Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Peivast | پیوست avatar

Peivast | پیوست

کانال رسمی ماهنامه پیوست:
@peivast

وب سایت ماهنامه پیوست:
www.peivast.com
آدرس شبکه‌های اجتماعی پیوست:
zil.ink/peivast
Рейтинг TGlist
0
0
ТипПублічний
Верифікація
Не верифікований
Довіреність
Не надійний
РозташуванняІран
МоваІнша
Дата створення каналуБер 24, 2025
Додано до TGlist
Лист 29, 2024

Рекорди

23.04.202523:59
7.9KПідписників
28.02.202523:59
500Індекс цитування
16.03.202507:05
1.1KОхоплення 1 допису
16.03.202507:05
1.2KОхоп рекл. допису
09.03.202502:53
2.48%ER
16.03.202508:04
13.92%ERR

Розвиток

Підписників
Індекс цитування
Охоплення 1 допису
Охоп рекл. допису
ER
ERR
ГРУД '24СІЧ '25ЛЮТ '25БЕР '25КВІТ '25

Популярні публікації Peivast | پیوست

🔺 علم پشت پرده ویرال شدن محتوا چیست؟

🔹 یکی از عوامل کلیدی در وایرال شدن، جرقه احساسی است. مردم محتوایی را به اشتراک می‌گذارند که احساسات شدیدی مانند شگفتی، شادی یا غافلگیری در آن‌ها ایجاد کند. احساسات، انگیزه‌ای قوی برای اقدام هستند. زمانی که افراد چیزی را عمیقاً احساس می‌کنند، تمایل دارند آن احساس را با دیگران به اشتراک بگذارند.

🔹 یکی از عوامل کلیدی در وایرال شدن محتوا، مفهوم “ارز اجتماعی” است. مردم تمایل دارند محتوایی را به اشتراک بگذارند که آن‌ها را در نظر دیگران جذاب، آگاه، بامزه یا جالب توجه نشان دهد. وقتی محتوایی را به اشتراک می‌گذاریم، تنها اطلاعات را منتقل نمی‌کنیم، بلکه پیامی درباره شخصیت خودمان ارسال می‌کنیم.

🔹 محتوایی که نکات عملی و ترفندهای مفید ارائه می‌دهد، به‌طور طبیعی تمایل افراد به اشتراک‌گذاری را افزایش می‌دهد. این نوع محتوا نه‌تنها به دیگران کمک می‌کند، بلکه به اشتراک‌گذارنده هم ارزش می‌بخشد، زیرا او را به‌عنوان فردی آگاه و مفید معرفی می‌کند.


🆔 @peivast
🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/kr7
🔺دانش‌بنیان‌ها از پرداخت مالیات بابت دریافت کمک بلاعوض معاف می‌شوند


🔹 معاونت فناوری‌های مالیاتی طبق پیش‌نویس بخشنامه ماده ۱۲۷ قانون مالیات‌های مستقیم مکلف است حداکثر ظرف ۶ ماه با همکاری معاونت علمی ریاست‌جمهوری سامانه‌ای به منظور ثبت کمک‌های اعطایی و اظهار نظر معاونت علمی در مورد تسهیلات اعطایی به شرکت‌های دانش‌بنیان راه‌اندازی کند.

🔹 طبق این پیش‌نویس، کمک‌های بلاعوض دولتی به شرکت‌‌‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری با هدف توسعه فناوری که به تایید معاونت علمی رسیده است، شامل مالیات اتفاقی نخواهند شد و نیازی نیست بابت این کمک ها مالیات پرداخت کنند.


🆔 @peivast
🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/ksa
🔺 طرح «فناپ‌رج» از بازگشت نخبگان حوزه علوم انسانی به کشور حمایت می‌کند

🔹 هلدینگ فناپ به همراه موسسه حامی، اجرای طرح «فناپ‌رج» را با هدف کمک به بازگشت نخبگان حوزه علوم انسانی و اجتماعی به کشور، آغاز کرد.

🔹 متقاضیان در صورتی‌که در طرح «فناپ‌رج» پذیرفته شوند از امکانات ویژه‌ای از جمله امکان استخدام در شرکت‌های گروه فناپ، دریافت تسهیلات یک‌میلیارد تومانی برای رهن یا خرید خانه، تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی برای خرید خودرو، تسهیلات ۲۰ میلیون تومانی بلاعوض و ماهانه برای اجاره منزل و امکان معافیت نخبگی سربازی با انجام پروژه،‌ برخوردار می‌شوند.

