Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
صنعت و اقتصاد avatar

صنعت و اقتصاد

به روزترین مباحث تحلیلی، صنعتی و اقتصادی ایران و جهان

instagram.com/industromy
twitter.com/industromy
مشاوره در خصوص صنعت، معدن، تجارت و توسعه پایدار :
https://zil.ink/industromy
admin : @armahdieh
TGlist reytingi
0
0
TuriOmmaviy
Tekshirish
Tekshirilmagan
Ishonchnoma
Shubhali
Joylashuv
TilBoshqa
Kanal yaratilgan sanaOct 07, 2019
TGlist-ga qo'shildi
Nov 03, 2024

"صنعت و اقتصاد" guruhidagi so'nggi postlar

🔴 شلیک ترامپ به آزادی!

✍ اکبر مختاری



👈 با مرور سخنان دونالد ترامپ در دومین دوره ریاست جمهوری چند واژه را گویی از سخنان وی می توان حذف شده دید. اگر روزی جان اف کندی، فرانکلین روزولت، رونالد ریگان و جورج دبلیو بوش در سخنانشان بارها از کلماتی چون آزادی و دموکراسی و حقوق بشر سخن می گفتند کمتر از صد روز از ریاست جمهوری دوم ترامپ این کلمات را نه تنها کمتر، بلکه باید گفت اصلا نمی توان از زبان او شنید.

در سال پایانی جنگ دوم جهانی مقامات آمریکایی پیشنهاد دادند در کنار صندوق بین المللی پول و بانک جهانی نهادی دیگر با نام "گات" - موافقت نامه عمومی تعرفه و تجارت- شکل گیرد تا کشورهای مختلف بتوانند با یکدیگر در فضای مناسب تری به تجارت و روابط اقتصادی بپردازند.

شکل گیری گات در سال 1948 با 23 کشور، با فروپاشی شوروی سابق که دشمن درجه یک تجارت آزاد بود پیش زمینه شکل گیری سازمان مهم تر تجارت جهانی در سال 1995 شد؛ سازمانی که برپایه روابط اقتصادی برد- برد شکل گرفته بود.

سازمان تجارت جهانی با هدف تسهیل روابط تجاری میان کشورهای معتقد به آزادی اقتصادی جایگاه گسترده ای یافت؛ طوری که در سال 2023 دستکم 163 کشور شرایط عضویت در این سازمان را پیدا کردند.

اعلام تعرفه های خاص ترامپ نه تنها برای رقیب اصلیش چین بلکه همچنین برای متحدان همیشگی آمریکا در دوران پسا جنگ جهانی دوم از اروپا و کانادا گرفته تا دوست درجه یک آمریکا یعنی اسرائیل، بسیاری از رهبران جهان در قرن بیست و یکم را شگفت زده کرد.

این سیاست ترامپ مخاطبان را یاد سیاست های "مرکانتلیستی" و نو مرکانتلیستی پیشا جنگ جهانی دوم می اندازد. مرکانتلیستی که بر پایه منفعت یکطرفه و با هدف برد- باخت و بر خلاف اهداف سازمان تجارت جهانی که با هدف برد- برد شکل گرفته بود، صورت گرفت.

دولت دوم ترامپ حتی هنوز که صد روز از آغاز آن نمی گذرد، حیرت مقامات سیاسی و اقتصادی جهان را برانگیخته است.

اگر در دور اول نیاز او به رای مجدد برای ریاست جمهوری نقش کنترل آور را بازی می کرد حالا وی دیگر کمتر به پیامدهای اقداماتش می اندیشد؛ اقداماتی که از متحد سنتی آمریکا یعنی اتحادیه اروپا تا رقیب جدی آمریکا در آسیا یعنی چین و همچنین متحد استراتژیکی چون اسرائیل را هم در بر می گیرد.

