Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Лёха в Short’ах Long’ует
Лёха в Short’ах Long’ует
دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی avatar

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

هدف این کانال انتشار نگرانی‌های محیط زیستی و دانشگاهی کشورمان ایران و جهان است.
TGlist reytingi
0
0
TuriOmmaviy
Tekshirish
Tekshirilmagan
Ishonchnoma
Shubhali
Joylashuv
TilBoshqa
Kanal yaratilgan sanaJul 30, 2017
TGlist-ga qo'shildi
Nov 26, 2024

"دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی" guruhidagi so'nggi postlar

چگونه کوثر از ترس حمله سگ به دختر خاله اش جان سپرد؟
حسین آخانی
هفته پیش سگ های ولگرد ۵ کودک را در روستای قراجه مرند دریدند. خبرگزاری فارس گزارش داده است که کوثر سیرنگ ۱۳ ساله شاهد حمله سگ به دختر خاله اش بوده است. شوک این حمله به حدی شدید بوده که او طاقت نمی آورد و دار فانی را وداع می گوید. این دردناکترین نوع مرگ است. وحشت و کابوسی که از تحمل روح لطیف این دختر خارج بوده است. همکلاسی های کوثر با دسته گلی صندلی خالی او را مزین کردند. کوثر و همه کودکانی که بدین شکل پر پر می شوند از مظلومترین فرشتگان این سرزمین اند. در مظلومیت آنها همین بس که کمتر خبرنگاری حاضر است به سرنوشت این فرشته های پرپر شده بپردازد. مرگ غریبانه این کودکان دردناکترین وجه بی عدالتی دنیای سرمایه داری است. کسی حاضر به پوشش خبری آنها نیست، چون پشت پدیده سگ، سرمایه داری آلوده است و طبیعی است که صاحبان رسانه هرگز حاضر به از دست دادن حمایت بنگاه های مالی نمی باشند‌.
من اینجا اعلام می کنم که هیچ تفاوتی بین جان کوثر و محمد امین که هفته پیش قربانی زورگیران در کوچه مجاور کوی دانشگاه تهران شد نیست. هر دو توسط رفتار دو جریان کاملا خشن جانشان گرفته شد. پشت جریان سگ ولگرد پروری در ایران یک عده انسان بشدت بیمار و خشن و مافیای بشدت آلوده قرار دارد. مافیای سگ ولگرد پرور از زورگیران خطرناک ترند، چون انتصاب اتهام به عوامل این جنایات در قانون مبهم است.
ما چاره ای نداریم که جامعه را از خطر این مصیبت آگاه کنیم. ما باید از دستگاه قضایی و انتظامی بخواهیم که وظیفه خود را در راستای حفاظت از جان، امنیت و سلامت کودکان انجام دهند. ما باید از دستگاه قانونگذاری بخواهیم هر چه سریعتر با ممنوع کردن غذا رسانی به حیوانات مهاجم و جمع آوری کامل آنها از محیط انسانی و طبیعی اقدام کند. جرم انگاری فعالیتهای افرادی که خود را "حامی" می نامند، اولین و‌ مهمترین قدم در راستای حفظ جان کودکان است.
https://t.me/environ_concerns
فرصت ترامپ-پزشکیان را از دست ندهید
حسین آخانی
اگر دلتان به حال ایران می سوزد، از این فرصت استفاده کنید. من شخصا با ترامپ مشکل دارم او ضد محیط زیست است.  ولی ترامپ با بخش مهمی از حاکمیت ایران، بخصوص ذینفعان توسعه ناپایدار همفکر و همراه است. شاهد جدی خروج او از معاهده تغییر اقلیم پاریس است که در ایران هم حامیان جدی داشته و مانع پیوستن ما شده است. بر خلاف رهبران بی دین روسیه و چین، ترامپ آدم مذهبی است و اگر به راستی شما دغدغه دین دارید او‌ بهترین همراه و همفکر شماست.
