Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
سازمان مشروطه ایران avatar
سازمان مشروطه ایران
سازمان مشروطه ایران avatar
سازمان مشروطه ایران
08.05.202519:18
بخش پایانی ترجمه فارسی سخنان #شاهزاده_رضا_پهلوی در گفتگو با شبکه «فاکس»

▪️مطالبات مردم ایران چه هستند؟ مردمی که فریاد می‌زنند «دشمن ما همینجاست، دروغ میگن آمریکاست»؛ این شعار و حرفی است که مردم ایران می‌گویند. بنابراین این تفاوت آشکار و واضحی است که باید در هر مرحله‌ای از گفتگوهای پیش رو مدنظر قرار گرفته شود.»

شاهزاده رضا پهلوی در ادامه گفت که «من فکر می‌کنم این حق مشروع مردم ایران است که از دنیای آزاد، همان جهانی که مدعی ارزش‌هایی چون دموکراسی، حقوق بشر،آزادی، و مبارزه با هر نوع تبعیض است، خواستار جایگزینیِ رژیمی باشند که از همان ابتدای کار مردم خود را سرکوب کرده و شهروندان خپد را به قتل رسانده است. طبیعی است که چنین مطالبه‌ای از دنیای آزاد داشته باشند. اما وقتی با بی‌عملی و یا سکوت روبرو می‌شوند دلسرد می‌شوند.»

به گفته شاهزاده رضا پهلوی وقتی مردم ایران مانند دو سال گذشته و از زمان جنبش ملّی ۱۴۰۱ تا کنون، با شجاعت فریاد می‌زنند  و با وجود سرکوب‌ها همچنان بدون کمک به مبارزه خود ادامه می‌دهند و دنیای آزاد در مقابلشان سکوت می‌کند، دلسرد و عمیقا ناامید می‌شوند.

شاهزاده رضا پهلوی افزوده «تصور کنید اگر مردم از حمایت جهانی برخوردار بودند، چه می‌کردند و این همان عنصری است که باید به عنوان بخشی از محاسبات در نظر گرفته شود. همانگونه که پیشتر گفتم، مسئله تنها اعمال فشار حداکثری و حمایت از مردم ایران در مبارزه‌شان برای آزادی نیست؛ بلکه باید درک کرد که در هر دگرگونی برای رژیم‌های از این دست، برای پایان دادن به یک حکومت تمامیت‌خواه، و همانطور که در اتحاد جماهیر شوروی و آفریقای جنوبی شاهد شودیم، موضوع شکاف از درون رژیم و پیوستن نیروهای حکومتی به مردم نیز مطرح است این فروپاشی زمانی محتمل‌تر می‌شود که افراد درون رژیم فشار را جدی بگیرند و درک کنند که اکنون فرصتی واقعی برای ترک کشتی در حال غرق شدن است. من دیپلماسی را درک می‌کنم اما از سوی دیگر آنچه همواره گفته‌ام این است که همیشه می‌شنویم که دیپلمات‌ها در اروپا و در اینجا [ایالات متحده] می‌گویند اگر گزینه الف که دیپلماسی است با شکست مواجه شود، مستقیم سراغ گزینه بعدی برویم و به آنها حمله کنیم. خب تکلیف مردمی که آلترناتیو این رژیم هستند چه می‌شود؟ چرا پیش از آنکه سراغ رویکردهای فاجعه‌بار برویم، این فرصت را به آنها ندهیم؟ این فرصت جلوی چشم ماست. این مردم هستند که گزینه واقعی را نمایندگی می‌کنند و تفاوت میان خود و رژیم را نشان می‌دهند.»

شاهزاده رضا پهلوی همچنین به سرکوب‌ها و ترورهای برون‌مرزی جمهوری اسلامی اشاره کرده و گفته «در اوایل دهه ۸۰ میلادی من شاهد ترور بسیاری از مخالفان رژیم در خاک اروپا بوده‌ام که نتیجه چشم‌پوشی و یا رویکرد بی‌اعتمادی بوده باشد. این موضوع اکنون گسترش بیشتری پیدا کرده و به اروپا و نیمکره غربی نفوذ کرده است. وقتی به یک رژیم تروریستی و شبه نظامیان آن فکر می‌کنید، نباید آنها را صرفا با لباس نظامی و تیربار یا نارنجک به دست تصور کنید؛ آنها می‌توانند مردمانی عادی باشند که در لباس اتاق‌های فکر، لابیست‌ها، اینفلوئنسرها و حتی دانشگاه‌ها ظاهر شوند. نباید تعجب کنیم. همین هفته پیش بود که ۸ نفر را به اتهام تلاش برای حمله تروریستی به سفارت اسرائیل در بریتانیا بازداشت کردند. این الگوی رفتاری این رژیم است. همانطور که پشت میز مذاکره با طرف آمریکایی می‌نشینند، نیروهای‌شان همچنان مشغول کارند!»


@mashrootehorg
«گاه‌شمار»

هجدهم اردیبهشت سالروز قتل حکومتی محمدرضا عاملی تهرانی توسط انقلابیون ۵۷

شبی که آینه بی‌ جرم سنگباران شد
هزار قطعه شد و قبله‌گاه یاران شد
نشست بر رخ هر قطعه نور آگاهی
و روشنای دلِ پاکِ شب شکاران شد
کجاست آینه تا بنگرد که قصه‌ی نور
دوباره ناب‌ترین شعر روزگاران شد
چو‌ دیو را سرِ دیدار «روز واقعه» بود
طلسم شب‌ز‌گی، دامِ شهریاران شد
اذان عشق نمی‌خواند کس به صبح ظفر
دیار شعر و طرب شهر سوگواران شد
شکست سنگ جفا ساغر وفاکیشان
فضای میکده زندانِ می گساران شد
چه شیرها که به زنجیر جهل بسته شدند
و عدل، قصه‌ی مفقودِ حق‌مداران شد
به راهِ دیو نرفتند چونکه هشیاران
زمان سوختن نسل هوشیاران شد
شکست پیکرِ آیینه در سیاهیِ شب
طنینِ حادثه پژواکِ کوهساران شد
و هر نفَس که برآمد ز سینه‌ی تاریخ
نسیمِ خطه‌ی « امّیدِ» سربداران شد

