Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Реальна Війна | Україна | Новини
Реальна Війна | Україна | Новини
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Реальна Війна | Україна | Новини
Реальна Війна | Україна | Новини
مرکز مطالعات روسیه avatar

مرکز مطالعات روسیه

ما ملت امام حسینیم!
مرکز مطالعات روسیه در راستای دستور جهاد تبیین امام خامنه‌ای به فعالیت می‌پردازد: تحلیل رویدادها، حقایق و به روزترین اخبار جنگ اوکراین و روسیه، سبک زندگی ...
گروه چت: https://t.me/Center_Russian_Studies
ارتباط با ادمین: @saba4100
TGlist рейтинг
0
0
ТипАчык
Текшерүү
Текшерилбеген
Ишенимдүүлүк
Ишенимсиз
Орду
ТилиБашка
Канал түзүлгөн датаJun 25, 2023
TGlistке кошулган дата
Nov 05, 2024
Тиркелген топ

Рекорддор

24.04.202513:10
1.6KКатталгандар
02.03.202523:59
100Цитация индекси
06.04.202514:08
2491 посттун көрүүлөрү
06.04.202514:08
2491 жарнама посттун көрүүлөрү
03.05.202501:09
17.86%ER
06.04.202514:08
15.97%ERR
Катталуучулар
Citation индекси
Бир посттун көрүүсү
Жарнамалык посттун көрүүсү
ER
ERR
DEC '24JAN '25FEB '25MAR '25APR '25MAY '25

مرکز مطالعات روسیه популярдуу жазуулары

19.05.202508:25
📌قدرت نمایی ژئوپلیتیک ایران / اروپا انگشت به دهان ماند!

🔹سپتامبر ۲۰۲۲، پروژه‌های حیاتی انرژی روسیه به دلیل نقص فنی در توربین‌های ساخت آلمان خاموش شد. اتحادیه اروپا با تحریم فروش قطعات، مسکو را تحت‌فشار گذاشت، اما یک سال بعد، ایران با امضای قراردادی غیرمنتظره، ۴۰ توربین گازی به روسیه فروخت و معادلات انرژی اوراسیا را تغییر داد. این توافق نه‌تنها بحران انرژی کرملین را مهار کرد، بلکه تهران را به‌عنوان بازیکنی جدید در رقابت ژئوپلیتیک غرب و روسیه معرفی نمود.


🔺تحریم اروپا و بن‌بست روسیه

🔹وقتی جنگ اوکراین آغاز شد، اروپا فکر می‌کرد با قطع فروش توربین‌های شرکت‌هایی مانند زیمنس، روسیه را در تاریکی فرو می‌برد و مسکو در آستانه تسلیم قرار گرفته بود. ایران کشوری که خود زیر شدیدترین تحریم‌های تاریخ است، حالا ادعا می‌کند با دانش بومی، توربین‌های فشارقوی می‌سازد و آماده پرکردن خلأ اروپاست.

🔹 «ایران مثل یک مکانیک خودآموخته است که در کویر قطعات یدکی می‌سازد. حالا این قطعات هایتک به داد روسیه رسیده». این جمله الکساندرا پترووا، تحلیلگر انرژی در موسسه انرژی روسیه است.


🔺قرارداد ۴۰ توربین؛ نماد قدرت فنی ایران؟

🔹همه آنچه از قرارداد فروش توربین ایران به روسیه درز کرده جز یک خبر کوتاه نیست و جزئیات این توافق محرمانه است.

🔹برخی از منابع رسانه‌ای گفتند که شرکت‌هایی فناوری در ایران که زیر تحریم‌ها رشد کرده، حاضرند فناوری خود را با روسیه به اشتراک بگذارند.

🔹غرب که روزی ادعا می‌کرد با تحریم به جنگ قدرت‌های نوظهور می‌رود، حالا باید اتحاد رقبای خود به دلیل تحریم را به نظاره بنشیند.


🔺واکنش غرب؛ از تحقیر تا نگرانی

🔹برخی‌منابع نزدیک به وزارت خزانه‌داری آمریکا این توافق را «تلاشی ناامیدانه» خواندند، اما تحلیلگران می‌گویند این همکاری نشان می‌دهد تحریم‌ها دیگر آن سلاح مطلق گذشته نیستند. حتی یک مقام ناشناس در زیمنس به یک رسانه آمریکایی گفته بود که: «تعجب می‌کنیم ایران چطور به استانداردهای فنی لازم رسیده است».


🔺بازی جدید ایران در اوراسیا

🔹این قرارداد فقط درباره توربین نیست. ایران حالا با فروش فناوری به روسیه، در حال تبدیل شدن به شریکی استراتژیک است. وقتی اروپا فکر می‌کرد روسیه را در انزوا قرار داده، ایران با چمدانی پر از توربین و تجربه تحریم وارد شد و نقشه را عوض کرد. این داستان فقط درباره انرژی نیست؛ درباره ظهور قطب‌های جدید قدرت است که زیر پوست تحریم‌ها رشد می‌کنند.

🔹شاید وقت آن رسیده که واشنگتن و بروکسل از پنجره دیگری به شرق نگاه کنند، پنجره‌ای که از آن، ایران نه با برنامه هسته‌ای، بلکه با آچارهای فنی دیده می‌شود.


منبع


🇷🇺@Center_for_Russian_Studies
26.04.202500:55
📌مراسم برافراشته شدن پرچم جدید سوریه در مقر سازمان ملل!

🔹 وزیر امور خارجه سوریه، پرچم جدید این کشور را در مقر سازمان ملل در نیویورک به اهتزاز درآورد.

