Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
میراث‌ باشی avatar

میراث‌ باشی

لینک کانال
@mirasbashi

آدرس اینستاگرام
instagram.com/miras_bashi
ارتباط با ادمین ، دریافت پیام و عکس
@maryamatyabi

@Saeed_Fotouhi

✔اخبار حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
✔معرفی جاذبه‌های تاریخی و گردشگری
TGlist рейтинг
0
0
ТипАчык
Текшерүү
Текшерилбеген
Ишенимдүүлүк
Ишенимсиз
Орду
ТилиБашка
Канал түзүлгөн датаApr 25, 2019
TGlistке кошулган дата
Oct 29, 2024

Рекорддор

19.04.202523:59
4.3KКатталгандар
31.03.202523:59
300Цитация индекси
16.03.202512:52
2.1K1 посттун көрүүлөрү
16.03.202512:52
2.1K1 жарнама посттун көрүүлөрү
31.03.202523:59
4.83%ER
16.03.202512:52
50.12%ERR

میراث‌ باشی популярдуу жазуулары

🔺فضای شهری تهران قدیم، در جست‌وجوی آرامش و امنیت

🔸آیا می‌دانستید تعداد موتوری‌هایی که در خیابان مولوی در خلاف جهت خیابان می‌رانند، آن‌قدر زیاد است که گوگل را به اشتباه می‌اندازد؟ یعنی، گوگل خیابان را دوطرفه فرض می‌گیرد، در‌حالی‌که این خیابان مهم تهران تاریخی، در لبه جنوبی بازار تهران، جهتش برای تردد سواره یک‌طرفه از شرق به غرب است و گوگل نباید قاعدتا اشتباه کند! البته این ترددهای در خلاف جهت خیابان در مسیرهای ویژه تمام خیابان‌های جمهوری، خیام، فردوسی، سعدی، مصطفی خمینی و... هم در جریان‌اند و کسی هم مانع‌شان نیست. اگر مرکز شهر تهران را بشناسید، حتما می‌دانید که تهران قدیم در کنار تمام مزایا و زیبایی‌هایش ترافیک موتوری وحشتناکی دارد که متأسفانه پلیس راهور از پس آن برنمی‌آید. آشفتگی ترافیک تهران بیشتر به کمبود وسایل نقلیه عمومی در این محدوده بازمی‌گردد.

💢یادداشت ترانه یلدا را اینجا بخوانید

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-994672

http://www.instagram.com/miras_bashi

@mirasbashi
13.04.202508:38
🔻پژوهش لازمه تقویت بنیان دانش بوم‌گردی‌

🖋 #فاطمه_رهبر

🔹یکی از مسائلی که امروز دانش بوم‌گردی‌ نیاز دارد، مقوله پژوهش است و می‌تواند بن‌مایه‌های علمی این حوزه را تقویت کند.

🔸بوم‌گردی‌ها یکی از زیرساخت‌های اقامتی کشور هستند که نه تنها ساختار اقامتی هستند بلکه در چارچوب فرهنگ، رسالت مهمی در ترویج فرهنگ بومی و منطقه‌ای با محور جامعه محلی دارند.

🔸بوم‌گردی مفهومی نوبنیان و تازه محسوب می‌شود که شناخت آن توسط پیشکسوتان و علاقه‌مندان این حوزه به حدود یک دهه قبل برمی‌گردد و با این وجود چنین ظرفیت ارزشمندی به خوبی در کانون توجه قرار گرفته است به ویژه با حرکت به سمت آینده، مقوله پژوهش در این حوزه از یک پیشنهاد به یک امر ضروری تبدیل می‌شود.

🔸اما یکی از مسائلی که امروز بوم‌گردی‌ها نیاز دارند، مقوله پژوهش است که می‌تواند بن مایه‌های علمی این حوزه را تقویت کند و مانند صنعت هتلداری به شناخت علمی این بستر منجر شود.

🔸در حقیقت، پژوهش بر مقوله بوم‌گردی می‌تواند منجر به شناخت بیشتر حفاظت از طبیعت و منابع‌ طبیعی از یک سو و فرهنگ و آداب و رسوم جامعه محلی از سوی دیگر شود.

🔸پژوهش در این زمینه می‌تواند به شناخت اکوسیستم‌ها و بهره برداری از طبیعت و یک منطقه طبیعی بدون آسیب زدن به آنها شود و حتی حفاظت از یک منطقه در حال آسیب را بکاهد.