#محمدرضا_عاملی_تهرانی
#سازمان_مشروطه_ایران

۱)

@mashrootehorg
05.05.202517:38
‏«جهش اقتصادی دهه ۵۰؛ چگونه کارگران در سودآوری ایرانِ مدرن سهیم شدند؟»

دوران حکومت محمدرضا شاه فقید یکی از مقاطع کلیدی در تاریخ معاصر ایران است که با تحولات عمیق اقتصادی، اجتماعی و صنعتی همراه بود.
در این دوره، سیاست‌های دولت در راستای صنعتی‌سازی و مدرنیزاسیون، تأثیرات قابل‌توجهی بر وضعیت کارگرِ ایرانی گذاشت و به بهبود شرایط کاری، امنیت شغلی، افزایش رفاه و ایجاد اشتغال پایدار برای آن قشر کمک کرد.

«رشد اقتصادی و صنعتی‌سازی؛ بستری برای اشتغال پایدار کارگران»
یکی از دستاوردهای برجسته دوران محمدرضا شاه فقید حرکت شتابان ایران به سوی صنعتی‌سازی بود. پس از غائله ۲۸ امرداد و به‌ ویژه در دهه‌های ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ درآمدهای نفتی به ‌عنوان موتور محرک توسعه اقتصادی، امکان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های زیرساختی و صنعتی را فراهم کرد. 

تأسیس کارخانه‌های بزرگی مانند ذوب‌آهن اصفهان، ایران‌خودرو، پتروشیمی شیراز و صنایع نساجی، فرصت‌های شغلی متعددی برای کارگران ایجاد کرد. همچنین افزایش درآمدهای نفتی در دهه ۱۳۵۰، به دولت این امکان را داد تا دستمزد کارگران در بخش‌های کلیدی مانند صنعت نفت و پتروشیمی را به طور قابل‌توجهی افزایش دهد. کارگران شرکت ملی نفت ایران، به ‌عنوان مثال، از حقوق بالاتر، بیمه‌های اجتماعی و مزایای شغلی مانند مسکن و خدمات درمانی بهره‌مند شدند. این توسعه صنعتی مهاجرت روستاییان به شهرها را تسریع کرد و طبقه‌ای از کارگران ماهر و نیمه‌ماهر را به وجود آورد که از ثبات شغلی و درآمدهای بهتری برخوردار شدند.

«نقش کارآفرینان: پیشگامان توسعه صنعتی»
در کنار سیاست‌های دولتی، کارآفرینان بخش خصوصی نقش مهمی در ایجاد اشتغال و بهبود شرایط کارگران ایفا کردند. این کارآفرینان با تأسیس کارخانه‌ها و صنایع کوچک و متوسط، به توسعه اقتصادی و جذب نیروی کار کمک کردند.

یکی از نمونه‌های برجسته، کارخانه کبریت‌سازی توکلی در تبریز بود. این کارخانه، که توسط برادران توکلی در دهه ۱۳۳۰ تأسیس شد، نه‌ تنها به تولید کبریت با کیفیت و رقابت با محصولات خارجی پرداخت، که به یکی از کارآفرینان مهم منطقه تبدیل شد.
کارخانه توکلی با ایجاد صدها فرصت شغلی برای کارگران محلی، به بهبود معیشت خانواده‌های بسیاری کمک کرد و به نمادی از خودکفایی صنعتی در ایران تبدیل شد

«قوانین کار و حمایت‌های اجتماعی؛ گامی در جهت عدالت کاری»
محمدرضا شاه فقید با درک اهمیت حمایت از نیروی کار، اقداماتی را برای بهبود شرایط کارگران از طریق وضع قوانین و ایجاد نهادهای حمایتی انجام داد. قانون کار مصوب سال ۱۳۳۷ یکی از این اقدامات کلیدی بود که حداقل دستمزد، ساعات کاری استاندارد (۸ ساعت در روز)، مرخصی سالانه و مزایای بیمه‌ای را برای کارگران تعیین کرد.

تأسیس سازمان تأمین اجتماعی در دهه ۱۳۴۰ هم یکی دیگر از گام‌های مهم در راستای حمایت از کارگران بود. این سازمان خدماتی همچون بیمه درمانی، بازنشستگی و ازکارافتادگی را برای کارگران رسمی ارائه می‌کرد. کارگران شاغل در بخش‌های دولتی و صنایع بزرگ از این مزایا بهره‌مند شدند و این امر به افزایش امنیت شغلی و بهبود کیفیت زندگی آنها کمک کرد.

همچنین، در چارچوب انقلاب سفید، طرح سهیم شدن کارگران در سود کارخانه‌ها اجرا شد که در برخی صنایع بزرگ، مانند خودروسازی و نساجی به کارگران امکان داد تا از سودآوری شرکت‌ها سهم دریافت کنند. این طرح هر چند محدود، نشانه‌ای از توجه دولت به مشارکت کارگران در توسعه اقتصادی بود.

«ایجاد ثبات و امنیت برای کارگران»
یکی از ویژگی‌های مثبت سیاست‌های پادشاه فقید در قبال کارگران، تلاش برای ایجاد ثبات اجتماعی و اقتصادی بود. در مقایسه با دوره‌های پیشین، که اعتصابات و ناآرامی‌های کارگری به دلیل فقدان قوانین حمایتی و شرایط سخت کاری رایج بود، در این دوره شاهد کاهش تنش‌های کارگری در بسیاری از بخش‌ها بودیم. دولت با نظارت بر فعالیت‌های کارگری و ایجاد سندیکاهای وابسته، تلاش کرد تا مطالبات کارگران را در چارچوبی کنترل‌شده پاسخ دهد. این رویکرد به حفظ ثبات در محیط‌های کاری و جلوگیری از اختلال در تولید صنعتی کمک کرد.

