Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
فناوری فوری📡 avatar
فناوری فوری📡
فناوری فوری📡 avatar
فناوری فوری📡
مدیر دیپ‌مایند گوگل درباره آینده جمینای و خودآگاهی هوش مصنوعی صحبت کرد

🔹«دمیس هاسابیس»، مدیرعامل دیپ‌مایند و برنده نوبل ۲۰۲۴، در مصاحبه جدیدی درباره آینده هوش مصنوعی، هوش جامع مصنوعی (AGI) و خودگاهی این فناوری صحبت کرده است.
🔹دمیس هاسابیس در مصاحبه با برنامه ۶۰ دقیقه گفت در ۲ سال اخیر باتوجه‌به جذب منابع و استعدادهای بیشتر به حوزه هوش مصنوعی، این فناوری با سرعتی بیش از انتظار پیشرفت کرده است. او همچنین گفت دیپ‌مایند دارد روی آموزش کار می‌کند تا بتواند در آینده کارهایی مانند رزرو بلیت را انجام دهد.
🔹دمیس هاسابیس در این مصاحبه نظرات قبلی خود را تکرار کرد؛ به‌زعم او هوش جامع مصنوعی ظرف ۵ تا ۱۰ سال آینده از راه خواهد رسید. او با اشاره به سال ۲۰۳۰ می‌گوید: «ما سیستمی خواهیم داشت که واقعاً همه‌چیز اطراف شما را به روش‌های بسیار ظریف و عمیق می‌فهمد و به‌نوعی در زندگی روزمره شما تعبیه شده است.»
🖥 @IT_Fouri
ابداع روشی جدید برای شناسایی نانوپلاستیک‌ها در مایعات بدن

🔹پژوهشگران پلتفرم حسگری طراحی کردند که با استفاده از نور لیزر نانوپلاستیک‌ها را در مایعات بدن شناسایی و ترکیبات آن‌ها را تجزیه‌وتحلیل می‌کند.
🔹میکروپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها، که از میکروپلاستیک‌ها هم ریزتر هستند، می‌توانند از راه‌های مختلف مانند مصرف غذا یا استنشاق وارد بدن انسان شوند. بخش زیادی از آن‌ها از بدن دفع می‌شود؛ اما برخی از ذرات هم در بدن باقی می‌مانند و در اندام‌ها، جریان خون و سایر مایعات بدن تجمع می‌کنند.
🔹طرح بریج نانو - ویژن (BRIDGE Nano-VISION) که ۲ سال پیش با همکاری استارتاپ برِیو آتالیتیکس (BRAVE Analytics) راه‌اندازی شد، پیامدهای احتمالی نانوپلاستیک‌ها در زمینه چشم‌پزشکی را بررسی کرد.
🖥 @IT_Fouri
🍏چه انتظاراتی از اپل واچ سری ۱۱ داریم؟ مروری بر قابلیت‌های احتمالی

🔹اپل واچ، مانند و دیگر محصولات این برند، همواره سوژه‌ای پرطرفدار برای تحلیلگران و افشاگران فناوری بوده. باتوجه‌به نظم همیشگی اپل در عرضه محصولات، بسیاری انتظار دارند اپل واچ سری ۱۱ پاییز ۲۰۲۵ رونمایی شود. در ادامه انتظارات خود از واچ سری ۱۱ را با نگاهی به شایعات بررسی می‌کنیم.
🖥 @IT_Fouri
🔥 ریمستر بازی Elder Scrolls IV: Oblivion فردا به صورت رسمی معرفی خواهد شد.
🖥 @IT_Fouri
⏺ موتورسیکلت برقی؛ گام مشترک شرکت کروز و گروه بهمن در برقی‌سازی حمل‌ونقل شهری

