Alis Popa:
Dacă vă pare rău că v-ați capsat cu serul magic experimental, gândiți-vă că unii dintre noi v-am atras atenția asupra riscurilor încă din 2020, cu mult înainte ca produsul, denumit impropriu „vaccin” să fie disponibil pe piață.
Așa că ciuliți bine urechile la ce am de spus acum.
Se pregătesc cărțile de identitate bi.ometrice.
Cine face iarăși pe încrezătorul în „știință” și are impresia că nu e nicio problemă, că buletinul respectiv e un fel de pașaport (adică bagi două degete în cerneală și gata), ar trebui să afle că, peste câțiva ani, va fi în situația bizară de a se întreba de ce n-a avut suficientă minte și un pic de gândire critică la momentul potrivit.
Deci.
Așa cum am explicat când cu magia din sticluță, explic și acum.
Cine pricepe, pricepe. Cine nu, măcar să nu spună că n-a fost informat.
1. Riscurile să-ți pirateze cineva identitatea și să facă tranzacții sau împrumuturi în numele tău sunt semnificative, chiar dacă ți se vor da asigurări că documentul respectiv e „sigur și eficient”.
2. Pot apărea probleme serioase dacă sistemul dă eroare, dacă este blocat, dacă se șterg sau se pierd anumite date importante. Acum putem face doar speculații, dar, după cum se știe, viața bate orice imaginație. De exemplu, dacă se pierd (se șterg) datele unui părinte decedat, poți pierde accesul la contul lui bancar, la moștenire etc. Efectele pe termen lung sunt imprevizibile!
3. Cine exclude posibilitatea supravegherii și a controlului permanent, nu știe pe ce lume viețuiește. Există destule instituții interesate să știe unde te afli, ce cumperi, cu cine interacționezi etc. Iar placa cu „n-am nimic de ascuns” e pentru cei cu IQ subunitar. Pentru că nu e normal să dai tot ce se poate da, nici să arăți tot ce se poate arăta, nici să cedezi tot ce se poate ceda, nici să renunți la viața privată și la intimitatea ta de om doar pentru că „nu ai nimic de ascuns”.
4. La un moment dat verificarea se va face doar prin aparate specializate, așa cum se întâmplă în momentul de față, când cu mare greutate mai dai de un operator uman, ca să-ți rezolvi problemele cu anumite instituții.
Asta înseamnă, atenție, că de fiecare dată când te „identifici” vei fi nevoit să scanezi fața sau mâna înaintea unui aparat. De fiecare dată, ABSOLUT de fiecare dată, va trebui să ceri permisiunea de la un aparat să îți „certifice ” că ești tu. Și nu doar tu, ci și întreaga ta familie, inclusiv părinții bătrâni sau copiii tăi vor face același lucru. Cum stai la coadă la supermarket ca să scanezi bonul, așa va sta toată familia la rând, ca să-și pună fața sau palmele la un aparat. Ceea ce este jenant, umilitor, degradant și totalmente lipsit de sens.
5. Actul de identitate este extrem de important. Nu vei putea să lucrezi fără el, să înveți, să cumperi o locuință, să plătești un impozit. De aceea, după ce l-ai acceptat, vei ajunge foarte repede în situația celui care dă un deget și i se ia toată mâna.
De exemplu:
- Ți se va putea asocia cardul de identitate cu portofelul digital, deci se va putea trece oricând la m.oneda unică, în condiții pe care nu le poți controla sau dicta.
- Ți se va putea asocia cardul de identitate cu cel de sănătate, ceea ce poate însemna obligații medicale diverse, inclusiv vaccinare obligatorie, donare de organe, „testări” periodice etc. Plus posibilitatea ca situația ta medicală să ajungă la asigurator, angajator sau la cine mai poate fi interesat de datele tale personale.
- Ți se vor putea cere ORICE DATE de autentificare, „pentru siguranța ta”. De la scanarea oculară la recunoașterea vocii, de la amprentarea palmelor la profilul ADN. Cutia Pandorei, odată deschisă, creează alte și alte constrângeri și nu vei mai putea da înapoi.
6. De la cardul de plastic, la codul de pe mână (sau de pe frunte) nu e decât un pas. Un pas mic pentru om, dar foarte mare pentru cine vrea să amestece cărțile la masa de joc.
În concluzie, cine primește actul de identitate de modă nouă, va intra într-un malaxor din care nu va mai putea ieși niciodată.