Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
اكوخبر avatar
اكوخبر
اكوخبر avatar
اكوخبر
🔴 ایران، اوکراین و غزه؛ ویتکاف می‌تواند یک پیروزی برای ترامپ به دست آورد؟

▫️نسخه‌ی دونالد ترامپ از پکس آمریکانا، ایده‌ای که بر اساس آن ایالات متحده از طریق اجبار می‌تواند نظم را در جهان برقرار کند، در حال حاضر در لحظه‌ای سرنوشت ساز قرار دارد که در اوکراین، غزه و ایران محسوس است.

▫️به گفته‌ی ویلیام برنز، رئیس پیشین سیا، این «یکی از آن لحظات الاستیک» در روابط بین‌الملل است که شاید تنها دو بار در هر قرن پیش آید که در آن آینده می‌تواند اشکال مختلفی به خود بگیرد.

▫️به نوشته گاردین، هدف ایالات متحده این بوده که سه مجموعه‌ی مذاکرات همزمان و تعیین‌کننده‌ را کاملاً از هم جدا نگه دارد و تا حد ممکن نتیجه‌ آن‌ها را به تنهایی شکل دهد. این رویکرد مشابه مذاکرات تجاری است که در آن هدف این است که کشورهای درخواست‌کننده به صورت جداگانه به واشنگتن آمده و هدایایی در ازای دسترسی به بازارهای آمریکا ارائه دهند.

▫️گزارش کامل

📺 @eco_khabar
📝 چرخش غیرمنتظره چین در جنگ تجاری با آمریکا/ چراغ سبز پکن برای آتش‌بس تعرفه‌ای

▫️منابع آگاه اعلام کرده‌اند که دولت چین در حال بررسی تعلیق برخی از تعرفه‌های سنگین تجاری بر کالاهای وارداتی از ایالات متحده است؛ تصمیمی که می‌تواند آغازگر دور جدیدی از تنش‌زدایی در جنگ تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان باشد.

▫️در حالی که تعرفه‌های متقابل اعمال‌شده طی سال‌های اخیر، فشارهای سنگینی بر صنایع خاص وارد کرده‌اند، پکن اکنون در حال ارزیابی اثرات اقتصادی این سیاست‌ها بر حوزه‌هایی مانند تجهیزات پزشکی، مواد شیمیایی صنعتی و صنعت هوایی است. گفته می‌شود حذف تعرفه بر موادی مانند «اتان» و برخی تجهیزات پیشرفته تصویربرداری پزشکی از جمله گزینه‌های مطرح در این بازنگری هستند.

▫️چین با در نظر گرفتن فشارهای وارده بر بخش‌هایی از اقتصاد خود، در حال بررسی حذف عوارض مضاعف بر اجاره هواپیما نیز هست. بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی چینی مالک مستقیم هواپیماهای خود نیستند و با پرداخت اجاره به شرکت‌های لیزینگ بین‌المللی، تحت تأثیر تعرفه‌های بالا متضرر شده‌اند.

▫️گزارش کامل

📺 @eco_khabar
🔴 حمله مرگبار بی‌سابقه به توریست‌ها؛ شبه جزیره هند در آستانه جنگ بزرگ؟

▫️گروهی از شورشیان روز سه‌شنبه دست‌کم ۲۶ گردشگر را در منطقه توریستی زیبای پهلگام به قتل رساندند. این مرگبارترین حمله از این نوع در طول ۲۵ سال گذشته در کشمیر تحت کنترل هند است.

▫️این حمله در منطقه جنوبی آنانتناگ در کشمیر خشم گسترده‌ای را در سراسر هند برانگیخت. زمان آن نیز در اوج فصل گردشگری بود؛ زمانی که صدها هزار گردشگر برای تعطیلات به این منطقه سفر کرده‌اند، منطقه‌ای که بیش از سه دهه است درگیر شورش‌های مسلحانه است.

