Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
چوب الف | محمدصادق فرامرزی avatar
چوب الف | محمدصادق فرامرزی
چوب الف | محمدصادق فرامرزی avatar
چوب الف | محمدصادق فرامرزی
🎬 وقتی شهید ناجی ابو سیف (ابو حمزه)، سخنگوی سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی در فلسطین، خطبه حضرت زینب سلام الله علیها در مقابل یزید را خطاب به دشمن صهیونیستی تکرار کرد...

@foreverpalestinemedium
06.04.202514:27
🔴 عادت نکردن یک مبارزه است!

🔸به قول علی‌اشرف درویشیان «و تا آن روز، رهایی معنایی جز تلاش برای رهایی نخواهد داشت»... بر ما هم گفتن و نوشتن از #غزه معنایی جز گفتن و نوشتن از هرچه نیکوست ندارد... این باریکه چهل در چندکیلومتری که هر روز با نقشه‌ای جدید از تن لاغرش می‌زنند و کوچکترش می‌کنند از تمام جغرافیای جهان بزرگتر است... عدالت، توحید، آزادی، برابری و هرچه یدک‌کش نام آرمان است جز از دروازه تنگ این ارض محصور و خونین نمی‌گذرد...
اگر همه قدرت جهان ما را در میانِ نتوانستن‌هایمان مجبور به «عادت» می‌کند پس عادت نکردن یک مبارزه است... نباید به صورت خونین، لب‌های خشک‌، چشم‌های ترسان و جسم بی‌جان اینان عادت کنیم. عادت نکردن تلاشی برای رهاییست...

🔸آنان که در تاریخ، در هر جغرافیایی برای آزادی بردگان جنگیدند به آزادی تمام بشر در هر زمان و مکانی کمک کردند و آنان که تن به واقعیت قدرتمند بندگی دادند و عادت کردند، بی‌آنکه خود بدانند و ما بشناسیمشان، زنجیری را به پای محکم‌تر بستند... امروز هر که با اسلحه، با فریاد، با قلم، با درد کشیدن(این ابزار شکست‌ناپذیر همه ضعیفان تاریخ) مقابل این دژخیم کودک‌کش بایستد به رهایی همه، در هر جغرافیا و روزگاری یاری رسانده و هرکه عادت کند، بپذیرد، مکث نکند، قفلی دیگر بر زنجیر بنی‌آدم در هر زمین و زمانی بسته است...

🔹برادر درست می‌گوید: «از قتلگاه انسان بگویید، حتی اگر تنها باشید...»
@sadeqfaramarzi
01.04.202514:26
🧩کتاب : سفرنامه کازاما
سفرنامه و خاطرات آکی ئو کازاما نخستین وزیر مختار ژاپن در ایران
( ۱۳۰۸ تا ۱۳۱۱خورشیدی)


🎯تالیف: آکیو کازاما
🎯 ترجمه هاشم رجب زاده


📓شماره کتاب: 11483

کتابکده علوم سیاسی"PDF"
@politicalLibrary
@political_Library
Қайта жіберілді:
🎼 پادکست مترونوم avatar
🎼 پادکست مترونوم
24.03.202509:06
اجرای ترانه بهار دلنشین از ارکستر فیلارمونیک پاریس شرقی و گروه کر بهار به رهبری آرش فولادوند- سال ۱۳۹۴
قسمت سی و‌هشتم مترونوم به داستان ساخت این ترانه ماندگار می پردازد.
#بیژن_ترقی #پادکست_مترونوم #بهار_دلنشین

https://t.me/Metronompodcast
07.02.202508:20
🔴 راز دهه‌ها مربی‌گری | چرا ابراهیم حاتمی‌کیا هنوز مهم است و به آثار او می‌اندیشیم؟

🔸منتشرشده در ویژه‌نامه «ح» روزنامه فرهیختگان
@sadeqfaramarzi
05.01.202505:28
🎶 برف روی کاج‌ها
#کارن_همایونفر
@sadeqfaramarzi
Қайта жіберілді:
نوروزنامه | حسین دهباشی avatar
نوروزنامه | حسین دهباشی
11.04.202518:37
ایران و اتم

دانشمند والامقام، فرزانه و ایران‌دوست، جناب آقای دکتر اعتماد (پدر فناوری هسته‌ای ایران و بنیانگذار و نخستین رئیس سازمان انرژی اتمی کشور) در سن ۹۴سالگی در پاریس درگذشت. ضمن تسلیت بسیار به همه‌ی فرهیختگان و میهن‌دوستان، به پیوست کتاب نایاب «ایران و اتم/ تاریخ شفاهی دکتر اکبر اعتماد در گفتگو با حسین دهباشی» به پیوست و به رایگان تقدیم همه‌ی عاشقانِ ایرانِ از جان عزیزترمان می‌شود.

