Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
کانال تاریخ پژوهان یادگارآفرین avatar
کانال تاریخ پژوهان یادگارآفرین
کانال تاریخ پژوهان یادگارآفرین avatar
کانال تاریخ پژوهان یادگارآفرین
से पुनः पोस्ट किया:
🌲تاریخ و زندگی🌲 avatar
🌲تاریخ و زندگی🌲
18.04.202516:10
روز جهانی میراث فرهنگی زیر سایه تهدیدها

جواد عبّاسی
29 فروردین 1404
18 آوریل / 29 فروردین «روز جهانی بناها و مکان‌های تاریخی» است. شعار امثال (2025) این روز «میراث در معرض فجایع و درگیری‌ها» اعلام شده است که با توجه به اوضاع کنونی جهان و به ویژه آسیای غربی و ایران کاملاً قابل درک است. واقعیت این است که در پیوند با ایران مواردی مانند نگرش ایدئولوژیک و گزینشی حکومت به میراث ملّی، هدر رفتن منابع ملّی در مسیرهایی غالباً ضدّ منافع ملّی، جنگ و سایه جنگ، انزوای جهانی و تحریم‌ها چند دهه است که میراث تاریخی گران‌سنگ و شناخته شده ایران در جهان را در معرض تهدید قرار داده است و آسیب‌هایی بعضاً جبران‌ناپذیر را نیز بر آن وارد کرده است. کم‌توجهی به این روز در سال جدید در فضای رسمی و رسانه‌ای از سوی نهادهای مسئول و حتی در فضای عمومی زیر سایه جنگ و ناکارآمدی نیز نگرانی در این زمینه را دو چندان می‌کند. در چنین شرایطی، تنها ادامه توجه مردمیِ ایرانیان به این میراث که جلوه‌های شکوهمندی از آن را در حضور میلیونی و مردمی در مکان‌های تاریخی شاهد بودیم و همراه شدن آن با اهتمام عملی تک‌تک ایرانیان در نگه‌داشت میراث ملّی خود، تنها نقطه امیدی است که می‌تواند این میراث را تا رسیدن کشور به دورانی از آبادانی و خردورزی در اداره کشور برقرار نگه دارد.
#روزجهانی‌میراث‌فرهنگی
#فاجعه‌ودرگیری
#ایران
#مردم
https://t.me/historyandlife/3134
https://t.me/historyandlife
11.02.202518:29
🔶 تاریخ شفاهی، نقشه برداری و عکاسی در سانداربان بنگلادش 🇧🇩

🔹 همکارانی از شرکای هاب BUET (بنگلادش 🇧🇩) و دانشگاه های نورث آمبریا و نیوکاسل (بریتانیا 🇬🇧) برای استفاده از تاریخ شفاهی و طیف وسیعی از روش های بصری برای کاوش و مستندسازی تجربیات زنان و مردان مسن تر در موضوع تغییرات محیطی در سانداربان بنگلادش همکاری کرده اند. محققان با زنان و مردان ساکن دو روستا (هورینخولا و غاتاخالی) واقع در کویرا یونیون، منطقه خولنا، جنوب غربی بنگلادش کار کردند. این دو روستا در نزدیکی منطقه ای از جنگل های حرا، آبراه ها و جزایر دلتای GBM هند و بنگلادش قرار گرفته اند. این دو روستا، خانه و وطن بسیاری از مردم آسیب دیده از عوامل طبیعی است.🌊 مردم با تهدیدات متعددی در سرزمین خود روزگار می گذرانند؛ به ویژه فرسایش سواحل رودخانه ها، افزایش شوری خاک و آب، و افزایش فراوانی و شدت طوفان ها. هدف این تحقیق پاسخ به این پرسش ها بود:

1️⃣ چگونه مردم تغییرات محیطی را در طول زمان تجربه کرده اند و به آن واکنش نشان داده اند؟
2️⃣ چگونه افراد، فراتر از معیشت با محیط خود در ارتباط بوده اند؟
3️⃣ امیدها، نگرانی ها و پیشنهادات مردم برای آینده چیست؟


ادامه مطلب در پیوند زیر 👇
🌐 https://yadegarafarin.ir/2024/01/29/bangladesh

🔹 «هسته فناور تاریخ پژوهان یادگارآفرین مستقر در دانشگاه فردوسی مشهد آمادگی اجرای طرح‌های تاریخ خانوادگی، تاریخ نهادها، مؤسسات، سازمان‌ها، صنایع، شهرها و روستاها و … را زیر نظر استادان رشته تاریخ دارد.»

