Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
بنیاد ایرانشناسی آذربایجان شرقی avatar
بنیاد ایرانشناسی آذربایجان شرقی
بنیاد ایرانشناسی آذربایجان شرقی avatar
بنیاد ایرانشناسی آذربایجان شرقی
بزرگداشت عطار نیشابوری
     جوهر عطار در سودای عشق
    گویی از بحری و کانی دیگر است

معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی و
دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجه به مناسبت روز بزرگداشت شاعر و عارف بزرگ ایران، عطار نیشابوری برگزار می‌کند:

سخنرانان:
▪️ دکتر محمود عابدی (بررسی پیشینه برخی از اندیشه‌های عطار)
▪️ دکتر رضا اشرف‌زاده (مکتب عشق و عرفان در اندیشه عطار نیشابوری)
▪️ دکتر محمدعلی عباسیان (عطار و هویت انسان در منطق الطیر )
▪️ دکتر سید حامد موسوی (مفهوم زندگی از دیدگاه عطار بررسی)

🔹 کارنامه عطارپژوهی در دانشگاه پیام نور
🔹 رونمایی از کتاب عطار و معنای زندگی
🔹 عطار خوانی همراه با ارتباط تصویری از مزار عطار

زمان: دوشنبه ۲۵ فروردین ماه ساعت ۹ صبح

مکان: تهران، مینی سیتی، بلوار ارتش، خیابان نخل، سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور، سالن تصویر و رسانه

حضور مجازی:
http://webconf.pnu.ac.ir/farhangi

حامیان:
🔸انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران
🔸خانه کتاب و ادبیات ایران
🔸مؤسسهٔ پژوهشی میراث مکتوب
🔸مؤسسهٔ فرهنگی فارسنامه

@mirasmaktoob
.
13.03.202518:05
📷 برگزاری نشست جمع‌خوانی و شعرخوانی دیوان حکیم نظامی گنجه‌ای در شهرستان طارم استان زنجان به مناسبت سالروز بزرگداشت حکیم نظامی گنجه‌ای

در این برنامه از دو نفر از دانش‌آموزان فعال در حوزه شعر و ادبیات با اهدای جوایزی تجلیل شد.


#اطلاع_رسانی

🆔️ @VatanYolii
11.03.202516:59
یادداشت آقای دکتر طاهری خسروشاهی؛ریاست محترم بنیاد ایرانشناسی آذربایجان شرقی در پی درگذشت استاد برادران شکوهی


به نام خدا

مرگ چنین خواجه نه کاری است خرد...

دکتر سیروس برادران شکوهی؛ چهره ماندگار مطالعات مشروطه پژوهی و مورخ برجسته معاصر، امروز بیست و یکم اسفند ماه رخ در نقاب خاک پنهان کرد و جان گرامی به پدر آسمانی باز داد.
من دکتر برادران شکوهی را نخستین بار در سال‌های میانی دهه هفتاد و در دوران اشتغال در روزنامه مهد آزادی از نزدیک زیارت کردم.
البته پیشتر، با آثار و نوشته ها و سخنرانی های ایشان در مطبوعات و جراید به ویژه در نشست های مشروطه شناسی آشنا و مانوس بودم.
شاید از حسن اتفاق بود که محل کار من در روزنامه مهد آزادی، خلوت همنشینی با مرحوم استاد یحیی شیدا در یک اتاق بود.
استاد شیدا صفحه ترکی آذری روزنامه را منتشر می‌کرد و من در حوزه زبان و ادب فارسی مشغول فعالیت بودم.
روزهای پنجشنبه، پایتخت فرهنگی تبریز و  آذربایجان در ساختمان مهدآزادی بود.
غلامحسین فرنود هم برای تدوین مطالب مجله آدینه که یادگاری از احمد شاملو، غلامحسین ساعدی، صمد بهرنگی و...بود و اینک آخرین نفس‌های حیات خود را می‌کشید به جمع ما می‌پیوست و بسیاری از رجال فرهنگی تبریز برای دیدار با استاد شیدا و غلامحسین فرنود در این اتاق جمع می‌شدند. من کوچکترین و کم سن و سال ترین عضو جمع بودم. از کسانی که می آمدند از جمله سیروس برادران شکوهی و تنی چند از مفاخر فرهنگی و علمی تبریز معاصر بود که اغلب رخ در نقاب خاک کشیدند....
خدای عز و جل جمله را بیامرزاد...