او به صراحت می گوید که "ایران کشور بزرگی است، ایرانی ها فوق العاده هستند و این کشور پتانسیل بالایی دارد. تنها چیزی که می خواهیم این است که آنها نباید سلاح هسته ای داشته باشند". حرفی که ترامپ می زند و بر مذهبی بودن ایران هم تاکید می کند، هیچ مغایرتی با فتوای حرام بودن سلاح هسته ای و سیاست رسمی ایران ندارد. اگر کسانی بر طبل آمریکا ستیزی می کوبند، به این دلیل است که ادامه تحریم هاو ادامه بلو و بشوی اقتصادی برای آنها سودهای سرشاری دارد‌. چماق آمریکا و حجاب دو ابزاری است که بخش بزرگی از استعدادهای کشور را فراری می دهند تا خودشان بر همه منابع و فرصت ها تسلط داشته باشند. این افراد با تیغ گزینش بسیاری از مردم را طبقه بندی و حذف می کنند ولی کمترین دغدغه ی دینی دارند. آنها هیچ ابایی ندارند که همه مردم بی دین شوند، ولی بروند و ایران را بگذارند برای آنها‌. این تفکر خواسته یا برنامه ریزی شده در راستای منافع کشورهای منطقه از اسراییل گرفته تا ترکیه و عربستان و دیگر کشورهای خلیج فارس است.  ایران ضعیف، ایزوله و تحریم شده برای آنها فرصت است. آنها تمام متخصصان ما و سرمایه های ما را می دزدند‌.
وظیفه ما به عنوان دانشگاهی و دلسوز کشور این است که یکپارچه از تلاشهای آشتی جویانه آقای پزشکیان (حتی اگر با او مخالفیم و به او رای نداده ایم) حمایت کنیم و از او بخواهیم که دشمنی با آمریکا را از سیاست رسمی کشور حذف کند. باز شدن سفارت آمریکا در تهران به تنهایی باعث جلوگیری از خروج میلیونها دلار پول به نفع ترکیه، امارات و ارمنستان می شود. این فقط یک رقم از صدها میلیارد دلار خسارتی است که ما در ادامه این دشمنی به کشور تحمیل کرده ایم. دقت کنید که سالیانه فقط ۶۰ هزار نفر در اثر آلودگی و تصادفات در ایران کشته می شود که کشته های آن از هر جنگی بیشتر است. اگر با بهبود مدیریت و اقتصاد کشور همین دو مورد را اصلاح کنیم، چه دستاورد عظیمی گیرمان می آید.
۴۶ سال مرگ بر آمریکا برای ما هیچ دستاوردی نداشته است و ادامه آن هم هیچ دستاوردی جز ویرانی، فساد، فقر و نابودی محیط زیست نخواهد داشت.
#حسین_آخانی

https://www.ddinstagram.com/reel/DFNjOm5ol3_/?igsh=MWhxYjB5ZjFweDV3bw==
اینجا دانشگاه تهران است (گزارش شماره ۷)
اینکه در دانشگاه تهران مرتب برنامه های غیر دانشگاهی برگزار می شود به من ارتباطی ندارد، کسی هم جرات مخالفت ندارد. ولی می شود با ممنوع کردن استفاده از ظروف یکبار مصرف جلوی این صحنه های زشت را گرفت. اگر دانشگاه نتواند به صورت پایلوت مانع استفاده از خطرناکترین دشمن کره زمین (یعنی پلاستیک) شود، پس کجا باید پیش قدم شود. سخنی هم دارم با کسانی که به دانشگاه می آیند و عبادت می کنند. عبادتتان قبول حق باشد، ولی کجای دین گفته است که بعد از عبادت این حجم از زباله را روی دست محیط زیست و محیط دانشگاه بگذارید. این پلاستیک ها بازیافت نمی شوند. صدها سال در این مملکت هیئت و عزاداری بوده و‌ ظرف یکبار مصرفی هم در کار نبوده است. باور کنید ریختن آش داغ در این ظروف برای سلامت خودتان هم خوب نیست. گناه دارد که نذری کنی و سلامت همنوع و محیط زیست کشورت را به خطر بیاندازی. شما پیش قدم‌ شوید و بساط استفاده این ظروف را برچینید. انشالله به زودی شاهد ممنوع شدن این ظروف باشیم. #دانشگاه_سبز
#دانشگاه_تهران
حسین آخانی، ۲۸ دی ۱۴۰۳.
