Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
موسسه مطالعات ایران و اوراسیا avatar

موسسه مطالعات ایران و اوراسیا

🔰پایگاه اطلاع رسانی و گزارش‌های تحلیلی موسسه مطالعات ایران و اوراسیا (ایراس)
⭕️بررسی سیاست، فرهنگ و اقتصاد در حوزه کشورهای اوراسیایی (روسیه، آسیای مرکزی، افغانستان، قفقاز، ترکیه، چین و شبه قاره هند)
Iras.ir
📍https://g.co/kg
👨‍💼 @iras_admin
Рейтинг TGlist
0
0
ТипПублічний
Верифікація
Не верифікований
Довіреність
Не надійний
Розташування
МоваІнша
Дата створення каналуКвіт 22, 2019
Додано до TGlist
Січ 12, 2025
Прикріплена група

Рекорди

17.03.202509:24
4.4KПідписників
21.03.202523:59
100Індекс цитування
29.01.202504:36
1.4KОхоплення 1 допису
29.01.202504:36
2.8KОхоп рекл. допису
28.01.202504:36
13.21%ER
11.04.202523:59
21.99%ERR

Розвиток

Підписників
Індекс цитування
Охоплення 1 допису
Охоп рекл. допису
ER
ERR
ЛЮТ '25БЕР '25КВІТ '25

Популярні публікації موسسه مطالعات ایران و اوراسیا

📢 دعوت به شرکت در اولین کنفرانس بین‌المللی مطالعات اروپا و آمریکا

دانشکده مطالعات جهان، مؤسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا، و مؤسسه ایران-یوریکا با همکاری مؤسسه ایراس با افتخار از شما دعوت می‌کنند تا در اولین کنفرانس بین‌المللی مطالعات اروپا و آمریکا که در ۱۹ و ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ برگزار می‌شود، شرکت نمایید.

در دورانی که ساختارهای قدرت جهانی در حال تغییرند و چالش‌های فراملی نیازمند راه‌حل‌های نوآورانه‌اند، این کنفرانس به دنبال ایجاد پل ارتباطی میان رشته‌های مختلف و فراهم آوردن بستری برای گفت‌وگو پیرامون فرصت‌ها، تنش‌ها، و روایت‌های در حال تحول در روابط ایران، اروپا و آمریکا است.

📝 دعوت به ارسال مقالات:
🔹 مهلت ارسال چکیده: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
🔹 مهلت ارسال مقاله کامل: ۱۶ خرداد ۱۴۰۴

📖 مقالات منتخب در شماره ویژه یک نشریه معتبر علمی منتشر خواهند شد تا تأثیر علمی و عملی این کنفرانس را گسترش دهند.

🔍 برای آگاهی بیشتر درباره شیوه ارسال مقالات و جزئیات کنفرانس، به euroamericanconf.ut.ac.ir مراجعه کنید.
✅ مشاور رییس جمهور با الهام علی اف دیدار کرد

مهدی سنایی، مشاور سیاسی رئیس‌جمهور از دیدارش با الهام علی اف رییس جمهور آذربایجان خبر داد.
❗️خط لوله صلح و مزایای آن برای کشور پاکستان

🖊محمدامین نوربالا تفتی

در سال ۲۰۰۹ دو کشور ایران و پاکستان قراردادی را با عنوان خط لوله گاز صلح به طول ۲۷۷۵ کیلومتر امضا کردند. این پروژه که در ابتدا به عنوان خط لوله ایران_ پاکستان_هند شناخته می‌شد پس از خروج هند به دلیل تشدید تحریم های امریکا علیه ایران، به یک توافق دو جانبه بین ایران وپاکستان تبدیل شد. بخش ایرانی پروژه که تقریبا ۱۱۷۲ کیلومتر از میدان گازی پارس جنوبی در بوشهر تا نزدیکی مرز ایران و پاکستان امتداد دارد تکمیل شده است اما در مقابل پاکستان در بخش ۷۸۱ کیلومتری خود که از بلوچستان تا سند امتداد دارد پیشرفت چشمگیری نداشته است؛ دلیل عدم پیشرفت این پروژه تحریم های امریکا علیه ایران است. بر اساس گزارش رسانه ها، وزارت خارجه امریکا به اسلام اباد هشدار داده است که در صورت پیگیری خط لوله گاز صلح تحت تحریم های امریکا قرار میگیرد.