🔹شرکت کروز با همکاری گروه بهمن و زیرمجموعه آن، ایران دوچرخ، نخستین موتورسیکلت برقی بومی‌سازی‌شده را ارائه کرد. این محصول با تمرکز بر کاهش آلایندگی، بهینه‌سازی مصرف انرژی و پاسخ‌گویی به نیازهای عملیاتی سازمان‌ها طراحی و توسعه یافته است.
🔹این موتورسیکلت برقی بر پایه‌ یک پلتفرم اختصاصی توسعه یافته است که تمام اجزای آن، از سیستم محرکه الکتریکی تا طراحی صنعتی، توسط شرکت کروز طراحی و مهندسی شده‌اند. کروز مسئولیت طراحی ماژول‌های کلیدی مانند سیستم مدیریت باتری (BMS)، واحد کنترل مرکزی، ماژول‌های کنترل بدنه (BCM) و قطعات تزئینی را بر عهده داشته است.
🖥 @IT_Fouri
📱 «وان‌پلاس 13T» با دوربین سونی و تراشه اسنپدراگون آمد

🔹چند روز قبل از مراسم رونمایی، مشخصات تازه‌ای از گوشی وان‌پلاس 13T به دست رسانه‌ها رسیده است. این گوشی جدید چینی روز ۲۴ آوریل (سوم اردیبهشت) رسما معرفی خواهد شد.
🔹گوشی وان‌پلاس 13T همانند گوشی وان‌پلاس 13 به تراشه اسنپدراگون ۸ الیت مجهز خواهد شد. به این ترتیب مهم‌ترین ویژگی گوشی جدید پیش از رونمایی مشخص شد.
🔹دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با لنز سونی در کنار یک دوربین تله‌فوتوی ۵۰ مگاپیکسلی کار تصویربرداری را در این گوشی به عهده دارند. دوربین تله‌فوتوی گوشی وان‌پلاس، از توان زوم دو برابری اپتیکال و زوم چهار برابر دیجیتال بدون اتلاف برخوردار است.
🖥 @IT_Fouri
🚘باارزش ترین برند‌های خودروسازی

🔹در گالری بالا باارزش‌ترین شرکت‌های خودروسازی دنیا را می‌بینید.
🔹
🖥 @IT_Fouri
🔭تصویر روز ناسا: جیمزوب نمایی خیره‌کننده از یک حلقه کامل اینشتین ثبت کرد

🔹در تصویر روز ناسا، یک کهکشان می‌بینید یا دو تا؟ در نگاه اول فقط یک کهکشان دیده می‌شود اما در واقع ۲ کهکشان در تصویر حضور دارند. یکی از سناریوهای رایج برای چنین منظره‌ای این است که کهکشان کوچک‌تر با کهکشان بزرگ‌تر برخورد کرده و در مرکز آن جای بگیرد. در تصویر امروز ناسا، با پدیده‌ای بسیار نادرتر روبه‌رو هستیم!
🔹در این تصویر که با تلسکوپ فضایی جیمز وب ثبت شده، کهکشان بیضوی کم‌نورِ مرکزی در واقع بسیار به ما نزدیک‌تر از کهکشان مارپیچی آبی-قرمزرنگی است که پیرامون آن دیده می‌شود. این شرایط زمانی رخ می‌دهد که ۲ کهکشان، یکی نزدیک و دیگری بسیار دور، در یک راستا نسبت به ما قرار بگیرند.
🔹در این حالت، گرانش کهکشان نزدیک‌تر می‌تواند نور کهکشان دورتر را خم کرده و آن را در اطراف خود حلقه کند. این پدیده که به آن عدسی گرانشی گفته می‌شود، نتیجه انحنای فضا-زمان بر اثر جرم زیاد کهکشان جلویی است.
🖥 @IT_Fouri
یک شگفتی کوانتومی؛ مشاهده مغناطیس تک‌بُعدی نادر در یک ترکیب فلزی

