Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
انتصاب مدیران avatar
انتصاب مدیران
انتصاب مدیران avatar
انتصاب مدیران
05.04.202520:55
♦️روزشمار میلادی؛

📚روز جهانی "ورزش برای صلح و توسعه".
📖این روز در واقع آغازگر نخستین دوره بازی‌های المپیک تابستانی مدرن در سال ۱۸۹۶ میلادی به میزبانی یونان بوده و به همین علت این روز به‌ عنوان روز ورزش در خدمت صلح و توسعه نام‌گذاری شده‌ است.

📘لشكركشی ايران به اروپا و عبور از دانوب. (۵۱۴ پ.م)
📖"داريوش"، بوغابيش (بگابيش) ژنرال پارسی را مامور مرزهای شمال غربی كشور كرده بود که او با ۸۱ هزار سرباز، ۱۷ روز پس از نوروز در ۵۱۴ سال پيش از ميلاد مسیح، عبور از دريای مرمره را آغاز كرد تا در اروپای جنوب شرقی اقوام غير متمدن را از نزديكی قلمرو ايران براند. مورخان يونان باستان در شرح پيادگان نيزه‌دار ارتش وقت ايران نوشته‌اند كه سربازان پياده ايران دارای لباس بلند و متحدالشكل هستند و تيردان سربازان اين رسته در پشت شانه آنان قرار دارد. اين توصيف با مجسمه سربازان كه اوايل قرن ۲۰ در اكتشافات باستان شناسی شوش به دست آمده است مطابقت كامل دارد و نشانه پيشرفته بودن ايران ۲۵ قرن پيش است. "ژنرال بوغابيش" در اين لشكر كشی، در مدتی كمتر از دو سال مناطقی را در اروپا كه در شمال دريای اژه واقع‌اند تصرف كرد. بعلاوه، مناطقی را در دلتای دانوب و شمال آن را بر قلمرو ایران اضافه کرد و به پیشروی به سوی اوکراین امروز ادامه داد.

📘شکست ایرانیان درنخستین نبرد با اعراب، معروف به  نبرد "زنجیز". (۶۳۳ م)
📖 بر اساس نتيجه تحقيقات دکتر کيهانی‌زاده، "خسروپرویز" که مردی هوسباز و جاه طلب بود ناگهان به سرش زد که با دختر "نعمان سوم" امیر بنی‌لخم ازدواج کند. نعمان خواستگاری خسرو را رد کرد و خسرو بدون تأمل دستور داد که او را اعدام کنند. این عمل، قبیله مسیحی بنی‌لخم را به خشم آورد و سلب وفاداری کرد و به رغم درگذشت خسرو پرویز، به رنجش خود از تیسفون ادامه داد. "ابوبکر" خلیفه وقت از این فرصت استفاده کرد و "خالد بن ولید" ژنرال خود را با ۱۸ هزار نظامی سبک اسلحه به منطقه سکونت بنی‌لخم فرستاد و این نیرو در آخرین هفته ماه مارس سال ۶۳۳ میلادی با یگانهای مرزبان "هرمز" روبه‌رو شد. جنگ در چند روز اول نتیجه‌ای نداشت. سرانجام، در سوم آوریل "هرمز" پیشنهاد جنگ تن به تن با خالد را داد، در این نبرد "هرمز" کشته شد و "خالد" پیروز. در تاریخ از این نخستین نبرد ایرانیان و  اعراب به نبرد "زنجیز" یاد شده است. "بهمن" برادر مرزبان "هرمز" برای گرفتن انتقام، با یک سپاه مجهز به فیل جنگی وارد نبرد با اعراب به فرماندهی "ابوعبید ثقفی" شد و در این نبرد که به جنگ "پُل" معروف است و در کناره فرات جنوبی روی داد چهار هزار عرب ازجمله "ابوعبید" کشته شدند. انتقام گیری اعراب در سال ۶۳۶ میلادی درجنگ "قادسیه" روی داد و تیسفون سقوط کرد. بدین ترتیب هوس ازدواج "خسرو پرویز" با دختر عرب، امپراتوری ایران را به باد داد.

