Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Partisan / پارتیزان avatar

Partisan / پارتیزان

🇮🇷بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ🇮🇷
⬅️ کانال خبری تحلیلی پارتیزان ➡️
معرفی تجهیزات نظامی
پوشش اخبار نظامی
تاریخ نبردها
تحلیل مسائل استراتژیک
وب‌سایت پارتیزان:
https://partisancenter.com
استفاده از مطالب فقط با ذکر منبع جایز است.
TGlist рейтинг
0
0
ТипАчык
Текшерүү
Текшерилбеген
Ишенимдүүлүк
Ишенимсиз
Орду
ТилиБашка
Канал түзүлгөн датаSep 30, 2015
TGlistке кошулган дата
Oct 25, 2024
Тиркелген топ

"Partisan / پارتیزان" тобундагы акыркы жазуулар

🔷️تغییر کاربری

🔹️تصاویری از یک‌کشتارگاه موشک‌های ضدزره نسبتا قدیمی کنکورس و فاگوت در روسیه منتشر شده است که نشان می‌دهد روس‌ها درحال خارج کردن سرجنگی خرج‌گود این موشک‌ها هستند تا آن‌ها را روی پهپاد و احتمالا مولتی‌روتورها نصب کنند.

🔹️سرجنگی ۲.۷ کیلوگرمی کنکورس نفوذ بیش‌تری نسبت به سرهای جنگی PG-7 که معمولا توسط کوادکوپترها حمل می‌شوند خواهد داشت و روسیه تعداد بسیار زیادی از این موشک‌ها را در انبارهایش دارد.

#روسیه #اوکراین #ضدزره #کوادکوپتر

NPC
@Partisan2015
🔷️اینفوگرافیک جدید انصارالله از پهپادهای MQ-9 ساقط‌شده در یمن

🔹️با احتساب پهپاد ساقط‌شده پریروز در استان صنعا، تعداد پهپادهای MQ-9 ساقط‌شده در یمن به عدد ۲۵ رسیده است که طبق اینفوگرافیگ انصارالله یمن، ۶ فروند از این پهپادها در استان مارب، ۲ فروند در استان البیضاء، یک‌فروند در استان حجه، ۴ فروند در استان صعده، ۵ فروند در استان الحدیده، ۲ فروند در استان ذمار، ۲ فروند در استان الجوف و در نهایت ۳ فروند هم در استان صنعا منهدم شدند.

#یمن #منطقه #آمریکا #پهپاد
#MQ_9

CoManche
@Partisan2015
Кайра бөлүшүлгөн:
Artavan | آرتاوان avatar
Artavan | آرتاوان
🔹عملیات عجیب و پیچیده‌ای که اسرائیل برای حمله به تاسیسات نظامی ایران آماده کرده بود و توسط روزنامه نیویورک تایمز افشا شد.
در جدیدترین ویدیو چنل آرتاوان میتوانید بیننده شذح این گزارش باشید.

https://youtu.be/8Kcr8rdPDNM?si=bwgVyXh9L9P1bm8q

@Artavan_Tactical
▪️پاپ درگذشت

▪️پاپ فرانسیس با نام اصلی خورخه ماریو برگولیو رهبر مسیحیان کاتولیک در سن ۸۸ سالگی در شب عید پاک درگذشت.

AnotherOne
@Partisan2015
🔹️تصویر جدید از یک‌فروند جنگنده F-16CM ایالات‌متحده آمریکا در انگلستان، پس‌ از بازگشت از ماموریت تمرینی خود که با ۲ پاد راکت‌انداز LAU-131A برای شلیک راکت‌های APKWS (جهت مقابله‌ با پهپادها)، ۲ تیر موشک میان‌برد هوابه‌هوای AIM-120 AMRAAM در نوک‌بال‌ها، موشک کوتاه‌برد هوابه‌هوای AIM-9M Sidewinder در زیر بال چپ، پاد هدف‌گیری لایتنینگ و ۲ مخزن سوخت اکسترنال دیده می‌شود.

#جنگنده #آمریکا #نیروی_هوایی
#F_16 #APKWS

CoManche
@Partisan2015
🔷جنگنده MiG-23 سیستم سنجش سوخت ندارد.

🔹خلبان بازنشسته "جان مان" از پروژه پنهانی جنگ سرد نیروی هوایی آمریکا تحت عنوان "Constant Peg" که یک برنامه مخفی برای آموزش خدمه جنگنده نیروی هوایی، نیروی دریایی و تفنگداران دریایی آمریکا برای پرواز علیه هواپیماهای طراحی شده توسط شوروی بود، در مورد تجربه خود در چگونگی اندازه‌گیری سطح سوخت در جنگنده MiG-23 می‌گوید.

🔹وی می‌گوید در جنگنده MiG-23 یک نشان‌گر برای نشان دادن سطح سوخت وجود دارد، اما اندازه‌گیری واقعی درکار نیست، او از دستکاری شمارنده سوخت در پرواز و چرایی انجام این کار در یک سورتی آموزشی مخصوص اسکادران تست 4477 ملقب به "عقاب‌های سرخ" می‌گوید.

🔹این اسکادران نیروی هوایی آمریکا در دوران جنگ سرد از طریق کشورهایی که مشتری جنگنده‌های شوروی بودند، به شکل مخفیانه جنگنده‌های MiG-17 و MiG-21 و همچنین MiG-23 را تحویل گرفته و عملیاتی کرده بود.

#زیرنویس_اختصاصی #نیروی_هوایی_آمریکا #MiG23

Maverick
@Partisan2015
🔷️ درز مجدد اطلاعات حساس!

🔹️ به گزارش نیویورک‌تایمز، پیت هگزت، وزیر دفاع ایالات متحده، به اشتراک‌گذاری جزئیات حمله به یمن متهم شده است. به گفته این خبرگزاری، هگزت اطلاعات حساس درباره حمله به یمن را به گروهی در پیام‌رسان سیگنال ارسال کرده است که همسر و برادرش نیز در آن حضور داشته‌اند.

🔹️ اطلاعات ارسالی شامل برنامه پروازی جنگنده‌های F/A-18 سوپرهورنت است که به هدف‌گیری اهدافی در یمن اختصاص داشت. این دومین نشت اطلاعات طبقه‌بندی‌شده در دوران ترامپ به شمار می‌رود.

#امریکا #هگزت

Восток
@Partisan2015
🔷️سلام، صبح شما به‌خیر

🔹️ویدئویی زیبا از هواگردهای روسی

#روسیه #نیروی_هوایی #جنگده #بالگرد

CoManche
@Partisan2015
🔷️ پهپاد ره‌گیر

🔹️اخیرا در یک‌آزمایش، یک‌فروند پهپاد MQ-1C ارتش آمریکا با استفاده از رادار خود و موشک AGM-114L لانگ‌بو هل‌فایر یک‌پهپاد دیگر را سرنگون کرده است. موشک‌های ضدزره هل‌فایر در نسخه لانگ‌بو قابلیت شکار اهداف هوایی را نیز پیدا کردند.

