Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
بهار مشروطه avatar
بهار مشروطه
بهار مشروطه avatar
بهار مشروطه
🔴 سروش؛ همانی که سال‌ها نظریه‌پرداز نظام بود و با قلمش به استبداد، چهره‌ای روشنفکرانه بخشید، حالا ایستاده و از «خیانت‌پیشگی» مخالفان مذاکره سخن می‌گوید.

اما خیانت‌پیشگی، شاید دقیقاً همان‌جاست که او سال‌ها برایش تئوری ساخت؛ همان‌جایی که عقلانیت دینی‌اش، به‌جای آن‌که راه آزادی را بگشاید، مسیر بقای قدرتی ایران‌ستیز را هموار کرد.

سروش، که حتی لیاقت هم‌وطن نامیده شدن را ندارد، حالا با وقاحت تمام از عاشقان وطن می‌خواهد برای حفظ همان نظمی کوتاه بیایند که خودش در ساختنش شریک بود. و با دریده‌دهنی، سرشت خائنانه‌ی خود را به آن‌هایی نسبت می‌دهد که هرگز در جرگه‌ی او نبوده‌اند.

اگر امروز کسی باید به خیانت‌پیشگی و بی‌لیاقتی متهم شود، همان کسی‌ست که دیروز، اندیشه را فروخت تا قدرتِ جهالت بماند.

و تاریخ، خوب یادش می‌ماند چه کسانی قلم در دست داشتند، اما هرگز جانب مردم را نگرفتند.

👉 @Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
.
12.04.202511:31
🔴 دلار و حجاب؛ دماسنج‌های مذاکرات

شاخص‌های روند مذاکرات را می‌توان در دو حوزه دید:

اگر مذاکرات به سمت توافق برود و خطر درگیری نظامی کاهش یابد، معمولاً شاهد کاهش نرخ دلار و افزایش محدودیت‌های اجتماعی، به‌ویژه در موضوع حجاب خواهیم بود.

در مقابل، اگر مذاکرات به سمت شکست حرکت کند، معمولاً با افزایش نرخ ارز و کاهش سختگیری‌های اجتماعی روبه‌رو می‌شویم.

به‌عبارتی:
با شکست مذاکرات، نظام خود را برای سرکوب معترضان معیشتی آماده می‌کند،
و با موفقیت مذاکرات، برای سرکوب معترضان مدنی.

👉 @Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
31.03.202511:51
🔴 از استیصال تا امتیاز دهی ؛ خطای محاسباتی خامنه‌ای در برابر ترامپ


پاسخ نسبتاً سریع به نامه تهدیدآمیز ترامپ ، آتش نزدن پرچم آمریکا و ممانعت از شعار «مرگ بر آمریکا » در کنار تهدید مردم ایران توسط خامنه‌ای در نماز عید فطر ، حاکی از آن است که نظام با ارزیابی نادرست از عملکرد ترامپ ، به جای تغییر در مواضع خود ، درصدد تلطیف در مواضع ترامپ است.

رژیم ، ترامپ را مردی می شناسد که بیشتر به هیاهوی رسانه‌ای متکی است تا اعمال قدرت. این ارزیابی نادرست ، نظام را بر آن داشته تا با فراهم کردن مقدمات مذاکره درخور ترامپ ، از بی احترامی به نمادهای آمریکایی دست بکشد ، شاید از این طریق تاثیری هر چند کم بر مواضع ترامپ بگذارد. اما در برابر تاجر بی‌رحمی چون ترامپ که به دنبال نشانه های ضعف طرف مقابل برای اخذ امتیازات حداکثری است ، این اقدامات می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد.

ترامپ که پیشتر اصرار بر توافقی داشت که ماهیت ایدیولوژیک نظام را کاملآ مخدوش می کرد ، با دریافت این سیگنال های جدید از ضعف و ترس ، اگر بر انتظاراتش افزوده نشود از مواضع پیشین خود کوتاه نخواهد آمد. سیاست انفعالی ولی فقیه نه تنها قادر به کاهش فشار بر حکومتش نخواهد بود بلکه می تواند به تشدید مطالبات طرف آمریکایی و سخت تر شدن شرایط برای وی منجر شود.

خامنه ای در مخمصه ای گرفتار شده است که اگر امتیاز ندهد با افزایش فشار و حملات آمریکا مواجه می شود ، اگر به دنبال دادن امتیازات محدود باشد ، ترامپ راضی نخواهد شد واکر متناسب با خواست ترامپ امتیازات اساسی بدهد ، حکومتش مشروعیت ایدیولوژیک خود را از دست خواهد داد.

