Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
انجمن اقتصاد ایران avatar

انجمن اقتصاد ایران

Iranian Economic Association
کانال رسمی انجمن اقتصاد ایران (انجمن اقتصاددانان ایران)
www.iea.org.ir - وب‌سایت
ارتباط با رئیس انجمن:
@andayesh230

صفحه اینستا‌‌گرام انجمن را دنبال کنید:
instagram.com/ir_economists_a
ایمیل:
ir.economists.a@gmail.com
TGlist रेटिंग
0
0
प्रकारसार्वजनिक
सत्यापन
असत्यापित
विश्वसनीयता
अविश्वसनीय
स्थान
भाषाअन्य
चैनल निर्माण की तिथिDec 17, 2021
TGlist में जोड़ा गया
Oct 31, 2024
संलग्न समूह

समूह "انجمن اقتصاد ایران" में नवीनतम पोस्ट

این گزارش را معاونت راهبردی رییس‌جمهور دربارۀ وضعیت نظام آموزش‌وپرورش ایران منتشر کرده است. بخش‌هایی از گزارش را در ادامه می‌خوانید:

براساس نتایج تیمز و پرلز، ۴۰ درصد دانش‌آموزان ابتدایی و متوسطۀ اول حداقلی‌ترین سطح یادگیری را در خواندن، علوم، و ریاضی کسب نکرده‌اند و بیش از ۷۰ درصد عملکردی پایین‌تر از حد متوسط آزمون داشته‌اند.

از حدود ۷۵۰ هزار معلم که طی ۱۴ سال اخیر جذب شده‌اند، حدود ۵۰۰ هزار نفر آموزش حرفه‌ای معلمی ندیده‌اند. [اخیراً مدیرکل سابق امور تشکیلات وزارت آموزش‌وپرورش در میزگردی در روزنامۀ شرق گفته‌اند در سال ۱۳۸۸ قانونی تصویب شد که براساس آن حدود ۲۹۷ هزار نفر به‌تدریج بدون هیچ آزمون و ارزیابی جذب آموزش‌وپرورش شده‌اند. بیش از ۲۰ درصد این افراد تحصیلات کمتر از دیپلم داشته‌اند که اغلب در مدارس ابتدایی استخدام شده‌اند.]

۶۰ درصد دانش‌آموزان، دورۀ پیش‌دبستانی را نگذرانده‌اند.

درحالی‌که استاندارد ساعات آموزشی برای مقطع ابتدایی در جهان بین ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ ساعت است، زمان آموزش مدارس ابتدایی در ایران کمتر از ۶۰۰ ساعت است.

۲۰ درصد مدارس کشور فضای غیراستاندارد دارند و ۷ درصد در وضعیت بحرانی هستند.
@omidi_reza
📹 هشدار پسران درباره وقت کشی اقتصادی

▫️آیا ایران در وضعیت فروپاشی اقتصادی قرار گرفته است؟ و آیا سیاست فشار حداکثری اعمال شده از سوی ترامپ، می تواند صادرات نفت ایران را به صفر برساند؟ پاسخ به این دو پرسش مهم درباره وضعیت اقتصادی ایران از نگاه محمدهاشم پسران منفی است.

▫️استاد تمام دانشگاه کمبریج با مرور وضعیت اقتصادی ایران در چهار دهه گذشته و بررسی میزان اثرگذاری شرایط سختی همچون جنگ و تحریم ها، یک گزاره اصلی را پیش روی سیاست گذاران اقتصاد ایران می گذارد. او معتقد است: قطعا میزان اثرگذاری سیاست فشار حداکثری بر ایران زیاد خواهد بود و بیشترین اثرگذاری آن بر صادرات نفت است، هرچند که این اثرگذاری به معنی صفرشدن صادرات نیست.

▫️به گفته او از نگاه بسیاری ایران هم اکنون در وضعیت جنگ سرد قرار دارد و باید در چنین شرایطی نشان دهد که می تواند مقابله کند. او یک هشدار مهم نیز می دهد: سیاست گذاران ایرانی نباید با وجود این فشارها، اصلاحات اقتصادی را از یاد ببرند.

▫️نسخه کامل گفت وگوی اکوایران با محمدهاشم پسران، در آپارات و وبسایت و یوتیوب اکوایران ببینید.

