[ادامهی فرستهی پیشین 👆]
۶. بحران محیطزیست و منابع طبیعی
فقدان برنامههای کلان و بلندمدت در زمینۀ آب، رها کردن افراد و نهادها در غارت آب و منابع طبیعی، خشکسالی، فرونشست زمین، آلودگی هوا، زنگ خطر فروپاشی زیستمحیطی در سطح کل کشور را به صدا درآورده است.
وظایف عاجل: تدوین برنامههای جامع ملی برای آب محیطزیست، توقف پروژههای ویرانگر طبیعت، و حرکت به سوی توسعه پایدار و مردمی.
۷. بحران آموزش، علم و مهاجرت نخبگان
,نظام آموزش کشور از هدف خود فاصله گرفته و با مشکلات جدی در کیفیت، عدالت آموزشی و آزادی علمی مواجه است، و شماری از نخبگان علمی و دانشگاهی و همچنین استعدادهای درخشان دانشجویی در حال ترک کشورند.
وظایف عاجل: بازسازی نظام آموزشی بر پایۀ عدالت و آزادی دانشگاه؛ و فراهمکردن شرایط برای بازگشت یا ماندن نخبگان.
مسئولان آگاه و دلسوز و شریفی که دل در گرو آرمانهای دیرین مردم و آبادی و استقلال ایران دارید:
اکنون هر یک از شما، به نسبت جایگاه و شایستگیهای فردی، فرصتی تاریخی دارید تا، با این درک که فرصتها بهسرعت از دست میروند، برای تحقق خواستهای همگانی شهروندان - از شهر تا روستا، از زن تا مرد، از هر قوم و قشر و پیشه و گروه سیاسی و نگرش دینی – بکوشید.
بیگمان هر یک از شما از محدودۀ اختیارات خاصی، در چارچوب قانون اساسی و دیگر قوانین ذیربط، برخوردارید. ولی انتظار میرود شما با پایبندی کامل شرافت ملی و وظایف سازمانی و بهرهگیری حداکثری از همان اختیارات خود، در چارچوب جلب توجه و حمایت مردم، و همراهسازی دیگر مسئولان آگاه و دلسوز ذیربط دیگر، برای هموار شدن راه تحولات ضروری بکوشید.
مردم ایران - که با انقلاب و بعضا شرکت در انتخابات، با هر کم و کیفی، به گونهای مستقیم یا نامستقیم، شما را چنین مقاماتی بخشیدهاند، یا حتی در انقلاب و انتخابات شرکت نکرده ولی به سرنوشت ایران و منافع ملی دلبستگی دارند - شایستهی کرامت، رفاه، آزادی و امیدند.
وظیفهی حاکمیت، پاسخگویی به نیازهای گوناگون مادی و سیاسی و فرهنگی و معنوی مردمان به عنوان شهروندان و صاحبان واقعی کشور است.
با تجدید احترام و آرزوی توفیق و سربلندی برای همۀ شما
و با امید به آیندۀ درخشان برای ایران آباد و سربلند، بر پایۀ آرمانهای دیرین استقلال، آزادی، عدالت، و صلح
موسی اکرمی - استاد فلسفه
نوزدهم فروردین ماه ۱۴۰۴
#برای_ایران
#برای_ایرانیان
#بحرانهای_ایران
#آیندهی_ایران
#نامه_به_مسئولان_کشور
#موسی_اکرمی