Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Neurophysiology_ UMZ avatar

Neurophysiology_ UMZ

👩‍💻admin:
@neuron1996
TGlist рейтингі
0
0
ТүріҚоғамдық
Растау
Расталмаған
Сенімділік
Сенімсіз
Орналасқан жері
ТілБасқа
Канал құрылған күніSep 08, 2024
TGlist-ке қосылған күні
Nov 12, 2024

"Neurophysiology_ UMZ" тобындағы соңғы жазбалар

📚🔍 مطالعه‌ای نشان می‌دهد که تحریک جریان مستقیم ترانس کرانیال (tDCS)، که جریان الکتریکی ضعیفی را از طریق پوست سر به مغز منتقل می‌کند، می‌تواند تصمیم‌گیری را سرعت بخشد. محققان دانشگاه مارتین لوتر هال (MLU) به بررسی تأثیر این تحریک بر قشر جلوی پیشانی پشتی جانبی، که برای برنامه‌ریزی و مدیریت اقدامات حیاتی است، پرداختند.

✅ یافته‌ها نشان داد که تحریک مثبت (آندال) فعالیت عصبی را افزایش داده و موجب تصمیم‌گیری سریع‌تر می‌شود، در حالی که تحریک منفی (کاتدی) فعالیت مغزی را کاهش داده و به حفظ تصمیمات قبلی منجر می‌شود.

✅ همچنین، محققان بیان کردند که این روش غیر تهاجمی است و می‌تواند در شرایط کنترل‌شده بر فرآیندهای شناختی تأثیر بگذارد، هرچند تأثیر آن محدود و وابسته به شرایط است. دستگاه‌های tDCS به صورت تجاری نیز عرضه می‌شوند، اما ادعاهای مربوط به افزایش خلاقیت و تمرکز باید با احتیاط بررسی شود.

🆔 @neurophysiology_umz
چرخه‌ی قاعدگی و شناخت: دفاعی از پزشکی شواهدمحور و ابطال یک افسانه

مطابق دو استدلال‌، طی چرخه‌ی قاعدگی زنان باید تغییرات شناختی بالایی را تجربه کنند.
استدلال نخست: تأثیرات متقابل شناخت و هیجان
هیجان و شناخت عمیقاً به هم مرتبط هستند.
 تغییر در یکی می‌تواند بر دیگری تأثیر بگذارد.
هیجانات در بسیاری از زنان طی چرخه قاعدگی نوسان می‌کند.
بنابراین: قوای شناختی در زنان در دوران قاعدگی تغییراتی می‌کند.
استدلال دوم: شناخت بدن‌مند
 شناخت ما تأثیر وضعیت بدن ما از جمله سطوح هورمونی، قرار دارد.
بدن هم در طول چرخه‌ی قاعدگی دستخوش تغییرات هورمونی قابل توجهی می‌شود.
بنابراین: قوای شناختی در زنان در دوران قاعدگی تغییر می‌کند.

نتیجه‌ی مشترک هر دو استدلال یک چیز است: شناخت زنان باید در طول چرخه قاعدگی تغییر کند.

تفکر مکانیسمی به دلیل خاصیت قیاسی آن قانع‌کننده است. این نوع استدلال‌ها که بر پایه درک ما از چگونگی کارکرد اجزای یک سیستم به پیش‌بینی رفتار کلی آن می‌پردازد، جذابیت دارد زیرا به ما حس درک می‌دهد.
اما با ورود پزشکی شواهدمحور نقدهای مهمی بر تفکر مکانیسم‌محور وارد شد. این رویکرد جایگزین اصرار دارد که هر چقدر هم یک مکانیسم بیولوژیک یا یک استدلال قیاسی محتمل به نظر برسد، در نهایت این شواهد تجربی مستقیم هستند که باید تعیین کنند آیا یک اثر واقعاً در دنیای واقعی رخ می‌دهد یا خیر. این شواهد به‌ویژه از مطالعات با کیفیت بالا بر روی انسان‌ها مانند کارآزمایی‌های بالینی و فراتحلیل‌ها به دست می‌آیند.

آزمون مستقیم دعوی
طی سال‌های گذشته بر آن شدند که مستقیماً این ایده را که نه فقط توسط استدلال‌های یادشده تأیید شده بلکه طی قرن‌ها به باوری عامه‌پسند تبدیل شده بود را به بوته‌ی آزمون بگذارند. اخیراً در یک فراتحلیلی دسته‌ی بزرگی از این پژوهش‌ها را گردآوری و برآورد آنها را تحلیل کردند. نتیجه، شگفت‌انگیز و قاطع بود: شواهد قوی و پایداری برای تغییرات معنی‌دار در اکثر حوزه‌های شناختیِ سنجیده‌شده یافت نشد. به عبارتی نه فقط باور عمومی یادشده نادرست بود بلکه استدلال‌های محکمی که در بالا به آنها اشاره شد نیز نادرست بودند.
این مثال به‌خوبی نشان می‌دهد چرا اتکای صرف به تفکر مکانیسمی می‌تواند گمراه‌کننده باشد و چرا پزشکی شواهدمحور به پایه‌ی بنیادین علم پزشکی مدرن تبدیل شده است.
بدن انسان سیستمی بسیار پیچیده‌تر از آن است که بتوان با مدل‌های مکانیسمی ساده به‌طور کامل آن را توضیح داد. وجود یک پیوند بالقوه، مانند ارتباط هیجان و شناخت، لزوماً به این معنی نیست که این پیوند همیشه و در همه شرایط به یک نتیجه‌ی قابل پیش‌بینی و قابل اندازه‌گیری منجر می‌شود. ممکن است مکانیسم‌های جبرانی، بازخوردها، اثرات آستانه‌ای و عوامل تعدیل‌کننده‌ی بی‌شماری وجود داشته باشند که تفکر مکانیسمی ساده قادر به در نظر گرفتن آن‌ها نیست.
تفکر مکانیسمی در تولید فرضیه‌ها بسیار ارزشمند است، اما پزشکی شواهدمحور برای آزمودن این فرضیه‌ها ضروری است. در نهایت این آزمون تجربی است که مشخص می‌کند آیا آن فرضیه در عمل صحت دارد یا خیر. یافته‌های پزشکی شواهدمحور ما را وادار می‌کند که پیش‌فرض‌های استدلال‌های مکانیسمی خود را دوباره بررسی کنیم. در مورد چرخه قاعدگی و شناخت، شاید تأثیر نوسانات هورمونی یا خلقی بر انواع خاصی از عملکردهای شناختی که در آزمون‌های استاندارد سنجیده می‌شوند، آنقدر که تصور می‌شد قوی یا مستقیم نباشد. شاید انعطاف‌پذیری و پایداری سیستم شناختی انسان در برابر این نوسانات، بیش از حد دست‌کم گرفته شده بود.

