Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
تاریخ اشکانیان | ARSACID CHRONICLE avatar

تاریخ اشکانیان | ARSACID CHRONICLE

بازبینی و بررسی آکادمیک تاریخ اشکانیان و عناصر
مربوط به آن(هخامنشیان-سلوکیان-کوشانیان-ساسانیان)
از این کانال حمایت کنید:
t.me/boost/Arsacid_Chronicle
گروه:
https://t.me/Arsacid_Chronicle_GP
کتابخانه:
t.me/Arsacid_Lib
TGlist рейтинг
0
0
ТипАчык
Текшерүү
Текшерилбеген
Ишенимдүүлүк
Ишенимсиз
Орду
ТилиБашка
Канал түзүлгөн датаСіч 17, 2022
TGlistке кошулган дата
Бер 12, 2025
Тиркелген топ

Рекорддор

25.04.202523:59
5.5KКатталгандар
23.03.202523:59
600Цитация индекси
06.04.202523:59
4781 посттун көрүүлөрү
06.04.202523:59
5321 жарнама посттун көрүүлөрү
13.03.202523:59
13.97%ER
06.04.202523:59
9.01%ERR
Катталуучулар
Citation индекси
Бир посттун көрүүсү
Жарнамалык посттун көрүүсү
ER
ERR
ЛИСТ '24ГРУД '24СІЧ '25ЛЮТ '25БЕР '25КВІТ '25

تاریخ اشکانیان | ARSACID CHRONICLE популярдуу жазуулары

25.04.202512:00
ثبات و پایداری شاهنشاهی اشکانی و حفظ ساختار اداری آن در شاهنشاهی ساسانی

به نظر می‌رسد دوره‌ای طولانی از ثبات با سلطنت بلاش یکم (۵۱-۷۸ میلادی) آغاز شده باشد. به دنبال الگویی که پیش‌تر به‌صورت ناپیوسته اعمال می‌شد، حاکمان محلی با اعضای خاندان اشکانی جایگزین شدند. در طول دو قرن پایانی شاهنشاهی اشکانی، احتمالاً تمام استان‌های مهم توسط اشکانیانی اداره می‌شدند که عنوان «شاه» را داشتند. اما نه عنوان «شاه» و نه حق ضرب سکه لزوماً به معنای استقلال نبود. بلکه این عناوین نشان‌دهنده اطاعت با حقوق و وظایف خاصی تحت فرمان «شاهنشاه» بود (هاوزر ۲۰۰۵: ۱۸۵-۱۹۹).

این دقیقاً همان سیستمی بود که ساسانیان پس از پیروزی اردشیر بر آخرین حاکم اشکانی (۲۲۴-۲۲۸ میلادی) آن را به کار گرفتند.

تا آن زمان، با وجود چندین تهاجم عشایری در شمال (توسط آلان‌ها) و چند جنگ با روم، شاهنشاهی اشکانی کمابیش دست‌نخورده باقی مانده بود. اویدیوس کاسیوس در سال ۱۶۵ میلادی و سپتیموس سوروس در سال ۱۹۷ یا ۱۹۸ میلادی نیروهای خود را به تیسفون هدایت کردند. در سال ۱۱۶ میلادی، ترایان حتی برای چند ماه کل بین‌النهرین را فتح کرد، اما سپس مجبور به عقب‌نشینی شد. اما به جز از دست دادن اُسرُوئن به روم در سال ۱۶۵ میلادی، مرزهای شاهنشاهی اشکانی با روم در غرب و کوشان‌ها در شرق پایدار باقی ماندند.

خاندان اشکانی به دلیل شورش یک نجیب‌زاده کم‌اهمیت از ایالت پارس سرنگون شد. اختلافات بین برادران اشکانی، بلاش ششم و اردوان چهارم، ممکن است راه را برای اردشیر یکم، نوه ساسان، هموار کرده باشد. دلایل شورش او و موفقیتش، که منجر به تاج‌گذاری او به عنوان شاهنشاه در تیسفون در سال ۲۲۶ میلادی شد، به سختی قابل تشخیص است (شیپمان ۱۹۹۰: ۱۰-۱۹).

