند بن مایه‌های علمی این حوزه را تقویت کند و مانند صنعت هتلداری به شناخت علمی این بستر منجر شود.

🔸در حقیقت، پژوهش بر مقوله بوم‌گردی می‌تواند منجر به شناخت بیشتر حفاظت از طبیعت و منابع‌ طبیعی از یک سو و فرهنگ و آداب و رسوم جامعه محلی از سوی دیگر شود.

🔸پژوهش در این زمینه می‌تواند به شناخت اکوسیستم‌ها و بهره برداری از طبیعت و یک منطقه طبیعی بدون آسیب زدن به آنها شود و حتی حفاظت از یک منطقه در حال آسیب را بکاهد.

🔸یکی از تبعات گردشگری که در جوامع سنتی به شدت از آن گریز دارند جهانی شدن فرهنگ است و بوم‌گردی‌ها می‌توانند راهکارهای حفاظت از فرهنگ بومی در عین توسعه گردشگری در یک منطقه را رقم بزنند و این مقوله مستلزم روی آوردن به پژوهش و جایگاه آن است.

🔸حفاظت از یک منطقه طبیعی در مقابل هجوم بی‌برنامه گردشگران در یک منطقه طبیعی یا حفاظت شده نیز جزو تهدیدهایی است که بوم‌گردی‌ها با فعالیت تخصصی و برنامه‌ریزی و شناخت کافی می‌توانند به آن دست پیدا کنند و باز هم مسئله مهم در این زمینه، آموزش و پژوهش است.

🔸زمانی که بوم‌گردی‌ها در یک منطقه روستایی یا طبیعی ایجاد می‌شوند با الهام از فرهنگ منطقه و ذی‌ نفع کردن جامعه محلی و روستایی می‌توانند اقتصاد یک منطقه را رونق ببخشند در عین توانمند کردن جامعه مورد نظر، حفظ و باززنده‌سازی فرهنگ‌های محلی و حتی آیین‌های از دست رفته می‌تواند اقتصاد فرهنگ و کشاورزی و روستایی را رونق ببخشد، پژوهش در حوزه مشاغل از دست رفته، آیین‌ها و سنت‌های در حال فراموشی و افزایش آگاهی جامعه محلی برای افزایش مشارکت در این زمینه راهکاری مبتنی بر پژوهش است.

🔸توسعه پایدار و عدالت اجتماعی با مطالعه بوم‌گردی‌ها و شناخت این حوزه و شناخت بوم‌گردی‌ها از محیط پیرامون و فرهنگ و آداب و رسوم آن منجر می‌شود که مهاجرت معکوس به روستاها اتفاق بیفتد، شهرها از توسعه نامتوازن رنج نبرند و اقتصاد روستایی و عشایری دچار نابودی نشود.

🔸رونق اقتصاد صنایع‌دستی، خلق فرصت‌های جدید اقتصادی و اتصال به جامعه بین‌المللی متخصص، علاقه‌مند یا گردشگران نیز از عواملی است که پژوهش در حوزه بوم‌گردی می‌تواند ساختاری علمی‌تر به خود گرفته و با علم و مسائل روز دنیا در آمیخته شود.

🔸پژوهش امروزه مورد تاکید کشورهایی است که به صنعت گردشگری اکوتوریسم و بوم‌گردی علاقه و تمایل بیشتری نشان داده‌اند، مثلا کشورهایی مانند ازبکستان و قرقیزستان، چین یا کشورهای اروپایی مانند سوئیس و سوئد تمایل زیادی به حوزه پژوهش در این زمینه نشان داده‌اند و ایران با توجه به تاثیرگذاری در حوزه گردشگری اکوتوریسم و طبیعت غنی خود و همچنین شناخت چایگاه بومگردی در اقتصاد گردشگری و گردشگری کشور می‌تواند مورد تاکید سیاستگذاران واقع شود.

