Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
مطالعات فرهنگی ایرانی avatar
مطالعات فرهنگی ایرانی
مطالعات فرهنگی ایرانی avatar
مطالعات فرهنگی ایرانی
25.04.202513:11
به نام خدا

♦️درباره‌ی بیانیه نژادپرستانه و متولیانه‌ی هشتصد تن از شاغلین حوزه‌ی فرهنگ و هنر و ادبیات

✍ دکتر بهزاد باغی‌دوست
[مدرس جامعه‌شناسی‌ سیاسی]
۲ اردی‌بهشت ۱۴۰۴

اوژن یونسکو در اثر درخشان‌اش کرگدن، وضعیتی را ترسیم می‌کند که در آن مردمان شهری ناگهان، به طور دسته‌جمعی و گروهی به کرگدن تبدیل می‌شوند. پوست‌شان تغییر می‌کند و رفتارهایشان توده‌وار، خشن و بی‌شعور می‌شود. معیارهای زیبایی و اخلاق تغییر می‌کند و انسان‌ها نه تنها کرگدن می‌شوند، بلکه «کرگدنیت» را با "عالی‌ترین" دلایل ممکن فلسفی و علمی و زیبایی‌شناختی توضیح می‌دهند و توجیه می‌کنند. آن‌ها کرگدنیت را عالی‌تر از انسانیت می‌دانند و چنان توده‌وار آن را امضا می‌کنند و چنان نیرویی در جامعه‌ی کرگدن‌ها تولید می‌کنند که هر آن‌که هنوز کرگدن نشده است، از بودن‌اش و از نوع بودن‌اش، لحن و لهجه و زبان‌اش، رنگش و اندام‌اش می‌ترسد، خجل و بی‌زار می‌شود و احساس شرم می‌کند.

اینجا مسئله، فردی نیست. موضوع این نیست که یک یا چند نفر در یک جامعه‌ی انسانی اخلاقا و قانونا دچار خطا شده‌اند؛ که می‌شود با ارزش‌ها و معیارهای اخلاقی و انسانی و یا بحث فلسفی و حقوقی، آنان را متوجه خطایشان کرد و به وجدان انسانی و اخلاقی بازگرداند. اینجا تغییر توده‌وار/ گله‌وار همگانی است که مسئله است که در آن اساسا همه‌ی بنیان‌های انسانی تغییر یافته و در شرّ و تاریکی سقوط کرده است.

بیانیه‌ای نژادپرستانه، غیراخلاقی و غیر انسانی، شرورانه، فرمایشی و درباریِ عده‌ای که جسارت آن را دارند که خود را اصحاب علم و فرهنگ و هنر نامیده‌اند، در سطح وسیعی به بهانه‌ی اتفاقاتی در یکی از شهرهای استان‌های غربی کشور، منتشر شده است. این بیانیه را بیش از هشت‌صد نفر امضا کرده‌اند. آن‌ها استاد دانشگاه، موسیقی‌دان، جامعه‌شناس، نویسنده و سیاست‌پیشه‌اند. بیانیه به قدری سخیف و متولیانه و گنده دماغانه است که آرام اندیشیدن و سخن گفتن در این باره را ناممکن می‌کند و ننگین‌تر و گستاخانه‌تر از آن است که وجدان انسان در برابر آن آرام بماند و سکوت کند. نژادپرستی حقیر «تهران» در برابر مردم ایران، با این نامه به درجه‌ای از وقاحت رسیده و چنان سطحی از جریان فاشیستی و سلطه‌طلب موجود را آشکار کرده که سابقه ندارد. اگر نامه تاریخ نداشت، گمان می‌کردم آن را افسران و آجودان‌های امنیتی احزاب نازی دهه‌ی بیست و سی چون سومکا نوشته و منتشر کرده‌اند. در واقع با این بیانیه، «خودآگاهی فاشیستی» این فرقه به اوج خود رسیده و بیان شده. این خودآگاهی شرورانه، ادامه‌ی ضروری و منطقی ایده‌های ایرانشهری و ایرانِ باستان‌گراییِ تاریخ‌زده است که سالها منتظر آن بوده‌ایم. این خودآگاهی مستبدانه و تهران‌زده، نوعی «بایدِ» تاریخی بود که می‌بایست ظاهر می‌شد. و چه خوب. هر شرّی، اگر درست و متعالی و اخلاقی و انسانی باشی، به خیر خواهد انجامید. این درست فرصتی است که در برابر آن، «خودآگاهی» آزادی‌خواهان و رنج‌دیدگان، آنان که تمنای برابری و زندگی انسانی دارند؛ و برای آن تقلا می‌کنند، بیان می‌شود. این می‌تواند آغاز شعوری انسانی و اخلاقی باشد که نویسندگان این بیانیه‌ی هولناک از آن بی‌بهره‌اند و حتی آشکارا علیه آنند.