🔹این پرچم که از سال 2011 توسط گروه‌های مخالف مورد استفاده قرار می‌گرفت، در نتیجه تحولات اواخر سال 2024 و به قدرت رسیدن مخالفان، جایگزین پرچم قبلی و نماد رسمی سوریه شده است.

منبع


#تحلیل_خبر

📌حق انتخاب مردم سوریه چه می‌شود؟

🔹سازمان ملل طبق چه قانونی، بدون دادن حق انتخاب و نظرسنجی از مردم سوریه، پرچم این کشور را تغییر داد و یک تروریست را به عنوان حاکم سوریه تائید کرد؟

🔹این نهاد بین‌المللی به حامی جنایتکاران و تروریست‌ها تبدیل شده، و برعکس به مجازات مردمی که در برابر استعمار و ظلم، مقاومت می‌کنند، می‌پردازد!

🔹این پاسخ صریح و روشن ما برای دلباختگان غرب، طرفداران دموکراسی غربی، جامعه‌ی جهانی و نهادهای بین‌المللی و حقوق بشری است، کجاست این حقوق بشر و دموکراسی شما؟!

✍ صبا مروی


🇷🇺@Center_for_Russian_Studies
09.05.202521:35
📌حمایت سرزمین مقدس ایران، آغاز نبرد دوم را میسر کرد

👤به گزارش شیوا آبشناس، خبرنگار اسپوتنیک در تهران:

🔹از سال 1939 تا 1945 جنگی تمام عیار و بزرگ اکثر کشورهای جهان از جمله بزرگترین قدرت‌های آن روز دنیا را تحت دو اتحاد نظامی متحدین و متفقین، رو در روی هم قرار داد تا منجر به کشته شدن بیش از 70 تا 85 میلیون انسان در قحطی، گرسنگی، نسل کشی، آوارگی و بیماری‌های همه گیر شود. بیش از 3 درصد از جمعیت آن روز دنیا از بین رفتند تا قدرت ‌های جهان بتوانند اهمیت بشریت بدون نژاد پرستی را درک کنند.

👤رافائل گئورکیان، کاردار سفارت فدراسیون روسیه در تهران، در این زمینه گفت:

🔹امسال هشتادمین سالگرد پیروزی مردم شوروی در جنگ جهانی دوم است. اتحاد جماهیر شوروی بیشترین آسیب انسانی و کشته را در این جنگ داشته که رقمی بیش از 20 الی 25 میلیون نفر است؛ تلاش کردیم تا در سفارت فدراسیون روسیه در تهران که دستخوش اتفاقات بسیار مهمی بوده مراسم‌ هایی را برگزار کنیم که مربوط به پیروزی، تهران و ایران باشد.

🔹کتیبه‌ای را به ساختمان محل اقامت آقای استالین فرماندهی کل قوای شوروی در تهران متصل کردیم که در آن رویدادهای زمان اقامت ایشان در تهران شرح داده شده؛ آقای استالین دستور داده بودند تا خط ویژه‌‌ای میان مسکو و تهران راه اندازی شود تا ایشان بتوانند جبهه‌های جنگ را مدیریت کنند که اتفاقی تاریخی است و پیشتر کسی از این موضوع اطلاع نداشت که فرماندهی جبهه ‌های جنگ، حدود 5 روز از ایران انجام شده است.

🔹در اقدامی دیگر 80 گونه از میوه‌های ایرانی را در باغچه‌ای کاشتیم و دستیار رئیس جمهور روسیه آن را افتتاح کردند. از سوی دیگر از آرشیو ‌های روسیه و دیگر کشورها کمک گرفتیم و 12 نفر را که در پیروزی در جنگ جهانی دوم اثرگذار بودند یافتیم. همچنین نمایشگاهی را از نقاشی‌های معروف مرتبط با جنگ جهانی و تهران تدارک دیدیم تا مهمانان بتوانند از آن بهره ببرند.

🔹کاردار سفارت فدراسیون روسیه در تهران از اهمیت خاک ایران برای پیروزی بر آلمان نازی سخن گفت و اظهار داشت: در آن زمان ایران و تهران مرکزیت دنیا را داشتند چرا که سه کشور که متفق بودند و علیه شر هیتلر مبارزه می‌کردند در تهران و با حمایت سرزمین مقدس ایران جمع شده بودند و مذاکرات کنفرانس تهران را انجام دادند که اصلی‌ترین نتیجه آن دستیابی به تصمیم آغاز نبرد دوم بود.

🔹وی افزود: آغاز نبرد دوم به این مفهوم است که قرار شد شوروی کمک‌هایی را از قسمت غربی اروپا دریافت کند که برای تسریع پیروزی متفقین در جنگ جهانی دوم حائز اهمیت بود آن زمان 10 درصد از تجهیزات و مهماتی که ما از آمریکا خریداری می‌کردیم از طریق ایران ارسال می‌شد ما واقعاً سپاسگزاریم چرا که خاک و سرزمین ایران برای ما بسیار کمک کننده بود.


#یاداشت

🔺ایرانی‌ها، جز خاطرات تلخ از جنگ‌های جهانی، چیزی به یاد ندارند!

🔸ایران اعلام بی‌طرفی کرد در هر دو جنگ جهانی، به خیال این که به این وسیله بتواند، از تاثیرات وحشتناک جنگ در امان بماند، اما پایان داستان بسیار تلخ بود!

🔸در جنگ دوم جهانی، همین کنفرانس مشهور تهران، با ورود سه شخصیت مشهور و قدرتمند جهان، روزولت، استالین و چرچیل تشکیل شد، اما هیچکدام کوچکترین احترامی برای حکومت یا ملت ایران قائل نشدند!

