Notcoin Community
Notcoin Community
Notcoin Community
Notcoin Community
تحلیل زمانه avatar
تحلیل زمانه
تحلیل زمانه avatar
تحلیل زمانه
🔴ویدئو روز/ ویدئوی سی ان ان از بندررجایی بعد از انفجار و حریق

⭕️نکته جالب توجه آن است که حتی یک رسانه ایرانی نتوانسته با چنین تصاویری حجم خرابی ها را روایت کند!

⭕️گفتنی است، بخشی از رسانه های کشور از بودجه بیت المال ارتزاق می کنند و بودجه های کلانی دارند.



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
08.05.202511:11
واکنش‌ها به تغییر نام «خلیج فارس» و دو نکته!

✍ حبیب رمضانخانی

از دیروز که گمانه‌زنی‌ها در رابطه با هدف ترامپ و آمریکا در تغییر نام خلیج فارس برجسته شده، شاهد واکنش و دغدغه‌مندی بسیار خوب ایرانیان در این ارتباط هستیم. واکنشی که بار دیگر موجبات بیداری و حساسیت ایرانیان نسبت به نمادها و هویت تاریخی و ملی خودش شده که خود زمینه ساز انسجام و وحدت بیشتر ایرانیان را فراهم کرده و یکبار دیگر این نکته را ثابت کرده که ایرانیان در درازنای تاریخ همیشه تنها و متکی به خود بوده و جز خود کسی را ندارند!

در این میان اما، برخی در داخل، باز شروع به حاشیه سازی کرده و بهانه گیری کرده‌اند که این واکنش باعث بهره‌برداری حاکمیت از احساسات ایرانیان و مصادره برای خود خواهد شد و نباید وارد این بازی شد!
یا بهانه دیگر؛ اگر شما دغدغه خلیج فارس دارید، بهتر است ابتدا به فقر مردمان جنوب، آلودگی‌ خلیج فارس، واگذاری جزایر آن به چین و... پیگیر باشید و ...

در پاسخ به این جماعت باید گفت:
۱. خلیج فارس و نماد هویت بخش آن، فراتر از حاکمان و حکومت‌ها از ستون‌ها و اجزا اصلی هویتی ایرانیان است و اتفاقا اگر امروز مردم اینگونه حساسیت نشان داده و وارد میدان شده‌اند، یک دلیل به خاطر عدم کارآمدی حکومت و ناتوانی در انجام مسئولیت دولتمردان است و ورود مردم برای ایران و هویت آن بوده و نمی‌توان به خاطر مسایل فرعی و حاشیه‌ای اصل را فروگذاشت.

۲. در رابطه با مورد دوم، بهانه این جماعت مصداق این مثال است که فردی تشنه و زخمی در بیابان را بخواهیم آب بدهیم، ولی دیگری بگوید؛ اگر انسان‌دوست هستید، زخم و گرسنگی او را درمان کنید!
پس حساسیت به تغییر نام خلیج فارس منافات و ضدیتی با مشکلات خلیج فارس ندارد و بلکه همسوتر با آن و باعث جلب توجهات به آن مشکلات خواهد شد.

از طرفی، آیا جماعت بهانه‌گیر تضمین می‌دهند که اگر ما پیگیر تغییر نام خلیج فارس نباشیم، این توان در جهت حل مشکلات خلیج فارس صرف خواهد شد؟
خاصه وقتی حل این مشکلات از توان مردم خارج و در اراده و تصمیم حکومت است!

ولی، واکنش و مطالبه‌گری پررنگ ایرانیان که در توان مردم است، می‌تواند حساسیت موضوع را بالا برده و چه بسا ترامپ و مشاوران او را اقناع کند که در صورت تغییر نام، فضا و افکار عمومی ایرانیان علیه ترامپ بوده و دست از این جسارت بردارد که این خود می‌تواند نمود یک پیروزی و الگو و تمرینی برای مطالبات و چانه‌زنی‌های بعدی مردم ایران در برابر مشکلات داخلی و از جمله مشکلات خلیج فارس باشد و همچنین زمینه‌ساز پاسخگویی حاکمیت به مردم را منجر شود.



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
🔴. محمدعلی فروغی: «شما ایرانی‌ها قدر ملیت خود را نمی‌شناسید، نمی‌دانید که ریشه داشتن، و حقِّ آب و گِل داشتن، در قسمتی از زمین چه نعمت عظیمی است. ما ایرانیان، اگر گذشته خود را فراموش کنیم، مانند درختی بی‌ریشه خواهیم بود که با اولین باد فرومی‌ریزد»

#ملی‌گرایی
#تاریخ‌وطن

#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
08.05.202510:20
🔴🔴🔴 هر چیز به جای خود!