ادامه در👈
https://www.iras.ir/?p=12109

📎تلگرام
@IRAS_INSTITUTE
📎اینستاگرام:
https://www.instagram.com/iras_institute/
❗️نوروز در قزاقستان

نوروز یکی از کهن‌ترین و مهم‌ترین جشن‌های قزاقستان است که نماد تجدید طبیعت، فرارسیدن بهار و آغاز سال نو در تقویم شرقی به شمار می‌آید. در این روز مردم خانه‌های خود را پاکسازی می‌کنند، کینه‌ها و کدورتها را می‌بخشند، مهمانان را پذیرایی می‌کنند و آیین‌های گوناگونی را برای جلب خوشبختی و برکت انجام می‌دهند. با این حال، علی‌رغم مفهوم مشترک این جشن، شیوه‌های برگزاری آن بسته به مناطق مختلف متفاوت است. هر استان قزاقستان آداب و رسوم خاص خود را دارد که نوروز را به جشنی منحصربه‌فرد و رنگارنگ تبدیل می‌کند.

ادامه در👈
https://www.iras.ir/?p=12111

📎تلگرام
@IRAS_INSTITUTE
📎اینستاگرام:
https://www.instagram.com/iras_institute/
#اختصاصی

❗️تحلیل مذاکرات رسمی دولت ترامپ با طالبان

🖊حسن بهشتی‌پور، کارشناس مسائل بین‌الملل

در روزهای اخیر، هیأتی آمریکایی به رهبری آدام بولر، نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور گروگان‌ها، و زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین آمریکا در امور افغانستان، به کابل سفر کردند. این نخستین سفر رسمی یک هیأت آمریکایی به افغانستان پس از تسلط طالبان در سال ۲۰۲۱ محسوب می‌شود. در جریان این سفر، هیأت آمریکایی با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، دیدار و درباره موضوعاتی مانند آزادی زندانیان و ارائه خدمات کنسولی به افغان‌ها در آمریکا گفت‌وگو کردند.

یکی از نتایج این مذاکرات، آزادی جورج گلزمن، شهروند آمریکایی بود که به مدت دو سال در کابل بازداشت بود. این اقدام از سوی وزارت خارجه آمریکا به عنوان گامی مثبت و سازنده تلقی شد.
همچنین، گزارش‌هایی مبنی بر حذف نام سراج‌الدین حقانی، وزیر کشور طالبان، و دو عضو دیگر شبکه تروریستی حقانی از فهرست افراد تحت تعقیب وزارت خارجه آمریکا منتشر شده است.

ادامه در👈
https://www.iras.ir/?p=12108

📎تلگرام
@IRAS_INSTITUTE
📎اینستاگرام:
https://www.instagram.com/iras_institute/
#اختصاصی

❗️نسبت دوگین و پوتین؛ واکاوی جایگاه الکساندر دوگین در سیاست امروز روسیه

گردآوری و تدوین: تحریریه ایراس

الکساندر دوگین نویسنده و نظریه‌پرداز روس در ایران احتمالا بیش از هر کشور دیگری در محافل عمومی با عناوینی نظیر مشاورعالی، ایدئولوگ یا مغز متفکر پوتین معرفی شده است. نزدیکی دیدگاه‌های ضدغربی او با برخی از جریان‌های فکری در ایران باعث شده است که او بارها به ایران سفر کند و به عنوان یک فیلسوف برجسته و نزدیک به پوتین! در محافل مختلف از نماز جمعه گرفته تا صدا وسیما و حتی حوزه‌های علمیه به طرح دیدگاه‌های خود بپردازد. در این گزارش ضمن مروری بر زندگی و دیدگاه‌های الکساندر دوگین، بر این موضوع تاکید شده است که به رغم برخی تاثیرگذاری‌های فکری، او به دلیل عدم انسجام و حتی نذبذب نظری، هیچگاه پیوند رسمی با حاکمیت و شخص پوتین در سال‌های گذشته نداشته و حتی از دانشگاه دولتی نیز اخراج شده است.

