Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
مجله فن‌زی avatar

مجله فن‌زی

گردش در دنیای فناوری و استارتاپ‌ها / رسانه فناوری و اکوسیستم استارتاپی @sharghdaily1
TGlist рейтинг
0
0
ТипАчык
Текшерүү
Текшерилбеген
Ишенимдүүлүк
Ишенимсиз
Орду
ТилиБашка
Канал түзүлгөн датаMay 15, 2023
TGlistке кошулган дата
Oct 12, 2024

Рекорддор

11.04.202514:52
598Катталгандар
31.03.202523:59
867Цитация индекси
26.12.202423:59
3.3K1 посттун көрүүлөрү
26.12.202423:59
3.3K1 жарнама посттун көрүүлөрү
25.12.202423:59
11.11%ER
02.11.202423:59
757.08%ERR

مجله فن‌زی популярдуу жазуулары

26.03.202509:14
🖊️اما و اگرهای هوشمندسازی در معدن

🔸مشکات اسدی، مدیرعامل «گروه کسب و کارهای نوین آن» در یاداشتی برای «فن‌زی» به مشکلات و چالش‌های هوشمندسازی در صنعت معدن اشاره کرده است.

🔸او در این یاداشت اعلام می‌کند که اگرچه هوشمندسازی در زنجیره ارزش معدن، تا چند سال پیش مفهومی نو و دور از ذهن به نظر می‌رسید، اما امروزه به یک ضرورت استراتژیک تبدیل شده است.

🔸اسدی در ادامه به چالش‌های صنعت معدن در ایران اشاره می‌کند و اینکه فناوری‌های نوین از جمله اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، پهپاد‌ها و … چگونه
می‌توانند این چالش‌ها را حل کنند.

🔗 نسخه کامل این یاداشت را از لینک زیر بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-981621

🧊@FanzyMag
28.03.202514:30
🔺از تایید تا تکذیب‌؛ آیا اطلاعات مشتریان بانک سپه هک شده است؟‌

🔹بعد از تکذیب هک اطلاعات مشتریان بانک سپه، هکرها اطلاعات شخصی مدیر روابط عمومی این بانک را منتشر کردند

🔹خبر کوتاه بود: «اطلاعات مشتریان بانک سپه هک شد.» و پاسخ آن هم مانند همیشه تکراری: «بانک سپه هک اطلاعات کاربرانش را تکذیب کرد.»

🔹هک اطلاعات بانکی کاربران ایرانی اتفاق تازه‌ای نیست. در چند سال گذشته بارها اطلاعات مشتریان بانک‌های مختلف کشور هک شده و اطلاعات آن در اینترنت خرید و فروش شده، اما بانک‌های درگیر در این اتفاق آن را تکذیب کرده‌اند و بانک مرکزی هم همیشه در این زمینه سکوت اختیار کرده است.

🔹هک اطلاعات تنها محدود به بانک‌ها نمی‌شود و حداقل در پنج سال گذشته خبرهای مختلفی در مورد هک اطلاعات کاربران سازمان‌ها و شرکت‌های گوناگون منتشر شده، اما در نهایت آنها با یک تکذیب ساده درز اطلاعات کاربرانشان را منطفی اعلام کرده‌اند، این درحالی است که در حال حاضر با یک جستجو ساده در اینترنت می‌توان اطلاعات عمومی اکثر کاربر ایرانی را پیدا کرد.

🔹درز اطلاعات کاربران ایرانی در اینترنت حالا به یک امر عادی تبدیل شده است. در گزارشی نگاهی به برخی از مهمترین خبرهای هک اطلاعات مشتریان بانک‌های ایرانی انداخته‌ایم.