علاوه بر این، اتکای صرف به مکانیسم می‌تواند به راحتی منجر به پذیرش باورهای نادرست یا کلیشه‌های زیان‌آور شود، مانند تصور ناتوانی شناختی زنان در دوران قاعدگی. پزشکی شواهدمحور با تمرکز بر نتایج واقعی، به مقابله با این سوگیری‌ها کمک می‌کند.
در نهایت، آنچه برای بیماران و پزشکان اهمیت دارد، تأثیرات واقعی مداخلات یا شرایط فیزیولوژیک است، نه صرفاً امکان‌پذیری مکانیسمی آن‌ها. پزشکی شواهدمحور بهترین راهنما برای تصمیم‌گیری‌های بالینی است زیرا بر اساس شواهدی است که نشان می‌دهد چه چیزی در عمل مؤثر، بی‌اثر یا حتی مضر است.
خلاصه:
مثال عدم تغییرات شناختی قابل توجه در چرخه قاعدگی، یک پیروزی برای روش‌شناسی علمی دقیق و پزشکی شواهدمحور محسوب می‌شود. این نشان می‌دهد که درک مکانیسم‌ها اگرچه مهم است، اما کافی نیست و نمی‌تواند جایگزین آزمون‌های تجربی مستقیم شود. پزشکی شواهدمحور با اصرار بر شواهد عینی و با کیفیت، ما را از دام نتیجه‌گیری‌های به ظاهر منطقی اما نادرست نجات می‌دهد و پایه‌ای محکم‌تر برای درک سلامت انسان و تصمیم‌گیری‌های پزشکی فراهم می‌کند.
این رویکرد، نه مخالف درک مکانیسم‌ها، بلکه مکمل و پالایش‌دهنده‌ی آن است و تضمین می‌کند که دانش ما، تا حد امکان، به واقعیت نزدیک باشد.

هادی صمدی
@evophilosophy
💡🧠|کارگاه ۸روزه برنامه نویسیC

⚜️|آکادمی تخصصی علوم پایه ایران برگزار می‌نماید:

🎙|مدرس:
جناب آقای محمدجواد یحیی پور

📘|سرفصل‌ها:

●سرفصل های تدریسی زبان برنامه نویسی C
● آشنایی با اجزای سازنده یک برنامه C
● ساختارهای کنترل برنامه در C
● پیاده سازی و استفاده از توابع در C
● پیاده سازی و فراخوانی تابع به صورت بازگشتی
● آرایه ها در C
● اشاره گرها در C
● ساختار (Structure) و یونیون (Union)


🗓|تاریخ:
27و28اردیبهشت و 3و4و10و11و17و18 خرداد

🕰|زمان: 16الی17:30
📃|سرمایه گذاری علمی همراه با گواهی معتبر:220 هزار تومان


➕ارتباط با آکادمی تخصصی علوم پایه ایران:@Ebrahime_2
🔻یک بررسی جدید نشان می‌دهد که میکروبیوم روده ممکن است بر شدت آپنه خواب تأثیر بگذارد. تغییرات در میکروبیوتای روده با افزایش التهاب، نشتی روده و اختلال در ارتباط روده و مغز مرتبط است که می‌تواند علائم آپنه انسدادی خواب (OSA) را تشدید کند.

🔻محققان به نقش وزیکول‌های خارج سلولی (EVs) به عنوان پیام‌رسان‌های بین روده و مغز اشاره می‌کنند که می‌توانند بر تنظیم خواب تأثیر بگذارند. این نتایج، لزوم تحقیقات بیشتر در زمینه درمان‌های مبتنی بر میکروبیوم را برای مدیریت آپنه خواب تأکید می‌کند.

👥 نویسندگان این بررسی، شامل محققان دانشگاه مارشال، خواستار مطالعات طولی برای درک بهتر ارتباط میکروبیوم روده و آپنه خواب هستند و بر اهمیت توسعه درمان‌های جدید برای بهبود سلامت روده به عنوان استراتژی برای مدیریت این اختلال تأکید می‌کنند.

🌐 منبع

🆔 @neurophysiology_umz
✅تحقیقات جدید نشان می‌دهد که دویدن ماراتن می‌تواند باعث کاهش موقت میلین مغز شود، ماده‌ای چرب که نورون‌ها را عایق کرده و ارتباطات مؤثر را پشتیبانی می‌کند. این کاهش که در نواحی مرتبط با هماهنگی حرکتی و پردازش حسی مشاهده شده، به نظر می‌رسد ناشی از استفاده بدن از لیپیدهای میلین به‌عنوان ذخیره انرژی در زمانی که سایر منابع سوخت به پایان می‌رسند، باشد.

با این حال، مطالعه نشان داد که سطح میلین طی هفته‌های پس از مسابقه شروع به بازسازی کرده و تا دو ماه پس از مسابقه به‌طور کامل بهبود می‌یابد. این یافته‌ها نقش ناشناخته‌ای از میلین در متابولیسم انرژی مغز را آشکار می‌کند و ممکن است برای درمان بیماری‌های دمیلیناسیون مفید باشد.
منبع

🆔@neurophysiology_umz
"رود درون تو جریان دارد"😌👩‍💻

🆔@neurophysiology_umz
🔍👤چن، کشف کرد که برخلاف باورهای سنتی که قشر مغز و هیپوکامپ را در مرکز حافظه می‌دانند، تالاموس نیز می‌تواند به طور مستقل اتصالات خود را تغییر داده و در انعطاف‌پذیری عصبی نقش داشته باشد.