🔸گویی ایران مستعمره‌ی انگلیس بود که بی‌خبر و بی‌اجازه، وارد یک کشور مستقل و بی‌طرف، شدند و هر طور که خواستند، عمل کردند!

🔸همه‌ی این تحقیرها، برای این بود که ما نیروی نظامی قابل توجه‌ای نداشتیم، و مجبور بودیم سکوت کنیم.

🔸کاش ایرانی‌هایی که می‌پرسند ما این همه تجهیزات نظامی و موشک را می‌خواهیم چکار؟ کمی به تاریخ رجوع کنند!

✍ صبا مروی


https://t.me/ir_sputnik/61264

🇷🇺@Center_for_Russian_Studies
24.04.202518:42

📌محموله میلیاردی روس‌ها راهی ایران شد!

🔹ایران به‌عنوان کشور گذر (Transit Country) بابت هر واگن یا کانتینری که از خطوط ریلی‌اش عبور می‌کند، حق ترانزیت دریافت می‌کند. این مبالغ بسته به نوع کالا، حجم بار، و مسیر طی‌شده می‌تواند قابل‌ توجه باشد، به‌ویژه وقتی حجم تبادلات افزایش پیدا کند..

🔹این پروژه به‌نوعی در راستای تکمیل کریدور بین‌المللی شمال–جنوب (INSTC) است که ایران را به شاهراه اصلی تبادل کالا بین روسیه، آسیای مرکزی، قفقاز، خلیج فارس و شبه‌قاره هند تبدیل می‌کند. استفاده پاکستان‌از این مسیر، اهمیت استراتژیک ایران را بالا می‌برد و می‌تواند ایران را به هاب لجستیک منطقه تبدیل کند.

🔹افزایش تردد قطارهای خارجی، ضرورت توسعه زیرساخت‌های مرتبط را بیشتر می‌کند—از جمله ساخت ایستگاه‌های بارگیری، مراکز لجستیکی و پایانه‌های مرزی. این موارد می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در بخش حمل‌ونقل منجر شود.

🔹معاون وزیر راه و شهرسازی از عبور قطار روسیه- پاکستان از مسیر ایران خبر داد و گفت: ظرفیت برای بار ریلی بلاروس و روسیه نامحدود است و به ۱۰-۱۵ میلیون تن هم می‌رسد و پیش بینی می‌شود امسال ۳۰۰ هزار تن بار در این مسیر جابه جا شود.

👤جبارعلی ذاکری، معاون وزیر راه‌ و شهرسازی با اشاره به عبور قطار روسیه به پاکستان از مسیر ایران اظهار داشت:

🔹در راستای توسعه راه آهن محور شرق کشور اقداماتی انجام شده است و هماهنگی‌هایی با راه آهن روسیه- ایران – پاکستان انجام داده‌ایم و چند هفته گذشته اولین قطار آزمایشی روسیه- پاکستان از ایران عبور کرد و در حال حاضر بلاروس هم قطارهایی را آماده کرده‌ که از مسیر ایران به پاکستان برسد.

🔹ذاکری گفت: متاسفانه مشکل ما برای تردد این قطار از ایران این است که از خط آهن پاکستان ۱۶۶۷ است یعنی عریض‌تر از خط آهن روسیه و باید برای این مشکل تصمیمی بگیریم. همچنین مشکل دیگر این است که کشنده‌های پاکستان باید بار را جابه جا کنند یعنی باید منتظر کشنده ار طرف پاکستان باشیم.

🔹ذاکری افزود: برای رفع این مشکلات باید در سال‌های گذشته خط را بازسازی می‌کردیم و خودمان به مرز میرجاوه می‌رساندیم که این اقدام را انجام نداده‌ایم. الان برای جابه جایی هر باری منتظر این هستیم که پاکستانی‌ها کشنده بیاروند و اختیار این موضوع با آنهاست و ما اختیاری نداریم.

🔹وی تاکید کرد: برای حل این مشکل، تصمیم بر این شد که بوژی لکوموتیوها را با عرض ۱۶۶۷ خط پاکستان تغییر دهیم تا بتوانیم وارد خط آنها شویم و بار را به مرز برسانیم که این موضوع تا دو ماه زمان می‌برد اما بخشی از مشکلات حل خواهد شد.

🔹معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که آیا این مسیر با این مشکلات مرزی اقتصادی است؟ اظهار داشت: قطعا این مسیر برای ایران اقتصادی است، اما در خاک پاکستان اقتصادی نیست به این دلیل که در پاکستان کنترلی نسبت به وزن کامیون‌ها وجود ندارد و کامیون‌ها محدودیت تناژ ندارند و اینگونه نیست که مانند ایران کامیون‌ها بر روی  باسکول بروند و وزن کشی و بایت اضافه وزن جریمه و متوقف شوند و اغلب دو برابر وزن مناسب کامیون، بارگیری می‌کنند..

منبع


🇷🇺@Center_for_Russian_Studies
📌پوتین در گفتگو با شی جین پینگ:

🔹روسیه و چین یک سیستم پایدار تجارت متقابل ایجاد کرده‌اند که از نفوذ کشورهای ثالث محافظت می‌شود.

🔹ما این سیستم را با ایران نیز ایجاد کرده‌ایم و حتی فراتر از آن،بانک‌های ما به یکدیگر متصل شده‌اند.


📌شی جین‌پینگ در دیدار با پوتین:

🔹
ما در مقابل قلدری در جهان خواهیم ایستاد.