«چشم‌انداز مثبت و دستاوردها»
سیاست‌های پادشاه فقید در قبال کارگران، اگرچه کامل نبود، اما در مقایسه با شرایط پیش از آن دوره، پیشرفت‌های قابل‌توجهی به همراه داشت. رشد صنعتی، افزایش دستمزدها در بخش‌های کلیدی، وضع قوانین حمایتی و ایجاد نهادهای بیمه‌ای، همگی نشان‌دهنده تعهد او و دولت به بهبود وضعیت کارگران بود. این اقدامات نه ‌تنها به ارتقای معیشت کارگران کمک کرد، بلکه زمینه‌ساز توسعه اقتصادی و اجتماعی ایران در مسیر مدرن‌سازی شد.

#شکوه_پایدار
#سازمان_مشروطه_ایران

@mashrootehorg
02.05.202518:56
به مناسبت چهلمین روز درگذشت جاویدنام #ابوالفضل_عابدینی

و خون هرگز نمی‌خسبد....


#سازمان_مشروطه_ایران

@mashrootehorg
01.05.202509:33
‏گفت‌‌و‌گوی ‎#حجت_کلاشی با شبکه‌ «منوتو» درباره روند مذاکرات جمهوری اسلامی و آمریکا و نقش اروپا، روسیه و چین در پرونده‌ هسته‌ای تهران


#سازمان_مشروطه_ایران

@mashrootehorg
30.04.202518:31
▪️سخنرانی #شاهدخت_نور_پهلوی در کنفرانس «نوفدی»


🔹بخش اول)

کنفرانس رونمایی از «پروژه شکوفایی ایران» روز چهارشنبه ۳۰ آوریل ۲۰۲۴، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴، از سوی «اتحاد ملی برای دموکراسی در ایران (نوفدی)» در شهر واشنگتن برگزار شد.
شاهدخت نور پهلوی از جمله سخنرانان این کنفرانس بود. سخنرانی او با عنوان «بحران در حوزه سلامت ایران» درباره لزوم بازنگری در نظام درمانی معیوب کنونی و جایگزین شدن ساختاری کارآمد برای همه ملت ایران و با در نظر گرفتن حق شهروندی و کرامتی انسانی ایراد شد.

متن سخنرانی شاهدخت نور پهلوی که از سوی «سازمان مشروطه ایران» ترجمه شده را در ادامه می‌خوانید:

«اکنون سالهاست که در بخش خدمات درمانی در ایالات متحده مشغول به فعالیت هستم. خدمات درمانی نه تنها سیاستگذاری بلکه یک حق انسانی است. بازتابی از آن چیزی است که ما به عنوان یک ملت به عنوان کرامت و رفاه مردمان خود ارج می‌نهیم؛ و در ایران آینده‌ای که بر مبنای آزادی، عدالت و فرصت‌های برابر ساخته شده ما باید اطمینان حاصل کنیم که تمامی ایرانیان فارغ از میزان درآمد و یا سابقه بیمه‌ای به خدمات درمانی همدلانه با کیفیت بالا دسترسی داشته، و توان پرداخت هزینه‌های درمانی را داشته باشند.
هر چند سیستم خدمات درمانی امروز ایران دچار بحران‌های مالی و اخلاقی شده و کمر مردم عادی زیر بار هزینه‌های خدمات درمانی خرد شده، رژیم از مسئولیت‌های اولیه خود سر باز می‌زند. مردم ایران که در ازای پرداخت هزینه‌های بیمه، خدمات اندکی دریافت می‌کنند گرفتار سیستمی شده‌اند که نه  تنها بر اساس شایستگی و عملکرد دلسوزانه و همدلانه پایه‌گذاری نشده بلکه آمیخته با سوءمدیریت، غفلت و فساد است.
عدم برخورداری از پوشش بیمه‌ای نزدیک به ۴۰ درصد هزینه‌ها از بالاترین نرخ در منطقه را شامل شده و انتظار افزایش آن می‌رود. این بدان معنا است که میلیون‌ها ایرانی تنها در صورت ابتلا به یک بیماری می‌توانند دچار ورشکستگی مالی شوند.
همچنین عدم دسترسی به صدها مورد از اقلام دارویی و حیاتی از قبلی خدمات درمانی برای درمان سرطان و بیماری‌های نادر به شکل تأسف‌باری به امری عادی تبدیل شده است. رژیم حتی قادر به تأمین دارو با ساختار کارآمد و بدون واسطه نیست.
در نتیجه داروهای تقلبی و غیرمجاز در بازار سیاه به وفور یافت می‌شود که زندگی بسیاری را به خطر انداخته و بیماران ناچارند که برای زنده ماندن زندگی خود را به خطر بیاندازند. خانواده‌ها ناچارند که میان تأمین داروی فرزند خود یا تأمین نیازهای اولیه خانواده دست به تصمیماتی باورنکردنی بزنند.
بیماران سرطانی به دلیل کمبود داروهای مورد نیاز در بازار یا بدتر از آن به دلیل عدم استطاعت مالی از شیمی درمانی سرباز می‌زنند. پدر بزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها داروهای قلب خود را سهمینه‌بندی کرده و برای آنکه بتوانند یک ماه بیشتر از داروهای خود استفاده کنند آنها را نصف می‌کنند.
در ایران امروز، بیماری مترادف با ورشکستگی است. جمهوری اسلامی مردم را در مواجهه با این بحران تنها گذاشته است. این تنها یک ورشکستگی یا کمبود بودجه نیست این یک خیانت است. این امر نتیجه تحریم‌ها نیست بلکه به دلیل اولویت‌های ایدئولوژیک جمهوری اسلامی و جنگ آن با مردم ایران است.
به همین دلیل است که در این نخستین گروهِ پروژه شکوفایی ایران  به این بحران اشاره می‌کنم. پروژه شکوفایی ایران در گروه ثبات اقتصادی بینشی آکادمیک و آگاهانه مبتنی بر حقیقت برای بازسازی یک سیستکم خدمات درمانی ارائه می‌دهد که با دهه‌ها ناشایستگی، سوءمدیریت و غفلت حاکمیت جمهوری اسلامی، از قبیل چالش‌های اقتصادی و اجتماعی، که ایران با آن مواجه است از قبیل جمعیتی که رو به سالمندی می‌رود و فشار بودجه عمومی مقابله کرده و اصلاحاتی را ارائه می‌دهد که در ریشه در مدل‌های خلاقی دارد که در عرصه جهانی آزمایش شده‌اند.
همانطور که خود را برای ایرانی آباد و دموکراتیک آماده می‌کنیم، باید چشم‌انداز و هدفی که پدر من دهه‌ها آن را به اشتراک گذاشته را به خاطر داشته باشیم که «ایران آزاد» نه یک مفهوم انتزاعی بلکه ایرانی است که کودکان در آن بدون ترس از بیماری‌های قابل پیشگیری زندگی کنند. ایرانی است که زمانی که مردم دچار بیماری شدند از آرامش خیال برخوردار باشند نه ترس از ورشکستگی، ایرانی است که در آن دولت برای خدمت‌رسانی و مراقبت از ملت وجود دارد نه اهداف دیگری.
برای رسیدن به این الگو ما نیازمند تغییر نظام در ایران هستیم اما تغییرِ با ثبات نیازمند برنامه‌های اقتصادی است که امروز توسط «پروژه شکوفایی ایران» رونمایی می‌شود.