https://t.me/environ_concerns
O'chirildi17.01.202512:53
O'chirildi17.01.202512:38
اینجا دانشگاه تهران است (گزارش شماره ۷)
اینکه در دانشگاه تهران مرتب برنامه های غیر دانشگاهی برگزار می شود را کاری ندارم، نه جرات دارم و نه به من مربوط است. ولی می شود با ممنوع کردن استفاده از ظروف یکبار مصرف جلوی این صحنه های زشت را گرفت. اگر دانشگاه نتواند به صورت پایلوت مانع استفاده از خطرناکترین دشمن کره زمین (یعنی پلاستیک) شود، پس کجا باید پیش قدم شود. اما سخنی دارم با کسانی که به دانشگاه می آیند و عبادت می کنند. عبادتتان قبول حق باشد، ولی کجای دین گفته است که بعد از عبادت این حجم از زباله را روی دست محیط زیست و محیط دانشگاه بگذارید. این پلاستیک ها بازیافت نمی شوند. صدها سال در این مملکت هیئت و عزاداری بوده و‌ ظرف یکبار مصرفی هم نبوده است. باور کنید ریختن آش داغ در این ظروف برای سلامتتان هم خوب نیست. گناه دارد که نذری کنی و سلامت طرف و محیط زیست کشورت را به خطر بیاندازی. شما پیش قدم‌ شوید و بساط استفاده این ظروف را برچینید. انشالله به زودی شاهد ممنوع شدن این ظروف باشیم. #دانشگاه_سبز
حسین آخانی، ۲۸ دی ۱۴۰۳.
در اوج شکوفایی روزنامه های بعد از ۲ خرداد، مهمترین انگیزه من برای خرید روزنامه، خواندن ستون طنز ابراهیم نبوی بود. خبر رسید که او در آمریکا به زندگی خود پایان داده است‌. شنیدن خبر اشک مرا درآورد. او در آتش دلتنگی برای وطن سوخت. خدا نبخشد آنهایی که با نویسندگان و منتقدان رفتاری تند دارند و برایشان حکم زندان انشا می کنند. منتقد مانند سیستم ایمنی برای یک ساختار سالم است. منتقدان جلوی فساد را می گیرند. منتقدان خلاف جریان آب می روند تا شما را از خطر کوسه و‌گرداب و طوفان خبر کنند. جای منتقد زندان، حصر و تبعید نیست. آقای پزشکیان باید با مراکز تصمیم گیری صحبت کند و آنها را قانع کند که این افراد بتوانند بدون دردسر به کشور برگردند. آنها رنج غربت و تبعید را چشیده اند. کوچکترین سهم آنها از این وطن - ماندن و مردن در ایران - را از آنها نگیریم.
حسین آخانی
https://t.me/environ_concerns
چرا لس آنجلس آتش گرفت؟
واقعیت آن است که کالیفرنیا با آتش غریبه نیست. آتش بخش جدا نشدنی از زیست بوم مدیترانه ای این بخش از زیستکره است. در طول میلیونها سال تکامل، گونه های این مناطق عمدتا با آتش خو‌گرفته اند و تشکیل پوشش های مقاوم به آتش داده اند. ولی دخالت بیش از حد انسانی شرایط را به گونه ای تغییر داده است که آتش از حالت عادی خود خارج و به فاجعه بزرگ طبیعی و انسانی تبدیل شده است. در این ویدئو به چهار عامل اشاره دارد:
۱. گونه های مهاجم: کاشت بسیاری از گونه های غیر بومی، مقاومت زیست بوم را به آتش کاسته است. مهمترین عامل مخرب کاشت درختان اکالیپتوس است که به دلیل داشتن پوست و ترکیبات اشتعال زا عامل تشدید آتش بوده است. علاوه بر اکالیپتوس، گیاهان وارداتی فراوان دیگر  بخصوص گونه های علفی باعث رشد بی رویه شده و آتش پذیری را تشدید کرده است.