📘ایّوبی‌ها (کُردها) که بر سوریه، بخشی از عراق امروز، حجاز، بخشی از فلسطین، مصر و تونس حکومت می کردند، صلیبیون هفتم به فرماندهی "لویی نهم" پادشاه وقت فرانسه را در دومین نبرد طرفین در مصر شکست دادند و "لوئی نهم" اسیر شد. (۱۲۵۰ م)

📘زادروز "جيمز ميل" فيلسوف و تاريخدان اسکاتلندی، وی از پدران کلاسیکال لیبرالیسم  و از فلاسفه يوتيليتاريانيسم بود. او در رابطه با اين فلسفه، كتاب "تحليل پديده های تفكر انسان" را نوشته که اين فلاسفه ــ بمانند زرتشت ــ عمل درست و صداقت را عامل شادی می‌داند. (۱۷۷۳ م)

📘درگذشت "نیلس هنریک آبل" ریاضیدان نروژی، از پایه‌گذاران جبر مدرن. (۱۸۲۹ م)

📘نخستين دوربين دستی به بازار آمد. (۱۸۸۹ م)

📘زادروز "آنتونی فوکر" خلبان و مهندس هوافضای هلندی-آمریکایی، بنیانگذار شرکت فوکر. (۱۸۹۰ م)

📘كشف قطب شمال توسط "رابرت پيری" درياسالار آمريكايی. (۱۹۰۹ م)

📘ورود آمريكا به جنگ جهانی اوّل و اعلان جنگ به آلمان. (۱۹۱۷ م)

📘نيروهای فرانسوی شهر فرانكفورت آلمان را به اين بهانه كه اين دولت قرار داد "ورسای" را نقض كرده است تصرف كردند. (۱۹۲۰ م)

📘زادروز "جیمز واتسون " زیست ‌فیزیکدان آمریکایی و متخصّص علم ژنتیک، برندهٔ جایزه نوبل پزشکی سال ۱۹۶۲ برای کشف ساختار مولکولی دی‌ان‌ای. (۱۹۲۸ م)

📘تفلون ساخته شد و در زمره توليدات شيميايی قرار گرفت. (۱۹۳۸ م)

📘حمله ارتش آلمان نازی به يوگسلاوی و يونان در جريان جنگ جهانی دوم.  (۱۹۴۱ م)

📘ايتاليا دستور خروج نيروهای خود را از اتيوپی صادر كرد و به اشغال اين كشور پايان داد. (۱۹۴۱ م)

📘زادروز "هورست لودویگ اشتورمر" فیزیکدان آلمانی، برندهٔ جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۹۸ برای کشف جدید از یک فرم مایع کوانتومی. (۱۹۴۹ م)

♦️روزشمار قمری؛

📙وقوع جنگ "احد"، دومين جنگ صدر اسلام به فرماندهی پيامبر اسلام(ص). (۳ ه.ق)



https://t.me/entesabmodiran
☸️ «امیرحسین نادری» مدیرعامل گروه صنعتی سدید شد

📍طی مصوبه جلسه اخیر هیات مدیره گروه صنعتی سدید، با استعفای مهندس«امیرحسین کاوه» موافقت و دکتر «امیرحسین نادری» جایگزین وی و مدیرعامل این شرکت صنعتی بورسی شد.

📍دکتر «امیرحسین نادری» با سال‌ها تجربه مدیریتی در صنعت فولاد و صنایع معدنی، مسوولیت‌های مختلفی برعهده داشته است که از این جمله می‌توان به رئیس و عضو هیات مدیره شرکت فولاد مبارکه، مدیرعامل تاصیکو (سرمایه‌گذاری صدر تامین)، رئیس هیات مدیره گل‌گهر، هیات مدیره ذوب آهن اصفهان و مدیرعاملی شرکت ملی فولاد ایران و ... اشاره داشت.

📍در جلسه هیات مدیره گروه صنعتی سدید از خدمات ارزنده و دلسوزانه مهندس «امیرحسین کاوه» جهت بیش از یک دهه تلاش بی‌وقفه در این شرکت تقدیر و تشکر شد و لوح تقدیر کارکنان و مدیران خطاب به وی اهدا گردید.

@entesabmodiran
01.02.202506:14
♦️روزشمار میلادی؛

📘مصر يک از  ساتراپی‌های ایران و مصریان اتباع ایران باستان شدند. (۵۲۳ پ.م)
📖به نوشته مورخان عهد باستان و محاسبات تقويمی قرن بيستم، دو روز بعد از جشن سده، در فوریه سال ۵۲۳ پيش از ميلاد  برجستگان مصر، کشوری که صدها سال استقلال كامل داشت، پذيرفتند كه از آن پس اتباع و سرزمينشان يك ساتراپی (ايالت - استان) ايران باشند. دور اول حكومت ايران بر مصر (زمان هخامنشيان) ۱۲۱ سال طول كشيد. پس از اين مدت هم تا ساليان دراز، يهوديان مصری خود را از اتباع ايران معرفی می‌كردند. ارتش ايران در سال ۶۱۸ میلادی در زمان پادشاهی "خسرو پرويز" نیز شمال مصر را فتح كرد و در اسكندريه مستقر شد. "خسرو پرویز" از سال ۵۹۰ میلادی تا آخرین ماه سال ۶۲۷ بر ایران پادشاهی کرد.