بیش از صد سال است که با توهم تاًسیس دولت جدید، چکمه‌پوش‌های مستبد کودتاچی و طبقه‌ی درس‌خوانده‌ی وابسته‌ی درباری، همه‌ی منابع مردم بی‌گناه این سرزمین را به لش گستاخ و آلوده‌ی یک شهر بسته‌اند تا یک زبان، یک فرهنگ (که هرگز هیچکس توضیح نداده چیست) و یک شهر بادکرده‌ی متعفن نفتی را بر فرهنگ عزیز و متنوع و غنی مردمان این سرزمینِ بلادیده سوار کنند. و این بار زبان فارسی را ابزار این سلطه کرده‌اند. زبانی را که می‌توانست، و هنوز می‌تواند، به واسطه‌ی انسان‌های آزاد و رها و خلاق و متعالی، زبانی برای رهایی انسان دوره‌ی جدید -که بیش از هر زمان دیگری آشکار است که در آشفتگی و ابتلای دوره‌ی جدید گم شده- باشد، به زبانی برای تحقیر و توهین و کریت و کوریت مزمن و سمج و نفهمی تبدیل‌اش کرده‌اند، به زبانی برای تولید ناآگاهی و ناخودآگاهی نو، برای سیاست‌نامه نویسی برای مستبدان ایرانشهری و زبانی بیگانه از شرایط عینی انسانی و تهی از ارزش‌های اخلاقی متعالی، برابری و برادری، تهی از ارزش‌های انسانی برای تاریخ فردا و پس‌فردا، زبان ارتجاع و پس‌رفت تبدیل کرده‌اند.

ادامه دارد👇👇👇


#اتنیک
#ملی‌گرایی
#زبان_فارسی
#شهوت_سلطه
#بهزاد_باغی‌دوست
#بیانیه_نژادپرستانه
#سرکوب_ایده‌ئولوژیک
https://app.epoll.ir/60185350
دوست گرامی
لینک پرسشنامه‌ای که خدمت شما ارسال شده است، برای انجام یک پژوهش دانشگاهی در رابطه با "تجربه روابط مجازی با جنس مخالف در ایران" یا Online Dating می‌باشد.
چنانکه تجربه ایجاد رابطه‌ با جنس مخالف از طریق فضای مجازی را داشته‌اید، و ساکن تهران یا کرج هستید، خواهشمند است با پاسخگویی به سوالات پرسشنامه ما را در انجام این تحقیق دانشگاهی یاری بفرمائید.
حتمآ در پایان گزینه ارسال را فشار دهید
با تشکر
29.03.202513:35
🔶 نقد و بررسی نظریه «ایرانشهر» دکتر جواد طباطبایی

🔹سخنرانان (به ترتیب حروف الفبا):

🔸دکتر حجت کاظمی، عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران.
🔸دکتر داریوش رحمانیان، عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه تهران.
🔸دکتر مهدی فدایی مهربانی، عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران.

