Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
حق‌بان avatar

حق‌بان

حق‌بان؛ رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان
ارتباط با ادمین: @swhriraninfo
Рейтинг TGlist
0
0
ТипПублічний
Верифікація
Не верифікований
Довіреність
Не надійний
Розташування
МоваІнша
Дата створення каналуЧерв 01, 2018
Додано до TGlist
Бер 25, 2025

Рекорди

25.03.202523:59
1KПідписників
30.03.202523:59
100Індекс цитування
26.03.202514:25
59Охоплення 1 допису
26.03.202514:25
59Охоп рекл. допису
31.03.202523:59
6.82%ER
26.03.202514:25
5.64%ERR

Розвиток

Підписників
Індекс цитування
Охоплення 1 допису
Охоп рекл. допису
ER
ERR
30 БЕР '2506 КВІТ '2513 КВІТ '2520 КВІТ '25

Популярні публікації حق‌بان

25.03.202506:37
🌿قتل‌های خانوادگی و معضل آمار
✍️فاطمه موسوی ویایه - اسفند ۱۴۰۳

خانم روح‌افزا در مناظره‌ای در اسفند ۱۴۰۳ با قاطعیت می‌گوید که بنا بر آمارهای رسمی در ایران تعداد مردانی که از سوی همسران‌شان کشته می‌شوند بیش از زنانی است که به‌واسطه شوهران‌شان به قتل می‌رسند. یک مورد قتل فراش (قتل زن توسط شوهر به دلیل خیانت) نیز ثابت نشده است. آیا این ادعا صحت دارد؟

آمار سازمان ملل در زمینه جرایم نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۳ در جهان ۸۰ درصد مقتولان مرد بوده‌اند اما مردان بیشتر توسط مردان دیگر و خارج از روابط خانوادگی کشته می‌شوند. در حالی‌که ۶۰ درصد زنانی که به قتل رسیده‌اند توسط پارتنر یا اعضای خانواده خود کشته شده‌اند.

آمار قتل در ایران بر اساس جنسیت قاتل و مقتول چگونه است؟ معظمی در مقاله خشونت اجتماعی و قتل در گزارش وضعیت اجتماعی ایران (موسسه رحمان، ۱۳۹۰) می‌نویسد که در قتل‌های خانوادگی از لحاظ مشارکت دو جنس در ارتکاب جرم، نسبت مردان به زنان، ۳ تا ۵ برابر بیشتر است. در نزاع مرگبار بین همسران، نوعا زن جان خود را از دست می‌دهد.

در مقاله دیگری کلهر (۱۳۸۸)، در بررسی قتل‌های خانوادگی سال ۱۳۸۵ تحلیلی آماری ارائه می‌کند که در ۱۸ درصد از قتل‌های خانوادگی جنسیت قاتل زن است که اگر مواردی را که با مشارکت مرد مرتکب قتل شده اضافه کنیم می‌توان گفت زن‌ها در انجام ۳۰ درصد از قتل‌های خانوادگی حضور مستقیم یا مشارکت داشته‌اند. در مورد جنسیت مقتول نیز نتایج نشان می‌دهد که ۳۹ درصد مقتولان خانوادگی زن هستند. اگر مواردی که قاتل از هر دو جنس قربانی گرفته به درصد فوق اضافه شود درصد قربانیان زن به ۴۸ درصد می‌رسد. بنابراین زن‌ها در خانواده بیشتر مقتول هستند تا قاتل (۴۸ درصد در برابر ۳۰ درصد) و اگر درصد زنان مقتولی که با تبانی تمام اعضای خانواده به قتل می‌رسند ولی برای آنها گزارش خودکشی یا فرار از خانه داده می‌شود را اضافه کنیم، تفاوت آماری بسیار بیشتر است.