با دقت خواندنِ کتابِ «ایران و اتم» و توجه با تجربیات و تاملات مرحوم دکتر اکبر اعتماد -خصوصا با توجه به مذاکرات قریب‌الوقوع هسته‌ای کشور- می‌تواند و باید که راهنمای هم ما و هم مدیران ارشد کشور باشد.

و دو دیگر اگر خواستید بابت مطالعه‌ی این اثرِ به رایگان اهداشده وجهی پرداخت نمایید، لطفا آن را به نیابت از نگارنده و به یادِ آن فقیدِ سعید، به حساب هر نهادی که قصد مدرسه‌سازی برای کودکان و آینده‌سازان محروم ایرانی دارد و می‌شناسید، تقدیم فرمایید.


روح‌اش شاد و نام نیک‌اش تا ابد ماندگار....

@Norooznameh
06.04.202514:26
از قتلگاه انسان بگویید، حتی اگر تنها باشید...🇵🇸
@sadeqfaramarzi
01.04.202511:54
بیش از حد کمیک به نظر می‌آید اما در توئیتر، هوش‌مصنوعی بابت دیکتاتور خطاب کردن «محمدرضا پهلوی» مورد بازجویی سلطنت‌طلب‌ها قرار گرفته است... برخی از پهلوی‌چی‌ها بعد از فحش ناموس و چپول خطاب کردن هوش‌مصنوعی Grok از او لیست برنامه‌نویس‌های بخش فارسی‌اش را طلب می‌کنند تا در «ایران آزاد» به حسابشان رسیدگی کنند!... Grok هم متقابلا با «سطلی» خطاب کردن این جماعت و بلاک کردن برخی حساب‌هایشان وارد یک کنشگری جدی‌تر شده است.

شخصا مواجهه جدی با این فضا و از دست دادن فرصت لذت بردن را خیانت به خود می‌دانم!
در یک لحظه عجیب تاریخی قرار گرفته‌ایم که تکنولوژیِ حیات‌یافته بشری غافلگیرمان می‌کند اما هنوز نه به اندازه انسان‌های معمولی که دوروبرمان به وفور یافت می‌شوند...
@sadeqfaramarzi
14.02.202508:20
🎶 گر در کویش برسی، برسان
این پیام مرا
بی چراغ رویت
من ندارم دیگر
تاب این شب‌های سرد و خاموش...
#علیرضا_افتخاری
@sadeqfaramarzi
16.01.202514:39
🔴 آیا چنین ابدزندگانی را دوباره در یک عصر خواهیم زیست؟

🔸از مطلقِ جهان، تنها یک باریکه ۴۰ در چند کیلومتری باقی مانده بود تا بار تمام معنا را برای این عصر به دوش بکشد... خاکی محصور در میان چندلایه مرز بتنی، تنها جایی بود که همه مرزها را از جلوی انسان برداشت، غزه خود مرزی شد میان انسان و ناانسان... نابرابرترین خصم که یکسویش قدرت، ثروت و علم-این واژه بی‌آبروشده- ایستاده بود و سوی دیگرش در بساط‌ فقط «آه» داشت و ایمان به اینکه این آه، آهِ مظلوم، آهِ انسانی که هنوز معنا دارد لرزه بر شوکت ظالم می‌اندازد... یکسویش تمام واقعیت‌های جهان بود و سوی دیگر دستانی تهی که حقیقت را به دوش می‌کشیدند؛ خیره می‌ماندند و تمام ارزش‌ها، اصول و استانداردهای انسانی را به پرسش می‌کشیدند. آنها رسواکنندگان واقعیت بودند، آنها همه را از اینکه بخشی از این واقعیت هستند شرمسار کردند، بی‌اعتبار کردند هرچه را که سنجه اعتبار شمرده می‌شد... آنها بار تمامِ معنا را در «آه» گنجاندند و بر سرمان فریاد کشیدند.