ادامه در👈
https://www.iras.ir/?p=12133

📎تلگرام
@IRAS_INSTITUTE
📎اینستاگرام:
https://www.instagram.com/iras_institute/
❗️گفتگوی وزیر امور خارجه در خصوص مسائل امنیتی بین المللی با مشاور رئیس جمهور ایران

جیحون بایرام اف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان با مهدی سنایی مشاور رئیس جمهور ایران در امور سیاسی دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار ابعاد مختلف دستور کار جاری همکاری های دوجانبه و چندجانبه آذربایجان و ایران و مسائل امنیتی منطقه ای و بین المللی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
طرفین که چشم‌انداز همکاری‌های دو کشور را در زمینه‌های مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی، تجاری، امنیت انرژی، حمل‌ونقل و ارتباطات مورد بحث و بررسی قرار دادند، خاطرنشان کردند که تعدادی از پروژه‌های مشترک آذربایجان و ایران نقش مهمی در توسعه کریدورهای حمل‌ونقل منطقه دارد.
کمیسیون دولتی امور اقتصادی، بازرگانی و بشردوستانه جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران، بستر مهمی برای بحث درباره فرصت‌های همکاری موجود در حوزه‌های مربوطه است.
اهمیت تقویت بیشتر همکاری ها در سازمان های منطقه ای و بین المللی از جمله سازمان همکاری اسلامی، سازمان همکاری اقتصادی، کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا و دی-۸ مورد اشاره قرار گرفت.
❗️نوروز در پاکستان

جشن‌ نوروز در برخی مناطق، به‌ویژه میان پشتون‌ها، بلوچ‌ها، جوامع فارسی‌زبان (هزاره) و مردم گیلگت-بلتستان، گرامی داشته می‌شود. هر چند نوروز یک جشن ملی در پاکستان نیست، اما تأثیر تمدن ایرانی و اشتراکات تاریخی با افغانستان و آسیای مرکزی آن را در بخش‌هایی از کشور زنده نگه داشته است.

مردم پاکستان فصل بهار را همزمان با دیگر ملت‌ها به ویژه ایرانی‌ها و با شور و شوق خاصی در شهر‌های مختلف این کشور با نام جشن «نوروز عالم افروز» روزی که جهان با آمدنش جهان روشن می‌شود، آغاز و آیین‌های خاص آن را برگزار می‌کنند.

ادامه در👈
https://www.iras.ir/?p=12117

📎تلگرام
@IRAS_INSTITUTE
📎اینستاگرام:
https://www.instagram.com/iras_institute/
#اختصاصی

❗️تعرفه‌های ترامپ و تاثیر آن بر اقتصاد روسیه

🖊شکوفه محمدی، کارشناسی ارشد مطالعات روسیه، دانشگاه تهران

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در اقدامی جدید از تعرفه پایه ۱۰ درصدی بر تمام واردات به ایالات متحده و تعرفه‌های بسیار بالاتر برای بسیاری از بزرگترین شرکای تجاری این کشور رونمایی کرد که باعث سقوط در بازارهای مالی جهان و ترس از رکود جهانی شد.

دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین، درباره به حداقل رساندن تأثیر آشفتگی بازار توضیح داد: “ما شاهد تلاطم بسیار بالایی در بازارهای بین‌المللی هستیم. ما پیش‌بینی‌های بسیار نامطلوبی را از سوی اقتصاددانان جهان می‌شنویم که نسبت به این اخبار بدبین هستند. با طوفانی مانند این، ما باید بسیار مراقب باشیم تا اثرات منفی بر اقتصاد خود را به حداقل برسانیم.

ادامه در👈
https://www.iras.ir/?p=12155

📎تلگرام
@IRAS_INSTITUTE
📎اینستاگرام:
https://www.instagram.com/iras_institute/
❗️نوروز در ترکمنستان

🖊بهروز قزل، پژوهشگر مؤسسه مطالعات راهبردی شرق

در ترکمنستان امروز، نوروز یک عید ملی است. در فرهنگ عامه و در ادبیات علمی این کشور، روایت‌های گوناگونی به‌عنوان سرچشمۀ نوروز مطرح شده است. این عید، گاه با تحولات زمانۀ پادشاهی جمشید، گاه با روایتی از زمانۀ سلیمان نبی و گاه با باورهای آئین زرتشتی هم‌پیوند دانسته شده است. با وجود این، آنچه که پژوهشگران «مؤسسۀ مردم‌شناسی و باستان‌شناسی آکادمی علوم ترکمنستان» بر آن تأکید داشته‌اند، پیشینۀ چندهزارسالۀ نوروز در جغرافیای این کشور است.

