🔵 وقتی والدین هنگام غذا خوردن یا گفت وگو از وسایل الکترونیکی استفاده می کنند به بچه ها حس بی اهمیت بودن دست میدهد ، کودکان نوپا به خصوص زمانی که مادرشان سرگرم گوشی است تشویش بیشتری را از خود نشان میدهند.
@drfcheraghi
15.03.202512:38
🔵 وقتی کارهای کودک دایماً تصحیح ،شود او نه فقط احساس میکند که همیشه در اشتباه است ، بلکه ممکن است از اشتباه کردن بترسد .
🔵 این ترس میتواند به بی میلی به انجام دادن کاری منجر شود چون ممکن است آن کار را اشتباه انجام دهد. ترس ممکن است آن چنان او را تحت فشار قرار دهد که توانایی اقدام کردن را از دست بدهد.
@drfcheraghi کانال والدین دموکرات
15.03.202510:43
🔵 تشخیص عزت نفس پایین در کودکان آسان است :
اگر تا به حال چیزهایی مانند این جملات را گفته اید: «پسرم وقتی مرتکب اشتباهی میشود روحیه خود را از دست میدهـدا» یا «دخترم قبل از شروع کار تسلیم می شود! او از امتحان کردن میترسد احتمال دارد فرزند شما درگیر عزت نفس پایین باشد.
🔵 گاهی ممکن است عزت نفس پایین به حوزه ای خاص گره خورده باشد؛ ماننـد زمــانـی کـه کودک بر این باور است که «من در ریاضیات افتضاح هستم
🔵 در زمانهای دیگر، ممکن است عزت نفس پایین فراگیر باشد؛ مانند زمانی که فرزند بزرگتر شما اصرار می کنـد کـه مـن بازنده هستم!» باور میتواند به طرز فجیعی دردناک باشد.
🔵 کودکانی که عزت نفس کمی دارند خود را به نوعی بی کفایت یا حتی دوست نداشتنی می دانند
@drfcheraghi کانال والدین دموکرات
14.03.202516:51
🔵در مورد قلدری مجازی با کودکتان صحبت کنید
🔵قلدری مجازی اغلب به صورت ناشناس یا توسط افرادی انجام میشود که از هویتهای جعلی استفاده می کنند. این اتفاق باعث میشود کودک نداند چرا و توسط چه کسی مورد حمله قرار گرفته است.
🔵کودکان به طور معمول احساس میکنند که نمیتوانند از قلدری مجازی فرار کنند زیرا حتی در خانه و اتاق خوابشان نیز در امان نیستند. @drfcheraghi کانال والدین دموکرات👨👩👧👦
14.03.202510:49
✨روش پستمدرندرفرزندپروری معتقد است از ابتدا این شعار را در کودکان درونی کنید که « هیچکسازاشتباهمبرانیستوهرکسیممکناستاشتباهکند،هراشتباهیتاوانیداردواگراشتباهکردیدشهامتپذیرشآنوعذرخواهیراداشتهباشید.»
✨این روش والدین را هم انسانهایی می داند که مثل هر انسانی جائزالخطا هستند و همه ی هیجانات را به رسمیت می شناسد ، این روش معتقد است خشم ، غم ، اضطراب ، شادی ، ترس ، عشق و نفرت و خجالت در همه ی انسانها وجود دارد و والدین هم ممکن است برخی اوقات خشم بی دلیل نشان دهند یا بخاطر دل شکستگی و غمگینی ، گریه کنند ، در واقع این روش فرزندپروری این باور را در بچه ها نهادینه می کند که همه ی احساسات برای بقاء و زندگی ما ضروری هستند و ابراز متناسب آنها با محیط ، نشانه ی پختگی و سلامت فرد است.
✨والدین در این سبک فرزندپروری خود را ابرانسان نمی دانند بلکه به بچه ها نشان می دهند که انها هم ممکن است اشتباه کنند ولی می توان عذرخواهی کرد و اشتباه را جبران کرد.✨ کانال والدین دموکرات @drfcheraghi
14.03.202509:41
✍️ جیننلسن:
«زمانی می توانید فضایی مثبت در خانواده ایجاد کنید که همه اعضا نگاهی نیکو به یکدیگر داشته باشند و برای یکدیگر حرف های مثبت بر زبان بیاورند.» @drfcheraghi
13.03.202515:47
🔵وقتی میخوای هر چیزی که میگی کودک اطاعت کنه
🔵وقتی اجازه نمیدی کودک در تصمیمات والدین شرکت کنه یا اونها رو زیر سوال ببره.
🔵وقتی اجازه نمیدی فرزندت خودش تصمیم بگیره.
🔵وقتی حقانتخاب بهش نمیدی یا استقلال کودک و تشویق نمی کنی. 🔵وقتی تمامجنبههایزندگی کودک رو بهش دیکته می کنی.
🔵بدوناینکهازتخواسته باشه بهش کمک می کنی.
❌تو داری فرزندت و کنترل میکنی❌ @drfcheraghi
13.03.202511:20
رودلفدرایکورس:
کودکی که با انتقاد زندگی کند،سرزنش کردن را می آموزد، کودکی که با خصومت زندگی کند، جنگیدن را می آموزد کودکی که با تمسخر زندگی کند، کمرویی را می آموزد، کودکی که با ترس زندگی کند، نگران بودن را می آموزد، کودکی که با خجالت زندگی کند، احساس گناه را می آموزد، کودکی که با مدارا زندگی کند، بیمار بودن را می آموزد، کودکی که با دلگرمی زندگی کند، مطمئن بودن را می آموزد، کودکی که با پذیرش زندگی کند، عشق ورزیدن را می آموزد، کودکی که با تایید زندگی کند، می آموزد که خود را دوست بدارد، کودکی که با شناخت زندگی کند، می آموزد که هدف داشتن خوب است، کودکی که با صداقت زندگی کند، می آموزد حقیقت چیست، کودکی که با انصاف زندگی کند، عدالت را می آموزد، کودکی که با امنیت زندگی کند، می آموزد که به خود و اطرافیانش ایمان داشته باشد، کودکی که با مهربانی زندگی کند، می آموزد که جهان مکان خوبی برای زندگی کردن، دوست داشتن و عشق ورزیدن است.
کتاب: «رودلف درایکورس: روابط دموکراتیک و احترام متقابل» تالیف: دکتر حمید علیزاده و حبیبه السادات سجادی/نشر دانژه
@drfcheraghi
12.03.202520:19
پژوهش ها به طور کلی کودکان را به سه دسته زیر تقسیم بندی کردند:
• کودکانراحت
به کودکی گفته میشود که در نوباوگی به سرعت با برنامههای روزمزه (تغذیه و خوابیدن) خو میگیرد. در مجموع سرحال است و به راحتی با تجربیات تازه سازگار میشود. (۴۰ درصد کودکان)
• کودکاندشوار
برنامههای روزمره نامنظم دارد. تجربیات تازه را به کندی قبول میکند و واکنش منفی و شدید نشان میدهد. (۱۰ درصد کودکان)
• کودکانکندجوش
نافعال است به محرک های محیطی واکنشهای ملایم و کند نشان میدهد. خلق منفی دارد. به کندی با تجربیات تازه سازگار میشود. ( ۱۵ درصد کودکان) اگر دقت کنید ۳۵ درصد کودکان در این دستهبندیها قرار نگرفته اند. ۳۵ درصد باقی مانده مجموعه رفتارهای مختلفی از هر سه دسته را بروز میدهند. @drfcheraghi