▫️به گزارش الجزیره، بلافاصله پس از این حمله، نیروهای پلیس و شبه‌نظامی به محل حادثه اعزام شدند تا مجروحان را تخلیه کرده و عملیات تعقیب مهاجمان را آغاز کنند. آمیت شاه، وزیر کشور هند، به همراه مقامات ارشد امنیتی این کشور به سرعت راهی کشمیر شدند، در حالی که نخست‌وزیر نارندرا مودی سفر خود به عربستان سعودی را نیمه‌کاره رها کرد و به دهلی نو بازگشت تا صبح چهارشنبه جلسه‌ای برای تصمیم‌گیری درباره واکنش هند برگزار کند.

▫️گزارش کامل را در «وبسایت اکوایران» بخوانید.

📺 @eco_khabar
🔴 لایحه دو فوریتی تغییر ساعت رسمی کشور به مجلس رفت

▫️رئیس سازمان اداری و استخدامی از ارائه لایحه دو فوریتی به مجلس برای تغییر ساعت رسمی کشور به منظور صرفه‌جویی در انرژی خبر داد. در صورت عدم تصویب این لایحه، دولت طبق مصوبه سال ۱۴۰۱ به شناورسازی ساعت کار ادارات در تابستان اقدام خواهد کرد.

▫️بنابه گفته او بر اساس مصوبه قبلی دولت در سال ۱۴۰۱ اجازه شناورسازی ساعت کار ادارات از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور به دولت داده شده بود. اگر این لایحه دو فوریتی در مجلس تصویب نشود، دولت بر اساس همان مصوبه قبلی خود به شناورسازی ساعت کار ادارات اقدام می‌کند. اما اگر لایحه دوفوریتی برای تغییر ساعت رسمی کشور مصوب شد، ساعت رسمی کشور برای صرفه‌جویی در انرژی تغییر پیدا می‌کند.

📺 @eco_khabar
🟠 آتش تورم صنعت، فروکش کرد

▫️آمارها حاکی از این امر است که روند تورم تولیدکننده ماهانه بخش صنعت که از آبان تا بهمن سال گذشته صعودی بوده، در آخرین ماه سال گذشته کاهش پیدا کرده و معادل 2.8 درصد برآورد شده است.

▫️براساس آخرین گزارش مرکز آمار از شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در اسفند سال گذشته، تورم تولیدکننده نقطه به نقطه 48.2 درصد و سالانه 28.6 درصد برآورد شده است.

▫️تورم تولیدکننده (PPI) به‌عنوان یکی از شاخص‌های کلیدی اقتصادی، تغییرات قیمت کالاها و خدمات عرضه‌شده به تولیدکنندگان را در بازه‌های زمانی مشخص نشان می‌دهد. در بخش صنعت، این شاخص نقش مهمی در پیش‌بینی تورم مصرف‌کننده (CPI) و ارزیابی روند هزینه‌های تولید ایفا می‌کند.

▫️یکی از اجزای تورم تولیدکننده مربوط به بخش صنعت است. افزایش تورم تولیدکننده در بخش صنعت تأثیرات متعددی بر اقتصاد دارد. از یک سو، این روند می‌تواند به افزایش قیمت کالاها و خدمات نهایی منجر شود و تورم مصرف‌کننده را تقویت کند. از سوی دیگر، فشار بر تولیدکنندگان به کاهش تولید و سرمایه‌گذاری و در نتیجه کاهش رشد اقتصادی می‌انجامد.

📺 @eco_khabar
21.04.202510:15
🟠 چشم‌انداز روابط تجاری تهران-واشنگتن در صورت توافق جدید

▫️با افزایش احتمال حصول یک توافق جدید میان ایران و ایالات متحده آمریکا، برخی فعالان اقتصادی از شکل‌گیری تحرکاتی تازه در روابط تجاری دو کشور خبر می‌دهند. تحرکاتی که منجر به فعال سازی اتاق مشترک بازرگانی ایران و آمریکا میشود. البته این اتاق در قالب یک NGO در سال 1392 افتتاح شد. رویدادی که مورد تایید مقامات ارشد ایرانی بود. مهر ماه 1392 بود که ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی وقت ایران اعلام میکند که به دستور ویژه محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور اتاق بازرگانی ایران و آمریکا تشکیل شد.

▫️اما تشکیل اتاق بازرگانی ایران و آمریکا در ایالات متحده به طور رسمی از سوی اتاق‌های بازرگانی آمریکا تایید و تصویب نشد و این نهاد تنها به عنوان یک موسسه غیر دولتی در آمریکا باقی ماند.