بنابراین، ورای پرداختن به نسبت تاریخی این عید با «مردم» ترکمن و یا «سرزمین» ترکمنستان، آنچه مسلم است، باور جاری در جامعۀ امروز ترکمنستان، در تعلق نوروز به فرهنگ و تاریخ این مردم و به نوعی، باور طبیعی به جای گرفتن آنان در «حوزۀ تمدنی و جغرافیایی نوروز» است.

ادامه در👈
https://www.iras.ir/?p=12146

📎تلگرام
@IRAS_INSTITUTE
📎اینستاگرام:
https://www.instagram.com/iras_institute/
#اختصاصی

❗️سوریه و جمهوری آذربایجان: چه تغییراتی پس از سقوط بشار اسد در راه است؟

🖊دکتر ولی کالجی،عضو شورای علمی موسسه ایراس

در حالی که سفارت ارمنستان همانند ایران و روسیه، در جریان جنگ داخلی سوریه (2011- 2024) در دمشق فعال بود، سفارت ترکیه و جمهوری آذربایجان از همان ابتدای جنگ داخلی به بیروت منتقل شد. اما پس از سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد، شرایط به کلی تغییر کرده است و سفارت ارمنستان در دمشق تعطیل و به بیروت منتقل شده است و سفارتخانه های ترکیه و جمهوری آذربایجان پس از 13 سال در دمشق بازگشایی شده اند. به نظر می رسد، جمهوری آذربایجان قصد دارد در کنار متحد سنتی خود یعنی ترکیه نقش مهم تری در سوریه پس از اسد ایفا کند. به نظر می رسد روابط نزدیک ترکیه با رهبران جدید سوریه و همچنین عدم حضور و تضعیف ارمنستان در سوریه پس از اسد، فرصت خوبی را برای باکو فراهم کرده است. در این راستا، می توان انتظار داشت که احمد الشراع، رهبر جدید سوریه در آینده نزدیک و پس از سفر رسمی به عربستان و ترکیه به باکو سفر کند.

ادامه در👈
https://www.iras.ir/?p=12130

📎تلگرام
@IRAS_INSTITUTE
📎اینستاگرام:
https://www.instagram.com/iras_institute/
❗️نوروز در روسیه

نوروز، جشن آغاز بهار و یکی از کهن‌ترین جشن‌های جهان، در میان اقوام مختلف روسیه جایگاه ویژه‌ای دارد. این جشن که ریشه در فرهنگ‌های ایرانی، ترکی و آسیای میانه دارد، به‌ویژه در مناطق مسلمان‌نشین و فارسی‌زبان روسیه اهمیت زیادی پیدا کرده است.

اگرچه نوروز در تقویم رسمی روسیه به عنوان یک تعطیلات ملی شناخته نمی‌شود، اما در میان اقوام تاتار، باشقیری، داغستانی، چچنی، آذربایجانی، تاجیک، ازبک و قزاق گرامی داشته می‌شود. این اقوام، که در جمهوری‌های خودمختار و همچنین در شهرهای بزرگ روسیه مانند مسکو و سن‌پترزبورگ زندگی می‌کنند، نوروز را به عنوان بخش مهمی از هویت فرهنگی خود جشن می‌گیرند.

