Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
پژوهش ایرنا avatar
پژوهش ایرنا
پژوهش ایرنا avatar
پژوهش ایرنا
🔶 شیوه و شروط آوردن مردم پای کار کمپین‌ها؛ از «انصراف یارانه‌ای» تا «نه به تصادف»

🔺 گاه دولت‌ها به دعوت از شهروندان متوسل و با نتایج گوناگونی مواجه شده‌اند. یکی از تامل‌برانگیزترین موارد سالیان اخیر در زمان دولت یازدهم رقم خود که از مردم خواسته شد کسانی که به یارانه‌شان نیازی ندارند، داوطلبانه از دریافت آن انصراف دهند.

🔺 از آخرین موارد جلب مشارکت عمومی «پویش دو درجه کمتر» بود. پس از آن هم کمپین «نه به تصادف» به راه‌ افتاد که درباره نتایج آن اظهارنظرهای مختلفی صورت گرفت.

🔺 به گفته «سمیه سرافراز» پژوهشگر مسائل اجتماعی و رسانه، پیام کمپین باید به زبانی ساده و قابل فهم، با محتوای جذاب و بصری و در بسترهای پرمخاطب منتشر شود تا بتواند با دغدغه‌های روزمره مردم ارتباط برقرار و حس همدلی و همذات‌پنداری ایجاد کند.

🔺 «نادر صادقیان» جامعه‌شناس نیز اظهار می‌دارد: اگر رسانه‌های رسمی در بلندمدت روش خود را تغییر ندهند و زمینه‌های نقد و مشارکت را فراهم نکنند، نمی‌توان انتظار بازسازی اعتماد را داشت. همچنین بازتاب نیافتن دیدگاه نسل جدید مساله‌ای قابل تامل است.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 از دانشگاه تا خانه؛ زنان روی بند باریک توازن

🔺با افزایش حضور زنان در عرصه هیات علمی دانشگاه‌ها، چالش‌های توازن بین کار و زندگی همچنان پابرجا است. از مشکلات جذب تا موانع سازمانی و اجتماعی، زنان دانشگاهی با فشارهای مضاعفی مواجه‌اند.

🔺سهم زنان از هیات علمی در سال ۵۷ حدود ۱۹ درصد بود اما امروزه ۳۲ درصد شده است.

🔺از جمله موانع سازمانی تجربه شده توسط زنان هیات علمی عبارتند از «کاستی در تعادل جنسیتی»، «ساختار غیرمنعطف سازمانی برای زنان»، « محدود شدن دسترسی زنان به منابع قدرت»، «حقوق کمتر زنان در برابر کار بیشتر»، «تلاش بیشتر زنان در موقعیت‌های برابر»، «امتیازات ویژه برای مردان» و «ضعف در قوانین حمایتی برای زنان».

🔺موانع فردی هم شامل نمونه‌هایی چون دوری از خانواده و والدین، رفت و آمد به دلیل جذب شدن در دانشگاه شهری غیر از محل سکونت و مهمتر از همه کلیشه‌های جنسیتی فردی است.

📚منبع: سمیه فریدونی و سعیده اسماعیلی، «مطالعه پدیدارشناسی روایت زنان هیات علمی از توازن کار و زندگی»، مطالعات اجتماعی و روانشناختی زنان، سال بیست و یک، شماره یک، ۱۴۰۲.

#پژوهشخوان_آموزش

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 کانال‌های پرفالوئر تلگرام ‌فارسی چقدر کاربر جعلی دارند؟

🔺 بررسی کانال‌های تلگرامی پرفالوئر نشان می‌دهد حداقل ۳۰ و تا بیش از ۵۰ درصد تعداد فالوئرهای کانال‌های خبری و پرمخاطب را اعضای جعلی و غیرفعال تشکیل می‌دهند.

🔺 بالاترین نسبت تعداد بازدید به تعداد فالوئر، در دو کانال ورزش سه و فیلیمو با حوزه کاری ورزش و وی‌اودی پخش فیلم و سریال قابل مشاهده است.(۲۹ و ۳۴). این میزان مشاهده، معیار درستی برای همراهی گسترده مخاطبان با مطالب کانال تلگرامی است.

🔺 این نسبت را با کانال‌های تلگرامی بالای یک میلیون و فعال در حوزه خبر و سیاست مانند خبرگزاری تسنیم و خبر فوری مقایسه کنید که این شاخص، یک و کمتر از یک به دست آمده است.