تحقیقات کیفی نشان می‌دهد زنان و مردان در انگیزه همسرکشی تفاوت اساسی دارند، انگیزه زنان از قتل شوهر بیشتر واکنش به خشونت خانگی با خیانت اوست، در مواردی که زنان به برقراری رابطه نامشروع با مرد دیگری پرداخته و دست به کشتن همسر می‌زنند، در حقیقت شوهر را مانعی برای ازدواج بعدی خود می‌دانند و از آنجا که پروسه طلاق طولانی و برای زنان امکان‌ناپذیر است، لذا قتل شوهر به عنوان تنها شیوه حل مشکل مطرح می‌شود. این در حالی است که بخش مهمی از قتل‌هایی که توسط مردان انجام شده، جنبه مجازات خودسرانه برای مقتول را دارد. این مردان معمولا سابقه خشونت دارند و قتل زنان بیان‌گر خصوصیات فرهنگی یک جامعه مردسالار و ناشی از حس مالکیت و کنترل مردان بر زنان است.

فردی ممکن است درخواست کند که آمار رسمی و دقیق همسرکشی را بدون تفسیر بیاورید، متاسفانه چنین آماری در دسترس نیست. اینجاست که به معضل اصلی آمار مرتبط با زنان در ایران می‌رسیم. هر نوع آماری که از نظر فعالان حقوق زنان نشان‌دهنده خشونت علیه زنان است و می‌تواند مورد استناد آنان قرار گیرد از جمله آمار قتل ناموسی، همسرکشی، فرزندکشی، خشونت خانگی، دعاوی تجاوز، درصد طلاق پس از دریافت کامل مهریه و ... محرمانه تلقی شده و از دسترس خارج می‌شود. آخرین نمونه از این نوع آمار، تعداد دختران زیر پانزده سال که ازدواج کرده و مادر شده بودند.

در حالی که آمار رسمی و دقیق قابل استناد وجود ندارد، فعالان حقوق زنان به دلایل مختلف بازداشت و نشست‌‌ها با موضوع خشونت علیه زنان با تماس پرایوت نامبرها لغو می‌شوند، هرچند وقت یک‌بار فردی غیرمتخصص با رویکرد محافظه‌کارانه و حتی زن‌ستیزانه سربرمی‌آورد و پشت تریبون ادعاهایی مطرح می‌کند تا نتیجه بگیرد نه تنها زنان ایرانی دچار تبعیض یا خشونت نیستند بلکه در حال ستم به مردان نیز هستند. مضحک اینکه بنا بر گزارش شکاف جنسیتی در جهان، بیش از ده سال است ایران یکی از پنج کشوری است که بالاترین نابرابری میان زنان و مردان، به نفع مردان در آن وجود دارد.

@womensocialproblemsofIran

@swhriran
🌿گفت‌وگو با #ایرنا؛

حکم پرونده قتل پژوهشگر ایرنا صادر شد

🔹وکیل اولیای دم مرحوم «منصوره قدیری جاوید» خبرنگار و پژوهشگر فقید ایرنا از صدور حکم بدوی قصاص نفس برای قاتل در این پرونده خبر داد.

🔹وی ادامه داد: متهم پرونده جهت قتل عمدی بدواً به قصاص نفس محکوم شد همچنین به دلیل صدمات غیر موثر در قتل نیز به پرداخت دیه محکوم شده است.

🔹قتل بانوی ۵۲ ساله‌ با ضربات چاقو و دمبل توسط همسرش روز یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ منتشر شد؛ او «منصوره قدیری‌جاوید» خبرنگار و پژوهشگر ایرنا بود و طبق اعترافات همسر این خانم، انگیزه و عامل وقوع این جنایت مشاجره خانوادگی عنوان شد.

لینک خبر
@IRNA_1313

@swhriran
🌿یک بانو مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کهگیلویه و بویراحمد شد

📌طی حُکمی از سوی سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، «سیده راضیه ملک حسینی» بعنوان مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کهگیلویه و بویراحمد منصوب شد.