ترامپ در دور دوم پرخطاتر از ترامپ دور اول است.ترامپی که در دور اول به شاخصهای مستحکم بورس آمریکا افتخار می کرد حالا با سومین ریزش و یکی از قوی ترین ریزش های شاخصهای بورس آمریکا پس از اعلام تعرفه های جدید جایی برای دفاع نمی گذارد.

در کوتاه سخن باید بیان کرد که این ترامپ تمام اقدامات را برای کسب دستاوردهای مهم بنام خویش انجام می دهد پس ما ایرانیان نیز باید بیشتر بر رفتارهای او توجه کنیم، چه بسا روزگاری او در شرایط کم دستاوردی به پرونده هسته ای ایران و حل آن با هر گزینه ای فکر کند...

#جهان
#ایران

T.me/industromy
🔴 سقوط بیت‌کوین پس از جنگ تجاری ترامپ

#ارزمجازی

@industromy
🔴 کسری‌های بزرگ تجاری آمریکا

👈 کسری تجاری آمریکا با کشورها به این معناست که ایالات‌متحده بیشتر واردات دارد تا صادرات و این کسری‌های بزرگ یکی از دلایل اصلی دولت دونالد ترامپ برای وضع تعرفه‌های سنگین بوده است.

در سال 2024 چین با 295 میلیارد دلار، بیشترین کسری تجاری را با آمریکا داشته که نشان‌دهنده‌ وابستگی آمریکا به واردات کالاهای چینی می‌باشد.

مکزیک با 172 میلیارد دلار و ویتنام با 124 میلیارد دلار در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند که دلیل آن رشد سریع صادرات این کشورها به آمریکا و حتی رقابت با چین بوده است.

کسری تجاری با برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان و ایرلند نیز نشان می‌دهد که آمریکا هنوز در برخی صنایع مانند داروسازی و ماشین‌آلات، به واردات وابسته است.

ایالات‌متحده بزرگترین واردکننده دنیاست و به شدت به واردات وابسته است و سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ می‌تواند زنجیره‌های تامین جهانی و نیز اقتصاد کشورهای صادرکننده و خود آمریکا را تحت تاثیر قرار دهد.

#اقتصادجهان

@industromy
🔴 قفل‌زدن به رسانه‌های اجتماعی

👈 نشریه تایم معتقد است در حالی که اکثر پلتفرم‌ها محدودیت سنی 13 ساله دارند، اما اجرای آن خنده‌دار است و بچه‌ها خیلی راحت می‌توانند تاریخ تولد نادرست را وارد کنند.

اما استرالیا محدودیت سنی 16 ساله را برای کاربران پلتفرم‌هایی مانند اسنپ‌چت، تیک‌تاک، فیسبوک، اینستاگرام و ایکس اعمال خواهد کرد و این قانون اولین قانون در نوع خود در جهان است و استرالیا بار سنگینی را بر دوش غول‌های فناوری جهان خواهد گذاشت.

این اقدامی جسورانه است که مستقیما برخی از تأثیرگذارترین شرکت‌های دنیا را که توسط ثروتمندترین و قدرتمندترین مردان اداره می‌شوند، هدف قرار می‌دهد.

از جمله این افراد مالک X، ایلان ماسک است که دولت آلبانیزی، نخست‌وزیر استرالیا را فاشیست خوانده و محدودیت سنی قرار دادن را روشی غیرمستقیم برای کنترل دسترسی همه استرالیایی‌ها به اینترنت نامیده است.

در آمریکا نیز قانون دو حزبی Kids Off رسانه‌های اجتماعی برای محدود کردن این رسانه‌ها اجتماعی برای کودکان زیر 13 سال و جلوگیری از انتشار محتوای هدفمند به کاربران زیر 17 سال توسط پلتفرم‌ها در حال توسعه است.

#رسانه
#جهان

@industromy
🔴 مذاکره با جنگ !

✍ علیرضا مهدیه



👈 جنگ با انسان طی همه ادوار تاریخی عجین بوده و انسان برای هرآنچه داشته و نداشته جنگیده و هنوز هم می‌جنگد و در این مسیر جنگ‌های بسیاری به راه انداخته تا بتواند بقا یابد و درواقع بقای دیگران را بگیرد تا رقابت را کاسته و در جدال با رقیب، پیروز شود.