🔹نمی‌دانم چندسال عمر می‌کنم، نمی‌دانم چندسالگی یافتن معنا را به انباشتن ظرف معاش می‌فروشم و باز نمی‌دانم کجا، شاید، ظلم را ضرورت و نابرابری را طبیعت می‌نامم... نمی‌دانم آیا باز هم در ادامه عمر چنین انسان‌هایی را می‌یابم؟ چنین ایمان‌هایی راسخ، چنین جان‌هایی سیراب از معنا، چنین مردمانی استوار... یک به یک در ذهن مرورشان می‌کنم. ابدزندگانی که چشم‌های هرکدامشان برایم داستانی دارد... ۱۵ماه نسل‌کشی و به صلابه کشیدن تن‌های تنهامانده خونین و بی‌جان، با وضوحی کم‌نظیر مقابل دیدگان ما رقم خورد. ما که دنبال یافتن سهمی از درد و رنج اینان برای خود بودیم، هیچگاه با روزهای پیشین خویش بازنمی‌گردیم، ما که عامدانه می‌خواستیم درد بکشیم تا عادت نکنیم، تا بیگانه از خود نشویم، دیگر بی‌درد زنده نخواهیم زیست... در این ۱۵ماه به همه چیز شک کردیم و حالا ایمانی جدید آورده‌ایم. ما که به هرکلامی که این جنایت را به گونه‌ای توجیه کرد، شک می‌کنیم! ما که هیچ روایت مسلطی را نمی‌پذیریم، ما در پس این شک بزرگ، در پیشاروی ایمان جدیدمان، در تردید به حتی پایان جنگ، به این می‌اندیشیم که آیا دوباره و در این تتمه عمر چنین انسان‌هایی را خواهیم شناخت؟
@sadeqfaramarzi
04.01.202509:47
🔴 خطر دوچرخه‌سواری در اتوبان | بازی روبیک سیاست در ایران؛ دوگانه عدالت-امنیت چگونه باعث رکود یا گشایش سیاسی می‌شود؟

🔸منتشر شده در ویژه‌نامه «آینده ایران» روزنامه فرهیختگان
@sadeqfaramarzi
10.04.202516:20
🎧 ایران در آینه غزه

🔴 بررسی فرضیه بایکوت رسانه‌ای ایران در جهان عرب

🔸با حضور:
🔹عبدالقادر فایز/ مدیر شبکه الجزیره در ایران
🔹حازم کلاس/ مدیر شبکه العربی در ایران
🔹محمدحسین امیدی/ کارشناس مسائل لبنان

🗓 ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
📍خانه روزنامه‌نگاران شهر
@sadeqfaramarzi
05.04.202509:30
🔴 ملیت‌زدایی از ایران

🔸ایران ملک مشاع همه ایرانیان است. همه ایرانیان از سود و زیان هر نقطه این کشور باید سهم ببرند. ایران در طول تاریخ نه خود را با نژاد تعریف کرده و نه موجودیت خود را با برتری دادن یک قومیت بر قومیت دیگری تثبیت کرده است. در منطقه‌ای که بسیاری از کشورهایش هنوز برای «ملت شدن» می‌جنگند، ایران، ملیت خود را در اعصار مختلف تاریخی حفظ کرده است.

🔹مذهب شیعه و زبان فارسی 2 بال هویت‌ساز ملیت ایران هستند و عجیب نیست که حمله به این 2 بال از 2 خاستگاه به ظاهر متضاد در این سال‌ها پیگیری شده است. همان گونه که زبان فارسی هیچ‌گاه در تضاد با دیگر زبان‌ها و گویش‌های محلی ایران نبوده است و بسیاری از شاعران ایرانی را افرادی با گویش‌های محلی تشکیل داده‌اند، مذهب شیعه نیز در ایران خود را به عنوان دیگری دیگر مذاهب تعریف نکرده است. ایران در دوران احیای تشیع، خانه امن ارامنه بوده است، ایرانیان شیعه نه تنها سنی‌ستیزی را در دستورکار خود قرار ندادند که مهم‌ترین منادیان «وحدت دینی» در جهان اسلام بوده‌اند. 

📎متن کامل در👇🏾👇🏾👇🏾
https://vtn.ir/001h98

@sadeqfaramarzi
30.03.202512:50
و در آخرین افطار این رمضانِ مبارک
سلام می‌دهیم به امام شهیدی
که حدیث خشکی لبانش
دل آب را به آتش کشاند...

«صلی الله علیک یا ذبیح العطشان»
@sadeqfaramarzi
10.02.202513:31
🔴 فجر غیرمتوسط چهل و سوم | آنچه از سینمای ایران کمتر دیده می‌شود

🔸ایران سینمای خوبی دارد-این حرف به ذائقه عوام و خواص خوش نمی‌آید- اما این سینما هرسال ۴ الی ۷ فیلم خوب(نه لزوما شاهکار) می‌سازد. کمتر کشوری هم می‌توان پیدا کرد که سینمایش هرسال بالای ۱۰فیلم خوب تولید کند(مثلا از رفیق فیلم‌بازتان بخواهید ۱۰فیلم خوب تولید ۲۰۲۴ سینمای آلمان، اسپانیا، ترکیه و... را برایتان فهرست کند، بعید است بکند!)... پس ما مجموعا خوب هستیم!

