Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
انجمن شاهنامه فردوسی یزد avatar

انجمن شاهنامه فردوسی یزد

خــرد بایـد و گوهــر نامــدار؛
هنر یار و فرهنگش آموزگار!
انجمن شاهنامه فردوسی یزد، پایگاه اندیشه و فرهنگ ایران
Рейтинг TGlist
0
0
ТипПублічний
Верифікація
Не верифікований
Довіреність
Не надійний
Розташування
МоваІнша
Дата створення каналуБер 25, 2016
Додано до TGlist
Бер 02, 2025
Прикріплена група

Рекорди

20.03.202518:55
1.5KПідписників
22.03.202523:59
400Індекс цитування
08.03.202522:06
735Охоплення 1 допису
08.03.202522:06
735Охоп рекл. допису
21.03.202505:50
21.43%ER
08.03.202523:59
51.40%ERR

Розвиток

Підписників
Індекс цитування
Охоплення 1 допису
Охоп рекл. допису
ER
ERR
СІЧ '25ЛЮТ '25БЕР '25КВІТ '25

Популярні публікації انجمن شاهنامه فردوسی یزد

06.04.202508:31
چه فکر می کردیم و چه شد.
دوستان اینجانب به عنوان فردی که پیش از انقلاب اسلامی به وسع خود تلاشی داشتم، یاد آور می شوم که در آن زمان یکی از مهمترین شعارهایمان، حکومت عدل علی بود. و مصداق مشخص آن برخورد حضرت در جریان ادعای فردی یهودی بود که مدعی زره حضرت بودند.
امیر مومنان که خلیفه مسلمین بودند، در دادگاه حضور یافتند و چون دلیل قانع کننده ای نداشتند، محکوم شدند و حضرت آن حکم را پذیرفتند.
حال ببینیم برخورد حاکمان فعلی چگونه است.
در کتابها آمده است که سرچشمه تمام قنات های یزد، باتلاق گاوخونی است.
و باتلاق گاوخونی از آب زاینده رود تغذیه می شود.
به عبارت بهتر حقابه ای از محل رودخانه زاینده رود به یزد تعلق می گیرد که با تأسیس کارخانجات ذوب آهن و فولاد مبارکه و ... سهم یزد و بسیاری از روستاها از بین رفته است.
با این وجود مردم یزد با صرف هزینه های زیاد از سرشاخه های کارون تونلی را در کوهرنگ حفر و با مشکلات زیاد از طریق لوله جهت آب شرب یزد، به یزد آوردند و در تمام مسیر هم آب شرب تقدیم کردند.
باید تاکید کنم که مردم یزد با هزینه خود این پروژه مهم را اجرایی کردند، نه آنکه بگویند سال هاست که ذخیره معادن یزد به سوی اصفهان سرازیر می شود و متقابلاً و طبیعتاً باید آب را نیز به ریگان به مردم یزد می دادند.
با این وجود و با همه هزینه های که مردم یزد برای آب آشامیدنی خود کرده اند شوربختانه در بین راه و در منطقه اژه نزدیک ورزنه بیش از ۵۳ بار با تراکتور و آدرس و امکانات وسبع ... لوله‌ها را شکسته و تا کنون حتی یک مورد کسی دستگیر نشده است.
البته این به دلیل قدرت اصفهانی ها به ویژه رییس دستگاه قضا که اصالتا اهل اژه هست و همچنین نفوذ سایر قدرتمندان کشور هست که نه اراده ای به عدالت دارند و نه اعتقادی به اسلام آن گونه که در داستان امام علی و مرد یهودی و زره نقل شده است.
و البته مورد حمایت بالا دستی ها هم هستند.
شوربختانه معنی انصاف و عدالت در قاموس اینان مفهومی دیگر دارد. همگان خوب می دانند نیروی انتظامی زیر  نظر چه کسی است؟ قوه قضاییه چه فدرتی دارند و زیر نظر چه کسی می باشد و چرا باید سکوت کرد؟
قدرت نمایندگان مجلس تا چه حد هست و نمایندگان کدام استان بیشتر قدرت دارند و ...
پرسش من این است که،
نخست، آیا این رفتار را تائید می فرمایید؟
دوم، آیا نقد رفتار حاکمان و به ویژه دستگاه قضا که بیدادگریشان بر هیچ کس پوشیده نیست، وظیفه شرعی ما نیست؟
سوم، آیا افشای رفتارهای بیدادگرانه و تبعیض آمیزی که مردم را نسبت به همه چیز حتی دین بدبین می کند، رفتاری غیر اسلامی است؟
چهارم، حتم دارم که یا مقامات بالا دستی نمی دانند که اقدام مناسبی انجام دهند، یا اگر می دانند و اقدامی نمی کنند، خودتان بگویید چگونه مردمی هستند.
در این چند روز گذشته، که مکرراً می گفتن آب را بجوشانید و بخورید، دوستان می دانند که ظرف های آب چقدر املاح داشتند و ...
منتظر پاسخ کسی نمی مانم ولی می خواهم سخنی گفته باشم تا اگر مسئولان نمی دانند، آگاهی یابند.
مهدی مدرسی
🌹🌷صحبتهای پخته و سنجیده نسل نو در پخش زنده: ایدئولوژی‌ای که دغدغه‌اش توسعه ایران و آرامش مردم نباشد را نمی‌خواهیم