🖍احمد_زیدآبادی

ترامپ واقعاً دردسرساز است. نه فقط برای ما که برای بخش بزرگی از جهان. نه راه‌حل جادویی برای درمان او وجود دارد و نه می‌توان او را نادیده گرفت. تعامل با او چه خوب و چه بد متأسفانه اجتناب‌ناپذیر است، همانطور که کانادا و گرینلند و مکزیک و پاناما  و اوکراین و چین و اروپا مجبورند با او تعامل کنند!
ما ایرانی‌ها متأسفانه خیلی قادر به تفکیک امور مختلف از همدیگر نیستیم. قضاوت یکپارچه و مطلق را بیشتر خوش می‌داریم. یک فرد، یا از هر جهت دوست است یا از هر جهت دشمن! کار غلط یک طرف را به عموم کارهای دیگرش تسری می‌دهیم و یا یک کار خوبش را دست‌مایۀ توجیه کارهای بدش می‌کنیم.
در این جهانی که ما در آن زیست می‌کنیم، امور خوب و بد در هم آمیخته و با هم ترکیب شده است. عقلانیت چیزی جز توان تفکیک موارد خوب از بد و مثبت از منفی و درست و نادرست از یکدیگر نیست. قدرت تفکیک که غایب باشد، از سنجش عقلایی هم خبری نیست.
هر چیز به جای خود.


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
کتاب خاطرات رئیسی به اسم «هارداسان» در نمایشگاه کتاب رونمایی شد، بسیار عالی :)


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
08.05.202509:22
گزارش تفصیلی «شرق» از تأثیری که تعطیلی‌های پی‌در‌پی بر یادگیری دانش‌آموزان، مشکلات خانوادگی و بلاتکلیفی معلمان و مدیران گذاشته است
تعلیق سواد

در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ مدارس تهران ۲۲ روز اضافه تعطیل شد؛ آن هم فقط درچهار ماه. آلودگی هوا و ناترازی انرژی، درِ مدارس پایتخت را از آذر تا اسفند پارسال ۲۲ بار بست. وقتی این عدد را با ۳۲ روز تعطیلی آخر هفته‌ها و ۶ روز تعطیلات رسمی تقویمی جمع ببندید به ۶۰ روز تعطیلی می‌رسید. آن هم در حالی که ساعت درسی ایران بدون احتساب تعطیلی‌های مازاد سال گذشته هم حدود ۴۰۰ ساعت از میانگین جهانی کمتر بوده است.

اما تبعات تعطیلی مدارس تنها در سطح افت سواد دانش‌آموزان باقی نمی‌ماند و آسیب‌های متعددی به بدنه نظام آموزشی کشور شامل معلمان، مدیران و موسسان مدارس و خانواده‌ها نیز وارد می‌کند. این گزارش شرح تعلیق، تنش، اضطراب، ضرر اقتصادی و بی برنامگی ناشی از تعطیلات چندباره در زندگی و روند آموزش و یادگیری دانش‌آموزان، خانواده‌ها واولیای مدارس است.

از والدینی که به خاطر بی‌برنامگی مدرسه در محل کارشان دچار مشکل می‌شوند و  این تنش به زندگی‌شان رسوخ می‌کند تا معلمانی که با ضعف اینترنت و بی انگیزگی دانش‌آموزان، دیگر شوقی برای تدریس ندارند. در این میان معلمان حق‌التدریس هم که بیش از سایرین آسیب می‌بینند. همه این‌ها در حالی است که اوضاع کیفیت سواد دانش‌آموزان ایرانی طبق گزارش‌های رسمی و بین‌المللی، مدت هاست در مرز بحرانی قرار دارد
.


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
08.05.202511:49
🔹 نائب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی در گفت‌و‌گو با «انتخاب»:

🔹 نیازمند ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در نفت و ۸۰ میلیارد دلار برای گاز هستیم

🔹 ۲۰۰ میلیارد دلار در داخل وجود ندارد؛ به ناچار باید به سمت سرمایه خارجی برویم

🔹 میادین مشترک مانند میدان آزادگان هم نیاز به سرمایه‌گذاری دارد؛ چینی‌ها در چند سال اخیر کاری در این حوزه نکرده‌اند




#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
08.05.202511:05
📝📝در تله تسخیر سفارت آمریکا افتادیم

✍ابراهیم اصغرزاده

🔰خبرآنلاین:
♈️ اینکه این دوره مذاکرات ایران و آمریکا و سرنوشت روابط پرتنش بین دو کشور چه خواهد شد را می توان از هر دیپلمات یا تحلیلگری پرسید. اما آنهایی که زندگی‌هایشان تحت الشعاع روابط پرتنش دو کشور قرار گرفته بدشان نمی‌آید بدانند دانشجویان پیرو خط امام، همان‌هایی که سفارت آمریکا را تسخیر کردند، الان چه دیدگاهی دارند؟ با ابراهیم اصغرزاده در همین باره گفت‌وگو کرده‌ایم.

