Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
کفش‌های آهنی avatar

کفش‌های آهنی

"كفش‌های آهنی" استعاره از پايداری و صبر
TGlist рейтингі
0
0
ТүріҚоғамдық
Растау
Расталмаған
Сенімділік
Сенімсіз
Орналасқан жеріІран
ТілБасқа
Канал құрылған күніБер 07, 2017
TGlist-ке қосылған күні
Лист 19, 2024
Қосылған топ

کفش‌های آهنی танымал жазбалары

حواستان باشد در تله جنگ روانی اصلاح‌طلبانی که سعی می‌کنند با این نوع ادبیات شما را عصبی کنند و به تقابل با توافق ایران و “ترامپ” بکشانند نیافتید.

ازین به بعد با این نوع حرف‌ها و‌ نوشته‌ها بسیار مواجه خواهید شد.
اما به شما اطمینان می‌دهم با عادی‌سازی روابط ایران و آمریکا، تمام اصلاح‌طلبان (حتی بدنه اجتماعی و اقتصادی آنها) چنان تاوانی بدهند که در تاریخ بنویسند و عبرت همه وطن‌فر‌وشان و زالوصفتان بشوند. این حرف امروزم نیست چند سال است که می‌گویم.

البته رده‌های بالای باند اصلاح‌طلبی خیلی خوب می‌دانند که بعد عادی‌سازی چه در انتظارشان است بخاطر همین هم سعی می‌کنند با دو قطبی‌سازی و ادبیات تحریک‌آمیز، نیروهای اعتقادی را عصبی کنند و از طریق آنها بازی را بهم بزنند و اما رده‌های پایین و نوچه‌هایشان خبر ندارند و فکر می‌کنند بازی برجامی دیگری در کار است بخاطر همین از خوشحالی قر می‌دهند.

یک روزی نوشتم با بازگشت ترامپ تغییراتی در ایران اتفاق خواهد افتاد که هیچ‌کس نمی‌تواند حدس بزند این تغییرات چیست و چگونه رخ می‌دهد، اما نتیجه آن همه اصلاح‌طلبان و عرزشی‌ها (نه ارزشی‌ها) و حتی براندازان را نقره داغ می‌کند. «لینک»
این هم نشانه‌ای دیگر…

صادقانه بگویید آیا بجز این کانال کوچک (کفش‌های آهنی) هیچ فرد یا رسانه دیگری زیر آسمان آبی می‌توانید نام ببرید که حتی نزدیک به این واقعه را گمانه‌زنی کرده باشد؟

البته این گمانه‌زنی در مورد عادی‌سازی روابط‌ فقط محدود به بعد از «نامه ترامپ» نیست بلکه من از دولت اول ترامپ مصر بودم که هدف او از خروج از برجام، عادی‌سازی روابط با ایران است و در این مسیر، برجام و برجامیون (شامل اصلاح‌طلبان ایران و دموکرات‌ها و اروپایی‌ها) مانع بزرگ هستند. «این مطلب» و لینکهای آن را ببینید.

با شکست ترامپ در انتخابات 2020 و آمدن بایدن، این هدف شرافتمندانه به حاشیه رفت و رسانه‌های متصل به برجامیون (اینترنشنال و بی‌بی‌سی و شرق و…) جشن گرفتند اما با بازگشت مسیح زمانه به کاخ سفید روز به روز به این اتفاق بزرگ نزدیک‌تر می‌شویم.

می‌پرسند ترامپ از مذاکرات اخیر به دنبال چه چیزی فراتر از برجام است؟
پاسخ: عادی‌سازی روابط با ایران و تعطیل کردن دکان دلالان مذاکره و کاسبان برجام در ایران و جهان.

بزرگترین «مانع داخلی» در این مسیر برجامیون هستند و ازین به بعد در پوشش موافق، کارشکنی خواهند کرد.
ضعف در درک اقتصاد، مختص سیاستمداران نیست. ببینید حتی مهمترین رسانه مدعی دفاع از لیبرالیسم اقتصادی در کشور هم چه درک غلطی از لیبرالیسم دارد.
خبرنگار این رسانه می‌گوید «دنیای اقتصاد» موقع استخدام متذکر می‌شود که ما لیبرال هستیم و اگر می‌خواهید از سرکوب دستمزد کاگران انتقاد کنید بروید سراغ رسانه‌های چپ!