📌 ملک‌حسینی ۴۲ ساله که اکنون جایگزین سیدمحمود رادمنش شده دارای مدرک تحصیلی دکترای مهندسی کامپیوتر و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یاسوج است که سوابقی از جمله مدیرکلی پژوهش دانشگاه آزاد یاسوج را در مردادماه ۱۳۹۹ در کارنامه خود بهمراه دارد


https://t.me/entesabmodiran

@swhriran
🌿سوییس اولین جریمه مربوط به استفاده از روبنده زنان مسلمان را صادر کرد

⬅️ قانون فدرال منع پوشاندن صورت در انظار عمومی، در اوایل سال جاری در سوئیس لازم الاجرا شد.

⬅️ راشاتودی نوشت: رسانه محلی سوییسی بلیک به نقل از سخنگوی پلیس این کشور گزارش داد: مقامات سوئیس اولین جریمه را بر اساس ممنوعیت پوشاندن صورت در سراسر کشور صادر کردند. یک زن مسلمان در زوریخ هدف این جریمه بوده است.

https://fa.shafaqna.com/news/2011358/

🌍 | خبرگزاری بین المللی شفقنا
@shafaqna_farsi

@swhriran
🌿قوی‌ترین زن ایران و جهان در گفتگو با #ایرنا؛

پسوند یَل را دوست دارم/ پیام شاهنامه «تلاش برای ایران تا پای جان» است

گیتی موسوی قوی‌ترین زن ایران و جهان:

🔹من زمانی که درب آشیانه باز شد و هواپیما را دیدم اصلا ترسیدم. خیلی سخت بود و حتی مثل یک مورچه در کنار فیل بودم. آن زمان بود که گفتم گیتی امروز روز تاریخی است باید بر این هواپیما غلبه کنی و این اتفاق هم افتاد. به خودم تلقین کردم که باید این هواپیما را بکشم. روزهای سخت تمرین را به یاد آوردم باید جواب آن همه سختی تمرین را می‌دادم و این کار را نیز انجام دادم که شاید آسان‌تر از تمرینات بود.

🔹من برنامه زیادی دارم و اکنون در ابتدای راه هستم. اگر خدا بخواهد برنامه بعدی من کشیدن یک کشتی است امیدوارم خدا کمک کند و این مهم را نیز انجام دهم. بعد از آن برای کارهای سخت‌تر برنامه‌ریزی می‌کنم.

🔹همیشه بدن‌های قوی پهلوان نمی‌شوند. من همواره دوست دارم پهلوان بمانم و پسوند یل داشته باشم.

لینک خبر
@IRNA_1313

@swhriran
♻️مسیر سبز، ایران پاک

ارسال عکس و فیلم از پاکسازی طبیعت تا ۱۵ فروردین

🪻🪻🪻🪻🪻


@Citizens_Rights
🌿بیا که ترکِ فلک خوانِ روزه غارت کرد
هلالِ عید به دورِ قدح اشارت کرد

ثوابِ روزه و حجِ قبول آن کس بُرد
که خاکِ میکدهٔ عشق را زیارت کرد
/ حافظ


عید سعید فطر بر مهمانان ضیافت الهی و مسلمانان جهان مبارک‌باد💚


📌حق‌بان؛ رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان



@swhriran
مجید دهقان:
ما نخواستیم با مسئلۀ زنان مستقیماً مواجه شویم و همیشه مسائل زنان را یا ندیدم یا به تعویق انداخته‌ایم.


نسخۀ کامل برنامۀ شیوه با موضوع «حاکمیت و مسئلهٔ جنسیت»:

https://tv4.ir/episodeinfo/324761


صوت برنامهٔ «حاکمیت و مسئلهٔ جنسیت»:

https://t.me/shiveh_tv4/141

@Shiveh_tv4
25.03.202510:51
🌿حکایت مکرر قانون مهریه

🔹عطف به آنچه عضو کمیسیون حقوقی_قضایی مجلس راجع به تعیین سقف برای تعداد سکه‌های مهریه بیان داشته و مدعی شده‌اند که قرار است سقف میزان سکه‌ها را از ۱۱۰ سکه به ۱۴ سکه برسانند، فارغ از این امر که هیچ‌گاه چنین امری شدنی نبوده و هیچ مصوبه‌ای در شرایط فعلی و با وجود قوانین حاکم بر عقد نکاح قادر به اعمال چنین حکمی نبوده و آنچه پیشتر به سقف ۱۱۰ سکه شایع شد با آنچه در باور مردم شکل گرفت فرسنگ‌ها فاصله داشت.

