Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
جامعه‏ و فرهنگ | پیمان اسحاقی avatar

جامعه‏ و فرهنگ | پیمان اسحاقی

پيمان اسحاقي هستم، مفتخر به افتخار فارغ التحصیلی از دانشگاه تهران. هدف این کانال افزایش دانش و بینش هموطنان در امور علمی و فرهنگی است.
eshaghipeyman@gmail.com
TGlist рейтинг
0
0
ТипАчык
Текшерүү
Текшерилбеген
Ишенимдүүлүк
Ишенимсиз
ОрдуІран
ТилиБашка
Канал түзүлгөн датаMay 10, 2025
TGlistке кошулган дата
Jan 20, 2025

Рекорддор

07.05.202523:59
3.1KКатталгандар
24.01.202523:59
100Цитация индекси
30.03.202518:46
6401 посттун көрүүлөрү
01.04.202519:05
6401 жарнама посттун көрүүлөрү
26.03.202514:30
13.04%ER
01.04.202519:05
21.14%ERR
Катталуучулар
Citation индекси
Бир посттун көрүүсү
Жарнамалык посттун көрүүсү
ER
ERR
FEB '25MAR '25APR '25MAY '25

جامعه‏ و فرهنگ | پیمان اسحاقی популярдуу жазуулары

🎓 شغل پژوهشگری در زمینه تاریخ هنر اسلامی و فرهنگ مادی، دانشگاه آکسفورد، انگلستان

👈 مرکز مطالعات اسلامی دانشگاه آکسفورد، برای پژوهش در زمینه تاریخ هنر اسلامی و فرهنگ مادی، یک پژوهشگر را به مدت دو سال به کار می‌گیرد. علاقه‌مندان اقدام برای این موقعیت، می‌‌توانند به این پیوند مراجعه کنند. در نظر داشته باشید که مهلت اقدام برای این موقعیت، نزدیک است.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
13.05.202511:51
🛑 گذر از علوی‌گری به عنوان مذهب به علوی‌گری به مثابه یک هویت لاییک

👈در روزهای گذشته با یکی از دوستان علوی ترکیه‌ای که در یکی از بهترین دانشگاه‌های آمریکا در رشته مطالعات خاورمیانه تحصیل کرده و در مدت هشت سال، پایان‌نامه‌ای ارزشمند درباره علویان نوشته، صحبت می‌کردم.

👈یافته‌های او، همسان نتیجه‌گیری دیگر متخصصان است: «علوی‌گری مذهب مردمانی بسته، ساکن روستاها و تحت نظر دده‌ها است. با ورود به شهرهای بزرگ، زندگی دور از هم و فقدان یک هسته فکری معطوف به زندگی (برخلاف اهل سنت یا امامیه)، امکان وابسته بودن به تفکر علوی، برای نسل امروز ممکن نیست. پس علویان یا امامی یا سنی و یا بی‌دین خواهند شد. حدود نود درصد نسل امروز علویان ترکیه و تقریبا نود و نه درصد علویان مهاجر به غرب، در نسل‌های آتی، علوی‌گری را به عنوان یک هویت قدیمی فاقد هرگونه بار مذهبی-اسلامی در نظر خواهند گرفت (مانند آریایی بودن برای جوانان ایرانی که فاقد هرگونه مابه‌ازای فکری و عملی برای آنهاست) و عملاً غیرمسلمان خواهند بود».

👈پیوست: شماری از سلبریتی‌های علوی - بکتاشی ترکیه‌

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🎓 جامعه به سرعت رو به تغییر عراق: ناتوانی‌ الگوهای قدیم برای تحلیل یک همسایه

👈 امروزه تقریباً هیچ دانشجوی عراقی در دانشگاه‌های این کشور نیست که دوران صدام و جامعه آن زمان را به یاد داشته باشد. تکوین شخصیت این نسل حتی بعد از شور و هیجانات مذهب‌محور سال‌های اولیه پس از سقوط صدام شکل گرفته و خواسته‌ها، انتظارات، پوشش و منشش، تا حد زیادی به نمونه‌های جهانی شباهت دارد و البته با نوعی ظاهرنگری، تجمل و خودنمایی عجین است.

