Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
سیاست‌نامه پلاس avatar
سیاست‌نامه پلاس
سیاست‌نامه پلاس avatar
سیاست‌نامه پلاس
16.04.202509:09
📄اختصاصی سیاست‌نامه‌پلاس

➕ سیاست خارجی مبتنی بر افکار عمومی هیجان‌انگیز است؟
🔷 بازارِ سیاستِ خارجی

✒️ افسانه خسروی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی

◽️افکار عمومی یکی از مهمترین مؤلفه تأثیرگذارمستقل بر سیاست خارجی کشورها محسوب می شود رویکرد و نگرش افکار عمومی کشور ها می تواند سیاستمداران را به اتخاذ تصمیمی خاص در یک موضوع سیاست خارجی تشویق یا آنان را محتاط کند بنابراین اعتماد به افكار عمـومي لازمه سیاست خارجی در روابط بین الملل است و ملزومات اوليه در این رابطه شفافيت، اعتبار، هماهنگي و استمرار و پايـداري اسـت. در این راستا دیپلماسی عمومی می تواند درهم افزایی به کسب منافع ملی به سیاسیت خارجی کمک کند. مخاطبان اصلي ديپلماسي عمومي عامـه مـردم در كشـورهاي خارجي دیگر هستند ، یعنی اینکه ما با هدایت افکار عمومی کشور دیگر،منافع ملی خود را کسب میکنیم

◽️ بنابراین اولین نکته مهم اینست که ما با ابزارهای مختلف از جمله رسانه دیداری و شنیداری به جهت دهی افکار عمومی کشورها بپردازیم پس در سیاست خارجی در یک پروسه ميان مدت و بلندمدت بـه دنبـال تأثيرگذاري پايدار در میان افکار عمومی هستیم و با استفاده از ديپلماسي عمـومي در پـي درك و شـناخت، اطـلاع رسـاني و اعمال نفوذ بر افكار عمومي و توده هاي مردم خارجي هستیم تا آنها دولـت متبـوع خـود را براي حمايت از سياست كشور عامل ترغيب كنند این مدل از دیپلماسی که توسط مردم به وسیله تاثیر گذاری بر افکار عمومی مردم دیگر اجرا می شود به عنوان دیپلماسی عمومی می تواند هیجان انگیز یا جهت دار باشد!

◽️برخی از نظریه‌پردازان بر بی‌ثباتی افکار عمومی و هیجان‌آمیز بودن آن اشاره کرده‌اند و حتی عقیده دارند که در بسیاری از موارد افکار عمومی توسط دولتها و رسانه های وابسته به آنها جهت داده می شوند و شکل می گیرند. لذا آنها بر این باور هستند نمی توان در سیاست خارجی به افکار عمومی استناد کرد. اما در مقابل، گروهی دیگر بر این باور هستند که اتفاقاً پژوهش ها، مطالعات و نظرسنجی‌ها انجام گرفته، معرف برخی از مؤلفه‌های باثبات و پایدار در افکار عمومی می باشد و در افکار عمومی جهت گیری های معنی داری وجود دارد. لذا نمی توان به سادگی از کنار افکار عمومی گذشت و افکار عمومی را در تصمیم گیریهای سیاست خارجی نادیده گرفت.

◽️ در قرن انقلاب اطلاعات با گسترش بیش از بیش تبادلال اطلاعات از طریق شبکه‌های اجتماعی، اینترنت و انقلاب تلفن همراه هوشمند ، فن‌آوری و گسترش عصر انقلاب اطلاعات باعث تغییر ارتباطات شده است و ارتباطات افقی و شبکه‌ای جای ارتباطات عمودی و یکسویه را گرفته است. سرعت و گستردگی دسترسی عموم به اخبار بسیار افزایش پیدا کرده است. مرجعیت اخبار رسمی کمتر شده و اخبار از طریق رسانه‌های اجتماعی و مراجع غیررسمی‌تر با سرعت بیشتری انتشار می‌یابد ما با دنیای واقعی و مجازی روبرو هستیم که فعال و شتابزده هستند صحت و سقم اطلاعات برایشان مهم نیست و آن ها بستر رشد افکار منفی و جعلی وهیجان زده را فراهم می کنند.

◽️شبکه های اجتماعی، نیرویی برای تبدیل شهروندان به کارگزاران سیاسی هستند که با تمرکززدایی از ساختار سیاسی داخلی، ظرفیت سیاسی شهروندان جهت اثرگذاری بر سیاست خارجی را تقویت می کنند. چنین تحولاتی منجر به شکل گیری جامعه مدنی سایبری خواهد شد که اولویت های جمعی آن ها را مستقیم به نخبگان سیاست گذار منتقل می کند. اما استفاده ابزاری نخبگان سیاسی از شبکه های اجتماعی به ناموازنه قدرت منجر می شود.

◽️ بر این اساس میتوان گفت تعامل سياستمداران و رسانه ها براي پيش برد سياسـت خـارجي لازم اسـت زيرا ديپلماسي عمومي براي موفقيت خود، بيش ازپيش به تاكتيك هـاي خبـري و رسـانه اي وابسته شده است. بي ترديد شيوه، دامنه و عمق اثرگذاري اين دو راهبـرد هـم سـان و هـم سنگ نيست؛ آموزش، ذهن را آماده و به رويدادهاي بيشتر و جديـدتر بـاز مـي كنـد امـا رسانه با تبليغات آن را گيج ميكند به همين دليل موفقيت ناشي از ديپلماسي عمومي مبتني بر آموزش پايدار است تا ديپلماسي عمومي مبتني برابزارهاي رسانه اي امروزه رسانه ها، به عنوان واسطه اي براي پيوند دنياي توده وار در مسير گريزناپذير انسـجام انديشه ها، سليقه ها، آراء و علايق گام برميدارند. اساسا فهم بهتر پیوند بین رسانه های جمعی، افکار عمومی و سیاست خارجی زمانی میسر است که آنها را به عنوان بازیگران برابری تلقّی نمائیم که از طریق روابط متقابل، بر پیامدهای سیاست خارجی تأثیر می گذارند. بر اساس این خوانش، سیاست خارجی بازاری است که به توزیع دانش و اطلاعات مبادرت می کند بنابراین می توان گفت تغییر در سیاست گذاری خارجی در خلاء روی نمی دهد، بسیج سیاسی افکار عمومی به مثابه پایگاه اجتماعی تصمیم گیری و یا ذخیره حمایتی رفتار دولت ها، یک ضرورت است.