🔗این گزارش را از طریق لینک زیر بخوانید :

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-988722

🧊@FanzyMag
16.04.202512:57
🔺گزارش شرکت ارتباطات زیرساخت نشان می‌دهد:
📍میزان حملات DDoS به زیرساخت‌های کشور دوبرابر شده است
♨️بخش قابل توجه‌ای از این حملات به خاطر آلودگی ایجاد شده توسط فیلتر‌شکن‌هاست

🔹گزارش از حملات منع خدمت توزیع شده (DDoS) علیه زیرساخت‌های کشور در فصل زمستان ۱۴۰۳ منتشر شد. این گزارش نشان می‌دهد که بخش قابل توجه‌ای از این نوع حملات سایبری به خاطر نصب فیلترشکن‌هایی است که دستگاه کاربران را آلوده می‌کند و در نهایت به وسیله‌ای برای حملات تبدیل می‌شود.

🔹همچنین طبق داده‌های این گزارش میزان حملات در زمستان ۱۴۰۳ نسبت به پاییز همان سال، تقریبا دوبرابر شده است. در حالی که در پاییز سال گذشته میزان مقابله با حملات بیش از ۵۷ حمله بوده، این میزان در زمستان به بیش از ۱۰۱ هزار حمله رسیده است.

🔹طبق داده‌های این گزارش بیش از ۸۲.۱۲ درصد از حملات در راستای محروم‌سازی مردم ایران از دریافت خدمات مورد نیازشان بوده و ادعا شده که تمامی این حملات با موفقیت دفع شده است.

🔹بیشترین حملات:
به شبکه مخابراتی و زیرساخت شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی بوده (۲۷.۳۳ درصد شرکت‌های اینترنت ثابت و ۲۲.۶۰ درصد اپراتورهای سیار)‌ و ارتباطات زیرساخت ۱۸۲۰ ساعت صرف مقابله با این حملات کرده است. بعد از آن هم کسب‌وکارهای اینترنتی با ۱۴.۴۵ درصد در مقام سوم بیشترین مقاصد حمله قرار گرفته‌‌اند. صنعت مالی، بانکی و بیمه (۹.۸۹ درصد)، درگاه‌های برخط خدمات عمومی (۶.۴۰ درصد)،‌ پیام‌رسان‌های بومی (۶.۲۵ درصد)، درگاه‌های دولتی (۵.۲۸ درصد) از دیگر مقاصد حمله بوده‌اند.


🔹هزار و ۱۳۰ حمله میانگین حملات روزانه در فصل زمستان ۱۴۰۳ بوده و میانگین مدت زمان حملات هم در این دوره ۵ دقیقه و ۱۸ ثانیه اعلام شده است. بالاترین مدت زمان حمله در زمستان گذشته نیز ۶ روز و ۲۳ ساعت و ۴۰ دقیقه اعلام شده است.

🔹گفته شده که از هر ۱۰۰حمله ۴۷ حمله از طریق شبکه دستگاه‌های آلوده اتفاق افتاده است. همچنین از هر ۱۰۰ حمله ۱۱ حمله با ظرفیتی بیش از ۱۰ گیگابیت بر ثانیه بوده است. از سوی دیگر این گزارش اعلام کرده که بیش از ۵۷ درصد از حملات تنها از ۱۰ کشور صورت پذیرفته است که روسیه با ۱۴.۸۴ سهم در جایگاه اول قرار دارد.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-994546

🧊@FanzyMag
سخنگوی دولت: رفع فیلترینگ فقط از مسیر شورای عالی فضای مجازی دنبال می‌شود

🔹در حالی که بسیاری از کارشناسان، مدیران و فعالان اینترنتی سپردن تصمیم‌گیری درمورد رفع فیلترینگ به شورای عالی فضای مجازی از طرف رئیس جمهور را یک اشتباه تاکتیکی می‌دانند و پیشنهاد می‌دهند که تصمیم‌گیری در این خصوص توسط خود مسعود پزشکیان انجام شود، سخنگوی دولت در حاشیه جلسه امروز (۲۷ فروردین)‌ هیئت دولت گفته است که رفع فیلترینگ تنها از مسیر شورای عالی فضای مجازی انجام خواهد شد.

