Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
نبض بازار avatar

نبض بازار

"نبض بازار را به دست بگیرید"
تنها رسانه دارای مجوز رسمی از وزارت ارشاد با نام انحصاری «نبض بازار» به شماره ثبت 78817

@ChannelAdmin313
Рейтинг TGlist
0
0
ТипПубличный
Верификация
Не верифицированный
Доверенность
Не провернный
РасположениеІран
ЯзыкДругой
Дата создания каналаJan 04, 2019
Добавлено на TGlist
Aug 19, 2024

Рекорды

19.08.202423:59
1.4KПодписчиков
31.01.202523:59
700Индекс цитирования
09.04.202513:12
12.8KОхват одного поста
16.03.202513:12
12.8KОхват рекламного поста
04.01.202523:59
12.50%ER
09.04.202513:12
961.08%ERR

Популярные публикации نبض بازار

▪️گره‌گشایی با دندان از FATF

💢لوایح چهارگانه مربوط به پیوستن ایران به کنوانسیون‌های منع تامین مالی تروریسم FATF و پولشویی CFT (پالرمو)، پس از بیش از یک دهه چالش و رفت و برگشت میان دولت، مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص، سرانجام در سراشیبی تعیین تکلیف در مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد.

💢در اواخر زمستان سال ۱۴۰۳، پس از سال‌ها مسکوت ماندن این امر در مجمع تشخیص مصلحت نظام، سرانجام با اصرار شخص رئیس‌جمهور، این لوایح به مجمع بازگشت و ابتدا در کمیسیون تخصصی مربوطه تصویب شد و اکنون به صحن مجمع جهت بررسی و تصویب یا رد نهایی اعاده شده است.

💢 اکنون که دولت در کشاکش مذاکرات هسته‌ای در پی برچیده شدن تحریم‌های تحمیلی به اقتصاد کشور است، تصویب این لوایح از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام، علاوه بر این‌که سیگنالی از حاکمیت یکپارچه از سوی ایران در مذاکرات صادر می‌کند، می‌تواند در صورت موفقیت‌آمیز بودن مذاکرات، به گشایش‌های بیشتر اقتصادی در صادرات و واردات و نقل و انتقالات پولی ایجاد کند که به طور مستقیم بر رفاه مردم اثر بسیار مثبت خواهد گذاشت.

⬅️برای خواندن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید

@nabzebaazaar
▪️متوسط اجاره بها در تهران ماهانه ۳۴ میلیون تومان شد!

💢طبق آخرین گزارش مرکز آمار، تورم بازار اجاره‌بها در سال ۱۴۰۳ به ۴۰.۳٪ رسید؛ یعنی مستأجران برای ماندن در همان خانه، باید ۴۰ درصد بیشتر از سال قبل بپردازند. این در حالی است که تورم عمومی ۳۲.۵ درصد بوده؛ یعنی هزینه اجاره، ۷.۸ واحد درصد بالاتر از میانگین تورم کشور رشد کرده است.

💢در تهران، مستأجران به‌طور میانگین باید ماهانه ۳۴ میلیون تومان پرداخت کنند؛ رقمی فراتر از توان قشر کارگر و حتی طبقه متوسط. در مناطق پایین‌تر شهر هم، اجاره‌ها معادل کل درآمد یک زوج کارگر است.

💢وعده سقف ۲۵ درصدی اجاره هم فقط روی کاغذ ماند؛ بسیاری از موجران، افزایش‌های تا ۱۰۰ درصد را هم اعمال کرده‌اند.

💢در این میان، دولت نه نظارت مؤثری دارد، نه سیاست بازدارنده‌ای برای مهار بازار. وام‌های ودیعه هم نه‌تنها مشکلی را حل نکرده‌اند، بلکه به بدهی تازه‌ای برای خانواده‌ها تبدیل شده‌اند.

💢سکوت در برابر بازار بی‌ضابطه مسکن، یعنی فشار بیشتر بر دوش مستأجران.
تا زمانی که نگاه سوداگرانه به مسکن اصلاح نشود، شرایط بهتر نخواهد شد.