🐁 در مطالعات بر روی موش‌ها، تغییرات در الگوهای پاسخ نورون‌های تالاموس، به‌ویژه در هسته ژنیکوله جانبی، مشاهده شد. این یافته نشان داد که تجربه‌های حسی می‌توانند اتصالات تالاموس را بازسازی کنند، که این ویژگی می‌تواند در دوران رشد و همچنین در بزرگسالی وجود داشته باشد.

✅ چن همچنین پیشنهاد می‌دهد که مداخلات در سطح تالاموس، مانند استفاده از داروها برای تعدیل انتقال‌دهنده‌های عصبی، ممکن است به بهبود عملکرد شناختی و درمان اختلالات عصبی رشدی کمک کند. تالاموس به عنوان یک هدف استراتژیک برای تاثیرگذاری بر کل ارتباطات مغز مورد توجه قرار گرفته است.

🌐 منبع

🆔 @neurophysiology_umz
🟠🟠 آخرین مهلت ثبت نام


💉💉 دوره صفر تا صد طراحی و تولید واکسن


📃 سرفصل های دوره :

ایمنی‌شناسی
واکسن‌های نوترکیب
واکسن‌های باکتریایی تخفیف حدت‌یافته
واکسن‌های باکتریایی غیرفعال /کشته‌شده
واکسن‌های باکتریایی کونژوگه
واکسن‌های باکتریایی توکسوئیدی
انواع و مکانیسم عملکرد واکسن‌های وکتور بیس
دارو رسانی در واکسن‌های وکتور بیس
پیاده‌سازی واکسن‌های وکتور بیس
واکسن‌ها برپایه mRNA ( واکسن‌های پيشگيرانه )
واکسن‌ها برپایه mRNA (واکسن‌های درمانی )
کنترل کیفی با‌کتری
طراحی واکسن برپایه پروتئین نوترکیب
کنترل کیفی ویروسی
واکسن ویروسی تخفیف حدت یافته
ویروس غیرفعال/کشته‌شده


👩‍🏫 مدرس دوره : دکتر ملیحه نادری 

Postdoctoral researcher in Hiroshima university
PhD microbiology shahid Beheshti university
Researcher in Golestan University of medical Science. Comprehensive research Laboratory


⚠️ ⚠️ ظرفیت باقی مانده دوره محدود است.


💸  فقط ۷۹۸ تومان ( در صورت ثبت نام گروهی  ۳  نفره شهریه هر نفر فقط ۶۹۸ تومان و ثبت نام گروهی حداقل  ۶  نفره شهریه هر نفر فقط ۵۹۸ تومان )


🔗 دوره بصورت مجازی برگزار می شود.
(( محتوای دوره نیز پس از برگزاری کلاس آنلاین جهت بازبینی در اختیار افراد ثبت نامی قرار خواهد گرفت. ))


📜 همراه با اعطای گواهی معتبر از دانشگاه اردبیل


🕧 زمان برگزاری : ۲۲ لغایت ۳۱ فروردین

ساعت ۱۸ الی ۲۰


🎁 ‌کدتخفیف : k390


🌐 جهت ثبت نام انفرادی از  لینک

https://www.newwebinar.ir/s/1299

اقدام نمایید و جهت ثبت نام گروهی به آیدی ( @new_webinar ) پیام دهید.


✔️✔️ جهت اطلاع از سایر دوره های آموزشی کشور عضو کانال ما شوید 👇👇

https://t.me/new_wbinar

♡⠀   〇⠀     ⎙     ⌲⁣
ˡⁱᵏᵉ ᶜᵒᵐᵐᵉⁿᵗ  ˢᵃᵛᵉ  ˢʰᵃʳᵉ⁣


#واکسن_سازی
Жойылды11.04.202509:46
🔰 مجموعه علمی وینسل با همکاری مرکز تحقیقات سلول های بنیادی و نشریه علمی پزشکی متا، برگزار می‌کند:

💡کارگاه آنلاین ارزیابی سمیت سلولی با استفاده از روش MTT

👩‍💻 مدرس: دکتر خلیل حاجی اصغرزاده
هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

🕰 زمان: ۳۰ فروردین، ساعت ۲۰ الی ۲۲

📜 همراه با گواهی معتبر انگلیسی

💎 پشتیبانی و دسترسی مادام العمر

✍🏻 سرفصل‌ها

● مقدمه ای بر روش MTT

● مزایا، معایب و کاربردهای این روش

● مراحل انجام کار

● تفسیر داده ها
💰هزینه: با احترام، ۱۳۹ هزار تومان

🏷 ثبت نام: ارسال عدد ۱۱۰ به آیدی زیر:


@cmbadmin


وینسل، دانش بدون مرز💚🩵

#⃣ #کارگاه_آنلاین | #سمیت_سلولی | #روش_MTT

➖️➖️➖️➖️➖️➖️
🆔️ @wincellco
📱@meta_iums
شرکت در مراسم روز جهانی آگاهی از اوتیسم ۲۰۲۵ سازمان ملل بصورت آنلاین


مراسم امسال سازمان ملل در دوم آوریل (مصادف با ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ در ایران)، با گرد هم آوردن متخصصان جهانی، سیاست‌گذاران و افراد دارای اتیسم، شامل سخنرانی‌های کلیدی، میزگردها و نشست‌های تعاملی خواهد بود. در این برنامه، موضوعاتی مانند مراقبت‌های بهداشتی فراگیر، آموزش، اشتغال و توسعه‌ی شهری بررسی می‌شود.


اگر علاقه‌مند به شرکت در این مراسم آنلاین هستید لازم است که این فرم را تکمیل نمایید. اطلاعات شرکت در مراسم برای شما بصورت یک ایمیل ارسال خواهد شد.
 