🔹در یک شگفتی کوانتومی، مغناطیس تک‌بُعدی نادر در یک ترکیب فلزی مشاهده شد که مشاهده این رویداد در فلزات می‌تواند منجر به کشف دسته جدیدی از مواد کوانتومی شود.
🖥 @IT_Fouri
نمونه عکس‌های گرفته شده با گوشی Vivo X200 Ultra
🖥 @IT_Fouri
طرح آموزش هوش مصنوعی به یک میلیون دانش‌آموز ایرانی آغاز شد

🔹«مجتبی علیزاده»، دستیار معاون علمی رئیس‌جمهور، از آغاز رسمی طرح آموزش هوش مصنوعی به یک میلیون دانش‌آموز ایرانی خبر داد. این برنامه که با همکاری وزارت آموزش و پرورش اجرایی می‌شود، از اردیبهشت ۱۴۰۴ به صورت رایگان در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.
🔹علیزاده با تأکید بر هدف اصلی این طرح، یعنی ارتقای آگاهی عمومی و توانمندی جامعه در حوزه هوش مصنوعی، اعلام کرد: «این برنامه به‌صورت هوشمندانه و جذاب برای دانش‌آموزان ۷ تا ۱۵ سال طراحی شده و شامل آموزش‌های تئوری و عملی است.»
🔹او افزود: «در گام نخست، علاوه بر آموزش یک میلیون دانش‌آموز، زمینه تربیت ۱۰۰ هزار معلم نیز فراهم می‌شود تا بتوانند با فناوری هوش مصنوعی آشنا شده و تعامل بهتری با دانش‌آموزان داشته باشند.»
🔹علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت رسمی این طرح، در دوره‌های آموزشی هوش مصنوعی ثبت‌نام کنند.
🖥 @IT_Fouri
21.04.202512:13
🎥 ایران رتبه ۶ جهانی در علم نانو

🔹تولید ۱۷۰۰ محصول فناورانه
🔹 دبیر ستاد فناوری نانو در گفت‌و‌گو با تسنیم:
🔹ایران از کشوری که رتبه‌اش در انتشار مقالات نانو در ابتدای برنامه حدوداً ۵۱ دنیا بود، اکنون به جایگاه ششم جهان در این شاخص رسیده‌ است.
🔹تا پایان سال ۱۴۰۳، حدود ۴۴۰ شرکت دارای محصول فناورانه نانویی مورد تأیید ستاد نانو در کشور فعال بودند که بیش از ۱۷۰۰ محصول دارای تأییدیه «نانومقیاس» تولید کرده‌اند.
🔹در سال ۱۴۰۲، حجم فروش محصولات نانویی حدود ۶۲ هزار میلیارد تومان بوده است؛ براساس اطلاعات استخراج‌شده از گمرک و سامانه دانش‌بنیان معاونت علمی در سال ۱۴۰۲، محصولات نانویی به ۴۹ کشور صادر شده است.
🖥 @IT_Fouri
هوش مصنوعی سیاراتی را که‌ می‌توانند میزبان حیات باشند، پیدا می‌کند

🔹یک الگوریتم یادگیری ماشینی، ۴۴ منظومه ستاره‌ای را شناسایی کرده است که گمان می‌رود سیارات فراخورشیدی مشابه زمین را در خود جای داده باشند که هنوز انسان آنها را ردیابی نکرده است.
🔹محققان در سوئیس یک مدل هوش مصنوعی ساخته‌اند تا جهان‌های بالقوه قابل سکونت را که از دید انسان پنهان شده‌اند، کشف کند.
🖥 @IT_Fouri
هکرها سیستم‌های هاستینگ امن ضد گلوله روسیه را به تسخیر خود درآوردند!