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
08.04.202509:24
🔺سخنگوی دولت: زبان یکی از موضوعات اصلی در وحدت ملی است

📍فاطمه مهاجرانی در نشست خبری:

🔸زبان ما همانطور که در قانون ذکر شده فارسی است.
🔸استانداران به اهمیت وحدت ملی به‌خصوص در شرایط کنونی واقف هستند، اما در صورت نیاز حتما توسط وزیر کشور به این عزیزان تذکر لازم داده خواهد شد.

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
08.04.202503:32
بازخوانی یک پرونده:

🔺گزارش هنرنیوز از حضور آلمان‌ها در جنگ جهانی در ایران؛

‼️آیا وجود ۲۰ تن طلای آلمان‌ها در سمنان صحت دارد؟

📍آلمان ها در جنگ جهانی اول و دوم در ایران حضور دارند اما چه می‌شود که برخی فکر می‌کنند آلمانها در این زمان ۲۰ تن طلا در ایران گم کرده‌اند شاید دیدن فیلم " استرداد" عده‌ای را وسوسه می‌کند تا تاریخ را بار دیگر بنگارند.

🖋#مریم_اطیابی

این گزارش یکشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۳ در هنرنیوز منتشر و در ایسکانیوز و روزنامه تعادل بازنشر یافت.
🔻
https://honarnews.com/vdcc4eqm.2bq048laa2.html

🔸به گزارش میراث‌باشی؛ تاریخ ناگفته‌ها بسیار دارد. جایی خوانده بودم در سرزمینی که مردمانش تاریخ می‌خوانند، کودکانش چون بزرگان می‌اندیشند و در سرزمینی که مردمانش تاریخ نمی‌خوانند، پیرانش چون کودکان می‌اندیشند. تاریخ هر سرزمین شناسنامه‌ی مردمانی است که از زیر چکمه‌های زنگار گرفته زمان بیرون آمده تا نشان دهد این خانه بر پاهای کهن خویش ایستاده و نمی‌خواهد فروریزد. اما هر از گاهی شایعاتی صفحات تاریخ را به سخره می‌گیرند. و تاریخ‌شناسان و تاریخدانان سعی می‌کنند با کنار زدن خاکستر این شایعات، واقعیت‌های اعصار را به نمایش بگذارند. یکی از این موارد داستانی است از حضور آلمانها در جنگ جهانی در ایران و گم کردن ۲۰ تن طلا در سمنان که نگارنده را وا می‌دارد صحت و سقم آن را از بزرگان حوزه تاریخ جویا شود و از خوش روزگار هنگام این گفت و گو هم دکتر تفرشی در ایران حضور دارد و هم پروفسور شهریار عدل.

🔸دکتر مجید تفرشی تاریخ نگار و پژوهشگر تحولات معاصر درباره وجود ۲۰ تن طلای احتمالی از حضور آلمان‌ها در سمنان می‌گوید: « این شایعه هیچ وقت به اثبات نرسیده است. این حجم طلا بسیار بعید است که در ایران وجود داشته باشد. شایعه ورود طلا به ایران بیشتر در همان زمان جنگ این گونه مطرح شد که آلمان‌ها برای سرمایه‌گذاری و همچنین برای توزیع طلا بین عوامل خودشان می‌خواهند چنین کاری را انجام دهند. اما هرگز ورود آن به این حجم نبوده است. همیشه نیروهای خارجی در ایران مقداری پول، طلا و مسکوکات برای خرج در مورد امورات مختلف به همراه داشتند اما به لحاظ تاریخی هیچگاه این موضوع به طور مستند به اثبات نرسیده است مخصوصاً در این حجم عجیب!»

🔸این دانش آموخته دانشگاه لندن تصریح می‌کند: « اصلاً حمل و نقل چنین حجمی از طلا در آن زمان امکان‌پذیر نیست.»

🔸وی درباره محل استقرار نیروهای آلمانی در جنگ جهانی اول و دوم توضیح می‌دهد:« بخشی از این نیروها در تهران و بخشی در جنوب و فارس مستقر بودند. ممکن است برای عبور، سمنان را انتخاب کرده باشند اما در این استان مستقر نبودند و این منطقه جزو قرارگاه و پایگاهشان نبوده است.»