زمان برگزاری مراسم: 
۱۳ فروردین
 ساعت ۱۶:۳۰
🆔@neurophysiology_umz
پژوهش جدید نشان می‌دهد که چگونه دوپامین در بخش شکمی هسته اکومبنس (vsNAc) رفتار جنسی موش‌های نر را از مرحله بو کردن تا انزال کنترل می‌کند. با استفاده از فوتومتری فیبری، دانشمندان فعالیت ریتمیک دوپامین را در طول مرحله دخول شناسایی کردند که با الگوهای حرکتی هماهنگ است و توسط ورودی‌های استیل‌کولین تنظیم می‌شود.

نکته مهم این است که دخول نهایی قبل از انزال یک سیگنال دوپامین متمایز نشان می‌دهد و تحریک مصنوعی نورون‌های استیل‌کولین در این مرحله باعث انزال می‌شود. این یافته‌ها نه تنها درک عمیق‌تری از تنظیم رفتار جنسی ارائه تا توسعه درمان‌هایی برای اختلالات انزال مرتبط با شرایط روان‌پزشکی و داروها را نیز دارند.

🆔@neurophysiology_umz
مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که قرار دادن گوشی هوشمند خارج از دسترس به طور قابل توجهی حواس‌پرتی را کاهش نمی‌دهد یا بهره‌وری را افزایش نمی‌دهد. هرچند شرکت‌کنندگان وقتی دورتر بودند کمتر از گوشی‌هایشان استفاده کردند ، اما توجهشان را به دستگاه‌های دیگر مانند لپ‌تاپ‌ها منتقل کردند. مسئله اصلی خود گوشی نیست، بلکه عادات و روتین‌هایی است که ما در اطراف آن‌ها ایجاد کرده‌ایم.

گوشی‌های هوشمند همچنان ابزار مورد علاقه برای حواس‌پرتی هستند به دلیل چندکاره بودن، قابل حمل بودن و طراحی لمسی. حتی با دسترسی محدود، مردم به دستگاه‌هایی گرایش دارند که سرگرمی و ارتباط ارائه می‌دهند. این تحقیق بر ضرورت توجه بیشتر به عادات کاربران و طراحی اپلیکیشن‌ها به جای مقصر دانستن خود دستگاه‌ها تأکید می‌کند.

منبع

🆔@neurophysiology_umz
📑 یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی پرچرب طولانی مدت با کاهش نوروتنسین، (یک پپتید مغزی که پاسخ دوپامین را افزایش می‌دهد)، لذت خوردن را کاهش می‌دهد. این از دست دادن پاداش، میل به غذاهای پرکالری 🌭🍔🍟🍕 را کاهش می‌دهد و به‌طور بالقوه چاقی را با ترویج غذا خوردن معمولی و بدون لذت تشدید می‌کند.

✅🐁 در موش‌ها، بازگرداندن سطح نوروتنسین این اثر را معکوس کرد و کنترل وزن و رفتار غذایی را بهبود بخشید. این یافته‌ها مکانیسم مغزی را در پشت چاقی برجسته می‌کند و راه‌های جدیدی را برای درمان‌های هدفمند باز می‌کند.

🌐 منبع

🆔 @neurophysiology_umz
#کارگاه_و_دوره_آموزشی

🪄 اولین مرحله برای اخذ فرصت مطالعاتی، گذراندن آزمون جامع، شرکت در مصاحبه آزمون دکتری و اولین قدم برای موفقیت در تحصیلات تکمیلی اخذ مدرک زبان معتبر وزارت علوم است.

🌳انجمن علمی مرتعداری ایران برگزار می‌نماید:

📝 مستر کارگاه آنلاین آموزش جامع آمادگی برای آزمون‌های زبان انگلیسی دانشگاهی ویژه آزمون‌های  UTEPT ،MSRT وUIEPT

👩🏼‍🏫مدرس دوره: سرکار خانم دکتر نجوی نجابتی

🕐زمان برگزاری : از ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۴، روزهای شنبه، دوشنبه، سه‌شنبه و پنج‌شنبه- به مدت سه هفته- ساعت ۱۸:۰۰ الی ۲۰:۰۰

💸 هزینه ثبت‌نام: ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان
💰هزینه ثبت‌نام با تخفیف ویژه عید نوروز: یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
🪫هزینه ثبت‌نام گروهی: یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان

📜همراه با گواهی‌نامه معتبر حضور در کارگاه

📂 آیدی ثبت‌نام
Telegram:
https://t.me/UTCourseRegister2020

کانال و صفحه اختصاصی کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی 🆒🌐🔆🔰💯
Telegram:
https://t.me/UTCourse
Instagram:
http://Www.Instagram.com/utcourse
💊💊 مکمل ریبوفلاوین و/یا بیوتین احتمالاً در زیرمجموعه‌ای از بیماران مبتلا به پارکینسون مفید است، که در آن دیسبیوز روده نقشی اساسی دارد.

🔬 تحقیقات قبلی نشان می‌دهد افراد مبتلا به بیماری پارکینسون، مدت‌ها قبل از ظهور علائم دیگر، تغییراتی را در میکروبیوم خود تجربه می‌کنند. ‼️ تغییرات در جوامع باکتریایی روده با کاهش ریبوفلاوین و بیوتین در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون مرتبط است‼️

📍کمبود ویتامین B با کاهش اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFAs) و پلی‌آمین‌ها مرتبط است: مولکول‌هایی که به ایجاد یک لایه مخاطی سالم در روده‌ها کمک می‌کنند.

📍کمبود پلی آمین‌ها و SCFA ها می‌تواند منجر به نازک شدن لایه مخاط روده و افزایش نفوذپذیری روده شود که هر دوی این موارد در بیماری پارکینسون مشاهده شده است.

😐 احتمالا لایه محافظ ضعیف‌شده، سیستم عصبی روده را در معرض سموم بیشتری شامل مواد شیمیایی پاک‌کننده، آفت‌کش‌ها و علف‌کش‌ها هستند قرار می‌دهد.

‼️ چنین سمومی منجر به تولید بیش‌ازحد فیبریل‌های α-سینوکلئین می‌شود - مولکول‌هایی که در سلول‌های تولیدکننده دوپامین در قسمت سیاه مغز ما جمع می‌شوند و التهاب سیستم عصبی را افزایش می‌دهند که در نهایت منجر به علائم حرکتی و زوال عقل پارکینسون می‌شود.

