Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
اقتصاد به زبان ساده avatar

اقتصاد به زبان ساده

***به قدیمی ترین کانال اقتصادی تلگرام خوش آمدید***
تبلیغات:

@managementskill

.
TGlist reytingi
0
0
TuriOmmaviy
Tekshirish
Tekshirilmagan
Ishonchnoma
Shubhali
JoylashuvІран
TilBoshqa
Kanal yaratilgan sanaFeb 06, 2025
TGlist-ga qo'shildi
Nov 03, 2024

Rekordlar

28.03.202519:53
72.9KObunachilar
05.04.202523:59
100Iqtiboslar indeksi
06.04.202523:59
9.3KBitta post qamrovi
06.04.202523:59
9.3KReklama posti qamrovi
13.03.202502:31
2.77%ER
06.04.202523:59
13.11%ERR

Rivojlanish

Obunachilar
Iqtibos indeksi
1 ta post qamrovi
Reklama posti qamrovi
ER
ERR
FEB '25MAR '25APR '25

اقتصاد به زبان ساده mashhur postlari

🔲 اینجا نه چالوس است، نه جاده های شمال


اینجا عربستان سعودی است!

صحنه هایی که ملاحظه می کنید ترکیبی از یک حکمرانی مدبرانه آب ، یک برنامه سرمایه گذاری هوشمندانه و یک محیط جغرافیایی ناب در یک کشور بی آب و علف است

عربستان، کشوری که میانگین بارندگی سالانه اش یک چهارم ایران است!

الباحه ! آنها برای آنکه این شهر را به این شکل و شمایلی که ملاحظه می کنید تبدیل کنند ۸۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده اند که ۱۵ میلیارد دلار آن از طریق شرکتهای خارجی و مابقی توسط حکومت عربستان برای توسعه زیرساختهای شهر از جمله زمینهای کشاورزی و توسعه باغات میوه تامین شده است !

۲۶۷ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای توسعه ۱۲ شهر این کشور با رویکردی که گفته شد بیانگر اهمیت این نکته است که تمدن و اقتصاد بدون آب بی معناست

بیانگر اولویت های یک حکمرانی است



📊اقتصاد را به زبان ساده در این کانال بیاموزیم👇
@eghtesaderooz
از عجایب اقتصاد ایران





@bourse_economy
📊این صحبت‌های «مارگارت تاچر» نخست وزیر فقید انگلستان در چند دهه قبل را چند بار و چند بار ببینید.


✅داشتن منابع طبیعی هرگز ثروت نیست، ثروت داشتن سیستمی است که بتواند این دارایی ها را در جهت خلق ثروت و رفاه به کار گیرد، سیستم سرمایه‌داری مسئولیت پذیر.

✅این همان مسیری است که از اندونزی در شرق‌ترین نقطه جهان تا شیلی در غرب‌ترین نقطه جهان رفته‌اند و پاسخ بسیاری از چرایی های شما در همین دو دقیقه و بیست ثانیه نهفته است.



📊اقتصاد را به زبان ساده در این کانال بیاموزیم👇
@eghtesaderooz
15.04.202510:20
🔳نادر شاه: مردک چرا دروغ می بافی؟ ما شکست خوردیم




✅۱۹ جولای ۱۷۳۳‌، یعنی حدود۲۹۰ سال پیش، نادر در نبرد سامرا از مشهورترین و ماهرترین فرمانده عثمانی، توپال پاشا شکست خورد. ایرانیان ناگزیر شدند با ۳۰/۰۰۰ کشته و زخمی و ۳۵۰۰ اسیر تا همدان و آق دره عقب نشینی کنند.



✅این نخستین شکست نادر بود. یادآوری می شود که پیش و پس اسلام هیچ امیر‌، فرمانروا و امیر و شاهی، بیش از نادر، پیروز میدان‌ جنگ‌ ها نبوده است. نقش شکست سامرا از دید تخریب روحیه ایرانیان، کمتر از شکست چالدران نبود. ولی برای نادر همواره پیروز، این شکست بس عبرت آموز بود.