📘آغاز فرمان‏روايی "نرون" امپراتور ستمكار روم. (۵۴ م)

📘عبور تُرکان سلجوقی از آمودریا برای ورود به سرزمین ایران. (۹۹۹ م)

📘"اليزابت يكم" پادشاه انگلستان دستور اعدام "ماری استيوارت" ملكه اسكاتلند را امضاء كرد. (۱۵۸۷ م)

📘چينيان، هلندی‌ها را از تايوان بيرون راندند و دژی را كه در آنجا ساخته بودند ويران ساختند. (۱۶۶۲ م)

📘كشف شيوه نگهداری اغذيه به صورت كنسرو توسط " آپر ". (۱۸۰۴ م)

📘وقوع جنگ خونبار "روتر" بين فرانسه با پروس، اتريش و سوئد. (۱۸۱۴ م)

📘"توماس ادیسون" ساخت اولین استدیوی تصاویر متحرک، بلک ماریا، را در اورنج غربی، نیوجرسی به اتمام می‌رساند. (۱۸۸۴ م)

📘اولین جلد از فرهنگ انگلیسی آکسفورد  منتشر شد. (۱۸۸۴ م)

📘زادروز "امیلیو گینو سگر"، فیزیکدان ایتالیایی، برنده جایزه نوبل فیزیک و از کاشفان پادپروتون. (۱۹۰۵ م)

📘زادروز "بوریس یلتسین"، نخستین رئیس جمهور منتخب روسیه به شیوهٔ دموکراتیک. (۱۹۳۱ م)

📘درگذشت "کلینتون دیویسون"، فیزیک‌دان آمریکایی و برنده جایزه نوبل فیزیک. (۱۹۵۸ م)

📘مصر و سوريه اعلام كردند كه به توافق رسيده‌اند در هم ادغام شوند و جمهوری متحد عرب را تشكيل دهند. (۱۹۵۸ م)

📘در يك رفراندم كه در سويس برگزار شد، مردان اين كشور با دادن حق رايی و شركت در انتخابات به زنان مخالفت كردند!. (۱۹۵۹ م)

📘تعرّض "تِت" و غافلگير شدن نظاميان آمريكا در ويتنام. (۱۹۶۸ م)

📘درگذشت "ورنر کارل هایزنبرگ"، فیزیکدان آلمانی و برنده جایزه نوبل فیزیک. (۱۹۷۶ م)

📘شاتل فضایی کلمبیا در هنگام بازگشت به جو زمین منفجر شد و همه ۷ سرنشین آن کشته شدند. (۲۰۰۳ م)

📘خودسوزی آواره ايرانی در کوالالامپور در برابر دفتر سازمان ملل ويژه آوارگان. (۲۰۰۴ م)

📘درگذشت "ویسواوا شیمبورسکا"، شاعر، مقاله نویس، مترجم لهستانی و برنده جایزه نوبل ادبیات، مشهور به "موتسارت شعر". (۲۰۱۲ م) 


♦️روزشمار قمری؛

📙واجب شدن روزه‏ ی ماه مبارك رمضان. (۲ ه.ق)

📙زادروز "خواجه عبداللَّه انصاری" عارف والامقام و نويسنده‏ ی بزرگ. (۳۹۶ ق)



@entesabmodiran
☸️ قطار تغییرات تاپیکو به نگهداشت کاران رسید

📍امیرحسین پهلوان، سرپرست شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی (PIIC Group) طی حکمی حامد دادگسترنیا را به عنوان سرپرست شرکت فنی‌مهندسی نگهداشت‌کاران منصوب کرد.

📍 حامد دادگسترنیا دارای مدرک مهندسی عمران بوده که در سوابق کاری ایشان مدیرعاملی و عضو هیات مدیره شرکت مهندسی پرآور، مدیر پروژه شرکت صنایع پتروشیمی مسجد سلیمان، مدیر پروژه شرکت پتروشیمی خراسان و فعالیت‌های متعدد دیگر در زمینه‌های اجرا و بهره‌برداری به چشم می‌خورد.

📍شرکت فنی مهندسی نگهداشت‌کاران از شرکت‌های تابعه هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی است که به منظور انجام پروژه‌های تعمیراتی، نصب مکانیکی و راه اندازی واحدهای صنایع نفت و پتروشیمی، تأمین و تربیت نیروهای متخصص با بهره‌گیری از کارشناسان مجرب صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و با رعایت آخرین استانداردهای بین‌المللی در انجام پروژه‌های مختلف فعالیت مستمر دارد.