🎲@politicalmag
27.02.202514:51
📄متن

➕تنها استاد بومی علوم سیاسی
🔻یادکردی از استاد جواد طباطبایی

📝 «حمید احمدی»
🧰استاد دانشگاه تهران

▫️تا جایی که به یاد دارم، نخستین بار نام جواد طباطبایی را از زبان استادم دکتر حسین بشیریه شنیدم. سال ۱۳۶۹ [خورشیدی] بود و من در آستانۀ رفتن به خارج از کشور برای دورۀ دکتری.

▫️[دکتر حسین بشیریه] معاونِ آموزشی دانشکدهۀ حقوق و علوم سیاسی [دانشگاه تهران] بود و در دفترش، آهسته به من گفت «یک استاد می‌خواهم جذب کنم که بی‌نظیر و برای مسایل ایران بسیار مفید است». با کنجکاوی پرسیدم کیست؟ گفت: دکتر جواد طباطبایی. این کار را کرد اما در کانادا که بودم خبر اخراجِ دکتر طباطبایی و دکتر روشندل را در اوایل دهۀ ۱۳۷۰ [خورشیدی] شنیدم.

▫️در سال ۱۳۷۵ [خورشیدی] که [به ایران] برگشتم کتابِ «زوال اندیشۀ سیاسی در ایران» او را خواندم و شگفت زده از دانش او دربارۀ اندیشه غرب و همزمان تاریخ و تحولات و اندیشۀ سیاسی ایران. با ولعِ تمام کتاب را می‌خواندم و صفحات آن را علامت‌گذاری و حاشیه‌نویسی می‌کردم. تمام که کردم گفتم «اینک؛ تنها استادِ بومی علوم سیاسی ایران!»، که به جای توسّل به نظریه‌ها و مدل‌های نامربوط به کشور ما، می‌خواهد نشان دهد، چگونه با تکیه بر دانشِ عمیقِ تاریخی خود از ایران، می‌توان نظریه‌پردازی واقع‌گرایانه کرد.

▫️بعدها در چند جا او را در محافل و سخنرانی‌هایش دیدم و با هم گفتگو کردیم و از مجاهدت‌های او برای ایران در این دورانِ تنهایی و پر آشوبش سپاسگزاری کردم. از هنگامی که در اوایل دهۀ ۱۳۹۰ [خورشیدی] به عرصۀ عملی دفاع از هویتِ ملّی ایران و مقابله با گرایشاتِ ضدِّ ایرانی پا گذاشت، موج تازۀ دشمنی و هتاکی به او از سوی کج‌اندیشانِ کوته‌فکرِ قوم‌گرا و حامیانِ خارجی آنها در باکو و خارج کشور و‌ نیز برخی نیروهای مذهبیِ ناآگاه و افراطی تحت‌تأثیر نفوذی‌های ضدِّ ملی و ضدِّ ایرانی مذکور در کشور به راه افتاد. با وجود بیماری جانکاهی که داشت تا آخرین لحظه‌های عمر پر برکتش از راه دفاع از ایران و ایرانیت باز نایستاد.

▫️او از نسل آذری‌های پر افتخارِ مدافعِ سنگرِ مستحکمِ ایران و ایرانیت بود که به همۀ ایرانیان بویژه هم‌ولایتی‌های جوان آذری‌اش درس تعلق آنها به ایرانشهر و تعلق ایرانشهر به آنها و علم‌آموزی و میهن‌دوستی و ایران‌خواهی داد. راهش پر رهرو باد.

📍برگرفته از اینستاگرام نویسنده
🔖بازنشرِ مطالب به معنای تأیید کلِّ محتوای آن نیست!

🎲@politicalmag
15.02.202508:24
📄اختصاصی سیاست‌نامه‌پلاس

➕ نقش لباس در مذاکرات و تعاملات سیاسی
🔷 سیاستمداران چه نوع لباسی را انتخاب میکنند؟

✒️ سوگل صبوری زاده
کاندیدای دکتری سیاستگذاری عمومی

◽️ زبان بدن در علوم ارتباطات از انواع ارتباطات غیرکلامی به شمار می آید.بدین معنا که یک شخص با رفتار یا پوششی خاص،منظوری خاص را به مخاطب القاء میکند.این زبان در انواع فرهنگ ها و حوزه های تخصصی میتواند متفاوت باشد و به همین دلیل ممکن است از یک زبان بدن،چند تفسیر مختلف پدید آید.

◽️ در سیاست نیز یکی از مهم ترین ابزارهای ارتباطات غیرکلامی بین سیاستمداران،زبان بدن است و در این میان،انتخاب لباس میتواند یکی از ابزارهای مهم و پر کاربرد ارتباطات غیرکلامیِ سیاستمداران باشد.از این رو شناخت رنگ و نوع لباس می تواند در تفسیر رفتار سیاستمداران بسیار موثر باشد.

◽️ به طور مثال زمانیکه یک سیاستمدار در لباس خود از رنگ مشکی به صورت غالب استفاده میکند،طبق روانشناسی رنگ ها می تواند به معنای عدم انعطاف پذیری باشد اما زمانیکه از طیف رنگهای آبی و سورمه ای استفاده کند میتواند به معنای انعطاف پذیری و تمایل به مذاکرات صلح آمیز باشد.