۲. اختلالات بارندگی: به دلیل تغییر اقلیم شرایط آب و‌هوای منطقه تغییر کرده است. فصل زمستان در مناطق مدیترانه ای (که بسیار به آب و هوای ایران شبیه است)  فصل بارندگی در زمستان است. در چند هفته اخیر در لس آنجلس هیچ بارانی نیامده است. در حالی است که سال گذشته باران های شدید سیل آسا در منطقه آمده بود. همیشه بعد از باران سیل آسا، پوشش گیاهی هم رشد زیادی می کند. طبیعی است که فقدان باران مانع خاموش شدن طبیعی آتش شده است.
۳. آهنگ طوفان و آتش: این شرایط هم ناشی از اختلالات آب و هوایی است. بادهای شدیدی که باعث گسترش آتش می شوند از کنترل انسانی خارج شده است. مطالعات زیادی ناپایداری جریان هوایی جت  استریم را نشان داده است. شدت باد به حدی است که در یک دقیقه ۵ برابر یک استادیوم فوتبال را گرفتار آتش می کند.
۴. اختلاط محیط شهری و طبیعت: بسیاری از ویلاهای آتش گرفته در مناطق خوش نشین و نیمه طبیعی رخداد است. این اختلاط هم باعث رخداد آتش سوزی های (عمدی یا سهوی) می شود و هم در صورت رخدادن باعث تشدید آش سوزی و خسارات شدید می شود.
نتیجه گیری: علم اکولوژی راهکار مدیریت در دنیای پر از مسائل پیچیده است. بوم شناسان اگر به شما می گویند دست از گونه مهاجم گیاهی و جانوری بردارید، فشار بر کره زمین را کم کنید، با عملیات سازه ای فکر نکنید که بر سوانح طبیعی می توانید غلبه کنید و بیش از این در طبیعت ویلا سازی نکنید، با کسی دشمنی ندارند. اینکه من بارها گفته ام که ما الگوهای آمریکایی در توسعه را پیش گرفته ایم، شاهدش همین لس آنجلسی است که ما ایرانی ها گویا از هر نقطه عالم بیشتر دوستش داشتیم.
حسین آخانی
climatediva منبع
https://www.ddinstagram.com/reel/DE2QIFXihwY/?igsh=MXFyOWhtNXd6dzhvdw==
سقوط دانشگاه حتمی است، آقای دکتر سیمایی
حسین آخانی
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فن آوری
با سلام
اخیرا اعتراف کرده اید که ما در رتبه های بین المللی سقوط کرده ایم. من تعجب می کنم، مگر با این سیاست هایی که سالهاست در وزارت علوم و کشور است انتظار رشد هم دارید. بگذارید فقط دو‌اتفاقی که در یک ماه و اندی اخیر برای بنده افتاده است شما را آگاه کنم‌.
۱. من برای سخنرانی در اجلاس تغییر سازمان ملل در باکو دعوت شدم. این اتفاق خیلی به ندرت، آنهم در شرایطی که ایران در بدترین دوران ارتباطی خود با جهان است، برای استادی از داخل ایران رخ می دهد. برای خرج این سفر با معاونت علمی ریاست جمهوری تماس گرفتم. اول قول مساعد دادند بعد حتی تلفن من را جواب ندادند‌. به روابط بین الملل وزارتخانه و دانشگاه تماس گرفتم. گفتند شما یکبار سفر رفته اید دیگر به شما کمک تعلق نمی گیرد. با شخص خانم انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط تماس گرفتم، ایشان هم گفتند ما نمی توانیم. می دانید عمیق تر از این درد چه بود، اینکه سازمان حفاظت محیط زیست حتی حاضر نشد نام من را در هیئت ایرانی وارد کند و من به عنوان عضو هئیت ازبکستان رفتم! یعنی در این مملکت تعریف نشده که استادی از دانشگاه های کشور به یکی از جلسات جانبی این اجلاس مهم رود‌. باز دردناکتر از آن اینکه از هیئت ایرانی دعوت کردم به سخنرانی من بیایند و از این فرصت برای استحکام روابط با کشور ازبکستان استفاده کنند، نه تنها نیامدند بلکه درست در همان زمان سخنرانی من با ایرانی ها جلسه گذاشتند (ساعت ۱۲ ظهر) که نتوانند در جلسه سخنرانی من باشند‌. سخنرانی من هم در رابطه با ایران بود که حداقل برای سوادشان خوب بود. می دانید بلافاصله بعد از سخنرانی من وزیر محیط زیست ازبکستان پیشنهاد چربی برای ترک دانشگاه تهران و استخدام در دانشگاه جدالتاسیس بین المللی آنجا داد، نا قابل ۴ برابر حقوق دانشگاه تهران با کلیه نیازهای پژوهشی! فعلا گفت یک اتاق برایشان اختصاص دهید.  البته من وسوسه نشدم، فقط خواستم بدانید که با این وضعی که هستیم با سپردن پستهای بالای مملکتی به افراد کم دانش و کم سواد، آنها هیچ درکی از پژوهش، دانشگاه، بین الملل ندارند. فقط بدانید  من حتی از بردن دانشجویانم به چیتگر به دلیل قوانین و‌محدودیتهای دست و پا گیر محرومم. با توجه به شرایطی که من دارم رصد می کنم، سقوط دانشگاه حتمی است.