🔺 نسبت بسیار کم تعداد بازدید به تعداد فالوئر در کانال‌های خبرفوری، خبرفوری سبز، خبرگزاری تسنیم به ترتیب با ۴.۴ ، ۳.۱ و ۱.۹ میلیون دنبال‌کننده اعداد بسیار ناچیزی در حدود ۱.۰۱ ، ۱.۹۸ و ۰.۹۷ به دست آمده که نشان‌ می‌دهد این کانال‌ها و کانال‌های تلگرامی مشابه، حتی یک صدم تعداد فالوئرهای خود بازدید یا مشاهده دریافت نکردند.

#داده_کاوی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
#راستی_آزمایی

🔶 آیا فقط صاحبان سلاح هسته‌ای غنی‌سازی می‌کنند؟

🔺 وزیر خارجه آمریکا خواست مشروع ایران برای «غنی‌سازی اورانیوم بدون اهداف تسلیحاتی» را امری «بی‌سابقه» در جهان می‌خواند اما آیا ایران تنها کشوری است که بدون اهداف نظامی، خواهان غنی‌سازی است؟

🔺 در سال ۲۰۲۲،‌ قزاقستان، کانادا،‌ نامیبیا،‌ استرالیا، ‌ازبکستان،‌ روسیه،‌ نیجر، ‌چین،‌ هند، ‌آفریقای جنوبی، ‌اوکراین، ‌آمریکا، ‌پاکستان، برزیل،‌ ایران و ... به ترتیب بزرگترین تولیدکنندگان اورانیوم بوده‌اند.

🔺 در حال حاضر «اورانو»، «روس‌اتم» و «اورنکو» از تولیدکنندگان اصلی اورانیوم غنی‌شده در جهان هستند که کارخانه‌های بزرگ غنی‌سازی تجاری را در فرانسه، آلمان، هلند، بریتانیا، ایالات متحده و روسیه اداره می‌کنند.

🔺 در ژاپن و برزیل هم شرکت‌های چرخه سوخت داخلی، ظرفیت عرضه متوسطی را مدیریت می‌کنند.

🔺 بر اساس گزارش «انجمن جهانی هسته‌ای»، به جز هند و پاکستان که سلاح اتمی دارند، آرژانتین،‌ اوکراین و ایران هم اورانیوم غنی‌سازی می‌کنند. به این فهرست، استرالیا و آفریقای جنوبی را هم باید افزود.

#پژوهش_سیاسی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 نامی که ساده به دست نیامد؛ چرا باید از «خلیج‌فارس» صیانت کرد؟

🔺 دهم اردیبهشت در تقویم ایران به نام «روز ملی خلیج‌فارس» ثبت شده است؛ در این باره «حسن الهیاری» استاد تاریخ دانشگاه خلیج‌فارس بوشهر در گفت‌وگو با ایرنا بیان می‌دارد: در سال‌های اخیر تا به یاد داریم همه از صیانت از نام خلیج‌فارس صحبت کرده‌ایم غافل از آنکه حفظ هویت اسمی این دریا منهای احیا کارکرد واقعی این دریا در عمل امری نشدنی است.

🔺 وی معتقد است: خلیج‌فارس در صورتی می‌تواند برای ما ایرانی بماند که دریایی فعال و پیشرو در امر تجارت دریایی باشد.

🔺 «عباس رضایی» پژوهشگر و محقق حوزه خلیج‌فارس هم می‌گوید: اگر نام جعلی که برخی کشورهای عربی دنبال می‌کنند در متون علمی، دانشگاهی، رسانه‌ها، نقشه‌ها و منابع مختلف تکرار شود به مرور زمان همین گفتمان جدید ممکن است به‌ عنوان یک روایت غالب جا بیافتد.

🔺 اگر این نام را از دست بدهیم فقط یک واژه را از دست نداده‌ایم؛ بلکه بخشی از حافظه تاریخی و هویت جمعی‌مان را از بین برده‌ایم.

#پژوهش_تاریخی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 برای جذب سرمایه‌های داخلی، ثبات اجتماعی مهم‌تر است یا اقتصادی؟

🔺نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد بی‌ثباتی اقتصادی باعث افزایش نااطمینانی در بازارها می‌شود که یکی از مهم‌ترین پیامدهای آن، تورم بالا در کالاهای سرمایه‌ای در مقایسه با کالاهای مصرفی و در نتیجه کاهش سرمایه‌گذاری کل است.

🔺 نتایج پژوهش می‌گوید که افزایش هر یک واحد در شاخص ریسک و بی‌ثباتی، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را حدود یک‌سوم درصد کاهش می‌دهد. در این میان، بی‌ثباتی مالی و اجتماعی تاثیر بیشتری نسبت به بی‌ثباتی اقتصادی بر کاهش سرمایه‌گذاری دارند.