👈 برخلاف ذهنیت ایرانی دهه‌های گذشته، مذهب تشیع نیز نقشی کاملا مناسکی، احساسی و سطحی دارد و هرگز نتوانسته و نمی‌تواند نقشی معطوف به نگرش عمیق به زندگی ایفا کند (برخلاف تشیع فکری در ایران از دهه ۱۳۵۰ تا ۱۳۸۰). این است که نخبگان عراقی، که نسل غالب موثر این کشور را تشکیل خواهند داد، ضمن همراهی با شماری از مناسک دینی جمعی، از نظر فکری، فرهنگی و اخلاق-عقیده-شریعت اسلام‌ (شیعی) در مسیری کاملا متفاوت از گذشتگان حرکت خواهند کرد.

👈 تصاویر: دانشجویان دانشگاه البیان - بغداد (بماند که این دانشگاه با چه هدف و الگوی ذهنی توسط شیعیان تاسیس شد)

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📖 کمک‌هزینه‌های پژوهشی «انجمن نسخ فارسی»

👈 این انجمن که در خارج از ایران و توسطی از پژوهشگران ایرانی و غیر ایرانی تاسیس شده، خود را چنین معرفی می‌کند: «انجمن نُسخ فارسی نهادی علمی و بین‌المللی است که هدف و سرلوحهٔ آن پشتیبانی و ترویج پژوهش‌ در باب نسخه‌های خطّی در پهنهٔ جهان گستردهٔ ایران فرهنگی است. محدوده‌ای که ایران و نیز تمام مناطق و اقوامی که در فرهنگ مکتوب ایران نقش داشته‌اند – از بالکان و مصر در غرب تا هند و چین در شرق – را دربرمی‌گیرد.»

👈 برای مشاهده شماری از کمک‌هزینه‌هایی که این انجمن به علاقه‌مندان نسخه‌های خطی فارسی ارائه می‌کند، می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📖 موقعیت شغلی پسادکترا در انجمن ماکس پلانک آلمان

👈 «انجمن ماکس پلانک (Max‑Planck-Gesellschaft zur Förderung der Wissenschaften e. V.) یک سازمان تحقیقاتی مستقل و غیرانتفاعی در آلمان است که به ترویج تحقیقات بنیادی پیشرفته اختصاص دارد. در ۸۴ موسسه ماکس پلانک، بیش از ۲۶۰۰۰ کارمند تحقیقات بنیادی را در طیف وسیعی از زمینه‌ها در علوم زیستی و طبیعی، و همچنین در علوم انسانی، علوم اجتماعی و حقوق انجام می‌دهند و علاقه زیادی به حوزه‌های تحقیقاتی نوآورانه و میان‌رشته‌ای دارند».

👈 انجمن ماکس پلانک این موقعیت را برای پژوهشگران بین‌المللی فراهم کرده که در زمینه مورد نظر خود، پژوهشی را تعریف کرده و با حمایت مالی این انجمن، آن را در قالب دوره پسادکترا به پایان برسانند. برای کسب اطلاعات بیشتر، به این پیوند مراجعه کنید.

👈 این فراخوان تقریبا هر سال اعلام می‌شود. پس اگر آخرین مهلت اقدام را از دست دادید و یا پذیرفته نشدید،‌ وب سایت این موسسه را دنبال کنید و در آینده با پرونده علمی‌ای بهتر،‌ دوباره اقدام کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🎓 شغل استادی در زمینه مطالعات خاورمیانه، دانشگاه ریوکوکو،‌ ژاپن

👈 دانشگاه ریوکوکو، کشور ژاپن، یک استاد در زمینه مطالعات خاورمیانه استخدام می‌کند. این شغل به صورت دايمی خواهد بود. علاقه‌مندان اقدام برای این موقعیت، می‌‌توانند به این پیوند مراجعه کنند. در نظر داشته باشید که مهلت اقدام برای این موقعیت، نزدیک است.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📖 فرصت شغلی پژوهشی ایران‌شناسی در موسسه شرق‌شناسی آلمان در استانبول، ترکیه

👈 موسسه شرق‌شناسی آلمان در استانبول (Orient Institute Istanbul)، که زیر نظر بنیاد ماکس‌وبر آلمان فعالیت می‌کند، به یک پژوهشگر علاقه‌مند به پژوهش در زمینه ایران‌شناسی، موقعیت شغلی پژوهشی ارایه می‌کند. این فرصت شغلی به صورت سه ساله و با قابلیت تمدید دو ساله ارائه می‌شود. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به این پیوند مراجعه کنند.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🎓 شغل استادی در زمینه مطالعات خاورمیانه، دانشگاه لوند، سوئد