🔹فاطمه مهاجرانی در این مورد گفت:‌
«همانطور که وزیر ارتباطات هم اعلام کردند، این موضوع در شورای عالی فضای مجازی باید دنبال شود. نمی‌شود که یک موضوع را از محل اصلی آن خارج و به جای دیگر برای تصمیم‌گیری بد. محل قانونی تصمیم‌گیری در این زمینه شورای عالی فضای مجازی است.»


🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-994434

🧊@FanzyMag
🔺انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی خطاب به بانک مرکزی:
📍اقدامات سلبی علیه فعالان اقتصاد دیجیتال را متوقف کنید

🔹انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی در اطلاعیه‌ای تحدید روزافزون فعالیت‌های کسب‌وکارها توسط بانک مرکزی را محکوم کرد. این انجمن با اشاره به محدودیت‌های جدید ایجاد شده از سوی بانک مرکزی برای بخش قابل توجه‌ای از کسب‌وکارهای اینترنتی از ابتدای سال ۱۴۰۴ از این نهاد خواسته اقدامات سلبی و صدور بخش‌نامه‌های محدودکننده خود علیه این فعالان را متوقف کند.

🔹براساس اطلاعیه انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی در نتیجهٔ این محدودیت، کسب‌وکارهای اینترنتی و استارتاپ‌ها عملاً امکان تسویهٔ ریالی با کاربران خود را تا ۱۵ فروردین از دست داده‌اند.

🔹این انجمن تاکید کرده که عدد دو میلیارد تومان روزانه، پاسخ‌گوی نیاز بخش مهمی از استارتاپ‌های فعال در حوزه‌های مختلف، از جمله تاکسی‌های اینترنتی، فروشگاه‌های خرده‌فروشی آنلاین، پلتفرم‌های حمل‌ونقل کالا و به‌ویژه پلتفرم‌های سفر، اجارهٔ اقامتگاه‌های گردشگری و صدور بلیت که در ایام نوروز در پرترافیک‌ترین روزهای کاری خود هستند، نخواهد بود. این انجمن اعلام می‌کند که این تصمیم آن هم به‌دلیل اطلاع بسیار دیرهنگام باعث شده که استارتاپ‌ها هیچ‌گونه آمادگی‌ای در این رابطه نداشته‌ باشند.

🔹در بخشی از این اطلاعیه آمده است:
«اقدامات سلبی و صدور بخشنامه‌های محدودکننده باید متوقف شود؛ چرا که نتیجهٔ آن چیزی جز دلسردی کارآفرینان، آسیب دیدن کاربران ایرانی و ضربه به اقتصاد دیجیتال کشور نخواهد بود؛ امری که به روند فاجعه‌بار مهاجرت کارآفرینان از کشور سرعت بیشتری می‌بخشد، کاربران ایرانی را به اکوسیستم استارتاپی کشور بدبین می‌کند و رشد اقتصاد دیجیتال کشور را متوقف می‌سازد.»


🔗جزییات بیشتر:

httphttps://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-987456

🆔@FanzyMag
Кайра бөлүшүлгөн:
شرق avatar
شرق
🔺اطلاعیه

به اطلاع خوانندگان محترم شرق می‌رساند:

🔹به دلیل انجام تغییرات فنی و زیرساختی گسترده، روزنامه شرق از فردا سه‌شنبه ۱۹ فروردین به مدت ۴۸ ساعت منتشر نخواهد شد.

🔹این توقف شامل نسخه چاپی و سامانه آنلاین روزنامه می‌شود. بنابراین در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه (۱۹ و ۲۰ فروردین)، نسخه‌ای از روزنامه در دکه‌ها توزیع نخواهد شد و وب‌سایت رسمی شرق نیز موقتاً غیر فعال خواهد بود.

🔹هدف از این وقفه کوتاه، بازسازی فنی و به‌روزرسانی زیرساخت‌های تولید، چاپ و انتشار دیجیتال روزنامه است. تیم‌های فنی و تحریریه شرق با تمرکز کامل در حال انجام اصلاحات مهمی در سیستم‌های پشتیبان هستند تا روند تولید محتوا، انتشار آنلاین و دسترسی کاربران را در آینده با کیفیت و سرعتی بهتر ادامه دهند.