🔸فجر چهل و سوم فجر بدی بود؛ یک فجر غیرمتوسط... جشنواره‌های خوب فجر جشنواره‌هایی با عرض‌اندام فیلم‌های متوسط بودند و فجر امسال تقریبا تهی از متوسط‌ها. فیلم‌های خوب ایران در هرسال کمتر از چهار نمی‌شود و از هفت هم فراتر نمی‌رود؛ عیار هرسال را همان فیلم‌های غیرخوب مشخص می‌کند، متوسط‌ها... فجر امسال به ندرت متوسط داشت، عموما هرچه خوب نبود بد بود. و این بد است!

🔸اما چرا چند سال است که ما دیگر فیلم متوسط پیدا نمی‌کنیم؟ بخشی از آن به ظهور وی‌او‌دی‌ها برمی‌گردد که با جاذبه مالی، هرکه حد وسطی از فیلمسازی داشته را بلعیده است. بخش دیگر اما به بی‌مساله شدن سینمای ایران برمی‌گردد. سینمای متوسط عمدتا نشخواری از نزاع‌های طبقاتی-هنجاری فیلمسازان اصلی زمانه داشت. اما به دلایل عدیده، خواسته و ناخواسته، سینمای ایران از اواسط دهه۹۰ جایگاه خود را در نزاع‌های زمانه خویش از دست داده؛ پس اثر مسلطی وجود ندارد که نشخواری از آن صورت گیرد... ادامه این وضع جشنواره فجر را هم از موضوعیت می‌اندازد.

🔸امسال نیمِ بیشتر آثار را ندیدم. از همان‌ها که دیدم «زیبا صدایم کن»، «پیرپسر» و «خدای جنگ» فیلم‌های خوبی بودند... با این حال برای سومین سال جشنواره مملو از آثار ارگانی گرانقیمت(عموما هم با به ابتذال کشیدن سوژه‌های تاریخی) بود. آثاری بینهایت بد، ضد روایت، بی‌مخاطب و البته رزومه‌ساز. آثاری که هرکدام بین ۳۰ تا ۱۰۰میلیارد هزینه‌شان می‌شود و بسیاری اوقات حتی رنگ پرده را نمی‌بینند. تورم این آثار فاسد تا چند سال دیگر پرداختن به تاریخ و سوژه‌های ملی را دشوارتر می‌کند. مدیران رزومه‌ساز درکی از این وضعیت دافعه‌ساز ندارند، اگر هم دارند مصلحت‌شان چیز دیگریست.

🔹پایان فجر بدون نمایش «قاتل و وحشی» یک بی‌آبرویی بود... فقط ۲سال از جشنواره‌ای گذشته که مدیران حاضر بودند هر باج سبیلی بدهند تا چند اثر نامدار چراغ جشنواره را روشن کنند!
@sadeqfaramarzi
Қайта жіберілді:
کارگاه avatar
کارگاه
09.01.202506:36
🔸اگر جرأت داری شکایت کن

🔻یادداشتی از اسماعیل محمدولی ـ خبرنگار کارگری


به‌تازگی سندی به رسانه کارگاه رسیده که نشان می‌دهد وزارت کار با دستور وزیر در حال تهیه طرحی است تا از این پس کارفرماها بتوانند پیش از استخدام نیروی کار، از سابقه شکایت‌های قانونی کارگر از کارفرماهای قبلی مطلع شوند.
بزرگ‌ترین دستاورد این طرح خلوت شدن اداره‌های کار است؛ دیگر کدام کارگری جرات شکایت از کارفرما را پیدا‌ می‌کند؟

از حق نگذریم در طرح وزیر کار امکان بررسی سوابق شکایت از کارفرما برای کارگر هم فراهم شده است. چه لطف بزرگی. کارگری را تصور کنید که بعد از ماه‌ها بیکاری و تلنبار شدن اجاره خانه و قرض‌ها ‌و اقساط بانک، وقتی با یک‌ فرصت کاری مواجه می‌شود به طلبکارها و همسر و فرزندانش بگوید صبر کنید سابقه کارفرما را بررسی کنم تا اگر ان‌شاءالله شکایتی از او نشده بود کار را بپذیرم.
الحمدلله وزیر کار ـ بدون اینکه خنده‌اش بگیرد ـ چنین فرصتی را برای کارگران هم فراهم کرده است.