اما نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که، برخلاف تحقیقات قدیمی‌تر که با تکیه بر منابع ساسانی و اسلامی اولیه بر تفاوت‌های بین اشکانیان و جانشینان ساسانی آن‌ها تأکید داشتند، می‌توان استدلال کرد که اردشیر با جایگزینی شاهان خاندان اشکانی با اعضای خاندان ساسانی، ساختار اداری اشکانی را تداوم بخشید.

مقاومت در برابر ساسانیان تا سال ۲۴۰/۱ میلادی ادامه داشت، زمانی که پس از محاصره‌ای دوساله، آن‌ها سرانجام موفق به فتح هترا (در شمال عراق)، آخرین پایگاه اشکانیان، شدند.

@ARSACID_CHRONICLE
31.03.202510:31
🏛 توضیحی دربارهٔ یک مهر هخامنشی، و سخنان مغرضانهٔ پیرامون آن

توضیحات در پست زیر...

@ARSACID_CHRONICLE
07.04.202503:59
🔶سکه های رومی که به مناسبت پیروزی بر اشکانیان ضرب شدند


برخی از حاکمان روم پیروزی خود را بر اشکانیان با ضرب سکه هایی اعلام و جشن گرفتند بمانند مارک آنتونی، آگوستوس، ترایان(تراژان)، سپتیموس سوروس...



توضیحات

Persia: Ancient Iran and the Classical World
Jeffrey Spier, Timothy Potts, Sara E. Cole

@ARSACID_CHRONICLE
07.04.202504:02
🔶سکه های پیروزی رومیان بر اشکانیان


🔻مارک آنتونی:

اگرچه لشکرکشی مارک آنتونی علیه اشکانیان در سال ۳۶ ق.م ناموفق بود، اما او این سکه را با تیارای(دیهیم) سلطنتی ارمنیان به عنوان تبلیغی برای اعلام پیروزی های اولیه خود در آنجا صادر کرد. بعد از تصرف ارمنستان در سال ۳۴ ق.م ، او با ملکه بطلمیوسی کلئوپاترا هفتم مجدداً با انتشار سکه هایی پیروزی خود
را در یک مراسمی در اسکندریه برای اعلام پسرشان الکساندر هلیوس به عنوان پادشاه ارمنستان اعلام کرد


🔻 آگوستوس:

امپراتور آگوستوس در سال ۲۰ق.م قرارداد صلحی با پادشاه اشکانی فرهاد چهارم منعقد کرد طی آن از درفش های رومی که از لژیون های شکست خورده کراسوس و آنتونی گرفته شده و همچنین هزاران نفر اسیران رومی همگی به روم بازگردانده شوند، اگرچه در واقع این یک پیروزی دیپلماتیک بود، اما طی تبلیغاتی این توافق یک پیروزی بزرگ نظامی تلقی و تبلیغ شد، برای آن طاق پیروزی برپا شد و سکه هایی ضرب شد که تسلیم بودن اشکانیان را نشان می داد و آنها در حال ارائه درفش به آگوستوس هستند . کتیبه معروف به Res gestae divi Augusti که دستاوردهای سلطنت آگوستوس را برمی‌شمارد، این واقعه را شرح می‌دهد:

"اشکانیان مجبور شدند غنایم و درفش های سه ارتش روم را به عنوان تامین کننده دوستی مردم روم به من بازگردانند . این درفش ها در معبد داخلی مارس که در معبد اولتور است قرار داده شده است."