🔸یکی از تبعات گردشگری که در جوامع سنتی به شدت از آن گریز دارند جهانی شدن فرهنگ است و بوم‌گردی‌ها می‌توانند راهکارهای حفاظت از فرهنگ بومی در عین توسعه گردشگری در یک منطقه را رقم بزنند و این مقوله مستلزم روی آوردن به پژوهش و جایگاه آن است.

🔸حفاظت از یک منطقه طبیعی در مقابل هجوم بی‌برنامه گردشگران در یک منطقه طبیعی یا حفاظت شده نیز جزو تهدیدهایی است که بوم‌گردی‌ها با فعالیت تخصصی و برنامه‌ریزی و شناخت کافی می‌توانند به آن دست پیدا کنند و باز هم مسئله مهم در این زمینه، آموزش و پژوهش است.

🔸زمانی که بوم‌گردی‌ها در یک منطقه روستایی یا طبیعی ایجاد می‌شوند با الهام از فرهنگ منطقه و ذی‌ نفع کردن جامعه محلی و روستایی می‌توانند اقتصاد یک منطقه را رونق ببخشند در عین توانمند کردن جامعه مورد نظر، حفظ و باززنده‌سازی فرهنگ‌های محلی و حتی آیین‌های از دست رفته می‌تواند اقتصاد فرهنگ و کشاورزی و روستایی را رونق ببخشد، پژوهش در حوزه مشاغل از دست رفته، آیین‌ها و سنت‌های در حال فراموشی و افزایش آگاهی جامعه محلی برای افزایش مشارکت در این زمینه راهکاری مبتنی بر پژوهش است.

🔸توسعه پایدار و عدالت اجتماعی با مطالعه بوم‌گردی‌ها و شناخت این حوزه و شناخت بوم‌گردی‌ها از محیط پیرامون و فرهنگ و آداب و رسوم آن منجر می‌شود که مهاجرت معکوس به روستاها اتفاق بیفتد، شهرها از توسعه نامتوازن رنج نبرند و اقتصاد روستایی و عشایری دچار نابودی نشود.

🔸رونق اقتصاد صنایع‌دستی، خلق فرصت‌های جدید اقتصادی و اتصال به جامعه بین‌المللی متخصص، علاقه‌مند یا گردشگران نیز از عواملی است که پژوهش در حوزه بوم‌گردی می‌تواند ساختاری علمی‌تر به خود گرفته و با علم و مسائل روز دنیا در آمیخته شود.

🔸پژوهش امروزه مورد تاکید کشورهایی است که به صنعت گردشگری اکوتوریسم و بوم‌گردی علاقه و تمایل بیشتری نشان داده‌اند، مثلا کشورهایی مانند ازبکستان و قرقیزستان، چین یا کشورهای اروپایی مانند سوئیس و سوئد تمایل زیادی به حوزه پژوهش در این زمینه نشان داده‌اند و ایران با توجه به تاثیرگذاری در حوزه گردشگری اکوتوریسم و طبیعت غنی خود و همچنین شناخت چایگاه بومگردی در اقتصاد گردشگری و گردشگری کشور می‌تواند مورد تاکید سیاستگذاران واقع شود.

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
🔺انتقال خمره هخامنشی تازه کشف شده به موزه تخت جمشید

🔸یک خمره بزرگ تاریخی متعلق به دوره هخامنشی در روستای «جلودر» از توابع شهرستان ارسنجان و در نزدیکی تخت‌ جمشید کشف شده است.

🔸این خمره روز گذشته در حین حفاری برای نصب تیر برق در یک زمین کشاورزی در مسیر جاده مرودشت به ارسنجان پیدا شد و مالک زمین آن را به موزه تخت‌ جمشید تحویل داد.

🔸به گفته کارشناسان میراث فرهنگی، با توجه به موقعیت محل کشف، احتمال وجود آثار تاریخی بیشتری از دوره هخامنشی در این منطقه وجود دارد.

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
🔺معبد آناهیتا _ رفسنجان

🔸بنای تاریخی "معبد آناهیتا" در روستای حسین‌آباد، در بخش خنامان از شهرستان رفسنجان قرار دارد.