خیر! در این طرح فقط به کارفرماها لطف شده تا پیش از استخدام کارگر، فهرست متقاضیان شغل را بررسی کنند و کارگران شجاع و‌ آگاه به حقوق خود را حذف کنند.

این طرح همزمان که فرصت غربالگری برای کارفرماها فراهم‌ می‌کند، تهدیدی برای کارگرانی است که پس از خاتمه کار، حقوق قانونی‌شان را از طریق ادارات کار زنده می‌کنند.

این اتفاق بسیار معمول است که کارگر بعد از خاتمه همکاری به اداره کار شکایت می‌کند تا حقوقی که به دلیل موقعیت ضعیفش در روابط کار نتوانسته هنگام وجود این رابطه از کارفرما بگیرد را از راه شکایت دریافت کند.
طرح وزیر کار برای ترساندن این کارگران از مراجعه به هیأت‌های تشخیص و‌ حل اختلاف یا دیوان عدالت اداری است.

وزیر کار دانشمند دولت چهاردهم متوجه نیست انسان‌ها قانون را اختراع کرده‌اند تا طرف قوی نتواند بیشتر از حق خودش را تصاحب کند.

اساساً قانون برای دفاع از طرف ضعیف‌تر یک دعوا اختراع شده چون طرف قوی‌تر بدون وجود قانون هم می‌تواند هم حق‌ خودش و هم حق طرف مقابل را بگیرد.

این طرح در عمل توسل به قانون را برای طرف ضعیف دعوا به عامل تهدید و حذف از بازار کار تبدیل می‌کند.

@kargah_tv
instagram.com/kargahtv
26.10.202413:32
🔴 به تدبیر و شجاعتش مومن باشیم...

🔸آیت‌الله خامنه‌ای در ۳۵سال گذشته ۲خط را به صورت موازی جلو برده و اجازه برخورد آنها با یکدیگر را نداده‌اند:
1⃣ ایران در اوج نزاع‌های جغرافیایی، امنیتی و سیاسی هم درگیر هیچ جنگ مستقیمی نشود‌.
2⃣ قدرت بازدارندگی و اقتدار ملی نه تنها تضعیف نشود که سیر تصاعدی خود را طی کند(چنانکه اگر ایستادگی ایشان نبود بارها به اسم فرار از تله جنگ و تنش‌زدایی و... دومینو خلع سلاح کشورمان را پذیرفته بودیم).

🔸تضمینی بر ابدی ماندن حرکت موازی این ۲خط وجود ندارد اما حداقل تا به اینجا و در میان چند بزنگاه تاریخی مهم، چنین تعادلی در رفتار و تعامل خارجی ایران حفظ شده است... آیت‌الله خامنه‌ای هم به تجربه، جنگ را درک کرده(به عنوان رییس‌جمهور) و هم به نیکی این آگاهی تاریخی را به دست آورده که امنیت سرزمینی همچون ایران جز با یک خودبسندگی حداکثری تثبیت نمی‌شود... تحقق این ۲وضعیت به ظاهر متضاد(اجتناب از جنگ و افزایش قدرت نظامی چه به شکل سخت‌افزاری و چه ایجاد یک بلوک مقاومت منطقه‌ای) به رغم تمام هزینه‌ها، ایران را در قرون اخیر که همواره در بیم فروپاشی، اشغال و تجزیه بوده به جایگاه بی‌بدیلی رسانده است. تاکید بر رویکرد «نه تعلل و نه شتابزدگی» در نماز جمعه اخیر هم حکایت از آن دارد که در یکی از پرتنش‌ترین ایام تاریخ منطقه نه ایران قرار است از ترس جنگ، خود را آماده تسلیم و اشغال کند و نه می‌خواهد میدان درگیری را به شکلی ترتیب دهد که امکان کنترلش از دست بدهد.