◽️ از طرفی یک سیاستمدار میبایست در مذاکرات و تعاملات سیاسی به فرهنگ طرف مقابل نیز اشراف کامل داشته باشد تا بتواند با انتخاب پوشش آگاهانه به اهداف خود برسد.در این راستا میتوان به خانم کاترین اشتون در مذاکرات هسته ای با ایران اشاره کرد.ایشان با توجه به فرهنگ ایرانی و به کمک یک طراح ایرانی،کت تافته بلندی را در طرح و رنگی با اصالت شرقی انتخاب کرد.یقه دیپلمات این کت نشان دهنده رسمی بودن مذاکرات و رنگ آبی آن نشان دهنده تمایل به صلح و انعطاف پذیری بود و قد بلند لباس هم به معنای احترام به عقیده و فرهنگ تیم مذاکره کننده ایران به حساب می آمد.

◽️ اما آخرین لباسی که در یک مراسم سیاسی مورد توجه قرار گرفت کلاه لبه دار ملانیا ترامپ بود.ملانیا ترامپ شاید به عنوان یک شخصیت سیاسی شناخته نشود اما به عنوان بانوی اول ایالات متحده میتواند در صدر اخبار جهان قرار بگیرد.تعابیر و تفاسیر زیادی بابت انتخاب این کلاه ارائه شد اما اگر چشمها را در ارتباطات غیرکلامی،عاملی موثر در تشخیص صداقت یا عدم صداقت بدانیم،میتوان گفت وی با انتخاب کلاهی لبه دار سعی در پنهان کردن چشمهایش داشت تا از هرگونه تحلیلِ متخصصان زبان بدن به هنگام مراسم تحلیف،مصون بماند.

◽️ با این تفاسیر،انتخاب لباس اعم از جنس،رنگ و طرح آن در تعاملات و مراسمات سیاسی از اهمیت بالایی برخوردار است و یک سیاستمدار باید با هوشیاری کامل،نوع پوشش خود را تعیین نماید تا به بهترین شکل پیام خود را به مخاطب برساند.

🎲@politicalmag
से पुनः पोस्ट किया:
موسسه مطالعاتی بشیریه (BSI) avatar
موسسه مطالعاتی بشیریه (BSI)
12.01.202519:23
#معرفی_کتاب

«الاهیات سیاسی در یهودیت» کتابی نوشته #مهدی_فدایی_مهربانی، پژوهشگر علوم سیاسی است. این اثر در دسته ادبیات پژوهشی با موضوع ادیان و الهیات قرار می‌گیرد.



#سیاست_نامه
@politicalmag

#موسسه_مطالعاتی_بشیریه
@bashiriyehins
07.01.202511:07
🎥تصویر


➕مصاحبه مختصر حامد زارع درباره آثار و آراء رسول جعفریان
🔻 این گفتگو صبح روز رونمایی از کتاب آفاق دانایی در سپهر تمدن اسلامی از شبکه خبر پخش شد

🏷بعدازظهر یکشنبه ۱۶ دی ماه مراسم رونمایی از کتاب «آفاق دانایی در سپهر تمدن اسلامی» که مجموعه گفتگوهای حامد زارع با رسول جعفریان است با حضور جمعی از اهالی علم و فرهنگ در سالن اجتماعات خبرآنلاین برگزار شد. در این جلسه معراجی، معزی، مهدوی راد، ناطق نوری، علی لاریجانی محسن جوادی، نادره رضایی، محسن اسماعیلی، سیدفرید قاسمی، علی قیصری، احمد واعظی، غلامرضا امیرخانی و اساتید برجسته دیگری حضور داشتند.

🎲@politicalmag
20.03.202507:43
📄متن

➕ نوروز چیست و کجاست؟
🔻 بخشی از نوروزنامه به تصحیح و تحشیه مجتبی مینوی از انتشارات اساطیر

📝 «خیام نیشابوری»
🧰دانشمند و شاعر


◽️امّا سبب نهادن نوروز آن بوده است که چون بدانستند که آفتاب را در دور بود بی آنک مرسیصد و شصت و پنج روز و ربعی از شبان‌روز باوّل دقيقهٔ حمل باز آید بهمان وقت و روز که رفته بود بدین دقیقه تواند آمدن

◽️چه هر سال از مدّت همی کم شود، و چون جمشيد آن روز را دریافت نوروز نام نهاد و جشن آیین آورد، و پس از آن پادشاهان و دیگر مردمان بدو اقتدا کردند

◽️و قصّه آن چنانست که چون گومرت اوّل از ملوک عجم بپادشاهی بنشست خواست که ایّام سال و ماه را نام نهد و تاریخ سازد تا مردمان آن را بدانند، بنگریست که آن روز بامداد آفتاب باوّل دقيقهٔ حمل آمد، موبدان عجم را گرد کرد و بفرمود که تاریخ ازینجا آغاز كنند، موبدان جمع آمدند و تاریخ نهادند.

🎲@politicalmag
26.02.202517:01
📖چه مطالبی در سیاست‌نامه ۳۳ می‌خوانیم؟

📰خبرنامه
مروری بر رویدادهای حقوق‌ و علوم و سیاسی ایران

🖌سرمقاله
میراث قدیم برای جدید: آرش رئیسی‌نژاد


🕯یادنامه علی اکبر: سایه اکبر در علوم سیاسی ایران
نسرین مصفا
جواد اطاعت
شجاع احمدوند
وحید سینایی
علی اکبر علیخانی
علی مرشدی‌زاد
حسن مجیدی


🔖پرونده: مقالات فدرالیست؛ درس‌های آمریکا برای ایران/ با مقالاتی از ناصر سلطانی، فردین مرادخانی، رضا یعقوبی، حسن وکیلیان، حیدرعلی تیموری، کاوه حسین‌زاده راد، پروانه شعبانی، ایمان سهرابی، ابراهیم دهنوی و فریدا حصاری


📝یادداشت
انقلاب یا براندازی؟
📂مهدی زیبایی
بی‌خردی و توسعه‌نیافتگی
📂محمدابراهیم انصاری لاری
فلسفه‌ورزی و ایران‌شناسی
📂محمدمنصور هاشمی


📇گزارش
نودسالگی غلامحسین ابراهیمی دینانی/ مصطفی محقق داماد، کریم فیضی، حمیدرضا محمدی و سمیرا دردشتی