🔹 این تسهیلات و امکانات به کسانی تعلق خواهد گرفت که
فارغ‌التحصیل رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی باشند، امکان تعهد اشتغال در فناپ را داشته باشند، خارج از کشور سکونت داشته و قصد بازگشت به ایران را دارند.افرادی که در سال‌های گذشته از یکی از ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا در رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی، فارغ‌التحصیل شده‌اند و قصد برگشت به کشور را دارند، می‌توانند درخواست خود را برای فناپ ارسال کنند.

🆔 @peivast

🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/iq7
🔺کدام سکوی تامین مالی جمعی شفاف‌تر است؟ سایه-روشن‌های جذب سرمایه ۶۴۳ طرح

🔹 ۴۰ سکوی تامین مالی جمعی در سایت فرابورس ایران به ثبت رسیده‌اند. فرابورس می‌گوید این سکوها ملزم به رعایت قواعد شفافیت اطلاعات هستند؛ اما جست‌وجو در سایت‌های آنها گاهی اطلاعات مناسبی را در اختیار کاربران قرار نمی‌دهد و اطلاعات منتشر شده نیز از استاندارد مشخصی پیروی نمی‌کند.

🔹بررسی ۴۰ سکوی تامین مالی جمعی در سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد ۶۴۳ طرح با استفاده از این پلتفرم‌ها توانسته‌اند جذب سرمایه کنند.

🔹در این میان سکوی «دونگی»، بیشتر از ۸ هزار میلیارد ریال میزان تامین مالی در سال ۱۴۰۳ بیشترین سهم را به خود اختصاص داده و با ۴۶.۱۶ میانگین سود پیش‌بینی شده سالانه بیشترین سود را در میان سکوهای تامین مالی ارائه کرده است. همچنین سکوی «هم‌آفرین» با ۹۰ طرح در سال گذشته، بیشترین تعداد تامین مالی پروژه‌ها را داشته است.

🆔 @peivast

🔗متن کامل این گزارش را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/ktb
🔺 مدیرعامل مخابرات: با هزینه‌ای که شهرداری‌ها برای حفاری مطالبه می‌کنند پروژه فیبرنوری غیراقتصادی است

🔹 پروژه اتصال منازل و کسب‌وکارها به فیبر نوری تقریباً چهارساله شده است. از همان ابتدا بخش بزرگی از اجرای این پروژه برعهده شرکت مخابرات ایران بود. شرکتی عظیم با چند ده هزار پرسنل که گرچه پس از واگذاری به بخش غیر دولتی مشکلات متعددی دارد؛ اما همچنان نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

🔹 مخابرات از یک‌سو با افزایش هزینه‌ها دست به گریبان است و از سوی دیگر همواره به دنبال تغییر تعرفه‌های تلفن ثابت و اینترنت بوده و در نهایت توفیق چندانی در هیچ‌کدام نداشته و امروز به فکر جایگزینی فیبر نوری به جای سیم مسی و تعریف سرویس‌های جدید است.

🔹 درباره این موضوعات و البته مسائل دیگر با محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت‌وگو کرده‌ایم. جعفرپور از آبان سال گذشته مدیرعامل مخابرات شد. او پیش از این مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت بود.

🔗 لینک ویدیو در کانال یوتیوب پیوست

🔗 لینک ویدیو در کانال آپارات پیوست

🆔 @peivast
🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/kw9
🔺 دیجی‌پی در سه ماهه پاییز ۱۴۰۳، مبلغ ۱۱ همت تسهیلات خرد پرداخت کرده است

🔹 آمار و ارقام دیجی‌پی از تسهیلات خرد پرداخت‌شده به کاربران نشان می‌دهد: در سه ماه پاییز سال ۱۴۰۳، ۱۱ هزار میلیارد تومان اعتبار به کاربران از طریق دیجی‌پی تخصیص داده شده است و در سال ۱۴۰۳، بیش از ۲ میلیون و پانصد هزار کاربر فعال، از سرویس‌های اعتباری شامل اعتبار تک‌قسطه و چهارقسطه (BNPL) و وام به واسطه دیجی‌پی استفاده کرده‌اند.