🔻ترایانوس (تراژان)

ترایان در سال ۱۱۴-۱۱۵ میلادی با بهره گیری از جنگ داخلی پارت بین خسرو اول و بلاش سوم به ارمنستان و مناطق بسیاری از میان رودان، از جمله بابل، تیسفون و میشان تا خلیج فارس حمله کردند و آن را تصرف کردند. او یک پادشاه مترسکی را پادشاه ارمنستان کرد و پارتاماسپاتس، پسر خسرو ، را متقاعد کرد که به عنوان پادشاه پارت با حمایت ترایان خدمت کند. او در مراسمی در تیسفون در سال ۱۱۶ میلادی به عنوان پادشاه منصوب شد، اما پس از مرگ ترایان در سال بعد، این شخص توسط پدرش سرنگون شد. تراژان برای یادبود پیروزی های شرقی خود و به ویژه اعطای سلطنت در ارمنستان و پارت، سکه هایی صادر کرد که صحنه پشت عکس، ترایان را نشان می دهد که پادشاه جدید را بر پارت منسوب میکند، کاسیوس دیو واقعه را اینگونه شرح می‌دهد :


« ترایان ترسیده بود که شاید اشکانیان شورشی را آغاز کنند که مایل به انجام آن بودند آنها پادشاه خودشان بودند و بر این اساس وقتی ترایان به تیسفون رفت، در دشتی بزرگ همه رومیان و همه اشکانیانی که در آنجا بودند را با هم فرا خواند و سپس بر سکوی بلندی نشست و پس از توصیف آنچه انجام داده بود به زبانی شیوا، پارتاماسپاتس را به پادشاهی اشکانیان منصوب کرد و دیهیم را روی سرش گذاشت


🔻سپتیموس سوروس

پس از چندین دهه صلح، امپراتور سپتیمیوس سوروس در سال ۱۹۵ میلادی به بین النهرین تحت کنترل اشکانیان حمله کرد و در سال ۱۹۷ میلادی شهر تیسفون را غارت کرد. سکه های اورا اسیران اشکانی را به تصویر می کشد که نمایان‌گر اولین پیروزی سوروس در شرق است. در سال ۲۰۳ میلادی یک طاق پیروزی در رم برپا شد که هنوز پابرجاست، این طاق نقش برجسته های نظامی را به نمایش می گذارد، از جمله فتح و محاصره تیسفون.

Jeffrey Spier, Timothy Potts, Sara E. Cole Persia: Ancient Iran and the Classical World

@ARSACID_CHRONICLE
31.03.202510:33
🏛 توضیحی دربارهٔ یک مهر هخامنشی، و سخنان مغرضانهٔ پیرامون آن

این فرد که در تصویر مشاهده می‌کنید، زمین و زمان را به هم می‌دوزد و به مترجمانی مانند ثاقب‌فر تهمت دروغ و تحریف می‌زند! تا مسئله‌ای به این سادگی را انکار کند، غافل از آن‌که «بی‌سوادی» خود را جار زده است.

احتمالا این فرد نمی‌داند که واژه زرتشت را در زبان اوستایی، «زرتشت» نمی‌گفتند، بلکه «زَرَثوشترَ (Zaraθuštra)» و «زَرَثوشترو (Zaraθuštrō)» می‌گفتند.

جالب‌تر آن‌که برخلاف تصور برخی، صفت «زرتشتی» متأخر نبوده و در اوستا نیز به گونهٔ «زَرَثوشتریش (Zaraθuštrīš)» دیده می‌شود، که دقیقا همان واژه‌ای‌ست که بر روی این مهر هخامنشی نقش بسته است.

اما دربارهٔ این مهر و نوشتهٔ روی آن، گراردو نیولی و بروس لینکلن آن را به ترتیب، «زرتشتی»¹ و «پیروِ زرتشت»² معنی کرده‌اند، نیز رودیگر اشمیت در دانشنامه ایرانیکا، آن را صورتی آرامی از همین واژهٔ زرتشتی³ می‌داند.

همچنین لینکلن این مهر را سندی می‌داند بر این‌که برخی از افراد حاضر در دربار هخامنشی خود را «زرتشتی» می‌دانستند.