🔺 بی‌ثباتی مالی بیشترین تاثیر را بر کاهش سرمایه‌گذاری خصوصی دارد، درحالی‌که بی‌ثباتی اجتماعی تاثیر بیشتری نسبت به بی‌ثباتی اقتصادی دارد.

📚 محمد مصطفی‌زاده، «بی‌ثباتی اقتصادی- اجتماعی و اثر آن بر سرمایه‌گذاری بخش خصوصی»، مجله اقتصاد باثبات، دوره۵، شماره۴، ۱۴۰۳.

#پژوهشخوان_اقتصادی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 دلایل و نتایج «سیاست نااندیشیده» درباره حجاب

🔺 بر مبنای یافته‌های یک پژوهش، مواجهه جرم‌انگارانه با حجاب، سبب افزایش مقاومت کنشگران در برابر حجاب برتر و پس از آن، اصل پوشش شده است.

🔺 دور باطل فهم حاکمیتی و سیاستگذاری دولت‌محور، مواجهه ناکارآمدی را رقم می‌زند که در نتیجه آن بر تعداد معارضان با سیاست‌های حجاب افزوده شده و حاکمیت را مجبور به برخوردهای سلبی‌تر و سیاستگذاری‌های سلسله مراتبی بیشتر می‌کند.

🔺 حاکمیت نتوانسته مساله حجاب را به مساله‌ای عمومی و گفتمانی مردمی تبدیل کند. این ناکامی به چند دلیل از جمله ناتوانی یا بی‌اعتنایی به همراه کردن و مشارکت دادن مردم یا ناتوانی و غفلت در یارگیری در مسیر سیاست‌گذاری و اجرایی کردن آنها مرتبط است.

🔺 تضعیف حجاب، پیامد تمرکز ناصحیح حاکمیت بر یک بعد از حجاب و سیاسی و زنانه‌کردن آن است.

📚منبع: سمیه عرب خراسانی و مجید دهقان، «تناقض، تسهیل و پیچیده‌سازی؛ ارزیابی سیاست‌های حجاب در ایران پس از انقلاب اسلامی»، فصلنامه سیاستگذاری عمومی، دوره ۱۰، شماره ۳، پاییز ۱۴۰۳

#پژوهشخوان_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
06.05.202516:58
🎥 از پافشاری دموکرات‌ها برای تداوم فشار بر ایران تا چشم‌انداز رفع تحریم‌ها

🔹 ششمین برنامه #تلاقی ایرنا با حضور امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا و رسول بابایی کارشناس برندینگ چهره‌های سیاسی با موضوع «سیاست‌های ترامپ به سمت آشوب جهانی یا آرامش؟»

بابایی:
▫️ترامپ چون عجول است و هدفگرا، نمی‌خواهد موضوعاتی روی میز بگذارد که نیاز به مذاکرات طولانی داشته باشد.
▫️در سال ۲۰۱۶ جان کری و دموکرات‌ها به ظریف و روحانی گفتند مقابل ترامپ مقاومت کنید تا ما بیاییم و تغییر بدهیم. اما وقتی آمدند تغییری ایجاد نکردند چون رویکردشان سیاسی و ایدئولوژیک بود.

ابوالفتح:
▫️ امیدوارم ترامپ توافقی خوب با ایران انجام دهد اما کمی بدبین هستم، نه در مورد خود توافق بلکه در خصوص تحریم‌ها.
▫️رئیس‌جمهور آمریکا از همان ابتدا گفته بود توافق با ایران فقط هسته‌ای نیست و باید مسائل موشکی هم در آن گنجانده شود.

#پژوهش_سیاسی

گزارش #میزگرد ایرنا را اینجا بخوانید

ویدئوی کامل #تلاقی ششم را در این نشانی تماشا کنید

🆔 @irna_research
05.05.202519:04
🎥 تاجرمسلکی ترامپ؛ تهدید یا فرصت؟

🔹 ششمین برنامه
#تلاقی ایرنا با حضور امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا و رسول بابایی کارشناس برندینگ چهره‌های سیاسی با موضوع «سیاست‌های ترامپ به سمت آشوب جهانی یا آرامش؟»

ابوالفتح:
▫️  در سیاستگذاری ترامپ، ساختار و کارگزار هماهنگ نیستند.
▫️  ترامپ می‌خواهد به روش‌های دوجانبه و بدون در نظر گرفتن ملاحظات پیچیده چندجانبه، مسائل را حل کند.

