Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
كافه تكنولوژی | Cafe Technology avatar

كافه تكنولوژی | Cafe Technology

سلسه‌جلسات آشنايی با فناوری‌های هوافضايی
انجمن علمی دانشکده مهندسی هوافضا
دانشگاه صنعتی شريف
(@ssaAEsharif)
🎥 مشاهده فیلم جلسات:
b2n.ir/Cafevideos
TGlist reytingi
0
0
TuriOmmaviy
Tekshirish
Tekshirilmagan
Ishonchnoma
Shubhali
Joylashuv
TilBoshqa
Kanal yaratilgan sanaApr 17, 2025
TGlist-ga qo'shildi
Apr 17, 2025
Muxrlangan guruh

Rekordlar

17.04.202523:59
755Obunachilar
17.03.202518:59
20Iqtiboslar indeksi
30.04.202523:59
55Bitta post qamrovi
30.04.202523:59
55Reklama posti qamrovi
26.04.202521:58
0.00%ER
26.04.202521:58
0.00%ERR

Rivojlanish

Obunachilar
Iqtibos indeksi
1 ta post qamrovi
Reklama posti qamrovi
ER
ERR
13 APR '2520 APR '25

كافه تكنولوژی | Cafe Technology mashhur postlari

📢#Aerospace_News

🔵فضاپیمای Atlantis (STS-132) یکی از پروازهای شاتل فضایی ناسا بود که در تاریخ ۱۴ مه ۲۰۱۰ از پایگاه فضایی کندی در فلوریدا به فضا پرتاب شد. این پرواز به عنوان STS-132 شناخته می‌شود و هدف آن نصب و تحویل قطعات مختلف به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) بود.

🟢تاریخ بازگشت شاتل آتلانتیس در این ماموریت، ۲۶ مه ۲۰۱۰ بود. این شاتل پس از ۱۲ روز در مدار زمین، به زمین بازگشت و در باند فرودگاه مرکز فضایی کندی به زمین نشست.

🔴شاتل آتلانتیس (Atlantis) آخرین شاتل فضایی بود که در تاریخ ۸ ژوئیه ۲۰۱۱ (۱۸ تیر ۱۳۹۰) آخرین ماموریت خود را انجام داد و پرواز کرد. این پرواز، مأموریت STS-135 بود و پس از آن ناسا برنامه شاتل‌های فضایی را متوقف کرد.

✔️منابع:
Nasa.gov

👥@CafeAero
〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️
👥@ssaAEsharif
11.04.202517:32
📢#Aerospace_News

🟥"شبیه‌سازی‌های پیشرفته برای پیش‌بینی خطرات ایمنی در بالگردها و وسایل عمودپرواز: انقلاب در درک جریان‌های هوایی پیچیده"

🔴پژوهشگران بریتانیایی به یک روش نوین برای نمایش خطرات ناشی از جریان‌های گردشی حاصل از وسایل نقلیه عمودپرواز دست یافته‌اند. با استفاده از شبیه‌سازی‌های ویدیویی، آن‌ها توانستند جریان‌های پیچیده‌ی Downwash و Outwash را به‌صورت فیزیکی و واقعی به تصویر بکشند.

🟠این پروژه پس از حادثه‌ای مرگبار در بیمارستانی در دفون آغاز شد، جایی که یک فرد عابر توسط جریان ناشی از فرود بالگرد سی‌کورسکی S-92 کشته شد. در ادامه، آزمایش‌هایی در پیست سیلورستون و فرودگاه Caernarfon انجام شد که نتایجی غافلگیرکننده داشت.

🟢تیم پژوهش گزارش داد که حتی انجام وظایف ساده مثل خواندن اعداد در جریان Outwash دشوار می‌شود. همچنین، برخورد سنگ‌ریزه‌ها و مشکل در ارتباط کلامی از جمله پیامدهای فیزیکی این جریان‌ها بود.

🔵در شبیه‌سازی‌ها، رفتار جریان S-92 با eVTOL مقایسه شد و مشخص شد جریان S-92 ساختار یافته‌تر است. تجسم‌های ویدیویی تولیدشده، توانستند تجربه‌ی واقعی ایستادن در معرض جریان را بازسازی کنند و به آموزش ایمنی کمک کنند.

✔️منابع:
flightglobal.com

👥@CafeAero
〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️
👥@ssaAEsharif
📢#Aerospace_News

🚁تاکسی هوایی؛ تحول نوین حمل و نقل داخلی ایران

🔵در سال‌های اخیر، استفاده از هواپیماهای کوچک و جت‌های تجاری، سرویس تاکسی هوایی را به عنوان روشی نوین در حمل و نقل داخلی ایران معرفی کرده است. نخستین اجرای این پروژه از سال ۱۳۹۹ آغاز شده و تاکسی هوایی هم‌اکنون مسیرهایی چون کرج به قزوین، کاشان، زنجان، رامسر، نوشهر و رشت را پوشش می‌دهد.

🔴شهرهای فعال و گسترش مسیرها
🟠محسن حسنلو، مدیرعامل فرودگاه پیام البرز، اعلام کرده که تاکسی هوایی در شهرهای کاشان، قزوین، زنجان، رامسر، نوشهر و رشت فعال است. در صورت وجود درخواست، مسیرهای جدیدی نیز به شبکه این سرویس اضافه خواهند شد.