🔸 «تاریخ پژوهان یادگارآفرین»©️ @yadegarafarin
26.01.202518:29
🎭 رویکرد مدرن به بیان تاریخ

🎸 نمایش موزیکال همیلتون که بعد در قالب فیلم 📽 نیز منتشر شد یک بیوگرافی هنری از زندگی الکساندر همیلتون یکی از بنیانگذاران آمریکا 🇺🇸 است که به صورت رپ اجرا می شود. چه کسی فکر می کرد روزی بتوان از موسیقی رپ برای کشف زندگی یک شخصیت تاریخی استفاده کرد؟👨🏾‍🎤 شاید تنها شخصی به استعداد لین مانوئل میراندا بود که توانست این کار را بکند و کار خود را به یک موفقیت بزرگ و یک رکوردشکنی تبدیل نماید. هفت سال طول کشید تا میراندا نوشتن این نمایشنامه موزیکال و یا منظومه شعری خودش را تمام کند. سپس او به سراغ موسیقی مدرن در قالب رپ و هیپ هاپ می رود تا داستان خود را به عامه پسندترین شکل روایت کند.🎶 این موسیقی توانست زیبایی نوشته های او را صدچندان کند طوری که مخاطب را در تمام مدت میخکوب نگه می دارد. یکی از طرفداران فیلم می گوید:

ادامه مطلب در پیوند زیر 👇
🌐 https://yadegarafarin.ir/2024/01/30/hamilton

🔹 «هسته فناور تاریخ پژوهان یادگارآفرین مستقر در دانشگاه فردوسی مشهد آمادگی اجرای طرح‌های تاریخ خانوادگی، تاریخ نهادها، مؤسسات، سازمان‌ها، صنایع، شهرها و روستاها و … را زیر نظر استادان رشته تاریخ دارد.»

🔸 «تاریخ پژوهان یادگارآفرین»©️ @yadegarafarin
25.03.202520:29
📓معرفی کتاب «مردم معمولی : تاریخ یک خانواده انگلیسی»

🔹کتاب «مردم معمولی : تاریخ یک خانواده انگلیسی» نوشته آلیسون لایت برداشتی متفاوت از تبارشناسی ارائه می دهد و می تواند آغازگر ژانر جدیدی در آثار غیرداستانی باشد. می توان آن را گونه ای از تاریخ عمومی خانواده نامید.

▫️با مرگ پدر لایت بر اثر سرطان و تلاش نویسنده برای یافتن محل دفن مادربزرگش که در 38 سالگی و زمانی که پدر نویسنده فقط 4 سال داشت از دنیا رفته بود، شروع می شود. از اینجا آلیسون لایت داستان زندگی اجداد خود را در یک سری سفرهای خارق‌العاده طی دو قرن، در سراسر بریتانیا 🇬🇧 و فراتر از آن دنبال می‌کند. نیاکان لایت باپتیست هایی بودند که در مشاغلی نظیر آجرکاری، خدمتکاری، ملوانی و کارگری کارخانه فعالیت می کردند و در برهه هایی تولیدکنندگان کوچک نیز بودند. آنها نسل‌ها در یک روستا زندگی کردند.

▫️کلیدواژه های مهم کتاب، خانواده👨‍👩‍👦 زنان 🙋‍♀️و کارگران👷🏽‍♂️ هستند که از طریق آن می توان نظری به وضعیت آنان در طول دو قرن، در سراسر بریتانیا و فراتر از آن انداخت. این کتاب تصویری قانع‌کننده از بریتانیا در نوسان پس از انقلاب صنعتی اول ارائه می‌کند. به گفته خود نویسنده این فقط یک تاریخچه خانوادگی نیست، بلکه یک تاریخ گسترده تر از انگلستان قرن نوزدهم است.

🎖این کتاب در فهرست نهایی جایزه ساموئل جانسون در سال 2014 در بخش غیرداستانی قرار گرفت و در چندین انتشارات به عنوان کتاب سال انتخاب شد. این کتاب در تایمز، تلگراف، اسکاتلند هرالد، فایننشال تایمز و… مورد تحسین قرار گرفت. در زیر نظر برخی از این کارشناسان گردآوری شده است:

پنه لوپه لایولی در نیویورک تایمز:
قوی ترین تاریخ خانوادگی که تا به حال خوانده ام.

وال استریت ژورنال:
پرتره متقاعد کننده از بریتانیا در حال تغییر پس از انقلاب صنعتی.

مارگارت درابل زندگی نامه نویس و نویسنده کتاب ملکه سرخ:
این کتاب یک دستاورد قابل توجه است.