این یعنی از نگاه او و رسانه مطبوعش، انتقاد از سرکوب دستمزد کارگران، یعنی تفکر چپ!
حال آنکه سرکوب دستمزد کارگران نه تنها یک سیاست دست راستی نیست بلکه در راستای همان سیاست کمونیستی سرکوب نرخ ارز ‌و انرژی است و اصلا دستمزد کارگران با همان فلسفه‌ای‌ سرکوب می‌شود که سایر قیمت‌ها سرکوب می‌شوند؛ چون بوروکرات‌های ایرانی تصور می‌کنند افزایش نرخ ارز و انرژی باعث افزایش هزینه تولید و در نتیجه افزایش تورم می‌شود و به همین سیاق افزایش دستمزد کارگر (آزادسازی دستمزدها) را هم باعث افزایش هزینه تولید می‌دانند! «اینجا»

آیا این هیچ قرابتی با تفکر اقتصاد آزاد و لیبرالیسم دارد؟ حتما خیر.
لیبرال‌های وطنی تعریف‌شان از لیبرالیسم را از چپ‌ها عاریه گرفته‌اند و دفاع از سرمایه‌داری را با «مزدوری» برای سرمایه‌دارها مترادف می‌دانند.
23.03.202520:43
مقایسه کیفی سریال معاویه و امام علی

در ایام نوروز چند قسمتی از سریال معاویه را دیدم. از نظر کیفیت، سریال بدی نیست اما هیچ شخصیت‌پردازی و داستان‌سرایی چشم‌گیری ندارد.

محور بنیادین داستان معاویه که قاعدتا می‌بایست تحول خانواده ابوسفیان از دشمنان محمد به پیروانش باشد، رها می‌شود و بدون ارائه هیچ خط روایی قانع‌کننده‌ای شاهد گرویدن معاویه و ابوسفیان و هنده به پیامبر اسلام هستیم که می‌توان گفت این خوراک خام برای هر بیننده‌ای غیرقابل هضم است و این اتفاقا روایت شیعه را در مورد این خانواده در ذهن مخاطبان تقویت می‌کند.

سریال با عبور سریع از رویدادهای اول اسلام بلافاصله به دوران کشورگشایی ابوبکر و عمر می‌رود و حضور پر رنگ خاندان قریش و خانواده ابوسفیان در جنگ با ایران و روم را به نمایش می‌گذارد که البته همچنان مسائل را بدون پرداخت و صرفا به صورت مرور حوادث روایت می‌کند.

این چند قسمت اول که از سریال معاویه را دیدم بطور ناخودآگاه آن را با سریال امام علی ساخته داوود میرباقری مقایسه کردم. امام علی هم مثل این سریال، یک موضوع تاریخی و مذهبی غیرقابل تحریف (از نظر روایت غالب بومی) داشت، منتها کیفیت روایت بسیار تفاوت دارد. امام علی پر است است از شخصیت‌ها و خرده‌داستان‌های جذاب و فکر شده که روایت کلی از طریق آنها پیش می‌رود و مخاطب را به عمق دوران خودش فرو می‌برد در حالی که سریال معاویه بیشتر حس ورق زدن سرسری کتاب تاریخ و‌ تماشای عکس‌های داخل آن را تداعی می‌کند.

این مقایسه نشان از برتری سینمای ایران نسبت به دنیای عرب دارد که با وجود امکانات و پول بیشتر اعراب و دسترسی آنها به امکانات مدرن جهانی اما در مقابل ادبیات غنی و فرهنگ متنوع و متکثر ایرانیان به وضوح کم می‌آورد و ضعیف و نحیف به نظر می‌رسد.

در کل، بعد از 3قسمت با اینکه از سریال معاویه بدم نیامد اما انگیزه‌ای هم برای ادامه تماشای آن پیدا نکردم و احتمالا دیگر ادامه ندهم.
20.04.202509:39
این کثافت‌های روشنفکر؛ این کمونیستهای دیروز و لیبرال‌‌نماهای فیک امروز، این خط امامی‌های 57 و اصلاح‌طلبان امروز که مثل ویروس ایدز دائم تغییر ماهیت داده‌اند و به هر رنگی درآمده‌اند اما همیشه و همه‌جا در یک چیز ثابت‌ بوده‌اند:
«عقده و نفرت از ایران»

به امید خدا اینبار وطن‌پرستان، وطن‌فروشان را دفن‌ خواهند کرد و این خیلی نزدیک است.

https://t.me/UTfinance/4735
و این هم یک نشانه قوی دیگر…

این صحبت آقای پزشکیان یک سیگنال قطعی است از این نکته که در نامه ترامپ، لغو تحریم‌های اولیه مطرح شده است که می‌توان آن را به معنای پیشنهاد عادی‌سازی روابط از سوی ترامپ دانست.
محمدمهدی شهریاری:
«دستگاه دیپلماسی ایران از دو سال گذشته [زیر نظر رهبری] با تیم ترامپ ارتباط داشت. اطلاعات دست اول و دقیق از ماه‌ها قبل مستقیما به مقام معظم رهبری و دستگاه دیپلماسی ارائه می‌شد.»