۲. استاد دهباشی و همکاران در ۱۶ مهر ۱۴۰۳ مراسمی در یکی از شب های معروف بخارا برای تجلیل از اینجانب ترتیب دادند. من سالهاست که در کنار کار دانشگاهی خود در مورد خطرات گونه های مهاجم برای زیست بوم و سلامت می نویسم. گروهی ناآگاه و شایدم سود جو که خود را حامی سگ های ولگرد می دانند از این فعالیت من ناراحت اند. آنها بارها من را تهدید به قتل کرده اند. من هم از برخی از آنها به دستگاه قضایی شکایت بردم. یکی از سرکرده های آنها دست به تخلفاتی زده است که اگر من استاد دانشگاه فقط یکی از این تخلفات را انجام دهم فکر می کنم طی چند روز به زندان می افتم و به هزار و یک اتهام امنیتی متهم می شوم. او لشکری از اوباشان را فرستاد و مراسم شبهای بخارای استاد دهباشی را به هم زد و فیلمش را برای من و تو فرستاد. حتی پلیس و کلانتری هم آمدند‌ و‌گزارش دادند. همان فرد به استاد دهباشی زنگ زد و گفت پسرت را می کشم. به دستگاه قضایی، وزارت اطلاعات، پلیس امنیت، حراست دانشگاه تهران با اسناد محکم گزارش کردیم ولی هنوز این فرد و‌ لشکر شعبان بی مخش به رفتار خودشان ادامه می دهند و‌ بارها گفته (حتی به قاضی) که من برای اطلاعات کار می کنم. ببینید سرنوشت استادی که در کنار کاری علمی و بین المللی اش مسئولیت اجتماعی دارد چه شده است و‌چه هزینه هایی می پردازد و دستگاههای مسئول به فریاد کمک او گوش نمی کنند. در همان جلسه آقای دکتر محسنی همکار دانشکده حقوق و‌شمار زیادی از استادان دانشگاه حضور داشتند. حداقل یک مورد از فعالیتهای من در مورد ساختمان ایجاد شده در فضای دانشگاه تهران را شما خودتان آگاهی دارید.
بیش از این مصدع اوقات نمی شوم، اگر وقتی دادید می رسم خدمتتان که اگر چه از بهبود دانشگاه ناامیدم، حداقل نکاتی در مورد دانشگاه سبز و دلایل سقوط دانشگاه خدمتتان بگویم.