بابایی:
▫️ ترامپ گفته ما کمک‌های بیش از حد به اسرائیل کرده‌ایم؛ گویی متوجه نیست چرا باید چنین هزینه‌هایی در اسرائیل انجام شود.
▫️ وقتی از ترامپ می‌پرسند آیا دنبال تغییر رژیم در ایران است، می‌گوید ما خودمان به سختی کشورمان را اداره می‌کنیم چرا باید برای تغییر رژیم در جای دیگری هزینه کنیم؟ 

#پژوهش_سیاسی

گزارش #میزگرد ایرنا را اینجا بخوانید

ویدئوی کامل #تلاقی ششم را اینجا ببینید

🆔 @irna_research
02.05.202510:40
🔶 این صدای معلمان است؛ بشنوید

🔺 خیلی‌ها تصور می‌کنند معلمی یعنی شغلی ساده با ساعات کاری کم اما آن‌هایی که از نزدیک درگیر آموزش‌اند، خوب می‌دانند که معلمی فراتر از تدریس است.

🔺 نیک‌افروز، دبیر دبیرستانی در منطقه ۲ تهران با نگاهی از سر تجربه می‌گوید: «من معلمی رو انتخاب کردم چون عاشقش بودم اما وقتی می‌بینی حقوقت با تورم همخوانی نداره و از پس مخارج ساده‌ات هم برنمیای، انگیزه‌ات کم‌کم تحلیل می‌ره... البته هنوزم وقتی شاگردم میاد می‌گه شما باعث شدین عاشق نوشتن بشم، همه خستگیا می‌ریزه.»

🔺 پیروزی، دبیر علوم اجتماعی از منطقه یک تهران، تعریف می‌کند: «یه روز متوجه شدم دانش‌آموزی ساکته، تمرکز نداره. باهاش صحبت کردم فهمیدم پدرش زندانه و مادرش تنهاست. اینا رو هیچ‌کس به ما نمی‌گه ولی ما باید همه‌چیزو بفهمیم و حل کنیم!»

🔺 به گفته یوسفی‌راد، معلم علوم اجتماعی از منطقه هفت تهران «یه بحث فرهنگی مهم تو کتابه، ولی ما اجازه نداریم بازش کنیم. سوالای بچه‌ها هم بی‌جواب می‌مونه. این باعث می‌شه آموزش سطحی بمونه.»

#پژوهش_اجتماعی

گزارش در:

www.irna.ir/news/85820445

🆔 @irna_research
🔶 ناترازی‌های نظام سلامت چه بر سر دارو و درمان مردم آورده است؟ پاسخ‌های رئیس کمیسیون بهداشت مجلس به یک پرسش کلیدی

🔺 دکتر «حسینعلی شهریاری» رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به پژوهش ایرنا می‌گوید: گران‌ شدن دارو و تجهیزات پزشکی پرداختی از جیب مردم را برای سلامت به طور چشمگیری افزایش داده است.

🔺 صحبت از کمبود بیش از ۳۰۰ قلم دارو است البته این عدد در مقاطع مختلف متفاوت است در حالی که مسئولان اعداد دیگری می‌گویند. این عدد گاهی ۸۰، گاهی ۲۰۰ قلم و گاهی اعداد دیگری اعلام می‌شود.

🔺 می‌گویند سهم بیمار در بخش بستری بیمارستان‌های دولتی مثلا ۱۰ درصد است اما هزینه همین ۱۰ درصد بسیار افزایش یافته است.

🔺 ناترازی منابع و هزینه‌های نظام سلامت باعث شده پزشکان و پرستاران کارانه و مزایای خود را با حداقل ۶ تا ۷ ماه تاخیر دریافت کنند.

🔺 اواخر سال گذشته بعد از آنکه که مقداری از معوقات کادر درمان پرداخت شد، ۱۳۰ همت مطالبات معوقه پرداخت نشده داشتیم. بنابراین با یک ناترازی بزرگ در نظام سلامت مواجه‌ایم.

#پژوهش_اجتماعی

مشروح گفت‌وگو را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 ابزار و اهرم‌های چین در جنگ تعرفه‌ای با آمریکا

🔺 به نظر می‌رسد تصور «دونالد ترامپ» این بوده که اگر تعرفه‌های خیلی سنگین تا ۱۴۵ درصد روی واردات چین اعمال کند، رئیس‌جمهوری چین «شی جین ‌پینگ» مجبور می‌شود برای مذاکره و مصالحه پا پیش بگذارد.

🔺 چین اما به جای عقب‌نشینی، خودش تعرفه گذاشت، دعوت به مذاکره را رد کرد و یک کمپین دیپلماتیک بین‌المللی راه انداخت تا کشورهای دیگر را هم علیه آمریکا تحریک کند.

🔺 به گزارش VOX در حالی که اقتصاد آمریکا به‌شدت به واردات از چین وابسته است، چین تنها ۱۵ درصد از صادرات خود را به ایالات متحده می‌فرستد؛ این یعنی چین می‌تواند بیشتر از آمریکا در این جنگ تجاری دوام بیاورد.