🔹️تصویر دوم پست مربوط به رادار EagleEye است که با جرم کم‌تر از ۶۲ کیلوگرم می‌تواند روی پهپاد MQ-1 نصب شود. این رادار مولتی‌مود، توانایی تصویرسازی SAR را نیز دارد و در باند Ku فعالیت می‌کند. مشخص نیست این رادار در چه بردی بتواند اهداف هوایی را کشف کند.

🔹️ارتش آمریکا تعداد بسیار زیادی از موشک‌های لانگ‌بو هل‌فایر را در انبارهایش دارد. این موشک دیگر تولید نمی‌شود و به‌جای آن موشک‌های AGM-179A جاگم که کاونده لیزری و رادار موج میلی‌متری دارند تولید می‌شوند.

🔹️هر موشک هل‌فایر در نسخه عادی ۲۱۵۰۰۰ دلار قیمت دارد و نسخه لانگ‌بو گران‌تر هم هست که باز هم مسئله هزینه بالاتر نسبت به پهپادی که شکار می‌شود را مطرح می‌کند. اخیرا راکت‌های هدایت لیزری APKWS توسط جنگنده‌ها برای شکار پهپاد استفاده شده‌اند که هرکدام قیمتی بین ۲۵۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ دلار دارند.

🔹️اخیرا در جهان مسئله شکار پهپادها به‌وسیله خود پهپادها بیش‌تر مورد توجه قرار گرفته است. نمونه‌هایی از آن را می‌توانید در لینک‌های پایین پست مشاهده کنید. در کشورمان هم مدت‌هاست ترکیب پهپاد کرار مسلح به موشک مجید در نقش هوابه‌هوا معرفی شده است. این ترکیب برای شکار پهپادها مناسب هست اما در آینده باید به‌سمت تکامل بیش‌تر حرکت کند.

#پهپاد #آمریکا

▪️مدل معرفی شده توسط شرکت ایرباس
▪️پاد لیزر برای شکار پهپادها

NPC
@Partisan2015
⭕️⭕️ ⭕️⭕️
این کانال تاریخ جنگ ایران و اسرائیل بر اساس چارت جهانی پیس بینی کرده 👇🏻👇🏻
▶️ https://t.me/+O68HopAeL4i5LU2U
▶️ https://t.me/+O68HopAeL4i5LU2U
مطلب پین شده مطالعه کنید
🔶نقش برداررانش در تحول دینامیک پرواز جنگنده‌های نسل پنجم

🔸یکی از شاخص‌ترین پیشرفت‌ها در طراحی موتورهای جنگنده‌های مدرن، بهره‌گیری از فناوری تغییر بردار رانش یا Thrust Vectoring است. این فناوری با امکان تغییر زاویه گازهای خروجی از نازل موتور، پرنده را قادر می‌سازد در شرایطی مانند زاویه حمله بالا یا سرعت‌های پایین، کنترل‌پذیری و پایداری خود را حفظ کند. برخلاف سامانه‌های سنتی کنترل پرواز که صرفاً متکی بر سطوح آیرودینامیکی بودند، TVC نقش مکملی را در تولید گشتاور کنترلی ایفا کرده و امکان تغییر مسیر در سه محور حرکتی را فراهم می‌سازد.

🔸سامانه‌های برداررانش معمولاً به دو گروه کلی تقسیم می‌شوند: نوع تک‌محوره که تنها در راستای زاویه خمش (Pitch) عمل می‌کند (نظیر موتور F119 در جنگنده F-22) و نوع چندمحوره که امکان انحراف نازل در دو یا سه جهت (Pitch + Yaw و در برخی موارد Roll) را فراهم می‌آورد. نمونه‌هایی مانند AL-41F1 نصب‌شده روی Su-35S قابلیت کنترل بردار دوبعدی دارند و برخی پروژه‌های در حال توسعه نیز به سمت برداردهی سه‌بعدی گام برداشته‌اند.

🔸مزیت کلیدی TVC در ایجاد قابلیت مانور بالا به‌ویژه در زوایای حمله زیاد، عدم وابستگی صرف به جریان هوا، و امکان حفظ کنترل در شرایط بحرانی است. این ویژگی‌ها نقش تعیین‌کننده‌ای در اجرای مانورهایی چون Cobra، Kulbit و J-Turn دارند که در نبردهای نزدیک هوایی اهمیت بالایی دارد. TVC همچنین نرخ چرخش لحظه‌ای جنگنده را افزایش داده و توان پایداری در شرایط ناپایدار آئرودینامیکی را ارتقاء می‌دهد.

🔸از منظر فنی، پیاده‌سازی سامانه TVC مستلزم طراحی پیشرفته نازل‌هایی با مقاومت بالا در برابر دمای زیاد، استفاده از عملگرهای دقیق الکترومکانیکی یا هیدرولیکی، و هماهنگی کامل با ساختار موتور است. نازل‌های تخت دوبعدی نظیر آنچه در موتور F119 مشاهده می‌شود، علاوه بر بهبود ویژگی‌های پنهان‌کاری فروسرخ (IR)، عملکرد بهتری در جهت‌دهی بردار رانش ارائه می‌دهند.

🔸یکپارچه‌سازی TVC با سامانه کنترل پرواز از اهمیت حیاتی برخوردار است. در جنگنده‌هایی مانند Su-35 یا F-22، سامانه‌های پرواز دیجیتال از نوع Fly-by-Wire به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که همگام با سامانه TVC عمل کنند. این هماهنگی مانع از بروز ناپایداری‌های ساختاری شده و به خلبان امکان می‌دهد بدون افزایش بار شناختی، مانورهای پیچیده را اجرا نماید.

🔸از منظر عملیاتی، TVC باعث افزایش انعطاف‌پذیری تاکتیکی، کاهش وابستگی به سطوح آیرودینامیکی، و گسترش قابلیت‌های پرواز در محیط‌های غیرمساعد می‌شود. در مأموریت‌های برخاست و فرود کوتاه (STOL)، محیط‌های محدود، یا در شرایط اضطراری، برداررانش می‌تواند جایگزین مناسبی برای سامانه‌های رانش عمودی باشد.

🔸با وجود مزایای چشمگیر، TVC دارای چالش‌هایی نیز هست. افزایش وزن سامانه، پیچیدگی در تعمیر و نگهداری، و احتمال بروز رفتارهای غیرخطی در جریان‌های آشفته از جمله این مواردند. همچنین طراحی نازل‌های متحرک، آن‌ها را در برابر شناسایی حرارتی دشمن آسیب‌پذیرتر می‌سازد.