♈️اصغرزاده: آن زمان شرایط این گونه نبود. ایران در مدار جاذبه آمریکا قرار داشت. یک جهان دوقطبی وجود داشت. طبعا شرایط آن زمان قابل تحلیل نیست. اما ما تصور نمی‌کردیم که یک اقدام دانشجویی، روی منافع ملی کشور سایه بیندازد و به یک جریان هویتی تبدیل شود که دائما یک دشمن خارجی وجود داشته باشد و به تبع آن در داخل عوامل داخلی را دشمن نامگذاری کنیم.

♈️اصلا راهی جز بازگشایی سفارتخانه دو کشور نداریم. اگر غیر از این باشد، یعنی بخواهیم همین مسیر را ادامه دهیم، همین اتفاقاتی که تاکنون رخ داده می‌افتد. الان همه مردم کوچه و خیابان هم، که تحلیلگر سیاسی نیستند، وقتی به وضع معیشتی خود نگاه می‌کنند، مساله را به این ربط می‌دهند که چرا با دنیای غرب و بخصوص با آمریکا دچار چنین تزاحمی هستیم.

♈️تحریم‌ها و انزوای کشور، خروج نخبگان از کشور، مهاجرت‌های بسیاری از اقشار تحصیل کرده از کشور، هزینه‌های سنگینی داشت. مهم‌تر از این‌ها، سرمایه اجتماعی ما کم شد و باعث شد که بخش بزرگی از مردم و اکثریت‌شان نسبت به حکمرانی موجود، بی‌اعتماد باشند و در انتخابات شرکت نکنند و قهر باشند،

♈️دولت آقای رئیسی ناکارآمدترین دولت بود. فرمول آن دولت این بود که سیاست داخلی را به سیاست خارجی پیوند بزند. یعنی سیاست خارجی ما که بر پایه مقاومت در منطقه و رسیدن به مرزهای اسرائیل و شعار نابودی اسرائیل بود، باعث می‌شد که در داخل هم دست به تسویه بزند و کسانی که مخالف این نوع نگاه بودند، از مناصب کنار گذاشته شوند.

♈️روسیه هم خیلی خوشحال نخواهد بود که رابطه ایران و آمریکا برقرار شود. ولی آن هم راهبرد خاصی لازم دارد؛ باید مبادلات تجاری خود را با چین و روسیه نگه داریم.

♈️شب شنبه یعنی شب مهم‌ترین اتفاق که آقای عراقچی داشت به عمان می‌رفت تا مذاکره کند، آقای پرشکیان به عنوان رئیس جمهور داشت فوتبال بازی می‌کرد. مشخص بود که آقای عراقچی با هسته اصلی حکومت تماس دارد. این می‌تواند مثبت باشد؛ یعنی از این نظر که حکومت احساس نمی‌کند که یک جریان رقیب، مساله مذاکره را جلو می‌برد. این خوب است و ما هم راضی هستیم.

♈️به نظرم هسته اصلی قدرت به موقع تصمیم گرفت که باید یک تغییر نرم و تغییر منطقی در رفتار حکومت و دولت رخ دهد
. مراحل بعدی برای تایید آقای پزشکیان و کابینه او و سپس همکاری نیروهای نظامی امنیتی با دولت در مساله قانون عفاف و حجاب و یا شبیه آن نشان می‌دهد که حکومت تصمیم گرفته است که ولو با گام‌های اندک اما مسیر گذشته خود را اصلاح کند.



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
‏خاک بر سر بی شرافت های مجلس که جلو تغییر ساعت رو گرفتن
و باعث شدن کارمندان اینجوری به فنا برن

کارمند 6 باید سر کار باشه
بچش 7 بره مهد و مدرسه!!!

بعد که اون ثابتی دهن گشاد دهنشو باز میکنه میگه ما دنبال حل مشکلات مردم هستیم، میخوام دست بندازم دهنشو جر بدم


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
08.05.202510:17
‏از ترامپ درباره تغییر نام خلیج فارس پرسیدند، می‌گوید هنوز تصمیمی نگرفته است.
از تعطیلی برنامه غنی‌سازی کشور می‌پرسند، می‌گوید هنوز تصمیمی نگرفته است.
حیات و ممات و عزت و تاریخ و جغرافیای ایران، وابسته به تصمیم یک نفر در هزاران کیلومتر آن‌طرف‌تر است.
او باید تصمیم بگیرد که جهان با ما تجارت کند، یا حمله نظامی آغاز شود.

چه بر سر ایران آورده‌اید؟
استقلال و اقتدار را برای‌ما دوباره معنا کن، آقای نظام!