👈 دانشگاه لوند در کشور سوئد، که یکی از دانشگاه‌های شناخته شده در زمینه مطالعات خاورمیانه در اروپای شمالی است، یک استاد در زمینه مطالعات خاورمیانه استخدام می‌کند. این شغل به مدت چهار سال خواهد بود. علاقه‌مندان اقدام برای این موقعیت، می‌‌توانند به این پیوند مراجعه کنند. در نظر داشته باشید که مهلت اقدام برای این موقعیت، نزدیک است.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📖 موقعیت شغلی دکترا در زمینه مطالعات خاورمیانه، دانشگاه برگن، نروژ

👈 دانشگاه برگن واقع در کشور نروژ، به شماری از علاقه‌مندان بین‌المللی تحصیل در مقطع دکترا با پژوهش درباره موضوعی مرتبط با خاورمیانه بورسیه دکترا ارايه می‌دهد. این بورسیه به مدت چهار سال پرداخت می‌گردد و دوره مذکور از بهمن ماه سال جاری آغاز می‌شود. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به این پیوند مراجعه کنند.

👈 این فراخوان شغل دکترا تقریبا هر سال اعلام می‌شود. پس اگر آخرین مهلت اقدام را از دست دادید و یا پذیرفته نشدید،‌ وب سایت این موسسه را دنبال کنید و در آینده با پرونده علمی‌ای بهتر،‌ دوباره اقدام کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📔 بورسیه دکترای مطالعات تمدن، دانشگاه ابن‌خلدون، استانبول، ترکیه

👈 دانشگاه ابن خلدون، که دانشگاه تخصصی علوم انسانی، انگلیسی‌زبان و مستقر در بخش اروپایی شهر استانبول است، برای یک دوره چهار ساله دکترا در زمینه مطالعات تمدن، دانشجو می‌پذیرد. این دوره دکترا درون «موسسه اتحاد تمدن‌ها» که با همکاری سازمان ملل متحد تاسیس شده،‌ ارائه می‌شود. پذیرفته‌شدگان از پرداخت شهریه معاف‌اند و ماهانه، بورسیه دریافت خواهند کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره آموزشی، می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🖌 کمک هزینه‌های پژوهشی‌ «موسسه پژوهش‌های استانبول»

👈 «موسسه پژوهش‌های استانبول» (İstanbul Araştırmaları Enstitüsü) یک موسسه پژوهشی خصوصی مستقر در این شهر است که خدمات پژوهشی متعددی را به پژوهشگران ارائه می‌کند. از جمله، کمک هزینه‌های متنوعی را برای پژوهش‌های کوتاه مدت و یا بلندمدت در این شهر و با موضوع استانبول، ترکیه، عثمانی و بیزانس اختصاص می‌دهد.

👈 دور جدید اقدام برای این کمک هزینه‌ها آغاز شده و تا اول ژوئن (تقریبا ۲۰ روز دیگر) ادامه دارد. علاقه‌مندان به اقدام می‌توانند به این پیوند مراجعه کنند.

👈 فراخوان‌های این موسسه تقریبا هر سال در همین حوالی اعلام می‌شود. پس اگر آخرین مهلت اقدام را از دست دادید و یا پذیرفته نشدید،‌ وب سایت این موسسه را دنبال کنید و در آینده با پرونده علمی‌ای بهتر،‌ دوباره اقدام کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
12.05.202509:13
🕊«ما صلح نمی‌خوایم خانم تاچر! مگه زورهه؟!»

👈کسانی مانند من که انگاره ذهنی‌شان از ایران در اواخر دهه شصت شکل گرفته، به یاد دارند که مسئله اصلی جامعه، پایان جنگ بود. سیاست رسمی «جنگ! جنگ! تا رفع فتنه از کل عالم بود» اما توان جامعه تحلیل رفته و گفت‌وگوهای انتقادی در محافل غیررسمی و خانوادگی، آغاز شده بود. در آن میان، رادیو و تلویزیون، از ادامه سیاست رسمی، یعنی تداوم جنگ حمایت و به کسانی که پذیرش پیشنهاد عراق برای آتش‌بس را راهگشا می‌دانستند، حمله می‌کرد.