1. zrtštrš : zaratuštriš 'Zoroastrian'

2. zrtštrš : zaraθuštriš "Follower of Zarathustra"

3. Aramaic zrtštrš = *Zaraθ/tuštriš


🗂 [References]:
📚Religion, Empire, and Torture
✍Bruce Lincoln
📖| 115
------------------------------
📚| The Idea of Iran: An Essay on Its Origin
✍| Gherardo Gnoli
📖| 91
------------------------------
📚| The Frawardīn Yašt
✍| William W. Malandra
📖| 147, 153-154, 172
------------------------------
📚| Zarathustra's Time and Homeland Geographical Perspectives
✍| Frantz Grenet
📖| 23
------------------------------
📚| ZOROASTER, i. THE NAME
✍| Rüdiger Schmitt
📖| Encyclopædia Iranica
(Online)

@ARSACID_CHRONICLE
🔻تطابق سکه های زوج آرتاشسی با زوج اشکانی


۱)سکه های تیگران چهارم و خواهرش اِراتو

۲)سکه های فرهادک و موزا


به نقل از کولورو سکه های تیگران و اراتو متأثر از سکه های فرهادک و موزا می‌باشد، با این تفاوت که موزا عنوان باسیلیسا و لقب سلطنتی Thea Ourania (بهشتی) را دارد. الهه ای که برای مخاطب یونانی یادآور آفرودیت بود، اما در شرق به ایشتار و آناهیتا ایرانی اشاره میکرد. این دو زوج هم دوره بودند و عامدانه مطابق هم شبیه شدند مثلا نام سلطنتی دو ملکه دو مشترک است و حوزه معنایی و فرهنگی مشترکی دارند، موزا نام عمومی یکی از الهه های هنر است، در حالی که اراتو نام شخصی الهه غزل و شعر عاشقانه است. هردو زوج طرح سکه هارا از یک سنت کلاسیک پرورش یافته از عصر هلنیسم گرفتند. شبیه سازی عامدانه میان این دو خاندان بخشی از سیاستِ « عشقِ برادرانه» میان اشکانیان و آرتاشسیان بود.

از طرفی تیگران به دلیل همگرایی سیاسی با اشکانیان، آگوستوس او را از قدرت برکنار کرد و تیگران پس از به قدرت رسیدن مجدد، لقب فیلوکیسار (Philokaisar"دوست سزار") را نیز بر روی سکه هایش [برای مدارا با رومیان] بکار برد.

@ARSACID_CHRONICLE
Кайра бөлүшүлгөн:
ایرانیان در دوران باستان avatar
ایرانیان در دوران باستان
08.04.202508:24
اشکانیان پادشاهی بزرگی تشکیل دادند، در حالی که مشکلاتشان نیز به همین نسبت بزرگ بودند و در نتیجه، برای مقابله با این مشکلات، به سپاهی نیرومند و پرشمار نیز نیاز داشتند. البریخت در پژوهشی مفصل، در تلاش است تا شمار کل سپاه زیر فرمان شاهنشاهی اشکانی را ارزیابی کند؛ به عقیده‌ی او، مجموع نیروهای دولت مرکزی اشکانی و دولت‌های دست‌نشانده‌ی آن ممکن بود به بیش از ۴۰۰ هزار تن برسد، در حالی که در حالت هجومی، اشکانیان تا حدود ۱۵۰ هزار تن را می‌توانستند به کار گیرند.