✅ با استفاده از این یافته‌ها، می‌توانیم افراد دارای کمبودهای خاص را شناسایی کنیم و مکمل‌های ریبوفلاوین و بیوتین خوراکی را به افرادی که سطوح آن‌ها کاهش یافته است، تجویز کنیم که به‌طور بالقوه یک درمان مؤثر ایجاد می‌کند.

🆔 @neurophysiology_umz

Рекордтар

27.03.202523:59
482Жазылушылар
16.02.202505:52
300Дәйексөз индексі
22.02.202510:42
1.1K1 жазбаның қамтуы
22.02.202510:43
1.1KЖарнамалық жазбаның қамтуы
03.03.202508:16
14.44%ER
22.02.202510:43
306.22%ERR
Жазылушылар
Цитата индексі
1 хабарламаның қаралымы
Жарнамалық хабарлама қаралымы
ER
ERR
DEC '24JAN '25FEB '25MAR '25APR '25

Neurophysiology_ UMZ танымал жазбалары

10.04.202510:59
"رود درون تو جریان دارد"😌👩‍💻

🆔@neurophysiology_umz
✅تحقیقات جدید نشان می‌دهد که دویدن ماراتن می‌تواند باعث کاهش موقت میلین مغز شود، ماده‌ای چرب که نورون‌ها را عایق کرده و ارتباطات مؤثر را پشتیبانی می‌کند. این کاهش که در نواحی مرتبط با هماهنگی حرکتی و پردازش حسی مشاهده شده، به نظر می‌رسد ناشی از استفاده بدن از لیپیدهای میلین به‌عنوان ذخیره انرژی در زمانی که سایر منابع سوخت به پایان می‌رسند، باشد.

با این حال، مطالعه نشان داد که سطح میلین طی هفته‌های پس از مسابقه شروع به بازسازی کرده و تا دو ماه پس از مسابقه به‌طور کامل بهبود می‌یابد. این یافته‌ها نقش ناشناخته‌ای از میلین در متابولیسم انرژی مغز را آشکار می‌کند و ممکن است برای درمان بیماری‌های دمیلیناسیون مفید باشد.
منبع

🆔@neurophysiology_umz
🔻یک بررسی جدید نشان می‌دهد که میکروبیوم روده ممکن است بر شدت آپنه خواب تأثیر بگذارد. تغییرات در میکروبیوتای روده با افزایش التهاب، نشتی روده و اختلال در ارتباط روده و مغز مرتبط است که می‌تواند علائم آپنه انسدادی خواب (OSA) را تشدید کند.

🔻محققان به نقش وزیکول‌های خارج سلولی (EVs) به عنوان پیام‌رسان‌های بین روده و مغز اشاره می‌کنند که می‌توانند بر تنظیم خواب تأثیر بگذارند. این نتایج، لزوم تحقیقات بیشتر در زمینه درمان‌های مبتنی بر میکروبیوم را برای مدیریت آپنه خواب تأکید می‌کند.

👥 نویسندگان این بررسی، شامل محققان دانشگاه مارشال، خواستار مطالعات طولی برای درک بهتر ارتباط میکروبیوم روده و آپنه خواب هستند و بر اهمیت توسعه درمان‌های جدید برای بهبود سلامت روده به عنوان استراتژی برای مدیریت این اختلال تأکید می‌کنند.

🌐 منبع

🆔 @neurophysiology_umz
📑 یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی پرچرب طولانی مدت با کاهش نوروتنسین، (یک پپتید مغزی که پاسخ دوپامین را افزایش می‌دهد)، لذت خوردن را کاهش می‌دهد. این از دست دادن پاداش، میل به غذاهای پرکالری 🌭🍔🍟🍕 را کاهش می‌دهد و به‌طور بالقوه چاقی را با ترویج غذا خوردن معمولی و بدون لذت تشدید می‌کند.

✅🐁 در موش‌ها، بازگرداندن سطح نوروتنسین این اثر را معکوس کرد و کنترل وزن و رفتار غذایی را بهبود بخشید. این یافته‌ها مکانیسم مغزی را در پشت چاقی برجسته می‌کند و راه‌های جدیدی را برای درمان‌های هدفمند باز می‌کند.

🌐 منبع

🆔 @neurophysiology_umz
02.04.202506:21
شرکت در مراسم روز جهانی آگاهی از اوتیسم ۲۰۲۵ سازمان ملل بصورت آنلاین


مراسم امسال سازمان ملل در دوم آوریل (مصادف با ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ در ایران)، با گرد هم آوردن متخصصان جهانی، سیاست‌گذاران و افراد دارای اتیسم، شامل سخنرانی‌های کلیدی، میزگردها و نشست‌های تعاملی خواهد بود. در این برنامه، موضوعاتی مانند مراقبت‌های بهداشتی فراگیر، آموزش، اشتغال و توسعه‌ی شهری بررسی می‌شود.


اگر علاقه‌مند به شرکت در این مراسم آنلاین هستید لازم است که این فرم را تکمیل نمایید. اطلاعات شرکت در مراسم برای شما بصورت یک ایمیل ارسال خواهد شد.
 
زمان برگزاری مراسم: 
۱۳ فروردین
 ساعت ۱۶:۳۰
🆔@neurophysiology_umz
21.04.202503:47
چرخه‌ی قاعدگی و شناخت: دفاعی از پزشکی شواهدمحور و ابطال یک افسانه

مطابق دو استدلال‌، طی چرخه‌ی قاعدگی زنان باید تغییرات شناختی بالایی را تجربه کنند.
استدلال نخست: تأثیرات متقابل شناخت و هیجان
هیجان و شناخت عمیقاً به هم مرتبط هستند.
 تغییر در یکی می‌تواند بر دیگری تأثیر بگذارد.
هیجانات در بسیاری از زنان طی چرخه قاعدگی نوسان می‌کند.
بنابراین: قوای شناختی در زنان در دوران قاعدگی تغییراتی می‌کند.
استدلال دوم: شناخت بدن‌مند
 شناخت ما تأثیر وضعیت بدن ما از جمله سطوح هورمونی، قرار دارد.
بدن هم در طول چرخه‌ی قاعدگی دستخوش تغییرات هورمونی قابل توجهی می‌شود.
بنابراین: قوای شناختی در زنان در دوران قاعدگی تغییر می‌کند.