▫️نهادی که برخی فعالان اقتصادی امیدوارند در آینده نزدیک رسمی شود. امیررضا اعتمادی، عضو اتاق بازرگانی ایران، در گفت‌وگو با اکوایران در این باره می گوید: در صورت شکل‌گیری توافق و کاهش تنش‌ها، تشکیل اتاق مشترک می‌تواند نخستین گام برای بازسازی مناسبات اقتصادی ایران با آمریکا و حتی فراتر از آن، بازگشت تدریجی ایران به نظام اقتصادی جهانی باشد.

▫️او می افزاید: تشکیل اتاق مشترک بازرگانی ایران و آمریکا که مراحل اولیه حقوقی آن سال‌ها پیش انجام شده بود. اکنون می‌تواند به سرعت فعال شود. این نهاد می‌تواند به عنوان پل ارتباطی میان فعالان اقتصادی دو کشور عمل کند؛ مسیر حقوقی و تجاری را برای شرکت‌های علاقه‌مند روشن کند. نقش لابی اقتصادی در نهادهای تصمیم‌گیر آمریکا ایفا کند. اعتمادسازی بین‌المللی نسبت به آینده اقتصادی ایران را تقویت کند.

▫️گزارش کامل

📺 @eco_khabar
🟠 افزایش نگرانی‌ها از بروز جنگ در شبه جزیره هند و هشدار سازمان ملل

▫️سازمان ملل متحد از هند و پاکستان خواست در مناقشه کشمیر حداکثر خویشتن‌داری را نشان دهند. این درخواست پس از حمله مرگبار به گردشگران در بخش تحت کنترل هند در کشمیر مطرح شد. ترور یادشده به اقدامات تلافی‌جویانه دیپلماتیک و اقتصادی بین دو کشور منجر شده و نگرانی‌ها درباره تشدید تنش‌ها را افزایش داده است.

▫️سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، روز گذشته اعلام کرد که هند و پاکستان باید از طریق گفت‌وگوهای مسالمت‌آمیز اختلافات خود در منطقه کشمیر را حل کنند و از هرگونه اقدامی که می‌تواند وضعیت شکننده کنونی را بدتر کند، خودداری ورزند.

▫️این بیانیه در پی حمله‌ای مرگبار در بخش تحت کنترل هند در کشمیر منتشر شد که طی آن افراد مسلح به گروهی از گردشگران حمله کردند و ۲۶ نفر را به قتل رساندند. گروه شبه‌نظامی که مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته، به سازمان تروریستی لشکر طیبه مستقر در پاکستان مرتبط دانسته شده است.

▫️در واکنش به این حادثه، هند و پاکستان وارد چرخه‌ای از اقدامات متقابل شدند.

📺 @eco_khabar
🔴 مقام ارشد ارتش روسیه بر اثر انفجار خودرو کشته شد

▫️سپهبد یاروسلاو موسکالیک، معاون رئیس اداره عملیات اصلی ستاد کل نیروهای مسلح روسیه امروز -5 اردیبهشت- در پی انفجار خودرو در مسکو کشته شده است.

▫️به گزارش ایرنا، سوتلانا پترنکو، نماینده رسمی کمیته تحقیقات روسیه در این باره به خبرگزاری تاس گفت: این رخداد بر اثر انفجار یک بمب دست‌ساز پر از مواد منفجره رخ داده است.

▫️این رسانه افزود: او معاون رئیس اداره عملیات اصلی ستاد کل نیروهای مسلح روسیه بود.

▫️سخنگوی کمیته تحقیقات روسیه اعلام کرد که در این پیوند، یک پرونده جنایی طبق ماده ۱۰۵ و ماده ۲۲۲.۱ قانون جزایی روسیه درباره قتل و قاچاق غیرقانونی مواد منفجره گشوده شد. قدرت این بمب معادل بیش از ۳۰۰ گرم تی‌ان‌تی گزارش شده است.

📺 @eco_khabar
🟠 هشدار نارنجی در تهران/ طوفان، گرد و خاک و وزش باد شدید در راه است

▫️اداره کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار سطح نارنجی نسبت به وزش باد شدید تا خیلی شدید، طوفان و خیزش گرد و خاک از روز پنج‌شنبه (۴ اردیبهشت) در سطح استان تهران هشدار داد.