ویدئو از محمدعلی پیکار
🎞 @marcopesteh


#رفسنجان #معبد_آناهیتا_رفسنجان

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
🎥نوشتن یادگاری توسط مسافران نوروزی روی سی و سه پل اصفهان!

🔸مسوولیت پذیری نسبت به داشته‌های سرزمینی موضوعی که از گردشگران تا مسوولان کوچکترین توجهی به آن ندارند.

🔸سالهاست آدم‌هایی را در وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی پست و مقام می‌دهیم که تا همین دیروز نشانی آن را بلد نبودند. یک موزه نرفته‌اند، یک صفحه تاریخ نخوانده‌اند، یک محوطه تاریخی نرفته‌اند، در کوچه پس کوچه یک بافت قدم نزده‌اند، یک اثر هنری ندیده‌اند، از گردشگری جوج با نوشابه زیر درخت باغ و جنگل را می‌شناسند از صنایع دستی یک تکه سفال و ترمه خانه مادربزرگشان ! یگان حفاظت هم که نصف ارگانش پشت میز نشین شده، نصف دیگرش یا بنزین ندارد یا موتور و خودرو!

🔸چنین افرادی که خود آفت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هستند برای این‌حوزه‌ها تصمیم می‌گیرند!

🔸حفظ داشته‌های سرزمینی اعم از تاریخی یا طبیعی عرق به وطن و شناخت هویت ملی و وطن دوستی می‌خواهد. نهال چنین شاخصه‌هایی را با آموزش می‌توان کاشت. از وزارت میراث تا آموزش و پرورش وزارت علوم، وزارت فرهنگ و ارشاد و صدا و سیما در این خصوص مکلفند. موضوعی که هیچ کدام خود را مسوول نمی‌دانند.
@mirasbashi
🎥 بی‌احتياطى مسافران حادثه آفريد / نجات ۱۰۰ گردشگر گرفتار در ساحل كنارك توسط نجاتگران سیستان و بلوچستان

📍مدیرعامل هلال‌احمر سیستان و بلوچستان:

🔸ساعت ۱۷ سه شنبه ۵ فروردین ماه ۱۴۰۴ گزارشی مبنی بر محصور شدن ۱۰۰ نفر از گردشگران بین صخره های ساحل پزم کنارک به مرکز کنترل و هماهنگی عملیات استان اعلام شد.

🔸 بلافاصله تیم عملیاتی پایگاه ساحلی پزم شهرستان کنارک به محل حادثه اعزام شد.

🔸 در پی این حادثه به دلیل مواج و طوفانی شدن دریا تعداد ۱۰۰ نفر از هموطنان گردشگر به دلیل لغزنده شدن سطح صخره ایی ساحل در قسمتی از ساحل و دریا محصور شده بودند.

🔸نیروهای هلال احمر پس از تلاش ۲/۵ ساعته موفق می‌شوند این تعداد گردشگر را به مکان امنی منتقل کنند.

@mirasbashi
10.04.202510:27
مردی به دیگری گفت: مدت‌ها پیش، در بالاترین مدّ دریا، با نوک عصایم خطی روی ماسه‌ها نوشتم؛ مردم هنوز می‌ایستند تا آن را بخوانند و مراقب‌اند که مبادا پاکش کنند.
و مرد دوم گفت: من هم خطی روی ماسه‌ها نوشتم، اما در آن وقت که مدٌ دریا کاملن پایین بود و امواج دریای پهناور آن را پاک کردند. بگو تو چه نوشته بودی؟
و مرد اول پاسخ داد و گفت: این را نوشتم «من همانم که هست.» تو چه نوشتی؟
و مرد دوم پاسخ داد: نوشتم «من چیزی جز قطره‌ای از این اقیانوس عظیم نیستم.»

#سرگردان

امروز سالمرگ جبران خلیل جبران (۶ ژانویه ۱۸۸۳ – ۱۰ آوریل ۱۹۳۱) اهل بشرّی لبنان و نویسندهٔ لبنانی-آمریکایی و نویسنده کتاب پیامبر،دیوانه، ماسه و کف، سرگردان،نامه‌های عاشقانه و... است.

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
🔺مسافران چگونه تصادف جاده‌ای را به سخره می‌گیرند؟

🎥تماشا کنید!!!