🔸در مجموع، Thrust Vectoring به‌عنوان یکی از نقاط عطف فناوری در طراحی موتورهای رزمی، در موتورهایی چون F119-PW-100 (F-22)، AL-41F1 (Su-35/Su-57)، WS-10B TVC (J-10B/C) و طرح‌های آینده آمریکا، چین و هند نقش حیاتی ایفا می‌کند. روند آینده این فناوری به‌سوی بهره‌گیری از هوش مصنوعی برای مدیریت خودکار بردار رانش در مأموریت‌های پیچیده سوق یافته و افق‌های جدیدی را در دینامیک پرواز جنگنده‌ها گشوده است.

#TVC #بردار_رانش

Afterburner
@Partisan2015
🔷️ چه‌خبر از متارکه جنگ؟ 🇺🇦🇷🇺

🔹️روز گذشته ولادیمیر پوتین به‌مناسبت عید پاک، متارکه موقت جنگ را تا ۲۱ آوریل اعلام نمود. ویدئوی فوق، سربازان اوکراینی‌را نشان می‌دهد که با پرچم سفید درحال جمع‌آوری اجساد کشته‌هایشان از خطوط مقدم هستند. تصویر پست هم مربوط به نظامیان روس است که با پرچم سفید مشغول کار مشابه‌اند.

🔹️دو طرف یک‌دیگر را به‌بارها نقض متارکه جنگ از طریق شلیک توپ‌خانه و پهپادهای انتحاری و مین‌روبی از میدان‌های مین و... متهم کرده‌اند؛ اما درکل متارکه موقت نبرد، ادامه دارد و بسیاری از مناطق در طول خطوط مقدم از سال ۲۰۲۲ برای اولین بار روی آرامش به‌خود دیده‌اند.

#روسیه #اوکراین #متارکه_جنگ

NPC
@Partisan2015
🔷️ساعتی پیش، یک‌خودرو ارتش لبنان که حامل مهمات بوده بر اثر حادثه منفجر شده است. در این حادثه ۴ تن کشته و ۴ نفر هم زخمی شده‌اند که بین آن‌ها غیرنظامیان نیز وجود داشته‌اند. ویدئوی فوق مربوط به این حادثه است.

🔹️حملات پهپادی اسرائیلی هم توقف ندارد و امروز در دو حمله پهپادی در نزدیکی حولا و کوثریه، دو لبنانی به‌شهادت رسیده‌اند.

🔹️همچنین امروز ارتش لبنان گزارش کرده در بازرسی یک‌خانه در منطقه صیدا-الزهرانی تعدادی راکت و پرتاب‌گر دست‌ساز آن‌ها کشف شده‌اند. گفته شده این راکت‌ها مربوط به همان افرادی بوده‌اند که چند مدت پیش در دو نوبت تعدادی راکت به‌سمت شهرک‌های صهیونیست‌نشین شلیک کرده بودند. گفته شده تعدادی از این افراد دست‌گیر شده‌اند. پیش‌تر هم اعلام شده بود شلیک آن راکت‌ها ارتباطی با حزب‌الله نداشت.

#اسرائیل #لبنان

NPC
@Partisan2015
🔷آمریکا احتمال توقف تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان جنگ اوکراین را مطرح کرد

🔹️به گزارش «Novaya gazeta» مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، هشدار داد که اگر در روزهای آینده نشانه‌های روشنی از آمادگی برای آتش‌بس در اوکراین دیده نشود، ایالات متحده احتمالاً از ادامه تلاش‌های خود برای پایان دادن به این جنگ عقب‌نشینی خواهد کرد. او پس از دیدار با نمایندگان اتحادیه اروپا و اوکراین در پاریس تأکید کرد که باید ظرف چند روز آینده امکان پیشرفت روند صلح طی هفته‌های آینده مشخص شود.

🔹️روبیو با اشاره به تمایل دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای رسیدن به توافق، افزود که با وجود این علاقه، مسائل مهم دیگری نیز وجود دارد که به همان اندازه، یا حتی بیشتر، نیازمند توجه هستند. هم‌زمان، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، اعلام کرد که در شرایط کنونی صحبت از آتش‌بس واقع‌گرایانه نیست و افزود که آتش‌بس محدودی که پیش‌تر برای زیرساخت‌های انرژی برقرار شده بود، توسط طرف اوکراینی نقض شده است.

#آمریکا #روسیه #اوکراین #اروپا

Flanker
@Partisan2015

Рекорддор

20.03.202504:59
54.1KКатталгандар
28.02.202514:01
400Цитация индекси
23.10.202423:59
9.5K1 посттун көрүүлөрү
23.10.202423:59
9.5K1 жарнама посттун көрүүлөрү
18.10.202423:59
3.15%ER
15.02.202523:59
17.45%ERR
Катталуучулар
Citation индекси
Бир посттун көрүүсү
Жарнамалык посттун көрүүсү
ER
ERR
NOV '24DEC '24JAN '25FEB '25MAR '25APR '25

Partisan / پارتیزان популярдуу жазуулары

07.04.202515:41
#زیرنویس_اختصاصی

🔷بخش‌هایی از سخنرانی جان جی میرشایمر، دانشمند علوم سیاسی و نظریه‌پرداز مطرح روابط بین‌الملل آمریکایی در مورد تسلیحات اتمی، ایران، اسرائیل و ایالات متحده


#ایران #اسرائیل #آمریکا #سلاح_اتمی

Archivist
@Partisan2015
🔷 اولین واکنش رسمی

🔹سید عباس عراقچی وزیر امورخارجه کشورمان دقایقی پیش در پلتفرم X طی پیامی نوشت: ایران و آمریکا روز شنبه در عمان برای گفت‌وگوهای غیرمستقیم سطح بالا دیدار خواهند کرد.

🔹این ملاقات هم فرصت است و هم آزمون. توپ اکنون در زمین آمریکاست.

#ایران #آمریکا #مذاکره

Maverick
@Partisan2015
🔸ملاحظات آمریکا در حمله به تأسیسات اتمی ایران

🔸آمریکایی‌ها دوگانه حمله یا مذاکره را مقابل ایران قرار داده‌اند. حال، این سؤال مطرح است که در صورت شکست احتمالی در رسیدن به توافقی با واشنگتن، این «راه دیگر»، «اتفاقات بد» و «بمبارانی» که ترامپ و تیمش از آن سخن می‌گویند، دقیقاً چه ماهیتی دارد، چه اهدافی را دنبال می‌کند و با چه چالش‌هایی روبه‌رو خواهد بود؟

🔸برخلاف اظهارات علنی، حمله نظامی به تأسیسات اتمی ایران برای آمریکایی‌ها موضوعی ساده و بدون‌چالش‌ نخواهد بود. در واقع همین ملاحظات چندوجهی هستند که طی دهه‌های پیش واشنگتن را به جای ابزار به‌ظاهر ساده‌تر نظامی به‌سوی فشار اقتصادی و سیاسی سوق داده‌اند.