انسان‌ها نه فقط برای حفظ بقا، بلکه بیشتر برای افزایش کیفیت بقا و رفاه جنگیده‌اند و به دنبال تامین کالا و خدمات بهتر و بیشتر بوده‌اند و جالب است که انسان نه صرفا با فقر، بلکه با ثروت هم جنگیده‌ است تا بتواند بازارها را کنترل کرده و بیشتر از قبل، مال خود کند.

این منفعت‌خواهی بوده که ماهیت جنگ‌ را ساخته و به منابع و ذخایر یورش برده و همین جنگ است که گاهی در توسعه‌یافتگی هم بیشتر از صلح جذاب شده و تصور می‌شود که می‌تواند، سود بیشتری بسازد.

همه تحولات دفاعی در دوران اولیه تا معاصر نیز به خصلت‌های ذاتی بشر ربط دارند و جنگ‌های متعارف و غیرمتعارف، به تعارفات انسانی مربوط است که باید برای نیاز جنگید و سایر نیازمندان را حذف کرد.

جنگ پدیده‌ای چندبعدی و نه فقط نظامی و امنیتی، اقتصادی و اجتماعی بوده و پدیده‌ای روانی نیز هست و میل به پیروزی و ترس از شکست و ضرر، آدمی را وادار به جنگ‌هایی می‌کند که همیشه شطرنجی نیستند و باخت‌هایی می‌سازند که پیشتر برد بودند و قبل از جنگ، بیشتر سود می‌ساختند.

جنگ‌ها عموما ناشی از تعارض‌ها و تنش‌ها هستند که می‌توانند اقتصادی یا اجتماعی و در حکومت‌های اقتدارگرا، حتی روانشناختی باشند و برای درک واقعی جنگ‌ها، باید به ریشه‌های عمیق‌تر آنها نگاه کرد و نمی‌توان دلایل را تنها به موارد سیاسی تقلیل داد.

جنگ‌ها می‌توانند بر اثر احساسات فردی، تفکرات جمعی و حزبی و نیز سرکوب هویت‌های ملی، قومی و مذهبی بوجود آیند و جریان‌های خاص تاریخی ایجاد کنند.

جنگ‌هایی که از صلیبی تا ستاره‌ای و از جهانی تا منطقه‌ای، با جریان خاص خود صورت گرفتند و بیشتر از انسان، انسانیت را کشتند و بیشتر از سود، زیان را در جهان تقسیم کردند.

جنگ‌هایی که امروز دیگر فقط تکنیک و تاکتیک نیستند و فقط حاکمان و دولت‌ها، مجری نمی‌باشند و تنها بصورت مستقیم و با نیروهای نظامی یا شبه‌نظامی و مسلح، اجرایی نمی‌شوند.

جنگ‌هایی که آینده را زودتر به حال آوردند و تحت تاثیر فناوری‌های روز، روزگار انسان را نابود کرده و جنگ‌های بیشتری می‌سازند.

جنگ‌هایی که اکنون کلاسیک را در نوردیده، پست‌مدرن و مدیا را در هم تنیده و قدرت نوینی ساخته‌اند که هیچ وقت در دنیا وجود نداشته است.

جنگ‌هایی که در حال‌حاضر موازنه‌های جدیدی در قدرت ساخته‌اند و قدرت‌هایی ایجاد کرده‌اند که هم چانه‌زنی می‌کنند و هم مشت بر چانه‌ها می‌کوبند.

و جنگ‌های روانی و اطلاعاتی که به فضا هم رسیده‌اند و کشورها و دولت‌ها را به میدان می‌کشند تا آماده نبردهای زمینی و زیرزمینی باشند و با مالکان جهانی جنگ، معامله کنند.

