Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Caută Mântuirea avatar

Caută Mântuirea

Mărturii din Viețile Sfinților și Pateric ☦
TGlist рейтингі
0
0
ТүріҚоғамдық
Растау
Расталмаған
Сенімділік
Сенімсіз
Орналасқан жері
ТілБасқа
Канал құрылған күніКвіт 10, 2022
TGlist-ке қосылған күні
Жовт 25, 2024
Қосылған топ

"Caută Mântuirea" тобындағы соңғы жазбалар

💚💚💚

@cautamantuirea
A murit o unealtă a globaliștilor.
Papa Francisc a fost folosit în repetate rânduri în scop propagandistic deviind grav nu o dată de la principiile și morala creștină. Nu doar că a binecuvântat cuplurile lgbt dar s-a și afișat cu însemne ale propagandei gay, iar asta nu e nici despre iubire de semeni și nici despre toleranță ci în mod clar despre îmbrățișarea imoralității.
A fost și un vector al vacciniștilor în pandemie, el declarând ca a refuza vaccinul este sinucidere. S-a dovedit ulterior că a fost exact invers.
A exprimat și susținut o serie de reinterpretări și erezii chiar și pentru dogma catolică a cărui infailibil apărător era pe hârtie, având contestatari chiar printre episcopi și cardinali.

Nu sunt adeptul și nu consider a fi corect să urmăm sintagma ,,despre morți numai de bine" , mai ales când vorbim de cineva care a influențat miliarde de oameni.

Nu suntem noi judecători, însă deviațiile de la normal și firesc trebuie semnalate.

Le doresc fraților catolici să aibă parte de un viitor conducător religios care să îi apropie de Adevăr și treptat să renunțe la ceea ce îi desparte în mare de Biserica cea Una Sfântă Sobornicească și Apostolească: infailibilitatea papală, supremația papală, Dogma Filioque, doctrina purgatoriului.

Dumnezeu să-l ierte pe Papa Francisc!

Sursa:https://www.facebook.com/share/p/166AR92nxB/

@cautamantuirea
Hristos a Înviat ! Așa va învia și dreptatea neamului românesc !

@cautamantuirea
Săptămâna Luminată (o continuă Înviere)

În aceste zile toată suflarea creștinească intonează Canonul Învierii care începe cu cântarea: „Ziua învierii! Popoare, să ne luminăm! Paştile Domnului, Paştile! Că din moarte la viaţă şi de pe pământ la cer Hristos Dumnezeu ne-a trecut pe noi, cei ce-I cântăm cântare de biruinţă”.

Întreaga săptămână se slujește ca la Paști. Atât de frumoasă și profundă este slujba, încât ai impresia că viața e o permanentă bucurie alături de Hristos Cel Înviat !

Cât de frumos ar fi să menținem pe tot parcursul anului starea noastră sufletească în această rugăciune de slavă și mulțumire, adusă Răscumpărătorului neamului omenesc !

Și dacă toate zilele săptămânii duc către duminică, fiind cinstită drept zi a Învierii și numită ”Învierea cea mică”, toate duminicile ne gătesc către duminica duminicilor – Sf. Paști.

„Toate sărbătorile bisericeşti ar fi lipsite de sens dacă n-ar exista Sf. Paşti. Dacă Hristos n-ar fi înviat, celelalte evenimente evanghelice ar putea fi privite doar în context istoric şi alt preţ, decât moral şi cultural, n-ar fi avut. Noi spunem că fiecare sărbătoare creştinească aparţine veşniciei, deoarece duhovniceşte o umple Paştile. Veşnicia e prezentă în vremea noastră şi noi devenim coparticipanţi reali la această sărbătoare.” (Părintele Alexie Uminski).

În aceste zile luminate suntem în duhul sărbătorii Învierii Domnului. Ne-am pregătit zece săptămâni pentru a simți și a trăi Sfintele Paști, iar bucuria sărbătorii durează până la Înălțare, atâta timp cât Hristos Cel Înviat este în preajma noastră.

Astfel, ne dăm seama că Dumnezeu este cu noi, nu ne lasă. „Toată istoria creștinismului nu este altceva decât istoria unei singure și unice minuni, a minunii învierii lui Hristos, care se continuă neîntrerupt în inimile creștinilor, zi de zi, an de an, veac de veac, până la cea de-a Doua Venire.” (Sf. Iustin Popovici)

De asta e bine să acceptăm Crucea, prin care e posibilă Învierea. Ea este scara care duce la Dumnezeu. „Crucea este o poartă, crucea este o fereastră spre Înviere. Pentru că țelul suprem este Învierea. Da! Această înviere se realizează prin cruce, prin jertfă. Să ne luăm fiecare crucea noastră, într-un fel sau altul, a suferințelor, a necazurilor, a primejdiilor pe care le întâmpinăm, pentru că ne declarăm creștini.” (Părintele Constantin Voicescu).