🚩نخست آن که نادر شکست را پذیرفت. او با احضار افسران خود شروع به اعتراف کرد و همه تقصیرها را به گردن گرفت. در عین حال سرنوشت خود و سربازانش را یکسان دانست و دلاوری ها و پیروزی های گذشته را یادآور شد. به آنان قول داد که جبران کند.‌ اعتراف به اشتباه استراتژیک‌، جایگاه نادر را نزد فرماندهان بالا برد. به گونه ای که همه در چادر فرماندهی اشک ریخته و به او اطمینان دادند که در رویارویی دوباره با توپال پاشا و ترکان عثمانی تا مرز مرگ خواهند جنگید.



🚩دوم این که به کاتب و منشی خود، میرزا مهدی خان استرآبادی‌فرمان داد که به همه ولایات، ایالات و رئیسان قبایل نامه نوشته و در خواست اعزام نیرو کند. میرزا مهدی به شیوه دربار صفویه شرحی نگاشت و پس از تعریف و تمجید فراوان از نادر و لشگریانش و ذکر پیروزی های نادر، در پایان نوشت: اندک چشم زخمی به قسمتی از سپاه سپهر دستگاه نادری رسیده است.


✅چون نادر نامه ها را دید، خشمگین شد و برآشفت و به تندی بر سر میرزا مهدی خان فریاد کشید؛ مردک این دروغ ها و یاوه ها چیست که از خود بافتی. ما شکست خورده ایم. دمار از روزگارمان در آمده و رو به فنا هستیم.



✅واقعگرایی نادر مبنی بر پذیرش شکست، به ویژه اعتراف به اشتباه استراتژیک خویش و در خواست صادقانه و فوری نیرو، با پاسخ مثبت و کلان ایرانیان مواجه شد. چنان که در نبرد سرنوشت ساز انتقامی کرکوک‌، نه تنها شکست سامرا جبران شد بلکه سپاه عثمانی با از دست دادن ۲۰ هزار فرمانده و تفنگ چی زبده و به ویژه کشته شدن‌ فرمانده پیر, همواره پیروز و شجاع، توپال عثمان، ناچار به عقب نشینی و قبول شکست شد.



✅لیدل هارت، استراتژیست بریتانیایی دائما می گفت: گام نخست بازیابی برای ارتش شکست خورده، پذیرش شکست از سوی فرمانده کل است. بدون اعتراف به شکست‌، احتمال بازسازی و نوسازی ممکن نیست. سهل است که زمینه ای برای شکست های بعدی خواهدبود.


(منبع: پناهی سمنانی، نادرشاه (بازتاب حماسه و فاجعه ملی)، انتشارات کتاب نمونه
کتاب جهانگشای نادری نوشتهٔ میرزا مهدی خان منشی استرآبادی -منشی و مورخ نادر شاه افشار- (درگذشت بین ۱۱۷۵ تا ۱۱۸۲ قمری)




📊اقتصاد را به زبان ساده در این کانال بیاموزیم👇
@eghtesaderooz
🔳چالشی از نظریه بازی‌ها: آیا می‌شود رفتار انسان را پیش بینی کرد؟


🔸اگرمجموعه‌ای از اعداد صحیح از ۰ تا ۱۰۰ داده شوند، نزدیکترین عدد کامل به ۲/۳ متوسط همه عدد‌های حدس زده شده چیست؟

🔸مثلا اگر متوسط همه عدد‌های حدس زده ۶۰ باشد، حدس صحیح ۴۰ خواهد بود. این بازی تحت شرایطی که نظریه پردازان بازی‌ها آن را «دانش عمومی» نامیده اند اجرا می‌شود:

همه بازیکنان اطلاعات مشابهی دارند — و آنها هم می‌دانند که بقیه هم می‌دانند.

لوکاس هاستد توضیح می‌دهد.

اقتصاد به زبان ساده

@eghtesaderooz
🔳چطور سطح IQ مردم یک کشور بر توسعه آن اثر می‌گذارد؟


✅گرت جونز در سال ۲۰۱۵ کتاب «ذهن جمعی: چگونه ضریب هوشی کشور شما بسیار بیشتر از ضریب هوشی خود شما اهمیت دارد» را منتشر می‌کند. جونز که استاد اقتصاد دانشگاه جرج میسون است، در این کتاب نشان می‌دهد که کشورهای دارای بالاترین نمرات در آزمون IQ هشت برابر مرفه‌تر از کشورهایی با پایین‌ترین نمرات در این آزمون هستند.