اردتمند
حسین آخانی
استاد دانشگاه تهران
https://khabaronline.ir/xmTFP
شگفتی های باکو - ۴
https://t.me/environ_concerns
راز هوای پاک باکو و نبود ترافیک
حسین آخانی
این ویدئو (لینک اینستاگرام در زیر این پست) همه واقعیت را نشان می دهد. آذربایجان کشوری است که مردمانش به مدرنترین خودروهای جهان دسترسی دارند. ولی خیابانهایش بسیار خلوت است. البته مناطق مرکزی کمی شلوغتر است. آذربایجان هم یک کشور نفتی است ولی بنزین را مفت به مردم نمی دهند. قیمت بنزین در آذربایجان ۶۵ سنت تا ۱ یورو (بسته به کیفیت بنزین) است. پارک حاشیه ای در بخش بزرگی از باکو اصلا وجود ندارد. پلیس در همه جا حضور پر رنگ دارد و با هر تخلفی به شدت برخورد می شود. مسئله این است که سیستم حمل و نقل عمومی به حدی کارایی دارد که در روز یکشنبه که روز تعطیل بود اتوبوس ها مرتب در حال تردد بودند. موتور سیکلت به ندرت در شهر دیده می شود و بسیاری از پیک های بردن غذا با دوچرخه خدمات رسانی می کنند.
درآمد مردم آذربایجان حدودا ۱.۵ تا دو‌برابر ایران است که با توجه به گرانتر بودن قیمتها قابل درک است. تولید سرانه نا خالص ملی در این کشور هم کمی کمتر از دو برابر ایران است. نکته مهم در باکو این است که اغلب مردم پیاده روی می کنند، این پیاده روی هم برای سلامت آنها خوب است و هم نیاز به استفاده از خودرو و حتی سوار شدن به اتوبوس را کم می کند‌.
بر اساس امار شهر باکو با ۲.۵ میلیون نفر، دارای ۲۰۰۰ اتوبوس فعال برای جابجایی مردم شهر است. در تهران با ۹ تا ۱۰ میلیون نفر جمعیت تعداد اتوبوس ها حدود ۲۱۰۰ است. تقریبا از ابتدای انقلاب به بعد بر اساس روندی نانوشته، خدمات حمل و‌نقل عمومی در سراسر کشور هر سال ضعیف تر و ضعیف تر شد. ساختار خیابانهای شهری و حجم ترافیک هم به حدی است که کارایی اتوبوس ها را بسیار کم کرده است. به نظر می رسد که نفوذ مافیای خودروسازی در تصمیم های کلان کشور و دولتی بودن این صنعت باعث شده است که بدترین تصمیم ها در دولتهای اصلاح طلب و‌اصولگرا در مورد حمل و نقل عمومی گرفته شود.
نکته دیگر اینکه من تصور می کنم که به دلیل عدم علاقه ج.ا.ا. به نمود آزادی های اجتماعی، با تشویق خودرو سواری شخصی کاری کرده است که مردم در کنار هم و یا پیاده و یا سوار دوچرخه دیده نشوند. به موتورها هم کاری ندارد چون خانمها به دلیل نبود امکان دریافت گواهینامه نمی توانند سوار موتور شوند. گو اینکه دولت به خاطر محدودیت آزادی های اجتماعی به مردم باج بنزین مفت می دهد که هم آنها در اتومبیل شخصی از مزاحمتهای حکومتی در امان باشند و هم آخر هفته ها برای بهره مند شدن از این آزادی ها با بنزین مفت به شمال و یا اطراف شهرها به ویلاهای شخصی بروند. به عبارتی این چاله بنزین ارزان را خود حاکمیت برای خود کنده و حالا خودش در این سیاه چاله افتاده است.
به عقیده من اگر به راستی می خواهند از شر بنزین ارزان راحت شوند، به مدت ۵ سال ساخت هر گونه جاده، خیابان، بزرگراه، تونل، پل و هر زیر ساختی برای جابجایی خودروهای شخصی چه داخل شهرها و‌چه بیرون شهرها بایستی به کلی ممنوع شود و همه بودجه های مربوطه فقط و فقط به توسعه حمل و‌نقل عمومی اختصاص داده شود. سپس هم با خیال راحت بنزین را با قیمت جهانی عرضه کنند، چون مردم برای جابجایی به استفاده از خودوری شخصی نیازی ندارند و این بساط مشاغل کاذب مسافرکشی و اسنپ جمع خواهد شد.