#سازمان_مشروطه_ایران

@mashrootehorg
08.05.202519:16
ترجمه فارسی سخنان #شاهزاده_رضا_پهلوی در گفتگو با شبکه «فاکس»

بخش اول:

▪️شاهزاده رضا پهلوی شامگاه پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ برابر با هشتم مه ۲۰۲۵ با شبکه آمریکایی فاکس» گفتگو کرد.

شاهزاده رضا پهلوی در بخشی از این گفتگو و در واکنش به خبری درباره تصمیم احتمالی دونالد ترامپ به نامگذاری «خلیج فارس» به نامی دیگر گفت: «از پرزیدنت ترامپ اظهار نظری مربوط به ۳۵ سال پیش وجود دارد که او «خلیج فارس» را با نام صحیح خطاب می‌کند زیرا رئیس جمهوری ایالات متحده مانند بسیاری از مردم در سرتاسر جهان و تمام نسل‌هایی که به مدرسه رفته‌اند این پهنه آبی را با نام «خلیج فارس» می‌شناسند و این نام از هزاران سال پیش تا کنون برقرار بوده و در آینده نیز چنین خواهد بود. تغییر نامی ریشه‌دار، با یک امضای سیاسی امکان‌پذیر نیست و این کلام آخر است و به گمانم هیچ بحثی درباره نامگذاری برای این پهنه آبی موضوعیت داشته باشد.»

محور اصلی گفتگوی شاهزاده رضا پهلوی با شبکه «فاکس» به موضوع مذاکرات میان جمهوری اسلامی و دولت دونالد ترامپ اختصاص داشت. شاهزاده رضا پهلوی در اینباره گفت: «تجربه چهل سال گذشته به همه کسانی که رویدادهای ایران را دنبال می‌کنند نشان داد که شیوه و الگوی رفتاری جمهوری اسلامی همواره ثابت مانده و همچنان با حمایت مالی از نیروهای نیابتی خود و استفاده از آنها بعنوان ابزاری برای فشار و تهدید و ارعاب، به ایجاد بی‌ثباتی و جنگ در منطقه به عنوان ابزاری برای بقای خود ادامه می‌دهد. حوثی‌ها تنها نمونه‌ای از این ابزارها هستند که از حمایت مالی، آموزشی و تسلیحاتی عمده‌ای از جانب ایران برخورداند. بنابراین دروغ می‌گویند که دست از جنگیدن برمی‌دارند. چه کسی می‌تواند تضمین بدهد که زمانیکه جمهوری اسلامی بار دیگر شروع به حمایت مالی حوثی‌ها کند، آنها دیگر نخواهند جنگید؟ این دقیقا کاری است که جمهوری اسلامی انجام می‌دهد؛ خامنه‌ای گفته که این عقب‌نشینی موقتی بوده است. او ناچار به پذیرش مذاکرات غیرمستقیم بوده تا بتواند زمان بیشتری برای بقای رژیم بخرد. آنها قبلا هم اینکار را کرده‌اند. بنابراین هیچ چیزی نمی‌تواند ما را متقاعد کند که آنها  رویکرد و رفتار خود را تغییر داده‌اند و ما نباید در دامی که رژیم پهن کرده بیافتیم. این موضوع درباره دولت کنونی و دولت پیشین حکومت صدق می‌کند. آنها همواره به دنبال بهره گرفتن از شرایط برای افزایش عمر بقای خود بوده‌اند.»

شاهزاده رضا پهلوی تأکید کرده «پرزیدنت ترامپ در دوره نخست ریاست جمهوری خود موضع کاملا درستی را اتخاذ کرد. فشار حداکثری دستاوردهای مثبتی در پی داشت. این اقدام موجب عقب‌نشینی جمهوری اسلامی شده و موجب کاهش درآمدهایی شد که می‌توانست به آنها دسترسی داشته باشد. شوربختانه، این سیاست در دوران ریاست جمهوری بایدن مسیر برعکسی را طی کرد. رژیم به درآمدی ۲۰۰ میلیارد دلاری دست پیدا کرد که نمی‌بایست به آن دست بابد و این پول بجای آنکه صرف مردمی شود که دچار فقر شده‌اند، صرف تأمین مالی نیروهای نیابتی‌اش شده است. هفتم اکتبر تنها یک همزمانی نبود بلکه نتیجه حمایت مالی مستمر رژیم از نیروهای نیابتی‌اش بود. این مؤلفه‌ای بود که پرزیدنت ترامپ در دولت نخست خود به آن آگاه بود. اکنون، همانگونه که پیشتر نیز اشاره کرده‌ام، فشار حداکثری به خودی خود برای حل مشکل کافی نیست و همراستا و همزمان با فشار حداکثری بر رژیم باید سیاست حمایت حداکثری از مردم ایران را نیز پیش برد. این موضوع از چه جهت اهمیت دارد؟ معاون ونس از بازپیوستن سخن می‌گوید. مردم ایران، شرکای حقیقی شما، در صلح هستند. ملت ایران گزینه جایگزین رژیم جنگ‌طلبی هستند که از هنگام تأسیس خود شعار مرگ بر آمریکا و اسرائیل سر داده‌اند. اینها تنها یک شعار نبوده بلکه باور حقیقی حکومت است. هدف و مأموریت اصلی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، صدور ایدئولوژی انقلابی به سرتاسر جهان است؛ آنها برای صلح و همزیستی با همسایگان و یا فراتر از آن نیستند.»