کتاب هفته تایمز:
بخشی از تاریخ اجتماعی هیجان انگیز انقلاب صنعتی انگلستان است، اما مهمتر از همه اثری آموزنده و دارای مضامین انسانی است.


فایننشال تایمز:
بهترین یادبود برای همه کسانی که نویسنده، آنان را از فراموشی زمان نجات داده است.


وبگاه Family Tree
تلاشی متفکرانه و شاعرانه برای دستیابی به قلب تاریخ خانواده است.


دیلی میل:
درام صحنه و لباس نیست، بلکه چیزی واقعی است؛ کثیف، غم انگیز، اما شادی آور.

بی بی سی:
پرونده ای غنی از تاریخ، حافظه و تخیل… الهام بخش و محرک.


دیلی تلگراف:
مسحورکننده و عمیقاً متحرک: کاوشی شاعرانه از معنای تاریخ.


لندن نیوز:
نماینده برجسته نوع جدیدی از تاریخ عمومی خانوادگی.

ساندی تایمز:
پر از انسانیت.


ایندپندنت:
به سختی یک صفحه ورق می خورد بدون آنکه مطلبی جذاب در آن نباشد.


پیوند 👇
🌐 https://yadegarafarin.ir/2024/01/24/common-people

🔹 «هسته فناور تاریخ پژوهان یادگارآفرین مستقر در دانشگاه فردوسی مشهد آمادگی اجرای طرح‌های تاریخ خانوادگی، تاریخ نهادها، مؤسسات، سازمان‌ها، صنایع، شهرها و روستاها و … را زیر نظر استادان رشته تاریخ دارد.»

🔸 «تاریخ پژوهان یادگارآفرین»©️ @yadegarafarin
02.02.202509:35
از رنجی که علوم انسانی و اجتماعی می برند

سخنان کوتاه دکتر فراستخواه در بنیاد ملی علم ایران

بهمن 1403
دانشگاه تربیت مدرس
से पुनः पोस्ट किया:
🌲تاریخ و زندگی🌲 avatar
🌲تاریخ و زندگی🌲
15.01.202516:39
https://t.me/historyandlife
از مورخِ آب تا مورخِ نفت، تحریم و ....
جواد عبّاسی
26 دی ماه 1403