ارتباط نزدیک من با زنده یاد برادران شکوهی در تدوین یادنامه‌هایی برای مفاخر ایران و تبریز و آذربایجان بود که به سعی و کوشش ناقابل اینجانب در دست اقدام و انجام بودند. این کارها مورد پسند استاد بود و تشویق می فرمودند. کارهایی مانند ارجنامه مرحوم دکتر منوچهر مرتضوی، ارجنامه دکتر محمدعلی موحد، یادنامه دکتر رشید عیوضی، یادنامه دکتر اسماعیل رفیعیان و...
پس از حضور اینجانب در بنیاد ایرانشناسی، لطف فرمودند و تماس گرفتند و ضمن تبریک، توصیه هایی بیان کردند.
در نشست بزرگداشت مرحوم محمدجواد مشکور تشریف آوردند و سخنرانی مبسوطی کردند. چند ماه پیش هم مجددا به بنیاد آمدند اما آثار کسالت و ضعف در چهره و سیمای استاد نمایان بود.
خدای متعال ایشان را رحمت فرماید.
یکی از مهمترین مسائل که پس از درگذشت برادران شکوهی باید پیگیری شود، اسناد و مدارک و آرشیو بسیار مهمی است که ایشان در طول بیش از نیم قرن اخیر جمع آوری کرده بودند.
درگذشت ایشان را به خانواده محترم استاد و دوستان و شاگردان ایشان تسلیت می گویم.
11.03.202516:26
آخرین حضور استاد فقید در بنیاد ایرانشناسی

آیین گشایش دفتر انجمن ایرانی تاریخ شعبه آذربایجان شرقی در محل بنیاد ایرانشناسی

نهم آبان ۱۴۰۲
👇
👇
09.03.202513:59
📌 ماموریت علی‌اکبر صالحی در بنیاد ایران‌شناسی:‌ بستری برای تبیین عظمت ایران و گفت‌وگوی تمدن‌ها

علی‌اکبر صالحی رئیس جدید بنیاد ایران‌شناسی به پرسشهای خبرنگار فراز درباره رویکرد بنیاد در دوره جدید توضیحاتی داد.

او گفت: «توفیق خدمتگذاری در نظام جمهوری اسلامی یک موهبت الهی است. از ریاست محترم جمهوری و معاون ایشان و شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکر می‌کنم. امیدوارم بتوانم خدمتگذار خوبی برای تمام پژوهشگران و صاحب نظران حوزه ایران‌شناسی باشم. من می‌خواهم زمینه اجرایی ماموریت بنیاد را تسهیل کنم و امیدوارم بتوانم خدمتگذار مورد اعتماد متخصصان باشم. ما در بنیاد ایران‌شناسی دو مخاطب اصلی داخلی و خارجی داریم و هدف ما شناساندن ایران به آن‌ها است. هویت ملی، تاریخ، تمدن و عظمت ایران باید درست تبیین شود اما این کار انجام نشده است. ما می‌خواهیم کرسی‌های ایران‌شناسی را در دانشگاه‌های معتبر جهان ایجاد کنیم....»/ فراز

#خبر | #اطلاع_رسانی

🆔️ @VatanYolii
02.04.202503:53
کشتیی را یک معلم بس بود بهر نجات
چرخ از پا درنیاید تا بود صاحبدلی