🆔 @shahname_yazd
08.04.202504:31
🗣 صدایی که شنیده نشد!
(هزینه نشنیدن واقعیت!)

چگونه توسعه اقتصادی سریع در پایان سلطنت پهلوی ، خود زمینه سرنگونی آن رژیم را فراهم ساخت!؟

ویدئو پیوست، به یکی از جنبه‌های کمتر بررسی‌شده‌ی انقلاب ۱۳۵۷ ایران پرداخته است: #توسعه‌_نامتوازن و نقش نادیده‌گرفته‌شده‌ی جامعه‌شناسان در تحلیل شرایط پیش از انقلاب.
برخلاف روایت‌های مرسوم که انقلاب را تنها به استبداد شاه، مذهب یا سیاست‌های خارجی نسبت می‌دهند، این ویدئو با استناد به پژوهش‌های مجید تهرانیان و علی اسدی، نشان می‌دهد که چگونه رشد اقتصادی پرشتاب ایران در دهه ۵۰، بدون توجه به توزیع عادلانه‌ی ثروت، مشارکت سیاسی، و هماهنگی فرهنگی، باعث ایجاد شکاف‌های اجتماعی شد.


🆔 @shahname_yazd
06.04.202508:06
هرسال، روزهای پایانی تعطیلات عید نوروز اگر دانشجویان قدیمی‌ام از آن شهر زیبا تماس نمی‌گرفتند، این من بودم که با یک نگرانی فروخورده تماس می‌گرفتم… امسال تماسی نگرفتم.
چند سال پیش وقتی به اشتباه به یکی از بچه‌های اصفهان زنگ زدم، همان تماس اشتباه ناشی از بالا و پایین شدن اسامی در لیست تلفن، آن تماس اشتباه بهانه کوچک خوشبختی بود تا او و چند نفر دیگر از دوستانش در شرایط کرونا برای دیدنم به یزد بیایند.
این سال‌ها محبت‌های زیبایی از دانشجوها و همکاران اصفهانی‌ام دیده‌ام شاید همین زیبایی قاب گذشته، باعث شد تماسی نداشته باشم.
راستش این روزها آنقدر در فضای مجازی لشگرکشی بلاگرهای دو استان رونق پیدا کرده است، که شرم، اجازه هم صحبتی نمی‌دهد؛ شاید آن طرف خط، خجالت بکشد از فعلی که در‌آن دخالتی نداشته است؛ و این سو، خجالت می‌کشم از وصف یزیدی یک بلاگر به هموطنم داده‌است!.
در دل کویر، جایی که خورشید سوزان بر خاک بوسه می‌زند و شب‌ها، ستارگان در سکوت آسمان می‌درخشند، یزد و اصفهان، دو نگین فرهنگ و تمدن ایران‌زمین، همواره در کنار هم تپیده‌اند.
اما این روزها، زمزمه‌های تلخی از تشنگی به گوش می‌رسد؛ زمزمه‌هایی که نه‌تنها از بی‌آبی، بلکه از شکاف‌هایی در همدلی و برادری حکایت دارد.
تصاویر صف‌های طولانی مردم یزد برای جرعه‌ای آب، دل هر انسانی را به درد می‌آورد. این صحنه‌ها، نه‌تنها نشان از بحران آب، بلکه زنگ خطری برای همبستگی ماست. در این میان، دست‌های ناپاکی سعی در افروختن آتش تفرقه دارند؛ تفرقه در میان مردمان سرزمینی که با همدلی و اتحاد مردمانش سرپا مانده است.
تاریخ گواه است که یزد و اصفهان، همواره دوشادوش هم، در برابر سختی‌ها ایستاده‌اند. امروز نیز، بیش از هر زمان دیگری، با درایت و مهربانی، دست در دست هم، این بحران را پشت سر خواهیم گذاشت.
کاش نگذاریم تشنگی زمین، به تشنگی دل‌هایمان بینجامد.
کاش با هم، برای آینده‌ای پرآب و سرشار از محبت، گام برداریم.
این هفته کلاس‌های درس در یزد مجازی شد.
هفته بعد یکدیگر را خواهیم دید…
با نگاهی مهربان
با همدلی
همان همدلی که باعث شد این دو استان بیست و پنج هزار و دویست و سی و سه گل لاله خود را نه برای دفاع از خوزستان و جنوب و غرب کشور که برای دفاع از ایران تقدیم کنند.
چهارده درصد از دو استان غیر درگیر مستقیم در جنگ
این
یعنی
ما
در سرزمینی
به اسم ایران
همدردیم
من و تک تک شماهایی که امروز، صدای یکدیگر را خواهیم شنید🌹
#محمدرضارحمت
#یزد #اصفهان
#آب
گله بز کوهی، کوه های اطراف یزد
15.04.202511:29
🔹 چرا انقلاب ۵۷ برای ایرانیان دموکراسی نیاورد؟