🔹با پایان یافتن این فرایند، نخستین شماره روزنامه پس از وقفه، صبح پنجشنبه ۲۱ فروردین منتشر خواهد شد و وب‌سایت نیز همزمان به فعالیت بازمی‌گردد.

🔹ما از همراهی و صبوری شما در این مدت سپاسگزاریم و امیدواریم با ارتقای ساختارهای فنی، بتوانیم خدمات بهتر، دقیق‌تر و سریع‌تری به شما مخاطبان وفادار ارائه دهیم.

با احترام – روزنامه شرق

@sharghdaily
🔺وزیر علوم:
📍وزارت ارتباطات هنوز توافق‌نامه اینترنت طبقاتی به اساتید را امضا نکرده است


🔹وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه یک برنامه در پاسخ به سوالی در مورد نتیجه اختصاص اینترنت طبقاتی به اساتید و دانشجویان اعلام کرد که منتظر پاسخ وزارت ارتباطات در این زمینه هستند.

🔹حسین سیمایی صراف در این مورد گفت:
«به صورت پیشنهادی توافق‌نامه‌ای به وزارت ارتباطات ارسال کرده‌ایم و هنوز وزارت ارتباطات برای امضای این توافق آماده نشده است. »


🔹۱۸ دی ماه ۱۴۰۳ وزیر علوم از رایزنی برای رفع مسدودی یوتیوب برای اساتید و دانشجویان آموزش عالی خبر داد. سیمایی صراف در آن زمان اعلام کرده بود که رایزنی‌هایی با وزارت ارتباطات انجام شده و امیدوارند این درخواست به نتیجه برسد. این خبر آن زمان با واکنش منفی کاربران همراه شد. همچنین در حالی وزیر علوم این ادعا را مطرح کرده بود که ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در حاشیه یک برنامه خبری به «فن‌زی» گفته بود که «اعتقادی به اینترنت طبقاتی ندارد.»

🔹با بالا گرفتن اعتراض‌ها به حرفهای وزیر علوم در مورد رایزنی با وزارت ارتباطات برای ارائه اینترنت بدون فیلتر یا همان طبقاتی به اساتید، روابط عمومی وزارت ارتباطات در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «موضع وزارت ارتباطات و وزیر آن همانی است که در رسانه‌ها اعلام شده است و آن اینکه وزارت ارتباطات اعتقادی به اینترنت طبقاتی ندارد.»

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-993568

🧊@FanzyMag
03.04.202514:15
🚀معرفی استارتاپ StuDocu:
📱جزوه‌های آموزشی برای دانش‌آموزان در سراسر دنیا

🔹نزدیک امتحانات که می‌شود تمام انتشاراتی‌های دانشگاه و اطراف آن مملو از دانشجویانی است که می‌خواهند جزوه پرینت و کپی کنند. این جزوه‌ها، یادداشت‌ها و خلاصه‌صحبت‌های اساتید پس از آزمون یا پایان دوران تحصیلی، در کمد دانشجویان خاک می‌خورند یا دور ریخته می‌شوند این درحالی است که می‌توانند در اختیار دانشجویان دیگر قراربگیرند.

🔹سال ۲۰۱۳ دانشجویان دانشگاه فناوری دلفت هلند تصمیم می‌گیرند خلاصه‌ جزوه‌ها و یادداشت‌های آموزشی را در یک پلتفرم بارگذاری کنند تا در اختیار همه قرار بگیرد. اسم این پلتفرم را هم StuDocu می‌گذارند. هدف این استارتاپ ایجاد یک جامعه جهانی از دانشجویان است که بتوانند با همکاری هم و با اشتراک‌گذاری منابع درسی به صورت برابر به موفقیت دست پیدا کنند.

