دنباله و اخرین قسمت:
جنگ طلبان و ویرآنی خواهان، برای نابودی ایران به انزوا و سیاه کردن کشور در افکار عمومی دنیا نیاز دارند و حکومت باید هم با مذاکره، به دنیا عقلانیت و هنر و قدرت نشان دهد و هم با رعایت حقوق شهروندی و حقوق بشر و کوتاه کردن دست نهادهایی که با ایراد اتهام و پرونده سازی آزار سیستماتیک ایجاد می کنند، دستاویزهای مورد نیاز ویرانی طلبان را فراهم نکند.
اکنون دو گروه علیه روند مذاکره ایران با آمریکا و غرب، سخت فعالند و دسیسه می کنند: ۱- ویرانی طلبانی که منتظرند سوار بر تانکهای آمریکایی و اسرائیلی به ایران بیایند و سوار قدرت شوند.
۲- اسرائیل، روسیه و بعضی از همسایگان که منتظر ضعیف شدن ایران هستند و هر کدام بر حسب دلایل خاص خودشان مخالف مذاکراه اند و تصور میکنند تشدید تضاد ایران و آمریکا به سود آنان است. بنابراین شما هم به عنوان یک روشنفکر وطن پرست و مردم گرا باید از این سو مراقب باشید در دام این جریانات نیفتید.
در فراز دیگری آورده اید: 《فکر نمی کنید همین تناقض و بازی در زمین غرب و همسوییها با غرب است که زمینه های فشار هر چه بیشتر به کشور و ملت را فراهم می سازد و سبب گردیده است آمریکا و اسرائیل بر روی شکاف اجتماعی ما بیش از اندازه سرمایه گذاری کرده، آنها را آنچنان جسور کرده است که پیوسته ما را تهدید کنند؟》
دست کم در مورد دیدگاهها و نظرات خودم متوجه نشدم تناقض در کجاست؟ آیا حمله به فرمان جبارانه ترامپ و موافق مذاکره بودن تناقض آلود است؟ آیا اگر کسی از حقوق بشر و مذاکره سخن بگوید بازی در زمین غرب و همسویی با غرب است؟
اما با این عبارت شما که آمریکا و اسرائیل بر روی شکاف اجتماعی ما سرمایهگذاری کردهاند و از مشاهده این وضعیت گستاخ شدهاند و پیوسته ما را تهدید میکنند کاملا موافقم و اتفاقاً معتقدم شکاف را نه مردم و گروههای فاقد قدرت بلکه صاحبان قدرت به وجود آوردهاند و حتی از ۱۴ قرن پیش هم عقب تر هستند. آموزه قرآن است که اگر میخواهید با دشمنان بیرونی مقابله کنید شرطش این است که در میان خودتان مداراگر و مهربان باشید(فتح/۲۹). صاحبان اگر دیندار بودند باید به این اصل پایبند باشند نه اینکه با دشمن بیرونی در جدال باشند و ناراضیان داخلی را به جای شنیدن سخنشان و تحمل و مدارا، زندان و محصور کنند. اگر حکومت خود را دینی می داند همین اصل 《أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ》 را باید رعایت می کرد و دست کم در شرایط تهدیدات سخت، بخاطر همبستگی ملی هم که شده بسیاری از زندانیان و محصورین را آزاد می کردند، کاهش گرانی و فقر را در اولویت سیاست داخلی و خارجی و اقتصادی قرار می دادند، بودجه نهادهای سرباری را حذف و صرف معیشت مردم می کردند و..
با مهر و دعا
عمادالدین باقی
سهشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