نتیجه‌ی مشترک هر دو استدلال یک چیز است: شناخت زنان باید در طول چرخه قاعدگی تغییر کند.

تفکر مکانیسمی به دلیل خاصیت قیاسی آن قانع‌کننده است. این نوع استدلال‌ها که بر پایه درک ما از چگونگی کارکرد اجزای یک سیستم به پیش‌بینی رفتار کلی آن می‌پردازد، جذابیت دارد زیرا به ما حس درک می‌دهد.
اما با ورود پزشکی شواهدمحور نقدهای مهمی بر تفکر مکانیسم‌محور وارد شد. این رویکرد جایگزین اصرار دارد که هر چقدر هم یک مکانیسم بیولوژیک یا یک استدلال قیاسی محتمل به نظر برسد، در نهایت این شواهد تجربی مستقیم هستند که باید تعیین کنند آیا یک اثر واقعاً در دنیای واقعی رخ می‌دهد یا خیر. این شواهد به‌ویژه از مطالعات با کیفیت بالا بر روی انسان‌ها مانند کارآزمایی‌های بالینی و فراتحلیل‌ها به دست می‌آیند.

آزمون مستقیم دعوی
طی سال‌های گذشته بر آن شدند که مستقیماً این ایده را که نه فقط توسط استدلال‌های یادشده تأیید شده بلکه طی قرن‌ها به باوری عامه‌پسند تبدیل شده بود را به بوته‌ی آزمون بگذارند. اخیراً در یک فراتحلیلی دسته‌ی بزرگی از این پژوهش‌ها را گردآوری و برآورد آنها را تحلیل کردند. نتیجه، شگفت‌انگیز و قاطع بود: شواهد قوی و پایداری برای تغییرات معنی‌دار در اکثر حوزه‌های شناختیِ سنجیده‌شده یافت نشد. به عبارتی نه فقط باور عمومی یادشده نادرست بود بلکه استدلال‌های محکمی که در بالا به آنها اشاره شد نیز نادرست بودند.
این مثال به‌خوبی نشان می‌دهد چرا اتکای صرف به تفکر مکانیسمی می‌تواند گمراه‌کننده باشد و چرا پزشکی شواهدمحور به پایه‌ی بنیادین علم پزشکی مدرن تبدیل شده است.
بدن انسان سیستمی بسیار پیچیده‌تر از آن است که بتوان با مدل‌های مکانیسمی ساده به‌طور کامل آن را توضیح داد. وجود یک پیوند بالقوه، مانند ارتباط هیجان و شناخت، لزوماً به این معنی نیست که این پیوند همیشه و در همه شرایط به یک نتیجه‌ی قابل پیش‌بینی و قابل اندازه‌گیری منجر می‌شود. ممکن است مکانیسم‌های جبرانی، بازخوردها، اثرات آستانه‌ای و عوامل تعدیل‌کننده‌ی بی‌شماری وجود داشته باشند که تفکر مکانیسمی ساده قادر به در نظر گرفتن آن‌ها نیست.
تفکر مکانیسمی در تولید فرضیه‌ها بسیار ارزشمند است، اما پزشکی شواهدمحور برای آزمودن این فرضیه‌ها ضروری است. در نهایت این آزمون تجربی است که مشخص می‌کند آیا آن فرضیه در عمل صحت دارد یا خیر. یافته‌های پزشکی شواهدمحور ما را وادار می‌کند که پیش‌فرض‌های استدلال‌های مکانیسمی خود را دوباره بررسی کنیم. در مورد چرخه قاعدگی و شناخت، شاید تأثیر نوسانات هورمونی یا خلقی بر انواع خاصی از عملکردهای شناختی که در آزمون‌های استاندارد سنجیده می‌شوند، آنقدر که تصور می‌شد قوی یا مستقیم نباشد. شاید انعطاف‌پذیری و پایداری سیستم شناختی انسان در برابر این نوسانات، بیش از حد دست‌کم گرفته شده بود.

علاوه بر این، اتکای صرف به مکانیسم می‌تواند به راحتی منجر به پذیرش باورهای نادرست یا کلیشه‌های زیان‌آور شود، مانند تصور ناتوانی شناختی زنان در دوران قاعدگی. پزشکی شواهدمحور با تمرکز بر نتایج واقعی، به مقابله با این سوگیری‌ها کمک می‌کند.
در نهایت، آنچه برای بیماران و پزشکان اهمیت دارد، تأثیرات واقعی مداخلات یا شرایط فیزیولوژیک است، نه صرفاً امکان‌پذیری مکانیسمی آن‌ها. پزشکی شواهدمحور بهترین راهنما برای تصمیم‌گیری‌های بالینی است زیرا بر اساس شواهدی است که نشان می‌دهد چه چیزی در عمل مؤثر، بی‌اثر یا حتی مضر است.
خلاصه:
مثال عدم تغییرات شناختی قابل توجه در چرخه قاعدگی، یک پیروزی برای روش‌شناسی علمی دقیق و پزشکی شواهدمحور محسوب می‌شود. این نشان می‌دهد که درک مکانیسم‌ها اگرچه مهم است، اما کافی نیست و نمی‌تواند جایگزین آزمون‌های تجربی مستقیم شود. پزشکی شواهدمحور با اصرار بر شواهد عینی و با کیفیت، ما را از دام نتیجه‌گیری‌های به ظاهر منطقی اما نادرست نجات می‌دهد و پایه‌ای محکم‌تر برای درک سلامت انسان و تصمیم‌گیری‌های پزشکی فراهم می‌کند.
این رویکرد، نه مخالف درک مکانیسم‌ها، بلکه مکمل و پالایش‌دهنده‌ی آن است و تضمین می‌کند که دانش ما، تا حد امکان، به واقعیت نزدیک باشد.