💡تامل/ عقل حکمرانی ایرانی: روح‌الله اسلامی


⚖️جستار
* حقوق بشر و فرهنگ: عمادالدین باقی
* تحول پیوسته حقوق بشر: مهدی ذاکریان
*در جستجوی حقوق بشر: فریما جمالی


💬 دیدار (گفتگو با محمدرضا ضیائی بیگدلی)
در جستجوی حقوق بین‌الملل
📑گفتگوکننده: آرمینا شفیعی


📕داستان جلد (ایران و ملی‌گرایی)
▪️ احمد نقیب‌زاده، جواد کاشی، مقصود فراستخواه، جواد اطاعت، سلمان صادقی‌زاده، محمدعلی حسینی‌زاده، سید محسن علوی‌پور، کمال اطهاری، مصطفی نصیری، محمود فلکی، شریف لک‌زایی، صادق حقیقت، قدرت احمدیان و عباس آخوندی

📋مقاله
فراسوی آزادی: قدیر نصری
شهر ایرانی علیه استبداد آسیایی: عادل نعمتی

📚پژوهش
▫️ضرورت تفکر مفهومی و اندیشگی: محمدرضا شعبانی
▫️واکنش به روزمرگی جنگ: سینا قائم‌مقامی

📖جوابیه
➖نگریستن به ملت در خشت خام سنت: مصطفی جلیلی تقویان

📇ترجمه
اروپا و رنسانس اسلام 〰️ رضا کوهکن

👩🏻‍🎓 جایزه: دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری


🦉کانال تلگرام مجله سیاست‌نامه
@goftemaann


📮 سیاست‌نامه 33 را از طریق لینک زیر به صورت غیرحضوری خریداری و با پست سفارشی رایگان دریافت کنید:
گروه مطبوعاتی هم‌میهن

💳شماره کارت برای واریز وجه خرید مجله (دویست و پنجاه هزار تومان)
6104338759914894 به نام هدی کرباسچی (موسسه هم‌میهن)

📩از طریق تماس با این شماره در تلگرام نیز می‌توانید مجله را خریداری کنید:
+98 933 655 4529

🎲@politicalmag
11.02.202517:29
📄اختصاصی سیاست‌نامه‌پلاس

➕سیاست‌زدایی از حیات انسانی
🔹 کارل اشمیت چگونه به سیاست می‌اندیشد؟

🖌محمدامین سلیمانی
دانشجوی دکتری عمومی

▫️"سیاست" حوزه‌ای است که به طرق گوناگونی می‌توان انرا وصف کرد. حکمای سیاسی‌پیشین یعنی امثال افلاطون, ارسطو,سیسرون و... سیاست را "اخلاق جمعی", نوعی "مسئولیت اجتماعی" یا "تدبیر امور شهر" می‌دانستند. با اغاز دوره‌روشنگری تعاریف حکمای‌سیاسی وقت از سیاست دگرگون شد. این دگرگونی بدین معناست که در "حکمت سیاسی‌پیشین", قدرت ابزاری برای انکشاف حقایق‌متعالی و بسط‌اخلاق در جامعه به شمار می‌امد, حال انکه در حکمت‌ سیاسی‌پسین که نمود بارز ان شخص "نیکولو ماکیاولی" و "توماس هابز" است, قدرت نه دیگر یک ابزار که فی نفسه هدفی‌اعلاست.

▫️لذا اخلاق تنها ابزاری در بین سایر ابزارها جهت حفظ و ابقای حکومت به شمار می‌اید که شهریار یا لویاتان انرا در جعبه‌ابزار "فن فرمانروایی" در ید خود دارد. با این حال علی‌رغم انکه در دوران معاصر گفتمان حکمت "سیاسی پسین" به قوت خود باقی مانده, اما تلاش‌های موثری از سوی امثال "امانوئل کانت" و "ژان ژاک روسو" و به ویژه نهضت رومانتیسیسم جهت احیا و بازگشت نسبی به رویکرد "حکمت سیاسی پیشین" صورت گرفت.

▫️سوای از ابزار انگاری سیاست در حکمت‌سیاسی پیشین و غایت‌انگاری سیاست در حکمت‌ سیاسی‌پسین, نگرش کارل‌اشمیت به سیاست نسبت به دو گفتمان مذکور بنیادی‌تر است و فراسوی دوگانه هدف/وسیله قابل بررسی است. برای اشمیت مسئله‌سیاست اساسا مسئله‌ای وجودی است. چرا که او نگرشی اگزیستانسیالیستی به سیاست دارد:

▫️به باور اشمیت سیاست عرصه تفکیک دوست از دشمن و میدان‌مشق هنر "با هم بودن" یا "برعلیه یکدیگر بودن" است. لذا اوج تبلور امرسیاسی زمانی است که اصولا همین "بودگی" یا "وجود" تحت الشعاع قرار می‌گرفته و به واسطه جنگ, طرفین تخاصم سعی در محو واقعیت‌فیزیکی طرف مقابل و ابقای واقعیت‌فیزیکی خود دارند.

▫️لذا در کشاکش جنگ به مثابه اوج حدت "امرسیاسی" و مشق‌هنر شناخت دوست/دشمن است که هستی ما تحت‌الشعاع قرار گرفته, بقا و فنای ان مشخص می‌شود. برای اشمیت شناسایی دوست/دشمن محور اصلی تدوین الگوها و فلسفه زندگی‌جمعی است که به واسطه شناسایی این تضاد, جامعه ظرف‌وجودی پیدا کرده و سپس در بطن این ظرف‌وجودی سایر امور چون اقتصاد,فرهنگ,مذهب و ... اجازه ظهور می‌یابند یا به تعبیری دیگر برای اشمیت امرسیاسی امری در کنار سایر امور نیست که امری برتر و فراسوی سایر امور است. می‌توان گفت همان نقشی را اشمیت برای سیاست قائل ‌می‌شد که اقتصاد برای مارکس به مثابه یک زیربنا همان اهمیت را داراست. به زبان فلسفی مارتین‌هایدگر, سیاست یک امر انتولوژیک(ontologic) و سایر امور مقولاتی اونتیک(ontik) اند.

