Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
به وقت بیداری-یادداشت های دکتر محمد میرخانی avatar
به وقت بیداری-یادداشت های دکتر محمد میرخانی
به وقت بیداری-یادداشت های دکتر محمد میرخانی avatar
به وقت بیداری-یادداشت های دکتر محمد میرخانی
برای انتخاب نام سامانه ای که همه ی مردم می توانند در آن شیادان طبی و مداخله گران غیر قانونی در پزشکی و آسیب زنندگان به سلامت را برای پیگیری و اقدام معرفی کنند چه نامی پیشنهاد می فرمایید؟
به بهترین نام پیشنهادی هدیه ای ناقابل 2 میلیون تومانی هم پرداخت خواهد شد.

#نه_به_شیادی_طبی

https://t.me/drmohammadmirkhani
14.04.202503:41
🔹 هفته پایانی اجرای نمایش «کاما» در پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب تهران

🔹 نمایش «کاما» به نویسندگی ماگارت ادسن و کارگردانی سروش زرینی، که از آثار شاخص در حوزه اخلاق پزشکی به شمار می‌رود، این روزها در هفته پایانی اجراهای خود قرار دارد و تا ۳۰ فروردین‌ماه در پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب تهران میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

🔹 «کاما» بر اساس نمایشنامه‌ مشهور «Wit» نوشته شده که در سال ۱۹۹۹ موفق به دریافت جایزه پولیتزر شد و از مهم‌ترین متون نمایشی در حوزه اخلاق و فلسفه پزشکی به شمار می‌رود. داستان این نمایش درباره زندگی و واپسین روزهای ویوین بیرینگ، استاد فلسفه و ادبیات است که در بخش سرطان‌شناسی بستری‌ست و در مواجهه با مرگ، به برداشت تازه‌ای از زندگی، معنا و ابدیت دست می‌یابد.

🔹 ترجمه، بازنویسی، دراماتورژی، طراحی و کارگردانی این اثر را سروش زرینی بر عهده داشته و در کنار او جمعی از هنرمندان و متخصصان تئاتر برای اجرای هر چه بهتر این نمایش مشارکت داشته‌اند:
مدیر تولید: پیمان پرندوار
دستیار کارگردان و منشی صحنه: میترا بهرام‌پور
طراح نور: علی حافظ‌پور
طراحی و اجرای صحنه: سروش زرینی
طراحی و اجرای لباس: سروش زرینی، پیمان پرندوار
طراحی و اجرای گریم: پیمان پرندوار
مشاوران طراحی لباس: میترا بهرام‌پور، ساناز پوردشتی
مدیر تبلیغات: آیدا سرمست
مدیر روابط عمومی: مرجان خسروی
مشاور رسانه: فریبرز دارایی
طراح پوستر و گرافیست: پژمان ابوالقاسمی
طراح و ساخت تیزر و موشن‌گرافیک: سعید حشمتی
فیلم‌بردار پشت‌صحنه: صادق کاظمی
گروه روابط عمومی: مرجان خسروی، یاسمین زرینی
مدیر صفحه مجازی: یاسمین زرینی
دستیار اجرایی: احسان اخوان صفار
میکس و طراحی موسیقی ابتدا و انتها: نوید حمیدی، علی حافظ‌پور


🔹 گروه اجرایی این نمایش از لیلی رشیدی، مهرداد احمدزاده، سارا حسنی، فاطمه لقمانی‌نژاد، پارسا نیکوفر، مهتاب مافی، آرزو خلیجیان، کاوه فتحی و تمامی عوامل پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب تهران صمیمانه تشکر و قدردانی می‌نماید.

🔹 علاقه‌مندان به تماشای این نمایش می‌توانند تا ۳۰ فروردین، هر روز ساعت ۱۸:۴۵ به پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب مراجعه نمایند.