۵ اسفندماه ۱۴۰۳

از کانال
@jahaneirani_ut


#سخنرانی #ایرانشهر #جواد_طباطبایی #داریوش_رحمانیان #حجت_کاظمی #مهدی_فدایی


کانال مطالعات‌فرهنگی ایرانی
26.03.202513:36
🔶برای زندگی یا بقا؛
تجربه‌ی زیسته‌ی زنان دستفروش


🔹گفت‌وگو با
مرجان میرغفاری
پژوهشگر جامعه‌شناسی

یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳

به میزبانی مدرسه مطالعات فضا (معماری و شهر) باشگاه اندیشه

#مطالعات_فضا #معماری_و_شهر #تاریخ #تاریخ_فضا #تاریخ_نگاری_فضا #مترو #میرغفاری #باشگاه_اندیشه #عباس_کاظمی #مطالعات_فرهنگی


@fazaschool | @bashgahandishe
@varijkazemi

کانال مطالعات‌فرهنگی ایرانی
Қайта жіберілді:
OPERASYON avatar
OPERASYON
23.03.202519:26
🔴 İstanbul-Saraçhane
22.03.202513:13
بر چهره گل نسیم نوروز خوش است
در صحن چمن روی دل‌افروز خوش است
از دی که گذشت، هر چه گویی خوش نیست
خوش باش و ز دی مگو که امروز خوش است

خیام

سال خوبی را برای شما همراهان کانال مطالعات‌فرهنگی ایرانی آرزومندیم

نوروز مبارک🌱
22.04.202513:37
🔶فایل صوتی نشست و گفتگو درباره‌ی کتاب «تاراج نهان؛ سلب‌مالکیت از نیروهای کار در اثر تورم در ایران»

🔹نویسنده: محمد مالجو
منتقد: ابراهیم توفیق

در این نشست که پس از متن‌خوانی جمعی کتاب «تاراج نهان؛ سلب‌مالکیت از نیروهای کار در اثر تورم در ایران»، در طی سه جلسه و به گردانندگی میرسعید نیک‌زاد انجام شد، با حضور منتقد ابراهیم توفیق و نویسنده محمد مالجو،‌ به نقد و بررسی کتاب پرداخته شد و در حضور مخاطبین آزاد که به شکل حضوری و آنلاین در جلسه حاضر بودند از فرآیند پژوهش، روش تحقیق و مسائلی که پیش رو نهاده شده بود پرسش شد. 

* تاراج نهان؛ سلب‌مالکیت از نیروهای کار در اثر تورم در ایران
نویسنده: محمد مالجو
ناشر : آگاه

منتشر شده در کانال موسسه بیدار

کانال مطالعات‌فرهنگی ایرانی

#تاراج_نهان_سلب_مالکیت_از_نیروهای_کار_در_اثر_تورم_در_ایران
#محمد_مالجو #ابراهیم_توفیق
07.04.202507:30
🔶تحلیلی بر سریال پایتخت
آنچه داریوش شایگان نمی‌دانست ولی نویسندگان پایتخت می‌دانند

🖋️عادل مشایخی

« قضاوت در مورد یک سریال قبل از دیدن تمام قسمت‌های آن کار احمقانه‌ای است به‌خصوص اگر نویسنده هیچ تخصصی در زمینه‌ی هنرهای بصری به‌ویژه فیلم و سینما نداشته باشد و کلا «قضاوت»‌هایی را که خود را «نقد» جا می‌زنند مترادف با «حماقت» ‌بداند. هدف این یادداشت نه «قضاوت» در مورد سریال پایتخت، بلکه اشاره‌ای گذرا به مضمونی است که نویسندگان این مجموعه‌ی تلویزیونی پربیننده در فصل هفتم آن گنجانده‌اند: تخت پادشاهی نقی معمولی! شخصیت نقی را در این فصل و فصل‌های سابق این سریال نباید به منطقه و لهجه‌ای خاص فروکاست و در دام برخوردهای قبیله‌ای و منطقه‌ای افتاد. «نقی معمولی» پرسوناژی ریشه‌دار در ناخودآگاه ایرانی است.»