▫️از جهتی انسان به مثابه موجودی‌اجتماعی که حیاتش بیرون از جامعه میسر نیست و وضعیت "بیرون‌بودگی" از جامعه برای او معنایی ندارد(به قول ارسطو: کسی که نمی‌تواند در جامعه زندگی کند یا خود را به قدری برای خویش کافی می‌داند که خویشتن را بی‌نیاز از زیست جمعی می‌داند,نه یک انسان که خدا یا یک هیولاست.), انسان عضویت خود را در یک اجتماع معین مرهون ان است که از پیش و به شکلی استعلایی جامعه مدنظرش بر مبنای دو گانه دوست/دشمن شکل گرفته باشد. لذا سیاست برای انسان نه فن قدرت و اخلاق‌جمعی که به معنای تمام کلمه جدال بر سر "مسئله ی بودن" است.

▫️بدین جهت "تریسی استرانگ" حق مطلب را در پیشگفتارش بر کتاب "مفهوم امر سیاسی" (به قلم کارل اشمیت) به خوبی ادا می‌کند: "در اینجا ادعای عمیق‌تری وجود دارد, این ادعا که امرسیاسی تعیین می‌کند که انسان در دنیای‌مدرن "چه" است و انها که امرسیاسی را تقلیل می‌دهند, در واقع انسانیت را تقلیل می‌دهند...ادعای اشمیت نه تنها امرسیاسی را حوزه‌ای جدا از سایر فعالیت‌های بشری به موازات اخلاق,اقتصاد,علم و مذهب به شمار می‌اورد, بلکه کاوش امرسیاسی را کاوش در "نظم امور انسانی" به شمار می‌اورد که کلمه مهم در ان "انسانی" است. این ادعا بدان معناست که امکان مردن فرد به خاطر ان چیزی که هست, کیفیت تعیین‌کننده زندگی‌انسانی است."

▫️بنابرین چهارچوب خوانش ایده‌ای نقیض خوانش اشمیتی از سیاست, یعنی سیاست‌زدایی از حیات‌انسانی, به مثابه سلب امکان جامعه‌سازی و نابودی ظرف وجودی انسان است; وجودی که پیش از هر چیزی پیش‌نیاز و پیش‌فرض امکان کشف معنای زندگی است. در قاموس‌فکری اشمیت به مدد سیاست‌زدایی, بدنمندی و وجود جامعه محو می‌گردد. در نتیجه اعضای ان به لطف نابودی این ظرف‌وجودی دیگر نمی‌توانند تحقق یافته و به شکلی متاخر نسبت شرط هستی‌مندی خود(حیات جمعی) به ماهیت‌زندگی و فلسفه ان بیاندیشند.

🎲@politicalmag
22.01.202508:12
📄متن

➕ دنیا چگونه به پایان می رسد؟
🔻 افشای یک کتاب محرمانه که در بایگانی سازمان سیا است!

📝 «نورا تاج‌الدینی»
🧰 نویسنده روزنامه‌نگار

▫️کتابی که سازمان سیا بیش از ۵۰ سال آن را محرمانه نگه داشته بود، نظریه‌ای تکان‌دهنده را درباره پایان جهان افشا می‌کند. انتشار این کتاب با عنوان «داستان آدم و حوا» نوشته چان توماس، کارمند پیشین نیروی هوایی آمریکا و پژوهشگر بشقاب‌پرنده‌ها در سال ۱۹۶۶ توسط سیا متوقف شد.

▫️توماس در این کتاب ادعا کرده که هر ۶,۵۰۰ سال، فاجعه‌ای عظیم مشابه با سیل عظیم کتاب مقدس، زمین را دربرمی‌گیرد. در حالی که کارشناسان درباره تاریخ دقیق وقوع این سیل در کتاب پیدایش اختلاف نظر دارند، اما توماس معتقد است که این اتفاق حدود ۶,۵۰۰ سال پیش رخ داده و برخی شواهد باستان‌شناسی و زمین‌شناسی نیز این ادعا را تأیید می‌کنند.

▫️با این حساب، توماس هشدار داده که فاجعه بعدی نزدیک است. به‌گفته او، در زمان وقوع این فاجعه، میدان مغناطیسی زمین به‌طور ناگهانی و شدید تغییر می‌کند و موجب ویرانی‌های گسترده ای در سراسر سیاره می‌شود. علت محرمانه بودن این کتاب مشخص نیست، اما برخی گمان می‌کنند که سیا نگران بوده که انتشار این اطلاعات باعث وحشت عمومی شود یا اطلاعاتی مرتبط با تحقیقات سری دولت را افشا کند.

▫️توماس در دوران همکاری با شرکت مک‌دانل داگلاس که یک شرکت هوافضای منحل‌شده است، در پروژه‌هایی محرمانه فعالیت داشت. او عضو تیمی از دانشمندان بود که این شرکت برای بررسی گزارش‌های مرتبط با بشقاب‌پرنده‌ها تشکیل داده بود. اگرچه هیچ مدرک رسمی مبنی بر همکاری مستقیم توماس با سیا وجود ندارد، اما توافق‌نامه محرمانگی این سازمان ایجاب می‌کند که کارکنان سابق قبل از انتشار هر نوع کتاب یا محتوای ارتباطی، تأییدیه بگیرند.

▫️توماس در کتاب خود می‌گوید: در کالیفرنیا کوه‌ها مانند سرخس‌ها در باد می‌لرزند؛ اقیانوس آرام عقب می‌رود و به کوهی از آب تبدیل می‌شود و سپس به‌سرعت به‌سوی شرق پیش می‌تازد. در کسری از روز، تمام آثار تمدن از بین می‌رود و شهرهای بزرگ، لس‌آنجلس، سان‌فرانسیسکو، شیکاگو، دالاس و نیویورک، به افسانه‌ تبدیل می‌شوند. تقریباً سنگی باقی نمی‌ماند که میلیون‌ها نفر در چند ساعت پیش روی آن راه می‌رفتند.