🔹 برای هماهنگی و رزرو و دریافت کد تخفیف، لطفاً از طریق آیدی تلگرام زیر پیام دهید:
T.me/spairimc 🔹



┄┅═✧❀❀✧═┅┄

👈 باکلیک برروی لینک‌ها به ما بپیوندید:
🔹 تلگرام
🔹 اینستاگرام
🔹 آپارات
🔹 سایت

🔴 رسانه سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
🔹 فراخوان همکاری روانپزشکان و دستیاران روانپزشکی جهت پاسخگویی در خط تلفن مداخله در بحران های روانپزشکی سازمان نظام پزشکی

🔹 معاونت اجتماعی و پارلمانی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد به منظور ارائه ی کمک های روانپزشکی به جامعه ی پزشکی مخصوصا دستیاران تخصصی، خط خدمت ویژه ی تلفن بحران HOTLINE را راه اندازی نماید.

🔹 از روانپزشکان و دستیاران روانپزشکی علاقمند به همکاری در این سامانه دعوت به عمل می آید تا از طریق لینک زیر ثبت نام به عمل آورده شود.

https://survey.porsline.ir/s/Th6BsOh

🔹 همراه با گواهی رسمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران


🔹 مهلت ثبت نام : تا ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
هر کس یک نفر را از مرگ نجات دهد انگار تمام جامعه را نجات داده است.

https://t.me/drmohammadmirkhani
30.03.202510:29
نمونه ای دیگر طب و تغذیه ی مدعی اسلامی بودن

برای لاغر شدن شام را سبک تر کنید.
‏چگونه؟!
‏صبحانه یک دست کله پاچه، یک جعبه نون خامه ای، ۴ عدد نان سنگک، ۸ عدد تخم مرغ نیمرو میل کنید!!!
‏با کدام صلاحیت علمی برای مردم نسخه می دهید؟
‏استفاده از منبر و نسخه دادن و درمان در سخنرانی مذهبی، نهایت سواستفاده از جایگاه است.

https://t.me/drmohammadmirkhani
27.03.202516:34
عامل نفوذ یا تظاهر به ضدیت با نفوذ ؟!!!


کانال تلگرامی عباس تبریزیان با به کار بردن عبارت عبارت آیت الله تبریزیان حفظه الله، تصویری از او در مرز لبنان منتشر نموده و دارو و تغذیه را مورد نفوذ اسرائیل عنوان کرده و راه مقابله با آن ها را در طب اسلامی معرفی نموده است.

طب اسلامی و جریان مذکور در ضدیت با علم پزشکی و بهداشت و با دعوت مردم به راه حل های غیرعلمی مثل استعمال مقعدی پنبه ی آغشته به روغن بنفشه و واکسن ستیزی موجب تاخیر در شروع درمان موثر بر بیماران زیادی در دوران کرونا شده و مرگ های زیادی را رقم زده است و هزینه ی زیادی به نظام سلامت کشور تحمیل می کند و اصرار دارد طب دنیا عامل صهیونیزم بوده و راه حلش طب اسلامی است.
بعد از کتاب سوزی چند سال پیش و با انتشار این عکس و اصرار مجدد بر صهیونیزم ستیزی این جریان که اتفاقا در پی نابودی نظام سلامت کشور هستند این نکته بیش از پیش به اذهان متبادر می گردد که آیا این نفوذ نفوذ کردن و استفاده از ادبیات ضد صهیونیسم، خود عامل نوعی دیگر از نفوذ به نیت خرابی نظام سلامت و آسیب به کشور نیست؟

انتشار با ذکر منبع بلامانع است.

https://t.me/drmohammadmirkhani
23.03.202508:51
در سال 1402 و در زمانی که فضای اجتماعی و سیاسی ایران را به غایت ضد پزشک کرده بودند مجموعا بنای دستگیری 15 پزشک گذاشته شده بود که برای تک تک آن ها هم با استفاده از همان تعامل موثر با ارکان حاکمیتی ممانعت از حبس به عمل آمد.
در فروردین 1403 و در تعطیلی کشوری و در ماه رمضان خبر تلخ و جگر سوز خودکشی همکار عزیزمان مرحوم خانم دکتر پرستو بخشی به میان آمد.بر خلاف رویه ی ناصواب اکتفا کردن به درج پیام تسلیت صرف، در کمتر از 24 ساعت عزیمت به محل حادثه با ارتباط موثر با سایر نهاد ها صورت گرفت تا شرایط به گونه ای دیگر رقم نخورد تا جای جلاد و شهید عوض شود و دخترک مظلوم مقصر جلوه کند. آن جا هم نه خبری از انتخابات بود و نه نیاز به تبلیغات و بعد از بازگشت به تهران هم گزارشی 15 صفحه ای که آن زمان محرمانه بود به دادستان کل کشور و سازمان بازرسی کل کشور نوشته شد و به قصور و تقصیر مقصران پرداخته شد. این ها در زمانی انجام می شد که هیچ همراهی و حمایتی از متولیان سلامت مردم که وزارت بهداشت باشد شامل حال ما نمی شد.