🔹حمله شب گذشته اسرائیل یک تجاوز آشکار به تمامیت‌ارضی و حاکمیت ملی ایران بود... در حداقلی‌ترین گام نباید اجازه عادی‌سازی این حادثه را در باور عمومی داد؛ اما از سوی دیگر نباید ادبیات هیجانی و خودتخریب‌گر را تکرار کرد... آیت‌الله خامنه‌ای در مقاطع مختلف هم درایت خود در دوری از شتابزدگی را نشان داده و هم شجاعت خود در ایستادگی مقابل استراتژی تعلل را به اثبات رسانده(بسیاری که ۱۰سال پیش او را برای ایستادگی بر پرونده هسته‌ای شماتت می‌کردند حالا گله‌مندی‌شان از عدم تغییر دکترین هسته‌ای کشور و تولید بمب اتم است)... ایران در عصر رهبری او بعد از چند قرن احساس کرد که می‌تواند موجودیت خود را، خود تضمین کند و این میراثی است که آیندگان این سرزمین، بیش از ما هزینه‌داده‌های این عصر، تمجیدش خواهند کرد... در این روزهای مهم و آینده‌ساز باید مقابل تدبیر آیت‌الله خامنه‌ای، با موضعی واحد از #حق_ایران دفاع کنیم و سرافراز برگی از تاریخ باشیم که به نام ما نوشته خواهد شد!
@sadeqfaramarzi
Жойылды11.04.202507:25
Қайта жіберілді:
خانه روزنامه نگاران شهر avatar
خانه روزنامه نگاران شهر
🔸«از گزارش‌نویسی تا فیلمنامه‌نویسی»

چگونه از سوژه‌هایمان به ادبیات داستانی پل بزنیم؟
با ارائه: «هادی مقدم‌دوست» نویسنده و کارگردان سینما

۲جلسه
۲۴ و ۳۱فروردین ۱۴۰۳
خیابان شریعتی، پائین‌تر از تقاطع طالقانی، «خانه روزنامه‌نگاران شهر»

برای ثبت‌نام به شناسه @khanehrooznameh در پیامرسان‌های تلگرام یا ایتا پیام دهید.
02.04.202510:04
🔴 سخن به پایان نرسیده(۱):

در یک ماه گذشته که ایران با عریان‌ترین ادبیات ممکن تهدید به بمباران بی‌سابقه شده است، چند نفر از زعمای لیبرال و آزادیخواه از «حق ایران» برای دفاع از خود گفته‌اند؟... نهایتا در موضعی حکیمانه به ایران خرده گرفته‌اند که چرا تسلیم نمی‌شوی تا طرف قدرتمند را مجبور به تجاوز نکنی!
(با همین منطق، خود آنها باید در داخل مطیع دولت شوند چون دولت هم توان به رگبار بستن جامعه را دارد)

پرسش از چرایی این سکوت و در مواردی چشم‌انتظاری این جماعت برای بمباران ایران یک پرسشِ پاسخ‌آفرین است... مشت پوچ آزادیخواهی لیبرال دقیقا همین‌جا باز می‌شود. این آزادی تنها تا آنجا مدعی است که به جنگ کارفرمای استعمارگر خود نرود... این آزادیخواهانِ تاریخ‌نخوانده هنوز به شوروی فروپاشیده بابت چرنوبیل ناسزا می‌گویند اما حمله به تاسیسات اتمی کشور را حق متجاوز خارجی می‌دانند... بالاخره ایران هم باید تنبیه شود تا حد خود را بداند!
@sadeqfaramarzi
26.03.202523:06
🔴 حمله به ایران؛ از الهیات تا محاسبه عقلانی یهود
📝 سیدمهدی دزفولی

🔸تعطیلات عید امسال مشغول دو کتاب هستم:
«ماموریت الهی اسراییل علیه ایران» و «هدف تهران».
هر دو تقریبا جدید هستند و به نکات جالب و ویژه‌ای درباره ایران اشاره کرده اند. 
کتاب ماموریت الهی اسراییل علیه ایران که در دوران پس از ۷ اکتبر نوشته شده صریحا از اقدامات خصمانه علیه ایران سخن گفته است.

🔸‏در بخشی از کتاب صریحا آمده است که اسراییل به دنبال ترور و حذف آیت الله خامنه‌ای است؛ قبل از آنکه به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله بشود. به چند دلیل:
۱- حذف رهبر ایران تاثیر مستقیمی بر روی تصمیمات و آشفتگی داخلی نظام سیاسی ایران و روحیه نیروهای نظام دارد.
۲- حواس‌ها از دفاع را پرت میکند ‏و فرصت خوبی برای ضربه زدن به صنعت هسته‌ای ایران پیدا میشود و نظام ایران به سرعت نمیتواند جایگزینی برای رهبری دوم خود پیدا کند.
۳- قدرت اسراییل به رخ مخالفینش کشیده می‌شود که تا چه حد می‌تواند ضربه وارد کنند. 