این بن بستی است که بسیاری از رژیم‌های ایدیولوژیک به آن می رسند، جاییکه در نهایت راهی جز تغییرات بنیادین برای حفظ ساختار قدرت باقی نمی‌ماند. اگر خامنه ای به این تغییرات بنیادین تن دهد ، می تواند با ترامپ توافق کند ؛ در این صورت کشور از جنگ در امان خواهد ماند ، اما نظام با از دست دادن ماهیت ایدیولوژیک خود ، با بحران مشروعیت جدی مواجه خواهد شد. از سویی دیگر ، اگر از این تغییرات امتناع ورزد ، کشور را درگیر جنگ می کند. در هر دو حالت ، بعید به نظر می رسد نظام بتواند به بقای خود ادامه دهد ؛ تفاوت آن تنها در هزینه ای هست که تغییر نظام به کشور و مردم تحمیل می کند. یعنی اگر نظام با ترامپ توافق کند ، هزینه تغییر نظام کاهش میابد و اگر توافق نکند هزینه تغییر نظام افزایش خواهد یافت.

👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
🔴 حادثه ارومیه و مخاطرات جمهوری

در تحلیل نقش پزشکیان در حادثه ارومیه ، برخی بر این باورند که تأکید بیش از حد وی بر مسائل قومیتی و انتصاب افراد ، صرفاً بر اساس بومی بودن در مناطق غربی ، زمینه ساز اختلافات و تنش های قومی شده است. بدیهی است تداوم این رویکرد منجر به اخلال در وحدت و انسجام ملی می گردد.

اصرار پزشکیان بر برجسته سازی هویت های قومی به جای تقویت همبستگی ملی ، می تواند زمینه ساز تشدید اختلافات و ایجاد چالش های امنیتی شود. این سیاست ها نه تنها تقدم منافع گروهی بر منافع ملی را - به سبب حمایت از پزشکیان - در رویکرد اصلاح طلبان آشکار می سازد ، بلکه از سوی دیگر نسبت به قدرت گیری نسخه سکولار این جریان ، یعنی جمهوری خواهان هشدار می دهد.

اگر چه جریان اصلاح طلب نیروی نظامی را در اختیار ندارند ، اما تلاش نسخه سکولار آنها برای تسلط بر نیروهای مسلح از طریق حاکمیت جمهوری ، زنگ خطری جدی برای تمامیت ارضی کشور است.

👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
🔴 چالش سایبری

سایبری های جمهوری اسلامی همه جا سرک می کشند و حتّی با لایک و دیس لایک ، اخلال در آنالیز رفتار مردم ایران را نیز پیگیری می کنند.

👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
🔴 قطعا جماعت اصلاح طلب از جنس معترضان آبان نود و هشت و آن معترضان نیز از جنس اصلاح طلبان نیستند. آنچه دهن کجی زشت به آن عزیزان بود ، مشارکت امثال شریفی زارچی در نمایش انتخابات سیستم سرکوبگر بود. اینگونه کامنت های امثال شریفی زارچی تمسخر عزیزانی است که در آن سال جان خود را از دست دادند. امید است حداقل امثال شریفی زارچی که چهره های علمی هستند از اصرار بر لودگی های اینچنینی که تنها نمک بر زخم پاشیدن است ، دست بکشند.

👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
20.04.202501:10
🔴 مخالفان مذاکره

مخالفت با توافق میان نظام و آمریکا، از جلیلی گرفته تا بخش‌هایی از اپوزیسیون، هر کدام با دلایلی گاه متضاد وجود دارد. این طیف را می توان به شکل زیر بررسی کرد:

۱ـ در صدر این طیف،جبهه پایداری، و چهره‌هایی مانند شریعتمداری قرار دارند. این گروه‌، اهدافی ایدئولوژیک و آخرالزمانی را دنبال می‌کنند. برای آن‌ها، آرمان‌هایی مانند نابودی اسرائیل، و گسترش انقلاب اسلامی، حتی به قیمت نابودی ایران و مردمش، قابل‌تصور است. این گروه چون میر باقری، نابودی نیمی از جمعیت جهان را نیز در راستای تحقق این اهداف مجاز می‌دانند.

اما نکته‌ مهم‌تر این است که این طیف کاملاً در چهارچوب هسته سخت قدرت – یعنی بیت رهبری و نهادهای امنیتی – عمل می‌کند. مخالفت‌هایشان بیشتر بازتاب آرزوهای ایدئولوژیک است تا نیت‌های عملی. آن‌ها نه تنها تهدیدی واقعی برای سیاست‌های نظام محسوب نمی‌شوند، بلکه نقش «اپوزیسیون داخلیِ وفادار» را بازی می‌کنند؛ منتقدانی کنترل‌شده که اجازه دارند مخالفت کنند، اما نه تا جایی که به منافع اساسی نظام لطمه وارد شود ، معمولاً این مخالفت ها بعنوان پتانسیلی برای افزایش قدرت چانه زنی رژیم در برابر غرب پردازش میشوند.