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
08.05.202510:04
⚠️ پیش بسوی ۱۴
✍️حامد پاک طینت

🔸این روزها که همه مردم ایران از قطعی برق به معنای واقعی کلافه شده اند دو مسئله اساسی ذهنها را درگیر می کند. اول اینکه برنامه مسئولین مملکت، واقعا و جدای از شعارزدگی برای حل این معضل چیست؟ و دوم اینکه این شرایط با روندی که در پیش است تا کجا قابل دوام است؟

🔸آنچه همه ما شاهد هستیم صرفا شنیدن موضوعاتی از این قبیل است که بحث ناترازی انرژی یک بحث قدیمی است و نباید انتظار حل شدن کوتاه مدت آنرا داشت، موعظه هایی مبنی بر صرفه جویی، تهدیدهایی مبنی بر قطع برق و البته اعلام جدول خاموشی ها برای مردم شریف ایران است

🔸برای پاسخ دهی به این دو پرسش حیاتی، چهار سناریو بیشتر وجود ندارد: یا مسئولین وزارت نیرو نمی دانند که چه بحرانی در پیش است، یا می دانند اما آنرا وانمود نمی کنند یا می دانند اما کاری از دستشان بر نمی آید و یا ترکیبی از همه اینهاست.

بدون اقدام فوری شبکه برق ایران حداکثر تا ۴ سال دیگر دوام می آورد.

🔸مصرف برق ایران سالانه ۶۰۰۰ تا ۷۰۰۰ مگاوات افزایش می یابد، در حالیکه ظرفیت تولید تنها ۳۰۰۰ مگاوات رشد می کند. این مازاد شکاف تا پایان همین دولت یعنی سه سال آینده ۳۰ هزار مگاوات بیشتر از وضعیت امروز خواهد شد و سیستم برق کشور را از مدار خدمات رسانی بطور کامل خارج می کند!

🔸۶۰ درصد نیروگاههای ایران فرسوده اند و تا دو سال آینده ۱۲ هزار مگاوات از ظرفیت تولیدی آنها از دست میرود. وابستگی ۸۰% نیروگاهها به گاز، هر زمستان موجب کاهش ۱۰ هزار مگاواتی تولید برق میشود و این روند بدون کوچکترین تردیدی تا ۲ سال آینده خاموشی های زمستان را به ۸ ساعت در روز و در تابستان ۴ سال آینده به ۱۴ ساعت در روز می رساند!

🔸درست خواندید ۱۴ ساعت در روز!

🔸از آنجایی که تمرکز این تحلیل بر روی مسائل اقتصادی است از اثرات اجتماعی این بحران عبور می کنیم!

🔸همه فعالان اقتصادی به خوبی می دانند که قطع ۱۴ ساعته برق در روز عملا به معنی تعطیلی اقتصاد کشور است. صنایع انرژی بر که گل سرسبد اقتصاد ایران است از مدار خارج میشوند. صنعت فولاد امروز به ۲۰۰۰ مگاوات برق نیاز دارد که با این شرایط تقریبا نیمی از تولید خود را از دست خواهد داد، این رخداد معادل ۱۲ میلیارد دلار ضرر به اقتصاد ایران است. ایضا در صنعت انرژی بر آلومینیوم که مصادف با تعطیلی ۶۰% از واحدها و زیان ۳ میلیارد دلاری برای کشور است. صنایعی مانند سیمان عملا با ۴ روز تعطیل در هفته مواجه میشوند و پتروشیمی، پول سازترین صنعت ایران با زیان ۱۲ میلیارد دلاری . نیاز به هیچ توضیحی نیست که تسری این بحران در همه ابعاد اقتصادی، کشور را قطعا با رشد منفی ( احتمالا ۳% ) ، و پس از آن تورم دو برابر امروز و همزمان دو برابر شدن نرخ بیکاری حاصل از تعطیلی واحدهای تولیدی و خدماتی روبرو خواهد کرد و جمع زیان اقتصادی ۷ میلیارد دلاری قطع برق که توسط نمایندگان مجلس در تریبون های رسمی فریاد کشیده می شود به ۷۰ میلیارد دلار خواهد رسید

🔸همه می دانند که زندگی در استانهای گرمسیر کشور با ۱۴ ساعت قطع برق عملا غیرممکن است و ما شاهد سیل مهاجرت صدها هزار نفر و شاید میلیون نفری از مردم این استانها احتمالا به استانها شمال کشور خواهیم بود. خدمات رسانی در مراکز درمانی معضل بعدی است، تجهیزات آبرسانی مختل و مسئله آب هم به مسئله قبلی اضافه می شود، و دوستان استارتاپی هم بدلیل قطع برق و اینترنت از این بحران قسر در نمی روند، خدمات عمومی کشور از بانکها و ادارات ایضا ...

🔸فقط ۴ سال تا این نقطه فاصله داریم.

🔸شاید این نوشته تا حدی پاسخ پرسش دوم ما را به روشنی بدهد
پرسش اول اما هنوز بی پاسخ است !

#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
آموزش و پرورش برای ما مسئله نیست

استاد رضا داوری اردکانی در گفت‌وگو با ایکنا:
ما چنانکه باید به تعلیم و تربیت، به علم تعلیم و تربیت و به آموزش این علم اعتنا و توجه چندان نداریم، زیرا آموزش و پرورش برای ما مسئله نیست، ما آموزش و پرورش را جزئی از بروکراسی به حساب می‌آوریم یعنی خود به خود آموزش جزئی از بروکراسی شده است و حتی می‌توانیم بگوییم که در این راه سیر پیشرفت نداشته‌ایم، ما در راه آموزش و پرورش به جایی رسیده‌ایم که این موضوع برای ما یک امر رسمی و عادی شده است.