🔺 از دید تحلیلگر بلومبرگ، هیچ‌کس نمی‌تواند از تغییرات ناگهانی سیاست‌ها در واشنگتن اطمینان حاصل کند. با توجه به این واقعیات، دولت ترامپ تحت فشار ناشی از محدود شدن بازارها و چالش‌های اجرای سیاست‌هایش در مواجهه با چین، کمی عقب‌نشینی کرده است.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 ناترازی برقی ما و ناترازی دنیا؛ «هوش مصنوعی» باتری جهان را شارژ می‌کند یا خالی؟

🔺 طبق پیش‌بینی‌ها، تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به میزان ۱.۷ میلیارد نفر افزایش خواهد یافت. این افزایش جمعیت عمدتا در کشورهای جنوب جهانی خواهد بود؛ مناطقی که به دلیل رشد سریع جمعیت، نیاز به سیستم‌های انرژی دارند که بتوانند به سرعت گسترش یابند و با تغییرات موجود تطابق پیدا کنند.

🔺 هوش مصنوعی به‌سرعت در حال تبدیل‌شدن به «مغز سیستم‌های انرژی» است. از تحلیل داده‌های هواشناسی برای بهینه‌سازی نیروگاه‌های خورشیدی گرفته تا پیش‌بینی میزان مصرف خانگی و صنعتی، هوش مصنوعی نه‌فقط مصرف را بهینه، بلکه پایدار و مقرون‌به‌صرفه می‌کند.

🔺 از سوی دیگر گفته می‌شود، AI با تحولاتی که در صنایع مختلف ایجاد کرده، باعث افزایش تقاضا برای انرژی شده است. به عنوان مثال، تنها مراکز داده که نقش مهمی در پردازش و ذخیره‌سازی داده‌ها دارند، تا سال ۲۰۳۰ به حداقل ۱۵۰ گیگاوات ظرفیت نصب‌شده نیاز خواهند داشت.

#پژوهش_اقتصادی

متن کامل را در این نشانی بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، منطقه‌گرایی و واقع‌گرایی برابر آمریکا

🔺 ایران در شرایط کنونی با یک دوگانه واقعی و نه صرفا مفهومی روبه‌رو است؛ «ابراولویت همسایگی» به مثابه‌ راهبردی منطقه‌گرا و «تعامل سازنده با آمریکا» به عنوان مسیری برای عبور از فشارهای جهانی.

🔺 این دو راهبرد نه در تضاد مطلق با یکدیگر، بلکه در قالبی مکمل قابل تعریف‌اند؛ به شرطی که با درایت، انسجام تصمیم‌سازی و اراده‌ای پایدار هدایت شوند.

🔺 «سیاست همسایگی» که در دولت‌های اخیر ایران برجسته شده است، بر پایه‌ اصل برقراری روابط مستحکم، پایدار و چندلایه با ۱۵ کشور همسایه استوار است.

🔺 روابط ایران و ایالات متحده همواره پیچیده، پرتنش و متأثر از گذشته‌ای پر از بی‌اعتمادی متقابل بوده است. با این حال، تجربه‌ توافق هسته‌ای برجام (۲۰۱۵) نشان داد که امکان تعامل سازنده، هر چند محدود و شکننده وجود دارد.

#پژوهش_سیاسی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 وضعیت آب بحرانی است، اگر .../ سالانه به اندازه ۴۰۰هزار نفر به مصرف‌کنندگان آب تهران و کرج اضافه می‌شود

🔺 «عیسی بزرگ‌زاده» سخنگوی صنعت آب کشور در گفت‌وگو با ایرنا بیان می‌دارد: میزان بارش دریافتی تهران از ابتدای سال آبی که از مهر ۱۴۰۳ شروع شده تا اوایل اردیبهشت امسال ۱۴۱ میلیمتر است که نسبت به میانگین بلندمدت در زمان مشابه برابر با ۲۳۱ میلی‌متر، نزدیک به ۳۹ درصد عقب‌ماندگی دارد.

🔺 صریح بگویم که منابع آب تهران مطلقا پاسخگوی وضعیت مهاجرپذیری نیست. در حال حاضر منبع آبی کافی برای این افزایش جمعیت نداریم.

🔺 اکنون رشد جمعیت شهری تهران سالانه ۲.۵ درصد است که بالا است. همچنین رشد شهرک‌های اقماری سالانه تا ۷.۵ درصد رسیده که معادل اضافه‌شدن یک شهر ۴۰۰ هزار نفری به مجموعه مصارف آب تهران و البرز است.

🔺 با مشارکت شهروندان و روش‌هایی کم‌هزینه، تا ۳۵ درصد می‌توانیم مدیریت مصرف داشته باشیم.