Să îndrăznim, pentru a fi vrednici de Înviere ! Zile cu bucurie tuturor, în continuare !

@cautamantuirea
HRISTOS A ÎNVIAT! …înseamnă că viața este mai tare decât moartea

Hristos a înviat! – înseamnă că, cu adevărat, este Dumnezeu.

Hristos a înviat! – înseamnă că, cu adevărat, este o lume cerească, lumea cea adevărată şi fără de moarte.

Hristos a înviat! – înseamnă că viaţa este mai tare decât moartea.

Hristos a înviat! – înseamnă că răul este mai slab decât binele.

Hristos a înviat! – înseamnă că toate bunele nădejdi ale omeniri s-au îndreptăţit.

Hristos a înviat! – înseamnă că toate problemele vieţii s-au dezlegat pe deplin.

S-au dezlegat toate problemele vieţii, s-au descoperit tainele cele mai de seamă şi mai chinuitoare, s-au sfărâmat lanţurile întunericului şi ale întristării, fiindcă Hristos a înviat!

din Sfântul Nicolae Velimirovici, Gânduri despre bine și rău, Ed. Predania

@cautamantuirea
CÂND OSEMINTELE AU RĂSPUNS: ADEVĂRAT A ÎNVIAT!

S-a întâmplat în ziua de Paști a anului 1935, la mănăstirea Sfântul Pavel din Sfântul Munte. După Vecernia Dragostei (a doua Înviere), se obișnuiește să se adune toți părinții în arhondaric, pentru a-și adresa unii altora urările de Paște. Părintele Toma, proaspăt tuns în monahism, necunoscând rânduiala, s-a dus în față, împreună cu monahii mai bătrâni. Starețul Serafim l-a văzut, dar nu i-a spus nimic. Când părintele Toma i-a zis «binecuvântați», starețul i-a răspuns: «Părinte Toma, du-te jos, te rog, în osuar, și spune “Hristos a înviat” și oaselor părinților adormiți, iar apoi vino înapoi».

Tânărul călugăr, simplu, smerit, grăbindu-se să facă ascultare, fără să stea prea mult pe gânduri, a alergat la osuar. Ajuns acolo, a strigat cu glas mare: «Părinți și frați, m-a trimis starețul să vă spun Hristos a înviat!». Atunci s-a petrecut următorul fapt minunat: oasele au început să salte, să scrâșnească, să joace, să sară în sus de bucurie! Un craniu s-a ridicat chiar la un metru de sol și i-a răspuns: «Cu adevărat a înviat Domnul!». După care s-a reașternut aceeași liniște de mormânt.

Părintele Toma s-a întors după aproximativ zece minute, deși cimitirul și osuarul mănăstirii se află foarte aproape de arhondaric. Cum l-a văzut, starețul l-a întrebat dacă le-a spus “Hristos a înviat” celor adormiți, la care monahul a răspuns că da. Apoi starețul l-a întrebat din nou: «Și ți-au răspuns?». Atunci, bucuros, părintele Toma i-a povestit toată întâmplarea. Uimit, starețul continua să-l întrebe, vrând să se asigure că nu a înțeles greșit. Binecuvântatul părinte Toma credea că aceasta este rânduiala care se ține la mănăstire în fiecare an și tocmai de aceea nu i s-a părut prea ciudat. Povestirea cu pricina a fost consemnată în scris de către respectabilul arhiereu aghiorit Hrisostom, episcop de Rodóstolos, pe baza mărturiilor părinților de la mănăstirea Sfântul Pavel, care au fost de față atunci când s-a petrecut minunea.

Patericul Athonit

@cautamantuirea
Scria Căpitanul în „Pământul strămoşesc” din 15 Aprilie 1928, adică exact 10 ani înainte de ultima sa arestare din Săptămâna Patimilor, care era să-l ducă pe înălţimile Golgotei legionare: „A înviat Hristos. Aşa va învia şi dreptatea neamului românesc. Dar pentru aceasta se cere ca fii de ai lui să bată drumul pe care a mers Iisus; să li se pună pe cap coroana de spini, să urce Golgota în genunchi, cu Crucea în spate şi să se lase răstigniţi!… Legionari, fiţi voi copiii aceştia! Cine renunţă la mormânt renunţă la înviere. Căci aşa a vrut şi Dumnezeu: germenul unei înnoiri să nu poată creşte decât din moarte, din suferinţă … Nici Mântuitorul n-a putut birui fără suferinţă şi jertfă”.