✍️ مهران صولتی
@solati_mehran


☘️ انقلاب‌ها با نوید آینده‌ای درخشان و سودای آفرینش یک جامعه ایده‌آل فرا می‌رسند. توده‌ها نیز به امید فردایی بهتر که در آن آشتی دوگانه‌هایی مانند پیشرفت و عدالت، دین و دنیا، آزادی و برابری امکان‌پذیر باشد خیابان را تسخیر و به امواج انقلاب می‌پیوندند. اما واقعیت این است که تاکنون انقلاب‌ها نتوانسته‌اند به وعده‌های خود جامه عمل بپوشانند. البته انقلاب اسلامی هم از این قاعده مستثنی نبوده و قادر نشده با ارائه یک گفتمان دموکراتیک، برای ایرانیان دموکراسی به ارمغان بیاورد. دست‌کم شاید به دلایل زیر: 

تداوم انقلاب‌های جهانی: انقلاب اسلامی تداوم خروش دگرگونی‌هایی بود که در اواخر دهه ۱۹۶۰ جهان را فرا گرفت، از پایتخت‌های اروپایی که جولان‌گاه نسل جوان انقلابی شده بودند تا مستعمرات پیشین که جنگ‌های چریکی در دستور کار آن‌ها قرار داشتند. روشنفکران ایرانی هم از این الگو پیروی کرده و توجه خود را بیش از پیش متوجه جهان سوم ساخته بودند. تجربه موفق انقلاب‌های الجزایر و کوبا در کنار شکست اخلاقی امریکا در ویتنام این دسته از روشنفکران را تشویق می‌کرد که بخشی از این جنبش انقلابی فراگیر باشند.

تجویز خشونت از سوی برخی روشنفکران: در روزگاری که چپ گفتمان غالب بر کشورهای جهان سوم محسوب می‌شد روشنفکران ایرانی هم دغدغه آزادی از سلطه امپریالیسم‌ای را داشتند که توانسته بود با استعمار نو آن‌ها را به انقیاد بکشاند. در مواجهه با این دشمن فریب‌کار و با الهام از آموزه‌های سارتر و فانون، برخی از روشنفکران ایرانی کوشیدند تا بهره‌گیری از خشونت مشروع علیه حکومت پهلوی را به عنوان نماد این نوع از استعمار تئوریزه نمایند. به عنوان مثال حاج سید جوادی آشکارا بر ضرورت انبار کردن مهمات جهت پیروزی در مبارزه تاکید می‌کرد.
 