🔹چین آماده است با روسیه برای «بر عهده گرفتن مسئولیت‌های ویژه به‌عنوان قدرت‌های جهانی» همکاری کند.


✍صبا: مبارک باشه، کیک قدرت جهانی رو تقسیم کردید، البته سهم ایران رو نخورید!


🇷🇺@Center_for_Russian_Studies
📌شویگو در مصاحبه‌ای با تاس گفت: کل قلمرو منطقه کورسک در آینده نزدیک پاکسازی خواهد شد.

https://t.me/tass_agency/311851


🔹شویگو گفت: اروپا می‌خواهد تا سال 2030 برای جنگ با روسیه آماده باشد.

https://t.me/tass_agency/311858


🔹شویگو گفت که کشورهای اروپایی کمپین آشکاری را برای آماده شدن برای جنگ با روسیه به راه انداخته‌اند.

🔹او گفت: «در سطوح مختلف، بازه‌های زمانی احتمالی برای چنین برخوردی از سه تا پنج سال اعلام می‌شود.

https://t.me/tass_agency/311860


🔹شویگو در گفت‌وگو با تاس، از سرگیری آزمایش‌های هسته‌ای روسیه در واکنش به اقدامات مشابه ایالات متحده را رد نکرد.

https://t.me/tass_agency/311861


🔹شویگو به تاس گفت: ایالات متحده موضع روسیه در مورد شرایط آتش‌بس در اوکراین را درک کرده است.

🔹 من می‌خواهم یک بار دیگر تکرار کنم: ما برای آتش‌بس، برای مذاکرات صلح آماده هستیم، اما تنها در صورتی که منافع و واقعیت‌های ما "در میدان" به طور کامل در نظر گرفته شود."Хамзе


https://t.me/tass_agency/311917

🇷🇺@Center_for_Russian_Studies
26.04.202500:49
📌نکات کلیدی از اظهارات ترامپ به مجله تایم:

🔹زلنسکی می‌داند که کریمه در کنار روسیه باقی خواهد ماند.

🔹دلیل درگیری اوکراین تمایل کی‌یف برای پیوستن به ناتو است.

🔹ترامپ گفت که او فقط با روسیه درباره اوکراین بحث می‌کند.

🔹او باور دارد که اوکراین هرگز به ناتو نخواهد پیوست.

🔹رئیس جمهور آمریکا از "مذاکرات بسیار خوب" با روسیه خبر داد.

🔹درگیری در اوکراین برای مدت طولانی ادامه نخواهد داشت.

🔹ترامپ گفت که او به طور مجازی در مورد پایان دادن به درگیری در اوکراین در اولین روز ریاست جمهوری خود، صحبت کرده است.

🔹او اعتراف می‌کند که اگر مناقشه اوکراین حل شود، ایالات متحده می‌تواند با اوکراین و روسیه تجارت کند.Хамзе


https://t.me/tass_agency/312108

🇷🇺@Center_for_Russian_Studies
22.04.202514:02
📌بازسازی فوری خرابه‌های جنگ توسط روسیه

🔹اینجا ماریوپول است، جایی که شدید‌ترین درگیری ها را دو سال پیش به خود دید، ولی الان فورا سازندگی و رفاه روسی در آنجا شکل گرفت و مردم راحت به زندگی خود ادامه میدهند.

🔹 خوب است ادم گاهی نکات مثبت و منفی را با هم ببیند و این کار واقعا یکی از نکات مثبت حکومت روسیه است که شهر نیمه ویران را فورا بازسازی کرد.


🇷🇺@Center_for_Russian_Studies
📌باکو از هدف اشغال ارمنستان، منصرف نشده

🔹️ارتش باکو با اشغال و تخریب ۹۰ هکتار از جنگل‌های سیونیک در سه سال اخیر، در آن‌ها پادگان، جاده و استحکامات نظامی ساخته تا در فرصت مناسب جنوب ارمنستان را اشغال و مرز این کشور با ایران را از بین ببرد.

🔹️۱۴ تا ۱۶ هزار مترمکعب الوار پس از تخریب محیط زیست توسط باکو از این منطقه خارج شده.


🇷🇺@Center_for_Russian_Studies
26.04.202508:08
📌تحولات جدید در جنگ اوکراین و مواضع روسیه و اوکراین

🔹️در هفته‌های اخیر، تحولات جدیدی در جنگ اوکراین به وقوع پیوسته که واکنش‌های بین‌المللی زیادی را به همراه داشته است. یکی از این تحولات، اقدام غیرمنتظره ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه برای اعلام آمادگی برای مذاکرات مستقیم با اوکراین است. این اقدام، که برخلاف رویکردهای پیشین روسیه مبنی بر عدم مذاکره مستقیم با اوکراین بود، واکنش‌های متفاوتی را در سطوح مختلف به همراه داشت. از سوی دیگر، آماده‌سازی اوکراین برای واگذاری بخشی از خاک خود به روسیه، نشان‌دهنده تغییرات احتمالی در مواضع کی‌یف و پیچیدگی‌های بیشتر در مسیر صلح و توافقات احتمالی است.