ادامه‌ی متن را اینجا بخوانید.


کانال مطالعات فرهنگی ایرانی


#عادل_مشایخی #داریوش_شایگان
Қайта жіберілді:
گلونی | Golvani avatar
گلونی | Golvani
توقف پروژه حصارکشی تئاتر شهر

پروژه بحث‌برانگیز حصارکشی اطراف تئاتر شهر که از ابتدا با انتقاد هنرمندان و معماران روبه‌رو بود، متوقف شد. با این حال، حصارهای سفید و آبی همچنان این بنای فرهنگی را در محاصره دارند و دستفروشان نیز به چهارراه ولیعصر بازگشته‌اند.

به نقل از خبرگزاری شرق، این پروژه که قرار بود در مدت کوتاهی اجرا شود، با تغییر مدیریت در اداره کل هنرهای نمایشی متوقف شد. منتقدان معتقدند که این حصارها نه‌تنها به حفاظت از بنا کمکی نکرده، بلکه ارتباط فرهنگی مردم با آن را مختل کرده است.

مشکل اصلی، علاوه بر اختلاف‌نظرها، نبود بودجه کافی است و پیمانکار در انتظار تأمین اعتبار است. حالا امیدواری‌ها برای برداشتن حصارها و بازگرداندن تئاتر شهر به شکل اصلی خود افزایش یافته است.

@Golvaninews
25.03.202517:06
🔶فضا و زندگی روزمره در مترو

🔹گفت‌وگو با
عاطفه کمالی
پژوهشگر مطالعات معماری ایران، تهیه‌کننده‌ی رادیو

سه‌شنبه ۳۰ بهمن‌ ۱۴۰۳
به میزبانی مدرسه مطالعات فضا (معماری و شهر) باشگاه اندیشه

#مطالعات_فضا #معماری_و_شهر #تاریخ #تاریخ_فضا #تاریخ_نگاری_فضا #مترو #کمالی #باشگاه_اندیشه

@fazaschool | @bashgahandishe


کانال مطالعات فرهنگی ایرانی
23.03.202519:25
تصاویری از خشونت های امشب استانبول
Қайта жіберілді:
SHIFT.camp avatar
SHIFT.camp

🌍 از محدودیت‌ها تا فرصت‌ها | تجربه‌ی زیستنِ رهایی دختران افغانستان 🇮🇷🇦🇫
ایران بزرگ نیاز به مهر و عشق تمامی ساکنینش دارد.

عبور از دیوارهایی که پیش روی ما ساخته می‌شوند، همان تحولی هستند که می‌توانند ما را به آینده‌ای روشن‌تر برسانند.

در این لایو درباره‌ی چالش‌هایی که زنان و دختران افغانستان در مسیر رشد با آن روبه‌رو هستند صحبت می‌کنیم و اینکه چطور می‌توانیم محدودیت‌ها را به فرصت تبدیل کنیم.

📅 [چهارشنبه ۲۹ اسفند]
📍 [ساعت ۱۸ ایران ۱۹ کابل]


با عشق از شما درخواست داریم این پیام و این لایو را اطلاع رسانی کنین ❤️🙏🏻


@shiftcamp
ساحل خزر آبستن تالاب‌های جدید است
| مهدی نصرتی |

🔺دریای خزر در حال کوچک شدن است. استحصال آب دریا، سوءمدیریت حوضه‌های آبریز، عدم تأمین حقابه، تغییراقلیم و گرمایش جهانی از جمله عواملی هستند که سالبه‌سال از وسعت بزرگترین دریاچه‌ جهان می‌کاهد. عقب‌نشینی خط ساحلی خزر که از سال ۱۳۷۵ آغاز شده، در سال‌های اخیر چنان سرعتی به خود گرفته است که توجه مردم و رسانه‌ها را به خود جلب کرده و به نگرانی‌ها در این زمینه دامن زده است.