▫️فصل اول کتاب با این جمله آغاز می‌شود:مانند سیل نوح ۶,۵۰۰ سال پیش… مانند آدم و حوا ۱۱,۵۰۰ سال پیش… این نیز خواهد گذشت…کتاب در مجموع ۵۵ صفحه دارد، اما توماس بیش از ۲۰۰ صفحه نوشته بود که باقی آن همچنان به‌صورت محرمانه نگهداری می‌شود

▫️این روایت آخرالزمانی با نابودی کالیفرنیا آغاز می‌شود و توضیح می‌دهد که چگونه بادهایی با قدرتی هزاران برابر ارتش، همه‌چیز را با بمبارانی مافوق صوت نابود می‌کنند و سونامی اقیانوس آرام، لس‌آنجلس و سان‌فرانسیسکو را در خود فرو می‌برد. اما این تنها آمریکای شمالی نیست که درگیر نابودی می‌شود. به گفته توماس، هیچ‌یک از هفت قاره نمی‌توانند از این ویرانی فرار کنند و هرکدام نسخه‌ای کمی متفاوت از این پایان ترسناک را تجربه خواهند کرد.

▫️تا روز هفتم، این طوفان وحشتناک به پایان می‌رسد و تمام زمین تغییر کرده است. حوضه خلیج بنگال، درست در شرق هند، اکنون در قطب شمال قرار دارد. اقیانوس آرام، درست در غرب پرو، در قطب جنوب است. حتی گرینلند و قطب جنوب نیز به سمت استوا کشیده شده‌اند و یخ‌هایشان به‌سرعت در گرمای مناطق گرمسیری ذوب می‌شود.

▫️مارتین ملینچاک، دانشمند ارشد مرکز تحقیقات لانگلی ناسا در این باره به وب‌سایت The Verge گفته است: متأسفانه این چیزها در حال انتشار هستند. ادعاهای خارق‌العاده نیازمند مدارک خارق‌العاده هستند. هیچ مدرک، علم یا فیزیکی وجود ندارد که ادعاهای مرتبط با تغییر میدان مغناطیسی و ارتباط آن با تغییرات اقلیمی را تأیید کند. علاوه بر این، هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد میدان مغناطیسی زمین تاکنون تغییری ۹۰ درجه‌ای مانند آنچه که توماس توصیف کرده، داشته یا خواهد داشت. ملینچاک توضیح داد:

▫️این ادعا کاملاً بی‌اساس است. اگر چنین اتفاقی هر ۶,۵۰۰ سال رخ می‌داد، حتماً در تمام سوابق تاریخی ثبت شده بود… میزان انرژی لازم برای ایجاد چنین چیزی بسیار عظیم است و هیچ چیزی وجود ندارد که این تغییر را آغاز کند. البته، قطب‌های مغناطیسی زمین در طول تاریخ چندین بار جابه‌جا شده‌اند. این پدیده وارونگی قطب‌ها نام دارد و به گفته ناسا، سوابق مغناطیسی قدیمی نشان می‌دهد که به‌طور میانگین هر ۳۰۰,۰۰۰ سال یک‌بار اتفاق می‌افتد، هرچند فاصله زمانی آن بسیار متغیراست.


📍برگرفته از کانال وب‌سایت روزیاتو
🔖بازنشرِ مطالب به معنای تأیید کلِّ محتوای آن نیست!

🎲@politicalmag
09.01.202517:14
🎙پوشه شنیداری نشست برخط با موضوع:

«ايران كجاست؟ هم‌سنجی دو مسیر علوم سیاسی ایرانی»

🗣 #حمید_یحیوی
استادیار دانشگاه بوعلی‌سینا همدان

با پرسش‌ها و نکاتی از:

▪️ابوالفضل دلاوری
دانشگاه علامه طباطبایی

▪️قدیر نصری
دانشگاه خوارزمی

▪️احمد بستانی
دانشگاه خوارزمی

▪️محمد جلالی
دانشگاه شهید بهشتی

▪️فریدا حصاری
دانشجوی دکتری

▪️کاوه حسین‌زاده راد
مترجم اندیشه سیاسی

▪️رضا نجف‌زاده
دانشگاه شهید بهشتی

🗓شنبه پانزدهم دی ۱۴۰۳

#سیاست_نامه
@goftemaann
@politicalmag
instagram.com/politicalmagazine

#موسسه_مطالعاتی_بشیریه
@bashiriyehins
www.bashiriyeh.ir
instagram.com/bashiriyeh.ins
معرفی کارگاه آموزشی «قراداد اجتماعی در فلسفه سیاسیِ هابز، لاک و روسو» با تدریس دکتر #مسعود_آذرفام

🗓️ دوشنبه ۱۷ دی‌ماه ۱۴۰۳
🕞 ساعت ۱۸ تا ۲۱:۳۰
💻 غیرحضوری

کسب اطلاعات بیشتر:
https://bashiriyeh.ir/c/کارگاه_آموزشی_قرارداد_اجتماعی_در_فلسفه_سیاسی_هابز_لاک_و_روسو_

ارتباط در واتس‌اپ و تلگرام:
۰۹۲۱۸۵۰۹۸۹۷

#مجله_سیاست_نامه
@politicalmag
#موسسه_مطالعاتی_بشیریه
@bashiriyehins
से पुनः पोस्ट किया:
مجلّه سياست‌نامه avatar
مجلّه سياست‌نامه
17.03.202518:25
نوروز باستانی خجسته باد

🦉کانال مجله سیاست‌نامه
@goftemaann

🎲 کانال سیاست‌نامه پلاس
@politicalmag
से पुनः पोस्ट किया:
مجلّه سياست‌نامه avatar
مجلّه سياست‌نامه
📚به زودی شماره سی‌ و سوم مجله سیاست‌نامه (زمستان ۱۴۰۳) منتشر خواهد شد.