🔗 «فن‌بیز» این هفته را از طریق لینک زیر در شبکه شرق بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-989887

🧊@FanzyMag
🔺عضو کمیسیون انرژی مجلس خبر داد:
📍احتمال قطعی گسترده خطوط مخابراتی و اینترنتی در تابستان


🔹عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه به دلیل وقوع خاموشی‌های مکرر و طولانی مدت برق در سال گذشته، باطری‌های مورد استفاده در دکل‌های مخابراتی سراسر کشور به شدت آسیب دیده‌اند، اعلام می‌کند که در صورت عدم تعویض این باطری‌ها تا قبل از فصل بهار، در تابستان با بروز هر گونه قطعی برق، احتمال قطعی گسترده خطوط مخابراتی و اینترنتی در نقاط مختلف کشور هم وجود خواهد داشت.

🔹فرهاد شهرکی در این مورد به شفقنا گفته است:
«شرکت‌های تولیدکننده‌ باطری در کشور، به لحاظ فناوری و کیفیت تولید، برای شرایط خاص مانند خاموشی‌های طولانی‌مدت، آمادگی کافی ندارند. علاوه بر این، آب و هوای گرم کشور نیز راندمان باطری‌ها را کاهش می‌دهد. از طرفی، باطری‌های پیشرفته مورد نیاز نیز در داخل کشور تولید نمی‌شود بنابراین، در کنار ناترازی انرژی، احتمال قطعی گسترده‌ خطوط تلفن همراه نیز وجود دارد.»


🔹سال گذشته و با شروع قطعی‌های گسترده برق، مشکلات زیادی در شبکه مخابراتی و زیرساخت ارتباطی کشور نیز به وجود آمد. همان زمان با اختلال و قطعی اینترنت در مناطق و شهرهای مختلف کشور، مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که اختلالات ایجاد شده در شبکه ارتباطی کشور، به علت قطعی برق سایت‌های اپراتورهای همراه و ناکارآمدی تجهیزات ذخیره‌کننده برق است.

🔗 جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-991277

🧊@FanzyMag
25.03.202515:59
🧠اینک آخرالزمان: هوش مصنوعی، محور جدید تغییرات جهان

🔹سال 1403 سال بسیار پرشور و جذابی برای هوش مصنوعی بوده است و تقریباً روزی یا هفته‌ای نبود که خبری از این حوزه تا پیش از این «تخصصی»، به تیتر اصلی خبرگزاری تبدیل نشود.

🔹حجم بسیار بزرگ و سرگیجه‌آوری از پول و البته انبوهی از رقابت‌های تمیز و غیرتمیز! در این حوزه وارد شده است و هرکسی تلاش می‌کند در هر نقطه به تعریف نسبت خود و کسب‌و‌کارش با هوش مصنوعی بپردازد و بنظر می‌رسد سال 1404 هم این امر شتاب بیشتری داشته باشد.

🔹از همین رو انتخاب مهمترین اتفاقات ۱۴۰۳در حوزه هوش‌مصنوعی کار ساده‌ای نیست و شاید برای هر صنعت در این حوزه ده‌ها اتفاق مهم رخ داده باشد. با این‌حال در این استوری‌تلینگ به موارد اشاره شده که شاید از تاثیرگذارترین اتفاقات برای آینده هوش مصنوعی باشند.

🔗نسخه کامل این گزارش «فن‌زی» را در شبکه شرق بخوانید:‌

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-981656

🧊@FanzyMag
29.03.202512:42
🔺نگاهی به محدودیت موقت تیک‌تاک و مقایسه آن با محدودیت‌های اینترنتی در ایران
امنیت ملی؛ بهانه دولتمردان برای فیلترینگ

🔹در دنیای امروز، شبکه‌های اجتماعی نه‌تنها بستری برای سرگرمی و ارتباطات بلکه ابزاری حیاتی برای کسب‌وکارها، جریان اطلاعات و حتی تحولات سیاسی محسوب می‌شوند.