شاهزاده در ادامه افزود «آنچه در این میان مورد غفلت دولت‌های خارجی در نگاه به ایران واقع شده این است که چه آلترناتیوی به جای جمهوری اسلامی وجود دارد. البته که ایرانیان می‌خواهند با جوامع آزاد پیوند داشته باشند زیرا آنها به همه ارزش‌های دنیای آزاد باور دارند، نه به ارزش‌های جمهوری اسلامی؛ بنابراین مذاکره با رژیمی که دی‌ان‌ای آن ناسازگار با این ارزشهاست، اتلاف وقت است. جمهوری اسلامی با خرید زمان به دنبال بقای خود بوده تا این کابینه به پایان برسد و باز به همان سیاست‌های سابق خشونت‌آمیز و رادیکال خود بازگردند. بنابراین در ارتباط با ایران، از دید من این دولت و سایر دولت‌ها باید نگاهی فراتر داشته و به جای تمرکز بر جمهوری اسلامی، نگاهی به خیابان‌های ایران بیاندازند.

@mashrootehorg
«ایران‌نما»

نقشه امپراطوری ایران در دوران افشاریه در سال ۱۷۴۷ میلادی برابر با ۱۱۲۶ خورشیدی و ۱۱۶۰ قمری.
این نقشه توسط امانوئل بوئن جغرافی‌دان بریتانیایی طراحی شده است. نام خلیج فارس (Persian Gulf) در این نقشه ثبت شده است.
بیش از ۲۵۰۰ سال و از زمان ظهور امپراتوری هخامنشی در ۵۵۰ سال پیش از میلاد مسیح، پهنه آبی در جنوب فلات ایران با نام «خلیج فارس» شناخته می‌شود.
در نقشه جهان هکاتئوس (۴۷۲ تا ۵۰۹ پیش از میلاد) نام خلیج فارس به روشنی نشان داده می‌شود. در تمام نقشه‌ها و اطلس‌های تاریخی مهم دیگر از قرون گذشته تا کنون گذرگاه آبی واقع در جنوب ایران با نام خلیج فارس ثبت شده است.
تا سال ۱۹۶۰ میلادی، دست‌کم در ۱۰ قرارداد مهم، از عثمانی و عربستان تا شیخ‌نشینان حاشیه خلیج فارس که به زبان‌های انگلیسی و عربی تنظیم شده‌اند، از نام «خلیج فارس» استفاده شده است.
برای نمونه در متن قرارداد عمومی میان شیوخ عرب در ۸ ژانویه ۱۸۲۰ که توسط ژنرال کایرو و ۱۱ رئیس قبیله‌های عرب امضا شد عبارت «الخلیج الفارسی» به کار رفته است.
تاریخ تغییرناپذیر است!

#خلیج_همیشگی_فارس
#خلیج_فارس
#سازمان_مشروطه_ایران
#Persian_Gulf

@mashrootehorg
05.05.202511:38
گفت‌وگوی ‎#حجت_کلاشی با تلویزیون «منوتو» در رابطه با حملات اخیر اسرائیل به سوریه و اهدافی که دنبال می‌کند.


#سازمان_مشروطه_ایران

@mashrootehorg
«ایران‌نما»‌‌

‏فرش كردستان با نقش شير و خورشید

تاريخ بافت: ۱۲۵۳ هجرى (۱۸۳۷ ميلادى)


#سازمان_مشروطه_ایران

@mashrootehorg
30.04.202519:48
بخش دوم سخنرانی #شاهزاده_رضا_پهلوی در کنفرانس نوفدی

یکی از مشکلات اینست که بالافاصله پس از سرنگونی این حکومت ما به یک دوره حساس می‌رسیم و حیاتی است که نخست به مشکلات و معضلات بپردازیم و باید راهکاری داشته باشیم که عبور از جمهوری اسلامی را بدتر نکنید و در نتیجه نخستین فاز بلافاصله پس از سقوط جمهوری اسلامی باید تمرکز بر آینده نزدیک باشد و ببینیم چگونه می‌توانیم ثبات را به کشور بیاوریم.
من فکر می‌کنم به عنوان نخستین فاز برنامه اینست که نه تنها برنامه داشته باشیم بلکه چگونه می‌توان این برنامه را بلافاصله پس از سقوط رژیم انجام دهیم نه اینکه بلافاصله پس از سقوط رژیم فکر کنیم حالا باید چه کار کرد؟! این موضوع بسیار بستگی به منابعی دارد که در دسترس خواهد بود. در نتیجه در ابتدا ما باید خیلی تمرکز داشته باشیم بخ متخصصان و داوطلبانی که حاضر هستند این کار را انجام دهند و با برگزاری سمینار‌ها و کنفرانس‌ها این آمادگی را ایجاد می‌کند.
«پروژه شکوفایی ایران» تحت حمایت هیچ دولت خارجی نیست و هموطنان در حال حمایت هستند و هزینه‌های آن را تأمین می‌کنند تا ما به این هدف برسیم.
شاهزاده رضا پهلوی تأکید کردند که «آینده متفاوت» با مشارکت همه شکل می‌گیرد، همه بخش‌ها و همه اقشار جامعه شکل می‌گیرد.
شاهزاده رضا پهلوی در بخش دیگری از پرسش‌وپاسخ تأکید کرد که در این راه مردم ایران تنها نیستند و برای ساختن آینده‌شان باید قدم بردارند.
شاهزاده رضا پهلوی تأکید کرد «آنچه برای بازسازی ایران در همه زمینه‌ها نیاز داریم، اینست که مردم را از آرزو کردن و آه کشیدن به نقطه‌ای برسانیم که به این باور برسند که می‌توانند کشورشان را بسازند.»
30.04.202516:43
«خلیج فارس به ایرانمان گره خورده‌ست»

یادداشتی از #دکتر_اصغر_دادبه

▪️امروز، دهم اردیبهشت‌ماه، روز ملی خلیج فارس است؛ خلیجی که همیشه به صفت ایرانی یا فارسی موصوف بوده و موصوف خواهد بود و با مضافٌ‌الیه فارس معنا می‌یافته است و معنا خواهد یافت.