معلمان به عنوان صاحبان شغل معلمی نمی‌توانند در برنامه آموزش و پرورش و در نظام آموزش پرورش تغییری ایجاد کنند.

امروز کار اندکی دشوارتر شده است، من معلمانی در همه مراتب تحصیلی داشتم که تدریس و تعلیم برایشان چیزی بالاتر از شغل بود و معلمی نیاز به این فراتر رفتن و در ورای شغل بودن دارد.


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
‏پاس گل ‎رائفی‌پور به دشمنان ایران

رائفی‌پور: ‎خلیج فارس باید خلیجِ اسلامی می‌شد!


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
🟢⚪️🔴 آیا صدایی از پاجوش‌های مجلس، پایداری و خضریان شنیدید؟؟؟

🖌داوود حشمتی در شبکه ایوس نوشت:
از صبح این خبر منتشر شده. آیا صدایی از پاجوش‌های مجلس، پایداری‌ها، ثابتی و خضریان شنیدید؟ نه.
چرا؟
راز ماجرا در سوالی است #زنگنه چند سال قبل از #جلیلی درباره ستادهای انتخاباتی‌اش پرسید و بی‌جواب ماند.
اعتراض که هیچ، به زودی به #ماله‌کش_بابی هم تبدیل می‌شوند. صبرکنید ببینید.



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
08.05.202510:29
‏مشکلتون با جلو کشیدن ساعت چیه؟ چه فرقی می‌کنه به این موقع روز بگیم ساعت ۶ یا ۷ یا باقرزاده؟ چرا با هر چیز عقلانی و منطقی در جنگین؟ چرا هر چیز ساده رو سه دور پیچیده می‌کنین؟


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
08.05.202510:17
فرقه ای که سالها علیه منافع ملی بوده با نام خلیج فارس خود را مدافع منافع ملی نشان میدهند

‏نمی دانیم بازی خطرناک ج.ا با آمریکا در مورد نام ‎#خلیج_فارس چه سرانجامی خواهد داشت.

‌ولی طیف وسیعی از حاکمان ج.ا، به‌شدت به این بازی نیاز داشتند.

جماعتی که همواره در نگاه شهروندان ناراضی، «علیه منافع ایران» بوده‌اند؛ پس «محتاج» فرصت‌های تبلیغاتی هستند تا خود را، «مدافع ایران» معرفی کنند.

جا دارد این فرقه در مورد تقسیم شرم اور خزر بیشتر لاپوشانی و توجیه کنند.



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
08.05.202509:34
✅واسطه ها را کنار بگذارید؛
با آمریکا مستقیم مذاکره کنید


🔗نه عمان برای ایران کاری میکند نه کشوری چون نروژ و امثالهم.با آمریکا مستقیم مذاکره کنید

🔗شرایط کشور خاص هست و ترامپ برای معامله حاضر هست تمام پرنسیپ هایی که در چارچوب سیاست خارجی امریکا بوده است را کنار گذارد
از شوکه شدن متحد استراتژیک آمریکا، اسراییل در داستان اتش بس با حوثی ها
تا کار بسیار خطرناک تغییر احتمالی
نام خلیج فارس

در مذاکرات مستقیم می توان پیامدهای تصمیم  کوتاه مدت تغییر نام خلیج فارس را به او یادآور شد

🔗چالش را تبدیل به فرصت کنید
مذاکره مستقیم شجاعت می خواهد شجاع باشید و در روند مذاکره به یاران او یاداور شوید که اگر تصمیم رییس جمهور فعلی امریکا تغییر موقت(چهارساله) نام خلیج فارس هست

ملت ایران فراتر از حکومت حاکم این حرکت جاهلانه و بی خردانه او را فراموش نخواهند کرد!

🔗بله شجاعت داشته باشید
مستقیم مذاکره کنید
زمان زیادی به اکتبر که وقت رسیدن به چکاندن مکانیسم ماشه از سوی اروپاست نمانده است.مذاکره مستقیم کنید
./دیپلماسی در یک نگاه



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
🔴 نقشه ژاپنی مربوط به سال ۱۹۴۲ رو ببینید؛ دو نکته جالب داره: نام «خلیج فارس» و نام «فلسطین»

‏🔻امروزه تلاش می‌کنند واقعیت را تحریف کنند اما تاریخ، خودش حرف می‌زند.
🔻حقیقت همین است و تاریخ گواهی می‌دهد؛ خلیج تا ابد فارس و کشور فلسطین



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
🔴.ایران سالیان است که میلیاردها دلار خرج فلسطین و لبنان و سوریه میکند، نفت مملکت را به چین و روسیه حراج زده است، فقط برای امیال هرز و بی ربط حاکمانی که سرسوزنی ایران و ایرانی برایشان مهم نیست.