🔸اما اگر این ترور به بعد از بمباران صنعت هسته‌ای هم موکول شود نکاتی دارد:
‏۱- در حالی که جمهوری اسلامی درگیر اعتراضات گسترده مردمی می‌شود حذف همزمان رهبری از طریق ترور و زیر ساخت های هسته‌ای، ‏کنترل کشور را برای رهبری آن سخت می‌کند و دچار فروپاشی می شود.
۲- اعتراضات مردمی می‌تواند گسترش پیدا کند و بلافاصله بعد از بمباران تاسیسات هسته‌ای باعث شکل‌گیری اعتراضات گسترده و سقوط نظام شود. 

🔹اینها یعنی اسراییل طرح‌های خود را برای سناریوهای مختلف قبل و بعد از بمباران آماده کرده است.

🔸اما در کتاب «هدف تهران» در صفحات ۵۰ تا ۵۷ به نکات جالبی اشاره می‌شود؛ پس از روی کار آمدن شارون به عنوان نخست‌وزیر اسراییل او به دنبال گزینه‌ای عملیاتی و جسور همانند خود برای مدیریت موساد بود. او به مئیر داگان رسید که ژنرالی جسور بود شبیه به فردی که خنجری در میان دندان هایش دارد. داگان استراتژی پنچ ضلعی برای مقابله با صنعت هسته ای ایران داشت. وی معتقد بود اسراییل باید در برنامه هسته‌ای ایران خرابکاری و توقف ایجاد کند و باید از حمله مستقیم نظامی پرهیز کند چون هزینه های آن بسیار بالا و ریسک به شدت خطرناکی دارد مگر در دو شرایط:
۱- خنجر روی گردن اسراییل باشد.
‏۲- نیروهای حامی ایران همانند حزب الله و حماس و... دیگر خطری بالقوه از نظر نظامی و موشکی برای اسراییل نداشته باشند.

🔸طبق نوشته کتاب حتی در زمان نخست‌وزیری ایهود اولمرت زمانی که بوش پسر از اسراییل دیدار داشت اولمرت و ایهود باراک طرح حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران را به بوش ارائه کردند و بوش به شدت مخالفت کرد.

🔸داگان این تحلیل را داشت که اسراییل باید روی دو مساله درایران کار کرده و سرمایه گذاری کند:
۱- جنبش‌های دانشجویی دموکراسی خواه مخالف رژیم
۲- اقلیت‌های قومی مخالف رژیم همانند کردها و آذری‌ها و بلوچ‌ها. 

🔸داگان معتقد بود در ایران دو طیف سیاسی عمده اصلاح طلب و تندروها وجود دارند. اصلاح طلب‌ها و تندروها اختلافی در نابودی اسراییل ندارند اما اصلاح طلب‌ها دیدگاه‌های واقع بینانه‌تری نسبت به جهان و ارتباط با غرب دارند و می‌توان به آنها امیدی داشت و معتقد بود سرانجام بین اصلاح طلب‌ها و تندروها بر سر این مسایل درگیری و نزاعی رخ می دهد. تابستان۲۰۰۹ حرف او محقق شد
بعد از شروع اعتراضات انتخابات ۲۰۰۹ داگان و  برخی دیگر از چهره های امنیتی و نظامی اسراییل معتقد بودند اسراییل و آمریکا باید از این وضعیت استفاده کنند و به نفع معترضین انتخابات وارد کار شوند و به صنعت هسته‌ای ایران هم آسیب وارد کنند اما اوباما حاضر به ریسک نبود و این کار را نکرد.

🔸‏در این میان نتانیاهو که تازه برای دومین بار به نخست وزیری اسراییل رسیده بود معتقد بود اکنون زمان خوبی برای ضربه زدن به صنعت هسته‌ای ایران از طریق نظامی است. حتی سعودی‌ها هم به اسراییل چراغ سبز نشان دادند که از آسمان این کشور می‌تواند برای حمله به ایران استفاده کند. سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان در اجلاسی در ریودوژانیرو به خبرنگار اسراییلی پیام داده بود که به دوستان خود بگویید می‌توانند برای عملیات نظامی بر روی ما حساب کنند.

🔸بحث حمله نظامی اسراییل به ایران از دو دهه پیش جدی بوده است. فقط یک مساله کلیدی خطر و هزینه های این کار و در عین حال بحث‌های اجتماعی و مردمی در ایران بوده است که این حمله را تا الان به تعویق انداخته است.

🔹اگر قرار بر جلوگیری از این اقدام باشد باید بر همین دو مساله توجه کرد:
۱- بالا بردن هزینه های حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران به گونه ای که اصلا به ریسک آن نیارزد و اسراییل کاملا متوجه هزینه های آن باشد.
۲- به بازسازی اجتماعی فکر کند.