غرب در مسیر انحطاط: روشنفکران این دوره با استناد به آثار توین‌بی و اشپنگلر مدعی بودند که غرب در مسیر انحطاط است و متفکران آن دیار این حقیقت را حتی پیش از ما دریافته‌اند. آوردن نقل قول هایی از سارتر، مارکوزه و فروم نیز بساط زوال فروشی غرب را در ایران پر رونق‌تر ساخته بود. از آل احمد و شریعتی تا داریوش آشوری و احسان نراقی هم روشنفکرانی بودند که در این کوره می‌دمیدند. پرسش اساسی این بود که؛ اگر غرب در حال زوال و انحطاط است چگونه می‌توان به دموکراسی آن تاسی جست و از آن به مثابه یک ارمغان بهره گرفت؟! شاید بازگشت به خویش تجویز بهتری باشد.

روشنفکران و دغدغه اصالت: در این دوره روشنفکران ایرانی با بهره‌گیری گسترده از مفهوم امپریالیسم فرهنگی به دنبال تجویز نسخه ای از بومی‌گرایی بودند. تهدید غرب صرفا تفوق صنعتی آشکار آن‌ها نبود بلکه خطر بزرگ.تر در تلاش آن‌ها در کنترل رشد فکری ملل عقب‌افتاده خلاصه می‌شد. بر همین اساس رسالت روشنفکران جهان سومی معطوف به مبارزه با این خطر از راه تبلیغ فرهنگی جدید و آرمانی نو بود. دغدغه اصالت در آثار شریعتی، هزار‌خانی و کسمایی در حقیقت شکوه از توان‌مندی گذشته ما در ساختن چیزهایی بود که صرفا به ما تعلق داشت. محصولاتی که اگر چه بهترین نبودند ولی نشان اصالت ما را بر خود داشتند.

🔹 نکته پایانی: جوانانی که در فیلم این چنین پر‌حرارت بر انتخاب نخست وزیر ضد امپریالیستی تاکید‌ می ورزند مهدی بازرگان را نشانه رفته.اند. او که معتقد بود بر خلاف آیت الله خمینی، اسلام را برای ایران می خواهد و بیش از امت دغدغه ملت را دارد. کرین برینتون در کالبد شکافی چهار انقلاب کناره‌گیری میانه‌روها در دوران تکوین نظام پسا‌انقلابی را با تاسی از تجربه انقلاب‌های انگلیس، امریکا، فرانسه و روسیه پیش بینی کرده است بنابراین شاید بتوان گفت که استعفای بازرگان نتیجه محتوم انقلاب بود. 


🆔 @shahname_yazd
14.04.202512:59
📝از #فروپاشی تا #سرنگونی

✍️ #سیروس_حامی


انقلاب علت یا وسیله فروپاشی یک حکومت نیست!
انقلاب معلول یا پی‌آمد فروپاشی حکومت است!!


#هانا_آرنت


✅ یکی از مشکلات رایج در ترجمه متون، گزینش واژه‌هایی است که در زبان مقصد به درستی همان مفهوم واژه نوشته شده در زبان مبدأ را برساند!
چه بسیار مترجمان ایران که در ترجمه نوشته‌های صاحب‌نظران غربی، واژه‌ها را به درستی از هم باز نشناخته و بویژه در علوم سیاسی واژه های متمایز «فروپاشی» و «سرنگونی» را خلط کرده‌اند! در افواه نیز فراوان واژه «فروپاشی» برابر و به جای «سرنگونی» به کار برده می‌شود!

#فروپاشی : Collapse
#سرنگونی : Overthrow / Downfall

این خامه می‌کوشد تا مرزبنده سه مفهوم «فروپاشی» ، «انقلاب» و «سرنگونی» و پی‌آیی این سه را روشن کند.



فروپاشی (Collapse):

👈 فروپاشی به معنای از هم پاشیدگی و نابودی یک نظم سیاسی، اقتصادی یا اجتماعی است.

👈 فروپاشی حکومت، فروپاشی دولت، اضمحلال و انقراض اصطلاحاتی هستند که به شکست و درماندگی کامل حکومت در اداره کشور اشاره دارند.

👈 جامعه‌شناسان گاه اصطلاح «عدم انسجام اجتماعی Social Disintegration» را به کار می‌برند. وضعیتی که
📛 تضاد و بی‌ثباتی گسترش می‌یابد.
📛 حقوق مدنی و سیاسی زیر پا نهاده می‌شود.
📛 جرم و خشونت، شکاف میان فقیر و غنی و نارضايتی شهروندان از زندگی افزایش می‌یابد.
📛 گرایش به جلای وطن و چه بسا خودکشی، فزونی می‌گیرد.