۲- از جمله مخالفان ، بخشی از طیف جمهوری خواهان مخالف از جمله مجاهدین خلق هستند ، پیشینه عملکرد این سازمان حاکی از آن است که هر چیزی را برای دستیابی به قدرت فدا خواهند کرد و هیچ خط قرمزی در این مسیر برای خود متصور نیستند. این گروه نشان داده که برای رسیدن به قدرت حاضر است با هر نیرویی ، حتی دشمنان قسم خورده ایران ، چون صدام ، ائتلاف کنند ، پیشینه‌ی این گروه و گروهک های مسلح غرب کشور نمایانگر آن است که صرفاً برای تحقق اهداف سیاسی خود در رسیدن به قدرت دغدغه ای از بابت منافع ملی ایران ندارند. لذا هر چند مخالفت این دسته با مذاکرات ، تلاش برای ممانعت از تثبیت جمهوری اسلامی است ، اما این تلاش ، نه از منظر دغدغه برای منافع ملی ایران ، که به منظور دستیابی به قدرت است.

۳. جریان ملی‌گرا با دغدغه منافع ملی

برخلاف دو گروه قبلی، این جریان نه از موضع ایدئولوژیک حرف می‌زند و نه با هدف کسب قدرت؛ بلکه نقطه‌ عزیمتش نقد ساختار فعلی از زاویه منافع ملی است. از نگاه این جریان، مذاکره زمانی معنا دارد که در خدمت اصلاحات واقعی و بنیادین باشد، نه ابزاری برای کاهش موقت فشارهای بین‌المللی و حفظ وضع موجود.

این گروه معتقد است جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته نشان داده که از هر روزنه‌ای برای تنفس کوتاه‌مدت استفاده می‌کند، بدون آن‌که قدمی برای تغییر بردارد. توافق با غرب، اگر بدون تغییر در سیاست‌های داخلی همراه باشد، صرفاً حاکمیت را از تنگنای اقتصادی بیرون می‌آورد و باعث می‌شود انگیزه‌ای برای پاسخ‌گویی، اصلاح یا گشایش سیاسی باقی نماند. نتیجه‌اش هم چیزی نیست جز تقویت وضعیت موجود، افزایش فساد سیستماتیک، و تشدید بحران‌های مزمن.

مسأله اصلی از نظر این جریان، اصلاح‌ناپذیری ساختار سیاسی است؛ ساختاری که به‌شدت ایدئولوژیک، متمرکز و غیرپاسخ‌گو باقی مانده و نه ظرفیت تحول از درون را دارد، نه اجازه می‌دهد سازوکارهای بیرونی آن را وادار به تغییر کنند. تجربه‌ی سه دهه گذشته، به‌خوبی نشان داده که امید بستن به اصلاح تدریجی در این چارچوب، بیشتر به تعویق فروپاشی انجامیده تا حل بحران.

از این منظر، توافق بدون تغییر در بنیان‌های حکمرانی، نه‌تنها باری از دوش کشور برنمی‌دارد، بلکه به تعمیق بن‌بست‌ها و در نهایت، به تضعیف موقعیت ایران در منطقه و تهدید یکپارچگی سرزمینی منجر خواهد شد.

رهبری این دسته با شاهزاده است که با هر فعلی که به دوام نظام یاری رساند ، چون فرجامی جز اضمحلال ایران ندارد ، مخالف است.

۴. روسیه؛ مداخله‌گر خاموش

روسیه را نمی‌توان صریحاً مخالف مذاکرات دانست، اما آن‌ها از نزدیکی ایران و آمریکا هراس دارند. ماهیت ایدئولوژیک نظام، بهترین تضمین برای حفظ تنش‌های دائمی و در نتیجه، وابستگی تهران به مسکوست. هر گونه مذاکره نظام با غرب، از آنجا که در چارچوب ایدیولوژیک نظام است ، به معنای حقیقی ، تهدیدی برای منافع روسها نخواهد بود.

حامیان مذاکره؛ حفظ وضع موجود به هر قیمت

در نقطه مقابل مخالفان، طیفی به منظورحفظ نظام در برابر فشارهای داخلی و خارجی، حامی مذاکره است. از سروش تا جلیلی - که بیشتر نقش مخالف را بازی می کند -، این افراد هرگونه توافق را ابزاری برای استمرار نظم موجود می‌دانند.

این طیف، خواسته یا ناخواسته، در برابر تغییرات ساختاری مقاومت می‌کنند. آن‌ها با نام‌بردن از «مصلحت ملی»، عملاً در پی محافظت از ساختاری هستند که نه اصلاح‌پذیر بوده، نه پاسخ‌گو، و نه قادر به بازسازی مشروعیت خود و دوام آن نیز فرجامی جز تضعیف یکپارچگی سرزمینی ندارد.

تاریخ این طیف را نه به خاطر گفتگو ، که به خاطر تثبیت بن‌بست موجود ، قضاوت خواهد کرد.

👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
08.04.202518:49
🔴 دوگانه ترامپ ؛ اهداف حداکثری و هزینه حداقلی


آنچه ترامپ در پی آن است، حذف خطری است که موجودیت اسرائیل و منافع آمریکا را از داخل خاک ایران تهدید می‌کند. این هدف، در بطن سیاست‌ فشار حداکثری او در قبال نظام، به‌ویژه از زمان خروج از برجام و اعمال تحریم‌های بی‌سابقه، به وضوح قابل مشاهده است. ترامپ نه تنها به دنبال تضعیف قدرت نظام جمهوری اسلامی است بلکه هدف اصلی او جلوگیری از گسترش نفوذ نظام در منطقه، به‌ویژه در کشورهایی همچون سوریه، یمن و عراق، و مهار برنامه‌های هسته‌ای و موشکی نظام است که به‌طور مستقیم می‌تواند تهدیدی جدی برای امنیت اسرائیل و آمریکا باشد.

