Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران avatar

کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران

آدرس سایت: www.asi.ir
پیج اینستاگرام:
astronomical.society.iran
ایمیل:
info.asiac.ir@gmail.com
Рейтинг TGlist
0
0
ТипПубличный
Верификация
Не верифицированный
Доверенность
Не провернный
Расположение
ЯзыкДругой
Дата создания каналаЛют 09, 2025
Добавлено на TGlist
Лют 17, 2025

Популярные публикации کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران

10.04.202508:19
📷گزارش هجدهمین همایش ملی نجوم و اخترفیزیک ایران
10.04.202508:15
📸گزارش تصویری هجدهمین همایش ملی نجوم و اخترفیزیک ایران
13.04.202520:12
🪐روز نجوم- اطلاعیه شماره ۲

هفته نجوم ۱۴۰۴؛ “آسمان شب، آموزش و ترویج علم”

با توجه به تقارن روز جهانی نجوم در سال ۱۴۰۴ با گرامیداشت روز معلم، شعار این رویداد مهم با محوریت آموزش و ترویج علم نجوم انتخاب شد تا گروه‌های مختلف در سراسر ایران بتوانند با الهام از این شعار، برنامه‌های متنوع و اثرگذاری را برای علاقه‌مندان به آسمان شب برگزار کنند.

خسرو جعفری‌زاده، مسئول کارگروه ترویجی کمیته آماتوری، با اعلام این خبر افزود:
«شعار هفته و روز نجوم ۱۴۰۴ “آسمان شب، آموزش و ترویج علم” تعیین شده است. امسال برای روزهای هفته، نام جداگانه‌ای در نظر گرفته نشده تا گروه‌ها با آزادی عمل و خلاقیت بیشتر، برنامه‌های خود را طراحی و اجرا کنند.»

وی با اشاره به برگزاری هفته نجوم از ۸ تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ و روز نجوم در ۱۲ اردیبهشت ادامه داد:
«از تمامی گروه‌های نجومی در سراسر کشور دعوت می‌کنیم برای ثبت برنامه‌های خود در سامانه آنلاین ویژه هفته و روز جهانی نجوم اقدام کنند. به این ترتیب، هماهنگی‌های لازم با کمیته آماتوری انجام خواهد شد تا اطلاع‌رسانی برنامه‌ها به بهترین شکل ممکن صورت گیرد.»

جعفری‌زاده همچنین خبر داد که به‌زودی جلسات هماهنگی با مسئولین برگزارکننده هفته و روز نجوم برگزار خواهد شد و در جریان این جلسات، از پوستر رسمی هفته نجوم ۱۴۰۴ رونمایی خواهد شد.

لینک ثبت برنامه‌های روز و هفته نجوم در سراسر کشور:
🔸 https://survey.porsline.ir/s/zTLMLgcm

راه‌های ارتباطی:
کانال تلگرام: @iranastronomer
ایمیل: info.asiac.ir@gmail.com
وب‌سایت انجمن نجوم ایران: www.asi.ir
10.04.202508:14
«گامی نو در نجوم ایران»
همکاری فعالان نجوم آماتوری و اعضای حرفه ای در توسعه فعالیت‌های علمی، ترویجی، کارآفرینی و بین المللی


هجدهمین همایش ملی نجوم و اخترفیزیک ایران از ۱۶ تا ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار شد. این رویداد علمی با حضور اساتید برجسته داخلی و بین‌المللی و ارائه‌های علمی متنوع همراه بود که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به حضور آقای ارک میکائیلیان از ارمنستان و رصدخانه بیوراکان اشاره کرد.

نکته برجسته این همایش، معرفی و ارائه رسمی فعالیت‌های آماتوری در ایران توسط کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران برای نخستین بار در یک همایش حرفه‌ای بود. در این ارائه که توسط سرکار خانم ندا جعفری، مدیر کمیته آماتوری، به دو زبان فارسی و انگلیسی انجام شد، جایگاه و ظرفیت‌های منجمان آماتور ایران در عرصه‌های آموزشی، پژوهشی و ترویجی به جامعه علمی کشور و میهمانان بین‌المللی معرفی شد. این اتفاق تاریخی نقطه عطفی برای تقویت ارتباط میان منجمان حرفه‌ای و آماتور و گسترش همکاری‌های مشترک در آینده به شمار می‌رود.

در حاشیه این همایش، نمایشگاه کارآفرینان حوزه نجوم کشور برای نخستین بار و به صورت آزمایشی برگزار شد. با توجه به ماهیت آزمایشی این نمایشگاه، تعداد محدودی از شرکت‌های فعال در حوزه‌های کارآفرینی نجومی حضور داشتند. هدف از این رویداد، ارزیابی ظرفیت‌ها و فراهم‌سازی زمینه برای برگزاری گسترده‌تر و پربارتر این نمایشگاه در سال‌های آینده بود. امید است با بهره‌گیری از تجربیات ارزشمند این دوره، در دوره‌های بعدی، شاهد حضور تعداد بیشتر و پررنگ‌تر مراکز، گروه ها و شرکت‌ها و تنوع بیشتر فعالیت‌های عرضه‌شده باشیم. این نمایشگاه میزبان طیف گسترده‌ای از علاقه‌مندان، از اساتید و دانشجویان تا مدیران پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی، فرهنگیان و منجمان آماتور بود.