▫️بر اساس این گزارش، این پدیده جوی در روز پنج‌شنبه در همه مناطق استان، به‌ویژه نیمه جنوبی و نواحی مرتفع، در روز جمعه در مناطق جنوبی و ارتفاعات و در روز شنبه بار دیگر در سطح استان، به‌ویژه نیمه جنوبی و ارتفاعات، پیش‌بینی می‌شود.

▫️در پی این شرایط جوی، احتمال سقوط اشیاء از ارتفاع، خسارت به سازه‌های موقت مانند داربست‌ها، تابلوهای تبلیغاتی و دکل‌ها، گسترش گرد و خاک از استان‌های همجوار، کاهش کیفیت هوا، کاهش دید افقی و عمودی، شکستن درختان و آسیب به پوشش گلخانه‌ها وجود دارد.

📺 @eco_khabar
🚗 تعرفه ۱۰۰ درصدی خودروها فعلاً اجرایی نمی‌شود

▫️رییس سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه تعرفه ها نباید ابزار تامین درامدهای بودجه ای باشد گفت، مخالف تعرفه های بالای خودروهای وارداتی هستیم و اجرای تعرفه ۱۰۰ درصدی فعلا ممکن نیست.

▫️او با اشاره به یکی از بندهای لایحه بودجه که چند میلیارد دلار ارز برای واردات خودرو اختصاص داده و از محل تعرفه‌ها به دنبال کسب درآمد است، تصریح کرد: سازمان توسعه تجارت صرف‌نظر از درستی یا نادرستی اصل این سیاست، بر این باور است که تعرفه‌ها نباید به عنوان ابزار کنترل تورم یا تأمین منابع مالی دولت استفاده شوند.

▫️او یادآور شد که نظام فعلی تعرفه‌گذاری در حوزه خودرو بر اساس سه شاخص مصرف سوخت، حجم موتور و ارزش خودرو طراحی شده و خودروهای برقی و هیبریدی به دلیل مزایای زیست‌محیطی مشمول تعرفه‌های کمتری هستند.

📺 @eco_khabar
🟣 آغاز ثبت‌نام وام‌های دانشجویی؛ از ودیعه مسکن متأهلی تا وام شهریه

▫️مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان، در گفت‌وگو با فارس اعلام کرد: ثبت‌نام وام‌های دانشجویی شامل وام ودیعه مسکن متأهلی، وام ضروری و وام شهریه از امروز آغاز شده و دانشجویان می‌توانند با مراجعه به سامانه این صندوق به نشانی refah.swf.ir نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.

▫️به گفته گنجی، وام ودیعه مسکن متأهلی در مرحله اول به دانشجویان متأهل فاقد شغل و شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های دولتی اختصاص می‌یابد. وی تأکید کرد در صورت باقی‌ماندن اعتبار پس از این مرحله، سایر دانشجویان نیز می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

▫️رئیس صندوق رفاه با اشاره به پرداخت بیش از ۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن در سال گذشته، ابراز امیدواری کرد که امسال شمار بیشتری از دانشجویان تحت پوشش این حمایت قرار بگیرند.

📺 @eco_khabar
🟠 برندگان بزرگ سقوط دلار؛ چه کسانی از ضعف ارز آمریکا سود بردند؟

▫️دلار آمریکا از اوج خود در اواسط ماه ژانویه با حدود 10 درصد کاهش، به پایین‌ترین سطح خود در طول سه سال گذشته در مقابل سبدی از ارزهای اصلی رسیده است.

▫️بر اساس گزارشی از بیزینس اینسایدر، یکی از عوامل مهم این سقوط اعمال تعرفه از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا است که نگرانی‌ها از تورم و رکود را شعله‌ور کرده و اعتماد سرمایه‌گذاران به اسکناس سبز را تضعیف کرده است.