در نزدیکی بامداد دوشنبه شبی در آبان 1403 دکتر مسعود داوودی همکار متخصص قلب را در یاسوج به شکل مظلومانه ای به قتل رساندند.در کمتر از 16 ساعت به شیراز و از آنجا زمینی به یاسوج عزیمت شد و در شرایط پر التهابی که یک سوی آن درگیری طایفه ای و سوی دیگرش آغاز اعتصابات سراسری کادر درمانی با جرقه ی اعتراض به قتل و اعتراض به عدم پرداخت معوقات بود رئیس سازمان به شدید ترین شکل ممکن در پشت تریبون و در برابر چند هزار نفر مردم عزادار به صدا و سیما به علت گسترش پزشک ستیزی اعتراض کرد. برای اولین بار می گویم یکی از سخت ترین هماهنگی های امنیتی تاریخ نظام سلامت کشور هماهنگی در سطح شورای عالی امنیت ملی بود که برای برگزاری مراسم بزرگداشت و ختم مرحوم مسعود داوودی در سراسر 220 نظام پزشکی های کل کشور صورت گرفت تا حضور تمامی اعضای جامعه ی پزشکی در نظام پزشکی ها بدون تبعات خاصی باشد. پیگیری پرداخت معوقات و بیمه ی عمر مرحوم دکتر نیز با استفاده از ظرفیت رسانه ای و غیره صورت گرفت و اگر نیت تبلیغاتی و انتخاباتی در آن بود مسکوت گذاشته نمی شد.

اینها تنها قسمتی از خروجی گفتنی هایی است که بر پایه ی تعامل موثر نظام پزشکی با ارکان صورت گرفته است.
بنده هم می دانم چند ماه دیگر ایام انتخابات است ولی کارهای ناتمام زیادی هستند که باید در این ایام تمام شوند و به بار بنشینند و از همین رو قویا و همکارانه توصیه می کنم از کلمه ی انتخاباتی در توصیف عملکرد نظام پزشکی حداقل استفاده شود تا احقاق حقوق جامعه ی گرفتار پزشکی پشت شائبه ی انتخاباتی بودن از استیفا محروم نگردد.

دکتر سید محمد میرخانی
سوم فروردین 1404
دو گانه ی همیشگی پزشک و کارگر

خوب به این دو تصویر دقت کنید
یک مرد شیک با کراوات و با ریش تراشیده و چهره ای مغرور و دیگری کارگری با صورت رنجیده و دستانی پینه بسته و لباسی مندرس.
خباثت و پلیدی اینجاست که در زیر تصویر نوشته شده در ازای کاهش درآمد هر پزشک متخصص زندگی 100 کارگر متحول خواهد شد...

پیشنهاد می کنم مطلب چند ماه پیش در همین موضوع را اینجا ببینید.

تفکر خطرناک یکسان سازی احمقانه ی برخواسته از نوعی عدالت خواهی کمونیستی سنتی دقیقا همین است که سرمایه داران علت فقر و بدبختی کارگران هستند و پلیدی به اینجا رسیده که پزشک ایرانی را نماد سرمایه داری معرفی می کند تا او را بی تفاوت به مشکلات عموم جامعه نشان دهد.
در ابعاد کوچک اتفاقی نمی افتد اما این تفکر در رسانه و در دوران عصبانیت مردم و سختی های اقتصادی تبدیل به پاشنه ی آشیل حمله و خشونت علیه پزشک و پرستار و کادر درمان می شود.
این سوال را باید پرسید که آیا در این چند سال که مهاجرت و مرگ و خودکشی پزشکان شیب افزایشی زیادی داشته مشکلات کارگران کمتر شده و با رفتن آن ها کارگران ثروتمند شدند؟

https://t.me/drmohammadmirkhani
توییت حسن رحیم پور ازغدی
عضو محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی!
عادی شدن خشونت علیه نیروهای خدماتی نتیجه ی بی هزینه بودن آن است