🔸 از ۲۵ اسفند سال گذشته تا ۱۵ فروردین سال ۱۴۰۴، تعداد ۸۲۸ نفر از هم‌وطنان در اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست داده‌اند که از این تعداد، ۲۱۳ نفر پس از انتقال به مراکز درمانی و به دلیل شدت جراحات وارده، فوت کرده‌اند.

🔸 ۶۱۵ نفر از هموطنانمان نیز در صحنه تصادفات جان خود را از دست داده‌اند؛ از این تعداد، ۶۶ نفر در حوادث رانندگی درون‌شهری و ۵۴۹ نفر دیگر در تصادفات جاده‌ای سرصحنه تصادف، جان باخته‌اند.

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
08.04.202503:01
🔺سرانجام «گنج‌یابی در بهشت زهرا» و واکنش رسمی میراث فرهنگی تهران

🖋
#سمیه_حسنلو

🔸پس از اظهارات ضد و نقیض درباره حفاری غیرمعمول در قطعه ۲۵۲ بهشت‌ زهرا که بنابراظهارات برخی از اعضای شورای شهر تهران به انگیزه یافتن گنج پهلوی انجام شده بود، معاونت میراث فرهنگی استان تهران سرانجام به آن حفاری و اظهارات واکنش نشان داد و اعلام کرد: هیچ‌گونه اطلاعی از حفاری‌های ادعاشده در محدوده بهشت زهرا (س) نداشته و مجوزی برای این موضوع صادر نشده است.

🔸محسن سعادتی، معاون میراث فرهنگی استان تهران در واکنش به حفاری صورت گرفته در قطعه ۲۵۲ بهشت زهرا و اظهارات مطرح شده درباره انجام این حفاری با مجوز رسمی و در حضور نمایندگان میراث فرهنگی، اعلام کرد: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان تهران هیچ‌گونه هماهنگی، مشارکت یا اطلاعی در خصوص فعالیت‌های ادعاشده در این محدوده نداشته و هیچ مجوزی برای گمانه‌زنی یا حفاری از سوی این نهاد صادر نشده است.

‼️معاون میراث فرهنگی استان تهران تاکید کرد: هرگونه فعالیت مرتبط با کاوش یا حفاری در مناطق دارای ظرفیت میراثی، مستلزم اخذ مجوز رسمی از مراجع ذی‌صلاح و نظارت کارشناسان میراث فرهنگی است که در این مورد خاص، هیچ‌گونه درخواستی به این اداره کل ارائه نشده و نماینده‌ای از سوی ما در محل حضور نداشته است.

🔸او با ابراز بی‌اطلاعی کامل از موضوع، اظهار کرد: شایعات مطرح‌شده مبنی بر کشف اشیای تاریخی یا همکاری با سازمان بهشت زهرا در این زمینه، فاقد هرگونه سندیت و صحت است.

‼️پیگیری‌ها حاکی از این است که پژوهشکده باستان‌شناسی که کاوش‌های باستان‌شناسی با مجوز آن و همچنین مطالعات فرهنگی ـ تاریخی (میراث فرهنگی) در پروژه‌های عمرانی توسط آن انجام می‌شود، در جریان حفاری قطعه ۲۵۲ بهشت زهرا تهران قرار نداشته است.

‼️ مسئولان وزارت میراث فرهنگی نیز ضمن ابراز بی‌اطلاعی، حضور نمایندگان میراث فرهنگی در جریان حفاری در محدوده از بهشت زهرا و یا صدور مجوز و یا نظارت بر آن را رد کردند.

🔸همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد حفاری‌ در این قطعه از بهشت زهرا، تا چند روز پیش همچنان ادامه داشته و زمین تا عمق حدودی ۱۰ متر گودبرداری شده است. حفاری در این محدوده، اکنون نیمه‌کاره متوقف شده تا بررسی قضایی صورت گیرد. محسن سعادتی، معاون میراث فرهنگی استان تهران پیش‌تر به یکی از رسانه‌ها گفته بود که این پرونده به مراجع قضایی فرستاده شده است./ایسنا

https://www.isna.ir/news/1404011808816

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
06.04.202509:22
06.04.202509:22
🔺کتیبه مهم داریوش بزرگ در معرض فرسایش و آسیب جدی

🔸کتیبه داریوش یکم هخامنشی که به عنوان «نخستین فرمان داریوش بزرگ» و بزرگترین کتیبه تخت جمشید شناخته می‌شود، به دلیل تغییرات آب و هوایی و کم‌ترین محافظت‌ها، دچار فرسایش شده و به گفته سیاوش آریا، کنشگر میراث فرهنگی، بخش‌هایی از آن ریخته است.