ترامپ آنقدر باهوش هست که بداند نظام حاکم بر ایران در ضعیف ترین دوران تاریخی خود قرار دارد، فلذا این را موقعیتی می بیند که شرایط لازم برای حذف دایمی تهدیدات ناشی از آن را فراهم کرده است. از سوی دیگر او به خوبی می داند ماهیت ایدیولوژیک نظام ، منشأ اصلی خطری است که در بلند مدت موجودیت اسرائیل و منافع ایالات متحده را در منطقه تهدید می کند. بعبارتی ، حذف دایمی تهدیدات ناشی از نظام تنها به یک مسیر ختم می شود و آن تغییر رژیم است.

به نظر می رسد ترامپ طرحی چند مرحله ای را دنبال می کند تا در طول دوره چهار ساله ریاست جمهوری خود ، به طور دائم خطر ایدیولوژی مخرب حاکم بر ایران را دفع کند.

تعداد مراحل این طرح عمدتاً برای به حداقل رساندن هزینه ها طراحی شده است. مرحله نخست این طرح با مذاکرات و یا دیدار شنبه آغاز خواهد شد و احتمال زیادی وجود دارد که در نهایت و پس از چند نشست متعدد ، اما در بازه زمانی محدود به توافقی در راستای کاهش توانمندی هسته ای و محدود ساختن توسعه موشکی و برداشتن گامهایی جدی در راستای خلع سلاح نیروهای نیابتی نظام منتهی شود. این می تواند از سویی توسط ترامپ بعنوان دستاوردی بزرگ در صد روز نخست آغاز به کار دولتش معرفی شود و از سویی دیگر تهدیدات فوری نظام را دفع کند و آن را در موقعیت نظامی ضعیف تری قرار دهد. این طرح با تضعیف توان نظامی رژیم و دفع تهدید آنی هسته ای ، هزینه ها برای تغییر گام به گام نظام را به حداقل می‌رساند و مدیریت این تغییرات را برای جلوگیری از بروز بحرانهای گسترده در منطقه تسهیل می کند.



👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
30.03.202516:05
🔴تا نباشد چوب تر. فرمان نبرد گاو و خر


پاسخ سرآسیمه خامنه‌ای به نامه تهدیدآمیز مردی که پنج سال پیش نامه محترمانه او را لایق جواب دادن نمی دانست ، یادآور حکایت مرد تنبل گلستان سعدی است که زبان خوش استاد را نشنید اما چوبش را شنید. چندان از روزی که این پیرمرد نادان مذاکره را شرافتمندانه نمی دانست نگذشته است و اکنون به رسوایی بیشرف بدل گشته است.


طنز تلخ روزگار اینست که این پیرمرد کودن و متوهم ، کسی است که قرار است مصلحت ملت را تشخیص دهد.

👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
27.03.202501:42
🔴 مصادره نوروز و میراث فرهنگی ایران

بی توجهی ولی فقیه به میراث ملی را می توان بخشی از پروژه امت گرایی و تلاش او و سلفش بر نفی احساسات ملی گرایانه مردم ایران دانست. این رویکرد با کنار گذاشتن پروژه قدرتمند ملت سازی که شاهان پهلوی آغاز کرده بودند ، شکل گرفت.

اصرار بر مفهوم امت به جای ملت پیامدهای متعددی برای کشور به همراه داشته است. از یکسو خلأ ملت سازی در ایران همزمان با رشد پروژه های ناسیونالیستی ( گاه جعلی) در میان برخی همسایگان ، موجب واگرایی در میان اقوام مرزنشین شده است. از سوی دیگر ، این خلأ زمینه را برای تاراج میراث فرهنگی ایران و جعل تاریخ توسط همسایگانی فراهم کرده که حضور تاریخی شان در منطقه از چند قرن فراتر نمی رود.

در سالهای اخیر علاوه بر نوروز که به عنوان یکی از مهمترین نمادهای فرهنگی ایران در معرض مصادره قرار گرفته است ، سایر مفاخر فرهنگی و تاریخی ایران نیز هدف پروژه های جعل هویت قرار گرفته اند. آیین هایی مانند چهارشنبه سوری ، شب یلدا و موسیقی مقامی ایرانی در کنار شخصیت های برجسته فرهنگی و تاریخی ایران نظیر مولانا ، ابن سینا و نظامی گنجوی ، همگی در سال های اخیر با ادعاهای جعلی برخی همسایگان مواجه شده اند.