رفتگری زحمتکش در یکی از خیابان های یکی از استان های جنوبی کشور در حال خدمت و انجام وظیفه در پاک کردن معابر است.
چند جوان موتور سوار وقتی مشاهده می کنند او خم شده از پشت به او نزدیک و با ضربه ی پا او را به زمین می اندازند و به راه خودشان ادامه می دهند.
تماشای این صحنه که بیشتر از آنکه آسیب جسمی باشد توهینی سخت به عزت و انسانیت است بسیار دردناک است.
متاسفانه در سال های اخیر توهین و حمله و خشونت به نیروهای خدماتی نظیر آتش نشانی،پلیس، پرسنل اورژانس،پرستاران و پزشکان، امدادگران،سربازان و ... بسیار زیاد و توسط عده ای با توجیه هایی احمقانه ی مبتنی بر نوعی تفکر که هر که از دولت حقوق بگیرد خدمتگذار دولت و ضد مردم است و هر که با دولت همکاری کند مستحق برخورد خشونت آمیز است عادی سازی شده است.
ایجاد خشونت برای کارکنان خدماتی کشور،تیشه زدن به ریشه ی خدمت به مردم و یکی از راه های آغاز بی نظمی و آشوب در ساختار خدمت به مردم است.

https://t.me/drmohammadmirkhani
🔴"امشب خودم رو می کشم؛ یا از یک جایی خودم رو پرت می کنم یا یک بلایی به سر خودم میارم "

کدام احمقی باور می کند که اقدام به خودزنی و تهدید به خودکشی و هزینه سازی برای جلوگیری از بر هم خوردن تحصن، به نیت ترویج حجاب اسلامی است؟!!!

شما مایه تاسف و وهن اکثریت زنان محجبه ی ایرانی هستید.

نه به این
#جهل_مقدس
https://t.me/drmohammadmirkhani
تبریزیان خواستار استیضاح وزیر بهداشت شد

کانال تلگرامی متعلق به شیخ عباس تبریزیان، مداخله گر غیرقانونی طبی و مشهور به پدر طب اسلامی با ادبیاتی ناشایست خواستار استیضاح وزیر بهداشت به علت فریب مردم و مسئولین شده است.
‏باور کردنی نیست؛جریانی که با تجویزهای خرافی عامل مرگ بیگناهان زیادی در دوران کرونا بوده است دلسوز مردم شده است؟
https://t.me/drmohammadmirkhani ‏⁦
هیچ کدام از امامان شیعه پیرو طب مدعی اسلامی بودن نبودند

امروز سالروز شهادت حضرت علی(ع) اولین امام شیعیان است.

اگر آن چه که به آن طب اسلامی گفته می شود حقیقت و واقعیت داشت،چه نیازی بود بعد از ضربت خوردن حضرت علی(ع) فرزندان امام به سراغ طبیب غیرمسلمان یهودی برای درمان بروند؟
طب مدعی اسلامی بودن بیشتر جهل و خرافاتی است که کلمه ی اسلامی را سپر بلا و ابزار نیرنگ خود کرده است.


#نه_به_جهل_مقدس

https://t.me/drmohammadmirkhani
04.05.202512:38
🔸 دکتر سیدمحمد میرخانی، معاون اجتماعی و امور مجلس سازمان نظام پزشکی در گفت‌وگو با پالنا:

🔴 اصلاح قوانین، مهمترین حلقه برخورد با مداخله‌گران در امور پزشکی است

🔸 اگر متحد و با برنامه عمل نکنیم، برخوردهایمان فقط منحصر به تخلفات جامعه پزشکی شده و از مجرمان اصلی غافل می‌شویم