@entesabmodiran
01.02.202506:13
بسم الله الرحمن الرحیم

⏳تقویم تاریخ:

✍ امـروز  ، شنبه؛

📕۱۳   بهمن     ۱۴۰۳      هجری‌خورشیدی؛
📗فروردین        وهومن     ۳۷۶۲    زرتشتی؛
📘۱   فوریه  ۲۰۲۵ میلادی؛
📙۲        شعبان   ۱۴۴۶ ‌     هجری قمری؛

♦️روزشمار شمسی؛

📕پایان یافتن فتنه شمال و رادمردی "كريم خان زند". ( ۱۱۳۶ ه.ش)
📖مورخانی كه تاريخ زنديه را نوشته‌اند شكست "محمدحسن‌خان" رئيس وقت ايل مغولی قاجار در جنگ با "شيخ‌علی‌خان‌ زند" را در این روز بیان نموده‌اند. در اين جنگ كه در مازندران، ناحيه اشرف (بهشهر) روی داد "محمد‌حسن‌خان" كشته شد و فتنه شمال پايان يافت. "شيخ‌علی‌خان" سر بريده "محمدحسن‌خان" را به شیراز نزد "كريم خان زند" فرستاد كه اين رادمرد از اين عمل به خشم آمد و ضمن ارسال يك نامه توبيخ برای "شيخ علی‌خان"، دستور داد كه سر "محمد‌حسن‌خان" را با گلاب شستند و با تشريفات ويژه به خاك سپردند و برايش مراسم ترحيم رسمی برپا داشتند. "کريم خان زند" در سال ۱۰۸۳ ه.ش به دنيا آمد و در سال ۱۱۵۷ ه.ش درگذشت و هيچگاه تاج بر سر ننهاد.

📕زادروز "سید مجتبی آقابزرگ علوی" شهرت‌یافته به "بزرگ علوی" نویسنده ی واقع‌گرا، سیاست‌مدار چپ‌گرا، روزنامه‌نگار نوگرا و استاد زبان فارسی ایرانی بود که بیش از چهار دهه از نیمهٔ دوم سدهٔ بیستم را در آلمان زیست. او را همراه "صادق هدایت" و "صادق چوبک"، پدران داستان‌نویسی نوین ایرانی می‌دانند. (۱۲۸۳ ه.ش)

📕مجلس شورای ملی قرارداد استخدام مستشاران آمریکایی را برای وزارت مالیه به مبلغ ۵۶۰۰ لیره مواجب در سال تصویب کرد. (۱۲۸۹ ه.ش)

📕استقرار كميته دفاع ملی در كرمانشاه  درجريان جنگ جهانی اول. (۱۲۹۴ ه.ش)

📕اقامت "آیت‌الله خمينی" در مدرسه علوی. (۱۳۵۷ ه.ش)

📕"دکتر سنجابی" رهبر جبهه ملی خواستار جدی استعفا کابینه بختیار شد. (۱۳۵۷ ه.ش)

📕سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: اظهارات ضد آمریکایی "آیت‌الله خمینی" به هنگام ورود به تهران، هیچ تغییری در مواضع آمریکا نسبت به ایران نداده است. علاقه ما بازگشت نظم و ثبات به ایران است به شکلی که ملت ایران بتواند در مورد آینده خود تصمیمی بگیرد. (۱۳۵۷ ه.ش)

📕روزنامه کیهان نوشت: «طول جمعیت استقبال کننده از امام خمینی ۳۲ کیلومتر بود». (۱۳۵۷ ه.ش)
☸️ نماینده وزیر علوم و رئیس نمایندگان تام‌الاختیار استان خراسان جنوبی منصوب شد

📍با ابلاغ دکتر حسین سیمایی صراف، وزیر علوم تحقیقات و فناوری؛ دکتر احمد لامعی گیو، رئیس دانشگاه بیرجند، به عنوان نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس نمایندگان تام‌الاختیار استان خراسان جنوبی منصوب شد.

📍در اقدامی به منظور ساماندهی و بهبود کیفیت برگزاری آزمون‌ها در استان خراسان جنوبی، دکتر احمد لامعی گیو، رئیس دانشگاه بیرجند، به عنوان نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس نمایندگان تام‌الاختیار این استان منصوب شد. این انتصاب در نامه‌ای رسمی از سوی دکتر حسین سیمایی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری، به دانشگاه بیرجند ابلاغ شده است.

@entesabmodiran
Көрсөтүлдү 1 - 6 ичинде 6
Көбүрөөк функцияларды ачуу үчүн кириңиз.