🔺طبق یک پیش‌بینی‌ علمی (۱) تا پایان قرن ۲۱، تراز آب خزر بین ۸ تا ۱۴ متر کاهش خواهد یافت. پسروی ناشی از چنین تغییری می‌تواند شکل کشورهای همسایه خزر را در نقشه‌ جغرافیا تغییر دهد. میزان پسروی در همه‌ مناطق یکسان نیست و باتوجه‌به توپوگرافی زمین، عقب‌نشینی دریا در مناطقی که شیب کمتری دارند، بیشتر خواهد بود. در ابعاد بین‌المللی، بیشترین عقب‌نشینی در بخش‌های شمالی و شرقی دریا یعنی کشورهای روسیه، قزاقستان و ترکمنستان رخ خواهد داد. در ایران، استان گلستان شاهد بیشترین پسروی خواهد بود.

یادداشت کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/130008
#محیط_زیست #دریای_خزر #پیام_ما
@payamema
04.04.202508:28
علیرضا قدیمی

برای تهیه این رشته‌توییت و جمع‌آوری اطلاعات هر بخش، زمان و انرژی زیادی گذاشتم.

تنها چیزی که برام مهمه اینه که اگه به موضوع #دانشگاه علاقه دارید، حتماً بخونید.

🔗 لینک
https://x.com/AlirezaGhadimi7/status/1907909207682330709




📍پی نوشت :


بدیهیات را نگوییم؟ پس چه کنیم؟

برخی دوستان می‌گویند که فساد در جذب هیأت علمی بدیهی است و همه می‌دانند. درست، اما مگر دانستن کافی است؟ مگر فساد با این منطق که «همه می‌دانند» از بین می‌رود؟
زن‌کشی هم بدیهی است. فقر هم بدیهی است. سانسور هم بدیهی است. اما اگر همه اینها را بدیهی فرض کنیم و درباره‌شان سکوت کنیم، چه چیزی عوض می‌شود؟
تفاوت بین دانستن و تغییر دادن، در تکرار، در مستند کردن، در بحث کردن، و در ایجاد فشار عمومی است. افشاگری درباره بدیهیات نه از روی ساده‌دلی است و نه از روی بی‌خبری. بلکه برای این است که آنچه بدیهی شده، عادی نشود. برای اینکه فراموش نشود و برای اینکه تغییری رقم بخورد.
اتفاقاً قدرت فساد و ستم در همین است که آن را بدیهی جلوه می‌دهد، تا کسی درباره‌اش حرف نزند. اگر فساد در دانشگاه‌ها، زن‌کشی، یا هر بی‌عدالتی دیگری واقعاً «بدیهی» است، پس چرا هنوز هست؟ چرا تغییری نکرده؟
شاید مشکل این نیست که ما درباره بدیهیات حرف می‌زنیم. مشکل این است که خیلی‌ها به همین بدیهیات عادت کرده‌اند.
Қайта жіберілді:
بوی زلف یار avatar
بوی زلف یار
... واقعاً یک دری از افکار به روی من باز کرد بعد میرزا هاشم خان یک روز مرا ملاقات کرد و گفت: آخر شماها چرا باید تنها آخوند باشید، مگر دیانت از آگاهی و بصیرت مانع است؟ خوب است لامحاله رمان بخوانید پرسیدم رمان چیست؟ گفت: کتاب حکایت را می‌گویند که در فرنگستان رسم است، خیلی می‌نویسند و می‌خوانند مانند حکایات قدیم ما از نوش آفرین و شیرویه و الف لیله و لیله. گفتم: من که زبان فرنگی نمی‌دانم. گفت: چند کتاب ترجمه شده، آشکار هم هست من می‌دهم بخوانید. پس کتاب سه نفر تفنگدار را جلد اوّل و دویم و سوم را محرمانه خواندم و وضع غریبی در ادای مطلب و طرز نوشتن دیدم. بعد کتاب كنت منت کریستو را دادند خواندم و رمان‌های کوچک دیگر خودم اوضاع علم و علمای تعلیم و تعلم را که در عصر خودمان در ایران و عربستان دیده، بی‌اندازه خراب دیدم یک نفر در نجف مرا دلالت کرد کتاب منية المريد في اداب المفيد والمستفيد شهید ثانی خریده، واقعاً از آن کتاب مستطاب و نیات شهید بزرگوار خیلی استفاده کرده بودم انصافاً اگر علمای دنیا، بلکه مردم جهان به همان کتاب به دقت مطالعه کرده و روحانیت اسلام را ببینند و بر طبق آن کتاب عمل کنند برای اصلاح عالم کافی است...
Қайта жіберілді:
OPERASYON avatar
OPERASYON
23.03.202519:27
🔴 İzmit