📺 @ecoiran_webtv

✅ انجمن اقتصاد ایران
@IR_Economists_A
دستمزد ۱۴۰۴ چگونه محاسبه شد؟
احمد میدری توضیح می‌دهد

🔹شرایط کار برای صنایع مختلف، تفاوت بسیاری با یکدیگر دارد و تعیین یک نرخ دستمزد برای همه کارگران چندان علمی و کارشناسی نیست.

🔹کشور نیاز به تعیین دستمزد متفاوت برای صنایع مختلف دارد.

🔹 برای تعیین نرخ دستمزد سه معیار تورم، سبد معیشت و جمعیت خانوار در تعیین نرخ دستمزد موثر است

🔹 بر اساس آماری که وزارت بهداشت اعلام می‌کند، باید رقمی را برای سبد معیشتی لحاظ کرد که بتواند کالری مورد نیاز و کافی برای نیروی کار را تامین کند تا کارگر بتواند با بهره وری در بخش تولید به فعالیت بپردازد.

🔹حرکت به سمت تعیین نرخ دستمزدهای متفاوت برای صنایع گوناگون یک ضرورت است اما متاسفانه اجرا نمی‌شود.

@midarimedia

✅ انجمن اقتصاد ایران
@IR_Economists_A
🔶🔶به اطلاع می‌رسد ادمین یا انجمن نقشی در پیام‌های تبلیغاتی انتهای کانال ندارد و ذینفع نیست. این پیام‌ها از طرف تلگرام در همه کانال‌ها ارسال می‌شود و انجمن نمی‌تواند آنها را تایید کند.🔶🔶
💥اپیزود دوم پادکست اقتصادی «اکوجنرال» منتشر شد💥


🎙 اپیزود اول و دوم با موضوع نرخ ارز - اسفند  1403

منتظر اپیزود سوم باشید.


📌نشریه صوتی عمومی با نظارت انجمن اقتصاد ایران


📝 تحریریه: آریان درخشان،هانیه سامع،آرین شهبازی،فاطمه عطاالهی و نازنین مهدی زاده فرد

🗣 گویندگان: محدثه قاسملو و محمد شکرچیان

👨🏻‍💻تنظیم: حسین بهرامیان

#دانش_همگانی_اقتصادی


✅ انجمن اقتصاد ایران
@IR_Economists_A
نکاتی چند از بودجه 1404

✍دکتر مصطفی دین محمدی
هیات علمی اقتصاد دانشگاه زنجان

1-مثل همیشه مجلس بودجه را سنگین تر کرد. حدود 5 درصد افزایش مجدد نسبت به لایحه

2- شفافیت اولیه در لایحه دولت کم رنگ تر شد و مجدد ارقام داخل بودجه احیا شد. بودجه دوم نیروهای مسلح حدود 600 همت و هدفمندی یارانه ها حدود 1000 همت مجددا از ارقام بودجه جدا شد.

3- رشد حقوق به عنوان اصلی ترین مصارف بودجه حدود 28 درصد ولی رشد کل مصارف حدود 60 درصد. باقی مانده تمام رشد بودجه صرف تعهدات مانده یا تکلیفی دولت در برنامه هفتم شده است.

4- سهم هزینه های مستقیم تولید کالاهای عمومی و زیر ساخت ها نسبت به پارسال کاهش معنی دار داشته است.

5-پرداختی به صندوق ها و جبران حقوق بازنشستگان حدود 1250 همت است. در مجموع پرداخت های رفاهی و انتقالی دولت حدود یک سوم کل بودجه است. با این ملاک ایران در شمار بالاترین کشورهای با پرداخت یارانه مستقیم  و انتقالی است. یارانه پنهان هم پیشکش. عملا یک ابر کمیته امداد درست شده است.

6-حدود 20 درصد کل بودجه عمومی بودجه دفاعی نظامی و امنیتی است. این بالاترین رکورد هزینه های دفاعی نظامی بعد از جنگ است. از هر چهار بشکه صادارتی، یک بشکه برای نیروهای مسلح اختصاص یافته است. سهم هزینه های نظامی امنیتی هم بالاترین سهم بین امور هزینه ای است.