📌۱. اقدام غیرمنتظره پوتین برای گفت‌وگو با اوکراین

🔹️پوتین، در اظهارات خود تأکید کرده است که روسیه همواره آماده گفت‌وگوهای صلح است و پس از اعلام آتش‌بس عید پاک، که به‌صورت یک‌جانبه از سوی مسکو اعلام شده بود، اظهار امیدواری کرد که اوکراین نیز با این ابتکار صلحی همراهی کند. این اقدام می‌تواند به‌عنوان یک تغییر در سیاست‌های مسکو تلقی شود که در ابتدا مذاکرات مستقیم با کی‌یف را رد کرده بود. پوتین اعلام کرده است که «ما همیشه نسبت به هر ابتکار صلحی نگرش مثبت داریم» و از طرف اوکراینی نیز انتظار مشابهی دارد. این سخنان ممکن است به‌عنوان یک سیگنال از طرف روسیه برای نشان دادن تمایل به حل مسالمت‌آمیز بحران اوکراین تعبیر شود، اما هنوز هیچ توافق قطعی درباره مذاکرات مستقیم وجود ندارد و تنها پیشنهادات اولیه مطرح شده است.


📌۲. واکنش اوکراین و آمادگی برای آتش‌بس

🔹️گرچه ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، به‌طور مستقیم به پیشنهاد پوتین واکنشی نشان نداد، اما او در سخنرانی شبانه خود اعلام کرد که اوکراین آمادگی دارد تا درباره آتش‌بس‌هایی که به پایان حملات علیه غیرنظامیان منتهی شود، گفت‌وگو کند. این بیان نشان می‌دهد که اوکراین به‌دنبال دستیابی به یک توافق موقت برای کاهش تنش‌ها و حفظ جان غیرنظامیان است، اما همچنان بر شروط خود در زمینه حفظ تمامیت ارضی و امنیت کشور تأکید دارد.

🔹️در همین راستا، زلنسکی در مصاحبه‌ای گفت که اوکراین در مذاکراتی که به‌زودی در لندن با حضور آمریکا و کشورهای اروپایی برگزار می‌شود، شرکت خواهد کرد. این گفت‌وگوها در راستای جلسات قبلی در پاریس و بررسی راه‌های پایان دادن به جنگ بیش از سه ساله هستند. از این رو، کی‌یف همچنان به راهکارهای دیپلماتیک و کمک‌های بین‌المللی برای حل بحران جنگ چشم دوخته است.


📌۳. واگذاری بخشی از خاک اوکراین به روسیه: آمادگی یا اجبار؟

🔹️در کنار تحولات مذاکراتی، خبری از روزنامه نیویورک‌پست منتشر شد که به آمادگی اوکراین برای واگذاری ۲۰ درصد از خاک خود به روسیه اشاره داشت. این گزارش، که به‌نقل از یک مسئول بلندپایه منتشر شده، نشان می‌دهد که اوکراین ممکن است در چارچوب یک توافق صلحی، بخش‌هایی از خاک خود را که تحت کنترل روسیه قرار دارند، واگذار کند. این اقدام احتمالاً در راستای به‌دست آوردن توافقی جامع برای پایان دادن به جنگ و جلب حمایت‌های بین‌المللی صورت گیرد.

🔹️با این حال، این مسأله بدون مشروعیت بخشیدن قانونی به این واگذاری‌ها انجام خواهد شد و این موضوع همچنان به‌عنوان یک چالش اساسی در مذاکرات باقی خواهد ماند. نگرانی‌های کی‌یف در خصوص الحاق جزیره کریمه به خاک روسیه، که پیش‌تر توسط مقامات آمریکایی نیز مطرح شده بود، به‌طور مستقیم بر روند مذاکرات و احتمالات آینده تأثیرگذار است. همچنین طرح ترامپ برای حل بحران اوکراین، که ممکن است شامل استقرار نیروهای اروپایی در این کشور باشد، به پیچیدگی‌های این بحران می‌افزاید.


📌۴. پیامدهای احتمالی برای روابط بین‌الملل و امنیت جهانی

🔹️اگرچه گام‌های برداشته‌شده از سوی روسیه و اوکراین نشان‌دهنده تمایل به مذاکره و دستیابی به صلح است، اما هنوز چالش‌های اساسی بر سر راه حل و فصل این بحران قرار دارد. از یک سو، روسیه به‌طور مداوم به دنبال حفظ نفوذ خود در مناطق تحت کنترل در اوکراین است و از سوی دیگر، اوکراین و جامعه بین‌المللی به‌ویژه ایالات متحده و اتحادیه اروپا بر بازگشت تمامیت ارضی اوکراین تأکید دارند.

🔹️در سطح بین‌المللی، تداوم بحران اوکراین و ️پیچیدگی‌های آن به‌ویژه در زمینه روابط میان روسیه و غرب، تأثیرات منفی بر امنیت جهانی خواهد داشت. همچنین، احتمال واگذاری خاک اوکراین به روسیه می‌تواند پیامدهای سیاسی و اقتصادی زیادی برای کشورهای منطقه و حتی جهان داشته باشد.


🇷🇺@Center_for_Russian_Studies
24.04.202523:16
📌نکات اصلی از اظهارات ماریا زاخارووا در جلسه توجیهی:

🔹دبیرخانه سازمان‌ملل متوجه نمی‌شود که چگونه زلنسکی ایده آتش‌بس را مسخره می‌کند.

🔹زلنسکی کنترل کامل بر مقامات محلی را اعمال می‌کند و برای شرایط آشفته آماده می‌شود.

🔹روسیه نشانه مثبتی در گام‌های آمریکا برای حفظ خاطره‌ی نشست البه می‌بیند.

🔹روسیه صحبت در مورد میانجی‌گری دبیرخانه سازمان‌ملل متحد در اوکراین را عجیب می‌داند.

🔹زاخارووا به ملنیک سفیر سابق اوکراین در آلمان توصیه کرد با توجه به اظهارات وی در مورد توانایی کیف برای انجام عملیات نظامی تا سال 2029 به پزشک مراجعه کند و نه به سازمان ملل!!