🔹در خبری تکان‌دهنده که زنگ خطر را برای امنیت سایبری جهانی به صدا درآورده، کارشناسان امنیتی فاش کردند که هکرها و مجرمان سایبری عملا کنترل سیستم‌های هاستینگ ضد گلوله روسیه معروف به Proton۶۶ را به دست گرفته و آن را به مرکز فرماندهی و انتشار انواع بدافزارهای ویرانگر خود تبدیل کرده‌اند!
🔹میزبانی ضد گلوله به سرویس‌هایی اطلاق می‌شود که عمداً چشم خود را بر فعالیت‌های غیرقانونی کاربرانشان می‌بندند و در برابر درخواست‌های قانونی برای حذف محتوا یا افشای اطلاعات مقاومت می‌کنند؛ پناهگاهی که حالا خود به تهدید تبدیل شده است!
🔹اگرچه هیچ سرویسی واقعا ضد گلوله نیست، اما موقعیت مکانی Proton۶۶ در روسیه، آن را تا حدی از دسترس نهادهای قانونی غربی دور نگه داشته است. با این حال، گزارش Trustwave نشان می‌دهد که این “پناهگاه امن” حالا به صورت فعال توسط مجرمان برای آسیب رساندن به دیگران مورد استفاده قرار می‌گیرد.
🖥 @IT_Fouri
ای‌دیتا اولین کارت حافظه SD 8.0 Express جهان را معرفی کرد؛ سرعت خواندن ۱۶۰۰ مگابایتی

🔹ای‌دیتا کارت حافظه Premier Extreme SD 8.0 Express را در نسخه‌ای ۵۱۲ گیگابایتی معرفی کرد؛ انتظار می‌رود با رشد بازار این فناوری جدید، گزینه‌های ذخیره‌سازی بیشتری در دسترس قرار بگیرد. فناوری SD Express سال ۲۰۱۸ با استاندارد SD 7.0 معرفی شد اما اکنون در سال ۲۰۲۵ این کارت‌های فوق سریع کاربردهای عمومی پیدا کردند که بیشتر به‌دلیل معرفی نینتندو سوییچ ۲ است.
🔹کارت حافظه جدید Premier Extreme SD 8.0 Express به رابط PCIe Gen3 x2 و پروتکل NVMe مجهز شده که حداکثر سرعت خواندن و نوشتن تا ۱۶۰۰ و ۱۲۰۰ مگابایت‌بر‌ثانیه فراهم می‌کند. در مقام مقایسه این کارت حافظه جدید دوازده برابر سریع‌تر از کارت‌های حافظه UHS-I، چهار برابر سریع‌تر از UHS-II و دو برابر سریع‌تر از SD EXPRESS 7.0 است.
🔹 هنوز قیمت این محصول را اعلام نکرده اما باتوجه‌به فناوری جدیدش و حافظه ۵۱۲ گیگابایتی انتظار می‌رود قیمت بالایی داشته باشد.
🖥 @IT_Fouri
نتیجه یک نظرسنجی: اکثر کاربران باتری گوشی خود را با رسیدن به ۳۸ درصد شارژ می‌کنند

🔹از ۲ هزار کاربر آمریکایی نشان می‌دهد اکثر افراد زمانی دچار اضطراب می‌شوند که شارژ گوشی‌شان به ۳۸ درصد می‌رسد. این حالت که به اضطراب باتری معروف شده، در نسل Z شدت بیشتری دارد و آنها از حدود ۴۴ درصد نگران خالی‌ شدن شارژ باتری می‌شوند و اقدام شارژ گوشی می‌کنند.
🔹در مقابل، حدود ۳۴ درصد کاربران زمانی گوشی خود را شارژ می‌کنند که باتری به ۲۰ درصد رسیده باشد. ۱۳ درصد نیز در حالت پرریسک‌تری عمل می‌کنند و اجازه می‌دهند شارژ به کمتر از ۱۰ درصد برسد. جالب اینکه ۲۴ درصد کاربران نیز گوشی را حتی قبل از رسیدن به ۵۰ درصد، دوباره شارژ می‌کنند.
🔹براساس یافته‌های نظرسنجی، نسل قدیمی‌تر یا همان بومرها در این زمینه آرام‌ترند و معمولاً تا زمانی که باتری به حدود ۳۴ درصد نرسد، اقدام شارژ نمی‌کنند. همچنین ۳۹ درصد کاربران تصمیم خود را براساس شکل نمایش آیکون باتری روی نوار وضعیت بالای صفحه می‌گیرند ولی ۶۱ درصد دقیقاً به عدد درصد شارژ نگاه می‌کنند./دیجیاتو
🖥 @IT_Fouri
تحقیق جدید: آلودگی هوا و نور شبانه می‌تواند ریسک سرطان تیروئید را در کودکان افزایش دهد