🔸این سند پژوه و محقق مطالعات معاصر ایران، تشیع و بریتانیا درباره این که آیا نیروهای آلمانی به طلا و مسکوکات ایران در بانک‌ها دسترسی داشتند، می‌گوید:« به هیچ وجه، بانک‌ها و سیستم مالی ایران در جنگ جهانی اول بیشتر زیر نظر انگلیسی‌ها و بانک «شاهنشاهی ایران» بود که بخشی از اسناد آن منتشر شده و بخشی دیگر در آرشیو بانک «اچ‌اس‌بی‌سی خاورمیانه لندن» موجود است. در جنگ جهانی دوم هم بانک « ملی» موجود بود که ریاست آن در هنگام جنگ برعهده « ابوالحسن ابتهاج » بود و مستشار آمریکایی «آرتورمیلسپو» برآن نظارت داشت. بنابراین آلمانی‌ها هیچ گونه دسترسی به سیستم مالی و شبکه ارزی ایران نداشتند. خودشان به صورت قاچاق پول و طلا را در ایران بین شبکه‌های جاسوسی‌‌شان توزیع می‌کردند اما نه در این حجم. اصلاً چنین امکانی برای آنها وجود نداشت. »

🔸او ادامه می‌دهد:« همچنین در کتاب « ستون پنجم» نوشته‌ی « کاوه بیات» که اسناد جاسوسی آلمانی‌ها در ایران را من در اختیار ایشان گذاشتم به تفصیل در مورد اسناد جاسوسی MI۵ و IM۶ و سازمان امنیت داخلی و خارجی انگلیس سخن گفته شده است و در این کتاب به توزیع محدود مسکوکات و طلا در بین عوامل آلمانی‌ها طبق اسناد اشاره شده که باز هم هرگز در این حجم نبوده است.»

🔸تفرشی یادآور می‌شود :« مسأله طلا در ایران یکبار پس از ملی شدن صنعت نفت مطرح شد که قرار بود بخشی از مقروضات جنگ را روسها به ایران به صورت طلا تحویل دهند که تا پس از سقوط دولت دکتر مصدق ادامه پیدا کرد و به دولت زاهدی تحویل دادند که این موضوع نیز مربوط به شهریور ۱۳۲۰، تقریباً ده سال پس از جنگ است.»

🔸پروفسور شهریار عدل نیز نظری مشابه دارد. او که در مدرسه عالى علوم تاریخى در سوربن؛ و همزمان در مدرسه موزه لوور، تاریخ عمومى هنر، باستانشناسى مشرق زمین و تاریخ هنرهاى دوره اسلامى را خوانده و دكترا در رشته تاریخ ایران و آسیاى میانه دارد در گفت و گو با هنرنیوز ضمن بی پایه و اساس خواندن شایعه گم کردن ۲۰ تن طلا در سمنان توسط آلمان‌ها در جنگ جهانی اظهار می‌کند:« آلمان‌ها اصلاً در سمنان نبودند.

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
07.04.202516:01
گزارشی درباره تعداد و کیفیت سفرها در نوروز ۱۴۰۴ که موجب اختلاف میان فعالان گردشگری و مسئولان دولتی شده است

🔻هتل‌‏ها خالی، چادرها پُر


🔹محمدآقا همینطور که چای قندپهلو را می‌‏گذارد روی پیشخوان دکه کوچکش، می‌‏گوید: «امسال وضع مسافر افتضاح شده.» و بعد به مشتری‌‏ها می‌‏گوید صندلی‌‏ها را کمی جلو بکشند تا باران بهاری گیلان که سه روز گذشته یک‌‏دم هم از باریدن نایستاده، بیش از این خیس‌‏شان نکند.

🔹محمدآقا می‌‏گوید امسال به‌‏طور محسوسی در بندر انزلی که او زاده و ساکن آن است، تعداد مسافر در نوروز کم بوده، به‌‏ویژه هفته اول که ماه رمضان هم بود. او دلیل این کم شدن مسافر را با اخم‌‏هایی توی هم و حسرتی بر لب، «پول نداشتن مردم» می‌‏داند و می‌‏گوید هیچ‏وقت گیلان را در نوروز به این اندازه خلوت ندیده است.