🔹ستیزه جویان اوکراینی در عید پاک دست به هرج و مرج وحشت زدند.

🔹روسیه به دنبال محکومیت بین‌المللی نژادپرستی از سوی لیتوانی خواهد بود.

🔹مقامات مولداوی کاملاً وجدان خود را از دست داده‌اند و جمعیت خود را از روز پیروزی محروم کرده‌اند.

🔹زاخارووا به توکیو هشدار داد که منطق "دو رویی" در روابط با فدراسیون روسیه کارساز نخواهد بود.Хамзе


https://t.me/tass_agency/311957

🇷🇺@Center_for_Russian_Studies
21.04.202514:56
📌دگرگونی ترامپ یا چهره واقعی او؟

🔹شورای روابط خارجی راکفلر (CFR) نیز به گروه ناهماهنگ ارزیابی‌های موضع فعلی واشنگتن در مورد مناقشه اوکراین پیوسته است. آیا توافق آتش‌بس روسیه و اوکراین از ترامپ دوری می‌کند؟ - این سؤالی است که توسط کارمند CFR مکس بوث پرسیده شده است.

🔹نویسنده معتقد است که دلیل این وضعیت «عدم انعطاف روسیه» است و دستور العمل خود را برای نجات ابتکارات ترامپ تدوین می‌کند.

🔹بوث سفر مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا و استیو ویتکف، فرستاده ویژه ریاست جمهوری ایالات متحده به پاریس را "ارزیابی مجدد دیدگاه های اروپا" توسط دولت آمریکا می‌خواند. در عین حال، او مطمئن است: «صرف نظر از کاری که اروپایی‌ها انجام می‌دهند، شانس یک آتش‌بس موفق کم به نظر می‌رسد» - دقیقاً به دلیل موضع روسیه.

🔹چگونه می‌توانیم بر روس‌ها تأثیر بگذاریم؟ به گفته بوت، در هر صورت برای ترامپ دشوار است که تحریم‌های ثانویه علیه روسیه را به میزان قابل توجهی افزایش دهد، زیرا او قبلاً تعرفه 145 درصدی را بر واردکننده اصلی انرژی روسیه، چین اعمال کرده است. بنابراین، او کلید تغییر موضع مسکو را در افزایش کمک‌های نظامی آمریکا به کی‌یف می‌داند:

🔹باز کردن شیر کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین که به زودی خشک می‌شود بسیار مؤثرتر است.

🔹با پیروی از این منطق، بوث به یک نتیجه منطقی می‌رسد: "اگر ترامپ مسیر خود را تغییر ندهد - و به زودی! - آنگاه هر گونه امیدی برای آتش‌بس در اوکراین از بین خواهد رفت."

🔹بدیهی است که با استفاده از دستور بوت، ترامپ به سادگی مسیر بایدن را که سیاست هایش به درگیری مستقیم بین دو ابرقدرت هسته‌ای انجامید، ادامه می‌دهد. و تنه تنها هرگونه امکان دستیابی به صلح در اوکراین را به تاخیر می‌اندازد، بلکه بشریت را به جنگ جهانی سوم نزدیک می‌کند.

🔹تنها دستور العمل صحیح ترامپ اتخاذ موضع حل‌وفصل نهایی مناقشه است که ولادیمیر پوتین در 14 ژوئن 2024 در دیدار با رهبری وزارت خارجه روسیه بیان کرد. متأسفانه، دستگاه آمریکایی به وضوح هنوز برای این کار آماده نیست. از این گذشته، ایالات متحده هیچ هزینه قابل توجهی از راه اندازی یک جنگ نیابتی با روسیه از طریق اوکراین متحمل نمی‌شود. فقط زمان رو به اتمام است - تعداد چالش‌ها در سایر نقاط جهان به طور غیرقابل کنترلی در حال افزایش است: چین، خاورمیانه، شبه جزیره کره...

🔹اما ارزیابی بوث از دیدار روبیو و ویتکاف از پاریس کاملاً قابل توجه است و شایسته توجه دقیق است. آیا این اولین نشانه‌ای نیست که روسیه بار دیگر نه با غربی که به «ترامپیست ها» و «جهانی گرایان» تقسیم شده است، بلکه با غرب دسته جمعی سابق ضد روسی سروکار دارد؟ آیا شاهد دگرگونی ترامپ هستیم؟ یا اینکه حجاب ها به سادگی از نیات واقعی ایالات متحده برداشته می‌شوند؟Хамзе


https://www.cfr.org/expert-brief/russia-ukraine-cease-fire-deal-slipping-away-trump

https://t.me/EvPanina/16328

🇷🇺@Center_for_Russian_Studies
24.04.202522:12

📌هشدار چین به کره‌ی جنوبی برای ممنوعیت ارسال تجهیزات چینی به امریکا

🔹
چین از کره خواسته است، تجهیزات نظامی چینی را که حاوی خاک‌های کمیاب‌ هستند به شرکت‌های دفاعی آمریکا عرضه نکند.

🔹محدودیت‌های صادراتی چین بخشی از پاسخ به تعرفه‌های آمریکا است.

👤روزنامه کره اکونومیک دیلی به نقل از منابع دولتی و شرکتی گزارش داد:

🔹 پکن اخیرا از شرکت‌های کره جنوبی خواسته است که محصولات حاوی مواد معدنی کمیاب چین را به شرکت‌های دفاعی آمریکا ارسال نکند.

