Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
مواجید avatar
مواجید
مواجید avatar
مواجید
08.04.202521:12
فایل تصویری دورهٔ جامع مفاهیم بنیادین جامعه‌شناسی - (مفهوم فرهنگ)
آکادمی شمسه - تابستان ۱۴۰۳
مهدی نوریان

در این درس‌گفتارِ چهارجلسه‌ای (درمجموع ۸ساعت‌ونیم) تلاش شد تا ازخلال مواجهه‌ای با آثار کلاسیک‌ها (به ترتیب، مارکس، وبر، دورکیم، و فروید) به مفهوم فرهنگ به‌مثابهٔ یکی از مهمترین مفاهیم جامعه‌شناسی پرداخته شود. شرح جلسات به ترتیب زیر است:

. جلسۀ اول: کارل مارکس و مفهوم فرهنگ از خلال مواجهه‌ای با آثار او
. جلسۀ دوم: مواجههٔ ماکس وبر با فرهنگ در اثر مهم خود یعنی اخلاق پروتستانی و روح سرمایه‌داری
. جلسۀ سوم: مفهوم فرهنگ نزد امیل دورکیم در بازخوانی یکی از واپسین آثارش یعنی صور بنیانی حیات دینی
. جلسۀ چهارم: نگاه زیگموند فروید به فرهنگ در کتاب فرهنگ و ناخرسندی‌های آن

فایل‌های تصویری این درس‌گفتار ازطریق این لینک قابل‌تهیه است. همچنین می‌توانید برای آشنایی با محتوای درس‌گفتار، ازطریق این لینک فایل جلسهٔ اول را مشاهده نمایید.
04.05.202521:24
فایل پی‌دی‌اف یادداشت مهدی نوریان با عنوان «به بهانهٔ مصاحبهٔ مهدی سلیمانیه با روزنامهٔ اعتماد: نگاهی انتقادی به جامعه‌شناسی عرف‌گرا»، در صفحهٔ ۷ روزنامهٔ اعتماد ۱۵ اردیبهشت ۴۰۴.
—————
@mavaajid
کلیپ مربوط به جشن نوروزی کُردها در ارومیه در ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ و عزاداری تُرک‌ها در همین شهر در ۲ فروردین ۱۴۰۴
—————
@mavaajid
04.05.202521:20
به بهانهٔ مصاحبهٔ مهدی سلیمانیه با روزنامهٔ اعتماد: نگاهی انتقادی به جامعه‌شناسی عرف‌گرا

شنبه‌ای که گذشت، ۱۳ اردیبهشت ۴۰۴، مصاحبه‌ای از دوست خوبم، مَهدی سلیمانیه با محسن آزموده دربارهٔ «آینده‌های ایران» در روزنامهٔ اعتماد منتشر شد که پایین‌تر، ارسال می‌شود. تلاش کردم به رویکرد مهدی سلیمانیه به جامعهٔ ایرانی که آن را ذیل «جامعه‌شناسی عرف‌گرا» و تحت‌تأثیر جامعه‌شناسی ساختاری-کارکردیِ پارسونزی، مقوله‌بندی می‌کنم، نگاهی انتقادی بیندازم و نقد مختصری را درقالب ستونی برای محسن آزموده بفرستم که با لطف ایشان در صفحهٔ ۷ شمارهٔ دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت ۴۰۴، منتشر شد که می‌توانید از اینجا یا ازطریق کلیک روی Instant View آن را بخوانید. البته همان‌طور که در ابتدای یادداشت‌ام نیز نوشته‌ام، این نقد خیلی مختصر است و بیشتر شکلی از واکنش انتقادی‌ست. نقد مفصل‌تر این نوع جامعه‌شناسی که امروز در جامعهٔ دانشگاهی رواج یافته است فرصتی دیگر می‌طلبد. همچین باز همان‌طور که در یادداشت‌ام اشاره کرده‌ام، این نقد به نگاه جامعه‌شناختیِ مهدی سلیمانیهٔ عزیز است و بس! ایشان از دوستان خوب من است و همیشه برای‌اش احترام زیادی قائل بوده‌ام. باشد که این‌دست نقدها به پویایی فضای اندیشه‌ورزی در جامعهٔ ایرانی کمک کند.
—————
@mavaajid
هایا دو‌ساله شد!

فصلنامهٔ هایا (به کُردی به‌معنای آگاه) با انتشار چهار شمارهٔ دیگر در سال ۱۴۰۳ (درمجموع هشت شماره)، دوساله شد. هر شماره از هایا روی موضوعی متمرکز می‌شود و تلاش می‌کند با مسائل جامعهٔ ایرانی پیوندی برقرار کند. بخش عمدهٔ هر شماره به مقالاتی اختصاص دارد که از مجلات و نشریات معتبر دنیا (اکثراً به زبان انگلیسی) انتخاب می‌شوند و با کمک مترجمان متخصص حوزه‌های علوم انسانی و اجتماعی به فارسی برگردانده می‌شوند. لازم به ذکر است که هرچند مقالات انتخابیْ پیرامون موضوع هر شماره بحث می‌کنند، اما ضرورتاً به‌طور مستقیم دربارهٔ جامعهٔ ایرانی نیستند. هرچند به درهم‌آمیختگی مسائل اجتماعی با زمینهٔ اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، و سیاسی هر جامعه و تکینگی‌ شرایط باور داریم، اما معتقدیم که آشنایی با شیوهٔ مواجههٔ دانش‌محور با مسائل اجتماعیِ سایر جوامع نیز می‌تواند برای جامعهٔ ما درس‌آموز باشد و بینش‌ها و بصیرت‌هایی را به‌دست دهد. آنچه برای ما حائز اهمیت است شیوهٔ مواجهه با مسائل اجتماعی در جوامع انسانی‌ست. هشت شمارهٔ هایا را می‌توانید ازطریق لینک‌های مربوطه مطالعه کنید: ۱، ۲، ۳، ۴، ۵، ۶، ۷، ۸.

—————
@mavaajid
02.05.202512:14
«کاسب‌کاران ارزش‌های انسانی»: نقدی بر منش کاسب‌کارانه و دلال‌مآبانه نسبت به ارزش‌ها و شئون انسانی
—————
@mavaajid
Көрсетілген 1 - 7 арасынан 7
Көбірек мүмкіндіктерді ашу үшін кіріңіз.