خلیج فارس پاره‌ای جدایی‌ناپذیر از تن میهن ما، ایران است و میهن‌دوستی فضیلتی است که نه‌تنها از منظر ملی ستوده است که از منظر دینی، و به گفتۀ استاد سخن، سعدی، بر طبق یک «حدیث صحیح» ــ که نزد فریقین (شیعه و سنی) استوارترین نوع حدیث محسوب می‌شود ــ بخشی یا جزئی از ایمان به شمارآمده است و ستایشِ آن در حکم ستایشِ ایمان است: «حبّ الوطن من الایمان»(۱)

جزیرۀ بوموسو = بوم سبز یا ابوموسی

چند سال پیش (اردیبهشت سال ۱۳۹۲) به‌همراه دوست فاضل و شاعر خوش‌سخن، #حسن_قریبی ، نیز با تنی چند از فرهنگیان هرمزگان، که آفت نسیان نام‌های عزیزشان را از خاطرم برده است، به جزیرۀ ابوموسی رفتیم، برای یک سخنرانی به مناسبت افتتاح کتابخانۀ شعبۀ دانشگاه پیام نور در آن جزیره. نخستین چیزی که نظرم را جلب کرد نام جزیره بود؛ ابوموسی! پهنۀ گستردۀ ایران بزرگ را به یاد آوردم و این نام را غریب یافتم. به جست‌وجو برخاستم. بدین نتیجه رسیدم که نام جزیره، طبق اسناد و نقشه‌های تاریخی، «بوموو» (BoumOuw)، یعنی «جای آب» بوده است‌. همچنین با نام «بوم سوز» یا «بوموسو» (BoumSou)، یعنی «بوم سبز» یا «سرزمین سرسبز» (جزء اول، «بوم» است و جزء آخر «سو»، صورتی است از «سوز» به معنی «سبز»)(۲). با گذشت زمان و با حضور عرب‌ها در میان ایرانیان آن منطقه، بخش اول «بوم»، یعنی «بو»، به «ابو»، و بخش دوم، یعنی «موسو» به «موسی» تبدیل شده است.

دومین روز اقامتمان، دهمین روز اردیبهشت بود؛ روز ملی خلیج فارس. مراسمی برپا شد. بخشی از آن مراسم چشمگیر و تکان‌دهنده بود: جوانان دانشجو و دانش‌آموز، به‌همراه دیگر حاضران، در فضایی در اطراف دریای پارس، دست در دست هم، حلقه زده‌ و سینه‌ها سپر ساخته بودند تا به زبان حال فریاد برآورند که گرداگرد ایران حلقه می‌زنیم، در برابر دشمن سینه سپر می‌کنیم و با همۀ وجود به دفاع از آب و خاک و ارزش‌های خود برمی‌خیزیم.
ما هم به این جمع پیوستیم و این حرکت نمادین در من، که شاعر هم نیستم، اما با شعر زندگی می‌کنم، بداهتاً تأثیری ژرف بر جای نهاد. احساس کردم که شوری در من پدید ‌آمده است؛ شوری که فرمان می‌دهد: بگو، بسرای!
به یاد دارم که این بیت در ذهنم شکل‌گرفت:

به حکم حبّ وطن هرکجای این بر و بوم
چو پیکری‌ست ‌که‌ با جانمان ‌گره خورده‌ست

خوشبختانه، چنان‌که گفتم، شاعری خوش‌سخن و توانا در کنارم بود، مدد کرد و این‌ است حاصل آن روز فراموش‌ناشدنی:

خلیج فارس به ایرانمان گره ‌خورده‌ست
به‌ سرزمین نیاکانمان گره خورده‌ست

به حکم «حُبّ وطن» هرکجای این بر و بوم
چو پیکری‌ست که با جانمان گره خورده‌‌ست

به‌ گونه‌ای که‌ نهاد و نژاد فردوسی
به خاک پاک خراسانمان  گره خورده‌ست

خلیج فارس، خلیج حماسه و غیرت
که با غرور  جوانانمان گره خورده‌ست

بگو به تخمۀ ضحاک شانه خالی کن
درفش کاوه به ایمانمان گره خورده‌ست

«هزار دشمنش ار می‌کنند قصد هلاک»
هزار دست به دستانمان گره خورده‌ست

یادداشت‌ها:
۱) در باب حدیث «حبّ الوطن من الایمان» بنگرید به: تاریخ‌ الاسلام، محمد بن احمد ذهبی، تحقیق عمر عبدالسلام تدمری، بیروت، دارالکتب العربی، ج ۴۰، ص ۵۹؛
امل الآمل، حر ریاحی، تحقیق سید احمد ‌الحسینی، بغداد، مکتبة ‌الاندلس [بی‌تا]، قسم الاول، ص ۱۱.

۲) برای آگاهی بیشتر در باب نام اصلی و ایرانی جزیرۀ ابوموسی، بنگرید به: اسناد نام خلیج فارس، میراثی کهن و جاودان، محمد عجم، تهران، انتشارات تهران، ۱۳۸۸.

#خلیج_فارس

#سازمان_مشروطه_ایران

@mashrootehorg
08.05.202515:52
«ایران‌نما»

پل «خدا آفرین» که پل «اشتیاق» یا «حسرت» هم خوانده می‌شود.

پل «خدا آفرین» گذرگاه میان ایران و روس بعد از جدایی آران از مام میهن و یادآورد قرن‌ها همزیستی مردم این سرزمین است که اینک ساکن دو سوی مرزها هستند.