پالنا در رصد اخبار صنفی دریافت که موضوع بسیار مهم مبارزه با مداخله‌گران در امور پزشکی در حال پیگیری‌های ارزشمندی است. اما تعدد نهادهایی که در دو هفته اخیر در این زمینه فعال بوده‌اند این نگرانی را به بار آورده است که ورود بی‌برنامه و ناهماهنگ مراجع مختلف سبب شود اصل موضوع به حاشیه رانده شده و مضمحل گردد. اتفاقی که در سنت‌های مدیریتی کشور بسیار شایع است و همیشه یک نتیجه دارد و آن قربانی شدن هدف اولیه در اثر دخالت‌های بی‌مورد و گاه منفعت‌طلبانه است.
ما در سلسله مطالبی سعی خواهیم کرد ابعاد موضوع را روشن‌تر کنیم تا حدود وظایف و اختیارات هر نهاد به روشنی تبیین شود. بخصوص آنکه در آستانه انتخابات، هر موضوعی می‌تواند دستمایه جدل‌های بی‌پایان شود.
آنچه در ادامه می‌خوانید، مشروح گفت‌وگوی دکتر سیدمحمد میرخانی معاون اجتماعی و امور مجلس سازمان نظام پزشکی با پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا) است.


🔺 گوشه‌هایی از صحبت‌های دکتر میرخانی👇

.

✅ در یک زمانی برخورد با پدیده مداخله در امور پزشکی برای عده‌ای حائز اهمیت بود اما بهرحال ورود به این حوزه، با موانع سیاسی هم مواجه بود. به خصوص در حوزه طب اسلامی که در عین اعمال خلاف قانونی که انجام می‌دهند، مدعی منتسب به برخی جریانات مذهبی و روحانیون هستند و این شرایط، برخورد با این پدیده را سخت کرده است.

✅ متاسفانه عده‌ای بحث را به سمت اینفلوئنسری و و بلاگری در حوزه مداخله‌گران کشانده‌اند. به این شکل که دوستان حرف‌ها و ویدئوهای عجیب و غریب و احمقانه برخی از مداخله‌گران در امور درمانی را بازنشر می‌کنند با این نیت که به مردم نشان بدهند که این افراد چقدر از عقل و درایت و حسن نیت دور هستند و از آنجا که همینطور هم هست و حرف‌های مداخله‌گران برای اکثر مردم، عجیب و دور از ذهن است، ویدئوهایی که اشاره شد، ویوهای بالایی می‌گیرند و همین، ابتدای راه انحراف است.

✅ گاهی تامین برخی منافع زیرصنفی و درون گروهی باعث می‌شود که گروه‌های دیگری عقب بیفتند. این رفتارها ممکن است در برخی فصول بیشتر شوند. مثل فصول انتخاباتی. باید مراقب باشیم بخاطر ساماندهی رقابت‌های درون صنفی و درون گروهی، از آن جریان‌ها غافل نشویم. 

✅ قاعدتا مبارزه کردن با مداخله می‌تواند یک بار سنگین را از روی دوش همه ما بردارد. اما نکته اینجاست. بلند کردن پرچم «اناالحق» و اینکه مدعی شویم که «فقط ما هستیم» و یا کاری کنیم که جریان اصلی را منحرف به خرده‌جریان‌ها کنیم، آسیب‌زننده است. چون بسیاری از کارها در بازه‌های زمانی کوتاه مدت جواب نمی‌دهند.

✅  من واقعا از همه ذی‌نفعان و گروه‌های صنفی این انتظار را دارم که به تغییر قوانین موجود به نحو شایسته‌ای توجه داشته باشند. این نکته مهمی است که اگر قانون نحوه برخورد با مداخلات پزشکی اصلاح نشود، نظام پزشکی تبدیل به جایی می‌شود که تحت فشار برخورد با مداخله‌گران قرار می‌گیرد و طبیعتا فقط می‌تواند با پزشکان برخورد انتظامی بکند. درواقع ما می‌آییم با پزشکانی که صلاحیت نسبی دارند برخورد می‌کنیم و افراد فاقد هرگونه صلاحیت آزاد خواهند بود. این بسیار مهم است. اگر ما بخواهیم سطح برخورد را به سمت گروه‌ها و دسته‌ها و جریانات و انجمن‌ها برسانیم، این را در نظر بگیریم که شمشیر انتظامی فقط به صاحبان شماره نظام پزشکی می‌تواند اصابت کند و کسی که خارج از نظام سلامت درحال مداخله است، از هرگونه برخوردی مصون می‌ماند و انگار ما درگیر برخورد با خودی‌ها می‌شویم. 