7- افزایش نرخ تسعیر ارز از مهم ترین منابع افزایش درامدهای دولت است.

8- بودجه مصوب عمرانی کمتر از 9  درصد بودجه ارقامی و داخل احکام است. قطعا تحقق ان کمتر از 5 درصد خواهد شد. با این مفهوم دولت با وظایف توسعه ای زیرساختی در ایران منقضی و تمام شده است.

9- از 6800 همت کل بودجه عمومی (ارقام و احکام) حدود 2400 همت از درامدهای مستقیم و عملیاتی دولت تامین می شود. حدود 1000 تا از فروش اوراق بدهی و دارایی و بقیه همه منشا فروش نفت و گاز به خارج و داخل دارد. یعنی با وجود این همه فشار تحریم ها همچنان وابستگی بنیادی به نفت و کسری بودجه واقعی نه تنها کم نشده بلکه مستحکم تر شده است.

✅ انجمن اقتصاد ایران
@IR_Economists_A
💥اپیزود اول پادکست اقتصادی «اکوجنرال» منتشر شد💥


🎙 اپیزود اول و دوم با موضوع نرخ ارز - اسفند  1403

منتظر اپیزود دوم باشید


📌نشریه صوتی عمومی با نظارت انجمن اقتصاد ایران


📝 تحریریه: آریان درخشان،هانیه سامع،آرین شهبازی،فاطمه عطاالهی و نازنین مهدی زاده فرد

🗣 گویندگان: محدثه قاسملو و محمد شکرچیان

👨🏻‍💻تنظیم: حسین بهرامیان

#دانش_همگانی_اقتصادی

✅ انجمن اقتصاد ایران
@IR_Economists_A
این فایل صوتی گفتگوی اکو ایران با فردین یزدانی؛ پژوهشگر اقتصادی، است دربارۀ طرح دارویار. این طرح با هدف حذف یارانۀ ارزی دارو از سال ۱۴۰۱ شروع شد و ادعا این بود که با این طرح ضمن کنترل قیمت دارو، وضعیت صنعت و بازار دارو نیز بهبود می‌یابد و پرداخت از جیب خانوارها نیز ثابت می‌ماند. یزدانی این طرح را در این سال‌ها ارزیابی کرده است. گزارش اول ارزیابی این طرح سال گذشته در روزنامۀ اعتماد منتشر شد.

در این فایل صوتی او پنج نکتۀ مهم را دربارۀ پیامدهای این طرح برمی‌شمارد: ۱. چرخۀ تولید دارو به هم ریخته، ۲. ریسک نقدینگی صنعت دارو به‌شدت افزایش یافته، ۳. گرایش به تولید داروهای دم‌دستی و ارزانتر بیشتر شده، ۴. بخشی از خط تولید دارو به سمت مواد آرایشی و بهداشتی تغییر کرده، و ۵. تودرتویی نهادی موجب شده که عملاً منابع حاصل‌شده از حذف ارز ترجیحی به خود این بخش اختصاص پیدا نکند. مجموعۀ این موارد موجب شده که فشار مالی مضاعفی به سازمان‌های بیمه‌ای وارد شود و پرداخت از جیب خانوارها نیز به‌شدت افزایش یابد.

بررسی لایحۀ بودجۀ ۱۴۰۴ نشان می‌دهد که طرح دارویار در سال آینده با بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان کسری مواجه است.
@omidi_reza
گزارشی برای اقتصادخوانان

گزارش دنیای اقتصاد از گفت‌وگوی دکتر هاشم پسران با دانشجویان اقتصاد در
موسسه توسعه و تحقیقات اقتصادی دانشگاه تهران، ‌‌‌ 25بهمن 1403

🔸پروفسور پسران، استاد تمام بازنشسته دانشگاه کمبریج، عضو پژوهشی پیوسته کالج ترینیتی، استاد تمام دانشگاه کالیفرنیا و عضو پیوسته فرهنگستان بریتانیاست که سابقه استادی در دانشگاه‌‌‌هایی همچون هاروارد، پنسیلوانیا، کالیفرنیای جنوبی، ملی استرالیا و... را نیز دارد.