📎https://x.com/mmasiha/status/1904126844703482361?t=w5rnVwVi4rkTcKZs4vZ0yg&s=19

@sadeqfaramarzi
09.02.202515:17
🎶 در انتهای کوچه‌ها
دو سایه می‌رسد به هم
یکی منم
یکی نبودت...
#علیرضا_قربانی
@sadeqfaramarzi
08.01.202518:38
دوئل رسیدن به بعبدا 🇱🇧

استاذ نبیه بری، رئیس مجلس یا همان نواب لبنان اعلام کرد روز پنجشنبه ساعت 11 قبل از ظهر پارلمان برای انتخاب رئیس جمهور آینده این کشور تشکیل جلسه خواهد داد.

این جلسه شاید مهم ترین نشست سه سال اخیر پارلمان لبنان باشد و تکلیف مهمان کاخ بعبدا یا همان کاخ ریاست جمهوری را مشخص کند. از سال 2022و بعد از خروج میشل عون از مقام ریاست جمهوری لبنان هنوز این کشور در خلا به سر می برد و رئیس جمهور ندارد.

چندین جلسه گذشته برای انتخاب رئیس جمهور یا به حد نصاب نرسید یا اینکه گزینه مورد نظر برخی گروه ها رای کافی را کسب نکرد. یکی از مهم ترین جلسه های پارلمان لبنان که به انتخاب رئیس جمهور نزدیک بود، سال گذشته برگزار شد و در آن جهاد ازعور نتوانست رای کامل را کسب کند. اما اکنون بسیار فرق دارد.

بعد از جنگ 14 ماه حزب الله لبنان با اسرائیل و امضای توافق آتش بس بین بیروت و تل آویو که هنوز به 60 روز نهایی نرسیده است، معادلات در لبنان بسیار تغییر کرده.

دبیرکل حزب الله لبنان به شهادت رسید. این جنبش در دوران بازسازی خود قرار دارد. از سوی دیگر آمریکا بعد از به دست آوردن ریاست نظارت بر قطعنامه 1701 دست بالاتری در بیروت دارد. همچنین گروه های مخالف مقاومت لبنان عرصه را برای یک گذار تاریخی در بیروت مناسب می بییند. اسرائیل هنوز فشار نظامی را حفظ کرده و همه این موارد دست به دست همه می دهد که جریان نزدیک به غرب یا همان 14 مارس به فکر این باشند که باید بعبدا را اشغال کرده و بعد از آن بتوانند شبه دولت حزب الله در لبنان را هدف قرار دهند.

اما در این میان گزینه های اصلی کدامیک هستند؟

-جوزف عون: بنظر می رسد معامله طرف های بین المللی و همچنین مصالحه داخلی به این سمت می رود که فرمانده ارتش لبنان مانند سه خلف گذشته ارتش یعنی عون، لحود و سلیمان به بعبدا برود. البته در چند روز گذشته رایزنی های زیادی توسط هوکشتاین نماینده آمریکا در امور لبنان صورت گرفته است و حتی او با عون دیدار کرد. آمریکا و قطر طرفدار پروپاقرص انتخاب عون هستند. زیرا واشنگتن قصد دارد با انتخاب یک فرمانده ارتشی مقتدر بر کل لبنان یک سایه اقتدار بیندازد. از طرفی عون با احاطه بر دستگاه های امنیتی و نظامی و انتخاب به عنوان فرمانده کل قوا در لبنان که در مسئولیت رئیس جمهور دیده شده است می تواند یک حکومت مقتدر تشکیل داده و خیال آمریکا را راحت کند. فراکسیون های اهل سنت، سوسیالیست اشتراکی، کتائب و برخی از نمایندگان طرفدار انتخاب عون هستند.

-سلیمان فرنجیه: وزیر کشور سابق لبنان و رئیس سابق جریان مسیحی المرده و متحد حزب الله و جنبش امل در ائتلاف 8 مارس. او گزینه جدی حزب الله برای رسیدن به کاخ بعبدا است و باید این بار شانس خود را امتحان کند.

-جهاد ازعور: وزیر دارایی دولت فواد سینیوره و یک چهره تکنوکرات محسوب می شود. او از طیفی از مسیحیان مانند قوات و جریان آزاد مسیحی حمایت می شود.

کانال راهبرد| محمدعلی حسن نیا👇
@m_a_hasannia
Көрсетілген 1 - 23 арасынан 23
Көбірек мүмкіндіктерді ашу үшін кіріңіз.