👈 در آن میان، ماگارت تاچر، نخست‌وزیر وقت انگلستان، هم بی‌نصیب نمانده بود و پذیرش پیشنهاد آتش‌بس، بازی در زمین بریتانیا خوانده ‌شد. این بود که شب‌ها، در یکی از تنها دو شبکه تلویزیون‌، که اغلب سیاه و سفید و کوچک بودند، می‌دیدیم که یک گروه نمایشی، با لباس‌های هندی، به تمسخر، می‌خواندند: «صلح تحمیلی خانم تاچر مال کورهه - ما صلح نمی‌خوایم خانم تاچر مگه زورهه».

👈 مدتی بعد آتش‌بس از سوی ایران پذیرفته شده و بعدها متوجه شدیم در هنگام پخش سرود «خانم تاچر»، مذاکرات آتش‌بس، در جریان بوده است.

#دهه‌شصت

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
01.05.202508:57
🎓 جامعه به سرعت رو به تغییر عراق: ناتوانی‌ الگوهای قدیم برای تحلیل یک همسایه (بخش دوم)

👈 در ادامه فرسته پیشین، مشاهده این جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشگاه المعقل در بصره نیز قابل توجه است. نکته مهم اینکه بر خلاف ذهنیت ایرانی ما قبل دهه اخیر، همین دانشجویان، در عین حاضر، برگزارکننده پرشور مناسک مذهبی شیعی نیز هستند و دوگانه موجود در ذهن ایرانیان در این مسائل، برای شیعیان عراق معتبر نیست.

👈 به هر صورت ما با جامعه‌ای مواجهیم که بسیار سریع در حال تجربه کردن تغییرات غیرقابل بازگشت است. به تعبیر آمریکایی‌ها:

"You can't put the toothpaste back in the tube."
(نمی‌توان خمیردندان خارج شده را به درون استوانه‌اش برگرداند)

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🗺 وقتی شمشیرها برافراشته می‌شود: به سوی جامعه جدید و ناآشنای هند

👈 حتی یک دهه قبل، تصور این امر بسیار سخت بود که جنبش‌های افراطی هندو،‌ تظاهرات خیابانی به راه بیندازند و با شمشیر، مسلمانان هند را به چالش بطلبند و سپس به محله‌های مسلمان‌نشین حمله کنند و نه تنها پلیس و دولت هند، از کنار این موضوع بگذرد، بلکه فضای عمومی جامعه هند نیز چنان عوض شود که حتی احزاب مخالف نیز انگیزه‌ای برای مخالفت با چنین رویه‌هایی را نداشته باشد.

👈 به هر صورت، جامعه هند در مسیر بی‌بازگشتی قرار گرفته که هر روز بیشتر از دیروز،‌ در مسیر دیگرستیزی و یک‌دست‌شدگی فرهنگی گام برمی‌دارد، و هم‌راستا با قدرت‌گیری راست‌ جهانی، پیشینه متنوع، از جمله تاثیر اسلام و زبان‌فارسی را در خود نفی می‌کند،‌ چنان‌که احتمالاً یک دهه بعد، «کشور گاندی» را «گر تو ببینی، نشناسیش باز»

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🖌 دکتر عبدالله الیتیم و مردم‌شناسی حاشیه جنوبی خلیج فارس

👈 در صورتی که خواسته باشیم درباره پژوهش‌های دانشگاهی در زمینه مردم‌شناسی (انسان‌شناسی Anthropology) در حاشیه جنوبی خلیج فارس سخن بگوییم، دکتر عبدالله الیتیم، نقش ویژه‌ای در این عرصه خواهد داشت.

👈 وی که از بحرینیان ایرانی‌تبار (از لارستان) است، دکترای خود را در رشته مردم‌شناسی از دانشگاه ادینبرای اسکاتلند دریافت کرده و سال‌ها در کشورهای مختلف حاشیه جنوبی خلیج فارس، به تدریس این رشته اشتغال داشته و هم‌چنین در پایه‌گذاری این رشته در کشور بحرین نقش بسزایی داشته و حتی به معاونت وزارت علوم این کشور نیز رسیده است. برای مطالعه آثار وی می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

#ایرانی‌تباران‌حاشیه‌جنوبی‌خلیج‌فارس

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
Көбүрөөк функцияларды ачуу үчүн кириңиз.