ادامه در👈
https://www.iras.ir/?p=12125

📎تلگرام
@IRAS_INSTITUTE
📎اینستاگرام:
https://www.instagram.com/iras_institute/
❗️بازار داغ غذاهای خیابانی در پاکستان در ماه رمضان

مردم پاکستان در ماه رمضان غذاهای سنتی که در خیابانهای این کشور به وفور تولید و فروخته می‌شود را به غذاهای سنگین ترجیح می‌دهند.
در ماه مبارک رمضان، خیابان‌های غذا در سراسر پاکستان پر از جنب و جوش می‌شوند، زیرا مردم برای وعده‌های سحری قبل از آغاز روزه جمع می‌شوند. در راولپندی، خیابان غذای تاریخی کرتارپوره (Kartarpura) به یک مرکز جذاب تبدیل می‌شود که با غذاهای سنتی پاکستانی، هم محلی‌ها و هم بازدیدکنندگان را به خود جذب می‌کند.
این خیابان که در قرن نوزدهم بخشی از محله سیک‌های راولپندی بود، به‌تدریج به یک مرکز مشهور غذا تبدیل شده است و به خاطر خوراک‌هایی مانند نهاری (گوشت گاو یا گوسفند آرام‌پز شده با مغز استخوان) و سیری پای (سر و پاچه گوسفند یا گاو که تمام شب پخته می‌شود) شهرت دارد.

ادامه در👈
https://www.iras.ir/?p=12130

📎تلگرام
@IRAS_INSTITUTE
📎اینستاگرام:
https://www.instagram.com/iras_institute/
#اختصاصی

❗️حماسه «پَلَنگینه پوش»؛ شاهکار ادبی و حماسی ِشوتا روستاولی: میراث مشترک فرهنگی گرجستان و ایران

🖊دکتر ولی کالجی، عضو شورای علمی موسسه ایراس
و دکتر هِلِن گیوناشویلی، استاد ایران شناسی دانشگاه ایلیا گرجستان

منظومه پَلَنگینه پوش، شاهکار ادبی و حماسیِ شوتا روستاولی که او را «فردوسیِ گرجی ها» یا «دانتهِ گرجستان» نیز نامیده اند، نه تنها یکی از آثار فاخر و برجسته فرهنگ و ادبیات کهن گرجی در دوره «عصر طلایی گرجستان» در سده دوازدهم میلادی محسوب می شود، بلکه به دلیل تاثیرپذیری گسترده از تاریخ، فرهنگ و ادبیات ایران و آثار شاعران بزرگی مانند فرودسی، عنصری، نظامی و فخرالدین اسعد گرگانی که دامنه گسترده و متنوعی از واژگان، تعابیر، اسامی تاریخی و درون مایه و مضمون، شخصیت پردازی، توصیفات و... را در بر میگیرد، یکی از مهم ترین میراث مشترک فرهنگی گرجستان و ایران به شمار می رود که امید است دو دهه پس از ترجمه این شاهکار ادبی به زبان فارسی، علاقه مندان توجه بیشتری به این شاهکار ادبی و حماسی نشان دهند.

ادامه در👈
https://www.iras.ir/?p=12137

📎تلگرام
@IRAS_INSTITUTE
📎اینستاگرام:
https://www.instagram.com/iras_institute/
❗️قزاقی‌سازی اسلام

اسلام در قزاقستان پیشینه‌ای چند صد ساله دارد و از قرن هشتم میلادی، زمانی که مبلغین عرب شروع به گسترش اسلام در میان اقوام ترک کردند، وارد این سرزمین شد. با این حال، اسلام در قزاقستان هرگز به شکلی «خالص» و برگرفته از سنت‌های عربی یا فارسی وجود نداشته است. این دین از همان ابتدا تحت فرآیند بومی‌سازی، تعامل با باورهای محلی، سنت‌ها و ذهنیت فرهنگی مردم قرار گرفت. این فرآیند را می‌توان با واژه «قزاقی‌سازی اسلام» توصیف کرد — یعنی ریشه‌دوانی دین اسلام در بستر فرهنگی، قومی و تاریخی ملت قزاق. امروزه، در شرایط استقلال و شکل‌گیری خودآگاهی ملی، موضوع قزاقی‌سازی اسلام اهمیتی ویژه یافته است. این موضوع هم‌زمان به حوزه‌های سیاست، هویت فرهنگی، روابط دین و دولت، و نیز گفت‌وگوی میان سنت و مدرنیته مربوط می‌شود.

ادامه در👈
https://www.iras.ir/?p=12148

📎تلگرام
@IRAS_INSTITUTE
📎اینستاگرام:
https://www.instagram.com/iras_institute/
Увійдіть, щоб розблокувати більше функціональності.