مالکانی که ترس از جنگ را در کنار گرایش به جنگ عرضه می‌کنند و بیشتر از اینکه جنگ بخواهند، تقاضا برای کالاهای جنگی می‌سازند و همانند تجارت خواب، هم قرص خواب می‌فروشند و هم دارو و موادی که خواب را محدود و کم می‌کنند.

مالکانی که بازتعریف خود را در مفاهیم امنیت و دفاع دارند و در مبارزه با افکار عمومی، ملیت و وطن‌پرستی را اشاعه می‌دهند و حمله و تجاوز به سایر کشورها را دفاع قلمداد کرده و حق ملی می‌دانند.

مالکانی که همبستگی را مزیت جنگ می‌دانند و در همین همبستگی است که کالاها و خدمات جنگی بیشتری را می‌فروشند.

مالکانی در غرب و شرق عالم که تعريف امنیت را هم امنیتی کرده‌اند و با شعار برابری، نابرابری‌ ساخته و به جنگ‌های بعدی نیز دامن می‌زنند.

مالکانی که عرضه و تقاضای جنگ و ارزش و قیمت جنگ‌ها را مدیریت می‌کنند و مالکانی که تاریخ را به جنگ و جنگ را به دین ربط می‌دهند و می‌کوشند تا نشان دهند که چگونه جنگ‌ها می‌توانند اصالت یک ملت را اصلاح کنند ..

ولی تجارت جنگ خوب نیست، زیرا در جنگ سود و زیان معنای سنگین‌تری دارند و ترس و طمع و ریسک، تبادل خونینی خواهند داشت و حباب در ارزیابی‌هاست که می‌تواند کل شاخص جنگ را قرمز کند و سبزی‌ها را نابود نماید.

کلا هم جنگ خوب نیست و هیچ بمبی، بمب صلح نبوده و این را همان مالکان جنگ ساخته‌اند تا بمب بیشتری بسازند و بفروشند و زرادخانه‌ها را پر کنند تا شاید هراس از همه اینها، صلح بیافریند.

و جنگ خوب نبوده و نیست و کمتر ربطی به توسعه دارد و به ضعف و تضعیف نهادهای موثر در توسعه ملی و جهانی می‌انجامد و در عوض صلح خوب است و به پیشرفت‌های بیشتری خواهد انجامید.

و خوب است که در مواجهه با جنگ، به مذاکره رسید و چه خوب تر است که با جنگ هم مذاکره کرد تا انسان‌ها نبازند و سود و صلح تقسیم شود و حکمرانان منفعت و امنیت عمومی بخواهند و ملتشان را در معرکه مالکان جنگ، نسوزانند !

#انسان
#توسعه

T.me/industromy
#ایران

@industromy
🔴 ریال زنی !

👈 پول ایرانی سال‌های زیادیست که نه صرفا در حجم و اندازه، بلکه در ارزش و مقبولیت، در حال کوچک‌تر شدن است و قدرت خرید آن روالی دارد که کمتر خریدی را می‌شود با ریال داشت و به قدرت تبدیل کرد !

ریالی که حالا در برابر دلار به کوچک‌ترین نرخ تاریخی خود رسیده و پیش از سال نو به رکوردی دست یافته که سخت می‌شود باور کرد و توان آن را داشت که ادامه این روند را در سال جدید، تصور کرد !

ریالی که هنوز تورم بالا، نوسان شدید و تشدید تحریم‌ها را بالاتر از خود دارد و هر روز پایین‌تر می‌کشد و سیاست‌هایی که حد و ثباتی ندارند و بیشتر از همه، ارز ملی را می‌زنند !

ریالی که به جای دلار زدوده می‌شود و دلاری که به جای ریال زاده می‌شود و هر روز بزرگتر از قبل بوده و ثروت‌های ریالی را می‌سوزاند و دود می‌کند !

و ریالی که بیشتر می‌سوزد و ما مجبوریم که در کنارش بسازیم و ما هم بسوزیم !