این پل بر رود ارس بنا شده و تاریخ ساخت آن به قرن ۱۱ و ۱۲ میلادی باز می‌گردد و به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
#سازمان_مشروطه_ایران

@mashrootehorg
06.05.202507:31
«پرچم ترکیه در تبریز و اردبیل به صورت سازمان‌یافته توزیع می‌شود!»
گفتگوی حجت کلاشی با شبکه «منوتو» پیرامون حواشی قهرمانی تیم تراکتورسازی تبریز.

#سازمان_مشروطه_ایران


@mashrootehorg
‏«ایران‌نما»

تندیس وداعِ آخر؛ جدایی سهراب از تهمینه که توسط محدثه نیک‌فرجام با ارتفاع ۳/۵ متر ساخته و در بلوار هزار و یک شب کرمان نصب شده است.
‎#سازمان_مشروطه_ایران


@mashrootehorg
02.05.202512:36
گفت‌وگوی #حجت_کلاشی با تلویزیون «منوتو» درباره‌ی فضای تنش‌ آلود میان جمهوری‌اسلامی و ایالات متحده در سایه حملات آمریکا به حوثی‌ها

#سازمان_مشروطه_ایران

@mashrootehorg
30.04.202519:46
سخنرانی شاهزاده رضا پهلوی در کنفرانس نوفدی


کنفرانس رونمایی از «پروژه شکوفایی ایران» روز چهارشنبه ۳۰ آوریل ۲۰۲۴، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴، از سوی «اتحاد ملی برای دموکراسی در ایران (نوفدی)» در شهر واشنگتن برگزار شد. متن سخنرانی شاهزاده رضا پهلوی را در ادامه می‌خوانید:

«امروز نه تنها استوار و با‌امید به آینده کشورمان در برابر شما‌ ایستاد‌ام بلکه با غرور از تلاش‌های شگرفی خواهم گفت که برای جان بخشیدن به این چشم‌انداز صورت گرفته است. سالهاست که کنفرانس‌ها و نشست‌ها درباره آینده ایران برگزار می‌شود، اغلب با سخنانی زیبا اما بی‌ثمر!
امروز اما متفاوت است؛ امروز اینجا گرد آمدیم نه صرفاً برای حرف زدن بلکه برای ارائه کار و طرحی واقعی.
نتیجه ماه‌ها پژوهش دقیق، برنامه‌ریزی و تعهد تیمی از درخشان‌ترین مغز‌های نخبه ایرانی که برای هدفی واحد دور هم جمع شده‌اند؛ «تولد دوباره ایران». این طرح نه بر پایه شعار و حرف بلکه بر پایه راه حل است؛ نه بر پایه وعده‌های مبهم که برپایه برنامه روشن.
هر سند هر برگه‌ای هر پیشنهادی گامی است به سوی ایرانی آزاد، با ثبات و شکوفا؛ و از همه مهمتر این پایان راه نیست، این آغاز راه است. امروز ما نخستین مجموعه از اسناد این طرح رو رونمایی می‌کنیم.
این سند‌ها زنده و جاری هستند، برای دریافت نظر کارشناسان، پیشنهادات و اصلاحات‌شان. ما از همه متخصصان ایرانی از هر قشری دعوت می‌کنیم که در این مسیر مشارکت کنند، این برنامه‌ها را پخته‌تر و قوی‌تر کنند تا همگی با هم به پیش ببریم.
همه ما می‌دانیم که رژیم حاکم بر ایران امروز ضعیف است، ضعیف‌تر از همیشه. این حکومت نه با مشروعیت بلکه با ترس و خشونت قدرت را حفظ کرده است. همین ضعف و شکنندگی است که ما را ملزم به آمادگی می‌کند زیرا زمانی که لحظه تغییر فرا برسد تنها برپایی جشن پایان استبداد کافی نیست بلکه باید برای ساختن مملکت آماده باشیم.
به دعوت از هم میهنانم، برای رهبری دوران‌گذار پس از جمهوری اسلامی قدم به میان گذاشتم. این گام نه تنها برای هدایت ایران به سوی دموکراسی است بلکه برای بازگرداندن شکوفایی به کشورمان است. امروز با رونمایی از نخستین مجموعه «پروژه شکوفایی ایران» یک نقشه و برنامه راه اقتصادی ارائه می‌کنم که از همان روز اول بتوانیم بازسازی ایران را آغاز کنیم، ایرانی نیرومند، آزاد، ایرانی شکوفاتر از همیشه.
هیچ تردیدی نداشته باشید که نخستین هدف ما بازگرداندن رفاه و عزت به ملت ایران است. اما این قدم پیامی به جهان نیز مخابره می‌کند، ایرانی آزاد آماده همکاری و مشارکت تجاری است، نه از راه وعده‌های توخالی این رژیم فاسد و نه از طریق توافق‌های کوتاهی که دیکتاتور‌ها به واسطه آن ثروتمندتر می‌شوند بلکه به واسطه خلق فرصت‌های واقعی، فرصت برای سرمایه‌گذاری، فرصت برای مشارکت و فرصتی برای موفقیت در بازسازی کشوری پرشور و دموکراتیک. این تنها مسیر واقعی پیش‌رو است برای ایران و برای همه کسانی که می‌خواهند بخشی از آینده آن باشند.
شاهزاده رضا پهلوی در بخش پرسش و پاسخ نیز به محور‌هایی درباره «پروژه شکوفایی ایران» پرداختند که گزیده آن را در ادامه می‌خوانید:
«من در ابتدا باید اشاره کنم که بهترین کاری که می‌توان برای آینده بهتر کرد اینست که باید آرزو داشت و آینده‌نگر بود، برنامه داشت و در نتیجه باید به طور مشخص بدانیم که می‌خواهیم چه کاری انجام دهیم و نقشه راه داشته باشیم. امروز مشکل و چالش اینست که چگونه می‌توانیم حداکثر مشارکت را با یکدیگر داشته باشیم تا بتوانیم بعد از این رژیم، یک حکومت سکولار و دموکراتیک داشته باشیم. ما‌ایده‌های متفاوت داریم و نظرات سیاسی متفاوت داریم، اما وقتی که بحث منافع ملی به میان می‌آید باید همه تفاوت‌ها را کنار بگذاریم و دور یکدیگر جمع بیاییم. ما باید باور داشته باشیم ما ملتی دارین که می‌خواهد آینده را بسازد و این تمام تلاشی است که من در سال‌های گذشته کرده‌ام؛ من سعی کرده‌ام همه را برای دموکراسی و حقوق بشر دور هم گرد بیاورم.
من همیشه گفته‌ام جدای از کار سیاسی که انجام می‌دهیم، چگونه می‌توانیم همه استعداد‌ها، خلاقیت‌ها و پشتکار‌ها را دور هم جمع کنیم تا بتوانیم یک راه‌حل پیدا کنیم. من با این‌ایده شروع کردم که با بسیج متخصصان مختلف که با پیشنهاداتی در زمینه‌های مختلف پیش می‌آیند، در همه محور‌ها این گفتگو را آغاز کرد؛ از پزشکی تا مسائل اقتصادی.
(قسمت اول)
#سازمان_مشروطه_ایران
«ایران‌نما»
آریامهر در بندرعباس
اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی
‎#بندرعباس
‎#سازمان_مشروطه_ایران
07.05.202517:19
محمدرضا عاملی تهرانی از بنیانگذاران مکتب پان‌ایرانیسم، از اعضای برجسته حزب پان‌ایرانیست و از بزرگترین اندیشمندان و دولتمردان دوران پهلوی بود. او همچنین وزیر اطلاعات و جهانگردی و وزیر آموزش و پرورش در دوره محمدرضا شاه فقید بود.