▫️کاهش ارزش دلار، قدرت خرید مصرف‌کنندگان را کم کرده و هزینه واردات را برای کسب‌وکارها افزایش می‌دهد، در حالی‌که صادرات آمریکا را رقابتی‌تر خواهد کرد. این کاهش در ارزش دلار اثرات جهانی نیز به دنبال دارد؛ چراکه دلار به‌عنوان ارز ذخیره جهانی به‌طور گسترده در معاملات کالاها و خدمات مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال، کاهش ارزش دلار برندگانی هم دارد.

▫️تضعیف دلار به معنای تقویت سایر ارزها است؛ چراکه سرمایه‌گذاران به‌دنبال پناهگاه‌های امن و جایگزین‌هایی برای آن هستند.

▫️گزارش کامل

📺 @eco_khabar
🔴 عراقچی وارد مسقط شد؛ مذاکرات ایران و آمریکا در ایستگاه سوم

▫️سید عباس عراقچی، وزیر امورخارجه کشورمان که برای سومین دور گفتگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا که فردا -6 اردیبهشت- به میزبانی عمان برگزار می‌شود، لحظاتی پیش وارد مسقط شد.

▫️مذاکرات فردا ابتدا در سطح کارشناسان فنی و سپس در سطح عالی با حضور عباس عراقچی، وزیرخارجه ایران و استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه در مسقط پایتخت عمان برگزار می‌شود‌.

▫️مجید تخت‌روانچی، معاون سیاسی وزیرخارجه و کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزیرخارجه ایران ریاست هیات فنی ایران را در مذاکرات کارشناسی غیرمستقیم ایران و آمریکا بر عهده دارند.

▫️وزیر امور خارجه ایران نیز فضای هر دو دور مذاکرات سازنده خواند. او پس از پایان دور دوم مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا در رم اعلام کرد که گفت‌وگوها در فضایی سازنده و رو به جلو پیش رفته و تفاهم بهتری درباره اصول و اهداف حاصل شده است.

📺 @eco_khabar
🔴 توئیت علی شمخانی در آستانه آغاز دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا

▫️علی شمخانی، مشاور سیاسی رهبری انقلاب در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «پرونده‌های اصلی ‎ترامپ بعد از ۱۰۰ روز بلاتکلیفند: یمن، غزه، اوکراین، جنگ تعرفه‌ها و کسری بودجه.

▫️مذاکرات مسقط می‌تواند فرصتی برای‌ موفقیت مشترک باشد؛ بر پایه شفافیت (تضمین عدم انحراف)، توازن (رفع همه تحریم‌ها) و قانون‌گرایی (غنی‌سازی در چارچوب حقوق بین‌الملل)»

📺 @eco_khabar
🟠 اثر مذاکرات ایران و آمریکا بر سفره مردم

▫️از نگاه تحلیلگران و فعالان اقتصادی، رفع تحریم‌ها در صورت عملیاتی شدن و تداوم در مسیر اجرا، می‌تواند در بازه‌ای میان‌مدت آثار ملموسی بر سفره مردم بگذارد.

▫️برخلاف تصوری که نتایج مذاکرات را صرفاً در سطح کلان و بلندمدت ارزیابی می‌کند، تجربه‌های گذشته نشان می‌دهد که پیامدهای اقتصادی توافق‌ها می‌تواند در دوره‌ای نه‌چندان طولانی در زندگی روزمره مردم نمود پیدا کند. محمدرضا غفراللهی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، در گفتگو با اکوایران به تحلیل آثار مذاکرات جاری بر وضعیت اقتصادی کشور و انتظارات فعالان اقتصادی از آن پرداخت.

▫️غفراللهی در ابتدا به اثرات آنی مذاکرات بر نرخ ارز و طلا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر شاهد اثرات آنی مذاکرات بر نرخ ارز و طلا هستیم. مهم‌ترین جنبه مذاکرات، افق آینده‌ای است که مردم از آن انتظار دارند. در صورتی که مذاکرات به نتیجه برسد و مذاکره‌کنندگان پیشرفت‌های مثبتی را اعلام کنند، این امر می‌تواند موجب تغییر نگرش و محاسبات اقتصادی فعالان و جامعه شود.

📺 @eco_khabar
🔴 خوش‌بینی در اردوگاه استاد «هنر معامله»؛ ترامپ در آستانه بازگشت به «بدترین توافق تاریخ»؟

▫️دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده و نویسنده کتاب «هنر معامله»، تاکنون موفقیت چندانی در بستن معاملات مهم نداشته است.