🔸ایران سالیان است که تاوان سیاستهای ضدایرانی متوهمانی را می دهد که ثروت و منابع مملکت را صرفا خرج اهداف ایدئولوژیک خود برای سوریه و لبنان و غزه و چین و روسیه و دیگر ملل و حکومتهای مستبدی می کند که هیچ سودی برای ایران و ایرانی ندارند.

🔸ایران سالیان سال است که خانه دوم افغان‌ها و حالا قرار است خانه دوم پاکستانی‌ها شود!!!
ظاهرا این سرزمین اشغالی
فقط برای ملت ایران "خانه" نیست.

🔸بنگرید به میلیون‌ها ایرانی آواره غربت در آنسوی دنیا، نخبگان و کارآفرینان حوزه های مختلف که حاضر شدند سرطان غربت و‌ مهاجرت را به جان بخرند تا صرفا زیر یوغ حاکمان بی لیاقت در ایران نباشند.

🔸این وطن هرگز برای ما وطن نبود... آیا شهامت و شایستگی بازپس‌گیری آن را خواهیم داشت؟!


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
08.05.202510:53
📄 ترس از رأی مردم؛ چرا رسایی به خاطر یک نظرسنجی به عباس عبدی حمله کرد؟

✍امتداد -داوود حشمتی:

🔹آقای رسایی اخیراً به مقاله‌ی عباس عبدی درباره نظرسنجی در مورد حجاب تاخته و با لحنی تهدیدآمیز گفته است کسی که پیشنهاد چنین چیزی بدهد، باید با او برخورد شود. رسایی در یادداشت خود نوشته است: «روزنامه اعتماد که مدیر مسئول آن از مسئولان دولت است، پیشنهاد بی‌شرمانه‌ای داده است که قطعا باید با آن برخورد شود. این روزنامه با انتشار یادداشتی به قلم عباس عبدی، درباره مسأله حجاب پیشنهاد عملی داده که باید نظرسنجی کرد و حدود پوشش را بر اساس عرف و رضایت اکثریت از حذف روسری تا برهنگی را تعیین کرد! آقای پزشکیان! نهج البلاغه شما چاپ کجاست که از دل آن این پیشنهادات بی‌شرمانه مسئولان دولتی در رسانه‌هایشان منتشر می‌شود! تصور کنید قرار است در جمهوری اسلامی، حکم خدا کنار نهاده شود و آشکارا، نظر اکثریت به جای نظر خدا نشانده شود.‌ سکولاریسم، معنای دیگری هم دارد؟!»

🔹اما بیایید به اصل ماجرا نگاه کنیم. اولاً عباس عبدی در مقاله‌اش نه رفراندوم برگزار کرده و نه حکم شرعی را تغییر داده؛ صرفاً پیشنهادی داده برای فهم دقیق‌تر نظر جامعه ارائه کرده است. همین پیشنهاد ساده، چنان ترسی در دل برخی انداخته که تهدید را تنها پاسخ خود دیده‌اند.

🔹این واکنش، پیش از هر چیز، نشانه‌ ضعف اعتماد به نفس سیاسی و اجتماعی این جریان است. اگر واقعاً معتقدند که مردم با آنها هم‌نظرند، چرا از رجوع و اثبات نظر مردم این‌قدر واهمه دارن؟ اگر می‌پندارند اکثریت جامعه حجاب اجباری را تأیید می‌کند، برگزاری یک نظرسنجی چه خللی در موضوع ایجاد می کند؟ اما به‌نظر می‌رسد که تهِ دلشان می‌دانند نتیجه چیز دیگری است. و همین، آن‌ها را عصبی و پرخاشگر کرده است.

🔹دوم آن‌که اصلاً برای فهم نظر مردم درباره این مسائل، نیازی به رفراندوم نیست. نگاهی به مشارکت‌ها در انتخابات و آرای عمومی به روشنی نشان می‌دهد که کدام جریان‌ها مورد اقبال مردم‌اند. وقتی کسی مثل حمید رسایی تنها با ۵ درصد واجدان حق رای به مجلس میرود، کاملا آشکار میکند وزن سیاسی و اجتماعی تفکر آنها چقدر است
.

🔹اما بحث عمیق‌تری هم در این‌جا وجود دارد. یک تفکر وجود دارد که معتقد است احکام شرعی را باید دقیقاً همان‌طور که بوده اجرا کرد، بدون توجه به شرایط زمان و مکان. این دیدگاه، نه فقط در میان برخی جریان‌های تندرو اسلامی، بلکه در میان یهودیان ارتدوکس و مسیحیان بنیادگرا هم دیده می‌شود. اما واقعاً جمهوری اسلامی و فقه شیعه، در عمل، پیرو همین نگاه است؟  دست‌کم دو مثال روشن داریم که این نگاه را رد می کند

1⃣ مجمع تشخیص مصلحت نظام : این مجمع میتواند اگر شورای نگهبان موضوعی را خلاف شرع تشخیص داد اما نمایندگان مجلس بر آن خلاف شرع اصرار کردند، براساس مصلحت حکم به اجرای آن دهد
.