🦉@goftemaann
से पुनः पोस्ट किया:
باشگاه روزنامه‌نگاران ایران avatar
باشگاه روزنامه‌نگاران ایران
حامد زارع سردبیر خبرگزاری کتاب ایران شد

مراسم تودیع محمدمهدی شیخ‌صراف سردبیر سابق و معارفه حامد زارع سردبیر جدید خبرگزاری کتاب ایران امروز برگزار شد.

ابراهیم حیدری، مدیرعامل خانه کتاب درباره سردبیر جدید ایبنا، گفت: آقای زارع، در حوزه نشر، خبر و قلم، دستاوردها و پیشینه خوبی دارند؛ بنابراین ازخبرنگاران ایبنا می‌خواهم با تقویت انگیزه آقای زارع، ایبنا را به‌عنوان مرجع خبری حوزه کتاب بیش از پیش معرفی کنیم.

حامد زارع، نیز به سابقه آشنایی‌اش با خبرگزاری کتاب ایران اشاره کرد و گفت: خودم را متعلق به زیست‌بوم فرهنگی خانه کتاب و ادبیات ایران، به‌ویژه ایبنا می‌دانم.... تلاش دارم، علاوه‌ بر اینکه ایبنا یک رسانه حرفه‌ای باشد، با حفظ نقاط قوت خبرگزاری و رفع نقاط ضعف و ایجاد تغییرات لازم، بازگشت به ماموریت اصلی خبرگزاری را در دستور کار خود قرار دهم. ماموریت اصلی ایبنا؛ چیزی جز پرداختن به کتاب نیست... حتماً تلاش می‌کنم، ایبنا را در حوزه اندیشه و ادبیات ارتقا دهم؛ تلاش خواهم کرد از ظرفیت موجود استفاده کنم و اگر این ظرفیت کفایت نکرد حتماً از ظرفیت‌هایی که از سوابق مطبوعاتی خود کسب کرده‌ام، بهره خواهم برد.

@journalistsclub1
21.01.202510:46
📄متن

➕خدای آمریکایی
🔻نکته‌ای پیرامون تحلیف دونالد ترامپ

📝 «علی اشرف‌فتحی»
🧰 دانشجوی دکتری تاریخ

▫️۲۴۹ سال پیش تامس پین؛ نویسنده نامدار انگلیسی-آمریکایی و از طراحان استقلال آمریکا در کتاب تأثیرگذارش (Common Sense) که در ایران به «عقل سلیم» معروف شده، در دفاع از ضرورت استقلال آمریکا از بریتانیا نوشت: «فاصلهٔ [جغرافیایی] که خداوند قادر متعال بین آمریکا و انگلستان قرار داده، یک دلیل محکم و طبیعی است که تسلط یکی از آن دو بر دیگری، جزو مشیت خدا نبوده است».

▫️ساعاتی قبل نیز دونالد ترامپ پس از سوگند ریاست جمهوری، به ترور ناکام چند ماه قبل خود اشاره کرده و گفت: «خداوند مرا نجات داد تا دوباره آمریکا را به عظمت برسانم». او خود را منجی برگزیدهٔ خدا برای افزایش قدرت آمریکا و آمریکایی‌ها خواند.

▫️اگرچه ایمان مسیحی در آمریکا روند نزولی دارد، اما ایمان جمهوری‌خواهان و اعتماد به نفس آنان روند صعودی داشته است. «خدا» و «قدرت» بیش از هر زمانی به مثابهٔ دالّ مرکزی گفتمان محافظه‌کاران آمریکایی خودنمایی می‌کند.

📍برگرفته از کانال تقریرات؛ آدرس @taqriraat
🔖بازنشرِ مطالب به معنای تأیید کلِّ محتوای آن نیست!

🎲@politicalmag
@goftemaann

@bashiriyehins
«#ایران_همینجاست_که_ایستاده_ایم» عنوان عام سلسله نشست‌هایی برخط است که با همکاری مجله #سیاست_نامه و #موسسه_مطالعاتی_بشیریه برگزار می‌شود. نشست #دوازدهم این مجموعه با سخنرانی دکتر #حمید_یحیوی و با عنوان «ایران کجاست؟ هم‌سنجی دو مسیر علوم سیاسی ایرانی» ساعت ۱۹ روز شنبه ۱۵ دی‌ماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.


#سیاست_نامه
@politicalmag
@goftemaann
instagram.com/politicalmagazine


#موسسه_مطالعاتی_بشیریه
@bashiriyehins
www.bashiriyeh.ir
instagram.com/bashiriyeh.ins
📖 کارگاه آموزشی
«بررسی روند تدوینِ قانون اساسی»

🎙️
با تدریس:
دکتر
#ناصر_سلطانی
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران


🕠 زمان:
چهارشنبه ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۳
ساعت ۱۷:۳۰ تا ۲۰:۳۰


برای دریافت اطلاعات بیشتر به وبسایت موسسه (لینک زیر) مراجعه کنید:

https://bashiriyeh.ir/c/کارگاه_آموزشی_بررسی_روند_تدوین_قانون_اساسی_


ارتباط در واتس‌اپ و تلگرام:
۰۹۲۱۸۵۰۹۸۹۷

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#مجله_سیاست_نامه
@politicalmag
#موسسه_مطالعاتی_بشیریه
@bashiriyehins
📅 شنبه، ۴اسفندماه، ساعت ۱۸
📍 خانه اندیشمندان علوم انسانی

🎲@politicalmag
🦉
نشست «حقوق، علوم سیاسی و ایدئولوژی در دانشگاه امروز» به همراه رونمایی از کتاب «#آفاق_آزادی_در_سپهر_تاریخ؛ گفتگوی حامد زارع با صادق زیباکلام» در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.
در این برنامه که چهارشنبه سوم بهمن‌ماه ساعت ۱۷ بعدازظهر برگزار خواهد شد، #صادق_زیباکلام، #محمد_جلالی، #مهدی_مطهرنیا و #حامد_زارع به عنوان سخنران حضور دارند. #بزرگمهر_بشیریه نیز دبیری نشست را بر عهده دارد.
این برنامه از سوی #مجله_سیاست‌نامه، #موسسه_مطالعاتی_بشیریه و #خانه_اندیشمندان_علوم_انسانی با همکاری #انتشارات_روزنه و #انجمن_حقوق‌شناسی برگزار می‌شود.
حضور در این نشست برای همگان آزاد و رایگان است و نیازی به ثبت‌نام نیست