این ادعای غیرمنتظره شهریاری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس که امروز مطرح کرده از نظر من می‌تواند درست باشد و کاملا با وقایع جاری سنخیت دارد و نکته مهم دیگر در سخنان شهریاری اشاره‌اش به فعالیت «سفارت ایران در آمریکا» در دولت رییسی و دور از چشم نایاک است.

سال‌هاست که با تاکید بسیار گفته‌ام که مانع ارتباط ایران و آمریکا، اصلاح‌طلبان و دموکرات‌ها هستند و زمانی که ترامپ و رهبر ایران از بالای سر اینها مستقیما ارتباط گرفتند مساله حل شد.

الان برخی می‌گویند پس چرا رهبر نظام، نامه ترامپ که توسط رییس‌جمهور ژاپن فرستاده شد را نپذیرفت؟
پاسخ روشن است؛ در دولت روحانی که مشخصا دستگاه دیپلماسی از ارتباط گرفتن با ترامپ، سرباز می‌زد و رغبتی به آن‌ نشان ‌نمی‌داد، رهبری نمی‌توانست جلوتر از دولت، پرچم‌دار مذاکره با آمریکا شود.

اگر سال 96 دولت روحانی بر سر کار نبود، الان حداقل پنج شش سال از عادی‌سازی ارتباط ایران و‌ آمریکا می‌گذشت.
16.04.202505:52
برجام دیگری در کار نیست؛ به زودی نقطه پایانی گذاشته خواهد شد بر یک فریب چند دهه‌ای.

احساس می‌کنم این پرده از نمایش، پایان خوشی دارد و کاسبان مذاکره و برجام و تحریم و همه عروسک‌های این خیمه‌ شب بازی کثیف بزودی در زباله‌دانی می‌روند.

بازگشایی سفارتخانه‌ها یا جنگ هر دو نتایج بهتری از وضع موجود برای مردم به دنبال دارند. گویا گزینه سومی در کار نیست.
30.03.202501:03
در «پست قبلی» نوشتم که چرا حمله هوایی آمریکا و نابودی زیرساخت‌ها و حذف سران سیاسی و نظامی نمی‌تواند گزینه مطلوب آمریکا باشد؛
پس این سوال مطرح می‌شود که اگر گزینه نظامی واقعی و بمباران تمام عیار، مطلوب آمریکا نیست پس آیا آنها هیچ گزینه‌ای برای شکست جمهوری‌اسلامی در آستین ندارند؟

نظر من همان است که بارها نوشته‌ام؛ گزینه اصلی و دیرینه آنها خرابکاری و نفوذ در دستگاه سیاست‌گذاری و اجرایی و نهایتا سرنگونی جمهوری‌اسلامی از طریق اعتراضات مردمی در داخل است و کارایی این گزینه برای آنها بیشتر از گزینه نظامی بنظر می‌رسد و البته معتقدم هنوز چنین تصمیمی نگرفته‌اند و تا به حال نیز بصورت جدی به دنبال سرنگونی نظام نبوده‌اند فقط در حال آماده‌سازی زمینه‌های آن هستند تا آن را به عنوان اهرم فشار به کار ببرند و اگر نظام تسلیم نشد آن را عملی کنند.

بازوی داخلی آنها هم جریان سیاسی امنیتی و اجتماعی مزدور غرب در ایران است که از طریق نظام فاسد اقتصادی و دلارهای نفتی پروار شده و این توان را دارد که از طریق اردوکشی خیابانی و در مصونیت کامل، نظام سیاسی را تحت فشار بگذارد و در صورت لزوم ساقط کند، بدون اینکه در خطر سرکوب و کشتار وسیع قرار بگیرد. این مصونیت بخاطر وجود یک حکومت مستقر و پاسخگو شکل گرفته اما در شرایط خلاء قدرت و ترور مقامات ارشد سیاسی و نظامی دیگر چنین مصونیتی وجود ندارد. (بخاطر همین در پست قبلی نوشتم که حذف نظامی رئوس حکومت توسط آمریکا به از بین رفتن بازوهای داخلی آنها و قدرت گرفتن نیروهای عقیدتی می‌انجامد که مطلوب آمریکا نیست.)