🔸هر حمله احتمالی به برنامه اتمی ایران با چهار سؤال اساسی روبه‌رو خواهد بود:

🔸چه اهدافی باید مورد حمله قرار بگیرند؟

🔸آیا حملات در نابودی اهداف خود موفق خواهند بود؟

🔸واکنش ایران به این حملات چه خواهد بود؟

🔸این حملات چه تأثیری بر برنامه اتمی ایران خواهد داشت؟


1️⃣اهداف حمله

🔸برای از بین‌بردن یا حداقل کُندکردن توان ایران در ساخت تسلیحات هسته‌ای، آمریکایی‌ها نیازمند ضربه به سه بخش کلی از  برنامه اتمی کشور هستند:

▪️نابودی ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران با غنا‌های مادون تسلیحاتی

▪️نابودی توان غنی‌سازی ایران برای تولید مواد پرتوزا با غنای تسلیحاتی

▪️نابودی توان ایران در تولید فلز اورانیوم و دیگر اقدامات لازم برای ساخت کلاهک اتمی

🔸برخلاف برنامه‌های اتمی سوریه و عراق که اسرائیل موفق به نابودی آن‌ها شد، تأسیسات اتمی ایران در نقاط مختلف کشور پراکنده‌اند که این امر حمله‌ای مؤثر را بسیار پیچیده‌ می‌کند. ضربه به هر یک از این تأسیسات نیز تأثیر متفاوتی بر توان ایران در تولید سلاح هسته‌ای خواهد داشت.

🔸نطنز و فردو: این دو سایت مشهورترین تأسیسات اتمی ایران هستند که مسئولیت اصلی غنی‌سازی مواد پرتوزا با غنای تسلیحاتی را خواهند داشت. سایت نطنز شامل بخش‌های تحقیق‌وتوسعه هم هست و در سال‌های اخیر به‌طور فزاینده‌ای در حال توسعه بخش‌های زیرزمینی خود بوده است. فردو نیز باتوجه به قرارگیری در عمق ده‌ها متری زمین، یکی از چالش‌های اصلی آمریکا در حمله نظامی محسوب می‌شود.

🔸موفقیت در نابودی کامل این دو سایت که چالش‌های متعددی روبروست، لزوما به‌معنای نابودی تمام توان غنی‌سازی کشور در مقیاس بزرگ نخواهد بود چرا که احتمال استقرار سانتریفیوژهای تغذیه نشده در سایتهای دیگر وجود دارد که به ایران امکان ادامه روند غنی‌سازی را خواهند داد. علاوه‌بر‌این، ایران توانایی فنی تولید سانتریفیوژها و تجهیرات لازم برا غنی‌سازی را دارا است.

🔸تأسیسات اتمی اصفهان: تاسیسات فرآوری اورانیوم اصفهان منطقی‌ترین گزینه برای ایجاد اخلال در روند تولید سلاح اتمی ایران محسوب می‌شوند. قرارگیری این تاسیسات روی زمین، آن‌ها را آسیب‌پذیرتر می‌کند و هرگونه اختلال در روند تبدیل UF6 به فلز اورانیوم، زنجیره تولید تسلیحات اتمی را متوقف می‌سازد. آسیب به بخش‌های حیاتی دیگر تاسیسات اتمی اصفهان مانند صنایع تولید زیرکونیوم و سوخت راکتور، با وجود اهمیت کلیدی در برنامه اتمی ایران، تأثیر مستقیمی بر توانایی فعلی برای ساخت کلاهک اتمی نخواهد داشت.

🔸باید در نظر داشت که اطلاعات دقیقی از وضعیت فعلی تاسیسات اصفهان در دسترس نبوده و مشخص نیست که فرآیند تولید خوراک UF6 و فلز اورانیوم در سایت‌های دیگری نیز عملیاتی شده باشد. در صورت نابودی کامل توان کشور در این حوزه‌ها، فرآیند تولید سلاح اتمی طولانی‌تر شده و نیازمند ایجاد سایت‌های امن جدید خواهد بود.

🔸تأسیسات اتمی تهران و کرج: این مراکز مسئول تولید برخی قطعات و زیرساخت‌های مهم برای ساخت سلاح اتمی هستند. آسیب به این تأسیسات می‌تواند روند طراحی و توسعه تجهیزات لازم را مختل کند، اما بسیاری از این مراحل از سال‌ها قبل به سرانجام رسیده است. بنابراین، در اکثر موارد تخریب این تأسیسات ضربه‌ای محدود و قابل مدیریت خواهد بود.

🔸سایت ساغند و کارخانه کیک زرد اردکان: اختلال در زنجیره تولید کیک زرد ایران تأثیر مستقیمی بر تولید سلاح هسته‌ای نخواهد داشت، اما به‌طور کلی توسعه برنامه اتمی کشور را دچار مشکل خواهد کرد.

🔸خنداب و انارک: آسیب به خنداب و انارک با وجود اهمیت بالای آن‌ها، تأثیر مستقیمی بر توانایی فعلی ایران در تولید سلاح اتمی نخواهد داشت.

🔸نیروگاه بوشهر: پسماند نیروگاه بوشهر روی کاغذ می‌تواند پلوتونیوم با پتانسیل تسلیحاتی در اختیار ایران قرار دهد، اما باتوجه پیچیدگی بالاتر و زمان‌بربودن چنین مسیری برای دستیابی به سلاح اتمی از سوی ایران، نگرانی کشورهای منطقه از نشت مواد پرتوزا و تابو موجود برای حمله به نیروگاه‌های اتمی، این سایت هدفی منطقی حداقل در موج نخست حملات محسوب نمی‌شود.

#آمریکا #ایران #برنامه_اتمی #سلاح_اتمی

۱/۲
🔸🔸🔸Archivist | FND | NPC
🔸 Partisan2015
2️⃣چالش‌های حمله

🔸باتوجه به پراکندگی اهداف و ساختارهای متفاوت تأسیسات اتمی ایران، حمله احتمالا شامل چندین مرحله و رویکردی ترکیبی خواهد بود. برای موفقیت در حمله به سایت‌های زیرزمینی و حفاظت‌شده مانند فردو، استفاده از بمب‌های سنگرشکن با دقت بالا لازم است. برای مثال، بمب‌های ۳۰ هزار پاوندی MOP که توسط بمب‌افکن‌های B-2 حمل می‌شوند، تنها گزینه مؤثر شناخته‌شده متعارف برای حمله به فردو هستند.