🔹همچنین در این گزارش آمده است
گرچه تعدد شرکت‌های لندتکی حجم اعتبارات را بالا برده اما در صورت هماهنگ نبودن این شرکت‌ها با همدیگر، این تعدد می‌تواند نرخ نکول یا عدم پرداخت اقساط را بالا ببرد، چراکه کاربران می‌توانند از سرویس‌دهنده‌های اعتباری متعدد که ارتباط دیتایی با یکدیگر ندارند استفاده کنند.


🔹 بنابر اعلام این شرکت،در فصل پاییز مبلغ تراکنش‌های پردازش‌شده در دیجی‌پی بالغ بر ۵۵ همت بوده است که این تراکنش‌ها مربوط به دریافت اعتبارات خرد، سرویس‌های کسب‌و‌کارها، کارت‌های اعتباری، دیلی‌فین‌تک‌ها، خرید بیمه، مدیریت ثروت و… بوده است.

🆔 @peivast

🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/kru
🔺درآمد عملیاتی شرکت عصر داده‌های آسیاتک در یکسال مالی ۵۰ درصد افزایش یافت

🔹درآمد شرکت عصر داده‌های آسیاتک از بخش ارائه خدمات سرور ابری تا پایان دی‌ماه ۱۴۰۳،‌ بیش از ۱۰۹ میلیارد تومان گزارش شده است. بررسی درآمد عملیاتی این شرکت در ۲ سال مالی پیاپی نشان می‌دهد، درآمد این شرکت در سال مالی ۱۴۰۳، حدودا ۵۰ درصد افزایش یافته است.

🔹به گزارش پیوست، درآمد عملیاتی شرکت عصر داده‌های آسیاتک تا پایان دی‌ماه ۱۴۰۳، بالغ‌بر ۱۴۱ میلیارد و ۴۵۷ میلیون تومان اعلام شده است. درحالی که درآمدهای عملیاتی این شرکت در سال مالی مشابه گذشته(۱۴۰۲)‌ مبلغ ۹۴ میلیارد و ۴۹۷ میلیون تومان بود.

🔹شرکت عصر داده‌های آسیاتک در سال مالی ۱۴۰۳ از بخش ارائه خدمات سرور ابری، بیش از ۱۰۹ میلیارد تومان درآمدزایی کرده است. درآمد این شرکت از توزیع محتوا حدود ۱۵ میلیارد تومان است. فروش تجهیزات در این سال مالی برای شرکت عصر داده‌های آسیاتک معادل۱۷ میلیارد و ۱۳۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان درآمد داشته است.
🆔@Peivast
🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/kx7
🔺آیا پارس آنلاین به ایستگاه پایانی رسیده است؟ غروب برند نام‌آشنای اینترنت

🔹صورت‌های مالی شرکت پارس‌آنلاین حاکی از زیان‌ده بودن این مجموعه است. درآمدهای عملیاتی این شرکت در عرض یکسال (۱۴۰۳-۱۴۰۲) تقریبا ۶۵ درصد کاهش یافته است. از طرفی نیز وضعیت مالی های‌وب، مالک پارس آنلاین همچنان آشفته و نامشخص است. بررسی این موارد نشان می‌دهد که تداوم فعالیت پارس‌آنلاین با تردید بزرگی مواجه است.

🔹به گزارش پیوست، طبق اطلاعات مالی منتشر شده روی سامانه کدال، درآمد عملیاتی پارس آنلاین در سال مالی منتهی به ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳ نزدیک به ۳۱ میلیارد تومان عنوان شده است. این در حالی است که درآمد عملیاتی این مجموعه در سال مالی مشابه ۱۴۰۲ بالغ‌بر ۸۶ میلیارد تومان بود. در یادداشت‌های صورت‌حساب مالی پارس آنلاین قید شده است که با توجه به شواهد حسابرسی تداوم فعالیت این شرکت با تردید جدی روبه‌رو است.

🔹پارس آنلاین یکی از باسابقه‌ترین شرکت‌های ICT کشور است که روزگاری مهم‌ترین برند اینترنتی کشور به شمار می‌رفت در آبان ماه ۱۳۹۶ به صورت ناگهانی توسط های‌وب، خریداری شد.
🆔@Peivast
🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/kuk
🔺 بازار کار به سمت مشاغل مرتبط با فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رفته است

🔹 گزارش «حقوق و دستمزد ۱۴۰۴ جاب‌ویژن» نشان می‌دهد جهت حرکت بازار کار، به‌ سمت مشاغل مرتبط با فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان تغییر کرده است و مشاغلی مانند مدیر محصول، علوم داده و هوش مصنوعی، برنامه نویسی، تست نرم‌افزار، شبکه و DevOps در دو بعد «حقوق بالا» و «افزایش حقوق» در صدر این جدول قرار گرفته‌اند.