Türk polisi kitleye saldırıyor.
23.03.202519:24
http://kurdpress.com/x4fmL

📰 پروژه‌ مهندسی سیاسی در ترکیه به گام آخر نزدیک می‌شود

📝 سرویس ترکیه - در روزهایی که چهره‌های محبوب و مستقل ترکیه یکی پس از دیگری از صحنه‌ی سیاسی حذف می‌شوند، نام اکرم امام‌اوغلو ـ شهردار استانبول و یکی از جدی‌ترین رقبای اردوغان ـ به خط مقدم پروژه‌ای بزرگ برای «بازطراحی صحنه قدرت» کشیده شده است. بازداشت‌ها، ممنوع‌الخروجی‌ها، حمله به رسانه‌ها و هنرمندان، و سکوت سرد غرب، همه خبر از وقوع یک چرخش تاریخی می‌دهند: ترکیه در حال عبور از دموکراسی نیم‌بند، به اقتدارگرایی تمام‌عیار است. این گزارش، پشت پرده‌ی حذف گام‌به‌گام اپوزیسیون، نقش نهادهای اطلاعاتی و رسانه‌ای، و سناریوهای پیش‌روی ترکیه را واکاوی می‌کند.

🆔 http://kurdpress.com/x4fmL



کانال مطالعات فرهنگی ایرانی

https://t.me/culturalstudies_usc
17.03.202507:04
گزارش تصویری اخراج افغانی مطالبه ملی:
🔺هشتگ اخراج افغانی مطالبه ملی از کجا آمد؟

نسترن فرخه

هشتگ اخراج افغانی مطالبه ملی از کجا شروع شد و چه کاربرهایی برای اولین بار از آن استفاده کردند؟ تحلیل داده‌های توییتر نشان می‌دهد این هشتگ برای اولین بار به شکل ساماندهی شده از ۵۰ اکانت توییتر در تابستان ۱۴۰۲ شروع شده است.

@Bamdad_Khavar


کانال مطالعات فرهنگی ایرانی
https://t.me/culturalstudies_usc
با سلام
در راستای برقراری عدالت در عرصه ورزش اقدام به تاسیس باشگاه فوتسال ، صرفا مختص و متشکل از نوجوانان روستا در منطقه محروم جنوب کرمان در شهرستان منوجان که مستعد و دارای ظرفیت و توانمندی بودند کردیم و در این مسیر بدون حمایت ارگان هاو نهادهای مربوط توانستیم با شناسایی ۴۵ نفر از واجدین، حداقلیاتی از امکانات را برایشان فراهم نمائیم که کنون توانسته اند در مسابقات در حال انجام لیگ فوتسال شهرستان و در اولین هفته های تاسیس شان خوش بدرخشند ، اما کماکان در خصوص تامین ۲۰ عدد لباس ورزشی و همچنین هزینه ورود به مسابقات نیازمند یاری سبز شما هستیم ، هر کدام از شما می‌تواند با کمک و استمداد در این امر و متقبل شدن هزینه یک دست لباس عاملی باشد جهت پیشرفت و رشد نوجوانان محروم روستاها که از حقوق اساسی خویش محروم گشته و از استضعاف رنج می برند ، گفتنی است که جهت شفاف سازی هزینه کردها در تهیه ملزومات و همچنین روند تیم نیز مستندات ارائه خواهد شد ، از محبت شما سپاسگذاریم