اکنون که ایران با موج گسترده ای از تلاشهای هویت زدایی و جعل فرهنگی مواجه است ، بازگشت به پروژه ملت سازی ضرورتی انکارناپذیر است. تجربه تاریخی نشان داده که این پروژه در دوران پهلوی با موفقیت اجرا شد و توانست اقوام مختلف ایرانی را حول یک هویت ملی مشترک گرد هم آورد. این رویکرد که بر میراث فرهنگی ، زبان فارسی و ارزش های تاریخی ایران تأکید داشت ، بنیانی مستحکم برای انسجام ملی ایجاد کرد.

بدیهی است اجرای دوباره این پروژه مستلزم بازگشت پهلوی به صحنه سیاسی ایران است ؛ چرا که تنها این خاندان ، با سابقه تاریخی خود در ملت سازی و پاسداری از هویت ایرانی ، قادر به مقابله با تهدیدات فرهنگی و احیای شکوه ملی ایران خواهد بود. بدون چنین بازگشتی ، خطر واگرایی فرهنگی ، مصادره مفاخر ملی و تضعیف وحدت سرزمینی بیش از پیش افزایش خواهد یافت.

👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
🔴 آنچه تفاوت لحن ویتکاف نماینده ترامپ در خاورمیانه با والتز مشاور امنیت ملی آمریکا خوانده می شود ، نه مبین اختلاف در دولت ترامپ است ، نه سیاست دوگانه آن. آنچه ترامپ بعنوان متحد نزدیک نتانیاهو به دنبال آن است ، تأمین امنیت حداکثری اسرائیل است.

اینکه هسته ای شدن ایران خطری جدی تر نسبت گروههای نیابتی نظام برای اسرائیل است ، برخی تحلیلگران را گرفتار این خطا می‌کند که ترامپ در نهایت به توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران بسنده خواهد کرد.

ترامپ سوداگری است که در صورت ورود به مذاکره ، در صدد بهره گیری از تمام نقاط ضعف طرف مقابل است ، اگر طرف مقابل متناسب با موضع ضعفش امتیاز ندهد ، آن را به زور خواهد گرفت.

این واقعیت که جمهوری اسلامی در ضعیف ترین دوران تاریخی خود است ، ترامپ را مصمم به حذف کامل تمامی خطراتی کرده که نظام متوجه اسرائیل می کند. کوتاه آمدن از مواضع حداکثری ، از نظر تیم ترامپ ، فرصت سوزی است.

این سوداگر زبل به دنبال دستیابی به بهترین نتیجه ممکن با کمترین هزینه ممکن است، در اینجا نقش ویتکاف ، نه تلطیف مواضع دولت ترامپ که تلاشی بر کاهش هزینه هاست.

👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
🔴 دیکتاتور پیر از آن گله دارد که نقدینگی ملت به سمت خرید سکه و ارز می رود ، حال آنکه خود تمام منابع کشور را به سمت تروریست های منطقه گسیل میکند.

بدون تردید خامنه‌ای مرزهای وقاحت را جابجا کرده است.

👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
🔴 باز تعریف دنائت؛

جماعت بیگانه با شرافت ، یا همان مدعیان تغییر از درون - اصلاح طلبان -همچنان مصرند که هر بار آمریکا هواپیماهای b2 به آسمان بفرستد ، ثمره اش را در زرادخانه درایت خود بگذارند ، گویی نه خشم ترامپ ، که لبخند پوزیده خامنه‌ای را پای میز مذاکره کشانده است.

این در حالی است که حتی کودکان سیاست زده و کم سوادی چون توماج و امثالهم نیز دریافته‌اند که اگر فشار برداشته شود ، ولایت پشت به میز مذاکره می کند و اگر تهدید جدی شود ، همو جام زهر را با ادای فلسفه مقاومت سر می کشد.

در این میان وظایف تقسیم شده : خامنه‌ای سرکش اصول گرایان را مأمور پارس کردن می کند و خامنه‌ای اهلی شده ، اصلاح طلبان را مسوول دم تکاندن؛

هر دو جماعت ، اصولگرایان بی مقدار و اصلاح طلبان بیشرف ، در خدمت بقای نظامی هستند که عزت ملی را قربانی مصلحت شخصی می کند ؛ ساختاری که حقیقت در آن سر بریده می شود تا وطن تاراج شود ، ولو در نقاب حب وطن.

👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
05.04.202517:36
🔴 قهرمان‌سازی لحظه‌ای؛ چالش پهلوی‌ستیزان

چندی پیش، حسین رونقی در تلویزیون ایران‌اینترنشنال به‌عنوان «کارشناس و فعال سیاسی» ظاهر شد. اما آن‌چه در این مصاحبه دیده شد، بیش از آن‌که تحلیل منطقی و بنیادین باشد، سردرگمی و ناتوانی در تسلط بر مسائل سیاسی بود. صحبت‌های او از جملات سطحی و کلی‌گویی‌های بی‌پشتوانه تشکیل شده بود که حتی با درک ابتدایی از مسائل سیاسی نیز فاصله داشت. این وضعیت به‌گونه‌ای بود که بیننده نمی‌توانست از خود نپرسد: آیا این فرد توان تحلیل واقعی مسائل پیچیده‌ی جامعه را دارد یا نه؟ و در پایان، حسرتِ دانش سیاسی رانندگان شریف تاکسی را نخورد.