عدم اجرای حکم سنگسار: این حکم از سال ۸۶ به بعد اجرا نشده است. با وجود آنکه جزو احکام قطعی شرعی است. آیا در تمام این سالها هیچ مجرم زناکاری پیدا نشده است؟ دلیل اجرا نشدن این حکم چیست؟ چون اکثریت جامعه، با اجرای این مجازات همراهی نمی کند.

پس به همان دلیل که حکم سنگسار اجرا نمیشود، نشان میدهد که میتوان در مورد حجاب هم تصمیمات دیگری گرفت.

سئوال که این تفکر باید پاسخ دهد این است که آیا فکر می کند حکم الهی باید در همه زمان‌ها، در همه مکان‌ها، بدون توجه به زمینه همراهی اجتماعی، اجرا شود؟ اگر چنین است، نقد این تفکر به طالبان و اسلام سلفی در یک سو و حریدی و حسیدی های ارتدوکس اسرائیلی چیست؟

اتفاقاً، تفکر طالبانی و سلفی، در همین‌جا تفاوتش را با اسلام تشیع نشان میدهد. اسلام طالبانی و سلفی هیچ تعارفی ندارد و اساسا هیچ ارزش و اهمیتی برای همراهی یا عدم همراهی مردم برای اجرای حکم شرعی قائل نیست.

جامعه‌ای که حاصل چنین تفکری است را در افغانستان می‌بینیم. شاید آن‌چه در آن کشور جریان دارد، مطلوب آقای رسایی و دوستانش باشد؛ اما برای مردم ایران، این‌طور نیست. این دقیقا همان چیزی است که امثال رسایی واهمه دارند که با یک نظرسنجی ساده، (نه فقط مراجعه به آراء عمومی) برملا شود.



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
08.05.202510:21
🔴 ترامپ در خاور میانه به دنبال چیست؟
✍️ حامد پاک طینت

چرا ترامپ اولین سفر کاری خود را خاور میانه و کشورهای عربی انتخاب کرد؟

ترامپ دنبال پول است. هر کجا پول باشد او هم هست.

او موجودی حساب عربستان، امارات و قطر را با کسر اعشار می داند و برای جذب آن از هیچ عمل یا سخنی فروگذار نخواهد کرد.

کسانی که حرکات ترامپ را زیر نظر دارند فراموش نکرده اند که او قبلا هم در دوره اول ریاست جمهوری اش از عبارت خلیج عربی استفاده کرد و اینبار هم بعید نیست برغم ابلهانه بودن این کار، برای بدست آوردن دل عربها و خراب کردن روابط تازه ترمیم شده آنها با ایرانیان چنین سخنی را تکرار کند، هرچند به بهای از دست دادن دلهای عاشقان دلباخته گروههایی از ایرانیان در داخل و خارج از کشور تمام شود!

عربستان از نگاه ترامپ یک مشتری بی نظیر و خوش حساب اسلحه، یک سرمایه گذار مودب برای پروژه های انرژی و زیرساخت آمریکا ، یک خریدار خوش ژست و بلند پرواز و مدرن برای خرید طرحهای توسعه ای، و بازیگر اصلی در طرح صلح ابراهیم و ماجرای غزه است. از این گذشته هیچ کشوری به اندازه عربستان نمی تواند در کاهش قیمت نفت به ترامپ کمک کند. او با کاهش ۱۰ دلاری نفت با یک تیر چند نشان می زند که زدن ایران فقط یکی از آنهاست!

عربستان اما دیگر یک کشور سنتی و بی برنامه نیست. بن سلمان برای آمدن ترامپ برنامه ریزی دقیقی کرده است . کنفرانسی بزرگ تحت عنوان MAGA in the Desert تدارک دیده تا با تمرکز بر سرمایه گذاری، حداکثر استفاده را از ترامپ و یارانش بکند. ایلان ماسک، زاکربرگ و لری فینک هم برای کنفرانس سرمایه گذاری مشترک، راهی این سفر هستند و همکاری با صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان توسط بزرگترین سرمایه گذاران آمریکایی در دستور کار است

قطر از نگاه ترامپ بزرگترین بازیگر گاز است که می تواند در توسعه زیرساختهای آمریکا و تقسیم بازار گاز اروپا نقش ایفا کند. قطر در طول این سالها ثابت کرده که یکی از بازیگران سیاسی منطقه و عاملی اثرگذار در طرح صلح ابراهیم و ماجرای غزه است. گسترش همکاریهای گازی با قطر بازیگری ایران در بازار گاز را از همین شرایط موجود هم کمرنگ تر خواهد کرد

امارات اما از نگاه ترامپ یک هاب مالی است که باید به سرمایه گذارن خاورمیانه ای مهربان در بازار آمریکا خدمات رسانی کند و البته در را بر روی تمام الیگارشهای ایرانی که در دفاتر دوبی مشغول تجارت کالاهای استراتژیک ایرانی هستند ببندد! محاصره مالی ایران از کانالهای غیر رسمی قطعا از اهداف این دیدار است.