🔸بخش احتمالی مهمی از عملیات تهاجمی در چنین سناریویی حملات سایبری و الکترونیکی برای مختل‌کردن سامانه‌های کنترل و فرمان‌دهی تأسیسات و سامانه‌های دفاعی است. همچنین، قوای مهاجم نیاز به ایجاد یک‌کریدور امن برای ورود هواگردها و بمباران در عمق خاک ایران خواهند داشت که به‌نوبه خود لیست گسترده‌ای از اهداف نظامی را به فهرست حمله اضافه می‌کند. همچنین، عوامل کوچک و بزرگی مانند سرمایه‌گذاری ایران بر روی پدافندهای تمام‌متحرک مستتر در زمان صلح و احتمال گسترش درگیری‌ها به خلیج‌فارس، دریای عمان و پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه، چالش‌های مضاعفی برای طراحی و موفقیت این عملیات ایجاد خواهد کرد.

🔸علاوه‌بر موارد فوق، باید سوالات مربوط به عملکرد موفق پرتابه‌ها علیه سایت‌های زیرزمینی نیز درنظر گرفته شود. هم‌چنین، باید به‌یاد داشت که باتوجه به استفاده اسرائیل از تسلیحات رونمایی‌نشده در حملات خود به خاک ایران، رخدادهایی مشابه و به‌کاربردن تسلیحات نوین در حمله به تاسیسات اتمی ایران نیز غیرممکن نخواهند بود.

3️⃣واکنش احتمالی ایران

🔸پیش‌بینی روند افزایش تنش‌ها در پی حمله به سایت‌های اتمی ایران بسیار دشوار است. نابودی توان تهاجمی ایران بدون اجرای سناریوی یک‌جنگ و تهاجم تمام‌عیار ممکن نیست. پایگاه‌های آمریکایی در اطراف ایران به ویژه در جنوب خلیج فارس اهدافی قابل‌دسترس و آسیب‌پذیر هستند. باید به‌یاد داشت که سپرهای دفاعی مشابه آسمان اسرائیل در نقطه دیگری از جهان وجود ندارند و فاصله کمتر (مشابه حمله به ‌عین‌الاسد) چالش‌های مربوط به دقت پرتابه‌های بالستیک را کاهش می‌دهد.

🔸زدوخوردها می‌توانند به‌سادگی به سطح منطقه، خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند کشیده شوند. در یک سناریوی نامطلوب برای همه، درگیری‌ها ممکن است که به حملات ایران علیه تاسیسات انرژی جنوب خلیج فارس در پی اقداماتی مشابه از سوی آمریکا منجر شوند و در بدترین حالت، جریان انرژی از خلیج فارس متوقف گردد.

4️⃣نتایج احتمالی حمله به برنامه اتمی ایران

🔸یک‌تهاجم نظامی محدود نمی‌تواند توان ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای را به‌طور دائم از بین ببرد. دانش و فناوری لازم در داخل کشور وجود دارد و چیزی جز اشغال نظامی یا فروپاشی کامل حکومت نمی‌تواند مانعی دائمی برای دستیابی ایران به سلاح اتمی باشد. درواقع، شرایط فعلی میان ایران و آمریکا شباهت زیادی به توسعه تسلیحات اتمی در شوروی و چین در گذشته دارد. در سال ۱۹۴۹، آمریکا گزینه حمله به برنامه اتمی شوروی را بررسی کرد، اما درنهایت به این نتیجه رسید که شوروی حتی در صورت حمله، بازسازی و توسعه سلاح‌های اتمی خود را ادامه خواهد داد.

🔸از طرفی، آمریکایی‌ها می‌توانند روی ابزارهایی مانند ایجاد تنش داخلی و استفاده از گروه‌های تروریستی برای پیچیده‌تر کردن معادلات داخلی ایران حساب کنند. بااین‌حال، چنین تحولاتی نتایج غیرقابل‌اتکایی دارند و ایرانِ درگیر بحران داخلی نیز، در صورت اراده عملی، می‌تواند به سمت توسعه همه‌جانبه تسلیحات اتمی حرکت کند.

🔸در صورت فروکش‌کردن تنش‌های احتمالی پس از تهاجم به برنامه اتمی ایران، می‌توان انتظار داشت که حمله به سایت‌های اتمی، تهران را به‌سمت هسته‌ای‌شدن به هر قیمتی سوق دهد. ایران با بازسازی و انتقال یک برنامه نظامی اتمی به نقاطی خارج از دسترس تسلیحات نامتعارف، ممکن است با وجود اقدام نظامی آمریکا، به یک‌کشور هسته‌ای تبدیل شود. اما کشوری که این‌بار زخم‌خورده و دچار احساس ناامنی بوده، ناچار به اتکای هرچه بیشتر به توان اتمی خود برای پوشش نقاط ضعف امنیتی خواهد بود. چنین کشوری می‌تواند یک‌بازیگر هسته‌ای خطرناک‌تر در صحنه جهانی باشد که تنها مشکل بزرگ‌تری برای واشنگتن خواهد بود.

🔸با این وجود عملکرد ایران از سال ۲۰۲۰ تاکنون، تصویری از یک‌بازیگر قابل‌پیش‌بینی، متمایل به عقب‌نشینی و هراسان از افزایش سطح تنش ارائه کرده است. این موضوع، در کنار روایت اسرائیلی که بر ضعف نظامی ایران تأکید دارد، اقدام تهاجمی را جذاب‌تر خواهد کرد. اما احتمال قطع جریان انرژی از منطقه و گسترش غیرقابل‌کنترل درگیری‌ها می‌تواند هزینه اقدام علیه تاسیسات هسته‌ای ایران را به میزانی فراتر از آستانه تحمل آمریکا افزایش دهد که این موضوع در کنار دیگر ملاحظات فوق عناصری کلیدی در محاسبات آمریکا برای آغاز حملات خود خواهد بود.

#آمریکا #ایران #برنامه_اتمی #سلاح_اتمی

۲/۲
🔸🔸🔸Archivist | FND | NPC
🔸 Partisan2015
21.03.202516:22
🔷️ اینک اف-۴۷ 🇺🇸

🔹️دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، دقایقی پیش به‌شکل رسمی اعلام کرد شرکت بوئینگ برنده رقابت جنگنده نسل ششم آمریکا (NGAD) شده است. این جنگنده F-47 نام گرفته و طبق گفته ترامپ، حدودا ۵ سال است که به‌شکل مخفیانه درحال پرواز و پشت‌سر گذاشتن آزمایشات بوده است.