🔹نتایج مطالعه‌ای تازه از دانشگاه «ییل» نشان می‌دهد قرارگرفتن در معرض آلودگی هوا با ذرات معلق ریز (PM2.5) و نور مصنوعی محیط سرباز در شب (O-ALAN) در دوران پیش از تولد تا یک‌سالگی می‌تواند با افزایش ریسک ابتلا به سرطان تیروئید در کودکان و نوجوانان همراه باشد.
🔹این مطالعه که با همکاری چندین دپارتمان دانشگاه ییل و مؤسسات پژوهشی دیگر در ایالات متحده انجام شده، اولین بار به‌طور گسترده ارتباط این ۲ آلاینده محیطی و بروز سرطان تیروئید در گروه سنی کودکان و نوجوانان را بررسی کرده است.
🔹پژوهشگران اطلاعات ۷۳۶ کودک مبتلا به سرطان تیروئید و ۳۶ هزار و ۸۰۰ کودک سالم هم‌سن را در ایالت کالیفرنیا تحلیل کردند. آنها دریافتند در مناطقی که آلودگی ذرات PM2.5 بالا بود، احتمال ابتلا به سرطان تیروئید تا ۷ درصد افزایش یافته و در مناطقی با نور مصنوعی بالا در ساعات شب، این احتمال بین ۲۳ تا ۲۵ درصد بیشتر بوده است.
🖥 @IT_Fouri
21.04.202511:06
سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی تصویب شد

🔹«سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی» با محوریت استراتژی‌های ۱۰ ساله برای توسعه این حوزه راهبردی در جلسه ۵۲۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد.
🔹سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی برای یک افق ۱۰ ساله در شش بخش شامل اصول و مبانی ارزشی، چشم‌انداز، اهداف کلان و شاخص‌های ارزیابی، راهبردها و اقدامات ملی، حوزه‌های اولویت‌دار و ساز و کار اجرایی‌سازی و نظارت بر اجرا سند مورد تصویب قرار گرفت.
🖥 @IT_Fouri
غوغای کمپانی CATL در معرفی 3 باتری جدید/ خبری از سوختن نیست، در منفی 40 درجه هم فعال است!
🖥 @IT_Fouri
🛑 هوش مصنوعی به صورت رایگان و بدون محدودیت.

🔹 هوشک، پلتفرم پیشرو در زمینه هوش مصنوعی فارسی، اعلام کرده است که تمامی مدل‌های پایه خود از جمله Gemini، ChatGPT و Claude را به صورت رایگان و بدون محدودیت در دسترس کاربران قرار داده است.
🔹هوش مصنوعی جز جدایی ناپذیر زندگی امروز است که در حل پرسش‌هایی مانند نوسان قیمت‌ طلا و ارز، ارائه اطلاعات پزشکی، و تحلیل داده‌های تخصصی نقش مهمی را ایفا می‌کند.
🔹این تصمیم با هدف افزایش دسترسی عمومی به فناوری هوش مصنوعی و فراهم آوردن امکان بهره‌مندی عموم مردم از این ابزارهای نوین اتخاذ شده است.
🔹ورود به سایت هوشک نصب از کافه بازار دانلود مستقیم نسخه اندروید
🖥 @IT_Fouri
به نظر می‌رسد که حجم نسخه ریمستر بازی The Elder Scrolls IV: Oblivion روی کنسول ایکس‌باکس، ۱۲۰ گیگابایت باشد.
🖥 @IT_Fouri
با گوگل Photos حالا عکس‌ها را بعد از ثبت به Ultra HDR ارتقا دهید