هادی صمدی
@evophilosophy
📚 یک مطالعه اخیر میکروب‌های روده را شناسایی کرده است که احتمالاً با کاهش ریبوفلاوین (ویتامین B2) و بیوتین (ویتامین B7) مرتبط می‌کند، که راه را برای یک 🔦 درمان غیرمنتظره ساده نشان می‌دهد که ممکن است کمک کند:
💡ویتامین‌های B 😎


🆔 @neurophysiology_umz
25.03.202516:47
💊💊 مکمل ریبوفلاوین و/یا بیوتین احتمالاً در زیرمجموعه‌ای از بیماران مبتلا به پارکینسون مفید است، که در آن دیسبیوز روده نقشی اساسی دارد.

🔬 تحقیقات قبلی نشان می‌دهد افراد مبتلا به بیماری پارکینسون، مدت‌ها قبل از ظهور علائم دیگر، تغییراتی را در میکروبیوم خود تجربه می‌کنند. ‼️ تغییرات در جوامع باکتریایی روده با کاهش ریبوفلاوین و بیوتین در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون مرتبط است‼️

📍کمبود ویتامین B با کاهش اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFAs) و پلی‌آمین‌ها مرتبط است: مولکول‌هایی که به ایجاد یک لایه مخاطی سالم در روده‌ها کمک می‌کنند.

📍کمبود پلی آمین‌ها و SCFA ها می‌تواند منجر به نازک شدن لایه مخاط روده و افزایش نفوذپذیری روده شود که هر دوی این موارد در بیماری پارکینسون مشاهده شده است.

😐 احتمالا لایه محافظ ضعیف‌شده، سیستم عصبی روده را در معرض سموم بیشتری شامل مواد شیمیایی پاک‌کننده، آفت‌کش‌ها و علف‌کش‌ها هستند قرار می‌دهد.

‼️ چنین سمومی منجر به تولید بیش‌ازحد فیبریل‌های α-سینوکلئین می‌شود - مولکول‌هایی که در سلول‌های تولیدکننده دوپامین در قسمت سیاه مغز ما جمع می‌شوند و التهاب سیستم عصبی را افزایش می‌دهند که در نهایت منجر به علائم حرکتی و زوال عقل پارکینسون می‌شود.

✅ با استفاده از این یافته‌ها، می‌توانیم افراد دارای کمبودهای خاص را شناسایی کنیم و مکمل‌های ریبوفلاوین و بیوتین خوراکی را به افرادی که سطوح آن‌ها کاهش یافته است، تجویز کنیم که به‌طور بالقوه یک درمان مؤثر ایجاد می‌کند.

🆔 @neurophysiology_umz
پژوهش جدید نشان می‌دهد که چگونه دوپامین در بخش شکمی هسته اکومبنس (vsNAc) رفتار جنسی موش‌های نر را از مرحله بو کردن تا انزال کنترل می‌کند. با استفاده از فوتومتری فیبری، دانشمندان فعالیت ریتمیک دوپامین را در طول مرحله دخول شناسایی کردند که با الگوهای حرکتی هماهنگ است و توسط ورودی‌های استیل‌کولین تنظیم می‌شود.

نکته مهم این است که دخول نهایی قبل از انزال یک سیگنال دوپامین متمایز نشان می‌دهد و تحریک مصنوعی نورون‌های استیل‌کولین در این مرحله باعث انزال می‌شود. این یافته‌ها نه تنها درک عمیق‌تری از تنظیم رفتار جنسی ارائه تا توسعه درمان‌هایی برای اختلالات انزال مرتبط با شرایط روان‌پزشکی و داروها را نیز دارند.

🆔@neurophysiology_umz
Жойылды11.04.202509:46
🔰 مجموعه علمی وینسل با همکاری مرکز تحقیقات سلول های بنیادی و نشریه علمی پزشکی متا، برگزار می‌کند:

💡کارگاه آنلاین ارزیابی سمیت سلولی با استفاده از روش MTT

👩‍💻 مدرس: دکتر خلیل حاجی اصغرزاده
هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

🕰 زمان: ۳۰ فروردین، ساعت ۲۰ الی ۲۲

📜 همراه با گواهی معتبر انگلیسی

💎 پشتیبانی و دسترسی مادام العمر

✍🏻 سرفصل‌ها

● مقدمه ای بر روش MTT

● مزایا، معایب و کاربردهای این روش

● مراحل انجام کار

● تفسیر داده ها
💰هزینه: با احترام، ۱۳۹ هزار تومان

🏷 ثبت نام: ارسال عدد ۱۱۰ به آیدی زیر:


@cmbadmin


وینسل، دانش بدون مرز💚🩵

#⃣ #کارگاه_آنلاین | #سمیت_سلولی | #روش_MTT

➖️➖️➖️➖️➖️➖️
🆔️ @wincellco
📱@meta_iums
🔍👤چن، کشف کرد که برخلاف باورهای سنتی که قشر مغز و هیپوکامپ را در مرکز حافظه می‌دانند، تالاموس نیز می‌تواند به طور مستقل اتصالات خود را تغییر داده و در انعطاف‌پذیری عصبی نقش داشته باشد.

🐁 در مطالعات بر روی موش‌ها، تغییرات در الگوهای پاسخ نورون‌های تالاموس، به‌ویژه در هسته ژنیکوله جانبی، مشاهده شد. این یافته نشان داد که تجربه‌های حسی می‌توانند اتصالات تالاموس را بازسازی کنند، که این ویژگی می‌تواند در دوران رشد و همچنین در بزرگسالی وجود داشته باشد.

✅ چن همچنین پیشنهاد می‌دهد که مداخلات در سطح تالاموس، مانند استفاده از داروها برای تعدیل انتقال‌دهنده‌های عصبی، ممکن است به بهبود عملکرد شناختی و درمان اختلالات عصبی رشدی کمک کند. تالاموس به عنوان یک هدف استراتژیک برای تاثیرگذاری بر کل ارتباطات مغز مورد توجه قرار گرفته است.