داریوش رحمانیان، مورخ دغدغه‌مند، مسئولیت‌پذیر و مردم‌نگر، اخیراً در گفت‌وگویی یادآور شده که «چرا کسی تاریخ دوچرخه را نمی‌نویسد؟ چرا مورخ آب نداریم؟» (اینجا: https://t.me/mardomnameh/9820) و در نشست دیگری به این نکته اشاره کرده که «مورخ باید به فکر مسئله روز باشد و یک آورده در مسائل اکنون داشته باشد» (اینجا: https://t.me/mardomnameh/9835). این گفته‌ها بازدید از نمایشگاهی با عنوان «دو نگاه موازی» را به یادم آورد که در اواخر شهریور سال 1381 در فرهنگسرای نیاوران برگزار شده بود. در این نمایشگاه عکس‌های مردم‌شناسانه گرفته شده توسط لارنس لکهارت مورخ و ایران‌شناس معروف (در فاصله سال‌های 1299 تا 1329)، در کنار عکس‌هایی از چند عکاس جوان ایرانی با مضمون‌های مشابه به نمایش گذاشته شده بود. نکته مرتبط با موضوع این نوشتار این بود که در معرفی یکی از سخنرانان در حاشیه نمایشگاه، از او با عنوان «مورخ شرکت نفت بریتانیا» (بریتیش پترولیوم) یاد شد. تأملی در این عنوان و تخصص‌گرایی مورخانه و نسبت آن با آنچه در این زمینه در ایران به عنوان یکی از نفت‌خیزترین کشورهای جهان وجود داشته و دارد، به روشنی گویای دلایل موفقیت تشکیلاتی همچون شرکت نفت بریتانیا (و حتی سیاست‌های استعماری بریتانیا در این مورد) و در مقابل دلایل ناکامی صنعت نفت ایران در بیش از یک قرن اخیر است. کافی است مروری بر تاریخ نفت در جهان با نگاه تطبیقی به تاریخ آن در ایران (برای نمونه مقایسه تاریخ نفت و هزینه‌کرد درآمدهای نفتی در ایران، بلژیک و دیگر کشورهای نفت‌خیز) داشته باشیم، تا ریشه بسیاری از «مسائل» یا به عبارت واقعی‌تر «مصائب» کشور در مدیریت و استفاده از این مهم‌ترین ثروت مادّی و منبع درآمد کشور روشن شود.
بر اساس آنچه گذشت، اگر بنا باشد «مسائل» یا به عبارت بهتر «بحران»‌های کنونی کشور در دستور کار مورخان قرار گیرند، فهرست بلندبالایی قابل ارائه است. «تاریخ انرژی هسته‌ای»، «تاریخ تحریم»، «تاریخ دخالت‌های منطقه‌ای»، «تاریخ بودجه و برنامه‌های توسعه»، «تاریخ جنبش‌های اجتماعی ایران در سه دهه اخیر» (از جنبش اصلاحات تا جنبش سبز و جنبش زن، زندگی آزادی) همگی در خور رسیدگی مورخانه هستند. برای درک اهمیت این ضرورت‌های تاریخ‌نگرانه و تاریخ‌نگارانه کافی است برای نمونه نگاهی به پیامدهای زیان‌بار برنامه هسته‌ای و سیاست‌های منطقه‌ای کشور در سه دهه اخیر، تکرار چرخه‌های ناکارآمد در تهیه و اجرای برنامه‌های بودجه و توسعه و تکرار شیوه‌های آزموده شده و شکست‌خورده در برخورد با جنبش‌های مردمی و مطالبات اجتماعی کشور داشته باشیم. اگرچه تجربه موجود نشان می‌دهد که حکومت حتی به مطالعات و هشدارهای پراکنده تاریخ‌نگرانه در مورد موضوعات یادشده نیز توجه نکرده است و نتیجه آن رسیدن کشور به وضعیت اسف‌بار کنونی است، اما این بی‌توجهیِ خودبراندازانه چیزی از مسئولیت مورخان، بخصوص نسل جوان، در ورود به این عرصه‌ها نمی‌کاهد. کمترین فایده این کار افزایش آگاهی و حرکت ملّی در مسیر آمادگی برای ساختن ایرانی بهتر است.
# تاریخ
# مورخ
# مسائل کشور
से पुनः पोस्ट किया:
🌲تاریخ و زندگی🌲 avatar
🌲تاریخ و زندگی🌲
12.03.202521:09
گفت و گو با دکتر شیرین بیانی پیرامون جدید ترین اثر ایشان با عنوان «نوروز و مهرگان پیام آوران زایش و رویش»، انتسارات جامی، 1402.
से पुनः पोस्ट किया:
مقصود فراستخواه avatar
مقصود فراستخواه
11.01.202518:30
🔶 معرفی یک شرکت خارجی – تدوین کتاب شما 📕

🔹شرکت StoryTerrace داستان زندگی شما را ظرف 4 تا 7 ماه تبدیل به کتاب می کند.📚 این شرکت از خاطرات، پرسشنامه ها، تصاویر، عکس ها و… مهم تر از همه از مصاحبه🎤 برای این کار استفاده می کند. به گفته خود آنها مصاحبه عمیق با راوی، ستون فقرات داستان را تشکیل می دهد. معمولاً در بدو قرارداد، یک نویسنده از اعضای خود مجموعه، برای نوشتن اثر انتخاب می شود. او کسی است که به جای شما می نویسد. به طور کلی 8 مرحله کاری برای نوشتن کتاب شما وجود دارد که در پیوند زیر می توانید مشاهده کنید. نویسندگان بر اساس سطح تجربه شان دسته بندی می شوند:

1️⃣ نویسندگان جوان: ستاره‌هایی در حال ظهور هستند که اغلب فارغ‌التحصیلان روزنامه‌نگاری و یا شرکت کنندگان برنامه‌های نویسندگی خلاق هستند.
2️⃣ نویسندگان ارشد: متخصصان باتجربه ای هستند، با حجم قابل توجهی از آثار منتشر شده.
3️⃣ نویسندگان ممتاز: در صدر حرفه خود هستند و برای روزنامه ها و مؤسسات انتشاراتی پیشرو جهان کار کرده اند.



🔹انگیزه تأسیس شرکت
▫️بنیانگذار StoryTerrace روتگر بروینینگ می گوید:

ادامه مطلب در پیوند زیر 👇

🌐https://yadegarafarin.ir/2024/01/24/storyterrace/

🔹 «هسته فناور تاریخ پژوهان یادگارآفرین مستقر در دانشگاه فردوسی مشهد آمادگی اجرای طرح‌های تاریخ خانوادگی، تاریخ نهادها، مؤسسات، سازمان‌ها، صنایع، شهرها و روستاها و … را زیر نظر استادان رشته تاریخ دارد.»