🔺 مدیریت فشار آب به ویژه در ساعات مابین ۱۲ شب الی ۶ صبح انجام می‌شود تا با پایین آوردن فشار آب در لوله‌ها، میزان نشت در این خطوط کمتر شود.

#پژوهش_اجتماعی

متن کامل گفت‌وگو را در این نشانی بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 ۱۰۲۰ تشکل مردم‌نهاد در حوزه محیط زیست/ اقدامات نمایشی شرکت‌ها به نام محیط زیست، بی‌ثمر است

🔺 به گفته «مهدی اسماعیلی» استادیار دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران در نشست «مسئولیت اجتماعی در محیط زیست»، شرکت‌هایی که ادعای فعالیت در مسیر بهبود محیط زیست دارند، در بسیاری موارد کارشان این بوده که بگویند سفیر محیط زیست داریم و اقدام موثر دیگری انجام نداده‌اند.

🔺 «علی رنجبران» روزنامه‌نگار و پژوهشگر محیط زیست هم معتقد است: در بسیاری موارد هدف شرکت‌ها از اجرای برنامه‌های محیط زیستی فقط بهبود برند خودشان است و خیلی به تاثیر اقدامات بر محیط زیست توجهی ندارند.

🔺 به گفته «علی بابازاده» معاون دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست، ۱۰۲۰ تشکل مردم‌نهاد در حوزه محیط زیست تشکیل شده که ۶۷۰ تشکل از وزارت کشور مجوز دارند و بقیه از نهادهای دیگری مثل وزارت ورزش و جوانان. ۴۳۰ تشکل از آنها پای کار هستند و ۲۵۰ تشکل حرفه‌ای در حوزه محیط زیست داریم.

#محیط_زیست

گزارش نشست را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 پزشکیان در باکو؛ وطن‌دوستی در عمل

🔺 رئیس جمهور ایران در حضور مقامات جمهوری آذربایجان، از پیوندهای ناگسستنی میان ایران و جمهوری آذربایجان سخن گفت و دو کشور را چونان دو پاره‌ یک پیکر دانست که اشتراکات تاریخی و فرهنگی آنان ریشه در اعماق تاریخ دارد.

🔺 طی ماه‌های گذشته برخی از جریان‌های سیاسی و رسانه‌ای، به هر بهانه‌ای به مسعود پزشکیان حمله کردند. یکی از بهانه‌های آنها که محور تخریب شد، سخن گفتن پزشکیان به زبان ترکی در بعضی موارد بود؛ گویی زبان مادری داشتن و تکلم به آن، گناهی نابخشودنی است.

🔺 طی چند روز گذشته همان مسعود پزشکیان به باکو رفته است، طی دیدارهای مهمی که در آنجا داشته، سخنانی بر زبان جاری کرده که بدون تعارف، هر ایرانی وطن دوستی می‌بایست افتخار کند. او بدون لکنت زبان، بر وحدت و همبستگی تأکید کرد.

🔺 آنهایی که تا دیروز به راحتی و به هر بهانه‌ای حتی یک مصاحبه به زبان ترکی، دولت را متهم به بی‌توجهی به اهمیت تمامیت ارضی و یکپارچگی کشور می‌کردند، کجا هستند؟ آیا عمق چنین موضع‌گیری صریح و ملی‌گرایانه‌ای را درک می‌کنند؟

#پژوهش_سیاسی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 جدال مصطفوی با سرطان/ گفتار درمانی را جدی بگیریم

🔺 می‌گویند فوتبالیست‌ها دو بار می‌میرند؛ یک بار وقتی از فوتبال خداحافظی می‌کنند و بار دیگر مثل همه انسان‌ها، اما واقعیت این است آن‌ها چندین بار می‌میرند و زنده می‌شوند.

🔺 چند ماه پیش خبر رسید، مصطفوی در بیمارستان بستری شده و در حال شیمی‌درمانی است و به دلیل شرایط خاص، اجازه ملاقات ندارد. بعد از طی مراحل درمان،‌ به خانه بازگشت تا دوره نقاهت را طی کند.

🔺 برخی از پزشکان عقیده داشتند سرطان ندارم اما عده‌ای دیگر گفتند داری! من اصلا از مرگ نمی‌ترسم. به هر حال تقدیر انسان‌ها نوشته شده و ما مسلمانیم و باید قبول کنیم.

🔺با وجود دوره‌های سخت شیمی‌درمانی هنوز نمی‌دانم سرطان دارم یا ندارم؛ هنوز نمی‌دانم شیمی‌درمانی‌هایی که انجام داده‌ام درست بوده یا نه! من همیشه با همه چیز منطقی برخورد کردم و می‌کنم.