🔗برای خواندن گزارش اینجا کلیک کنید

✅ انجمن اقتصاد ایران
@IR_Economists_A
से पुनः पोस्ट किया:
انجمن اقتصاد ایران avatar
انجمن اقتصاد ایران
انجمن اقتصاد ایران برگزار می‌کند:

🔰گفتگو علمی  با دکتر زهرا کریمی
عضو هیات علمی اقتصاد دانشگاه مازندران

🔷با موضوع:
علل و پیامدهای تعویق اصلاحات اقتصادی ضروری


🔸زمان:جمعه ۱۰ اسفند ساعت ۲۰ تا ۲۲

🔸به صورت مجازی و صوتی در گروه تلگرامی انجمن اقتصاد ایران
با لینک

https://t.me/+fYJMIx683YwzZmJk

🔶پ.ن: گفتگو از ساعت ۲۰ شروع و ساعت ۲۲ پایان می‌یابد. در این فاصله زمانی به ترتیب ابتدا خانم دکتر کریمی مباحث خود را در ویس های کوتاه و پشت سر هم در گروه بارگذاری می‌کنند، اعضای گروه پس از شنود، سوالات و بحث‌های خود را به صورت ویس کوتاه یا نوشتاری طرح می‌کنند و خانم دکتر کریمی به صورت ویس پاسخ خواهند داد و جمع‌بندی می‌کنند.

◻️برای شرکت در این گفتگو علمی می‌توانید به گروه انجمن اقتصاد ایران با لینک فوق بپیوندید

✅ انجمن اقتصاد ایران
@IR_Economists_A
🔰اقتصاد و افسردگی!

صبا نوبری، در گفت‌و‌گو با جعفر خیرخواهان این پرسش اساسی را مطرح کرده است که چه رابطه‌ای میان افسردگی و خودکشی و وضعیت بد اقتصادی وجود دارد؟
چکیده گفت‌وگو:


🔹در فاصله سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ آمار خودکشی در ایران حدود ۵۱ درصد افزایش یافته است. دلایل متعددی برای این موضوع مطرح می‌شود، اما آیا بدتر شدن شرایط اقتصادی به‌ویژه بعد از خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریم‌ها علیه ایران، بر این مسئله تاثیرگذار بوده است؟

🔹 با توجه به اینکه تحریم‌ها از سال ۱۳۹۷ به بعد شرایط اقتصادی را در ایران به‌شدت تحت تاثیر قرار داده، طبیعی به نظر می‌رسد که شاهد افزایش چنین آمارهایی باشیم. به این معنا که خودکشی واکنش برخی از افراد جامعه در برابر انواع فشارها و تنگدستی‌ها است.

🔹در دهه‌های گذشته، به‌ویژه در میانه دهه ۸۰ شمسی، ایران کشوری با درآمد نفتی نسبتاً بالا بود. دولت وقت از این درآمدها به نحوی استفاده کرد که انتظارات مردم را نسبت به آینده افزایش داد. یکی از بزرگ‌ترین ضربه‌هایی که اقتصاد ایران خورد، ناشی از همین وفور درآمد نفتی بود.

🔹این پول نفت که گاهی از آن به‌عنوان «نفرین منابع» یاد می‌شود، نه‌تنها سیاست‌گذار را به سوی اتخاذ تصمیم‌هایی هدایت کرد که موجب کاهش درآمدها در آینده شد و بهره‌وری را پایین آورد، بلکه نکته ناراحت‌کننده‌تر اینکه ناامیدی را در جامعه تشدید کرد.

🔹مردم به این باور رسیدند که وضعیت می‌تواند بهتر و بهتر شود. این توقعات بالا و به‌تبع آن عادات مصرفی غیرواقعی که در جامعه شکل گرفت، شرایطی را شکل داد که مردم  در مواجهه با بحران‌های جدید از جمله تحریم‌های بین‌المللی و کاهش درآمدهای نفتی کار بسیار سخت‌تری برای سازگاری با شرایط داشته باشند.

🔹در ایران، انتظارات مردم به‌شدت از گذشته متاثر بوده است. آنچه در دهه‌های گذشته در ایران رخ داد، به‌ویژه در دوران وفور درآمد نفتی، انتظارات مردم را از یک زندگی بهتر و رفاه بیشتر به‌شدت بالا برد. گویی در آن سال‌ها یک در باغ سبزی به مردم نشان داده شد که در واقع موقت بود اما مسئولان نه خواستند این را بپذیرند و نه به مردم بگویند.