برخورد افراطی حاکمیت با معترضان، کشتزاری در عالم سیاست ایران ایجاد کرده که در آن، کوتوله‌هایی بی‌ریشه، بی‌مطالعه، کم‌تجربه و پرهیاهو، در سطح نسبتاً وسیعی پرورش یافته‌اند. همین امر، اجماع بر روی آلترناتیو مبتنی بر ظرفیت‌های جامعه، یعنی پادشاهی مشروطه، را گرفتار دست‌اندازهایی—هرچند مضحک و کم‌اهمیت—کرده است.

در نبود رهبری مشخص و مؤثر در طیف جمهوری خواه ، شاهد مطرح شدن چهره‌هایی به‌عنوان لیدر هستیم که بیشتر با قدرت هشتگ‌ و فضای مجازی شناخته می شوند تا توانایی نظری و تحلیلی. افرادی چون حسین رونقی یا توماج صالحی ، گرچه ممکنست جسارت یا انگیزه داشته باشند ، اما تحلیل‌هایشان بیش‌تر شبیه به استوری‌های احساسی اینستاگرامی است تا دیالوگ های عمیق سیاسی. به نظر می رسد تمرکز بیشتر بر روی جلب توجه و وایرال شدن است تا خلق یک گفتمان یا راهکار سیاسی پایدار ، که البته انتظار چنین امری از ایشان با توجه به توانمندی هایشان مضحک به نظر می رسد.

این مدل قهرمان‌سازی، همانند نوشابه‌ای است که در گرمای تابستان نوشیده می‌شود؛ در لحظه جذاب است ، اما عطش جامعه را فرو نمی نشاند. وقتی عمق فکری پهلوی‌ستیزی به سطح هشتگ‌ها و کپشن‌ها تقلیل یافته، انتظار برای ارائه‌ی آلترناتیوی از سوی جمهوری‌خواهان، تنها یک توهم است.

👉 @Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
🔴 تبلیغ جذب آخوند

امتیازات و امکانات حوزه های علمیه بعضاً بیش از دانشگاه های کشور است ، در حالی که قرار است در نهایت مشتی دعانویس و رمال تحویل جامعه دهند تا بر مسند های مهم حاکمیتی تکیه زنند و از سفره ای که فاجعه ۵۷ به قیمت فقر و فلاکت مردم ایران ، برایشان گسترده ارتزاق کنند.

قطعا از نخستین اقدامات در فردای سقوط نظام ، مصادره تمام حوزه های علمیه و نهادهای مذهبی است که با چپاول بودجه دولتی ارتزاق کرده اند‌. البته اگر از خشم مردم جان سالم به در برند.

👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
26.03.202515:15
🔴 ملا ، چپی ، مجاهد

وحدت ملی زمانی امکان پذیر است که با آگاهی از واقعیت های تاریخی و عبرت آموزی از اشتباهات گذشته همراه باشد. شعار « مرگ بر سه فاسد. ملا، چپی، مجاهد » بازتاب خشم عمومی نسبت به جریان هایی است که سالها منافع ملی را قربانی منافع گروهی و ایدئولوژیک خود کردند.

پهلوی دوم با نیت پیشرفت و مدرن سازی ایران اقدامات بزرگی انجام داد. گسترش زیرساخت ها و تقویت ارتش و حرکت به سوی صنعتی شدن از دستاوردهای مهم آن دوران بود. اما جامعه ایران در آن زمان به دلیل ساختار فرهنگی سنتی و مذهبی ، نه مطالبه دموکراسی داشت و نه ظرفیت لازم برای پذیرش آن فراهم بود.

در آن مقطع ، محمدرضاشاه فقید کوشید با اتکا بر تمرکز قدرت و ایجاد ثبات سیاسی ، مسیر توسعه را پیش ببرد. هرچند این رویکرد در بخش هایی موفق بود ، اما بی توجهی به برخی خواسته‌های مذهبی و سیاسی جامعه ، فرصتی برای نفوذ و قدرت گیری جریان های افراطی فراهم کرد.

اکنون جامعه ایران در جایگاهی متفاوت قرار دارد. تجربه تلخ چند دهه افراط گرایی مذهبی و بحران های سیاسی نشان داده است که تنها یک نظام مقتدر ، ملی گرا و توسعه محور می‌تواند ثبات و پیشرفت کشور را تضمین کند. در این میان بازگشت به نظام پادشاهی مشروطه - با درس گرفتن از اشتباهات گذشته و با تمرکز بر آزادی های سیاسی و اجتماعی - بهترین راه برای عبور از بن بست کنونی است.

پادشاهی مشروطه با تکیه بر هویت ملی ، میراث فرهنگی و تجارب مدرن حکمرانی ، می تواند با ایجاد تعادل میان قدرت سیاسی و نهادهای مدنی ، ایران را از چنگال افراط گرایی و آشوب های ایدیولوژیک برهاند.