👈 «فروپاشی» فرایندی معمولاً تدریجی و برآمده از چندین عامل درونی و بیرونی مانند بحران‌های اقتصادی، جنگ، بلایای طبیعی، فساد و نارضایتی عمومی است.

👈 در فروپاشی، نظم حاکم به تدریج تحلیل می‌رود و از انجام وظایف خود (اداره امور مردم) درمانده می‌شود.

👈 فروپاشی لزوماً به سرنگونی نظم مستقر و جایگزینی نظم جدید نمی‌انجامد و ممکن است به هرج و مرج و بی‌ثباتی منجر شود.



انقلاب (Revolution):

👈 انقلاب به معنای دگرگونی بنیادین و سریع در ساختار قدرت و نظم سیاسی، اقتصادی یا اجتماعی مستقر است که معمولاً با مشارکت گسترده مردم همراه است.

👈 انقلاب‌ها بیشتر برآیند نارضایتی عمومی از وضعیت موجود، بیداد، و خواست مردم برای دگرگونی بنیادین هستند.

👈 انقلاب‌ها معمولاً با خشونت و درگیری‌های اجتماعی همراه هستند.

👈 انقلاب‌ها هدفمند هستند و می‌کوشند نظام نوینی را جایگزین نظام پیشین کنند.

👈 انقلاب اغلب برنامه ریزی شده است.



سرنگونی (Overthrow / Downfall):

👈 سرنگونی به معنای برکناری یک حاکم یا نظم سیاسی از راه اقدام نظامی یا کودتا است.

👈 سرنگونی معمولاً توسط گروه‌های سازمان‌یافته انجام می‌شود و لزوماً با مشارکت گسترده مردم همراه نیست.

👈 سرنگونی می‌تواند خشونت‌آمیز یا مسالمت‌آمیز باشد.

👈 سرنگونی لزوماً منجر به تغییرات اساسی در ساختار قدرت و نظام سیاسی نمی‌شود.

👈 سرنگونی اغلب برنامه ریزی شده است.



برآیه:

👈 «فروپاشی» فرآیندی معمولا تدریجی و غیر ارادی است.
👈 «انقلاب» فرآیندی معمولا سریع و هدفمند با مشارکت گسترده مردم است.
👈 «سرنگونی» فرآیندی سریع و اغلب همراه با اقدام نظامی توسط یک گروه کوچک است.



پی‌نوشت:

جستار را با گفتاوردی از ابن‌خلدون و استنتاج پروفسور #جف_مولگان به پایان می‌بریم:

📖 سالخوردگی یک بیماری کشنده است که نمی‌توان آن را درمان کرد چون چیزی طبیعی است
✍️ مقدمه ابن‌خلدون - پروین گنابادی


📖 شباهت آشکاری میان طول عمر انسان‌ها و طول عمر گروه‌های حاکمه وجود دارد.
✍️ جف مولگان - قدرت خوب و قدرت بد




پیوست :

نگاهی گذرا به کتاب «آزادی آزادبودن» - هانا آرنت


مهر افزون.


🆔 @shahname_yazd
11.04.202504:32
کتاب «کالبدشکافی چهار انقلاب» نوشته #کرین_برینتون (Crane Brinton) یک تحلیل تطبیقی از چهار انقلاب بزرگ در تاریخ است:
۱. انقلاب انگلستان (۱۶۴۹)
۲. انقلاب آمریکا (۱۷۷۶)
۳. انقلاب فرانسه (۱۷۸۹)
۴. انقلاب روسیه (۱۹۱۷)

چرا انقلاب‌ها رخ می‌دهند؟

برینتون انقلاب‌ها را به بیماری‌های اجتماعی تشبیه می‌کند و معتقد است که انقلاب‌ها از یک الگوی مشخص پیروی می‌کنند. بر اساس تحلیل او، انقلاب‌ها زمانی رخ می‌دهند که شرایط زیر فراهم باشد:

۱. نارضایتی عمومی و بحران اقتصادی

دولت‌ها معمولاً در شرایطی که بحران اقتصادی و مالی شدیدی دارند، دچار ضعف می‌شوند.