🔹 به گزارش @peivast، جاب ويژن این گزارش را از طریق جمع‌آوری داده‌هایی از بیش از ۱۰۰ هزار نفر از فعالان بازار کار در ۴۰۰ گروه شغلی تهیه کرده است و نتیجه بررسی وضعیت حقوق و دستمزد در سال ۱۴۰۳ بوده، نشان می‌دهد در سال گذشته میانه حقوقی دریافتی زن‌ها ۲۸ درصد کمتر از مردان بوده است.

🔹 طبق این گزارش
حقوق شاغلان در حوزه‌هایی مانند توسعه نرم‌افزار، محصول، تحلیل کسب‌وکار و شبکه از میانگین کل بازار بالاتر است. رشد حقوق آن‌ها هم بیشتر از گروه‌های دیگر بوده است و تعداد آگهی‌های شغلی در این حوزه‌ها هم رشد قابل توجهی کرده است.



🆔 @peivast

🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/ks0
🔺مسئولیت پلتفرم بارکد تسهیل خرید کسب‌وکارهاست

🔹طبق گفته احسان آراسته مدیرعامل بارکد ، این سرویس می‌خواهد ارزش آفرینی جدیدی در صنعت توزیع محصولات ایجاد کند. این استارت‌آپ که به تازگی فعالیت مستقل خود از اسنپ را آغاز کرده است تصمیم دارد رویکرد سنتی و کلاسیک سوپرمارکت‌ها به توزیع کالا را تغییر دهد.

🔹احسان آراسته در گفت‌وگو با پیوست می‌گوید:
مسئولیت اصلی سرویسِ بارکد اسنپ ابزاری برای تسهیل خرید کسب و کارهاست و با ارائه ساختاری نوین سعی دارد روندی را که حدود ۵۰ سال از اجرای آن می‌گذرد، برای کسب و کارها به‌روز کند.


🔹آراسته توضیح می‌دهد: این سرویس بخشی از سوپر اپلیکیشن اسنپ است که در ابتدا به عنوان یک پروژه داخلی طراحی شد تا روند کاری اسنپ مارکت را در زمینه‌های مدیریت فروش، انبارداری و حسابداری، با استفاده از فناوری‌های نوین تسهیل کند. اما حالا حدود چهار ماه است که به‌طور مستقل فعالیت خود را ادامه می‌دهد و تحت یک ونچرز مجزا کار می‌کند.
🆔@Peivast
🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/kws
🔺مدیرعامل ترب: ترب در ترکیه به ۱۰۰هزار کاربر رسید

🔹ترب با ورود به بازار ترکیه ۱۰۰ هزار کاربر در بازار ترکیه را به خود اختصاص داده است. طبق گفته مدیرعامل این مجموعه عرضه محصول مشابه ترب در ترکیه و طراحی بات جستجو ترب‌جو در اینستاگرام ۲ اقدام نوآورانه و مهم ترب در سال ۱۴۰۳ به شمار می‌رود.

🔹 ترب حدود یکسال است که وارد بازار ترکیه شده و در این بازار نزدیک به ۱۰۰ هزار کاربر به خود اختصاص داده. این مجموعه که سال ۱۴۰۳، ۱۰ ساله شد حدود ۱۳۰ هزار فروشگاه و ماهانه نزدیک به ۲۵ میلیون کاربر یکتا دارد.

🔹علی بابایی مدیرعامل ترب درباره ورود به بازار ترکیه در گفتگو با پیوست گفت:
در مواجهه‌های مختلف از جمله رویدادهای بین‌المللی بیش از پیش متوجه فرصت‌های پیش روی سرویس‌های داخلی در خارج از کشور می‌شدیم. همچنین تاسف می‌خوردیم که چرا این فرصت‌ها دیده و استفاده نمی‌شود. با توجه به آمارهای کلی برآورد شده، ترب توانسته درسال نزدیک به ۳ همت در هزینه خرید و تبلیغات صرفه‌جویی ایجاد کند.
🆔 @peivast

🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/kqb
16.04.202509:45
🖋 جهان نمی‌ایستد اگر ما بایستیم، موقعیت ایران و کشورهای منطقه در هوش مصنوعی

⬅️ امیر محمد صالح‌اوف، مدیر تیم NLP مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت یادداشتی در مورد لزوم حفظ فرصت‌ها در عرصه هوش مصنوعی برای پیوست نوشته است.