امروز مردم ایران به وضوح دریافته اند که بازگشت پادشاهی ، نه صرفاً یک گزینه ، بلکه ضرورتی تاریخی برای تأمین ثبات، امنیت و پیشرفت کشور است. مسیری که با تلاش های رضا شاه کبیر آغاز شد و توسط محمد رضا شاه فقید ادامه یافت اما به دلیل نادیده گرفتن برخی مطالبات جامعه و توطئه جریان های افراطی ناتمام ماند.

شعار « مرگ بر سه فاسد. ملا، چپی، مجاهد» نه تنها نماد خشم تاریخی مردم است ، بلکه امروز بیش از هر زمان دیگری به معنای مطالبه بازگشت نظام پادشاهی است - راهی که با تکیه بر میراث پهلوی - میتواند ایران را به ثبات ، آزادی و توسعه پایدار هدایت کند.

👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
23.03.202516:01
🔴 خلجی از قماشی است که چون به دلیل کوچک بودن تاثیری بر جامعه نداشته اند ، راهی جز تخریب بزرگان تاثیر گذار بر جامعه برای فرار از اعتراف به حقارت ، ندارند.شعارهایی که توسط مردم در نوروز سر داده شد واکنشی به بیش از چهار دهه دشمنی روحانیت حاکم با فرهنگ ، تاریخ و تمدن ایرانی است و قطعا اگر مسئولیتی وجود داشته باشد ، متوجه شاهزاده رضا پهلوی نیست.

خلجی آنچه که مردمان در نوروز گفتند را طوری بازگو می‌کند که گویی شاهزاده در آن روز در آرامگاه فردوسی یا حافظیه شیراز در حال شعار دادن بوده است. اینکه خلجی در صدد است شعار ما آریایی هسنیم عرب نمیپرستیم را ، با تست دی ان ای راستی آزمایی کند ، بدون اینکه آن را بعنوان نمادی اعتراضی بررسی یا آسیب شناسی کند ، اگر حاکی از بلاهت او نباشد ، مؤید رذالت اوست. حال آنکه شاهزاده نسبت به این شعار قبلاً موضعگیری منفی داشته است.

آنچه به منفور شدن روزافزون امثال خلجی منجر شده است ، همین توهم خود عاقل پنداری و تلاش بر تخریب رقیب ، به جای تلاش بر تاثیر گذاری مثبت بر روند تحولات جامعه است.

👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
🔴 مردی از جنس بیگانه

حاکمی که کوچکترین ارزشی برای فرهنگ سرزمینی که بر آن حکم می‌راند ، قائل نیست ، بیگانه ای است که آن سرزمین را اشغال کرده است. بدیهی است آنچه حکومت وی را تهدید کند ، اگر برای آن سرزمین خیر نباشد ، شر نیست.

انتخاب بین ترامپ و خامنه‌ای ، انتخاب بین دو بیگانه است. احمقانه است که در جنگ میان ترامپ که نوروز را پاس داشت با خامنه‌ای که نوروز ایرانیان را تبریک نگفت ، ایرانیان جانب خامنه‌ای را بگیرند.

👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
16.04.202511:29
🔴 پرده‌برداری از نمایش تندروی درون حاکمیت

رسایی، چهره‌ علی الظاهر تندروی مجلس، اعتراف می کند: مخالفت‌های ما با مذاکرات عراقچی، کاملاً هماهنگ‌شده با خود عراقچی بود؛

هدف؟ افزایش قدرت چانه‌زنی در برابر آمریکا.

بعبارتی تندروهای رژیم نقش مخالف را بازی می کنند ، تا رژیم بتواند امتیاز بیشتری بگیرد.

اختلافات درون حاکمیت، یک سناریوی امنیتی‌ست ؛ نه یک تضاد واقعی.

اما در این میان، جماعت کراواتی و بی‌حجابِ خارج‌نشین ، همچون نامور حقیقی، که پیوسته تلاش می‌کنند اپوزیسیونِ مخالف مذاکره را هم‌ردیف تندروهای ساختگی رژیم جلوه دهند ، یا آن‌قدر ساده‌لوح‌اند که پس از ده‌ها سال هنوز درکی از سازوکار نظامی که در قالب کارشناس ژست نقد کردنش را به خود گرفته اند ، ندارند ، یا خود ، مزدوران همین نظام‌اند.

👉 @Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
🔴 نماینده قم :
اگر هسته سخت نظام ناامید و جدا شوند ، باید فاتحه آن را خواند.



از معدود دفعاتی که از طویله مجلس تحلیلی درست بیرون آمد.

بن بست ایدیولوژیکی که نظام در آن گرفتار شده سرنوشتی جز باخت برایش بافی نگذاشته است.