شماره کارت 6063731107638547 و شماره حساب
5615-700-10388786-1 ، بانک قرض الحسنه مهر ،
بنام محمدطالب محمودی
31.03.202520:37
کتابخانه مجازی «باغ میراث بهارستان»، با ارائه فایل دیجیتال کلیه منابع کتابخانه مجلس اعم از نسخ خطی، کتاب‌های چاپ سنگی و سربی، اسناد و نشریات و... در وب‌سایت کتابخانه مجلس در دسترس قرار گرفت.
از جمله مزایای نرم افزار کتابخانه مجازی باغ میراث بهارستان، می‌توان به کاملاً تحت وب بودن نرم‌افزار، سهولت ثبت‌نام مخاطبان در این نرم‌افزار با قابلیت اتصال آنلاین به سیستم احراز هویت ثبت اسناد و تأیید در همان زمان، قابلیت تعیین سطح دسترسی مراجعه‌کننده به منابع کتابخانه مجلس با توجه به مدارک ارائه شده اعم از سطح و مقطع تحصیلی، شغل و دانشجو یا استاد یا نماینده بودن، قابلیت انتخاب کیفیت و حجم منبع درخواستی، ارائه منابع با حجم و کیفیت عالی با سرعت مناسب، امکان سفارش تنها یک یا چند صفحه از منبع درخواستی و درگاه پرداخت آنلاین اشاره کرد.

اکنون با تلاش‌های انجام شده، فایل دیجیتالی همه نسخ خطی اسکن شده، تعداد قابل توجهی از کتاب‌های چاپ سنگی و سربی، نشریات دوره قاجار، اسناد پارلمانی، گزارش‌های دولتی و اسناد پارلمانی، شنیداری ـ دیداری، از طریق این سامانه قابل مشاهده و دسترسی است.

این سامانه در حال حاضر با آدرس arian.ical.ir در دسترس عموم قرار گرفته است. این کتابخانه مجازی از طریق وب‌سایت کتابخانه مجلس به آدرس ical.ir و با کلیک بر روی لینک کتابخانه نیز قابل دسترسی است.

🌐 Www.ical.ir
🆔 @ical_ir



کانال مطالعات فرهنگی‌ایرانی
https://t.me/culturalstudies_usc
27.03.202514:25
پیروی یا خروج از دین

ندا رضوی‌زاده، جامعه‌شناس

موسسه پژوهشی Pew دیروز (۲۶ مارس ۲۰۲۵/ ۶ فروردین ۱۴۰۴) گزارشی از تغییر یا ترک دین (گرویدن یا خروج پیروان از ادیان نهادی) منتشر کرده که جزئیات بسیار جالبی دارد.

در این پژوهش ۳۶ کشور از قاره‌های مختلف مورد مطالعه قرار گرفته است. در این تحقیق بررسی شده که چنددرصد افراد که در کودکی پیرو دین نهادی خاصی پرورش یافته‌اند، این ادیان را ترک کرده‌اند یا به پیروان دین دیگری پیوسته‌اند یا دیگر پیرو هیچ دین نهادی-تاریخی نیستند.

طبق یافته‌ها بیشترین خروج از دین نهادی در میان پیروان بودایسم و مسیحیت رخ داده، و کمترین در میان پیروان اسلام و یهودیت.

گروه‌های تحصیل‌کرده‌تر، جوان‌ترها و مردان بیش‌تر دین پیشین خود را ترک کرده‌اند.

یافته‌ها بر اساس کشور، دین کودکی و کنونی، سن و جنسیت ارایه شده است.