⬅️ صالح‌اوف در این یادداشت نوشته است:‌
شاید نتوان جایگاه ایران را با چند کشور توسعه‌یافته که سال‌هاست به سرمایه‌گذاری عظیم در حوزه هوش مصنوعی مشغول‌اند مقایسه کرد؛ اما قیاس خود با کشورهای منطقه و حاشیه خلیج‌فارس به هیچ عنوان مع‌الفارق محسوب نمی‌شود؛ چرا که از آغاز عصر هوش مصنوعی زمان زیادی نمی‌گذرد و تقریباً بخش عمده‌ای از کشورها، فرصت یکسانی برای شروع فعالیت خود در این زمینه داشته‌اند.


⬅️ مدیر تیم NLP پارت در این یادداشت گفته است:
نخستین گام عملی امارات، توسعه مدل بزرگ زبانی فالکن در سال گذشته بود که توانست مدل‌های ۴۰ و ۱۸۰ میلیارد پارامتری خود را به صورت متن‌باز در دسترس توسعه‌دهندگان قرار دهد. چندی پیش هم نسخه دوم این LLM با ۱۱ میلیارد پارامتر و بر پایه معماری Llama به صورت متن‌باز عرضه شد. در کنار این مدل، امارات توانست نظر مایکروسافت را برای سرمایه‌گذاری روی مجموعه G42 خود جلب کند و بیش از ۱.۵ میلیارد دلار از سرمایه جذب‌شده را به توسعه یک LLM بر پایه زبان عربی به نام جیس (Jais) اختصاص دهد.


⬅️ او با اشاره به دستاوردهای قطر می‌نویسد:
این کشور با اختصاص بودجه ۲.۵ میلیارد دلاری، برای سرمایه‌گذاری روی استارت‌آپ‌های فعال در زمینه هوش مصنوعی، بخشی از تمرکز خود را به رشد کسب‌وکارهای نوپا در حوزه‌های مرتبط با هوشمندسازی اختصاص داده است. قطر موفق شده با برگزاری رویدادهایی مانند «Start in Qatar»، بیش از ۲۵۰ استارت‌آپ هوش مصنوعی را از سراسر دنیا، از جمله ایران، به خود جذب کند. علاوه بر این، دولت قطر با پشتیبانی از پروژه‌های ملی خود همچون مدل بزرگ زبانی «Al-Fanar»، سعی دارد برترین LLM متمرکز بر زبان عربی را در اختیار داشته باشد.


⬅️ صالح‌اوف می‌نویسد:
بی‌شک دانش‌آموختگان و کارشناسان حوزه‌های مرتبط با هوش مصنوعی در کشور، دل در گرو این خاک دارند و ترجیح می‌دهند در صورت وجود شرایط مناسب، پیشرفت شخصی خود را به آبادانی ایران گره بزنند؛ اما زمانی که چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای در پیش رو نباشد، نمی‌توان خرده گرفت که نخبگان ما، آینده خود را در مکانی غیر از خانه خود جستجو کنند.


⬅️ او در پایان می‌نویسد:
یکی از عواملی که نقشی سازنده در ترویج دانش مدل‌های زبانی ایفا می‌کند و هم‌افزایی میان فعالان این حوزه را افزایش می‌دهد، برگزاری رویدادها و همایش‌های تخصصی در حوزه LLMها است. خوشبختانه از این نظر، فعالیت‌های قابل توجهی در حال شکل‌گیری است که از آنها می‌توان به رویداد «هوش مصنوعی و قند پارسی؛ بر مدار نوآوری‌های پارت» اشاره کرد که به زودی در هفته اول خرداد برگزار خواهد شد. این رویداد در زمینه مدل‌های زبانی است و تلاش دارد تا جمعی از نخبگان، اساتید دانشگاه، اعضای فعال انجمن‌های علمی، متخصصان و فعالان حرفه‌ای هوش مصنوعی را با هدف رشد و توسعه هرچه بیشتر اکوسیستم هوش مصنوعی کشور، گرد هم آورد.