متن کامل این مصاحبه مهم را در پالنا بخوانید

@pezeshkanghanon
12.04.202504:01
نمایش "کاما" را به اتفاق چند نفر از همکاران دیدم.
به نظرم نمایش رویکرد یک استاد فلسفه به پدیده ی مرگ در بین کادر درمانی و نوع برخورد پزشک و اخلاق پزشکی را نشان می داد که اتفاقا جای این موضوع در ادبیات نمایشی و هنری ما خالی است.
اگر کادر درمانی هستید توصیه می کنم این نمایش را از دست ندهید.
تولدت مبارک مرد شریف


#دکتر_مسعود_داوودی
#نه_به_خشونت_علیه_کادر_درمان

https://t.me/drmohammadmirkhani
هر بار که در این مدت از بهارستان گذر کردم چشمانم در برابر مجلس چیزی جز تعدادی کم از تحصن کنندگان اجرای قانون حجاب و عفاف نمی دید ولی آنچه در سرم می آمد صدای "لا حکم الا لله" بود.
شغل آنها که 48 روز در برابر مجلس تجمع می کنند چیست و چه کسی و یا چه کسانی تامین مالی این تجمع را بر عهده دارند؟
پاسخ به این سوال پاسخ خیلی از سوال ها است.


https://t.me/drmohammadmirkhani
یا رب به وقتِ گُل، گُنَهِ بنده عفو کن
وین ماجرا به سروِ لبِ جویبار بخش

ای آن که رَه به مشربِ مقصود بُرده‌ای
زین بحر، قطره‌ای به منِ خاکسار بخش
ای دگرگون کننده ی لحظه ها
‏ای بیدار کننده ی درون ها
‏ ای گرداننده ی روشنی ها و تاریکی ها
‏ ای که به شایستگان بهترین ها را ارزانی می داری، رخت شایستگی و لیاقت را به ما بپوشان.

‏نوروز مبارک

سید محمد میرخانی
امیدوارم به بلای فراموشی و از یاد بردن جانفشانی های کادر درمان و رزیدنت ها و اینترن هایی که در آن دوران سیاه جانشان را بر کف می گرفتند و بی هیچ منتی بیمارستان ها را می گرداندند دچار نشویم.

https://t.me/drmohammadmirkhani
مشتاقم تا نمایش "کاما" که به موضوع مرگ از دیدگاه فلسفی یک پزشک پرداخته شده است را ببینم.
کارگردان نمایش پزشک و جراح است و این مورد علاقه ام را به دیدنش بیشتر کرده است.

https://t.me/drmohammadmirkhani
از بهر هلال عید آن مه ناگاه
بر بام دوید و هر طرف کرد نگاه

هرکس که بدید گفت سبحان‌الله
خورشید برآمدست و می‌جوید ماه
 

عید فطر بر آن مسلمانانی که فقط برای پروردگار یکتا روزه بوده اند و زندگی خلق را برای رعایت اجباری حال خود در چند ساعت گرسنه و بودن زهر نکرده اند مبارک باد.

‏⁧ #عید_فطر⁩
28.03.202513:35
شب 28 ماه رمضان و رسم قدیمی کله پاچه خوران و مراد کشان