در لینک زیر بخوانید
isna.ir/xdT8PY

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
08.04.202513:26
🔺حفاری‌های پرحاشیه از سمنان و نیاوران تا بهشت زهرا

‼️ به ناکجاآباد؛ در سودای یافتن طلای پهلوی و جنگ جهانی!


🖋#مریم_اطیابی

🔸به گزارش میراث‌باشی؛ نخستین‌بار در دولت حسن روحانی و ریاست مسعود سلطانی‌فر  در سال ۹۳ بود که پای مقوله جدیدی از حفاری‌ها به میراث‌فرهنگی باز شد، حفاری جنگ جهانی ! در آن زمان باستان‌شناسان دغدغه‌مند اعلام کردند دو نفر صاحب‌نفوذ از میراث‌فرهنگی خواسته‌اند تا در پای فلان اثر تاریخی در سمنان به جستجوی ۲۰ تن طلای آلمان‌ها در جنگ جهانی بگردد؟!

🔸در آن زمان چند تاریخ‌شناس مطرح در گزارشی توضیح دادند که  وجود این حجم طلا در ایران بسیار بعید است و اصلاً  در آن زمان حمل و نقل چنین حجمی از طلا  امکان‌پذیر  نبوده و هرگز هم در اسناد سری منتشر شده جنگ‌های جهانی از چنین حجم ورود و خروج طلا به ایران صحبت نشده و این موضوع خیال خامی بیش نیست.

🔸پس از نگارش گزارش مطبوعاتی در خصوص هجو بودن این ماجرا و رسانه‌ای شدن آن ظاهرا از اجرای چنین حفاری منصرف شدند!

🔸اما این پایان ماجرا نبود و سوداگران این بار در دوره ریاست و وزارت «علی اصغر مونسان» سر و کله‌شان پیدا شد و این‌بار در گوشه دیگری از سمنان به جستجوی گنج خیالی پرداختند و البته و عاقلانه که هیچ نیافتند!!!


‼️ردپای حفاری‌های سفارشی و پرحاشیه را نه تنها در حال حاضر که در دوره پهلوی اول و دوم و قاجار هم می‌توان دنبال کرد. حفاری‌هایی که به سفارش صاحبان قدرت البته در شمایل رسمی و با مجوز وزارت میراث فرهنگی یا  وزارت فرهنگ و هنر و معارف اسبق شکل می‌گرفته و می‌گیرد.

🔸در دوره کنونی دست‌کم تا آنجایی که نگارنده از باستان‌شناسان و مدیران متخصص میراث فرهنگی قابل اعتماد شنیده این حفاری‌های عموما غیرعلنی با شکست و سودای نافرجام مواجه بوده است.

🔸اما مدل جدیدتر حفاری‌ها در سودای یافتن گنج‌های پهلوی اول و دوم است. این دسته از حفاری‌ها بیش‌تر در دولت مرحوم ابراهیم رییسی و دوره وزارت سید عزت‌الله ضرغامی باب شد.

🔸در دوره ضرغامی قبح حفاری‌های پرحاشیه شکسته شد چرا که در طول ۴۰ سال گذشته سالی یکی دو مورد از این حفاری‌های نافرجام با هزار فشار و هزار ترفند، غیر علنی و با نظارت پژوهشگاه میراث فرهنگی اجرا می‌شد.

🔸اما در این دوره پس از شکست حفاران غیرمجاز در آزاد کردن این گونه حفاری‌ها توسط مجلس که با واکنش قاطع فعالان میراث فرهنگی، دغدغه‌مندان ایران، خبرنگاران، کارشناسان، باستان‌شناسان، تاریخ‌شناسان و اساتید دانشگاه مواجه شد، این جماعت از آیینه‌بین، دعانویس، جن‌گیر، فالگیر، موکل‌یاب، نسخه‌خوان، نسخه یاب و دارنده و واردکننده فلزیاب خود را به همین جماعت خواب‌زده و سوداگر صاحب قدرت رساندند و آنها هم روانه وزارت میراث‌ فرهنگی شدند.