🔹حتماً به خاطر دارید که در دوران همه‌گیری کرونا دختری نوجوان در جنوب کشور به دلیل اینکه پدر او نتوانسته بود یک تبلت برایش بخرد و در کلاس آنلاین شرکت کند، خودش را کشت. اگر قیمت ارز پایین‌تر بود خرید این تبلت آسان بود اما با افزایش قیمت ارز این تبلت به کالای لوکس تبدیل شد و از سطح قدرت خرید اکثریت مردم فراتر رفته بود، اما کسی حاضر نبود این موضوع را بپذیرد.

🔹وقتی درآمدها افت می‌کند حجم فقرا بیشتر و طبقه متوسط لاغرتر می‌شود. افرادی که قبلاً می‌توانستند خود را در طبقه متوسط تعریف کنند، یک سری عادات مصرفی برای خود تعریف کرده بودند اما با کاهش قدرت خرید خود از تامین این عادات عاجز می‌شوند و با خاطره‌ای از گذشته‌ای که نسبتاً بهتر بوده آزار می‌بینند، خود را بازنده تصور کرده و فکر می‌کنند هرچه تلاش کنند به آنچه می‌خواهند نمی‌رسند.

🔹آنچه می‌تواند شرایط را بدتر کند، تورم و کاهش قدرت خرید است. حدود ۲۰ سال پیش گفتند انتظار می‌رود حقوق کارمندان و کارگران همگام با تورم افزایش یابد اما الان می‌بینیم با وجود تورم ۶۰درصدی، افزایش حقوق تنها ۳۰ درصد است.

🔹این یعنی شما ۳۰ درصد کمتر از درآمد سال قبل خود دریافت می‌کنید. در حالی که حقوق‌ و درآمدها به‌طور واقعی با افزایش تورم همخوانی ندارند، مردم در تلاش‌اند که با محدودیت‌های اقتصادی کنار بیایند، ولی نمی‌توانند.

🔹این عدم تطابق میان افزایش تورم و دستمزدها، فشار زیادی به طبقات کم‌درآمد وارد می‌کند. در نتیجه، وضعیت اقتصادی به مرزهایی می‌رسد که حتی ساده‌ترین خواسته‌ها هم از دسترس خارج می‌شوند، که این خود می‌تواند یکی از دلایل اصلی اقداماتی چون خودکشی یا رفتارهای ضداجتماعی باشد.

🔹این مسائل ظلم‌هایی است که به شکل‌های مختلف برای مردم رخ می‌دهد و از سوی دیگر با رونق وجود شبکه‌های اجتماعی، مردم بهبودهایی را که در کشورهای اطراف رخ داده نظاره می‌کنند و برای آنها این سوال به وجود می‌آید که چرا ما این روند را طی نکردیم.

🔹چشم‌انداز آینده به‌شدت وابسته به تصمیمات اقتصادی و سیاسی است که در حال حاضر گرفته می‌شود. در حال حاضر، وضعیت اقتصادی کشور بسیار پیچیده و نامطمئن است، اما من همچنان امیدوارم که اگر دولت بتواند سیاست‌های درستی را اتخاذ کرده و به حل مشکلات داخلی و بین‌المللی بپردازد، وضعیت بهبود پیدا کند.

🔹متاسفانه هنوز وعده‌های دولت جدید محقق نشده و تغییرات واقعی در سطح وسیع مشاهده نمی‌شود. با این حال، امیدوارم که این حرکت‌های ابتدایی که در حال حاضر در جریان هستند، در آینده نزدیک شدت و سرعت بیشتری بگیرند و به نتایج ملموس‌تری برسند.