🟠هزینه پرواز
🟡هزینه هر ساعت پرواز تاکسی هوایی حدود ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان اعلام شده است. این مبلغ بسته به طول مسیر، نوع خدمات و تعداد مسافران متغیر است؛ به طوری که مسافران می‌توانند بر اساس نیاز و بودجه خود برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشند.

🟡پروازهای آزمایشی و ظرفیت
🟢اولین پرواز آزمایشی تاکسی هوایی با یک هواپیمای پایپر در تاریخ ۱۶ اسفندماه از مسیر کرج به قزوین انجام شد. ظرفیت این هواپیماهای سبک حدود ۲۰ نفر است و برنامه‌هایی برای اجرای دو پرواز روزانه در مسیر تهران-زنجان در دست بررسی قرار دارد.

🟢ویژگی‌ها و مزایای تاکسی هوایی
🔴از مهم‌ترین مزیت‌ها می‌توان به جابه‌جایی سریع مسافران در مسیرهای کوتاه و متوسط، امکان سفرهای شخصی و تجاری با کمترین تشریفات و انعطاف در انتخاب مسیر پروازی اشاره کرد. این ویژگی‌ها می‌تواند منجر به کاهش چشمگیر مشکلات ترافیکی و افزایش بهره‌وری در سفرهای داخلی شود.

🔵چشم‌انداز توسعه
🟣هرچند تاکسی هوایی هنوز در مرحله آزمایشی قرار دارد، اما با موفقیت این پروژه و بهره‌مندی از استانداردهای ایمنی، انتظار می‌رود خدمات آن در آینده در سطح گسترده‌تری از کشور اجرا شود. همچنین، ترکیب تاریخچه ایده‌های قدیمی این پروژه با فناوری‌های نوین، پایه‌گذار یک تحول گسترده در سیستم حمل و نقل ایران خواهد بود.


👥@CafeAero
〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️
👥@ssaAEsharif
17.04.202517:34
📢#Aerospace_News

🔵تاریخچه کشتی‌های هوایی(Airships):

🔴بشریت از ابتدای خلقت به دنبال و آرزوی پرواز بوده است. پروازی آزاد و ایمن.
با اینکه بالن‌ها اولین وسایلی بودند که انسان را به آسمان بردند ولی فقط این وسایل حس ذوق و حرص انسان برای پیشرفت را کفاف ندادند.
لازم به ذکر است که پیشرفت اکنون بشریت در زمینه‌های هوایی و فضایی به دنبال مرگ هزاران انسان در انواع سوانح هوایی طول تاریخ می‌باشد.

🔹مستند بالا به توضیح مختصر تاریخچه پرواز بشریت و بخصوص ساخت کشتی‌های هوایی می‌پردازد.

👥@CafeAero
〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️
👥@ssaAEsharif
📢#About_Aircrafts

🟥ترکیب توربوجت و رم‌جت در یک هواپیما

🔴لدوک ۰۲۲ (Leduc 022) یک هواپیمای آزمایشی جت فرانسوی بود که در دهه ۱۹۵۰ توسط مهندس رنه لدوک توسعه یافت. این هواپیما بخشی از مجموعه‌ای از هواپیماها با موتور رم‌جت بود، اما یک مدل منحصر به‌فرد بود زیرا برای اولین بار، از ترکیب موتور توربوجت و رم‌جت در یک بدنه استفاده می‌شد!!

🟢توربوجت برای برخاست، فرود و پرواز با سرعت پایین استفاده میشد و رم‌جت، پیشرانه اصلی در سرعت‌های بالا بود. ورودی هوای آن در نوک دماغه بود که کابین خلبان را احاطه میکرد. سرعت نهایی تخمینی بیش از ماخ ۱.۵ بود اما رم‌جت هرگز به طور کامل در پرواز، آزمایش نشد. از دیگر موارد طراحی این هواپیما، میتوان به طراحی بال دلتا برای پایداری در سرعت بالا و کابین حبابی برای دید وسیع خلبان اشاره کرد.

🟠این هواپیما که با هدف ساخت یک رهگیر سریع‌الصعود و پرسرعت برای مقابله با بمب‌افکن‌های ارتفاع بالا ساخته شده بود، در سال ۱۹۵۶ اولین پرواز خود را انجام داد. اما به دلیل پیچیدگی فنی و هزینه بالا، گرایش ارتش به هواپیماهای جت متداول‌تر مانند میراژ ۳ (Mirage III) و کاربرد محدود فناوری رم‌جت در آن زمان، در سال ۱۹۵۸ لغو شد.

🟡با این حال، لدوک یک پیشگام در فناوری رم‌جت و نمونه‌ای از نوآوری فرانسوی در دوران جنگ سرد به حساب می‌آید. امروزه نیز نمونه باقی‌مانده از آن در موزه هوافضا (Musée de l’Air et de l’Espace) در لو بورژه، نزدیک پاریس نگهداری می‌شود.

✔️منابع:
planehistoria.com
airhistory.net

👥@CafeAero
〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️
👥@ssaAEsharif
Ko'proq funksiyalarni ochish uchun tizimga kiring.