افسوس استاد سیروس برادران شکوهی از میان ما رفت و جهان گذران را ترک کرد.
زندگی و درگذشت استاد شکوهی همراه با خوش نامی و سعادت بود، زهی سعادت که همنشین ایشان بود.
در تاریخ ۹ آبان ماه ۱۴۰۳ برای مراسم آیین افتتاح دفتر انجمن ایرانی تاریخ در بنیاد ایرانشناسی آذربایجان شرقی ، استاد با وجود کسالتی که داشت حضور به هم رساند و عین سخن ایشان بود که «فقط به خاطر ایران و افتتاح دفتر انجمن ایرانی تاریخ در بنیاد ایرانشناسی است که در این جلسه حاضر شده ام».
استاد دقایقی دربارهٔ اهمیت تحقیقات و پژوهش های تاریخی ایران سخن گفت و حاضران را تحت تأثیر قرار داد و چقدر انجمن ایرانی تاریخ، شعبهٔ آذربایجان شرقی، برای این اتفاق و حضور استاد گرانقدر در این نشست، بر خود می بالد.

روانش مینوی و راهش پر رهرو باد….

فاطمه اروجی
نمایندهٔ انجمن ایرانی تاریخ شعبهٔ آذربایجان شرقی


تبریز ۲۲  اسفند ماه ۱۴۰۳
11.03.202519:33
حضورِ مغتنم
درباره «سه‌شنبه‌های عباس زریاب خویی» در مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی


علی بهرامیان
معاون علمی مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی

سه‌شنبه‌ها در مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی –که اخیرا چهلمین سال بنیادگذاری‌اش پاس داشته شد- روزهای خاص و پررفت‌وآمدی بود. ساختمان پیشین مرکز دائرة‌المعارف یک خانه بود و بخش تاریخ اتاق خواب این خانه بود. کسی که وارد اتاق می‌شد در سمت چپ در دیگری می‌دید که در حمام بود، با کاشی‌‎های مخصوص و یک وان که روی آن با تخته‌ای پوشانده شده بود. البته در همان اتاق حمام هم چندتایی قفسه کتاب گذاشته بودند. از جمله مرحوم دکتر احمد تفضلی کتاب‌های خاص مطالعه و تحقیق خود را در آنجا مرتب کرده بود و گرچه اغلب در بخش تاریخ می‌نشست، ولی گاهی هم ناچار در همان اتاق سابق حمام به کتاب‌ها و نشریات رجوع می‌کرد. چند بخش دیگر هم در اتاق بخش تاریخ بود. اتاق بخش تاریخ یک تلفن داشت و دکتر تفضلی به شوخی می‌گفت: اگر تلفن زنگ زد و با من کار داشتند، بگو حمام هستم!

مرحوم دکتر عباس زریاب خویی روزهای سه‌شنبه از حدود ٩ صبح می‌آمد و تا حدود دو بعدازظهر حضور داشت و روزهایی که منتهی به تشکیل جلسه شورای‌عالی علمی می‌شد، بیشتر می‌ماند و در بازگشت از جلسه، باز هم به بخش تاریخ می‌آمد. حضورش بسیار مغتنم بود و بسیاری از محققان و استادان برای دیدار با ایشان به بخش تاریخ می‌آمدند. از جمله مرحوم استاد ایرج افشار که ایشان را چند بار آنجا دیده بودم، ولی آن موقع هنوز عضو دائرة‌المعارف نشده بود. یکی از بزرگانی که به دیدار استاد زریاب می‌آمد و در عین روابط دوستانه، کمال خضوع را نسبت به ایشان داشت، دکتر تفضلی بود. همچنین مرحوم کیکاووس جهانداری که دوستی قدیمی با استاد زریاب داشت و خیلی با هم صمیمی بودند.