🔹در میان این پلتفرم‌ها، تیک‌تاک به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین شبکه‌های اجتماعی، با بیش از یک میلیارد کاربر فعال، نقشی کلیدی در شکل‌دهی فرهنگ دیجیتال ایفا کرده است. اما این پلتفرم چینی سال گذشته در آمریکا با چالش‌های گسترده‌ای روبه‌رو شد؛ از اتهامات امنیتی و نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی کاربران گرفته تا تهدید به ممنوعیت و مذاکرات پیچیده برای تداوم فعالیتش.

🔹در سوی دیگر، ایران یکی از کشورهایی است که رویکردی کاملاً متفاوت نسبت به مدیریت فضای مجازی در پیش گرفته است. درحالی‌که در آمریکا محدودیت‌های تیک‌تاک در چارچوب قوانین امنیت ملی و تحت نظارت نهادهای قضایی و اجرایی مورد بررسی قرار گرفت، در ایران فیلترینگ گسترده شبکه‌های اجتماعی به‌عنوان ابزاری برای کنترل اطلاعات و مدیریت ارتباطات دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

🔹اما این دو تجربه چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟ آیا محدودیت تیک‌تاک در آمریکا را می‌توان با فیلترینگ پلتفرم‌های خارجی در ایران مقایسه کرد؟ در رابطه با روند قانونی و دلایل فیلترینگ در ایران و امریکا حمیدرضا احمدی، دبیر کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک تهران می‌گوید دلایل دولتمردان در تمام کشورها برای فیلترینگ یکسان است؛ حفظ امنیت ملی.

🔗این گزارش را از طریق لینک زیر بخوانید :

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-981688

🧊@FanzyMag
24.03.202514:31
🔺اعتراض اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی به قوه‌قضاییه رسید
بانک مرکزی گردش مالی کسب‌وکارهای آنلاین را مختل کرده است

🔹بعد از به نتیجه نرسیدن شکایت و درخواست فعالان اقتصاد دیجیتال از دولت و بانک مرکزی برای پایان دادن به محدودیت روند تسویه کسب‌وکارهای آنلاین تا ۱۵ فروردین، در قدم بعدی آنها از قوه‌قضائیه خواسته‌اند که محدودیت جدید بانک مرکزی متوقف شود تا حداقل در روزهای باقی‌مانده از تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ این کسب‌وکارها متحمل خسارت و زیان‌های کمتری شوند.

🔹در این زمینه رئیس اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی در نامه‌ای به رئیس قوه‌قضائیه خواسته است تا این قوه دستور به توقف محدودیت‌های بانک مرکزی بر تراکنش‌های آنلاین را صادر کند.

🔹در این نامه با استناد به ماده ۲۴ و ۳۰ قانون بهبود مستمر کسب‌وکار تاکید شده:
بخش‌نامه یک شبه بانک مرکزی غیرقانونی و به ضرر کسب‌وکارهای آنلاین است، چرا که در ابتدا دولت و دستگاه‌های اجرایی موظفند در زمان مشخص قبل از اجرای هر سیاست و تصمیمی آن را از طریق رسانه‌های گروهی به اطلاع عموم برسانند و از طرفی دیگر باید پیش‌نویس آیین‌نامه یا بخش‌نامه نیز یک هفته قبل از صدور در وب‌سایت مربوط به آن دستگاه به اطلاع عموم و فعالان اقتصادی برسد…


🔹حال آنکه بانک مرکزی در پخش‌نامه جدید خود علیه کسب‌وکارهای آنلاین هیچ‌کدام از این بند‌های قانونی را اجرا نکرده است.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-987920

🆔@FanzyMag
10.04.202514:40
🚀معرفی استارتاپ tilak healthcare:
📱بازی درمانی برای تست بینایی

🔹برخی از پلتفرم‌های خارجی فعال در حوزه سلامت، برعکس ایران قدمت چندین دهه دارند، یکی از نمونه‌های آن tilak healthcare است. این استارتاپ فرانسوی یک نمونه موفق بین استارتاپ‌های فعال در بخش سلامت است.