پازل هایی که در کنار هم چیده شد و نظام را آچمز کرد :

اعتراضات مدنی

مشارکت پایین در انتخابات

فاجعه هفت اکتبر و واکنش تحسین برانگیز اسراییل

ریاست جمهوری ترامپ

👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
29.03.202515:33
🔴 ابلاغ نکردن قانون حجاب ؛ استراتژی یا تاکتیک


عدم ابلاغ قانون حجاب بیش از آنکه نشانه ای از تغییر در سیاست های ولایت باشد ، تاکتیکی موقت برای خرید زمان و مدیریت بحران های داخلی است. خامنه‌ای که همواره در موضوعات فرهنگی و اجتماعی موضعی سرسختانه داشته ، اینک در مواجهه با فشار های شدید اقتصادی ، گسترش نارضایتی های عمومی و تهدیدات خارجی ، به ناچار عقب نشینی کرده است.

نظام که پیش بینی اعتراضات معیشتی گسترده ای را در سال جاری کرده است ، آگاه است که همزمانی اعتراضات معیشتی و مدنی می تواند موجی فراگیر و غیر قابل کنترل ایجاد کند. این عقب نشینی موقت تنها برای کاهش تنش های اجتماعی و جلوگیری از انفجار خشم عمومی طراحی شده است.

اما این تاکتیک دیرهنگام ، نمی تواند بحران های عمیق تر را مهار کند. با ادامه مشکلات اقتصادی و کاهش اعتماد عمومی ، این عقب نشینی در ذهن جامعه نشانه ای از ضعف و ناتوانی نظام تلقی خواهد شد. چنین تصوری می تواند جسارت مردم برای اعتراض را افزایش دهد و راه را برای شکل گیری موجی گسترده و سرنوشت ساز باز کند. در شرایطی که نارضایتی ها به اوج رسیده و مشروعیت نظام به شدت آسیب دیده ، فروپاشی جمهوری اسلامی بیش از هر زمان دیگری محتمل به نظر می رسد.



👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
🔴 پهلوی ستیزان در چنبره توهمات ملانصرالدینی

علیجانی در ادامه توهمات هم مسلکانش ادعا می کند در جمعی پنجاه هزار نفره ، پنجاه نفر در حمایت از شاهزاده شعار دادند و نمیتوان ادعا کرد که سایر حضار هم حامی این شعارها هستند.

در یک جامعه معترض معمولاً شاهد اعتراض علنی تمام جامعه نیستیم و تنها بخشی از جامعه که از شجاعت بیشتری برخوردارند ، دست به اعتراض علنی میزنند.

رژیم های دیکتاتوری ، چون جمهوری اسلامی ، همواره ادعا میکنند که بخش خاموش جامعه همدل با معترضان نیستند ، موضعگیری پهلوی ستیزان در این مدت نیز دقیقاً مشابه جمهوری اسلامی است.

همانطور که نارضایتی کل جامعه خود را در اعتراض بخش کوچکتری از جامعه نشان می دهد، در تجمعات نوروزی اخیر نیز عده ای که شجاعت بیشتری داشتند ، مطالباتشان را فریاد زدند. قطعا اگر در میان ایشان جمهوری خواهی حضور می‌داشت ، همانند طرفداران شاهزاده ، در حمایت از جمهوری شعار میداد. نبود شعار اینچنینی ، مؤید فقدان چنین مطالبه ای در آن جمعیت است

همزمان با افزایش محبوبیت شاهزاده ، جمهوری خواهان به سمت جمهوری اسلامی متمایل می‌گردند که فرجام خوشی برای ایشان ندارد.

👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
🔴 جماعت استمرار طلب باورش شده که با بلند کردن ریش و گرفتن استایل هنری ، عاقل هم می شوند. ماهها از انتخاب پزشکیان گذشته و روز به روز حال جیب ملت بدتر شد. بهتر است از این مسیر اشتباه دست بکشند و اگر بنا بر پرورش جاییست به جای ریش ، سراغ مغز بروند. البته قطعا انتظار شرافت از این جماعت ، انتظاری نابجاست و هیچگاه عذرخواهی آنها را بابت آسیب هایی که به شکل گیری اجماع ملی علیه دیکتاتوری روحانیت وارد کرده اند ، نخواهیم شنید.

👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
20.03.202513:34
نوروز پیروز، ایران سرفراز

بهار، فصل نوزایی و شکوفایی است؛ یادآور آنکه ایران ما نیز می‌تواند از دل تاریکی دوباره برخیزد و شکوه خود را بازیابد. همان‌گونه که نوروز نماد نظم، سنت و تداوم تاریخ ماست، پادشاهی مشروطه نیز می‌تواند ضامن ثبات، آزادی و سربلندی ایران باشد.

در این سال نو، آرزو داریم که ایران عزیزمان راهی به سوی آینده‌ای روشن، با حکومتی که حافظ هویت ملی، آزادی‌های فردی و اقتدار کشور باشد، بیابد.

نوروزتان فرخنده، ایرانتان آباد!

👉@Baharemashrooteh
به ما بپیوندید
Ko'rsatilgan 1 - 24 dan 76
Ko'proq funksiyalarni ochish uchun tizimga kiring.