هنگامی‌که به بخش تاریخ رفتم، سنم کم بود و عظمت این مرد عالم به تمام معنا را درنمی‌یافتم. رفتارش به‌ نحوی نبود که ما متوجه فاصله سنی و علمی بشویم. بسیار خوش‌محضر و شیرین بود. مثلا دیده بودم که استاد افشار با خود نسخه خطی یا عکسی کتابی آورده و مشغول سؤال از اوست. یا یک‌ بار احسان نراقی را دیدم که کتاب تازه خودش را برای ایشان آورده بود. از استادان دائرة‌المعارف نیز به دیدار ایشان می‌آمدند، از جمله دکتر سیدفتح‌الله مجتبایی و مرحوم دکتر آذرتاش آذرنوش. احاطه و حضور ذهن مرحوم استاد زریاب عجیب بود. مثلا یک‌ بار دکتر یونس کرامتی از او درباره مسئله‌ای در کتاب الصّیدنه فی الطّبِ ابوریحان بیرونی پرسید -که مرحوم استاد زریاب تصحیح کرده بود- و استاد جواب داد. بعد از مدتی مرحوم دکتر ابوالفضل خطیبی از او راجع‌به اتابکان لرستان پرسید، جواب داد. من درباره ابومسلم خراسانی پرسیدم، جواب‌ داد و همه را هم با جزئیات می‌گفت.

درباره دکتر زریاب باید بگویم ‌که ایران و مردم ایران را دوست داشت، اما نامرادی و نامردمی کم ندیده بود، به‌ویژه از جانب همکاران سابق خودش؛ مجموعه اتفاقاتی او را غمگین و ناراحت کرده بود. وقتی پشت میز می‌نشست، معمولا سیگاری به او تعارف می‌کردم. در همان سال‌ها دوست عزیز ما، آقای سیدعلی موجانی نیز به منزل ایشان می‌رفت و یک بار استاد ‌گفت: موجانی سیگار را از جلوی دستم بر‌می‌دارد و تو سیگار به دستم می‌دهی! من به شوخی ‌گفتم: موجانی به طول عمر شما اهمیت می‌دهد و من به عرض آن!

زریاب بی‌تردید پدیده بود. اطلاعاتش وسیع و البته عمیق بود و حضورش در بخش تاریخ نعمتی بود و اگر لااقل به اندازه حالا می‌فهمیدم، از ایشان خواهش می‌کردم متنی در خدمتش بخوانیم.


https://www.sharghdaily.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-100/982480-%D8%AD%D8%B6%D9%88%D8%B1-%D9%85%D8%BA%D8%AA%D9%86%D9%85
11.03.202516:27
سیروس برادران شکوهی
داوود اصفهانیان
اندیسه

سه تن از پژوهشگران و استادان برجسته تاریخ دانشگاه تبریز
11.03.202516:24
حضور و سخنرانی زنده یاد دکتر سیروس برادران شکوهی در بنياد ایرانشناسی استان آذربایجان شرقی

آئین بزرگداشت مرحوم دکتر محمدجواد مشکور
۱۵ تیر ماه ۱۴۰۲
15.02.202516:08
افتتاح دفتر موسسه فرهنگی مردم نگار در ساختمان بنیاد ایرانشناسی آذربایجان شرقی