✅ملت‌های باهوش‌تر ملت‌های موفق‌تری در عرصه اقتصادی هستند و به نفع فرد است که یک انسان با IQ متوسط در یک جامعه نخبه باشد تا یک انسان با IQ بالا در یک جامعه با ضریب هوشی متوسط و پایین.


✅جوامع باهوش‌تر تمایل بیشتری دارند که پس‌انداز کنند، مردم‌شان راحت‌تر با هم کار می‌کنند، بیشتر از سیاست‌های بازارمحور حمایت می‌کنند و در کارهای تیمی عالی عمل می‌کنند. در جوامع باهوش مکانیسم تقلید هم بسیار به توسعه اقتصادی کمک می‌کند.


✅وقتی فرد اطرافیان خود را می‌بیند که آگاه، اهل کار تیمی و خوش‌فکر هستند، خود او هم کم‌کم تلاش می‌کند شبیه آن‌ها شود.



📊اقتصاد را به زبان ساده در این کانال بیاموزیم👇
@eghtesaderooz
🔳 نظریه فاجعه منابع مشترک (Tragedy of the commons)


از William Forster Lloyd و Garrett Hardin

خودبهینه‌سازی در کوتاه مدت، برای هیچ کس در بلندمدت، بهینه نیست. منافع شخصی کوتاه مدت خود را بر منافع جمعی بلندمدت، ترجیح ندهیم و تفکر سیستمی داشته باشیم.

💡 چیزی که به نفع همه مونه، به نفع تک تک مون هم هست.



📊اقتصاد را به زبان ساده در این کانال بیاموزیم👇
@eghtesaderooz
🔳اگه توی اقتصاد 4 تا گوسفند داشته باشیم و 4 سکه هم موجود باشه،
قیمت هر گوسفند (با فرض یکسان بودنشون) یک سکه میشه.


اما!
بدون تغییر در تعداد گوسفند ها اگه سکه های موجود 2برابر شد، اینجاست که قیمت هر گوسفند هم 2 برابر خواهد شد.


یکی از تأکیدات اقتصاددانان متناسب بودن (نه الزاما برابر بودن) حجم تولید با حجم پول است.


اگر سکه ها نماد پول و ونقدینگی در اقتصاد نظر بگیرید خلق پول یا نقدینگی زیاد یکی از علت های تورم میتواند باشد البته هر افزایش نقدینگی منجر به تورم نمیشود .


📊اقتصاد را به زبان ساده در این کانال بیاموزیم👇
@eghtesaderooz
اهرم مالی چیست؟⬆️


@eghtesaderooz
19.04.202513:30
🔳سود چیست و چرا برای همه بسیار مهم است؟

🔹آیا سود، چیز بدی است؟ آیا بدون وجود سود، جهان به جایی بهتر برای زندگی تبدیل می‌شود؟ یا برعکس، سود مشوق فعالیت‌هایی است که سبب شده زندگی بشر آسان‌تر و بهتر شود؟

🔹 والتر ویلیامز اقتصاددان درباره جنبه‌های مختلف سود و اثرات آن توضیحاتی ارائه می‌کند.


اقتصاد به زبان ساده
@eghtesaderooz
🔳اگر هیچ قیمتی وجود نداشت!

چرا نباید قیمت کالاها و خدمات را دستکاری کرد؟
این کلیپ چند دقیقه‌ای نقش و کارکرد قیمت در اقتصاد را به خوبی توضیح می‌دهد.



اقتصاد به زبان ساده
@eghtesaderooz
🔳شما ثروتمند هستید اگر و فقط اگر وقتی پولتان را خرج می‌کنید احساس بهتری را تجربه کنید نسبت به وقتی‌که آن پول را به دست آورده‌اید.