🔹️ترامپ:
ما همه هواپیماهای دیگه رو می‌شناسیم؛ من همه اونارو دیدم؛ هیچ‌کدومشون حتی نزدیک این نیستن. این یه مرحله دیگست؛ میدونین، مرحله پنج خوبه اما جوری که میگن این مرحله شیشمه.

🔹️پیش‌تر روند توسعه جنگنده نسل ششم آمریکا در پست‌های زیر پوشش داده شده بود که در آن‌ها می‌توانید رقبای بوئینگ و اطلاعات بیش‌تر درمورد این رقابت را مطالعه نمایید:

▪️از جنگنده نسل شش آمریکا چه‌خبر؟
▪️رقابت جنگنده‌های نسل ۶
▪️درباره پیشرانه پروژه جنگنده نسل ششم

#آمریکا #جنگنده #نسل_ششم #F47

NPC
@Partisan2015
07.04.202522:00
🔷اولین واکنش نیمه‌رسمی

🔹نور نیوز، رسانه وابسته به شورای عالی امنیت ملی ایران، ادعای ترامپ مبنی بر مذاکرات مستقیم برنامه‌ریزی‌شده برای این شنبه را تکذیب کرد.

🔹نور نیوز اقدام ترامپ را بخشی از یک بازی روانی و رسانه‌ای دانست که با هدف نمایش ایالات متحده به عنوان طرف مشتاق مذاکره و انداختن بار عدم گفت‌وگو بر دوش ایران صورت گرفته است.

🔹این در حال حاضر تنها واکنش نیمه‌رسمی ایران به اظهارات ترامپ است.

🔹هم‌چنین، فرناز فصیحی، خبرنگار ایرانی نیویورک تایمز در پستی اعلام کرد، سه مقام ایرانی به او گفته‌اند که ایران و ایالات متحده در حال برنامه‌ریزی برای دیدار غیرمستقیم در عمان در روز شنبه هستند. ایران به واشنگتن گفته اگر دور اول مذاکرات خوب پیش برود، آماده و مایل به برگزاری گفت‌وگوی مستقیم است که خود نشان‌دهنده تغییری آشکار در موضع ایران است.

🔹نورنیوز به درستی بر لزوم حفظ انسجام در دیپلماسی رسمی و پرهیز از افتادن در دام روایت‌سازی رقیب، که یکی از ارکان اصلی مدیریت صحنه دیپلماتیک به‌شمار می‌رود، تاکید کرده است.

#ترامپ #ایران

Insight
@Partisan2015
Кайра бөлүшүлгөн:
⚔ Iranian Militarism ⚔ avatar
⚔ Iranian Militarism ⚔
11.04.202510:31
تمرین CQB توسط واحد ضد تروریسم تیپ یکم ویژه امیرالمومنین (ع) پلیس تهران بزرگ
#CQB #CTSU
Join us | @Iranian_Militarism
24.03.202511:35
🔷️ بوی نوستالژیک جنگ‌جهانی دوم 🇺🇦

🔹️پهپاد شناسایی روس، تصاویری از یک‌فروند هواپیمای یاک-۵۲ نیروی هوایی اوکراین را ثبت کرده که برای شکار این پهپاد وارد عمل شده است. همان‌طور که مشخص است، خلبان کابین عقب با تفنگی در دست به شکار پهپاد آمده.

#روسیه #اوکراین #پهپاد #پدافند

NPC
@Partisan2015
25.03.202517:16
🔹️تصاویر تاسیسات زیرزمینی موشکی رونمایی شده نیروی هوافضای سپاه

#سپاه #موشک #هوافضا #زیرزمینی

CoManche
@Partisan2015
🔹غرق شدن ۴ سرباز آمریکایی در تمرین مشترک با نیروهای ناتو در لیتوانی

#ناتو #آمریکا #خرزوخان

AnotherOne
@Partisan2015
07.04.202517:21
🔷نتانیاهو لیبی می‌خواهد!

🔹این جمله‌ای است که باراک راوید از تحلیل‌گران CNN و خبرنگاران Axios در توئیتش گفته است. او گفته نتانیاهو فکر می‌کند احتمال موفقیت توافق هسته‌ای جدید میان آمریکا و ایران بسیار کم است اما به ترامپ‌ نشان خواهد داد یک توافق خوب چگونه باید باشد. نتانیاهو نابودی کامل برنامه‌ی هسته‌ای ایران را می‌خواهد.

▪️پی‌نوشت۱: در تابستان سال ۱۳۹۸ موسسه‌ی نزدیک به دولت آمریکا (موسسه‌ی ISIS) به درخواست دولت آمریکا مفاد یک توافق هسته‌ای اصطلاحا خوب را تدوین کرد که برخی از نکات آن شامل نکات زیر می‌شود:

۱- نابودی کامل و همیشگی غنی‌سازی اورانیوم و بازفرآوری پلوتونیوم و زیرساخت‌های مربوط به آن در ایران

۲- دسترسی کاملا بی‌محدودیت و ۲۴ ساعته آژانس به اطلاعات افراد، مکان‌ها و تجهیزات و اسناد مورد نیاز و تقویت پایبندی ایران به NPT، پادمان، پروتکل الحاقی و...

۳- ممنوعیت وارداتی غیرقانونی جهت توسعه‌ی توان نظامی، موشکی و یا هسته‌ای

۴- قطع هرگونه رابطه میان ایران و کشورهای دیگر پیرامون همکاری‌های موشکی و هسته‌ای

۵- نابودی کامل توانایی ایران در ساخت و استفاده از موشک‌های بردبلند و هسته‌ای در کنار اعمال محدودیت موشک‌های کوتاه‌برد غیرهسته‌ای و کروز و...

۶- تشکیل کمیته‌ی نظارتی مستقل آمریکایی جهت تایید پایبندی ایران به تعهداتش و ارائه‌ی گزارش به کنگره

▪️پی‌نوشت۲: با توجه به تعریف MTCR، موشک‌هایی با ظرفیت حمل سلاح هسته‌ای در دید طرف مقابل، موشک‌هایی هستند که بردی بیش از ۳۰۰ کیلومتر و سرجنگی سنگین‌تر از ۵۰۰ کیلوگرم داشته باشند.

▪️پی‌نوشت۳: مورد اول بسته به تعریف و جدیت طرف مقابل به راحتی می‌تواند شامل زیرساخت تولید رادیوداروها در کشور نیز شود.