⬅️برای خواندن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید

@nabzebaazaar
▪️از امید به تولید تا هجرت سرمایه؛ چرا ایران از قافله منطقه عقب مانده است؟

💢در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از ایران خارج شده؛ رقمی نگران‌کننده که نشان از فضای نامطمئن اقتصادی و ضعف زیرساخت‌های حقوقی برای حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری دارد.

💢در حالی که ایران با جذب ۵.۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی، رتبه چهارم منطقه را به دست آورده، همچنان فاصله قابل‌توجهی با کشورهای پیشرو مانند امارات (۲۳ میلیارد دلار) و عربستان (۱۸ میلیارد دلار) دارد.

💢کارشناسان می‌گویند نبود قوانین جامع و کارآمد به‌ویژه در حوزه‌های نوینی مثل ارزهای دیجیتال، همراه با پیچیدگی‌های حقوقی و رویه‌های بوروکراتیک، موجب کاهش جذابیت فضای اقتصادی برای سرمایه‌گذاران شده است.

💢برای تحقق شعار سرمایه‌گذاری برای تولید، چاره‌ای جز اصلاح ساختار حقوقی، کاهش ریسک‌های اقتصادی و حمایت هدفمند از سرمایه‌گذاران وجود ندارد.
توسعه پایدار بدون سرمایه‌گذاری مطمئن، فقط یک شعار خواهد بود.

⬅️برای خواندن ادامه مطلب اینجا کلیپ کنید

@nabzebaazaar
▪️دولت و عقربه‌ها؛ وقتی زمان، بازیچه تصمیم‌گیری‌های غیرعلمی می‌شود

💢در حالی‌که دنیا یکی‌یکی از تغییر ساعت رسمی عقب‌نشینی کرده، در ایران دوباره دولت وارد میدان شده تا با لایحه‌ای دوفوریتی، عقربه‌ها را به عقب یا جلو ببرد!

💢بعد از تصویب مجلس برای حذف تغییر ساعت در ۱۴۰۱، حالا دولت جدید می‌خواهد دوباره سکان زمان را به دست بگیرد؛ با این استدلال که مصرف برق در صبح‌ها بالا رفته! اما آیا واقعاً مشکل برق کشور با جابجایی عقربه‌ها حل می‌شود؟

💢مسئله اینجاست: نه با بخش‌نامه می‌شود بحران انرژی را حل کرد، نه با تغییر ساعت،بحران از جای دیگری است؛ بازده پایین نیروگاه‌ها، سرمایه‌گذاری ناکافی، مصرف بی‌رویه و سیاست‌های اشتباه.

⬅️برای خواندن ادامه مطلب
اینجا کلیک کنید

@nabzebaazaar
▪️دلارها کجا می‌رود؟ نگاهی به دخل و خرج پنهان اتاق بازرگانی ایران

💢رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، مجیدرضا حریری، در اظهاراتی جدید، از عدم شفافیت در درآمدهای این اتاق پرده برداشت.

💢بر اساس اطلاعات ارائه‌شده از صورت‌های مالی شرکت‌های بورسی، درآمد اتاق بازرگانی از ۲۰ شرکت بزرگ صنعتی در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۴۰۰ میلیارد تومان تخمین زده شده است. با این حال، حریری معتقد است که این رقم بسیار کم برآورد شده است و در واقع درآمد واقعی اتاق از این شرکت‌ها بیش از ۴ هزار میلیارد تومان است. دلیل این اختلاف، محاسبه تنها سهم ۴ در هزار از سود شرکت‌های بورسی است، در حالی که رقمی در حدود ۳ در هزار از سود این شرکت‌ها مشمول مالیات می‌شود و باید به درآمد اتاق اضافه شود.

💢 اتاق ایران با وجود درآمد بالا هنوز در شفافیت، خدمات‌رسانی و نقش‌آفرینی مؤثر فاصله معناداری با استانداردهای جهانی دارد. خدمات آن عمدتاً به صدور کارت بازرگانی، گواهی مبدا و برخی فعالیت‌های محدود آموزشی خلاصه می‌شود و نقش آن در سیاست‌گذاری اقتصادی کشور، بیشتر نمادین است تا واقعی.