🆔 @peivast

🔗متن کامل این یادداشت را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/kuq
🔺انواع هوش مصنوعی و ابزارهای نوین اتوماسیون

🔹این مقاله به بررسی چهار نوع اصلی هوش مصنوعی شامل هوش خودکار، هوش خودمحتار، هوش تقویت‌‌شده، و هوش انسان در حلقه می‌پردازد. همچنین، جایگاه فناوری‌هایی مانند AGI، Agentic AI، AI Assistant، LLM، و RPA را در یک چارچوب دوبعدی تحلیل می‌کنیم. در ادامه، ابزارهای نوین اتوماسیون مانند n8n و Flowise AI، انواع بات‌های RPA، و نمونه‌هایی از دستیارهای صوتی و دستیارهای خرید تجارت الکترونیک یا حمل و نقل پلتفرمی معرفی خواهند شد تا تصویری جامع از این اکوسیستم ارائه شود.

🔹هوش مصنوعی با ارائه انواع مختلف (خودکار، خودمختار، تقویت‌شده، و انسان در حلقه) و ابزارهای نوینی مثل n8n و Flowise AI، امکانات بی‌نظیری برای خودکارسازی و بهبود فرآیندها فراهم کرده است. بات‌های RPA با تنوع کاربردهایشان (از استخراج داده تا پشتیبانی مشتری) ستون فقرات اتوماسیون مدرن رو تشکیل می‌دهند.

🔹 آینده هوش مصنوعی، با ترکیب استقلال بیشتر و همکاری نزدیک‌تر با انسان، نویدبخش سیستم‌هایی کارآمدتر و انسانی‌تر خواهد بود.
🆔@Peivast
🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/ktr
🔺 گزارش دانشگاه استنفورد از صنعت هوش مصنوعی: یکه‌تازی آمریکا به پایان رسیده است

🔹موسسه هوش مصنوعی انسان‌محور (Institute for Human-Centered AI یا HAI) از دانشگاه استنفورد طی گزارش جدیدی که خبر آن را مجله وایرد منتشر کرده است به بررسی وضعیت صنعت هوش مصنوعی و رقابت جهانی پرداخته است. این گزارش نشان می‌دهد که جدال در عرصه هوش مصنوعی دیگر تحت سلطه کامل ایالات متحده نیست و همچنین از سلطه دوقطبی اوپن‌ای‌آی و گوگل در این بازار کاسته شده است.

🔹 شاخص هوش مصنوعی این موسسه برای سال ۲۰۲۵ که به جمع‌آوری داده‌ها و جریان‌های صنعت هوش مصنوعی می‌پردازد، تصویری از رقابت روزافزون در سطح جهانی را ترسیم می‌کند.

🔹 طبق داده‌های این گزارش، رقابت جهانی دیگر نه منحصر به آمریکا است و نه شرکت‌هایی چون اوپن‌ای‌آی و گوگل سلطه کاملی بر آن دارند، بلکه اکنون بازیگران جدیدی از جمله در چین به سرعت در حال نزدیک شدن به پیشتازان آمریکایی هستند.


🆔 @peivast
🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/ksn
🔺تعرفه حفاری فیبر نوری در تهران متری ۴۸۰ هزار تومان تعیین شد

🔹کمیسیون تنظیم مقررات، تعرفه عبور زمینی و هوایی تجهیزات فیبر نوری را به روزرسانی کرد. در مصوبه جدید، تعرفه حفاری در شهر تهران ۴۸۰ هزار تومان برای هر متر تعیین شده است.

🔹مصوبه شماره ۳ جلسه ۳۶۱ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات که در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ برگزار شد، «تعرفه و الزامات اجازه عبور زمینی/هوایی برای نصب تجهیزات فعال و غیر فعال ارتباطی و فیبرنوری» به صورت جامع تعیین کرد. از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ در پنج مصوبه جداگانه، تعرفه عبور هوایی و زمینی تجهیزات فیبر نوری مشخص شده بود که در مصوبه اخیر، تمامی این تعرفه‌ها به صورت یکجا آمده و البته با افزایش همراه شده‌اند.

🔹در مراکز استان‌های خراسان رضوی، اصفهان، آذربایجان شرقی، خوزستان، البرز، فارس و قم تعرفه اجازه عبور زمینی و هوایی ۱۸۰ هزار تومان برای هر متر تعیین شده و در سایر مراکز استان‌ها این تعرفه ۱۲۰ هزار تومان است. در سایر شهرها نیز ۶۰ هزار تومان به ازای هر متر عبور تجهیزات فیبر نوری تعرفه‌گذاری شده است.

🆔@Peivast
🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/krk
Увійдіть, щоб розблокувати більше функціональності.