@cautamantuirea
Omilia de Paşti a Sfântului Ioan Gură de Aur

De este cineva credincios şi iubitor de Dumnezeu, să se bucure de acest Praznic frumos şi luminat.
De este cineva slugă înţeleaptă, să intre, bucurându-se, întru bucuria Domnului său.
De s-a ostenit cineva postind, să-şi ia acum răsplata.
De a lucrat cineva din ceasul cel dintâi, să-şi primească astăzi plata cea dreaptă.
De a venit cineva după ceasul al treilea, mulţumind să prăznuiască.
De a ajuns cineva după ceasul al şaselea, să nu se îndoiască nicidecum, căci cu nimic nu va fi păgubit.
De a întârziat cineva până în ceasul al nouălea, să se apropie, nicidecum îndoindu-se.

De-a ajuns cineva abia în ceasul al unsprezecelea, să nu se teamă din pricina întârzierii, căci darnic fiind Stăpânul, primeşte pe cel din urmă ca şi pe cel dintâi, odihneşte pe cel din al unsprezecelea ceas ca şi pe cel ce a lucrat din ceasul dintâi; şi pe cel din urmă miluieşte şi pe cel dintâi mângâie; şi acelui plăteşte, şi acestuia dăruieşte; şi faptele le primeşte; şi gândul îl ţine în seamă, şi lucrul îl preţuieşte, şi voinţa o laudă.

Pentru aceasta, intraţi toţi întru bucuria Domnului nostru: şi cei dintâi şi cei de-al doilea luaţi plata.
Bogaţii şi săracii, împreună bucuraţi-vă.
Cei ce v-aţi înfrânat şi cei leneşi, cinstiţi ziua.
Cei ce aţi postit şi cei ce n-aţi postit, veseliţi-vă astăzi.
Masa este plină, ospătaţi-vă toţi. Viţelul este mult, nimeni să nu iasă flămând.
Gustaţi toţi din ospăţul credinţei: împărtăşiţi-vă toţi din bogăţia bunătăţii.
Să nu se plângă nimeni de lipsă, că s-a arătat împărăţia cea de obşte.

Nimeni să nu se tânguiască pentru păcate că din mormânt, iertare a răsărit.
Nimeni să nu se teamă de moarte, că ne-a izbăvit pe noi moartea Mântuitorului; şi a stins-o pe ea cel ce a fost ţinut de ea.
Prădat-a iadul, Cel ce s-a pogorât în iad; umplutu-l-a de amărăciune fiindcă a gustat din Trupul Lui. Şi aceasta mai înainte înţelegând-o, Isaia a strigat: Iadul s-a amărât întâmpinându-Te pe Tine jos: amărâtu-s-a că s-a stricat.
S-a amărât că a fost batjocorit; s-a amărât că a fost omorât, s-a amărât că s-a surpat, s-a amărât că a fost legat.
A prins un trup şi de Dumnezeu a fost lovit.
A prins pământ şi s-a întâlnit cu cerul.
A primit ceea ce vedea şi a căzut prin ceea ce nu vedea.

Unde-ţi este moarte, boldul?
Unde-ţi este iadule, biruinţa?
Înviat-a Hristos şi tu ai fost nimicit.
Sculatu-s-a Hristos şi au căzut diavolii.
Înviat-a Hristos şi se bucură îngerii.
Înviat-a Hristos şi viaţa stăpâneşte.
Înviat-a Hristos şi nici un mort nu este în groapă; că Hristos sculându-Se din morţi, începătură celor adormiţi S-a făcut.
Lui se cuvine slavă şi stăpânire în vecii vecilor.
Amin!

@cautamantuirea
Hristos a Înviat, plinind în sufletul nostru tot dorul şi toată nădejdea !

@cautamantuirea
"Iată, ne-a venit sărbătoarea cea dorită şi mântuitoare, ziua Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, temeiul păcii, pricina împăcării, încetarea războaielor şi călcarea morții.” (Sf. Ioan Gură de Aur)

@cautamantuirea
HRISTOS A ÎNVIAT ! Lumina Sfântă a coborât și în acest an la Mormântul Domnului.
Să dea Bunul Dumnezeu ca şi inimile noastre să învieze şi să se umple de lumină !

@cautamantuirea
Sâmbăta Mare

Aseară L-am pus pe Domnul în mormânt, împreună cu Iosif din Arimateea, îndurerata Maică a Domnului şi a noastră a tuturor, şi cu toţi cei care şi-au deschis inimile la această mare Taină: Dumnezeu S-a făcut om şi S-a răstignit pentru a ne şterge nouă păcatele şi a ne ridica din robia în care eram, cea mai grea robie, cea a păcatului.