▫️روسیه به تلاش‌های او برای پایان دادن به جنگ در اوکراین پاسخ منفی داده است. اسرائیل تلاش‌های او برای پایان دادن به جنگ در غزه را نادیده گرفته است. و چین نیز هیچ تمایلی به توافق برای پایان دادن به جنگ تجاری‌ای که خود ترامپ آغاز کرده ندارد. اما درباره ایران، شاید اوضاع خوشبین کننده باشد.

▫️به نوشته پولیتیکو، مذاکره‌کنندگان ایران و آمریکا، شنبه گذشته در عمان و دوباره این هفته در رم، برای گفت‌وگوهای حضوری درباره پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران دیدار کردند. ترامپ که در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ خارج شده بود، اکنون در موقعیتی قرار دارد که می‌تواند یک توافق پایدار را تضمین کند.

▫️گزارش کامل

📺 @eco_khabar
⚪️ بازار خودرو نگران ایده خودروسازان؛ کام مشتریان تلخ شد/ پایین کشیدن پرچم خودروهای ارزان؟

▫️سایپا در سال گذشته در مجموع حدود 208 هزار و 100 دستگاه انواع کوییک، ساینا و اطلس تولید کرد. تیراژ تولید خانواده X200 در مقایسه در پایان سال 1403 و سال پیش از آن، از افتی نزدیک به 10 درصدی حکایت دارد.

▫️آن طور که اطلاعات منتشر شده نارنجی‌های جاده مخصوص نشان می‌دهد، این خودروسازی در سال 1402 در مجموع حول و حوش 232 هزار و 800 دستگاه از اعضای خانواده X200 را در خطوط تولید خود تکمیل کرده است. بنابراین شاهد هستیم تیراژ تولید این خانواده خودرویی در بازه زمانی مورد بررسی افت تیراژی نزدیک به 24 هزار و 700 دستگاهی را نشان می‌دهد.

▫️به نظر می‌رسد سایپایی‌ها همچنان نتوانستند جای خالی خانواده تیبا را پُر کنند و بعد از خداحافظی، ظرفیت تولید این خانواده خودرویی هنوز با محصولات دیگر جایگزین نشده است. مدیران سایپا در سال 1401 تیبا را روانه موزه کردند و قصد داشتند تا جای خالی اعضای این خانواده خودرویی را در سبد محصولاتی خود با کوییک و ساینا پُر کنند.

▫️گزارش کامل

📺 @eco_khabar
🟣 نامه مهم رئیس اتحادیه به وزیر صمت/ خواسته فوری از دولت مبنی بر کاهش تعرفه‌ها

▫️رئیس اتحادیه صنف دارندگان نمایشگاه‌ها و فروشندگان اتومبیل تهران در نامه‌هایی جداگانه به وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان برنامه و بودجه، افزایش نرخ محاسبه ارز گمرکی برای ترخیص خودروها و همچنین افزایش تعرفه واردات خودروهای بنزینی را عاملی برای تشدید فشار اقتصادی بر مردم، به‌ویژه اقشار متوسط و کم‌درآمد دانست و خواستار کاهش تعرفه‌های واردات خودرو شد.

▫️طبق ابلاغیه قانون بودجه سال ۱۴۰۴، تعرفه واردات همه انواع خودروها، از جمله برقی، هیبریدی و بنزینی، به‌طور یکسان ۱۰۰ درصد تعیین شده است. این تصمیم خلاف گمانه‌زنی‌ها مبنی بر کاهش یا تثبیت تعرفه‌ها برای خودروهای برقی و هیبریدی، نشان‌دهنده اراده دولت برای افزایش درآمد از محل واردات خودرو است. تنها خودروهایی که با این تعرفه وارد شوند، از بودجه ۲ میلیارد یورویی تخصیص‌یافته برای واردات بهره‌مند خواهند شد.

▫️این افزایش تعرفه، به‌طور قابل توجهی قیمت خودروهای وارداتی را بالا خواهد برد و بخش زیادی از این افزایش به عنوان عوارض گمرکی به خزانه دولت واریز می‌شود.