⬅️برای خواندن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید

@nabzebaazaar
▪️بازار آماده انفجار؛ توافق بشود یا نشود، شوک در راه است!

💢گفت‌وگوی «نبض بازار» با یک کارشناس اقتصادی نشان می‌دهد که صرف امید به توافق در مذاکرات، می‌تواند بازار ارز، طلا و بورس را تحت تأثیر قرار دهد؛ اما شکست مذاکرات، اقتصاد را وارد فاز جدیدی از بی‌ثباتی خواهد کرد.

💢مرتضی عزتی با بیان اینکه در صورت شکست مذاکرات، وضعیت بازار به‌مراتب بدتر از شرایط پیش از مذاکرات خواهد شد، گفت: هرگونه سیگنال منفی از روند مذاکرات، می‌تواند منجر به شوک قیمتی در بازار ارز و به تبع آن طلا شود. زیرا طلا همواره تحت تأثیر مستقیم نرخ ارز قرار دارد و معمولاً بیشتر از آن افزایش می‌یابد.

💢وی تأکید کرد: پیش‌بینی من این است که اگر تحریم‌ها برطرف شوند، وضعیت اقتصادی کشور به‌طور چشمگیری بهبود خواهد یافت. اما اگر همچنان باقی بمانند، شرایط اقتصادی، سیاسی و حتی امنیتی نیز به سمت بدتر شدن پیش خواهد رفت.

⬅️برای خواندن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید

@nabzebaazaar
چرا مشتریان به سمت خرید طلا و بیت کویین رفته‌اند؟

💢با امنیت ایجاد شده حرکت سرمایه‌گذاران نهادی (نهنگ‌ها) برای افزایش خرید بیتکوین و طلا نیز بیشتر شده است.

💢افزایش خرید‌های شرکتی در بیت‌کویین نیز به خوبی دیده می‌شود، زیرا به عنوان ابزاری برای پوشش ریسک در پرتفوی آنها ایفای نقش دارد.

💢با کاهش ارزش دلار آمریکا و افزایش تورم، سرمایه‌گذاران برای حفظ قدرت خرید خود به دارایی‌های ضد تورمی مانند طلا و بیتکوین روی آورده‌اند.

💢هم اکنون ارزش بازار طلا تقریباً ۲۱ تریلیون دلار بوده و اگر بیتکوین بتواند به چنین سطحی دسترسی پیدا کند هر واحد بیتکوین معادل یک میلیون دلار ارزش خواهد داشت.

⬅️برای خواندن این مطلب اینجا کلیک کنید

@nabzebaazaar
▪️پادشاه صعودی شد

💢افزایش خرید‌های شرکتی، رشد شاخص‌های تکنیکال و جلسات پیش‌رو در فدرال رزرو (FOMC) از دیگر عوامل بنیادین بیت‌کوین در مسیر جدید است.

💢فشار‌های جنگ تعرفه‌ای باعث شد که اندیکاتور‌های RSI و MACD سیگنال‌های صعودی را برای پادشاه صادر کنند و نهنگ‌ها به سوی آن سرازیر شوند.

💢قیمت بیت‌کوین همچنان زیر میانگین متحرک ۵۰ روزه در ۸۵,۶۲۹ دلار قرار داشته و تا به اکنون موفق به عبور از خط روند نزولی ۳ ماهه نشده است.

💢بیت کوین بالاتر از میانگین متحرک یکساله اش قرار دارد و برای قدرت دادن به صعود، این شاخص باید به ۴۰ برسد.

⬅️برای خواندن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید.

@nabzebaazaar
▪️گرانی ناگهانی سوخت، موتور صنعت هوایی را خاموش می کند؟

💢افزایش ناگهانی نرخ سوخت هواپیما در پایان سال ۱۴۰۳، زنگ خطر جدیدی برای صنعت هوانوردی ایران به صدا درآورد. در شرایطی که شرکت‌های هواپیمایی با چالش فرسودگی ناوگان و کاهش نقدینگی مواجه‌اند، این تصمیم می‌تواند مسیر پرواز را برای بسیاری از ایرلاین‌ها دشوارتر از همیشه کند.