🔹در این گزارش ابتدا گفته شده بود که وزارت بازرگانی چین به شرکت‌های کره‌ای هشدار داده بود که در صورت نقض محدودیت‌های صادراتی، ممکن است با تحریم‌هایی روبرو شوند. در این گزارش آمده است که این وزارتخانه این پیام را طی نامه‌هایی به شرکت‌های کره‌ای که ترانسفورماتورهای قدرت، باتری‌ها، نمایشگرها، خودروهای الکتریکی، هوافضا و تجهیزات پزشکی تولید می‌کنند، ارسال کرده است.

🔹وزارت صنعت کره جنوبی، روز چهارشنبه اعلام کرد که در حال بررسی با دولت چین و شرکت‌های کره جنوبی برای تایید این گزارش است. این وزارتخانه گفت: «تاکنون تایید نشده است که شرکت‌های کره جنوبی نامه رسمی از دولت چین بر اساس این گزارش دریافت کرده‌اند».وزارت بازرگانی چین به سوالات پاسخ نداد.

🔹در اوایل این ماه، چین محدودیت‌هایی را برای صادرات عناصر کمیاب خاکی به عنوان بخشی از واکنش گسترده خود به تعرفه‌های آمریکا اعمال کرد و عرضه مواد معدنی مورد استفاده برای ساخت سلاح، لوازم الکترونیکی و طیف وسیعی از کالاهای مصرفی را محدود کرد.

🔹اکنون صادرکنندگان باید برای دریافت مجوز به وزارت بازرگانی مراجعه کنند، فرآیندی نسبتاً مبهم که می‌تواند از شش یا هفت هفته تا چند ماه متغیر باشد. چین حدود 90 درصد از عناصر کمیاب جهان را تولید می‌کند، گروهی متشکل از 17 عنصر. دولت ایالات متحده دارای ذخایر برخی از خاک‌های کمیاب است، اما برای تامین دائمی پیمانکاران دفاعی خود کافی نیست.

🔹کره جنوبی در اوایل آوریل اعلام کرد که بیش از شش ماه ذخایر برخی از هفت عنصر خاکی کمیاب محدود شده توسط چین، از جمله دیسپروزیم، در آهنرباهای ویژه موجود در بخش انرژی پاک، از جمله وسایل نقلیه الکتریکی و توربین های بادی، را در اختیار دارد.

🔹کره‌ای‌ها قصد دارند که ذخیره‌ی مواد کمیاب چینی را که در اختیار دارند، در برابر کاهش تعرفه‌‌های ترامپ، معامله کنند!


https://www.reuters.com/markets/commodities/china-asks-korea-not-export-products-using-rare-earths-us-defense-firms-paper-2025-04-22

🇷🇺@Center_for_Russian_Studies
23.04.202501:24
🌐منافع روسیه چگونه بر مذاکرات هسته‌ای اثر می‌گذارد؟

👤مهدی نوری چورکی

🔹در سال‌های اخیر روابط بین ایران و ایالات متحده آمریکا تحت تحولات مختلفی شامل برجام و خارج شدن ترامپ از آن قرار گرفته است. یکی از مهم‌ترین و جدیدترین این تحولات، مذاکرات غیرمستقیم بین دو کشور با هدف کاهش تنش‌ها و حل مسائل هسته‌ای است که دور دوم آن شنبه هفته جاری در ایتالیا برگزار شد. در این میان، بسیاری از افراد در پی پاسخ به این سؤالات کلیدی هستند که روسیه در مذاکرات هسته‌ای بین ایران و آمریکا چه نقشی ایفا می‌کند و به دنبال چه منافعی است؟

💢نقش روسیه در مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

🔸روسیه در تلاش است تا در این مذاکرات تعادلی بین روابط خودبا ایران و آمریکا برقرار کند. مسکو در کنار تقویت روابط خود با تهران از طریق امضای توافقنامه استراتژیک در ژانویه، هم‌زمان به دنبال بهبود روابط با دولت ترامپ نیز هست. این تلاش‌ها باعث نگرانی در اوکراین و کشورهای اروپایی شده است که از احتمال امتیازدهی ترامپ به مسکو برای پایان‌دادن به درگیری در اوکراین نگران هستند.

💢منافع روسیه از مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا

🔸منافع روسیه از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا چندلایه و پیچیده است. روسیه با دقت این تعاملات را ‏دنبال می‌کند، زیرا نتیجه مذاکرات می‌تواند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر منافع ژئوپلیتیکی، اقتصادی و ‏امنیتی‌اش تأثیر بگذارد.‏

1️⃣موازنه در برابر نفوذ آمریکا

🔸در سده گذشته، روسیه همواره تلاش کرده است تا ایران به سمت آمریکا نرود. در دوران پهلوی دوم، برای اینکه روابط ایران و آمریکا توسعه نیابد، شوروی امتیازات فراوانی به ایران می‌داد. بسیاری از صنایع و کارخانه‌ها در دوران پهلوی دوم در ایران توسط شوروی ساخته شده است تا با امتیازدهی روابط بین ایران و آمریکا دچار گسست شود. روسیه در حال حاضر تمایل دارد که ایران را به عنوان یک شریک استراتژیک در خاورمیانه حفظ کند. از نظر روسیه، کنترل‌شده بودن این مذاکرات یا حتی شکست آن‌ها می‌تواند به حفظ و نقش روسیه به عنوان یک متحد کلیدی برای ایران منجر شود.