https://www.ddinstagram.com/reel/DCjvPfiohBJ/?igsh=MTlhanF1bWR5amxtcA==
نظر دو نفر از دانشجویان آمریکایی در مورد کاپ ۲۹ و احتمال خروج ترامپ از  معاهده پاریس
این گفتگو از این نظر جالب بود که دانشجویان لیسانس با استادشون به اجلاسی آمدند که می دانند رییس جمهور آینده آنها با آن مخالف است. آنها به بخشی از جامعه آمریکا تعلق دارند که به شدت با انتخاب ترامپ مخالفند وانتخاب مجدد او را وحشت آور می دانند.
قابل توجه سیاستگذاران علم و آموزش در کشور که بدانند بهترین دانشمندان علوم سیاسی و بهترین متخصصان علوم سیاسی و محیط زیستی زمانی رشد می کنند که در سن کم امکان شرکت در چنین مجامع بین المللی را داشته باشند. تنگ نظری را کنار بردارید. شرکت در کاپ هیچ مشکلی ندارد و وزارت امور خارجه و سازمان محیط زیست موظف اند فرصت شرکت اقشار غیر دولتی و غیر سیاسی، بخصوص دانشجویان و‌ استادان را در مجامع مهم بین المللی فراهم کنند.
تشکر می کنم از دوستان عزیزم مهدی معتق به خاطر فیلم برداری و وداد فامورزاده به خاطر ترجمه و زیر نویس
گزارش کاپ ۲۹
حسین آخانی
#Cop29

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی mashhur postlari

20.02.202506:53
چگونه کوثر از ترس حمله سگ به دختر خاله اش جان سپرد؟
حسین آخانی
هفته پیش سگ های ولگرد ۵ کودک را در روستای قراجه مرند دریدند. خبرگزاری فارس گزارش داده است که کوثر سیرنگ ۱۳ ساله شاهد حمله سگ به دختر خاله اش بوده است. شوک این حمله به حدی شدید بوده که او طاقت نمی آورد و دار فانی را وداع می گوید. این دردناکترین نوع مرگ است. وحشت و کابوسی که از تحمل روح لطیف این دختر خارج بوده است. همکلاسی های کوثر با دسته گلی صندلی خالی او را مزین کردند. کوثر و همه کودکانی که بدین شکل پر پر می شوند از مظلومترین فرشتگان این سرزمین اند. در مظلومیت آنها همین بس که کمتر خبرنگاری حاضر است به سرنوشت این فرشته های پرپر شده بپردازد. مرگ غریبانه این کودکان دردناکترین وجه بی عدالتی دنیای سرمایه داری است. کسی حاضر به پوشش خبری آنها نیست، چون پشت پدیده سگ، سرمایه داری آلوده است و طبیعی است که صاحبان رسانه هرگز حاضر به از دست دادن حمایت بنگاه های مالی نمی باشند‌.
من اینجا اعلام می کنم که هیچ تفاوتی بین جان کوثر و محمد امین که هفته پیش قربانی زورگیران در کوچه مجاور کوی دانشگاه تهران شد نیست. هر دو توسط رفتار دو جریان کاملا خشن جانشان گرفته شد. پشت جریان سگ ولگرد پروری در ایران یک عده انسان بشدت بیمار و خشن و مافیای بشدت آلوده قرار دارد. مافیای سگ ولگرد پرور از زورگیران خطرناک ترند، چون انتصاب اتهام به عوامل این جنایات در قانون مبهم است.
ما چاره ای نداریم که جامعه را از خطر این مصیبت آگاه کنیم. ما باید از دستگاه قضایی و انتظامی بخواهیم که وظیفه خود را در راستای حفاظت از جان، امنیت و سلامت کودکان انجام دهند. ما باید از دستگاه قانونگذاری بخواهیم هر چه سریعتر با ممنوع کردن غذا رسانی به حیوانات مهاجم و جمع آوری کامل آنها از محیط انسانی و طبیعی اقدام کند. جرم انگاری فعالیتهای افرادی که خود را "حامی" می نامند، اولین و‌ مهمترین قدم در راستای حفظ جان کودکان است.
https://t.me/environ_concerns
Ko'proq funksiyalarni ochish uchun tizimga kiring.