محمدرضا عاملی تهران در هجدهم اردیبهشت‌ماه ۵۸ و در پروژه نخبه‌زدایی از ایران توسط انقلابیون پنجاه‌وهفتی اعدام شد.
۲)
«ایران‌نما»

تا کجا می‌بَرَد این نقشِ به دیوار مرا؟
تا بدانجا که فرو می‌ماند
چشم از دیدن و
لب نیز ز گفتار مرا
«شفیعی کدکنی»


مدرسه‌ی چهارباغ اصفهان
عکاس: قاسم بانشی
#سازمان_مشروطه_ایران
«ایران‌نما»

قنات قصبه گناباد نمادی از نبوغ مهندسی ایرانیان باستان در مدیریت پایدار منابع آب‌ است؛
در زمانی که ایران با بحران خشکسالی دست‌وپنجه نرم می‌کند، یادآوری این سازه‌ها نشان می‌دهد که راه برون‌رفت از بحران، بازگشت به تفکر سازگار با طبیعت و بهره‌برداری هوشمندانه از منابع موجود است.

#سازمان_مشروطه_ایران

@mashrootehorg
‏«ایران‌نما»
بر اساس اصل چهارم انقلاب شاه و ملت، کارگران به وسیلهٔ سندیکاهای خود، و بر پایهٔ قراردادهای جمعی، بدون دخالت دولت در سود خالص واحدهای صنعتی شریک شدند. حذف فاصله طبقاتی از اهداف این طرح بوده و سبب شد تا کارگران محیط کار را همچون خانه خود دانسته و برای تولید با کیفیت ترغیب شوند.
#سازمان_مشروطه_ایران
30.04.202518:33
🔹بخش دوم سخنرانی #شاهدخت_نور_پهلوی در کنفرانس «نوفدی»

هرگز فراموش نکنیم که خدمات درمانی به شدت منحصر به فرد است و پشت هر آماری یک انسان واقعی وجود دارد؛ مادران، پدران و فرزندانی که شایسته کرامت انسانی بدون ترس از ورشکستگی مالی ناشی از ابتلا به بیماری هستند.
اصلاح سیستم درمان ایران نه تنها یک سیاستگذاری بلکه یک چالش و یک امر ضروری ملی است. موفقیت در این امر پیام مهمی به دنیا مخابره خواهد کرد که ایران به ارزش‌های عدالت، زندگی و رفاه تمامی شهروندان  پایبند است.»

@mashrootehorg
Переслав з:
Reza Pahlavi - Official avatar
Reza Pahlavi - Official
29.04.202517:36
‏سه روز از فاجعه هولناک بندرعباس گذشته، و جمهوری اسلامی طبق رویه همیشگی‌اش، به‌جای پاسخگویی و شفاف‌سازی، مسیر سرکوب،‌ دروغ و پنهانکاری را پیش گرفته است. نه علت انفجار را می‌گوید؛ نه آمار واقعی جان‌باختگان را اعلام می‌کند. عمق فاجعه و حقیقت، عامدانه از مردم دزدیده شده است.

‏ملت ایران حق دارد بداند کدام «محموله بسیار خطرناک» بدون اظهارنامه گمرکی، به اسم کالای معمولی وارد کشور شده و در بندر، انبار شده است. آنچه در بندرعباس رخ داد، یک حادثه تصادفی یا خطای انسانی نبود؛ بلکه یک جنایت سازمان‌یافته بود، از جنس زنجیره‌ی جنایت‌هایی که این رژیم و بانیانش از سینما رکس تا امروز مرتکب شده‌اند. جمهوری اسلامی نه‌تنها ارزشی برای جان ایرانیان قائل نیست، بلکه بی‌رحمانه از مردم به‌عنوان سپر انسانی برای رسیدن به اهداف شوم و پلید خود استفاده می‌کند.

‏ملت ایران، ۴۶ سال است که با انفجار زندگی می‌کند. برای ایران و ایرانی، هیچ ماده‌ای مرگبارتر و خطرناک‌تر از جمهوری اسلامی و رهبری فاسدش نیست.

‏برای پایان دادن به این ظلم و ویرانی، باید به‌پا خیزیم، متحد شویم و کشور، جان و آینده‌مان را از چنگ این جانیان، این دشمنان قسم‌خورده‌ی ایران و انسانیت، نجات دهیم.

@OfficialRezaPahlavi
Показано 1 - 24 із 95
Увійдіть, щоб розблокувати більше функціональності.