🔹برخلاف آنچه برخی از مردم تصور می‌کردند، مصوبه ۱۱۰ سکه سبب تغییر در چگونگی اعمال حکم جلب (بازداشت زوج) موضوع ماده ۳ قانون اجرای محکومیت‌های مالی شد و لذا هیچ حکم و تکلیفی بر زوجین در مسئله‌ی تعیین میزان مهریه یا سقف سکه‌های قابل مطالبه به‌عنوان مهریه اعمال نشد باید اذعان داشت حکایت مکرر و البته بی‌فایده‌ی انشاء چنین مصوباتی بدون توجه به ضروریات قانون‌نویسی که لحاظ قرار دادن تغییرات حاکم بر اوضاع و احوال جامعه‌ی پیرامون و توجه به توقعات مردم ساده‌ترین مقدمه‌ی آن است یادآور ضرب‌المثل شترسواری دولا دولا نمیشه بوده.

🔹بازخورد و آثار اعمال و اجرای مصوبات پیشین مؤید این ادعاست که تصمیم‌سازان فعال در ساختار تقنینی و قضایی کشور برای انشاء و اصلاح مقررات حاکم بر مقوله‌ی مهریه به هیچ‌یک از مقدمات حاکم بر فن و تخصص قانون‌نویسی توجه نکرده و به‌عوض ارائه‌ی طریقی صواب برای حل مسئله، دنبال پا‌ک کردن صورت مسئله با تزریق مُسکنی زودگذر آن هم با کمترین پایداری و دوام برای این چالش قضایی_اجتماعی بوده‌اند.

🔹چنین اقداماتی در حالی تکرار می‌شود که در غالب رژیم‌های سیاسی، تشریفات خاصی برای مطرح شدن طرح یا لایحه در صحن مجلس تعریف شده است. از جمله اینکه پیش از مطرح شدن موضوعی که قرار است به عنوان لایحه یا طرح در پارلمان بررسی شود، کم و کیف پیشنهاد و دلایل انشاء چنین مقرره‌ای به شیوه‌های مختلف به اطلاع مردم رسیده، بازخورد و توقعات مردم خاصه آن بخش از مردم که موضوع‌له اصلی آن مصوبه هستند.

🔹 تجزیه و تحلیل شده، سپس بنا بر دایره شمول پیشنهاد مورد بحث از دانشگاهیان،کارشناسان و... دعوت به عمل آمده تا ضمن بررسی زوایای تخصصی موضوع، پیرامون ضرورت تغییر قواعد پیشین یا وضع قاعده‌ی جدید بحث و تبادل نظر شود، سپس از سایر متخصصان علوم اجتماعی اعم از سیاسی/ اقتصادی/ حقوق/ روانشناسی و... کمک گرفته تا با طرحی پژوهشی آثار و تبعات وضع یا تغییر قاعده مورد بحث برآورد شود.

🔹پس از طی چنین مقدماتی نوبت به مرحله‌ی تخصصی پارلمان می‌رسد تا کمسیون مربوطه بنا بر داده‌های حاصله از مراحل پیشین به بررسی موضوع پرداخته تا راجع به دلایل و ضروریات انشاء مصوبه بحث و تبادل نظر کرده و در نهایت مسئله در صحن مجلس به رأی گذاشته می‌شود.

✍🏼محمدهادی جعفرپور، وکیل دادگستری

🔘ادامه مطلب در سایت هم‌میهن آنلاین

@swhriran
20.04.202514:25
#یادداشت_روز
🌿در خانه پیر میشوند...