در صورت سرنگونی نظام سیاسی توسط اردوکشی خیابانی و مردم معترض آنگاه نیروهای عقیدتی دیگر شانس و انگیزه و دلیلی برای تشکیل نیروهای موزاییکی ندارند و خلاء قدرت توسط جریانات مزدور بلافاصله پر خواهد شد.

اما مقدمات این کار را همانطور که قبلا بارها اشاره کردم از طریق نیروهای نفوذی داخلی در بدنه اجرایی و سیاستگذاری فراهم کرده‌ و می‌کنند.
مثلا همین افزایش روزانه نرخ ارز متناسب با اخبار سیاسی و سیاست‌های چند نرخی و تورم و… بطور آشکار و قطعی از طریق خرابکاری داخلی در حال انجام است و تحریم‌ کاملا بی‌اثر شده یا دیگر اصلا وجود ندارد.
شما تصور کنید رساندن نرخ دلار به بالای 100هزار تومان خودش یک شعبده است وگرنه اگر بعد سقوط بالگرد، هیچ دولت جدیدی روی کار نمی‌آمد نرخ دلار محال بود بیشتر از 60هزار تومان بشود و یا اگر خیلی قبل‌تر از آن، بالگرد روحانی سقوط می‌کرد و بی‌دولتی از آن موقع تا الان ادامه داشت نرخ دلار الان حداکثر 15هزار تومان بود.

این یعنی خرابکاری اقتصادی و تحمیل سیاست‌های غلط، بطور مهندسی شده از داخل، جریان دارد و از آن سو بحث حمله نظامی کاملا غیرواقعی است و برای رد گم کنی از طرح اصلی مطرح می‌شود.

منتها همانطور که در بالا گفتم به نظرم همچنان تصمیم به ساقط کردن نظام نگرفته‌اند فقط دارند کار را به آنجا می‌برند که چاره‌ای جز پذیرش نباشد.
و البته گزینه عادی‌سازی روابط هم بعد از آمدن ترامپ روی میز آمده و به گزینه فشار حداکثری از داخل و براندازی اضافه شده است.
16.04.202523:14
گروسی، داداش کوچولوی مزاحم؛

مدیر کل آزانس بین‌المللی انرژی اتمی قبل از ورود به ایران، گفته توافق ایران و آمریکا بدون تایید آژانس، ورق‌‌پاره‌ای بی‌ارزش است (در حالی که دیدیم اتفاقا این برجام بود که با وجود تایید آژانس و همه کشورهای اروپایی بدون آمریکا، ورق‌پاره‌ای بی‌ارزش بود.)

گروسی دیروز بعد از ورود به ایران شد با مقامات ایران دیدار کرد و نهایتا هم ‌به دور دوم ملاقات ایران و آمریکا اضافه شد.

حضور گروسی در مذاکرات اصلا خبر خوبی نیست. هم محرمانه بودن مذاکرات عادی‌سازی را نقض می‌کند و هم مسیر مذاکرات را دوباره به سمت برجامی شدن می‌کشاند؛

او مهره تروئیکای اروپایی و‌ دموکرات‌های آمریکاست و به مذاکرات اضافه شده تا از محتوای گفتگوها و توافقات مطلع شود و این‌ نشان می‌دهد اروپایی‌ها و دموکرات‌ها تا چه حد، نگران عادی‌سازی روابط ایران و آمریکا (حتی بیشتر از ساخت بمب اتمی) هستند.

گروسی در واقع همان نقش داداش کوچولوی مزاحم در قرار ملاقات‌های نامزدهای جوان را بازی می‌کند.

البته در این میان نباید از شیطنت عوامل داخلی دموکرات‌ها و تروئیکای اروپایی غافل شد زیرا به وضوح می‌توان تخریب زیرپوستی و موذیانه عراقچی توسط آنها را ردیابی کرد.
21.04.202510:17
این «خبر» بسیار مهمی است؛

گزارش رسانه ان‌بی‌سی از دستور اجرایی وزارت‌خارجه آمریکا «برای بستن یا محدود کردن برخی سفارت‌های آمریکا در سراسر جهان و واگذاری بخشی از وظایف آنها به سفارت آمریکا در کشورهای همسایه»، وقتی برای ما حائز اهمیت می‌شود که بدانیم اولا عراق در صدر کشورهایی است که سفارت آمریکا در آن بسته یا محدود خواهد شد؛ ‌ثانیا سفارت آمریکا در عراق، بزرگ‌ترین و با بیشترین پرسنل در دنیاست.