🔹قابلیت Ultra HDR به‌تازگی در نسخه ۷.۲۴.۰ Google Photos برای برخی کاربران فعال شده است. این قابلیت به شما اجازه می‌دهد بعد از ثبت تصاویر معمولی آنها را با استفاده از گزینه جدیدی در بخش Adjust به Ultra HDR ارتقا دهید. این قابلیت می‌تواند گام بزرگی در ویرایش و اشتراک‌گذاری حرفه‌ای‌تر عکس‌ها از طریق Google Photos باشد.
🔹اضافه‌ شدن قابلیت ارتقای عکس به Ultra HDR در Google Photos می‌تواند تجربه تصویری کاربران را به سطح جدیدی ببرد. این ویژگی بدون نیاز به تجهیزات خاص، به‌سادگی از طریق اپلیکیشن قابل‌استفاده است و باعث می‌شود حتی عکس‌های ساده، جلوه‌ای حرفه‌ای روی نمایشگرهای HDR پیدا کنند.
🖥 @IT_Fouri
🔋 نتیجه یک نظرسنجی: اکثر کاربران باتری گوشی خود را با رسیدن به ۳۸ درصد شارژ می‌کنند

🔹از ۲ هزار کاربر آمریکایی نشان می‌دهد اکثر افراد زمانی دچار اضطراب می‌شوند که شارژ گوشی‌شان به ۳۸ درصد می‌رسد. این حالت که به اضطراب باتری معروف شده، در نسل Z شدت بیشتری دارد و آنها از حدود ۴۴ درصد نگران خالی‌ شدن شارژ باتری می‌شوند و اقدام شارژ می‌کنند.
🔹در مقابل، حدود ۳۴ درصد کاربران زمانی گوشی خود را شارژ می‌کنند که باتری به ۲۰ درصد رسیده باشد. ۱۳ درصد نیز در حالت پرریسک‌تری عمل می‌کنند و اجازه می‌دهند شارژ به کمتر از ۱۰ درصد برسد. جالب اینکه ۲۴ درصد کاربران نیز گوشی را حتی قبل از رسیدن به ۵۰ درصد، دوباره شارژ می‌کنند.
🔹براساس یافته‌های نظرسنجی، نسل قدیمی‌تر یا همان بومرها در این زمینه آرام‌ترند و معمولاً تا زمانی که باتری به حدود ۳۴ درصد نرسد، اقدام شارژ نمی‌کنند. همچنین ۳۹ درصد کاربران تصمیم خود را براساس شکل نمایش آیکون باتری روی نوار وضعیت بالای صفحه می‌گیرند ولی ۶۱ درصد دقیقاً به عدد درصد شارژ نگاه می‌کنند.
🖥 @IT_Fouri
ای‌دیتا اولین کارت حافظه SD Express 8.0 جهان را با سرعت خواندن ۱.۶ گیگابایت بر ثانیه معرفی کرد

🔹 ای‌دیتا از اولین کارت حافظه SD Express 8.0 خود رونمایی کرد که سرعت خواندن ۱.۶ گیگابایت بر ثانیه (۱۶۰۰ مگابایت) را ارائه می‌دهد. این کارت ۵۱۲ گیگابایتی با پشتیبانی از استانداردهای U3 و V30، تا ۱۲ برابر سریع‌تر از نسل قبلی است و گزینه‌ای عالی برای ضبط ویدیوهای 4K و انتقال سریع داده‌هاست.
🖥 @IT_Fouri
Показано 1 - 24 из 792
Войдите, чтобы разблокировать больше функциональности.