#پژوهش_اجتماعی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
07.05.202508:21
🎥 کارشناس مسائل آمریکا: ترامپ «جمع اضداد» و درگیر سبک کردن بارِ«امپراتوری جهانی» است

🔹 ششمین برنامه #تلاقی ایرنا با حضور امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا و رسول بابایی کارشناس برندینگ چهره‌های سیاسی با موضوع «سیاست‌های ترامپ به سمت آشوب جهانی یا آرامش؟»

ابوالفتح:
▫️ ترامپ مخالف جهانی شدن نیست بلکه می‌گوید مسیر آن منحرف شده است.
▫️ حمایت از راست‌های اروپا الزاما حمایت از راست افراطی نیست.
▫️ هزینه‌های حفظ و ادامه امپراتوری برای آمریکا افزایش یافته است.
▫️ آمریکایی‌ها می‌خواهند با برون‌سپاری، مسائل را مدیریت کنند.
▫️ در مورد منطقه غرب آسیا که ما در آن حضور داریم، از دید آمریکایی‌ها اهمیت این منطقه به حدی نیست که بخواهند برایش خون بدهند.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش #میزگرد ایرنا را اینجا بخوانید

ویدئوی کامل #تلاقی ششم را در این نشانی تماشا کنید

برای دیدن این برنامه در آپارات روی این لینک کلیک کنید

🆔 @irna_research
06.05.202512:18
🎥 دوگانه ترامپ و ساختار سیاسی آمریکا در مواجهه با ایران

🔹 ششمین برنامه
#تلاقی ایرنا با حضور امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا و رسول بابایی کارشناس برندینگ چهره‌های سیاسی با موضوع «سیاست‌های ترامپ به سمت آشوب جهانی یا آرامش؟»

بابایی:
▫️ترامپ کارگزاری ناهمگون با ساختار و برای ما فرصت است.
▫️اگر از ترامپ عبور کنیم با افرادی در دولتش مواجه می‌شویم مثل روبیو که طرفدار حمله به ایران هستند.
▫️ رئیس‌جمهوری فعلی آمریکا لجباز نیست و حاضر است نظرش را تغییر دهد.

ابوالفتح:
▫️ترامپ فرصت نبود مگر این که به خواسته‌هایش تن می‌دادیم.
▫️ ترامپ برای توافق با ایران، روسیه و کره شمالی با مقاومت ساختار سیاسی آمریکا مواجه است.
▫️ ترامپ نیامده بود تا فرصتی برای ما ایجاد کند بلکه آمده بود تا فرصت‌ها را از بین ببرد.

#پژوهش_سیاسی

گزارش #میزگرد ایرنا را اینجا بخوانید

ویدئوی کامل #تلاقی ششم را در این نشانی تماشا کنید

🆔 @irna_research
🔶 در وصف یک فرشته

🔺تا دیروز بی‌سواد مطلق بود، کودکی در آسمانی تاریک، چون پری سبک، رها و بی‌هدف؛ تا اینکه «تو» از راه رسیدی و چون فرشته‌ای با دو دستان مهربانت این پر رهاشده در آسمان تاریکی را در آغوش کشیدی و او را به سمت روشنایی هدایت کردی.

🔺وقتی به مدرسه آمد، از حروف الفبا هیچ نمی‌دانست، شمارش اعداد را بلد نبود، در دنیایی کودکانه غرق بود و آنچه برایش مساله بود، بازی بود و بازی. تو بار دیگر او را متولد کردی، نه تولدی از نوع زایش، تولدی از جنس معرفت و آگاهی.

🔺به او آموختی که اگر اشتباه نوشتن عیب نیست، پاک کن؛ اشتباه‌های زندگیت را نیز همچون پاکن، پاک کن؛ نهراس، چیزی برای ترس وجود ندارد؛ از ناامیدی نترس و هرگاه به سراغت آمد با صدایی رسا فریاد بزن من می‌توانم.

🔺ترس از درس و مدرسه را با مهربانی‌هایت، به شیرین‌ترین روزهای زندگی‌ام تبدیل کردی. به یاد زنگ تفریح‌هایی افتادم که همراه با ما در حیاط مدرسه می‌دویدی. برایمان شعر می‌خواندی؛ دستانت، مقنعه و مانتوهایت همیشه گچی بود اما در نظر من زیباترین بانوی دنیا بودی.

#پژوهش_اجتماعی

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
30.04.202516:28
🔶 تنش‌های اخیر میان هند و پاکستان به کدام سو می‌رود؟

🔺 دکترین نظامی موسوم به «بازدارندگی طیف کامل» پاکستان بر استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی برای جلوگیری از تهدیدات متعارف متمرکز است.