✍️فاطمه علمدار

۱/خانه کلنگی بود.پیرزن مثل مرغ پر کنده نشسته بود روی پله ها و مویه کنان چیزهایی به ما میگفت.زبانش را نمی‌فهمیدم.کسی گفت دارد میگوید شوهرش مرده و خانه را پسرش گذاشته برای اجاره و گفته که او در زیرزمین بماند...زیرزمین خانه سهم الارث او بود.پایان یک عمر مادر خانه دار بودن...

۲/طبق آماری که سه صندوق تامین اجتماعی و کشوری و روستاییان در سال ۱۴۰۲ منتشر کردند، تنها ۱۴درصد زنان ایرانی بالای ۵۵سال، حقوق بازنشستگی دارند و این یعنی فقط خانه دار نبودند بلکه روزهایی که توان کار کردن در بیرون از خانه را داشتند، شغلی در بازار کار دست و پا کرده بودند که در دوران سالمندی آب باریکه ای از آن خودشان داشته باشند و بتوانند بگویند: "...با پول خودم زندگی میکنم!"زنان خانه دار این آب باریکه را ندارند چون در قانون ایران، مراقبت از اعضای خانواده و رسیدگی به خوراک و پوشاک شوهر و فرزندان و قابل زندگی کردن مسکن "کار" محسوب نمی‌شود و سیستم حمایت از سالمندان نیز وابسته به بازار کار تعریف شده و تنها سالمندانی که تحت پوشش بیمه باشند میتوانند حقوق بازنشستگی دریافت کنند و بعد از فوتشان حقوقشان به بازماندگانشان داده می‌شود.هرچند که سازمان تامین اجتماعی سال ۱۳۸۷طرح بیمه زنان و دختران خانه دار را در ردیف بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد،ایجاد کرد ولی طبیعتا پرداخت شخصی حق بیمه از جانب زنی که درآمد مستقل ندارد با اشکالات متعدد مواجه میشود و رقم زنانی که از این طرح استقبال کرده اند حدود نیم میلیون نفر بیشتر نیست.علاوه براین،زنان خانه داری که شغل شوهر یا پدرشان طوری نبود که حقوق بازنشستگی داشته باشد،بعد از فوت او،هیچ منبع درآمدی ندارند.چشم که بچرخانیم پیدا کردن پیرزنهایی که خرج روزمره شان را از فرزندانشان باید بگیرند یا کمیته امداد و خیریه ها و ...سخت نیست.



ادامه این یادداشت را روی وب سایت انجمن جامعه شناسی ایران بخوانید.

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
با حمایت انجمن جامعه شناسی از فرهنگ و فرهیختگی حمایت کنید

@swhriran
🌿عضو کمیسیون قضایی در گفت‌وگو با شفقنا:

قانون مهریه اصلاح می‌شود

⬅️ سقف مهریه به ۱۴ سکه کاهش می‌یابد


⬅️ عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اصلاح قانون مهریه گفت: به دنبال این هستیم سقف مهریه را از ۱۱۰ سکه به ۱۴ سکه برسانیم
⬅️ یکی از دستور کارهای کمیسیون، اصلاح قانون آیین دادرسی مدنی و دستور کار دوم که مهمتر است، اصلاح قانون خانواده خصوصاً در بخش «مهریه» می‌باشد. با توجه به شرایط اقتصادی کنونی و نوسانات شدید نرخ سکه و طلا، بسیاری از بانوان درخواست تعدیل مهریه را می‌دهند که مشکلاتی را ایجاد می کند

https://fa.shafaqna.com/news/2001872/

جزئیات 👆👆👆
🌍 | خبرگزاری بین المللی شفقنا
🆔 @shafaqna_farsi

@swhriran
🌿تمدید مهلت فرستادن اصل مقاله فارسی تا تاریخ ۲۲فروردین ماه ۱۴۰۴

@swhriran
🌿یک زن رئیس کمیته بین‌المللی المپیک شد


▫️خانم کریستی کاونتری، وزیر ورزش زیمبابوه اولین زن آفریقایی است که به عنوان رئیس کمیته بین‌المللی المپیک انتخاب می‌شود.


@KhabarOnline_ir | khabaronline.ir

@swhriran
Увійдіть, щоб розблокувати більше функціональності.