@IranianDDBastan
08.04.202515:12
توضیحات گراردو نیولی دربارهٔ سنت دینی ایرانیان

این آریایی‌ها بدون شک سنت‌های مذهبی خود را نیز با خود بردند، و این توضیح می‌دهد که با چه عباراتی باید از تعلق هخامنشیان به سنت اَیریَ (آریایی: airya)، یعنی به یک میراث مذهبی و فرهنگی از کشوری در شرق دورتر، سخن بگوییم.
پس از آن، مزدیسنا در میان آن‌ها رشد کرد، و «ما از هیچ مزدیسنایی که بتوان با اطمینان آن را غیر زرتشتی تعریف کرد، اطلاعی نداریم»، و همانطور که در جای دیگری (1980: 199 به بعد) سعی کرده‌ام نشان دهم، حتی اگر نام «ᵈas-sa-ra ᵈma-za-áš» را در لوح‌های آشوری در نظر بگیریم، هیچ دلیل واقعی برای این ادعا نداریم که خود تصور/مفهوم خدایی همچون اهورامزدا اثر زرتشت نبوده است، علی‌رغم نظر برخی از محققان برجسته بر خلاف آن (برای مثال ویدنگرن) و فرضیه‌ای که اخیراً توسط کویپر مطرح شده است.
برعکس، می‌توانیم فرض کنیم که این ویژگی مهم‌ترین و اصیل‌ترین ویژگیِ پیامِ پیامبر بزرگ ایران باستان بوده است.
به گفتهٔ نیولی، سنت دینی آریاییانِ ایرانی، همان آئین زرتشتی‌ست و اهورامزدا نیز صرفا به آن تعلق دارد.

@ARSACID_CHRONICLE
28.03.202515:41
🔶 بهرام چوبین: منجی آخرالزمانی دین زرتشتی

ادامه در پست بعدی... 👇
05.04.202503:21
05.04.202503:21
🔶بازنگری درباره قدمت بنای کنگاورِ کرمانشاه


پژوهش‌های گذشته به دلیل سبک کلاسیک عناصر معماری باقی‌مانده از بنای کنگاور، آن را به دوران هلنیستی نسبت داده‌ اند، در ادامه بر اساس گزارش ایزیدور خاراکسی آنرا با «معبد آناهیتا» که توسط خاراکسی در عصر اشکانیان ذکر شده بود مرتبط دانستند، اما طبق مطالعات مدرن سکو و ستون‌های سنگی یادمانی بنای کنگاور بدون شک بقایای یک کاخ ساسانی متأخر هستند. جغرافیدانان مسلمان همگی بر این باورند که این بنا متعلق به خسرو دوم(خسرو پرویز) می‌باشد؛ قابل ذکر است که تکنیک‌های سنگ‌تراشی و شواهد باستان‌شناسی جانبی این قدمت‌گذاری را تأیید می‌کنند.

- متیو کانپا-
(استاد تاریخِ هنر در دانشگاه شیکاگو)


📚THE IRANIAN EXPANSE TRANSFORMING ROYAL IDENTITY THROUGH ARCHITECTURE, LANDSCAPE, AND THE BUILT ENVIRONMENT, 550 BCE–642 CE
✍️MATTHEW P. CANEPA

🏛UNIVERSITY OF CALIFORNIA PRESS
📅2020

@ARSACID_CHRONICLE
06.04.202505:39
🔻باگاسیس، ارشک هشتم ؟ نگاهی به روایت سلطنت فرضی باگاسیس، برادر مهرداد اول


فرهاد دوم (ارشک هفتم ) احتمالاً تا حدود سال ۱۲۷ ق.م با عنوان ارشک هفتم حکومت کرد، اگرچه اردوان اول/دوم(در طبقه بندی ولسکی اول) به وضوح برای چند سال در دهه ۱۲۰ سلطنت میکرد و در نهایت به دست مهاجمان آسیای مرکزی کشته شد، این امکان وجود دارد که اردوان دیگری نیز در دهه ۱۲۰ پس از اردوان مذکور حکومت کرده باشد. چهار درهمی های سری s18.1 که در حدود سال ۱۲۶ ق.م در سلوکیه ضرب شده‌اند، مردی مسن با ریشی کامل را به تصویر می‌کشند که به‌طور قابل توجهی با شاهان اشکانی روی سکه‌های S17 و S19 متفاوت است. غلامرضا فرهاد آثار این حاکم سالخورده را به عنوان ارشک هشتم (اواخر ۱۲۷ - اواخر ۱۲۶ ق.م) شناسایی کرد و در ابتدا استدلال نمود که این ارشک هشتم یکی دیگر از عموهای فرهاد دوم، یعنی باگاسیس کارآزموده بود. اما سپس استدلال کرد پس از فرهاد دوم، دو اردوان به طور متوالی پادشاه شده اند.