دفتر موسسه فرهنگی هنری مردم نگار در ساختمان بنیاد ایرانشناسی استان آذربایجان شرقی افتتاح می شود.
دکتر طاهری خسروشاهی، رئیس بنیاد ایرانشناسی استان آذربایجان شرقی با اعلام این خبر افزود: همزمان با افتتاح دفتر موسسه فرهنگی هنری مردم نگار در ساختمان بنیاد ایرانشناسی، تفاهم نامه ای میان بنیاد ایرانشناسی با موسسه فرهنگی هنری مردم نگار امضا می شود و اتاق انجمن در محل بنیاد رسما بازگشایی می شود.
وی گفت: این مراسم با حضور جمعی از اساتید حوزه تاریخ و جامعه شناسی، علاقه مندان و پژوهشگران برگزار و جمعی از اساتید در این مراسم سخنرانی خواهند کرد.
دکتر طاهری درباره این موسسه و اهداف و فعالیت‌های آن گفت: موسسه مردم‌‌نگار، یک مرکز پژوهشی، آموزشی و ترویجی است که توسط متخصصین و پژوهشگران حرفه‌‌ای با تجربه‌‌ای چندین ساله در زمینه‌‌ مطالعات و تحقیقات مردم‌‌شناسی شکل گرفته است. این موسسه، به دنبال ترویج مردم‌‌شناسی نوین است که دانش و تصویری ملموس و بومی از واقعیت‌‌های اجتماعی و فرهنگی و از دیدگاه مردمان و سبک‌‌های زندگی مختلف نشان می‌‌دهد.
رئیس بنیاد ایرانشناسی استان افزود: موسسه فرهنگی هنری مردم‌‌نگار، با ارایه‌‌ آموزش‌‌های حرفه‌‌ای در قالب کلاس‌‌ها و کارگاه‌‌ها، مبانی و دیدگاه‌‌های مردم‌‌شناسی و اصول انجام تحقیقات میدانی و نوشتن به سبک مردم‌‌نگاری را به علاقه مندان، پژوهشگران و دانشجویان از رشته‌‌های مختلف یاد می‌‌دهد. آموزش‌‌های عملی به افراد کمک می‌‌کنند تا بتوانند پژوهشی مبتنی بر تکنیک مشاهده مشارکت‌‌آمیز را انجام داده و نویسندگی را تمرین کنند.
وی گفت: اعضای این موسسه به ویژه سرپرست آن دکتر اصغر ایزدی جیران؛ مردمشناس نامدار تبریزی، در حال انجام پژوهش‌‌های میدانی طولانی‌‌مدت و عمیقی در موضوعات متنوع و در نقاط مختلف هستند. توانمندی آنها در انجام تحقیقات فرهنگی و اجتماعی، قابلیت این موسسه را جهت اجرای طرح‌‌ها و پروژه‌‌های پژوهشی بنیادی و کاربردی برای سازمان‌‌های دولتی و غیردولتی فراهم کرده است.
گفتنی است این مراسم روز یکشنبه ۲۸ بهمن ماه از ساعت ۱۶ در بنیاد ایرانشناسی استان آذربایجان شرقی به آدرس خیابان ثقه الاسلام، درب سرخاب، خانه تاریخی شربت اوغلی برگزار خواهد شد.
📢دفترهشتم شاهنامه‌ی فردوسی(تصحیح انتقادی و شرح یکایک ابیات)اثر مهری بهفر منتشر شد

این کتاب تصحیح تازه‌ای است از شاهنامه‌ فردوسی بر پایه‌ی مهم‌ترین نسخه‌های موجود، همچون دستنویس موزه‌ی بریتانیا، فلورانس و… نسخۀ سن‌ژوزف که به‌تازگی در بیروت یافته شده و تصحیح حمدالله مستوفی نیز برای نخستین بار در این تصحیح انتقادی بررسی شده‌اند. بخش دیگر این اثر شرح یکایک ابیات، تعابیر کنایی، مجازی، استعاری و… است، به همراه گزارش ریشه‌شناسی واژگان متن و بررسی درونمایه‌ها، رویدادها، شخصیت‌ها و خویشکاری آنها و نیز مقایسه‌ی‌شان با متون همزمان و ناهمزمان. برگردان عربی شاهنامه از فتح بن علی بنداری اصفهانی در اوایل قرن هفتم، برگردان منظوم انگلیسی برادران وارنر، فهرست واژه‌های گزارش‌شده، فهرست واژه‌های پارسی باستان، اوستایی، پهلوی اشکانی، ساسانی و… فهرست واژه‌های عربی، فهرست واژه‌های غیر عربی و غیر ایرانی، فهرست نام مکان و کسـان، بیت‌یاب و کتابنامه از بخش‌های دیگر این کتاب‌اند.