🔹این استارتاپ در توسعه بازی‌های پزشکی موبایلی برای نظارت بر بیماری‌های مزمن چشمی تخصص دارد. این استارتاپ یک اپلیکیشن به نام OdySight راه‌اندازی کرده است. کاربران می‌توانند با این اپلیکشن بینایی خود را در خانه از طریق بازی تست کنند. نتایج بازی به‌صورت خودکار برای پزشک ارسال می‌شود و در صورت نیاز و حادشدن وضع بیمار، پزشک اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

🔗 «فن‌بیز» این هفته را از طریق لینک زیر در شبکه شرق بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-991907

🧊@FanzyMag
12.04.202508:22
🎦 وزیر ارتباطات: کمتر از ۵۰ میلیون دلار در هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرده‌ایم

🔹ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در آیین امضای تفاهم نامه حکمرانی هوشمند و اقتصاد با محوریت هوش مصنوعی اعلام کرد در حالی که کشورهای همسایه میلیاردها دلار در هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرده‌اند، ایران کمتر از ۵۰ میلیون دلار در این بخش سرمایه‌گذاری کرده است.

🔹ستار هاشمی در این مورد گفت:
«کشور ما درحالی در رتبه ۶۰ام دنیا در خصوص هوش مصنوعی قرار گرفته که کشورهای منطقه مثل عربستان و امارات رتبه‌های بهتری دارند. عدد سرمایه‌گذاری در عربستان ۲۰ میلیارد دلار و در امارات ۱.۴ میلیارد دلار برآورد می‌شود. درحالی که در کشور ما زیر ۵۰ میلیون دلار در این خصوص سرمایه‌گذاری انجام شده است.


🔹مهدی غضنفری، رئیس صندوق توسعه ملی، در این نشست خبر داد که این صندوق تا کنون 5 و شش دهم همت تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان در اختصاص داده و در سال 1404 نیز 1.5 هزار میلیارد تومان برای این شرکت‌ها در نظر گرفته شده است.

🔗 جزییات بیشتر:
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-992489

🧊@FanzyMag
🔺وزیر ارتباطات: مذاکرات برای برداشتن گام‌های بعدی فیلترینگ زمان‌بر است

🔹وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد وضعیت گام‌های بعدی رفع فیلتر اعلام کرد که برای برداشته شدن گام‌های رفع فیلتر باید اجماع و همگرایی بین نگاه‌های‌های مختلفی که در شورای عالی فضای مجازی است ایجاد شود و به همین خاطر مذاکرات زمان‌بر است.

🔹ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در حاشیه اولین حضور در حیاط هیئت دولت در مورد سرنوشت گام‌های بعدی رفع فیلتر گفت:
«در بحث دسترسی به سکوهای بین‌المللی مد نظر، همانطور که قبلا هم عرض کرده بودیم حتما امسال مردم شاهد برداشته شدن گام‌های بعدی رفع فیلتر خواهند بود.»


🔹او ادامه داد:
«همانطور که قبلا هم اشاره شد فرایندی تعریف شده (در شورای عالی فضای مجازی) و نگاهی که دولت چهاردهم دارد این است که در بین اعضای شورا اجماع و همگرایی بین نظرات مختلف در این مورد ایجاد شود، طبیعتا فرایند مذاکرات زمان بر است.»


🔹 هاشمی همچنین در پاسخ به این سوال که اینترنت در سال جدید اضافه خواهد شد گفت:‌ «امروز که با هم صحبت می‌کنیم، در شرایطی هستیم که به‌طور کلی وضعیت اقتصادی در حوزه اپراتورها، وضعیت مناسبی برای توسعه نیست. طبیعتاً طراحی‌های انجام‌شده با این نگاه بوده که هزینه‌ها در سبد هزینه‌های مردم قرار نگیرد، اما در زمینه بهینه‌سازی و بهره‌وری، برنامه‌هایی داریم که ان‌شاءالله به محض نهایی شدن، اجرایی خواهد شد.»

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-994415

🧊@FanzyMag
Көбүрөөк функцияларды ачуу үчүн кириңиз.