🔺 دکترین «آغاز سرد» هند اما برای انجام حملات متعارف سریع قبل از تشدید تنش طراحی شده است. با این استراتژی‌های متضاد، هرگونه رویارویی ممکن است به سرعت از کنترل خارج شود.

🔺 اراضی حاصلخیز کشمیر یک مدعی سوم هم دارد؛ چین. در شمال شرقی منطقه لاداخ کشمیر، منطقه «اقصی چین» قرار دارد که اکنون تحت حاکمیت پکن قرار دارد اما هند آن را بخشی از کشمیر تحت کنترل خود می‌داند.

🔺 به موازات حمایت پکن از اسلام آباد، هند روابط دفاعی قوی با ایالات متحده دارد که مدت‌ها است به دنبال محدود کردن پکن در منطقه ایندو-پاسیفیک است. 

🔺 هند و پاکستان دو قدرت اتمی دارای کلاهک‌های متعدد هسته‌ای هستند بنابراین هرگونه درگیری نظامی میان این دو همسایه با تسلیحات متعارف، ممکن است کار را به جاهای باریک و استفاده از تسلیحات اتمی هم بکشاند. به همین دلیل، بسیاری از ناظران بین‌المللی، کشمیر را خطرناک‌ترین منطقه دنیا خوانده‌اند.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را در این نشانی بخوانید:

www.irna.ir/news/85818811

🆔 @irna_research
🔶 معلم سالم، نسل سالم؛ سلامت روان معلمان زیر ذره‌بین

🔺 کلاس درس فقط جای آموزش ریاضی و فارسی نیست؛ جایی است که روح و روان دانش‌آموزان شکل می‌گیرد. در میان همه ابزارهای آموزشی، معلمی برخوردار از سلامت روان، قدرتمندترین وسیله تربیت است.

🔺 نسل جدیدی که خود ممکن بود قربانی معلمان‌شان در گذشته باشند، بیشتر به این مساله توجه کرده‌اند که قرار نیست در مدرسه فقط یک محتوایی ارائه شود، بلکه قرار است در کنار آن، درس شایستگی‌های هیجانی و اجتماعی نیز آموزش داده شود.

🔺 ساده‌ترین و پر اهمیت‌ترین مساله برای سنجش معلمان، شناسایی طرح‌واره‌های مثبت و کارآمد یا بحث طرح‌واره‌های منفی و ناکارآمد باشد تا از ایجاد چرخه تله‌های روانی جلوگیری شود.

🔺 همان طور که برای روانشناسان، آزمون صلاحیت حرفه‌ای در کنار آزمون صلاحیت حرفه‌ای برگزار می‌شود، پیشنهاد می‌کنم در کنار آزمونی که برای سنجش سواد معلمان و میزان تسلط آنها به محتوای آموزشی یا میزان آشنایی آنها با شیوه‌های تدریس متفاوت و اثرگذار برگزار می‌شود.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 گسترش دایره عقلانیت سیاسی در جریان مذاکرات ایران و آمریکا

🔺 شمار قابل‌توجهی از چهره‌ها و جریان‌های سیاسی که به عنوان مخالف سرسخت مذاکره با غرب شناخته شده‌اند،‌ به دلیل تغییر رویکرد و ادبیات طرف آمریکایی، فراهم شدن زمینه مذاکرات عزتمندانه و شرافتمندانه و البته در نظر گرفتن منافع کشور، به حامیان رویکرد گفت‌وگو بدل شده‌اند.

🔺 برخی، فضای کنونی را از نتایج شکل‌گیری تدریجی گفتمانی به نام «وفاق» می‌دانند که با تمرکز بر اشتراکات جریان‌های مختلف سیاسی و دوری از مرافعه و ستیز در فضای سیاسی، تامین رضایت حداکثری مردم را هدف‌گذاری کرده است.

🔺 درباره زمینه‌های شکل‌گیری فضای کنونی می‌توان به سخنان رئیس‌جمهوری در جلسه استیضاح وزیر اقتصاد در میانه اسفندماه گذشته اشاره کرد که بیان داشت با وجود اعتقاد به مذاکره، به تبعیت از رهبر انقلاب که مذاکره با آمریکا را در آن مقطع صلاح نمی‌دانستند، به مذاکره نه گفته است.

🔺 این سخنان در آن مقطع باعث شد حملاتی علیه رئیس‌جمهوری به راه افتد و گروهی از اصطلاحاتی چون برگزاری مجلس ختم وفاق و مذاکره و ... سخن بگویند.

#پژوهش_سیاسی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
Көрсөтүлдү 1 - 24 ичинде 221
Көбүрөөк функцияларды ачуу үчүн кириңиз.