فشار مالی بر طبقات مختلف جامعه افزایش می‌یابد و نارضایتی عمومی گسترش پیدا می‌کند.

۲. ناکارآمدی و فساد حکومت

حکومت‌های در آستانه انقلاب معمولاً ضعیف، ناکارآمد و دچار فساد هستند.

آن‌ها قادر به پاسخگویی به مشکلات جامعه نیستند و مشروعیت خود را از دست می‌دهند.

۳. تضعیف طبقه حاکم و شکاف در نخبگان

بخش‌هایی از نخبگان سیاسی و اقتصادی که قبلاً از حکومت حمایت می‌کردند، از آن فاصله می‌گیرند.

اختلاف میان گروه‌های حاکم به بی‌ثباتی سیاسی منجر می‌شود.

۴. رشد ایدئولوژی‌های انقلابی

در هر انقلاب، ایدئولوژی‌های جدید و رهبران فکری ظهور می‌کنند که مردم را علیه وضع موجود تحریک می‌کنند.

این ایدئولوژی‌ها شامل وعده‌های عدالت اجتماعی، برابری و تغییرات بنیادی در حکومت است.

۵. افزایش اعتراضات و گسترش خشونت

ابتدا اعتراضات مسالمت‌آمیز شکل می‌گیرد، اما با سرکوب شدید حکومت، جنبش‌های مردمی به خشونت کشیده می‌شوند.

گروه‌های رادیکال قدرت را به دست می‌گیرند و سرنوشت انقلاب را تعیین می‌کنند.

الگوی مراحل انقلاب از نگاه برینتون

برینتون انقلاب‌ها را شبیه به تب و بیماری می‌داند که از مراحل مختلفی عبور می‌کنند:
۱. مرحله اولیه (نارضایتی و بحران) → نارضایتی عمومی افزایش می‌یابد.
۲. مرحله رادیکال (اوج انقلاب) → نیروهای افراطی قدرت را به دست می‌گیرند.
۳. دوران ترور و افراط‌گرایی → سرکوب مخالفان و خشونت گسترده رخ می‌دهد.
4. بازگشت به ثبات (دیکتاتوری یا نظم جدید) → انقلاب به پایان می‌رسد و یک نظام جدید جایگزین می‌شود (مانند ناپلئون در فرانسه یا استالین در شوروی).


جمع‌بندی

برینتون معتقد است که انقلاب‌ها نه‌تنها ناشی از مشکلات اقتصادی و سیاسی هستند، بلکه وجود یک ایدئولوژی قوی، ضعف دولت و گسترش نارضایتی عمومی نیز در وقوع آن‌ها نقش دارد. پس از هر انقلاب، معمولاً یک دوره رادیکالیسم و خشونت شدید رخ می‌دهد، اما در نهایت جامعه به یک وضعیت پایدار جدید می‌رسد.
این نظریه هنوز هم در بررسی انقلاب‌های مدرن کاربرد دارد، زیرا نشان می‌دهد که انقلاب‌ها از یک الگوی تکراری پیروی می‌کنند.


پ.ن.

۱. همانگونه که اشارت رفته است اگر مردم ناراضی وجود نداشته باشند هیچ روشنفکر و رهبری -یا هیچ نیروی خارجی- قادر به شوراندن مردم و بسیج عمومی نخواهد بود.

۲. در تاریخ معاصر تقریبا هیچ انقلابی نتوانسته به شعارهای خود و مدینه فاضله‌ای که نوید می داده جامه‌ی عمل بپوشاند ، و از این منظر اغلب انقلاب ها زیانبار بوده‌اند ، ولی به گونه‌ی شگفت‌آوری بوقوع پیوسته و سبب آسیب‌هایی شده اند.


🆔 @shahname_yazd
31.03.202504:29
تحلیل استاد دکتر #مهدی_مطهرنیا در مورد تثبیت #نظم_نوین_جهانی:

ترور اسماعیل هنیه در روز تحلیف پزشکیان افزون بر رئیسی و حادثه مرگ او به معنای تثبیت نظم نوین جهانی اشاره دارد.