منبع: تجارت فردا، شماره  ۵۸۲

✅ انجمن اقتصاد ایران
@IR_Economists_A
به اطلاع می‌رسد برنامه نشست روز سه‌شنبه برقرار است.
से पुनः पोस्ट किया:
انجمن اقتصاد ایران avatar
انجمن اقتصاد ایران
💢انجمن اقتصاد ایران با همکاری مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار می‌کند:

نشست علمی با موضوع:
🔸مشروط سازی حمایت های اجتماعی: ایده‌ای برای هماهنگی و هم افزایی نظام‌های حمایتی، آموزشی و سلامت

سخنران:
🔹دکتر سید هادی موسوی نیک

بحث کننده:
🔹دکتر جعفر خیرخواهان

زمان:
🔸سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۱۴ تا ۱۶

مکان:
🔸 اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران واقع در تهران، خیابان طالقانی نبش موسوی


✅ انجمن اقتصاد ایران
@IR_Economists_A
🔰دفتر ملی تحقیقات اقتصادی (NBER) مقاله‌ای به قلم پنج پژوهشگر ارشد با عنوان  نتایج (غیر)مورد انتظار تحریم‌های نفتی از طریق حمل‌ونقل تاریک نفت تحریمی" منتشر کرده که ترجمه خلاصه آن در جهان صنعت ۶ اسفند ۱۴۰۳ منتشر شده است.

🔷 در این تحقیق محققان به بررسی افزایش پدیده «حمل و نقل نفت از طریق کشتی‌های تاریک» (کشتی‌هایی که دستگاه‌های AIS خود را غیرفعال می‌کنند تا از شناسایی فرار کنند) در شرایط تحریم‌های غرب علیه ایران، سوریه، کره شمالی، ونزوئلا و روسیه پرداخته‌اند. آنها با استفاده از یک مدل خوشه‌بندی کشتی مبتنی بر یادگیری ماشین، جریان‌های تجارت نفت خام حمل‌شده به صورت تاریک در سطح جهانی را دنبال کرده و انتقال‌های غیرمجاز کشتی به کشتی را شناسایی نموده اند. مطابق محاسبات آنها، از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۳، کشتی‌های تاریک به‌طور تخمینی ۷.۸ میلیون تن نفت خام ماهانه حمل کرده‌اند که معادل ۴۳ درصد از صادرات نفت خام دریایی جهانی است و چین ۱۵ درصد از این مقدار را جذب کرده است.

🔷 این جریان‌های تحریمی کاهش‌های ثبت‌شده در صادرات جهانی نفت را جبران می‌کند اما تغییرات اقتصادی متفاوتی ایجاد می‌کند.
🔷 ایالات متحده، به‌عنوان یک صادرکننده خالص نفت، با کاهش قیمت نفت روبرو می‌شود اما از واردات ارزان‌تر نفت از چین بهره می‌برد که  رکود ضدتورمی را تحریک کرده است.
🔷 اتحادیه اروپا، به‌عنوان یک واردکننده خالص، با افزایش هزینه‌های انرژی روبرو است اما از تقاضای چین بهره می‌برد که منجر به گسترش تورم می‌شود.

🔷 چین، با استفاده از نفت تخفیف‌خورده حدود 15 درصد نفت تحریمی، تولید صنعتی خود را افزایش می‌دهد که منجر به انتشار شوک‌های اقتصادی جهانی می‌شود.

🔷 حمل و نقل تاریک با 558 کشتی، هزینه حمل و نقل توسط کشتی را افزایش داده است.

🔶 پ.ن: اینگونه اثرات منفی تحریم بر اقتصاد اروپا و آمریکا سرریز شده و موجب تقویت اقتصاد چین و تا اندازه‌ای کاهش بهای تمام شده کالاهای این کشور شده است. اکنون اروپا و آمریکا از واردات کالاهای چینی به ستوه آمده و ترامپ دنبال وضع تعرفه‌ واردات بر کالاهای چینی است.

✅ انجمن اقتصاد ایران
@IR_Economists_A
⭕️ ترجمه فارسی کتاب «درون بوروکراسی»
✅ آنتونی داونز / ترجمه رسول قنبری
📚 نشر سنور / ۴۰۶ صفحه / انتشار: زمستان ۱۴۰۳

💢 نسخه الکترونیکی ترجمه فارسی این کتاب به رایگان در اختیار پژوهشگران قرار گرفته است.