🔸 «تاریخ پژوهان یادگارآفرین»©️ @yadegarafarin
11.03.202518:29
✍️ آیا نوشتن زندگی نامه توسط افراد عادی مفید است؟

🖋این تابو هنوز وجود دارد که بیوگرافی فقط خاص افراد مشهور، سران کشورها یا بنیانگذاران شرکت های بزرگ است. اما این نمی تواند صحیح باشد زیرا هر انسانی به روش منحصر به فرد خود، تأثیر معناداری بر دنیای اطراف خود گذاشته است و تجربیات او ارزشمند است. مهم نیست که چقدر اعمال خود را کوچک فرض کنیم، تأثیر آنها بر دیگران – و آینده – اغلب بسیار بزرگتر از آن است که می توانیم ببینیم یا درک کنیم. بله، داستان شما ارزش گفتن دارد.👍
▫️حتماً بارها با خود فکر کرده اید که ای کاش پدران و اجدادم تاریخچه ای از زندگی خود به جای می گذاشتند تا خود را بهتر بشناسیم. اما باید دانست که چنین نوشته هایی فراتر از مزایای شخصی، دارای مزایای اجتماعی و تاریخی هستند چراکه از روی آنها می توان قسمتی از یک دوره تاریخی را لمس کرد. بنابراین نوشتن بیوگرافی توسط مردم عادی می تواند برای علم تاریخ بسیار مفید باشد.📖
به طور کلی می توان چند مزیت عمده اینگونه زندگی نامه ها را به شرح زیر بر شمرد:

ادامه مطلب در پیوند زیر 👇
🌐https://yadegarafarin.ir/2024/01/23/biography

🔹 «هسته فناور تاریخ پژوهان یادگارآفرین مستقر در دانشگاه فردوسی مشهد آمادگی اجرای طرح‌های تاریخ خانوادگی، تاریخ نهادها، مؤسسات، سازمان‌ها، صنایع، شهرها و روستاها و … را زیر نظر استادان رشته تاریخ دارد.»

🔸 «تاریخ پژوهان یادگارآفرین»©️ @yadegarafarin
से पुनः पोस्ट किया:
حلقه دیدگاه نو avatar
حلقه دیدگاه نو
معمای تاریخ | جلسه ششم
چالش‌های تاریخ‌نگاری ایران در دوره‌ی مغول

دکتر جواد عبّاسی

Feb 01, 02:00  PM EST
شنبه ۱۳ بهمن‌ماه، ساعت ۲۲:۳۰
برای ورود به جلسه از این لینک استفاده کنید:

https://www.clubhouse.com/invite/vgySZe9lkK2bJAY33w4L0RZ6p7WGcaOWJb4:smIyv682mhCqRjNfxSw8sZG_VQYpGt_Itof1SB7CJ8M

@didgahenochannel
26.12.202418:30
🔶 یادپریشی و تاریخ شفاهی

🧠 مغز ما به سادگی میتواند باور کند که رویداد خاصی اتفاق افتاده است و تمام شواهد خلاف آن را نادیده بگیرد.🤯 به بیان دیگر مغز در یادآوری رویدادهایی که واقعاً تجربه کرده، ناتوان است که به این پدیده «یادپریشی» می گویند. یادپریشی می تواند نتیجه ادغام اطلاعات غلط در حافظه باشد. با گذر زمان مغز خواسته یا ناخواسته خاطرات ما را آب و تاب می دهد و دوباره در قالب داستانی تازه ثبت می‌گرداند. معمولاً ما متوجه این تحریف نمی‌شویم. از این رو گفته اند مغز ما یک دستگاه ضبط دقیق نیست و هرگز نباید برای این کار روی آن حساب باز کرد. مغز برای زنده ماندن و تکوین ما تکامل یافته و قرار نیست رویدادها را با دقیق ترین جزئیاتشان ثبت و ضبط کند. هرگز هیچ ضرورت تکوینی برای مغز وجود نداشته که جزئیات هر رویداد را با دقت و حساسیت به ثبت برساند.📸

ادامه مطلب در پیوند زیر 👇
🌐 https://yadegarafarin.ir/2024/01/30/brain

🔹 «هسته فناور تاریخ پژوهان یادگارآفرین مستقر در دانشگاه فردوسی مشهد آمادگی اجرای طرح‌های تاریخ خانوادگی، تاریخ نهادها، مؤسسات، سازمان‌ها، صنایع، شهرها و روستاها و … را زیر نظر استادان رشته تاریخ دارد.»

🔸 «تاریخ پژوهان یادگارآفرین»©️ @yadegarafarin
दिखाया गया 1 - 12 का 12
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।