باری، به شرایطی رسیدیم که از زدودن به سوی زدن پیش می‌رویم و می‌رویم که بیشتر از قبل ، پول ملی را از طول و عرض ببریم و ریال زدایی را رشد داده و ریال زنی را هم به سایر زدن‌های ملی، بیافزاییم !

✍ علیرضا مهدیه


#اقتصادایران
#ایران

@industromy
#اقتصادایران
#تورم

@industromy
🔴 نرخ باسوادی زنان در قاره آسیا

#زنان
#توسعه

@industromy
🔴 تغییر مسیر تجارت آمریکا

👈 روند تغییر سهم کشورهای مختلف از واردات مستقیم آمریکا و کاهش سهم چین، هنگ‌کنگ و ماکائو، از واردات آمریکا و پس از دوره اول ریاست جمهوری ترامپ دیده می‌شود.

چین که طی دهه‌های گذشته سهم بزرگی از واردات آمریکا را در اختیار داشت، از حدود سال 2018 و با شروع جنگ تجاری ترامپ، کاهش قابل‌توجهی را تجربه کرده و در سال 2024 به سطحی نزدیک به ژاپن، کره جنوبی و تایوان رسیده است.

ایالات‌متحده در حال متنوع‌سازی منابع وارداتی خود و کاهش وابستگی به چین است، و مکزیک، کانادا، اتحادیه اروپا و کشورهای جنوب شرق آسیا، در حال بهره‌برداری از این تغییرات هستند.

#اقتصادجهان

@industromy

Rekordlar

03.11.202423:59
4.2KObunachilar
06.03.202523:59
200Iqtiboslar indeksi
21.03.202503:34
1.5KBitta post qamrovi
20.03.202523:59
1.5KReklama posti qamrovi
25.01.202523:59
4.17%ER
21.03.202504:48
34.87%ERR

Rivojlanish

Obunachilar
Iqtibos indeksi
1 ta post qamrovi
Reklama posti qamrovi
ER
ERR
NOV '24DEC '24JAN '25FEB '25MAR '25APR '25

صنعت و اقتصاد mashhur postlari

🔴 کسری‌های بزرگ تجاری آمریکا

👈 کسری تجاری آمریکا با کشورها به این معناست که ایالات‌متحده بیشتر واردات دارد تا صادرات و این کسری‌های بزرگ یکی از دلایل اصلی دولت دونالد ترامپ برای وضع تعرفه‌های سنگین بوده است.

در سال 2024 چین با 295 میلیارد دلار، بیشترین کسری تجاری را با آمریکا داشته که نشان‌دهنده‌ وابستگی آمریکا به واردات کالاهای چینی می‌باشد.

مکزیک با 172 میلیارد دلار و ویتنام با 124 میلیارد دلار در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند که دلیل آن رشد سریع صادرات این کشورها به آمریکا و حتی رقابت با چین بوده است.

کسری تجاری با برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان و ایرلند نیز نشان می‌دهد که آمریکا هنوز در برخی صنایع مانند داروسازی و ماشین‌آلات، به واردات وابسته است.

ایالات‌متحده بزرگترین واردکننده دنیاست و به شدت به واردات وابسته است و سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ می‌تواند زنجیره‌های تامین جهانی و نیز اقتصاد کشورهای صادرکننده و خود آمریکا را تحت تاثیر قرار دهد.

#اقتصادجهان

@industromy
05.04.202520:05
🔴 شلیک ترامپ به آزادی!

✍ اکبر مختاری



👈 با مرور سخنان دونالد ترامپ در دومین دوره ریاست جمهوری چند واژه را گویی از سخنان وی می توان حذف شده دید. اگر روزی جان اف کندی، فرانکلین روزولت، رونالد ریگان و جورج دبلیو بوش در سخنانشان بارها از کلماتی چون آزادی و دموکراسی و حقوق بشر سخن می گفتند کمتر از صد روز از ریاست جمهوری دوم ترامپ این کلمات را نه تنها کمتر، بلکه باید گفت اصلا نمی توان از زبان او شنید.