سفر ترامپ به امارات خالی از معاملات ملکی شیرین و حوزه مورد علاقه او نیست. پیش فروش رسمی پنت هاوسهای هتل ۸۰ طبقه ترامپ به ارتفاع ۳۵۰ متر در اتوبان شیخ زاید با قیمتهای پایه ۲۰ میلیون دلار کلید خواهد خورد. برجی که قرار است بزرگترین استخر مرتفع جهان را داشته باشد و تاکنون یک میلیارد دلار برای آن هزینه شده است و یحتمل مراسم کلنگ زنی هفتمین دیزنی لند دنیا در ابوظبی!!

اساسا همانگونه که ملاحظه می فرمایید نیازی به صحبت یا جلسه در خصوص امنیت این سه کشور نیست. جایی که ترامپ و یارانش سرمایه گذاری کرده باشند امنیتش تضمین شده است، کافی است کسی نگاه چپ به آنها بکند...

ترامپ دست پر به خانه برمی گردد، ایضا این سه کشور عربی با دستاوردهای این میزبانی فاصله شان را از کشور شمالی خلیج فارس حداقل ۳۰% بیشتر خواهند کرد

ما می مانیم و مسائل اساسی برق و آب و نان و گاز و بنزین و زدن مشتهای محکم بر دهان این و آن

نگران نباشید، یکصد سال اولش سخت است!


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
08.05.202510:11
🔍 ‏نام خلیج فارس در گذرنامه ی
شیخ‌ زاید بن‌ سلطان بن‌زاید ، بنیانگذار ‎امارات!



تصویر فوق، گذرنامه بنیانگذار امارات متحده عربی در سال ۱۹۵۱ میلادی است که دو بار نام خلیج فارس در آن ذکر شده است.


طرف هویت و اعتبار پاسپورتش به اون نام درج شده بوده الان ادعای نام و واژه دیگه داره



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
🔴 افشاگری رئیس‌کل اسبق بانک مرکزی: در دولت رئیسی 200 هزار میلیارد به بانک آینده دادند

🔻طهماسب مظاهری:از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ بانک مرکزی ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به بانک آینده پول داده است. هر کس داده خیلی بیجا کرده که این پول را داده است
.



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
08.05.202508:54
✅ایرانیان بر سر نام خلیج فارس با کسی تعارف ندارند

✍محمد رهبری

🔗در میان ایرانیان سراسر جهان، دیدگاه‌های متفاوتی درباره دونالد ترامپ وجود دارد. برخی از او نفرت دارند و برخی دیگر او را تحسین می‌کنند؛ تفاوتی که در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، هم در میان ایرانیان داخل کشور و هم در میان ایرانیان مقیم خارج، دیده می‌شد.

🔗اما حالا با انتشار شایعه‌ای درباره تصمیم ترامپ برای تغییر نام خلیج فارس، بسیاری از ایرانیان، فارغ از هر دیدگاه و نگرشی علیه این تصمیم واکنش نشان داده‌اند. حتی کسانی که پیش از این نسبت به ترامپ نگاه مثبتی داشتند، به مخالفت و اعتراض برخاستند.

🔗این اعتراض به‌ویژه در شبکه اجتماعی توییتر (که برای واکنش‌های کوتاه و سریع مناسب‌تر است) برجسته‌تر بود؛ جایی که کاربران با گرایش‌های سیاسی متفاوت، به زبان‌های فارسی و انگلیسی، نسبت به این اقدام احتمالی واکنش نشان دادند.

🔗در مدت تنها ۱۲ ساعت، بیش از ۷۵ هزار توییت و ریتوییت با محوریت خلیج فارس منتشر شده که در مجموع بیش از ۵۵۰ هزار لایک دریافت کرده‌اند.
در تلگرام نیز محتواهای مرتبط در همین بازه زمانی کوتاه، بیش از ۲۰ میلیون بازدید داشته‌اند و کانال‌های مختلف مطالب اعتراضی در این خصوص منتشر کردند. در اینستاگرام نیز کاربران، از روزمره‌نویسان گرفته تا فعالان سیاسی، واکنش‌هایی گسترده نشان داده‌اند.

🔗این حجم از واکنش در شبکه‌های اجتماعی، گویای همبستگی ملی ایرانیان در دفاع از نام تاریخی «خلیج فارس» است؛ و این همبستگی آنچنان پررنگ است که هر اختلافی را کمرنگ می‌کند. ایرانیان بر سر نام خلیج فارس با هیچ‌کس تعارف ندارند؛ حتی اگر آن فرد، رئیس‌جمهور آمریکا باشد.


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
Көрсөтүлдү 1 - 24 ичинде 3 732
Көбүрөөк функцияларды ачуу үчүн кириңиз.