🔴در گزارش تفکیکی مربوط به اسلام آمده:

اکثریت قاطع افرادی که در حال حاضر خود را مسلمان می دانند می گویند که به عنوان مسلمان بزرگ شده اند.

ایالات متحده و کنیا بالاترین سطوح «الحاق» یا ورود به اسلام را دارند، به طوری که 20 درصد از مسلمانان ایالات متحده و 11 درصد از مسلمانان کنیا گفته اند که در دین دیگری یا بدون دین بزرگ شده اند. به طور کلی، مسلمانان در هر دو مکان یک اقلیت هستند: حدود 1٪ از بزرگسالان ایالات متحده و 11٪ از کنیایی ها در حال حاضر مسلمان هستند.

در میان کسانی که به اسلام روی آورده اند، بیشتر آنها می گویند که مسیحی بزرگ شده اند.

اکثر کسانی که اسلام را ترک کرده اند یا دیگر خود را پیرو هیچ دین نهادی نمی‌دانند (یعنی از نظر مذهبی خود را اتئیست، آگنوستیک میدانند یا پیرو هيچ دین خاصی نمی‌دانند)، یا اکنون مسیحی هستند.

در میان مسلمان‌زاده‌های ترکیه، چهاردرصد ترک مسلمانی کرده‌اند که یک درصدشان به مسیحیت گرویده‌اند.

در امریکا ۲۳٪ از افرادی که در کودکی مسلمان پرورش یافته‌اند، اسلام را ترک کرده‌اند، ۱۰٪شان به ادیان دیگر گرویده‌اند و ۱۳٪ تابع هیچ دین نهادی نیستند.

ماخذ:
🔹Around the World, Many People Are Leaving Their Childhood Religions
By
🔹Kirsten Lesage, Kelsey Jo Starr and William Miner
🔹March 26, 2025


🔹🔹🔹پست‌های پیشین در کانال نیم‌نگاه در همین‌باره:

🔺تسریع روند رویگردانی از ادیان نهادی
https://t.me/nedarazavichannel/1190

🔺کاهش اقبال به موسسات خیریه مذهبی
https://t.me/nedarazavichannel/1208

🔺ثبت رکورد جدید کاهش دینداری در امریکای 2023: افزایش چشمگیر غیرمذهبی‌ها
https://t.me/nedarazavichannel/1407


🍀 @NedaRazaviChannel
.
.
Қайта жіберілді:
OPERASYON avatar
OPERASYON
🔴 Bursa Tabip Odası Başkanı Kadir Binbaş gözaltına alındı.
23.03.202516:26
https://globisreview.com/fa/?p=3270



یک روایت خواندنی از خانم نوشین احمدی خراسانی درباب خانم شهلا لاهیجی مدیر انتشارات روشنگران


کانال مطالعات فرهنگی ایرانی

https://t.me/culturalstudies_usc
Қайта жіберілді:
حلقه‌ی مطالعاتی یک‌چند avatar
حلقه‌ی مطالعاتی یک‌چند
15.03.202521:15
🔰نوشتار: دعوتی از دانشجویان علوم اجتماعی برای انتشار نوشته‌ها

در نوشتار بنا داریم متونی را مورد توجه قرار دهیم که تصور می‌شود هیچگاه جز در یک کلاس درس یا در بین چند هم‌کلاسی دیگر، خوانده نمی‌شوند...


◽️از شما دعوت می‌کنیم کارنوشت‌ها، متون و تاملات مکتوب خود را برای ما بفرستید تا آنها را با دیگران نیز به اشتراک بگذاریم.

◽️شما می‌توانید متون و نوشته‌های خود را به آیدی تلگرام حلقه‌ی‌ مطالعاتی یک‌چند یا جیمیل زیر ارسال نمایید:

@public_yekchand
yekchand@gmail.com

🔻 حلقه‌ی مطالعاتی یک‌چند
@halghe_yekchand
Көрсетілген 1 - 24 арасынан 35
Көбірек мүмкіндіктерді ашу үшін кіріңіз.