باگاسیس(باغایاشا) تا اواخر ۱۲۷ ق.م باید فردی بسیار سالخورده بوده باشد؛ با این حال، وخامت سریع اوضاع شاهنشاهی اشکانی در اوایل دهه ۱۲۰ می‌تواند انتصاب احتمالی باگاسیس به عنوان شاه را توضیح دهد. او دهه‌ها یک فرمانده و مدیر موفق بود و برادر بزرگ‌ترش، مهرداد یکم، از حدود دهه ۱۴۰ پیش از میلاد فرماندهی ماد را به او سپرده بود. علاوه بر این، مهرداد وظیفه دشوار آماده‌سازی دفاع از بابل در برابر حمله دیمتریوس دوم را نیز به او واگذار کرده بود و باگاسیس نقش اساسی در شکست سلوکیان در آن نبرد ایفا نمود. در نهایت، باگاسیس در حفظ ثبات امپراتوری بین حدود ۱۳۸ تا ۱۳۲ ق.م زمانی که مهرداد به بیماری دچار شد، بسیار مهم بود.

غلامرضا فرهاد آثار به دلیل دلایل مذکور اخیراً
روایت جدیدی را مطرح کرده است که بر اساس آن، "یوستین به درستی جانشین فرهاد دوم را با عموی پدری‌اش، اردوان دوم (اواخر ۱۲۷ - اواخر ۱۲۶ پیش از میلاد) شناسایی کرد، اما حکومت او را با شاه بعدی که احتمالاً او نیز اردوان نام داشت، ادغام نمود." اگرچه این بازسازی جدید یک فرضیه است، اما محتمل میباشد. اردوانی که در نوشته‌های یوستین ذکر شده و با مهاجمان آسیای مرکزی جنگیده است، نمی‌تواند همان ارشک هشتم با حکومت کوتاه‌مدت باشد، که به نظر می‌رسد چهار درهمی های S18.1 را برای گرامی‌داشت پیروزی‌اش بر میشان در آن منطقه ضرب کرده است.


📚| Reign of Arrows: The Rise of the Parthian Empire in the Hellenistic Middle East
✍| NIKOLAUS LEO OVERTOOM

@ARSACID_CHRONICLE
06.04.202508:24
🔶روایت اتحاد اشکانیان و آرتاشیان : عشقِ برادرانه میان تیگران چهارم و اِراتو با فرهاد چهارم و موزا


🔻حمایت اشکانیان از این زوج آرتشسی و نتیجه سیاست ضد رومی آنها
در سالهای ۵-۸/۶ قبل میلاد زوج سلطنتی ارمنستان، یعنی تیگران چهارم و خواهرش ملکه اِراتو از خاندان آرتاشسی که با یکدیگر ازدواج(سنت زرتشتی خویدوده) کرده بودند، بدون اجازه روم حکومت را در دست گرفتند، آنها به دلیل این اقدام توسط فرهاد چهارم اشکانی حمایت شدند، زیرا فرهاد به سیاست جدید در به چالش کشیدن مداخله و نفوذ روم در پادشاهی ارمنستان نظر مثبتی داشت. پس از چند سال، رومیان تیگران را از قدرت برکنار کردند و عمویش، آرتاوازد سوم (۵ تا ۲ پیش از میلاد) را جایگزین او ساختند. با این حال، اشراف ارمنی (ناخوار) به‌شدت با این تصمیم مخالفت کردند، بنابراین تیگران و اراتو در حدود سال ۲ قبل میلاد با کمک اشکانیان به قدرت بازگردانده شدند. آگوستوس نوه‌اش، گایوس، را با یک ارتش فرستاد تا مسئله را از طریق جنگ حل کند، اما تیگران که خواهان صلح بود، از امپراتور درخواست کرد که ادعای او بر تاج‌وتخت را به رسمیت بشناسد. بر این اساس، این صلح بار دیگر به معنای مداخله رومیان در امور ارمنستان بود.