همیشه در فرهنگ ایرانی-اسلامی ماه رمضان همراه با رسوم و آدابی خاص بوده که این ماه را از بقیه ماه ها متمایز می کرده است. البته بیشتر این آداب و رسوم در زندگی پر مشغله امروز به فراموشی سپرده شده و کمتر از آنها یاد می شود. یکی از این آداب مراسم«مراد کشون» یا «ابن ملجم کشون»است البته در حال حاضر بیشتر این مراسم را با نام "کله پاچه خوران" می شناسند.در قدیم عزاداریها تا شب هفتم مولا ادامه پیدا می کرده است یعنی تا شب 28 مراسمی برگزار می‌شده تحت عنوان مراد کشون به این نحو که در شب قدر هنگام خواندن دعای جوشن کبیر نخ بلندی را در دست می‌گیرند و با خواندن هر بند از دعا یک گره به آن نخ میزنند تا اتمام هزار گره و بعد با جمع کردن این نخ ها طنابی درست میکنند و با آن ابتدا آدمک ابن ملجم را به دار می‌کشدند و بعد آتش میزدند،تا مظهر بیزاری آنان از این جنایت او باشد بعد از این مراسم نیز در مکانی جمع می شدند و افطار که غالبا در این شب «کله پاچه» که در رسم نماد سر ابن ملجم مرادی بوده است می خوردند و از همین رو این مراسم به کله پاچه خورون نیز معروف شده است.
خوردن آجیل مراد هم از مراسم این شب بود.
دوخت لباس عافیت هم در چنین مراسمی در مساجد قدیمی تهران از جمله سپهسالار، جامع بازار و سلطانی برگزار می‌شد و زنان و مردان حاجتمند پس از عرض تقاضا از ۴۰نفر که نام‌شان محمد، علی یا فاطمه بود، از یک مغازه پارچه‌فروشی که اسم صاحبش محمد یا علی و مغازه‌اش رو به قبله بود، پارچه می‌خریدند و بین نمازهای ظهر و عصر روز بیست وهفتم ماه مبارک، در این مساجد می‌بریدند و می‌دوختند و بعد از نماز به تن صاحب حاجت می‌کردند.
این جشن شامل روزه‌گیری، اطعام، ختم قرآن کریم، خوردن کله‌پاچه گوسفند در افطار و خوردن آجیل مراد در سحر بود و در مساجد به دوخت لباس عافیت مشغول می‌شدند.
حتی شنیده شده است لوتی های قدیمی که به احترام ماه مبارک رمضان، شرب خمر را کنار گذاشته بودند در این شب دوباره بر سر عادت می آمده اند.

https://t.me/drmohammadmirkhani
23.03.202508:51
ارتفاع بگیریم ...