📺 @eco_khabar
🔴 واکنش تند امام جمعه تهران به توهین به مقدسات اهل‌ تسنن در صداوسیما/ ماجرا چه بود؟

▫️حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی، امام جمعه موقت تهران امروز -5 اردیبهشت- در نماز جمعه تهران گفت: مهم‌ترین مؤلفه‌ی قدرت سرمایه‌ اجتماعی، پیوند دولت و ملت، وحدت و انسجام ملی است ، امروز از ایران یک صدا شنیده می‌شود، قوای سه‌گانه، جریان‌های سیاسی، ملت هوشمند و سربلند ایران در کنار تیم مذاکره کننده و وزیر محترم امور خارجه قرار دارند.

▫️گفتمان وفاق ملی در دولت چهاردهم که با هدایت رهبر انقلاب در بیان رؤسای سه قوه، مراکز عالی تصمیم سازی و تصمیم گیری راه خود را به خوبی باز کرده نقش تعیین کننده‌ای در خلق وفاق و انسجام ملی داشته است، باید این تک صدایی و همبستگی ملی را پاس داشت.

▫️برخورد قاطع با عوامل توهین به مقدسات اهل‌سنت و خدشه به وحدت ملی و انسجام اسلامی در مسئله‌ی تلخ اخیر، نشانه عزم جدی نظام بر مقابله با افراط گرایی و تفرقه افکنی است.

▫️گزارش کامل

📺 @eco_khabar
🔴 استیو ویتکاف با پوتین دیدار کرد

▫️استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ امروز -5 اردیبهشت- با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در کرملین دیدار و گفت‌وگو کرد.

▫️این چهارمین دیدار ویتکاف با پوتین است. به گزارش تسنیم، دیدار پیشین -سومین- ویتکاف با پوتین در 22 فروردین در شرایطی انجام شد شد که دولت دونالد ترامپ برای برقراری آتش‌بس در جنگ میان روسیه و اوکراین تلاش می‌کند.

▫️ساعاتی پیش هواپیمای حامل استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ دقایقی پیش در فرودگاه فنوکوفو در مسکو بر زمین نشست.

▫️خبرگزاری تاس روسیه اعلام کرد که استیو ویتکاف نماینده ویژه ترامپ به مسکو رسیده و قرار است که مذاکراتی با مقامات روس داشته باشد.

📺 @eco_khabar
🔴 گفت‌وگوی ترامپ و نتانیاهو با موضوع ایران

▫️رئیس‌جمهور ایالات متحده از گفت‌وگو با نخست‌وزیر اسرائیل در رابطه با ایران خبر داد.

▫️دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا در شبکه اجتماعی تروث نوشت: «من با نخست وزیر اسرائیل ، بی بی نتانیاهو ، در رابطه با موضوعات متعددی از جمله تجارت، ایران و.. صحبت کردم. تماس خیلی خوب پیش رفت-ما در هر موضوعی در یک جبهه هستیم».

▫️هم‌چنین، به نوشته تایمز اسرائیل، نخست‌وزیر اسرائیل، سه‌شنبه شب جلسه کابینه امنیتی خود را برگزار خواهد کرد. تایمز إسرائیل به نقل از منابع آگاه خود خبر داد که موضوعات اصلی این نشست برنامه هسته‌ای ایران و مذاکرات میان ایران و ایالات متحده است. احتمال می‌رود نتانیاهو در این جلسه، هم در خصوص مسائل منطقه‌ای و هم واکنش احتمالی اسرائیل به تحولات در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا تصمیم‌گیری کند.

📺 @eco_khabar
🔴 برجام دوم و فرصت سرمایه‌گذاری: آیا اقتصاد ایران آماده است؟

▫️با مطرح شدن مجدد مذاکرات میان ایران و ایالات متحده در عمان و گمانه‌زنی‌ها درباره امکان حصول به توافقی مشابه برجام، بار دیگر امیدها برای ورود سرمایه‌گذاری خارجی به کشور زنده شده است. اما یک پرسش اساسی مطرح می‌شود: اگر توافقی حاصل شود، ایران چقدر برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی آماده است؟ این پرسش را باید هم در سطح کلی اقتصاد و هم در حوزه‌های مختلف اقتصادی بررسی کرد.