🔻تلاش روم برای جایگزینی تاج و تخت ارمنستان با خاندان های سلطنتی آذربایجان و کاپادوکیه
با این حال، حکومت دوم تیگران تنها چند سال دوام آورد، زیرا او در نبردی علیه برخی بربرهای شمالی در حدود سال ۲ پس از میلاد کشته شد. اراتو ناچار به کناره‌گیری شد و گایوس سزار، آریوبرزن از ماد آتروپاتن را بر تخت ارمنستان نشاند. اما حکومت او تنها یک سال (۲ تا ۳ پس از میلاد) دوام آورد، زیرا ارمنی‌ها علیه این انتصاب رومی قیام کردند. گایوس سپس تلاش کرد که فرد دیگری را به سلطنت برساند، این بار آرتاوازد چهارم، پسر آریوبرزن، اما پس از چند سال او نیز در حدود سال ۶ پس از میلاد کشته شد. پس از او، تاج‌وتخت ارمنستان در اختیار یک تیگران دیگر قرار گرفت، که احتمالاً نوه هیرود بزرگ، پسر اسکندر اول و گلافیرا، دختر آرخلائوس کاپادوکیه بود. اما اشراف ارمنی بار دیگر او را برکنار کردند و اراتو را به تاج‌وتخت بازگرداندند. او از حدود ۱۳ تا ۱۵ پس از میلاد(تقریبا سه سال) به عنوان فرمانروای مطلق سلطنت کرد، همان‌طور که تاریخ سال سوم (Ε Γ) روی سکه‌های او نشان می‌دهد.


The city of brotherly love. The language of family affection in the Artaxiad dynasty
between the Hellenistic and the Parthian world Omar Coloru
(Università degli Studi di Genova)

@ARSACID_CHRONICLE
09.04.202505:35
09.04.202505:35
🔶ازدواج سیاسی اُرُد اشکانی با لائودیس شاهزاده کوماژنی


ازدواج اُرُد دوم با لائودیس، دختر پادشاه کوماژن آنتیوخوس اول تئوس یکی از مشهور ترین ازدواج های سیاسی اشکانیان با دیگر دودمان های سلطنتی بود (در کنار ازدواج اشکانیان با خاندان آرتاشسی، آتروپاتن و سلوکیان)، این ازدواج در کنار ازدواج پیش‌تر پَکور(فرزند ارد) با دختر آرتاوازد دوم پادشاه ارمنستان سبب ایجاد یک شبکه و اتحادیه ای از ائتلاف اشکانیان-ارمنستان با کوماژن و متحدین آنها شد. این چارچوب ائتلافی در پاسخ به تهاجم کراسوس و رومیان بود. با وجود چنین اتحادیه ای، در هنگام نبرد اشکانیان با کراسوس و احساس نیاز ارد به دامادش، پادشاه کوماژن تمایلی به کمک در برابر کراسوس یا فرماندهان رومی نشان نداد. با این وجود، رویکرد محتاطانه آنتیوخوس اول به تیره شدن روابطش با اُرُد منجر نشد. برجسته بودن دودمان لائودیس سبب شد فرهاد چهارم، پسر و وارث اُرُد که از لائودیس نبود، از ترس سیاسی برادران خود که از لائودیس بودند را به دلیل نسب برترشان به قتل برساند.


📚| ARSACID DYNASTIC MARRIAGES
✍| Edward Dąbrowa


🌟|
@ARSACID_CHRONICLE
Көбүрөөк функцияларды ачуу үчүн кириңиз.