Vă îmbrăţişez pe toţi cu drag şi să ne întâlnim în noaptea aceasta la piatra mormântului, să vedem locul gol şi pe Hristos înviat !

Să fim primii care aflăm vestea Învierii și să spunem precum Sfântul Ioan Gură de Aur: Unde-ți este moarte, boldul? Unde-ți este iadule, biruința? Înviat-a Hristos și tu ai fost nimicit. Sculatu-s-a Hristos și au căzut diavolii. Înviat-a Hristos și se bucură îngerii. Înviat-a Hristos și viața stăpânește. Înviat-a Hristos și nici un mort nu este în groapă; că Hristos sculându-Se din morți, începătura celor adormiți S-a făcut. Lui se cuvine slava și stăpânire în vecii vecilor.

@cautamantuirea
Cugetări în Sâmbăta Mare

Pe parcursul întregului Post, Domnul Hristos prin cuvântul uneori mustrător, iar alteori mângâietor al Evangheliei, ne-a arătat starea noastră duhovnicească și ne-a îndemnat prin exemple vii ce ar trebui să căutăm și spre ce să tindem.

În această zi, Sâmbăta Mare, fiecare din noi primește răspuns la întrebarea dată de Hristos ucenicilor: Cine zice lumea că sunt Eu? O întrebare pe cât de simplă, pe atât de profundă.

Pe parcursul întregii săptămâni, prin propriul îndemn El ne-a arătat că păcatul și moartea sunt neputincioase înaintea Dragostei Dumnezeiești. În această lume, unde stăpânește fărădelegea, iar moartea are puterea de a distruge și de a dezbina, Cel care a binevoit a fi „Mortul nostru”, ne adună în sfintele lăcașuri nu pentru a-L deplânge pe El, ci pe noi și pe copii noștri.

Prin punerea în mormânt cu trupul și coborârea la iad cu sufletul, Domnul Hristos ne arată încă o dată neputința lumii și a celor din lume, iar pe noi ne îndeamnă să nu ne rușinăm de a merge împreună cu El pe drumul Golgotei, de vreme ce știm că prin suferințele Lui dobândim iertarea noastră, iar prin Învierea Lui – ÎNVIEREA NOASTRĂ.

@cautamantuirea
La Cina cea de Paşte, în camera de sus,
Înconjurat de-apostoli, S-a aşezat Iisus.
Se revărsă din sfeşnic o galbenă lumină
pe pâinile calde, pe mielul fără vină …

Ștergarul de Costache Ioanid, recită Daniela Nane

Doamne, ajută-ne să pricepem lecţia ştergarului !

@cautamantuirea
Joia Mare: Cel ce voieşte să fie întâi, să fie cel din urmă

Joia retrăim împreună cu Domnul patru lucruri :

- momentul în care Hristos a spălat picioarele Apostolilor

- Cina cea de Taină

- Rugăciunea din Grădina Ghetsimani

- vânzarea Domnului

Toate sunt copleşitoare, însă, an de an, smerenia infinită pe care ne-a arătat-o Domnul prin spălarea picioarelor ucenicilor mă lasă fără cuvinte …

„Cel ce a făcut lacurile, izvoarele şi mările, învăţându-ne pe noi smerenia cea mai bună, s-a încins cu ştergar şi a spălat picioarele ucenicilor, smerindu-Se din prisoseala milostivirii, şi înălţându-ne pe noi din adâncurile răutăţii, Unul, Iubitorul de oameni.”

„Făcând cunoscători în cele de taină, Doamne, pe ucenicii Tăi, i-ai învăţat, zicând:
O, prietenilor! Vedeţi să nu vă despartă de mine vreo frică; că deşi pătimesc, dar pentru lume pătimesc. Să nu vă smintiţi deci în Mine, că n-am venit să-Mi slujească cineva Mie, ci să slujesc Eu şi să-Mi pun sufletul răscumpărare pentru lume. De-Mi sunteţi deci prieteni, faceţi ca Mine; cel ce voieşte să fie întâi, să fie cel din urmă; stăpânul, ca slujitorul. Rămâneţi în Mine, ca să aduceţi struguri, că Eu sunt viţa vieţii.”
Denia de Joi, în Săptămâna Patimilor

@cautamantuirea

Рекордтар

20.04.202523:59
655Жазылушылар
12.03.202523:59
300Дәйексөз индексі
09.03.202513:37
4441 жазбаның қамтуы
09.03.202513:37
444Жарнамалық жазбаның қамтуы
02.03.202519:32
44.44%ER
09.03.202523:59
54.32%ERR
Көбірек мүмкіндіктерді ашу үшін кіріңіз.