💢طبق اعلام رسمی انجمن شرکت‌های هواپیمایی، قیمت سوخت هواپیما در تاریخ ۲۸ اسفند بدون اطلاع قبلی و برخلاف رویه‌های قانونی، ۲۴ برابر شد؛ اقدامی که نه‌تنها معادلات اقتصادی شرکت‌های هواپیمایی را بر هم ریخت، بلکه تبعات آن می‌تواند در ماه‌های آینده در قالب کاهش پروازها، گرانی بلیت و نارضایتی عمومی خود را نشان دهد.

💢 به گفته سخنگو و دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی، افزایش نرخ سوخت منجر به افزایش بیش از ۵۵۰ هزار تومانی هزینه هر ساعت صندلی پروازی شده و توازن مالی شرکت‌ها را به‌هم زده است.

⬅️برای خواندن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید

@nabzebaazaar
▪️موجود نیست!

💢نه مملکت در شرایط جنگی است و نه پاندمی جدیدی از راه رسیده و نه دولت و مجلس تصمیم جدیدی برای عدم تخصیص ارز جهت واردات دارو‌های خارجی و خاص گرفته‌اند. اینها، اما همه‌اش تا زمانی قابل اعتناست که گذرت به داروخانه‌های ویژه و بخش نسخ خاص نیفتاده باشد. اینجاست که تازه معلوم می‌شود محصول ویترین‌های رنگارنگ داروخانه‌هایی که مثل قارچ در شهر رشد کرده‌اند فقط به درد کم کردن پف چشم و باد‌کردن سینه و بازو می‌خورند که نانش هم حسابی روغنی است، اما وقتی قرار باشد حرف از درمان بیماری و داروی نایاب و درد صعب العلاج به میان بیاید، کرکره‌های اعتبارشان پایین است.

💢داروخانه‌هایی که دارو‌های نایاب و داروی بیماران خاص را توزیع می‌کنند در شهر رقم بالایی ندارند و خیلی راحت می‌شود از ازدحام پیرامونشان و البته کلافگی چهره مراجعان فهمید که اوضاع دارو‌های خاص مساعد نیست. برای نمونه سراغ داروخانه شهید کاظمی در خیابان ولیعصر رفته‌ایم و مشاهدات در یک توقف کوتاه را پیش چشمتان ردیف کرده‌ایم. مشاهداتی که خاص هستند و در یک داروخانه خاص درد بیمار و همراه را ضریب می‌بخشد.

⬅️برای خواندن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید

@nabzebaazaar
▪️درکدام سناریو، دلار به یک میلیون تومان می‌رسد؟

💢روند مذاکرات میان ایران و آمریکا همچنان در جریان است و همزمان آمریکا مدعی است که گزینه نظامی علیه ایران را هم روی میز دارد. این مساله سبب شده که آینده اقتصادی و سیاسی ایران در پرده‌ای از ابهام باشد و بسیاری این سوال را مطرح کنند که در این شرایط وضعیت بازار‌ها به خصوص دلار چه می‌شود؟

💢 ایمانی‌راد، اقتصاددان و تحلیلگر بازار‌های مالی در اینستاگرام خود شش وضعیت از آینده قیمت دلار پیش‌بینی کرده است. پیش‌بینی‌هایی که قیمت دلار را بین یک میلیون تومان تا ۱۰۰ هزار تومان در نوسان می‌داند. اما این سناریو‌ها چیست؟

💢اولین وبدترین سناریو از نظر این اقتصاددان این است که ایران و آمریکا به توافق نرسند و درگیری نظامی جدی میان ایران با اسرائیل و امریکا رخ دهد. اگرچه این سناریو بعید به نظر می‌رسد، اما اگر به وقوع بپیوندد احتمالا نرخ رشد اقتصادی ایران به منفی ۱۰ درصد می‌رسد و دلار احتمالا تا یک میلیون تومان هم خواهد شد. حالتی که ایمانی‌راد آن را ویرانی اقتصادی می‌نامد و معتقد است این، سناریوی مورد علاقه اسرائیل است.