همچنین، مراسم اهدای نخستین دوره جایزه علامه قطب‌الدین شیرازی نیز در این همایش برگزار شد و بر غنای علمی و فرهنگی رویداد افزود. حضور پررنگ گروه‌های آماتوری در کنار منجمان حرفه‌ای، نویدبخش آینده‌ای پربار و تعاملات ثمربخش‌تر میان این دو بخش از جامعه نجومی کشور است.

در ادامه و به‌دنبال این همایش، تفاهم‌نامه همکاری بین انجمن نجوم ایران و انجمن نجوم ارمنستان از سوی رؤسای محترم دو انجمن، جناب آقای دکتر معین مصلح و آقای پروفسور آرک میکائیلیان به امضا رسید که زمینه‌ساز توسعه همکاری‌های علمی و ترویجی مشترک میان دو کشور خواهد بود و افق‌های تازه‌ای را برای گسترش ارتباطات بین‌المللی جامعه نجومی ایران فراهم می‌آورد.


کانال تلگرام:
@iranastronomer
ایمیل:
info.asiac.ir@gmail.com
وب سایت انجمن:
www.asi.ir
29.03.202518:58
صدمین سال قانونی شدن تقویم در ایران
 
شب یازدهم فروردین 1304 در پنجمین دوره مجلس شورای ملی تصمیم مهمی برای تقویم رسمی کشور گرفته شد و پایه گذار تقویم هجری شمسی در ایران شد. با نگاه اول شاید این گونه به نظر برسد که تقویم هجری شمسی هزاران سال است مورد استفاده قرار گرفته است. ولی واقعیت این است که ما تا صد سال قبل تقویم رسمی در ایران نداشتیم. پیش از این تقاویمی از جمله هجری شمسی برجی و جلالی در ایران رایج بوده است ولی مکاتبات رسمی با درج تاریخ تقویم هجری قمری صورت می گرفت.
تصویب تقویم در مجلس شورای ملی با طرحی از حسن تقی زاده و محاسبات میرزا ابوالقاسم خان نجم صورت گرفته است. اگرچه نخستین بار میرزاعبدالغفارخان نجم الدوله اصفهانی نخستین فردی بود که به تقویم هجری شمسی در دوران سلطنت ناصرالدین شاه قاجار در سال 807 جلالی (1264 هجری شمسی) اشاره کرد. ولی قانونی کردن تقویم در ایران در دوره ای روی داد که مستشاران بلژیکی برای اداره امور مالیات و گمرکات به ایران آمدند و متوجه شدند تقویم خورشیدی در ایران به صورت رسمی باب نیست و از تقویم هجری شمسی برجی استفاده کردند. اگرچه نام ماه ها عربی بود و روزهای ماهها با عبور واقعی خورشید از برجهای دوازده گانه محاسبه می شد.
در شب 11 فروردین 1304 طرحی که از جلسات قبلی درباره اش بحث شده بود یعنی تبدیل بروج به ماه های فارسی مورد بررسی نمایندگان قرار گرفت و مفاد آن به رای گذاشته شد. حتی نام و اسامی جدید ماه ها که در زمان اشکانیان استفاده می شد مورد توافق نمایندگان قرار گرفت.
اصلاح تقویم در ایران به زمان سلطان ملکشاه سلجوقی باز می گردد و گروهی به سرپرستی حکیم عمر خیام نیشابوری نقش بسزایی در تصحیح تقویم داشتند. این تصحیحات منجر به دقت بالای تقویم شمسی شد و اکنون تقویم هجری شمسی بدون هیچ گونه خطایی با محاسبه تحویل سال و قاعده نوروز تحویلی منطبق با فصول مورد استفاده ما ایرانی ها قرار می گیرد. نکته جذاب در این تقویم تحویل سال و جشنیست که هر ایرانی در هر نقطه از دنیا آن را در یک لحظه گرامی می دارد.
با توجه به مقدار حدود 6 ساعت اضافه هر سال شمسی کبیسه های 4 ساله در تقویم هجری شمسی فراوانی بسیاری دارد ولی سال شمسی اعتدالی که مقدار متغییری است با کبیسه های 5 ساله اصلاح می شود تا ظرافت این تقویم را بیشتر مشخص کند.
انتظار می رود کبیسه 5 ساله بعدی در سال 1408 در تقویم هجری شمسی ظاهر شود.


کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران صدمین سال استخراج تقویم در ایران را گرامی می دارد.

@iranastronomer
Войдите, чтобы разблокировать больше функциональности.