نسیم نیکلاس طالب




📊اقتصاد را به زبان ساده در این کانال بیاموزیم👇
@eghtesaderooz
13.04.202519:36
🔳کوکاکولا و فقرزُدایی


🔘چگونه می توان از تجارب موفق شرکتهای بزرگ برای اجرای پروژه های فقرزدایی الگو برداری کرد؟


📊اقتصاد را به زبان ساده در این کانال بیاموزیم👇

@eghtesaderooz
📊قانون گودهارت چیست؟


✅در دهه ۱۹۷۰ چارلز گودهارت، اقتصاددان انگلیسی، موضوعی را مطرح کرد که بعدها به قانون گودهارت مشهور شد. البته این مفهوم در ابتدا برای انتقاد به سیاست‌های پولی دولت مارگارت تاچر، نخست‌وزیر بریتانیا، مورد استفاده قرار گرفت و در حال حاضر نیز در بسیاری از حوزه‌های اقتصادی کاربرد دارد. به طور کلی، این قانون بیان می‌کند:

"وقتی یک شاخصِ اندازه‌گیری به یک هدف تبدیل شود، دیگر شاخص خوبی نخواهد بود."


◀️ مثالی برای قانون گودهارت

🔺مدیر یک مرکز تماس خدمات مشتریان به منظور افزایش درآمد، سیاست کاری جدیدی را آغاز می کند: "از این پس هر کارمند به جای پرداخت دستمزد ساعتی، حقوق خود را بر حسب تعداد تماس های تلفنی دریافت می کند."

🔺این سیاست باعث شد تا بعد از گذشت یک هفته تعداد تماس ها در روز به دو برابر افزایش یابد و به نظر می‌رسید که موفقیت‌آمیز بوده است. مدیر مربوطه که پیش از این هیچ‎گاه به درخواست‌های کارمندان خود توجهی نداشت، از نتیجه این سیاست بسیار راضی بود.

🔺بنابراین، یک روز تصمیم گرفت که به کارمندانش سر بزند، اما با صحنه شوکه کننده ای مواجه شد! کارمندان او برای پاسخ دادن به تماس مشتریان، تلفن را برمی‌داشتند و بعد از چند پاسخ کوتاه و حتی بدون خداحافظی تلفن را قطع می‌کردند. پس تعجبی نداشت که چرا تعداد تماس ها دو برابر شده بود!

🔺در واقع این مدیر افزایش تعداد تماس ها را هدف و مبنای اصلی قرار داد. در نتیجه بدون آنکه خودش بخواهد به کارمندانش این انگیزه را داد که کیفیت را فدای سرعت کنند. او قربانی پدیده‌ای شد که به قانون گودهارت معروف است.


📊اقتصاد را به زبان ساده در این کانال بیاموزیم👇
@eghtesaderooz
14.04.202518:01
🔳پیشرفته‌ترین روش‌های کشت و برداشت در آلمان

بسپر به ماشین!

🔹کشاورزی دقیق و ماشینی در آلمان یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های کشت و برداشت محصولات است که بهره‌وری و دقت را به سطح بالاتری رسانده است. یکی از نمونه‌های جذاب، کاشت و برداشت تربچه است که با استفاده از دستگاه‌های مدرن انجام می‌شود.

🔹از دیگر مثال‌های کشاورزی ماشینی در آلمان می‌توان به برداشت سیب‌زمینی با دستگاه‌هایی که خاک را جدا کرده و سیب‌زمینی‌ها را سالم جمع‌آوری می‌کنند، یا کاشت ذرت با تراکتورهای مجهز به GPS اشاره کرد که فاصله بین ردیف‌ها را با دقت بالا تنظیم می‌کنند.

🔹حتی در حوزه برداشت میوه‌هایی مثل سیب و گلابی، ماشین‌هایی با حسگرهای پیشرفته به کار گرفته می‌شوند که میوه‌های رسیده را شناسایی و برداشت می‌کنند. این روش‌ها نه تنها سرعت کار را افزایش می‌دهند، بلکه به کاهش ضایعات و حفظ کیفیت محصول کمک می‌کنند.

🔹آیا فکر می‌کنید این سطح از تکنولوژی در کشاورزی، می‌تواند برای کشورهایی مثل ایران هم قابل استفاده باشد؟


📊اقتصاد را به زبان ساده در این کانال بیاموزیم👇
@eghtesaderooz
Ko'proq funksiyalarni ochish uchun tizimga kiring.