در سال پایانی جنگ دوم جهانی مقامات آمریکایی پیشنهاد دادند در کنار صندوق بین المللی پول و بانک جهانی نهادی دیگر با نام "گات" - موافقت نامه عمومی تعرفه و تجارت- شکل گیرد تا کشورهای مختلف بتوانند با یکدیگر در فضای مناسب تری به تجارت و روابط اقتصادی بپردازند.

شکل گیری گات در سال 1948 با 23 کشور، با فروپاشی شوروی سابق که دشمن درجه یک تجارت آزاد بود پیش زمینه شکل گیری سازمان مهم تر تجارت جهانی در سال 1995 شد؛ سازمانی که برپایه روابط اقتصادی برد- برد شکل گرفته بود.

سازمان تجارت جهانی با هدف تسهیل روابط تجاری میان کشورهای معتقد به آزادی اقتصادی جایگاه گسترده ای یافت؛ طوری که در سال 2023 دستکم 163 کشور شرایط عضویت در این سازمان را پیدا کردند.

اعلام تعرفه های خاص ترامپ نه تنها برای رقیب اصلیش چین بلکه همچنین برای متحدان همیشگی آمریکا در دوران پسا جنگ جهانی دوم از اروپا و کانادا گرفته تا دوست درجه یک آمریکا یعنی اسرائیل، بسیاری از رهبران جهان در قرن بیست و یکم را شگفت زده کرد.

این سیاست ترامپ مخاطبان را یاد سیاست های "مرکانتلیستی" و نو مرکانتلیستی پیشا جنگ جهانی دوم می اندازد. مرکانتلیستی که بر پایه منفعت یکطرفه و با هدف برد- باخت و بر خلاف اهداف سازمان تجارت جهانی که با هدف برد- برد شکل گرفته بود، صورت گرفت.

دولت دوم ترامپ حتی هنوز که صد روز از آغاز آن نمی گذرد، حیرت مقامات سیاسی و اقتصادی جهان را برانگیخته است.

اگر در دور اول نیاز او به رای مجدد برای ریاست جمهوری نقش کنترل آور را بازی می کرد حالا وی دیگر کمتر به پیامدهای اقداماتش می اندیشد؛ اقداماتی که از متحد سنتی آمریکا یعنی اتحادیه اروپا تا رقیب جدی آمریکا در آسیا یعنی چین و همچنین متحد استراتژیکی چون اسرائیل را هم در بر می گیرد.

ترامپ در دور دوم پرخطاتر از ترامپ دور اول است.ترامپی که در دور اول به شاخصهای مستحکم بورس آمریکا افتخار می کرد حالا با سومین ریزش و یکی از قوی ترین ریزش های شاخصهای بورس آمریکا پس از اعلام تعرفه های جدید جایی برای دفاع نمی گذارد.

در کوتاه سخن باید بیان کرد که این ترامپ تمام اقدامات را برای کسب دستاوردهای مهم بنام خویش انجام می دهد پس ما ایرانیان نیز باید بیشتر بر رفتارهای او توجه کنیم، چه بسا روزگاری او در شرایط کم دستاوردی به پرونده هسته ای ایران و حل آن با هر گزینه ای فکر کند...

#جهان
#ایران

T.me/industromy
🔴 قفل‌زدن به رسانه‌های اجتماعی

👈 نشریه تایم معتقد است در حالی که اکثر پلتفرم‌ها محدودیت سنی 13 ساله دارند، اما اجرای آن خنده‌دار است و بچه‌ها خیلی راحت می‌توانند تاریخ تولد نادرست را وارد کنند.

اما استرالیا محدودیت سنی 16 ساله را برای کاربران پلتفرم‌هایی مانند اسنپ‌چت، تیک‌تاک، فیسبوک، اینستاگرام و ایکس اعمال خواهد کرد و این قانون اولین قانون در نوع خود در جهان است و استرالیا بار سنگینی را بر دوش غول‌های فناوری جهان خواهد گذاشت.