▫️بعد از برجام اول، شاهد ورود شرکت‌هایی مانند پژو، توتال، ایرباس، زیمنس و شل به ایران بودیم. اما عدم تداوم توافق، ناپایداری سیاست خارجی و ضعف نهادهای داخلی، باعث شد بسیاری از این شرکت‌ها به سرعت ایران را ترک کنند. این تجربه نشان داد که صرف توافق سیاسی، شرط کافی برای جذب سرمایه نیست. ساختار داخلی، ضمانت‌های حقوقی، مکانیزم‌های حل اختلاف، و کیفیت حکمرانی اقتصادی، تعیین‌کننده‌های اصلی‌اند.

▫️یکی از مهم‌ترین ضعف‌های ایران، نبود نهادهای مؤثر برای پشتیبانی از سرمایه‌گذاران خارجی است.

▫️گزارش کامل

📺 @eco_khabar
🟣 قاب رونق و رکود صنعت کامل شد؛ 7 صنعت در وضعیت قرمز

▫️مرکز پژوهش‌های مجلس در آخرین گزارش خود از پایش بخش حقیقی اقتصاد در سال ۱۴۰۳، میزان رشد سالانه تولید و فروش در صنایع مختلف را مشخص کرده است. این آمار نشان می‌دهد وضعیت تولید و فروش در صنعت «چوب و کاغذ» بحرانی بوده است، به طوریکه میزان فروش و تولید این صنعت نسبت به سال ۱۴۰۲ افت چشمگیری داشته و در رکود قرار گرفته است.

▫️از سوی دیگر سه صنعت «تجهیزات برقی»، «منسوجات» و «لاستیک و پلاستیک» بیشترین میزان رشد سالانه تولید و فروش را تجربه کرده‌اند. وضعیت این صنایع در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ مساعدتر بوده و رونق را تجربه کرده‌اند.

▫️همانطور که گفته شد وضعیت سه صنعت در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ در حالت رونق قرار گرفته است. صنایع «تجهیزات برقی»، «منسوجات» و «لاستیک و پلاستیک» در سال گذشته با افزایش تولید و فروش نسبت به سال ۱۴۰۲ مواجه شده‌اند. این افزایش معنی‌دار بوده به طوریکه می‌توان این صنایع در محدوده رونق بخش صنعت قرار داد.

▫️برای مثال رشد سالانه تولید و فروش در صنعت تجهیزات برقی به ترتیب ۱۷.۱ درصد و ۲۲.۲ درصد بوده است.

📺 @eco_khabar
🟤 بازی تازه در بازار مسکن شروع شد/مستاجران منتظر تغییرات باشند

▫️یکی از سیاست‌هایی که طی سال‌های گذشته اعمال شده، تعیین سقف افزایش اجاره‌بها به‌صورت یکسان در سراسر کشور بود؛ عددی بین ۲۰ تا ۲۵ درصد که بدون توجه به تفاوت‌های منطقه‌ای به همه استان‌ها ابلاغ می‌شد. این روش، نه‌تنها اثربخشی لازم را نداشت، بلکه زمینه بروز قراردادهای غیررسمی و حذف شفافیت را نیز فراهم کرد.

▫️اما در جلسه اخیر شورای عالی مسکن، تصمیم گرفته شد که نرخ افزایش اجاره‌بها به‌صورت استانی و با توجه به نرخ تورم هر استان در شورای مسکن همان استان تعیین شود. کارشناسان این تغییر را گامی مثبت در جهت واقع‌بینی در سیاست‌گذاری مسکن ارزیابی می‌کنند.

▫️در همین حال، بحث وام ودیعه مسکن نیز به‌عنوان ابزار حمایتی از مستاجران مورد توجه قرار گرفته است. اگرچه اعطای این وام‌ها می‌تواند بخشی از بار مالی مستاجران را کاهش دهد، اما کارشناسان هشدار می‌دهند که در نبود نظارت کافی، همین وام‌ها ممکن است خود به عاملی برای افزایش نرخ اجاره بدل شوند.

📺 @eco_khabar
Көрсөтүлдү 1 - 24 ичинде 1604
Көбүрөөк функцияларды ачуу үчүн кириңиз.