▪️پی‌نوشت۴: با توجه به انتظارات طرف مقابل از یک توافق خوب در تابستان سال ۱۳۹۸، در بهار ۱۴۰۴ بایستی منتظر خواسته‌های بسیاری بیشتری بود که تقاضای نابودی کامل صنعت هسته‌ای در مقابل آن بزرگ محسوب نمی‌شود. البته این تقاضاها مدت‌هاست رسمی و غیررسمی مطرح شده است. مسئله‌ی در دور اول ترامپ نیز صرفا مسئله‌ی داشتن یا نداشتن سلاح هسته‌ای نبوده است. بسیاری از توئیت‌ها و مصاحبه‌های ترامپ امروزه حکم قرآن‌های سرنیزه را دارند.

#لیبی #ایران #انرژی_هسته‌ای

FND
@Partisan2015
04.04.202518:59
🔶وجه‌های پنهان عملیات حمله به H3

🔸تقریبا تمامی ما از شرح کلی عملیات غرور‌آفرین H3 باخبر هستیم، اما متاسفانه هیچ‌گاه از عملیات‌های شناسایی انجام شده بر فراز این پایگاه که منجر به طرح و برنامه‌ریزی دقیق عملیات بمباران H3 شد صحبتی به میان نیامده است، امروز به واسطه‌ی سالروز این عملیات میخواهیم نگاهی به وجه‌های پنهان آن داشته باشیم. در دهه‌ی هفتاد میلادی بخش پایه‌ و اولیه‌ی شناسایی پایگاه بشکل مشترک بین نیروی هوایی ایران و آمریکا طی پروژه‌ی‌ ژن سیاه انجام شد و در همان زمان نقشه‌هایی نیز برای حمله به پایگاه با همکاری آمریکا طراحی شد.

🔸با وقوع انقلاب و قطع ارتباط ایران و آمریکا نیروی هوایی نیازمند طرح و برنامه‌ریزی کاملا جدیدی برای حمله به این پایگاه بود و هرگونه برنامه‌ریزی نیز یک شناسایی دقیق از این پایگاه را خواستار بود، در واقع یک برنامه‌ی شناسایی عظیم توسط اسطوره‌ی آسمان ایران تیمسار ذولفقاری طراحی و انجام گرفت که طی این عملیات RF-4 و Rf-5های شناسایی پس از عملیات کمان نود و نه به اسمان عراق طی چندین سورتی پرواز نفوذ کردند و طبق تصاویری که توسط تیمسار گل محمدی و نوروزی بر فراز این پایگاه گرفته بودند مشخص شد که رژیم بعث بخش بزرگی از استعداد هوایی خود را برای دوری از چنگال تیز نهاجا به این پایگاه منتقل کرده است.

🔸پس از اتخاذ تصمیم حمله به این پایگاه یک RF-4 فتوفانتوم برای شناسایی دقیق‌تر به منظور طرح‌ریزی حمله با خلبانی تیمسار ذوالفقاری و تیمسار فرسیابی پس از یکبار سوخت‌گیری بر فراز مرز مهران به آسمان عراق نفوذ کرده و پس از پرواز بر روی بغداد از این پایگاه تصویربرداری کردند، تصاویر گرفته شده محل دقیق دپوی هواپیماها و مهمات و چینش پدافند را مشخص کرد و از طریق این تصاویر فرماندهان عالی رتبه‌ی وقت یعنی تیمساران ذولفقاری، بهرام هوشیار، حسن واعظی، پرویز پیروز و ایزدستا طرح خارق العاده حمله به H3 را برنامه ریزی کردند.

🔸متاسفانه به علت بدی آب‌وهوا و مشکلات لجستیکی به مدت ۲۰ روز انجام عملیات به‌تاخیر افتاد و به علت این تاخیر و جابجایی هواپیماهای داخل پایگاه، طبق تصاویری که دوباره پس از یک روز از انجام عملیات H3 توسط یک RF-4 از این پایگاه گرفته شد، نرخ موفقیت عملیات حدودا هشتاد درصد رسیده بود و به طور قاطع ۴۷ فروند هواپیمای عراقی(ویا تعدادی بیشتر) درپی این عملیات از بین رفتند.

#نهاجا #H3 #ذولفقاری #جنگ

CHAMROSH
@Partisan2015
26.03.202515:34
🔷چرا شکار پهپادهایی که با سرعت پایین پرواز می‌کنند برای سامانه‌های پدافندی قدیمی دشوار است؟

🔹شاید در ابتدا به مسائلی چون مسئله سطح مقطع راداری پایین این اهداف توجه کنید، اما در این صورت نیز تنها برد درگیری سامانه مذکور با این اهداف پرنده کم می‌شود، اما در جنگ اوکراین ما شاهد هستیم که بسیار از سامانه‌های پدافندی به ویژه قدیمی و بازمانده از جنگ سرد، کلا توانایی درگیری با اهداف پهپادی را ندارند یا در شرایط خاصی می‌توانند شانس محدود و مقطعی برای سرنگونی پیدا کنند، که علل مختلفی دارد.

🔹اصولا رادارهای نظامی به دنبال کشف و رهگیری اهداف متحرک هستند که بسته به کاربرد آن شامل اهدافی مختلف برروی زمین، دریا و هوا باشد، درنتیجه این رادارها باید دیگر اجسام ثابت و محیطی را از صفحه خود حذف کنند، این عمل با کمک پدیده داپلر که برروی فرکانس سیگنال بازگشتی از هدف دیده می‌شود، صورت می‌گیرد.

🔹به‌طور ساده رادار با یک LO(اسیلاتور داخلی/محلی)سیگنالی سینوسی یا پالسی با فرکانس مشخص را تولید می‌کند و آن را ارسال می‌کند، این سیگنال در حین بازگشت از هدف متحرک بنا به جهت نزدیک شدن یا دورشدن آن از رادار مذکور، از نظر فرکانسی دچار تغییر می‌شود.

🔹برای درک بهتر این موضوع یک مثال ساده را تصور کنید که هدف متحرک پرنده با سرعت مشخصی، با زاویه صفر، مستقیما به سمت راداری با فرکانس کاری حوالی ۶ گیگاهرتز پرواز می‌کند که در این حال بیشترین اثر داپلر برروی فرکانس بازگشتی دیده می‌شود، سرعت هدف با مشتق تغییرات جابه‌جایی به زمان رابطه دارد، از آنجایی که هدف پرنده درحال نزدیک شدن به رادار است و درنتیجه فاصله آن تا رادار هرلحظه کمتر می‌شود، مقدار آن با علامت منفی در فرمول محاسبه تغییر فرکانسی داپلر دیده می‌شود که فرض می‌کنیم جسمی با سرعت پایین ۵۵ متر بر ثانیه باشد.