⬇️ لینک درباره کتاب و دانلود:
https://senoorbook.ir/inside-bureaucracy



✅ انجمن اقتصاد ایران
@IR_Economists_A

रिकॉर्ड

06.04.202523:59
4.8Kसदस्य
29.10.202423:59
100उद्धरण सूचकांक
20.03.202520:57
1.3Kप्रति पोस्ट औसत दृश्य
29.03.202523:59
1.3Kप्रति विज्ञापन पोस्ट औसत दृश्य
08.03.202523:59
6.89%ER
24.03.202519:22
27.91%ERR

विकास

सदस्य
उद्धरण सूचकांक
एक पोस्ट का औसत दृश्य
एक विज्ञापन पोस्ट का औसत दृश्य
ER
ERR
NOV '24DEC '24JAN '25FEB '25MAR '25APR '25

انجمن اقتصاد ایران के लोकप्रिय पोस्ट

26.03.202517:38
این گزارش را معاونت راهبردی رییس‌جمهور دربارۀ وضعیت نظام آموزش‌وپرورش ایران منتشر کرده است. بخش‌هایی از گزارش را در ادامه می‌خوانید:

براساس نتایج تیمز و پرلز، ۴۰ درصد دانش‌آموزان ابتدایی و متوسطۀ اول حداقلی‌ترین سطح یادگیری را در خواندن، علوم، و ریاضی کسب نکرده‌اند و بیش از ۷۰ درصد عملکردی پایین‌تر از حد متوسط آزمون داشته‌اند.

از حدود ۷۵۰ هزار معلم که طی ۱۴ سال اخیر جذب شده‌اند، حدود ۵۰۰ هزار نفر آموزش حرفه‌ای معلمی ندیده‌اند. [اخیراً مدیرکل سابق امور تشکیلات وزارت آموزش‌وپرورش در میزگردی در روزنامۀ شرق گفته‌اند در سال ۱۳۸۸ قانونی تصویب شد که براساس آن حدود ۲۹۷ هزار نفر به‌تدریج بدون هیچ آزمون و ارزیابی جذب آموزش‌وپرورش شده‌اند. بیش از ۲۰ درصد این افراد تحصیلات کمتر از دیپلم داشته‌اند که اغلب در مدارس ابتدایی استخدام شده‌اند.]

۶۰ درصد دانش‌آموزان، دورۀ پیش‌دبستانی را نگذرانده‌اند.

درحالی‌که استاندارد ساعات آموزشی برای مقطع ابتدایی در جهان بین ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ ساعت است، زمان آموزش مدارس ابتدایی در ایران کمتر از ۶۰۰ ساعت است.

۲۰ درصد مدارس کشور فضای غیراستاندارد دارند و ۷ درصد در وضعیت بحرانی هستند.
@omidi_reza
📹 هشدار پسران درباره وقت کشی اقتصادی

▫️آیا ایران در وضعیت فروپاشی اقتصادی قرار گرفته است؟ و آیا سیاست فشار حداکثری اعمال شده از سوی ترامپ، می تواند صادرات نفت ایران را به صفر برساند؟ پاسخ به این دو پرسش مهم درباره وضعیت اقتصادی ایران از نگاه محمدهاشم پسران منفی است.

▫️استاد تمام دانشگاه کمبریج با مرور وضعیت اقتصادی ایران در چهار دهه گذشته و بررسی میزان اثرگذاری شرایط سختی همچون جنگ و تحریم ها، یک گزاره اصلی را پیش روی سیاست گذاران اقتصاد ایران می گذارد. او معتقد است: قطعا میزان اثرگذاری سیاست فشار حداکثری بر ایران زیاد خواهد بود و بیشترین اثرگذاری آن بر صادرات نفت است، هرچند که این اثرگذاری به معنی صفرشدن صادرات نیست.

▫️به گفته او از نگاه بسیاری ایران هم اکنون در وضعیت جنگ سرد قرار دارد و باید در چنین شرایطی نشان دهد که می تواند مقابله کند. او یک هشدار مهم نیز می دهد: سیاست گذاران ایرانی نباید با وجود این فشارها، اصلاحات اقتصادی را از یاد ببرند.

▫️نسخه کامل گفت وگوی اکوایران با محمدهاشم پسران، در آپارات و وبسایت و یوتیوب اکوایران ببینید.

📺 @ecoiran_webtv

✅ انجمن اقتصاد ایران
@IR_Economists_A
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।