⬅️برای خواندن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید

@nabzebaazaar
▪️علت مشکلات ما، حکمرانی نادرست انرژی است

💢در سال‌های اخیر ناترازی انرژی به‌ویژه در بخش صنعت و پتروشیمی و همچنین تأمین خوراک واحدهای صنعتی، به یکی از چالش‌های اصلی کشور تبدیل شده که تاکنون راهکار پایداری برای آن ارائه نشده است. ریشه این مشکلات را می‌توان در حکمرانی نادرست انرژی دانست.

💢محمدصادق مهرجو، تحلیلگر ارشد حوزه انرژی در گفت‌وگو با «نبض بازار» می‌گوید: فرآیند تولید در پتروشیمی‌ها شبانه‌روزی و مداوم است و قطعی برق می‌تواند باعث توقف خطوط بسته‌بندی شود. هرچند واحدهای فرآیندی به برق وابستگی زیادی ندارند، اما قطعی برق در بخش‌هایی مثل روشنایی یا جابجایی محصولات در انتهای خط تولید، مشکلاتی ایجاد می‌کند.

⬅️برای خواندن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید

@nabzebaazaar
▪️وسط کویر هم می‌توان فولاد تولید کرد

💢فعالان محیط زیست همواره از فولادسازی‌ها به دلیل آلودگی هوا و مصرف بالای آب، به‌ویژه در مناطق کویری، انتقاد می‌کنند. در مقابل، شرکت‌های فولادی معتقدند که مصرف آب آنها نسبت به کشاورزی یا برخی صنایع دیگر بسیار کمتر است. برخی از این شرکت‌ها با بهره‌گیری از فناوری و استفاده از پساب شهری، توانسته‌اند مصرف آب خود را به حداقل برسانند و به فعالیت در مناطق کم‌آب ادامه دهند.

💢وحید نوروزیان، مدیر ارتباطات فولاد کویر، در گفت‌وگویی با "نبض بازار" بیان می‌کند که برآورد دقیقی از میزان مصرف آب در صنعت فولاد وجود ندارد و برخی آمارها همچون ۳۰ هزار لیتر برای تولید هر تن فولاد، اثبات نشده‌اند. او تأکید می‌کند که در مناطقی مانند کاشان و آران و بیدگل، تنها ۴ درصد آب به مصرف صنعتی می‌رسد و در این میان، سهم فولاد بسیار ناچیز است. همچنین مصرف آب صنایع فولادی در این مناطق حتی از کارخانه‌هایی مانند سایپا نیز کمتر است، اما توجه و بررسی دقیقی روی این موضوع صورت نگرفته است.

⬅️برای خواندن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید

@nabzebaazaar
▪️چرا مسکن در ایران گران است؟/ تجربه کشورهای دیگر چه می‌گوید؟

💢از اواخر دهه ۳۰ خورشیدی که شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی اقدام به ساخت مسکن سازمانی برای پرسنل خود کردند و بسیاری از محلات در تهران شهر‌های مختلف، به دلیل همین شهرک‌سازی‌های مسکونی به نام ارگان‌ها درآمد، تولید انبوه مسکن برای اقشار مختلف درآمدی، به دغدغه برنامه‌ریزان اقتصاد دولتی در ایران تبدیل شد.

💢 نمونه‌های موفق تولید مسکن انبوه شهرکی در بخش خصوصی، مانند شهرک اکباتان و آپادانا، باعث شد تا دولتمردان هم بخواهند در این عرصه رقیب بخش خصوصی شود که در نهایت، به خروجی سازنده‌ای برای بازار مسکن کشور تبدیل نشد و رفته رفته مسکن از حالت کالای ضروری با دوام، به کالای سرمایه‌ای و سپس کالای لوکس تبدیل شد و زمان تکمیل سرمایه خانوار برای خریداری کردن یک باب واحد مسکونی، به حدود ۱۵۵ سال بالغ شد که طولانی‌ترین نمونه در خاورمیانه و یکی از طولانی‌ترین زمان‌های انتظار برای خانه‌دار شدن در جهان است.

⬅️برای خواندن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید

@nabzebaazaar
Войдите, чтобы разблокировать больше функциональности.