🌐 منبع

🆔 @neurophysiology_umz
💡🧠|کارگاه ۸روزه برنامه نویسیC

⚜️|آکادمی تخصصی علوم پایه ایران برگزار می‌نماید:

🎙|مدرس:
جناب آقای محمدجواد یحیی پور

📘|سرفصل‌ها:

●سرفصل های تدریسی زبان برنامه نویسی C
● آشنایی با اجزای سازنده یک برنامه C
● ساختارهای کنترل برنامه در C
● پیاده سازی و استفاده از توابع در C
● پیاده سازی و فراخوانی تابع به صورت بازگشتی
● آرایه ها در C
● اشاره گرها در C
● ساختار (Structure) و یونیون (Union)


🗓|تاریخ:
27و28اردیبهشت و 3و4و10و11و17و18 خرداد

🕰|زمان: 16الی17:30
📃|سرمایه گذاری علمی همراه با گواهی معتبر:220 هزار تومان


➕ارتباط با آکادمی تخصصی علوم پایه ایران:@Ebrahime_2
مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که قرار دادن گوشی هوشمند خارج از دسترس به طور قابل توجهی حواس‌پرتی را کاهش نمی‌دهد یا بهره‌وری را افزایش نمی‌دهد. هرچند شرکت‌کنندگان وقتی دورتر بودند کمتر از گوشی‌هایشان استفاده کردند ، اما توجهشان را به دستگاه‌های دیگر مانند لپ‌تاپ‌ها منتقل کردند. مسئله اصلی خود گوشی نیست، بلکه عادات و روتین‌هایی است که ما در اطراف آن‌ها ایجاد کرده‌ایم.

گوشی‌های هوشمند همچنان ابزار مورد علاقه برای حواس‌پرتی هستند به دلیل چندکاره بودن، قابل حمل بودن و طراحی لمسی. حتی با دسترسی محدود، مردم به دستگاه‌هایی گرایش دارند که سرگرمی و ارتباط ارائه می‌دهند. این تحقیق بر ضرورت توجه بیشتر به عادات کاربران و طراحی اپلیکیشن‌ها به جای مقصر دانستن خود دستگاه‌ها تأکید می‌کند.

منبع

🆔@neurophysiology_umz
🟠🟠 آخرین مهلت ثبت نام


💉💉 دوره صفر تا صد طراحی و تولید واکسن


📃 سرفصل های دوره :

ایمنی‌شناسی
واکسن‌های نوترکیب
واکسن‌های باکتریایی تخفیف حدت‌یافته
واکسن‌های باکتریایی غیرفعال /کشته‌شده
واکسن‌های باکتریایی کونژوگه
واکسن‌های باکتریایی توکسوئیدی
انواع و مکانیسم عملکرد واکسن‌های وکتور بیس
دارو رسانی در واکسن‌های وکتور بیس
پیاده‌سازی واکسن‌های وکتور بیس
واکسن‌ها برپایه mRNA ( واکسن‌های پيشگيرانه )
واکسن‌ها برپایه mRNA (واکسن‌های درمانی )
کنترل کیفی با‌کتری
طراحی واکسن برپایه پروتئین نوترکیب
کنترل کیفی ویروسی
واکسن ویروسی تخفیف حدت یافته
ویروس غیرفعال/کشته‌شده


👩‍🏫 مدرس دوره : دکتر ملیحه نادری 

Postdoctoral researcher in Hiroshima university
PhD microbiology shahid Beheshti university
Researcher in Golestan University of medical Science. Comprehensive research Laboratory


⚠️ ⚠️ ظرفیت باقی مانده دوره محدود است.


💸  فقط ۷۹۸ تومان ( در صورت ثبت نام گروهی  ۳  نفره شهریه هر نفر فقط ۶۹۸ تومان و ثبت نام گروهی حداقل  ۶  نفره شهریه هر نفر فقط ۵۹۸ تومان )


🔗 دوره بصورت مجازی برگزار می شود.
(( محتوای دوره نیز پس از برگزاری کلاس آنلاین جهت بازبینی در اختیار افراد ثبت نامی قرار خواهد گرفت. ))


📜 همراه با اعطای گواهی معتبر از دانشگاه اردبیل


🕧 زمان برگزاری : ۲۲ لغایت ۳۱ فروردین

ساعت ۱۸ الی ۲۰


🎁 ‌کدتخفیف : k390


🌐 جهت ثبت نام انفرادی از  لینک

https://www.newwebinar.ir/s/1299

اقدام نمایید و جهت ثبت نام گروهی به آیدی ( @new_webinar ) پیام دهید.


✔️✔️ جهت اطلاع از سایر دوره های آموزشی کشور عضو کانال ما شوید 👇👇

https://t.me/new_wbinar

♡⠀   〇⠀     ⎙     ⌲⁣
ˡⁱᵏᵉ ᶜᵒᵐᵐᵉⁿᵗ  ˢᵃᵛᵉ  ˢʰᵃʳᵉ⁣


#واکسن_سازی
📚🔍 مطالعه‌ای نشان می‌دهد که تحریک جریان مستقیم ترانس کرانیال (tDCS)، که جریان الکتریکی ضعیفی را از طریق پوست سر به مغز منتقل می‌کند، می‌تواند تصمیم‌گیری را سرعت بخشد. محققان دانشگاه مارتین لوتر هال (MLU) به بررسی تأثیر این تحریک بر قشر جلوی پیشانی پشتی جانبی، که برای برنامه‌ریزی و مدیریت اقدامات حیاتی است، پرداختند.

✅ یافته‌ها نشان داد که تحریک مثبت (آندال) فعالیت عصبی را افزایش داده و موجب تصمیم‌گیری سریع‌تر می‌شود، در حالی که تحریک منفی (کاتدی) فعالیت مغزی را کاهش داده و به حفظ تصمیمات قبلی منجر می‌شود.

✅ همچنین، محققان بیان کردند که این روش غیر تهاجمی است و می‌تواند در شرایط کنترل‌شده بر فرآیندهای شناختی تأثیر بگذارد، هرچند تأثیر آن محدود و وابسته به شرایط است. دستگاه‌های tDCS به صورت تجاری نیز عرضه می‌شوند، اما ادعاهای مربوط به افزایش خلاقیت و تمرکز باید با احتیاط بررسی شود.

🆔 @neurophysiology_umz
Көбірек мүмкіндіктерді ашу үшін кіріңіз.