2️⃣بازار انرژی و رقابت در فروش نفت و گاز

🔸تحریم‌های آمریکا علیه ایران باعث کاهش حضور ایران در بازار جهانی نفت و گاز شده است. این وضعیت به نفع روسیه است، چراکه سهم بیشتری از بازار انرژی جهانی دارد. ایران در حال حاضر به دلیل تحریم‌ها دسترسی به فنّاوری‌های جدید در استخراج منابع معدنی را ندارد و روسیه این فنّاوری‌ها را در اختیار ایران قرار نمی‌دهد. اگر مذاکرات منجر به لغو تحریم‌ها شود، ایران می‌تواند صادرات نفت خود را افزایش دهد و به فنّاوری‌های روز دنیا دسترسی پیدا کند که این امر به ضرر روسیه تمام می‌شود.

3️⃣دستیابی به امتیاز در مذاکرات

🔸از طرفی دیگر روسیه از پرونده هسته‌ایایران مثل یک کارت بازی در راستای منافع خودش استفاده می‌کند. این منافع می‌تواند شامل گرفتن امتیازاتی در پرونده اوکراین یا تعدیل رفتار غرب در حوزه‌های مختلف باشد. بنابراین روسیه سعی می‌کند هم‌زمان روابط نزدیکی با ایران داشته باشد و مذاکرات با آمریکا را تخریب کامل نکند تا در صورت نیاز خودش بتواند با غرب معامله کند. این یعنی روسیه، نه خواهان شکست کامل مذاکرات است و نه خواهان موفقیت کامل. یکی از علت‌های سفر عراقچی به روسیه جلوگیری از «بازی دوگانه» این کشور است.

4️⃣تثبیت نقش خود در معادلات خاورمیانه

🔸 روسیه تلاش دارد خود را به عنوان یک بازیگر کلیدی در ‏حل‌وفصل بحران‌های منطقه معرفی کند. مشارکت غیرمستقیم یا نقش‌آفرینی در مذاکرات ایران و آمریکا ‏می‌تواند جایگاه بین‌المللی روسیه را تقویت کند.‏

💢جمع‌بندی

🔸مسکو علی‌رغم همسویی خود با ایران در چندین موضوع تا حدی در ارتباط با واشنگتن بی‌طرفی خود را حفظ کرده است. این توازن در گفتگوهای اخیر بین مقامات روسیه و ایالات متحده در مورد برنامه هسته‌ای و فعالیت‌های نیابتی ایران مشهود است؛ بنابراین روسیه با استفاده از بی‌طرفی و حفظ تعادل بین طرفین به دنبال نقش‌آفرینی خود به عنوان یک قدرت بزرگ است اما تا این دور از مذاکرات تنها اعلام موضع کرده است.

✅در حال حاضر، روسیه بیشتر نقش نظاره‌گر و واسطه غیرمستقیم را دارد و به نوعی در حال برآورد وضعیت و ادامه مذاکرات است و هنوز نقش فعالی ایفا نکرده است. از طرفی روسیه به دنبال به نتیجه رسیدن مذاکرات و نزدیک‌شدن ایران به غرب نیست، چون منافعش درچندین حوزه به خطر می‌افتد.


🔗برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.


https://t.me/InstituteTehran/29445

🇷🇺@Center_for_Russian_Studies
08.05.202510:24
📌ردپای ناتو در روابط روسیه قزاقستان

🔹دیروز در قزاقستان، تجهیزات نظامی ناتو به افتخار هشتادمین سالگرد پیروزی، از میدان استقلال آستانه عبور کردند: Otokar Cobra II و Otokar ARMA از تولیدکننده ترکیه‌ای Otokar، که با استانداردهای ناتو ادغام شده‌اند.

🔹در قزاقستان، این خودروهای زرهی به ترتیب به آیبار و تایماس تغییر نام دادند و خودروهای زرهی اوتوکار به عنوان «پیشرفت قزاقستان» معرفی شدند. اما در واقع نه مونتاژی در کار بود، نه مشارکت مهندسی و نه ثبت اختراعی.

🔹معامله بین اوتوکار و قزاقستان از طریق یک شرکت واسطه به نام پروژه MPR آستانه، یک شرکت خصوصی بدون پیشینه نظامی، بدون پایگاه تولیدی و بدون حمایت دولتی، انجام شد.

🔹 پروژه نیروگاه هسته‌ای آستانه یک پروژه دفاعی نیست. این شرکت تجهیزات تولید نمی‌کند، دفتر طراحی ندارد و مجوز مراحل کلیدی توسعه را ندارد. با این وجود، او عملاً مدیر قراردادهای نظامی شد.

🔹کارشناسان می‌گویند که حضور خودروهای زرهی اوتوکار در قزاقستان یک معامله تجاری تصادفی نیست، بلکه ورود زیرساخت‌های نظامی یک کشور عضو ناتو به خاک کشوری است که متحد روسیه است.

🔹 در چارچوب درگیری جهانی بین غرب و شرق، زمانی که روسیه در حال مهار تهاجم ناتو در اوکراین است، حضور نمایشی تجهیزات ترکیه در آستانه یک سیگنال سیاسی است.

🔹 شخصی در قزاقستان با انجام یک عملیات ژئوپلیتیکی تحت پوشش تجارت، در حال تضعیف مشارکت و روابط حسنه همسایگی بین دو کشور است. Новин


پ.ن: خدا لعنت کند اردوغان را با پروژه‌ی تورانی‌اش!

چرا که ترکیه تبدیل به ویروسی واگیردار برای منطقه شده تا در اتحادیه کشورهای جنوبی، هژمون آمریکا را حفظ و جای پایش را محکم کند و روسیه و ایران را دور بزند!


https://t.me/politkremlin/34503?single

🇷🇺@Center_for_Russian_Studies
Көбүрөөк функцияларды ачуу үчүн кириңиз.