🔹حرف مردم شهرهای شمالی اما با آنچه مسئولان دولتی می‌‏گویند متفاوت است. «از ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین‏ماه امسال، ۳۶ میلیون و ۵۱۹ هزار و ۶۷۱ نفر سفر رفتند و ۶۰ میلیون و ۹۷۰ هزار و ۵۲۳ نفر شب اقامت ثبت شده است. بیشترین سفرها در مازندران، گیلان، خراسان رضوی، تهران و اصفهان انجام شده است.»

🔹این آمار نهایی سفرهای نوروز ۱۴۰۴ است که دیروز مصطفی فاطمی، دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر اعلام کرده است.

🔹اینها گفته‌‏ها و آمارهایی است که چندان به نظر فعالان گردشگری نزدیک نیست. آمارهای افزایش یا کاهش گردشگر در تعطیلات نوروز امسال، بسته به منبع اعلام آن کاملاً متفاوت است؛ اگر اطلاعات ستاد خدمات سفر را بپذیریم، این آمار افزایش هم داشته است؛ چون انوشیروان محسنی‌‏بندپی، معاون گردشگری و مسئول این ستاد به «هم‌‏میهن» می‌‏گوید: «نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی در توسعه گردشگری داخلی داشته‌‏ایم. ما از رصد موبایلی هم برای به دست آوردن آمارها استفاده کردیم و طبق آن، این ترددها تا روز ۱۵ فروردین‌‏ماه ۲/۲ درصد رشد داشته و علاوه بر این ۳۶ میلیون نفر شب-اقامت ثبت شده است. راه‌‏آهن هم اعلام کرده است که افزایش پذیرش مسافر داشته است. آمارهای گردشگری فرهنگی هم در نوروز امسال ۲۸ درصد رشد داشته است.

🔹حرمت‌‏الله رفیعی، رئیس انجمن صنفی آژانس‌‏های مسافرتی ایران: اگر گردشگری را به معنای واقعی آن تعریف کنیم، نه ‏تنها رشدی در حوزه گردشگری نداشتیم، بلکه با ریزش شدید هم روبه‌‏رو بودیم: «ما بعضی آمارها را می‌‏شنویم که مثلاً ۴۵ میلیون گردشگر در هفته اول تعطیلات سفر کرده‌‏اند، ممکن است این آمار درست باشد، اما از طرف دیگر می‌‏بینیم که هتل‌‏ها، بوم‌‏گردی‌‏ها و مراکز اقامتی خالی اما مدارس پر شده‌‏اند. این نشان می‌‏دهد شرایط اقتصادی مردم خوب نیست و در جزایر جنوبی عموماً در چادر اقامت داشتند. این در شأن مردم نیست که سفرهای این‌‏چنینی داشته باشند.

🔹اباذری، رئیس جامعه بوم گردی استان اصفهان: امسال وضعیت اقامت در بوم‌‏گردی‌‏های استان اصفهان نسبت به سال گذشته بهتر بود و بعضی از شهرهای در مسیر استان مثل شهرضا، نسبتاً تعداد مسافر خوبی داشتند: «طبق آمارهای اعلامی سامانه جانا و فعالان این حوزه، آمارها نسبتاً بد نبود و شاید بتوان گفت کمی بهتر از سال گذشته بود، به‌‏ویژه در نیمه دوم تعطیلات که ماه رمضان تمام و تعداد مسافر بیشتر شد. امسال مسافران خیلی اقتصادی عمل می‌‏کنند و سعی می‌‏کنند با حداقل هزینه سفر کنند.

🖌سارا سبزی /خبرنگار گروه جامعه/ هم‌میهن

🔻ادامه در لینک زیر:

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-35253


instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
07.04.202513:52
🔻نگهبانان میراث فرهنگی غایب، حجاب‌بانان حاضر!