🔸از گنج اسطوره‌ها تا کوروش و داریوش تا یزدگرد و شاه عباس و نادرشاه و دوره قاجار  و...چهار گوشه این مملکت به این بهانه کنده شد و تقریبا استانی از این مقوله بازنماند.

🔸نخستین این کاوش‌ها با تپه‌های شهریار دو شب مانده به نوروز ۱۴۰۱ آغاز شد. به روایتی در این دوره بیش از ۵۰ سفارش حفاری روانه وزارتخانه و دست‌کم بیش از ۲۰ حفاری پرحاشیه اسنادش نزد باستان‌شناسان یافت شد.

🔸سودایی که هرگز به فرجام نرسید و تنها لایه‌های باستانی و برگ زرین تاریخ و فرهنگ ایران تخریب شد و خشم جماعت میراث‌فرهنگی و اصحاب رسانه تخصصی را برانگیخت و آنها دست به دامن دستگاه‌های نظارتی بیرون از وزارت خانه شدند!

🔸علی‌رغم اخطارها و اعتراضات متعدد، آنها این مقوله را چون بازی کودکانه‌ای می‌پنداشتند. این گروه هرچند پس از چندبار کندن به این نتیجه رسیده بودند که این بازی سرابی بیش نیست اما دست رد به سینه هیچ‌کدام از سوداگران نزدند؟؟!!!

🔸آنها همچنان در شاهین‌دژ اردبیل به دنبال گنج‌های جنگ جهانی گشتند و در «گرم‌دره» کرج در استان البرز و کاخ نیاوران به دنبال گنج پهلوی! در گرم‌دره بیش از ۳۰ متر کنند تا به جای گنج به لایه‌ باستانی رسیدند  و کیست که نداند در هرجای ایران ۳۰ متر زمین را بکنید بالاخره به یک دوره تاریخی می‌رسید!

🔸در کاخ نیاوران هم در حالی که جشنی برپابود، در گوشه دیگر کاخ یعنی «باغ کتیبه‌ها» حفاران دست به کار شدند. خبر به رسانه‌ها رسید و این‌بار تصمیم به علنی کردن موضوع گرفتند اما در کمال ناباوری نه تنها دست از کاوش نکشیدند بلکه آنقدر کندند تا به قنات رسیدند و حتی در مسیر قنات هم ادامه دادند تا به یک هیچ بزرگ برسند!

‼️و هیچ وقت از خود نپرسیدند وقتی رانت‌خواران اقتصادی کنونی با اموالشان آن هم در تحریم‌ها روانه کانادا می‌شوند چرا پهلوی تحصیل‌کرده سوئیس و بدون تحریم، باید به جای سرمایه‌گذاری در بانک‌های خارجی از جمله بانک‌های امن سوئیس اموالی را در دل زمین پنهان کنند؟!!

🔻ادامه در لینک زیر:🔻

https://tinyurl.com/2y3ug6of

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
08.04.202506:08
🎥🔗یک روز تا چهارمین جشنواره ملی حلوا مسقطی لاری

📅 ١٩ الی ٢١ فروردین ماه ١۴٠۴
🌲 بوستان ملت شهر لار

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
07.04.202515:29
#تحلیل_روز

🎥 گزارشی از موج تازه ملی‌گرایی و دوقطبی‌ای که جریان مصباح خلق کرد/انتخاب

فایل صوتی:
https://t.me/EntekhabTV_channel/4592

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
🔺مومیایی‌های ۷ هزار ساله در «صحرای سبز» گونه‌ای گم‌شده از تبار انسان را آشکار کردند

🔸باستان‌شناسان با بررسی دی‌ان‌ای دو مومیایی کشف‌شده در پناهگاه صخره‌ای «تاکارکوری» واقع در جنوب غربی لیبی، موفق به شناسایی تبار ژنتیکی جدید و ناشناخته‌ای از انسان‌های باستانی شدند.

🔸این انسان‌های پیشاتاریخی حدود ۷ هزار سال پیش در منطقه‌ای زندگی می‌کردند که امروز بخشی از صحرای بزرگ آفریقا است، اما در دوره پربارش نوسنگی به نام «صحرای سبز»» شناخته می‌شد؛ دوره‌ای که طی آن صحرا سرسبز، پرباران و قابل سکونت بوده است./یورونیوز

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
Көбүрөөк функцияларды ачуу үчүн кириңиз.