این اقدامی جسورانه است که مستقیما برخی از تأثیرگذارترین شرکت‌های دنیا را که توسط ثروتمندترین و قدرتمندترین مردان اداره می‌شوند، هدف قرار می‌دهد.

از جمله این افراد مالک X، ایلان ماسک است که دولت آلبانیزی، نخست‌وزیر استرالیا را فاشیست خوانده و محدودیت سنی قرار دادن را روشی غیرمستقیم برای کنترل دسترسی همه استرالیایی‌ها به اینترنت نامیده است.

در آمریکا نیز قانون دو حزبی Kids Off رسانه‌های اجتماعی برای محدود کردن این رسانه‌ها اجتماعی برای کودکان زیر 13 سال و جلوگیری از انتشار محتوای هدفمند به کاربران زیر 17 سال توسط پلتفرم‌ها در حال توسعه است.

#رسانه
#جهان

@industromy
24.03.202514:48
🔴 مذاکره با جنگ !

✍ علیرضا مهدیه



👈 جنگ با انسان طی همه ادوار تاریخی عجین بوده و انسان برای هرآنچه داشته و نداشته جنگیده و هنوز هم می‌جنگد و در این مسیر جنگ‌های بسیاری به راه انداخته تا بتواند بقا یابد و درواقع بقای دیگران را بگیرد تا رقابت را کاسته و در جدال با رقیب، پیروز شود.

انسان‌ها نه فقط برای حفظ بقا، بلکه بیشتر برای افزایش کیفیت بقا و رفاه جنگیده‌اند و به دنبال تامین کالا و خدمات بهتر و بیشتر بوده‌اند و جالب است که انسان نه صرفا با فقر، بلکه با ثروت هم جنگیده‌ است تا بتواند بازارها را کنترل کرده و بیشتر از قبل، مال خود کند.

این منفعت‌خواهی بوده که ماهیت جنگ‌ را ساخته و به منابع و ذخایر یورش برده و همین جنگ است که گاهی در توسعه‌یافتگی هم بیشتر از صلح جذاب شده و تصور می‌شود که می‌تواند، سود بیشتری بسازد.

همه تحولات دفاعی در دوران اولیه تا معاصر نیز به خصلت‌های ذاتی بشر ربط دارند و جنگ‌های متعارف و غیرمتعارف، به تعارفات انسانی مربوط است که باید برای نیاز جنگید و سایر نیازمندان را حذف کرد.

جنگ پدیده‌ای چندبعدی و نه فقط نظامی و امنیتی، اقتصادی و اجتماعی بوده و پدیده‌ای روانی نیز هست و میل به پیروزی و ترس از شکست و ضرر، آدمی را وادار به جنگ‌هایی می‌کند که همیشه شطرنجی نیستند و باخت‌هایی می‌سازند که پیشتر برد بودند و قبل از جنگ، بیشتر سود می‌ساختند.

جنگ‌ها عموما ناشی از تعارض‌ها و تنش‌ها هستند که می‌توانند اقتصادی یا اجتماعی و در حکومت‌های اقتدارگرا، حتی روانشناختی باشند و برای درک واقعی جنگ‌ها، باید به ریشه‌های عمیق‌تر آنها نگاه کرد و نمی‌توان دلایل را تنها به موارد سیاسی تقلیل داد.

جنگ‌ها می‌توانند بر اثر احساسات فردی، تفکرات جمعی و حزبی و نیز سرکوب هویت‌های ملی، قومی و مذهبی بوجود آیند و جریان‌های خاص تاریخی ایجاد کنند.

جنگ‌هایی که از صلیبی تا ستاره‌ای و از جهانی تا منطقه‌ای، با جریان خاص خود صورت گرفتند و بیشتر از انسان، انسانیت را کشتند و بیشتر از سود، زیان را در جهان تقسیم کردند.