برای سفارش به شناسه @koroshariadad پیام دهید و یا به فروشگاه باشگاه شاهنامه پژوهان بروید. 
👇👇👇👇

https://shahnamehpajohan.ir/shop




@shahnamehpajohan
پیام تسلیت جناب آقای دکتر علی اکبر صالحی ریاست محترم بنیاد ایرانشناسی جمهوری اسلامی ایران در پی درگذشت مورخ صاحبنام تاریخ مشروطه؛ زنده یاد دکتر سیروس برادران شکوهی


انا لله و انا الیه راجعون

دریافت خبر اندوهبار و حزن انگیز فقدان چهره صاحب نام مطالعات تاریخ مشروطه استاد سیروس برادران شکوهی موجب تاسف و تالم فراوان شد.
از خداوند متعال برای مرحوم مغفور استاد برادران شکوهی به اذن الله علو درجات و رحمت واسعه الهی و برای دوستداران و بازماندگان و به ویژه شاگردان مکرم ایشان در دانشگاه تبریز، صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت دارم.

اللهم تغمده بواسع رحمتک واسکنه فی فسیح جناتک

علی اکبر صالحی
11.03.202519:01
خلوت نشین گنجه

(سایه روشنی از حیات، اندیشه دینی و ایران دوستی نظامی گنجه ای)

تالیف:
دکتر محمد طاهری خسروشاهی

انتشارات موسسه تحقیقاتی دیار کهن

 
11.03.202512:05
انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز با همکاری انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تبریز، دانشگاه تهران، دانشگاه مشهد و مرکز پژوهش های زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز برگزار می کند:

بزرگداشت نظامی

با حضور سخنرانان:
دکتر محمد حسین کرمی
(عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز)
موضوع سخنرانی: توصیف و مناجات در شعر نظامی

دکتر محمد خاکپور
(عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز)
موضوع سخنرانی: ساختار معراج نبوی در آثار نظامی

دکتر رحمان زارع
(دکتری تخصصی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز)
موضوع: نجوم احکامی و تصاویر نجومی در اشعار نظامی

دکتر آیدا پارس پور
(دکتری تخصصی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران)
موضوع: شگرد ها و مضامین طنز پردازی در خمسه نظامی

زمان: چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ _ ساعت: ۱۳:۰۰ تا ۱۵:۰۰

به صورت مجازی در بستر گوگل‌میت
https://meet.google.com/wio-avos-kbx
13.03.202520:52
پزشکیان: نظامی گنجوی نگین درخشان ادب پارسی است

رئیس جمهور پزشکیان، حکیم نظامی گنجوی را نگین درخشان ادب پارسی و آثار او را میراثی گرانبها برای بشریت توصیف کرد و افزود: او شاعری نیست که تنها در اوراق کهنه دیوان‌ها جای گرفته باشد، بلکه ندای خرد و عشق او در گوش جان انسان امروز نیز طنین‌انداز است.

دکتر مسعود پزشکیان در پیام خود به چهارمین دوره بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی که توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد، تصریح کرد: حکیم نظامی یکی از بزرگترین جلوه‌های فرهنگ و تمدن این سرزمین است؛ مردی که عشق و خرد را در هم آمیخت و در آیینه اشعار خود جهانی را به سوی صلح و عدالت رهنمون ساخت. او به ما آموخت که انسانیت، ورای مرزهای جغرافیایی و قومی، رمز همزیستی و تعالی است. او از عشق گفت، اما عشقی که در آن، عقل راهبر است و دل، آیینه حقیقت.

متن پیام رئیس جمهور به شرح زیر است:

فرهیختگان ارجمند، اندیشمندان گرامی و عاشقان فرهنگ و ادب پارسی

امروز در این محفل ادبی و فرهنگی گرد هم آمده ایم تا از مقام بلند حکیم نظامی، شاعر سترگ پارسی تجلیل کنیم؛ مردی که نه تنها زیور زبان فارسی است بلکه نامش بر تارک فرهنگ بشری می‌درخشد و پیام صلح، عشق و خرد را به گستره جهان فرا می افکند.