🔹فرکانس داپلر به دست آمده برابر است با منفی دوبرابر سرعت هدف، تقسیم بر طول موج سیگنال ارسال شده که در اینجا ۵ سانتی‌متر است، نتیجه نهایی برابر است با ۲.۲ کیلوهرتز، توجه داشته باشید که سیگنال بازگشتی حاوی این تغییر است، یعنی سیگنال ۶ گیگاهرتز به مقدار ۲.۲ کیلوهرتز تغییر یافته، یعنی تغییرات نسبت به سیگنال اصلی یک میلیون بار کوچک‌تر است که عملا بسیار ناچیز است.

🔹حالا رادارها به روش‌های مختلف می‌توانند اختلاف سیگنال ارسالی و بازگشتی را استخراج کنند که یکی از روش‌های پایه استفاده از میکسرهای RF است که می‌توانند جمع یا تفریق دو سیگنال را به دست آورند، اعداد مثال فوق که مطرح شد مربوط به سرعت عادی پرواز پهپاد شاهد ۱۳۶ و میانگینی از فرکانس کاری یک سامانه تور-ام۱ بود که در باند F فعالیت می‌کند.

🔹هردوی این جنگ‌افزارها در جنگ اوکراین حضور دارند، در جنگ سرد که توسعه تور-ام۱ صورت می‌گرفت هدف این سامانه‌ها برای درگیری با اهدافی حداقل مشابه سرعت جنگنده‌ها و موشک‌های کروز بود که شیفت فرکانسی داپلر آنها به قدری باشد که برروی سیستم‌های راداری با تکنولوژی آن زمان قابل مشاهده و استخراج باشد، اما اکنون با تقابل این سیستم‌های پدافندی با پرنده‌هایی که سرعت پرواز پایینی دارند، بسیاری از این اهداف اصلا توسط رادار شناخته نمی‌شوند.

🔹این مشکلات البته در پدافندهای کوتاه‌برد مدرن که از نظر الکترونیکی از آنالوگ دور شده و به سمت مدارهای مجتمع رفته‌اند، دیگر دیده نمی‌شود، سیستم‌هایی که اسیلاتور آنها به مراتب نویز فاز کمتری دارد که در فرآیندهای مختلف کانورژن RF و میکسر بسیار بهتر و دقیق‌تر عمل می‌کنند.

#رادار #پهپاد

Maverick
@Partisan2015
🔶آشفته‌بازاری بی‌صاحب به نام سازمان‌ها و نهادهای محلی آذربایجان غربی و ارومیه

🔸همان‌طور که پیش‌تر در متنی دربارهٔ تلاش‌های دولت برای افزایش اختیارات استان‌ها و تمرکززدایی از قدرت اشاره شده بود، استان آذربایجان غربی به‌عنوان نمودی زیبا از رنگین‌کمان خرده‌فرهنگ‌های ملت ایران، از بزرگ‌ترین قربانیان فساد مقامات محلی و عطش بی‌پایان آن‌ها برای تصاحب صندلی‌های قدرت بوده است.

🔸اعضای شورای شهر، نمایندگان مجلس و دیگر مسئولان و وابستگان ناتوان از حل مشکلات واقعی مردم، در راستای پوشش فساد و ناکارآمدی خود، تنها راه حفظ صندلی‌های قدرت و منافع اقتصادی مربوط به آن را در دمیدن بر آتش قوم‌گرایی می‌دانند.

🔸در نتیجه، شاهدیم که نمایندگان و نامزدها گاه و بی‌گاه به یاد اصل و غیرت و مزخرفات مشابه می‌افتند و با مایه گذاشتن از شهدا، دوگانه‌سازی شیعه و سنی، کرد و آذری، مانور با لباس‌های محلی و... به دنبال جمع‌آوری رأی هستند.

🔸تجمعی که چند روز پیش در ارومیه به نام عید نوروز برگزار شد، در پی عدم نظارت صحیح در روند برگزاری، به اقدامات قوم‌گرایانه آلوده گردید. در روزهای پس از این مراسم ضد ملی در پوشش نوروز شاهد مانور رسانه‌ای سنگینی توسط عوامل مرتجع قوم‌گرای پان‌کرد بودیم که از عید ملی ایران به عنوان ابزاری برای تشویق به خشونت و قوم‌گرایی در آذربایجان غربی بهره بردند.

🔸در مقابل، جهت تحکیم و تکمیل اعمال برادران پانکرد خود، عوامل پان‌ترک‌اللهی که عادت به قایم شدن پشت نام شهدا، احادیث، ولایت فقیه و مذهب برای پیش‌برد اهداف خود دارند، دست به تبلیغات گسترده تحت پوشش عنوان شرکت در مراسم سوگواری امیرالمؤمنین زدند، دعوتی که با نیت واقعی برگزاری و سر دادن شعارهای قوم‌گرایانه انجام شد و صحنه‌هایی تأسف‌بار و شعارهایی تأسف‌بارتر آفرید.

🔸خاموشی و انفعال نهادهای رنگارنگ امنیتی در طی این رخدادها و فضای ملی حاکم بر استان نابخشودنی است. نهادهای استانی به‌جای خدمت به مردم، به طویله‌هایی بی‌صاحب تبدیل شده‌اند که تنها منافع شخصی و گروهی خود را دنبال می‌کنند. قوم‌گرایان در دو سو نیز با دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی از احساسات مردم سوءاستفاده کرده و برای پوشش ناکارآمدی خود آتش تفرقه و نزاع قومی را شعله‌ور می‌کنند.

🔸ادامه این روند هزینه‌های اجتماعی و امنیتی خرد کننده‌ای خواهد داشت. پیش‌گیری از تبدیل دین و فرهنگ ایرانی به ابزاری در دست قوم‌گرایان و نظارت و برخورد شدید بر تحرکات مشکوک و هدف‌دار در نهاد‌های استانی از استان‌داری و شهرداری‌ها و دیگر سازمان‌های به ظاهر فرهنگی مذهبی دولتی و غیردولتی باید در اولویت سازمان‌ امنیتی کشور قرار گیرد.

#آذربایجان_غربی #ارومیه #امنیت_ملی #قوم_گرایی

Archivist
@Partisan2015
🔷️ ویدئوی فوق را روس‌ها از جلیقه ضدگلوله 6B45 و صفحه داخلی آن منتشر کرده‌اند. ادعا شده این وضعیت حاصل برخورد ترکش خمپاره ۱۲۰ میلی‌متری است. گفته شده مالک این جلیقه با دو دنده شکسته از مهلکه جان سالم به در برده است. دیگر لزومی به تاکید بر اهمیت تدابیر حفظ جان سرباز در میدان نبرد وجود ندارد.

#روسیه #انفرادی

NPC
@Partisan2015
Көбүрөөк функцияларды ачуу үчүн кириңиз.