چند روز پیش و در آستانه ی سال نو و در کشاکش اعلام و ابلاغ تعرفه های درمانی سال 1404، در فضای کوچک ولی پر سر و صدای صنفی پزشکی، نگارش مطالبی در نقد عملکردی نظام پزشکی این دوره صورت گرفت. تداوم این قسم گفتمان نامعمول را در ایام ابتدایی نوروز و بلافاصله بعد از موفقیت نسبی جامعه ی پزشکی در ماجرای تعرفه را به صلاح کلیت جامعه ی پزشکی نمی دانم و برای همین غوص عمیق در نقد عملکرد گوشه ای از نظام سلامت که مربوط به سازمان نظام پزشکی است را موکول به زمان خود کرده و به گفتن بعضی نکات لازم بسنده می کنم.
در ابتدا لازم است تا گفته شود چگونگی رسیدن به کرسی مسند امور و چگونه رسیدگی کردن به امور مسند، ذاتا دو مبحث متفاوت هستند که هر چند تقدم و تاخر زمانی دارند ولی اندیشه ی تحلیلگر عاقل این دو را لازم و ملزوم نمی بیند و در ادامه توصیه می شود تا از خطای شناختی که جامعه و نظام پزشکی را منفصل از کل کشور و شرایط تحمیلی آن در سال 1400 و 1401 می بیند و یا آنکه آنچه که مطلوب است را با آنچه که امروز وجود دارد و رویا را به جای تحلیل می بیند پرهیز شود.
در طی سه سال و نیم پیش شرایط کشور پر از بحران و طوفان های اقتصادی و مدنی و اجتماعی بوده و وقایعی چون اعتراضات سراسری و ترور و سقوط هلیکوپتر رئیس جمهور کشور و برگزاری انتخابات مجدد و خطر وقوع جنگ و صدها مورد دیگر را در بر می گرفته و شاید تنها دهه ی شصت است که قابلیت قیاس با شرایط فعلی را دارد و به طور قطع نظام پزشکی هم تابع شرایط کشوری بوده و از همین حیث قیاس این چند سال فعلی به علاوه ی نیمه ی دوران قبلی و آغاز کرونا قابل قیاس با هیچ دوران دیگری نیست و گشودن باب قیاس دوران با ثبات اقتصادی سیاسی کشور و تمکن مالی نسبی جامعه ی پزشکی چندین سال پیش با دوران فعلی که خیل کثیری از سپیدپوشان نظام سلامت از امنیت اقتصادی بی بهره اند اساسا خطا است.
تغییرات و تحولات در نظام پزشکی ها و تمامی ارکان سازمان نظام پزشکی اعم از مجمع عمومی و شورای عالی و رکن اجرایی و مدیریتی هم منطقا اجتناب ناپذیر بوده و خواهد بود و انتقاد و سرزنش به بعضی از این تغییرات شکلی و ماهوی که قائل به خود تغییر است با فرض اینکه از حب یا بغض نیست همانقدر خطا می باشد که سرزنش کردن چرخه ی پاییز و زمستان و بهار برای وقوع خطاست.
چیزی که اخیرا بیشتر مشاهده می کنم فاصله گرفتن از نقد منصفانه و نوعی تخطئه ی افراد است. یقینا نزدیکی به ایام انتخابات نظام پزشکی و وجود رقابت های شاخه های سلامت احزاب و شبه احزاب و گروهک ها و دسته ها در وقوع این اتفاقات موثر است اما عوارض جانبی ورود بی قاعده و غیر مرسوم و پیش از موعد به این عرصه هم می تواند فضای مثبت حاکم بر بازیگران نظام سلامت را دستخوش تغییر کند و التهاب چندین ساله ای را که چند ماهی است در بین وزارت بهداشت و نظام پزشکی با زحمات فراوان فروکش کرده است دوباره پدیدار سازد.
در جایی شنیدم که گفته شده تعامل موثری با سایر قوا در نظام پزشکی وجود نداشته است
آیا گذشته ی نه چندان دور یعنی پاییز 1401 را فراموش شده است؟
ناگفتنی های آن پاییز بسیار بیشتر از گفتنی های آن است و زمان گفتن همین اندک گفتنی ها هم هنوز فرا نرسیده است اما برای ثبت بایستی گفت که حفظ جان دکتر ح . ق . ح که عده ای در کشور برای اعدام او لحظه شماری می کردند و اعوان و انصار آن ها در فضای مجازی و حقیقی عبارت #پزشک_قاتل را نشر می دادند بعد از اراده ی الهی نتیجه ی همان تعامل موثر با ارکان قدرت و حاکمیت علیرغم هشدار های بسیار و البته پر هزینه در زمانی بود که عده ای پهلوان پنبه حتی از بردن نام او در پشت تلفن هم پرهیز می کردند. برای اولین بار می گویم قاضی پرونده به قصد نمایش قدرت،چندین ساعت رئیس سازمان نظام پزشکی را پشت در به شکل ایستاده نگه داشته بود ولی رئیس سازمان گفته بود ابایی از تحقیر شدن هم برای حفظ جان دکتر ح. ق. ح ندارم.
در صبح روز جمعه ای در پاییز 1402 در بیمارستان مفید چند پزشک و پرستار دستگیر و با دستبند راهی بازداشتگاه شدند. علاوه بر پیگیری فوری، شدیدالحن ترین جبهه گیری ممکن علیه بازپرس این پرونده از جانب رئیس کل سازمان صورت گرفت ونتیجه اش شکایت بازپرس پرونده و حضور چندباره ی رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور که بعید است مسبوق به سابقه باشد در دادگاه برای دفاع از همکاران اطفال مظلوم بیمارستان مفید بود. آن هم با تعامل موثر و سازنده با ارکان قوا مختومه شد.
هر بار که خشونت علیه کادر درمان مطرح می شود عده ای می گویند فرد مورد خشونت لابد پزشکی زیرمیزی بگیر و یا پرستاری بداخلاق بوده و لایق مورد خشونت قرار گرفتن بوده است.
آیا اینجا هم خطایی از راننده ی آمبولانس و بیمار درون آمبولانس سرزده که اینگونه کرده اند؟
Көрсетілген 1 - 24 арасынан 43
Көбірек мүмкіндіктерді ашу үшін кіріңіз.