حکیم نظامی این نگین درخشان ادب پارسی، میراثی گرانبها برای بشریت برجای نهاده است؛ میراثی که فراتر از مرزها و زمان ، روح همدلی، وفاق و یگانگی را در کالبد تاریخ و تمدن می‌دمد. او شاعری نیست که تنها در اوراق کهنه دیوانها جای گرفته باشد، بلکه ندای خرد و عشق او در گوش جان انسان امروز نیز طنین انداز است. آن هنگام که از مهر و محبت سخن می‌گوید مرزهای تنگ تعصبات را می‌شکند و جهان را به وادی همبستگی و برادری فرامی خواند.

ایران همواره مهد فرزانگان و پیشگامان عرصه دانش، حکمت و هنر بوده است. حکیم نظامی یکی از بزرگترین جلوه های فرهنگ و تمدن این سرزمین است؛ مردی که عشق و خرد را در هم آمیخت و در آیینه اشعار خود، جهانی را به سوی صلح و عدالت رهنمون ساخت. او به ما آموخت که انسانیت و رای مرزهای جغرافیایی و قومی، رمز همزیستی و تعالی است. او از عشق گفت اما عشقی که در آن عقل راهبر است و دل آیینه حقیقت. او از پادشاهان و فرمانروایان گفت اما آنانی را ستود که دادگری و انصاف را پیشه خود ساختند و به سعادت مردمان اندیشیدند.

به یقین، جهان پیش رو جهانی است که تنها با همبستگی ملتها و پیوند فرهنگ‌ها می‌تواند به ساحل آرامش و پیشرفت برسد. ایران عزیز ما، همواره بر این باور بوده و هست که در سایه فرهنگ و تمدن مشترک، ملت ها می‌توانند به جای ستیز، با تأملاتی عمیق به گفت و گو بنشینند، به جای دشمنی دست دوستی بفشارند و به جای نزاع در مسیر شکوفایی مشترک گام بردارند. همچنان که حکیم نظامی گفت:

«همه عالم تن است و ایران دل/ نیست گوینده زین قیاس خجل»

امروز ما نه تنها از حکیمی بزرگ تجلیل می‌کنیم، بلکه از اندیشه ای سخن می‌گوییم که در تار و پود تمدن انسانی تنیده شده است؛ اندیشه ای که اگر مورد توجه قرار گیرد جهان را از خشونت و نفاق رهایی می‌بخشد و افقهای روشنی از همزیستی مسالمت آمیز را در برابر ما می‌گشاید.

ایران اسلامی همواره بر آن است که با تکیه بر این میراث عظیم فرهنگی، دوستی میان ملتها را تعمیق بخشد و زمینه تعامل و تفاهم را در گستره جهان فراهم آورد. ما ایمان داریم که آینده از آن فرهنگ، خردورزی و گفت و گو است و در پرتو این ارزشها، جهانی پر از صلح عدالت و برادری رقم خواهد خورد. بر خود لازم می‌دانم از همه تلاشگران و دست اندرکاران این رویداد فرهنگی که با تلاش و همت خود زمینه برگزاری این رخداد فاخر را فراهم ساختند صمیمانه قدردانی نمایم.

@IR_Azariha
11.03.202519:01
11.03.202516:26
دکتر سیروس برادران شکوهی که روزهای کسالت و نقاهت را می گذرانند، گفتند از بستر بیماری و فقط به حرمت نام ایران به این مجلس آمدم....
11.03.202506:51
یادداشت ریاست محترم بنیاد ایرانشناسی آذربایجان شرقی در حوزه نظامی پژوهی در سال ۱۳۸۵👇👇👇
🖼 نگاره"جشن سده" از نسخه شاهنامه شاه طهماسبی،مکتب تبریز

شب آمد برافروخت آتش چو کوه
همان شاه در گرد او با گروه
یکی جشن کرد آن شب و باده خورد
سده نام آن جشن فرخنده کرد

@tabrizschoolofpersianpainting
Показано 1 - 24 из 84
Войдите, чтобы разблокировать больше функциональности.