#ننه هدف آیین قدرت برای تثبیت نظم نوین جهانی می‌باشد
نیروهای نیابتی
نیروهای نظامی
انرژی هـسته‌ای

پروردگار پاسبان ایران باد 🤲
📹 فرازی از انیمیشن «مرگ تلخ آریوبرزن»

آفرینه ستایش‌انگیز : استودیو دیاراکهن

کارگردان : #یاسین_مومیوند
فیلمنامه : #بیتا_محمدوند

این فیلم، نمایشگر واپسین ایستادگی #آریوبرزن، سردار دلیر ایرانی، در برابر اسکندر مقدونی است. او با دلاوری تا پای جان برای نگاهبانی ایران جنگید، دریغا که خیانت یک چوپان مسیر تاریخ را دگرگون ساخت.

این نبرد، تنها یک جنگ نبود، لحظه‌ای بود که ایران کهن در آتش خیانت و نیرنگ فروافتاد. در این میان، #یوتاب، خواهر وفادار و دلاور آریو برزن، تا آخرین دم در کنار او جنگید و جانش را فدای میهن کرد. صحنه‌هایی دردناک، دلیری‌هایی بی‌مانند و حقیقتی تلخ که کمتر در تاریخ به آن پرداخته شده است.

تماشای کامل این آفرینه ستودنی در کانال یوتیوب دیاراکهن (اینجا)


🆔 @shahname_yazd
27.03.202508:29
ایدئولوژی‌ها برای حفظ پیروان خود و جلوگیری از دسترسی آن‌ها به اطلاعاتی که ممکن است با باورهایشان متفاوت باشد، آن‌ها را از مطالعه منابع دیگر منع می‌کنند. این کار باعث می‌شود افراد نتوانند به درستی تحلیل کنند و تصمیم‌گیری‌های منطقی داشته باشند. اگر کسی اطلاعات مختلف را مطالعه کند و آن‌ها را با هم مقایسه کند، قطعاً تصمیم‌های بهتری خواهد گرفت. معمولاً افراد نمی‌توانند اطلاعاتی را که با ذات و فطرتشان در تضاد است بپذیرند. ایدئولوژی‌ها از این می‌ترسند که حقایق از زوایای مختلف دیده شوند، زیرا این موضوع می‌تواند باعث شود طرفداران متعصبشان را از دست بدهند.


🆔 @shahname_yazd
29.03.202505:46
.
سلام کن به طراوت
سلام کن به شکفتن
سلام کن به هوا و به تازگی نفس‌ها...

بگو خوش آمدی ای بهار،
چشم آینه روشن،

گلها شکفتن می‌آغازند،
پروانه‌‌ها می پروازند
و سبزه‌ها دل می‌نوازند...

رایحه باران،
شمیم یاس و سوسن،

دل ربایی باغ اقاقی،
میهمانی شبنم
و رقص بی‌همتای طبیعت،

پنجره را بگشا،
پیچک را ببین،
به روشنی بپیچ
و جوانه بزن،

جهانت را پر از شکفتن کن که وقت عاشقی‌ست.


🎥اجرای رقص بسیار زیبایی بر روی آهنگ ماندگار «والس نوروز»
توسط گروه رقص لگاتو و آهنگ گروه هونیاک


*ارسالی جناب هاشم‌پناه

@tahlilvarasad


🆔 @XeradsarayeFerdosiYazd
30.03.202518:05
#نوای_ماندگار🎼

🎶بهار دلنشین
زنده‌یاد استاد #غلامحسین_بنان
آهنگ: نده‌یاد استاد #روح‌الله_خالقی
شعر : زنده‌یاد #بیژن_ترقی


تا بهارِ دلنشین آمده سویِ چمن
ای بهارِ آرزو بر سرم سایه فکنم

چون نسیمِ نوبهار بر آشیانم کن گذر
تا که گلباران شود کلبه‌ی ویران من


نوروز خجسته ، روزگار بکام


🆔@XeradsarayeFerdosiYazd
27.03.202509:04
گوشه ای کوچک از دردهای امروز جامعه ما.
به راستی چرا به این روزگار مبتلا سدیم؟ ...
چامه‌خوانی مهربانو #آزاده_محمدطاهری

هنگام : شنبه شانزدهم فروردین ۱۴۰۴
جایگاه : دانشگاه امام جواد یزد


🆔 @shahname_yazd
Увійдіть, щоб розблокувати більше функціональності.