وظایف فعلی سفارت در عراق قرار است به سفارت در کدام همسایه منتقل شود؟
18.04.202518:54
فضا طوریه که با اطمینان می‌شه کفت؛ هرچه پیش آید خوش آید!
هرچه پیش آید جز ادامه وضع فعلی که کاملا مشخصه قرار نیست ماندگار باشه.
21.04.202506:47
همین یک نمونه اقتصادی کافیست که بفهمیم
چرا عادی‌سازی روابط با آمریکا یک کابوس برای اصلاح‌طلبان حاکم بر دولت فعلی است؟

در زمانه‌ تحریم و کمبود منابع ارزی، دولت سالی 10میلیارد دلار بنزین و گازوییل وارد می‌کند؛ آنوقت شما تصور کنید اگر تحریم برداشته و دست دولت باز بشود آنگاه چقدر بنزین و گازوییل وارد می‌کند؟!
آیا وقتی دولت‌های جمهوری‌سلامی در شرایط فشار بودجه‌ای، قیمت حامل‌ها را اصلاح نکردند در شرایط فراوانی چنین خواهند کرد؟

شاید بگویید وقتی قرار است آمریکا صدها میلیارد دلار به ایران هدیه بدهد یا با سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز، چند برابر بیشتر استخراج و تولید شود، خب چه اشکالی دارد میلیاردها دلار بنزین و گازوییل بیشتر وارد کنند و اصلا مردم بنزین مجانی بزنند؟

نکته اینجاست که در بحث قیمت بنزین و گازوییل فقط مشکل محدودیت و هدر رفت منابع مطرح نیست بلکه مساله اساسی‌تر به هم خوردن قیمت‌های نسبی (نسبت قیمت کالاها در مقایسه با یکدیگر) است که تبعات بسیار بدی به دنبال دارد و تعادل را در بسیاری از بخش‌های خدماتی و ترابری و صنعت و حتی فرهنگی به هم می‌زند.
بطور مثال از امروز نرخ کرایه حمل و‌ نقل شهری در تهران 40درصد افزایش پیدا کرده در حالی که قیمت بنزین و گازوییل تغییری نداشته و این یعنی استفاده بیشتر از خودروهای شخصی‌ و بالتبع، ترافیک و آلودگی هوای بیشتر.
حال در نظر بگیرید که نرخ کرایه حمل و‌ نقل از سال98 تا الان به حدود 400درصد رسیده، بدون اینکه نرخ بنزین و گازوییل حتی 1درصد تغییر کند و این باعث به هم خوردن قیمت‌های نسبی و در نتیجه حذف بسیاری از ظرفیت‌های اقتصادی و تغییر رفتارهای اجتماعی و ظهور پدیده‌های عجیب در کسب و کارها‌ شده است.

بنابراین ادامه و تشدید این وضع (به هم خوردن قیمت‌های نسبی) فقط در بحث بنزین و گازوییل یعنی هرچه بیشتر فرو رفتن در باتلاقی از رنج جمعی و ناکارامدی و انواع ناهنجاری.

حال آیا تا زمانی که دولت‌های جمهوری‌اسلامی دست از این سیاست‌های اقتصادی نکشند، برطرف شدن تمام تنش‌های خارجی و افزایش منابع مالی کمکی به حل موضوع می‌کند؟
یا اینکه بدتر، با دست بازتر به ادامه آنها مبادرت خواهند کرد؟

تجربه برجام به ما نشان داد که گزینه دوم محتمل‌تر است. سیاست‌های اقتصادی دولت یازدهم تحت کنترل مسعود نیلی و علی طیب‌نیا بعد برجام نه تنها دست به اصلاحات نزدند بلکه همان روند اصلاح نرخ حامل‌های انرژی را که دولت قبل تحت عنوان هدفمندی یارانه‌ها شروع کرده بود و قرار بود در فاز دوم به شناورسازی قیمت‌ حامل‌های انرژی بیانجامد متوقف ساختند و‌ به سیاست بنزین‌پاشی و ارزپاشی مشغول شدند و ناترازی قیمتی در این بخش را دوباره به وضعیت قبل از اجرای هدفمندی یارانه بازگرداندند.

بخاطر همین است که می‌گویم عادی‌سازی روابط با آمریکا می‌تواند برای جناح حاکم بر دولت فعلی یک کابوس باشد زیرا روز بعد از بازگشایی سفارت آمریکا آنها و عوامل رسانه‌ای‌شان چه توجیهی برای ترافیک و قطع برق و کمبود گاز و تورم خواهند داشت وقتی دیگر بهانه تحریم و تنش خارجی از بین رفته است؟
Көбірек мүмкіндіктерді ашу үшін кіріңіз.