جنگ‌هایی که امروز دیگر فقط تکنیک و تاکتیک نیستند و فقط حاکمان و دولت‌ها، مجری نمی‌باشند و تنها بصورت مستقیم و با نیروهای نظامی یا شبه‌نظامی و مسلح، اجرایی نمی‌شوند.

جنگ‌هایی که آینده را زودتر به حال آوردند و تحت تاثیر فناوری‌های روز، روزگار انسان را نابود کرده و جنگ‌های بیشتری می‌سازند.

جنگ‌هایی که اکنون کلاسیک را در نوردیده، پست‌مدرن و مدیا را در هم تنیده و قدرت نوینی ساخته‌اند که هیچ وقت در دنیا وجود نداشته است.

جنگ‌هایی که در حال‌حاضر موازنه‌های جدیدی در قدرت ساخته‌اند و قدرت‌هایی ایجاد کرده‌اند که هم چانه‌زنی می‌کنند و هم مشت بر چانه‌ها می‌کوبند.

و جنگ‌های روانی و اطلاعاتی که به فضا هم رسیده‌اند و کشورها و دولت‌ها را به میدان می‌کشند تا آماده نبردهای زمینی و زیرزمینی باشند و با مالکان جهانی جنگ، معامله کنند.

مالکانی که ترس از جنگ را در کنار گرایش به جنگ عرضه می‌کنند و بیشتر از اینکه جنگ بخواهند، تقاضا برای کالاهای جنگی می‌سازند و همانند تجارت خواب، هم قرص خواب می‌فروشند و هم دارو و موادی که خواب را محدود و کم می‌کنند.

مالکانی که بازتعریف خود را در مفاهیم امنیت و دفاع دارند و در مبارزه با افکار عمومی، ملیت و وطن‌پرستی را اشاعه می‌دهند و حمله و تجاوز به سایر کشورها را دفاع قلمداد کرده و حق ملی می‌دانند.

مالکانی که همبستگی را مزیت جنگ می‌دانند و در همین همبستگی است که کالاها و خدمات جنگی بیشتری را می‌فروشند.

مالکانی در غرب و شرق عالم که تعريف امنیت را هم امنیتی کرده‌اند و با شعار برابری، نابرابری‌ ساخته و به جنگ‌های بعدی نیز دامن می‌زنند.

مالکانی که عرضه و تقاضای جنگ و ارزش و قیمت جنگ‌ها را مدیریت می‌کنند و مالکانی که تاریخ را به جنگ و جنگ را به دین ربط می‌دهند و می‌کوشند تا نشان دهند که چگونه جنگ‌ها می‌توانند اصالت یک ملت را اصلاح کنند ..

ولی تجارت جنگ خوب نیست، زیرا در جنگ سود و زیان معنای سنگین‌تری دارند و ترس و طمع و ریسک، تبادل خونینی خواهند داشت و حباب در ارزیابی‌هاست که می‌تواند کل شاخص جنگ را قرمز کند و سبزی‌ها را نابود نماید.

کلا هم جنگ خوب نیست و هیچ بمبی، بمب صلح نبوده و این را همان مالکان جنگ ساخته‌اند تا بمب بیشتری بسازند و بفروشند و زرادخانه‌ها را پر کنند تا شاید هراس از همه اینها، صلح بیافریند.

و جنگ خوب نبوده و نیست و کمتر ربطی به توسعه دارد و به ضعف و تضعیف نهادهای موثر در توسعه ملی و جهانی می‌انجامد و در عوض صلح خوب است و به پیشرفت‌های بیشتری خواهد انجامید.

و خوب است که در مواجهه با جنگ، به مذاکره رسید و چه خوب تر است که با جنگ هم مذاکره کرد تا انسان‌ها نبازند و سود و صلح تقسیم شود و حکمرانان منفعت و امنیت عمومی بخواهند و ملتشان را در معرکه مالکان جنگ، نسوزانند !

#انسان
#توسعه

T.me/industromy
Ko'proq funksiyalarni ochish uchun tizimga kiring.