🖋 فرزانه احمدی

فیلمی به تازگی در فضای مجازی به عنوان مصداق بی‌فرهنگی منتشر شده است. مردی بر روی دیوار طبقه دوم سی‌وسه پل اصفهان یادگاری می‌نویسد و هیچ نگهبانی برای تذکر به او وجود ندارد. کاربران شبکه‌های اجتماعی با انتشار این فیلم به عملکرد میراث فرهنگی اصفهان در زمینه حفاظت از آثار نقد کرده‌اند. این فقط یکی از موارد خسارت به آثار تاریخی اصفهان است. به برخی اتفاقات دیگر هم اشاره می‌کنیم.

🔸مشاهدات خبرنگار «شرق» در شب چهارشنبه‌سوری هم حاکی از آن است که عده‌ای با انفجار مواد محترقه، سلامت پل‌های تاریخی را به خطر انداخته‌اند اما نگهبان کافی برای جلوگیری از این وضعیت وجود نداشته است. در نوروز 1404 در ورودی بیشتر آثار تاریخی اصفهان حجاب‌بان‌ها مستقر بودند و هیچ زنی بدون حجاب مدنظر این افراد اجازه ورود به آثار تاریخی را نداشت. این حجاب‌بان‌ها به حدی در کار خود سختگیر بودند که حتی در مواردی با مردم درگیر شدند و فیلم‌های منتشرشده از چهلستون اصفهان نشان داد که آنها چند زن را از مجموعه چهلستون بیرون کردند بدون اینکه به آنها اجازه بازدید بدهند. با افزایش تعداد این تصاویر کاربران معتقدند اداره میراث فرهنگی اصفهان وظیفه اصلی یعنی حفاظت از آثار تاریخی را فراموش کرده و بودجه‌ای را که باید برای استخدام نگهبان برای جلوگیری از دیوارنویسی و تخریب آثار در نوروز صرف می‌کرد، برای مورد دیگری صرف کرده است.

▪نهادهای استان با میراث فرهنگی همکاری نمی‌کنند
🔸مدیر روابط عمومی اداره میراث فرهنگی اصفهان در پاسخ به سؤال خبرنگار «شرق» درباره وضعیت دیوارنویسی بر آثار تاریخی اصفهان و نبود محافظ کافی گفت: «بارها و بارها بحث دیوارنویسی مطرح شده است. در شهر اصفهان پنج پل تاریخی وجود دارد که به عنوان معبر شهری مورد استفاده عموم مردم است». شهرام امیری ادامه داد: «این پل‌ها به دلیل اینکه معبر هستند در اختیار اداره میراث فرهنگی اصفهان نیستند که بتوانیم از آنها محافظت مستقیم کنیم. ما کالبد آنها را حفاظت و مرمت می‌کنیم و تمام هزینه‌های نگهداری بر عهده اداره میراث است اما به طور مستقیم نمی‌توانیم از آن حفاظت کنیم». او اذعان کرد: «ما بارها از مدیریت شهری اصفهان درخواست کرده‌ایم که در این حفاظت به ما کمک کنند اما متأسفانه تاکنون این اتفاق نیفتاده است. چند سال است اداره میراث اصفهان در این زمینه با استانداری و شهرداری بحث دارد و به نتیجه نرسیده‌ است»./ شرق

گزارش کامل را در لینک زیر بخوانید
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-991115

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
🔺انتقال خمره هخامنشی تازه کشف شده به موزه تخت جمشید

🔸یک خمره بزرگ تاریخی متعلق به دوره هخامنشی در روستای «جلودر» از توابع شهرستان ارسنجان و در نزدیکی تخت‌ جمشید کشف شده است.

🔸این خمره روز گذشته در حین حفاری برای نصب تیر برق در یک زمین کشاورزی در مسیر جاده مرودشت به ارسنجان پیدا شد و مالک زمین آن را به موزه تخت‌ جمشید تحویل داد.

🔸به گفته کارشناسان میراث فرهنگی، با توجه به موقعیت محل کشف، احتمال وجود آثار تاریخی بیشتری از دوره هخامنشی در این منطقه وجود دارد.

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
Ko'rsatilgan 1 - 24 dan 138
Ko'proq funksiyalarni ochish uchun tizimga kiring.