@politicalmag
20.01.202513:20
📄اختصاصی سیاست‌نامه‌پلاس

➕ میدان سرخ: سکوت یک انقلاب
🔹 کوته‌نوشتی از سفری کوتاه به مسکو

🖌ویدا یاقوتی
دانش‌آموخته دکتری علم سیاست

▫️ باران در فرودگاه «شرمتیوو» از ما استقبال کرد. هوا سرد بود، اما مسکو، پایتخت افسانه‌ای روسیه، گرمایی عجیب در دل داشت؛ شهری که تضاد میان تاریخ و مدرنیته، شکوه و سخت‌کوشی، و فرهنگ شرق و غرب را در خود جا داده است. سفر کوتاه من تنها برای تماشا نبود؛ به دعوت موسسه پریماکوف برای سخنرانی علمی‌ درباره روابط ایران و روسیه در قرن معاصر، با هیأتی از همکاران برجسته، دکتر محمد کاظم سجادپور، دکتر ابراهیم متقی و دکتر محمود شوری، به این دیار تاریخی پا نهادیم.

▫️اقامتگاه ما، هتل لنین‌گراد، خود یادآور زمان‌هایی بود که مسکو قلب سیاست جهان بود و اینک همچنان در آن قلب تپنده علم و فرهنگ نقش ایفا می‌کند.شب نخست، مهمان سفارت جمهوری اسلامی ایران بودیم. در فضایی گرم و صمیمی، رایزنان و کارگزاران ایرانی پذیرای ما شدند و ضمن پذیرایی صمیمانه، از ضرورت تعامل علمی و فرهنگی ایران و روسیه سخن گفتند.

▫️روز دوم، با عبور از مترو مسکو، شاهکار مهندسی و هنر شوروی، آغاز شد. ایستگاه‌هایش همچون تالارهای هنری، در عین سادگی، درخشش بی‌مانندی دارند. پس از آن، گام در گام تاریخ نهادیم و از میدان سرخ، این نقطه تاریخ¬ساز، بازدید کردیم. میدان، به‌رغم تاریخ خونین و شکوه‌مندش، همچون کتابی گشوده بود که هر سنگ آن فصلی از تاریخ می‌خواند. ساختمان‌هایی که این میدان را در آغوش گرفته بودند، هر یک بخشی از تاریخ این سرزمین را بازگو می‌کردند. در ضلع جنوبی میدان، کلیسای جامع «واسیلی مقدس» با گنبدهای رنگارنگش قرار داشت. این بنا، که یادگار قرن ۱۶ میلادی و فرمان ایوان مخوف است، در نگاه اول به افسانه‌ای خیالی می‌ماند. اما در ضلع دیگر میدان، بنایی متفاوت و پرابهت نظرم را جلب کرد؛ آرامگاه لنین.

▫️در آرامگاه لنین، مردی که روزگاری سرنوشت ملت‌ها را رقم زده بود، سکوتِ ماندگار مرگ را در کنار داستان‌سرایی زندگی به رخ می‌کشید. آرامگاه رهبر انقلاب بلشویکی روسیه، در میانه میدان سرخ قرار دارد. بنای این مقبره، ترکیبی از معماری مدرن و سنگ‌های گرانیتی سیاه و سرخ است؛ گویی نمادی از خوی انقلابی و ایدئولوژی سخت‌گیرانه آن دوران. ظهر، به میزبانی موسسه پریماکوف در رستورانی گرجستانی طعم فرهنگ قفقاز را چشیدیم، جایی که طعم‌ها و رایحه‌ها ما را به یاد همسایگی و اشتراکات فرهنگی منطقه می‌انداخت.

▫️بعدازظهر آن روز، نشست علمی‌ای در موسسه پریماکوف برگزار شد. این نشست فرصتی بود تا درباره یکی از موضوعات راهبردی منطقه، یعنی کریدور شمال-جنوب، سخن بگویم. در سخنرانی‌ام بر اهمیت این پروژه برای گسترش روابط دوجانبه ایران و روسیه و توسعه زیرساخت‌های تجاری و حمل‌ونقل منطقه تأکید کردم. حضار، از استادان و پژوهشگران برجسته، با علاقه و دقت نظراتم را دنبال کردند. تسلط آن‌ها به زبان فارسی، که نشان از علاقه و تلاششان برای فهم عمیق فرهنگ ما بود، شگفت‌زده‌ام کرد.

▫️شام را مهمان همان پژوهشگران و استادان در فضایی صمیمانه صرف کردیم. گفتگوهای ما از مرزهای رسمی نشست‌ها فراتر رفت و به تبادل نظر درباره مؤسسات علمی دو کشور و ظرفیت‌های همکاری‌های فرهنگی و پژوهشی منتهی شد. این دیالوگ‌ها نه تنها پیوندی علمی ایجاد می‌کرد بلکه فرصتی برای آشنایی بیشتر با فرهنگ، هنر و اندیشه مردم روسیه بود.

▫️برخلاف بسیاری از تصورات منفی که درباره روسیه در ایران وجود دارد، برخوردهای آنها بسیار گرم و صمیمی است. روس‌ها نه تنها علاقه‌مند به تاریخ و فرهنگ ایران بودند بلکه به وضوح نشان می‌دادند که به ادبیات و زبان فارسی ارادت خاصی دارند. این تعاملات فرهنگی عمیق و معنوی در دل این دیار بزرگ، همچون پلی برای فهم و ارتباط بین دو ملت مختلف بود. سفر، کوتاه اما پربار بود. مسکو با میدان‌ها، متروها، و مردمانش، نه تنها شهری پرشکوه، بلکه قلبی تپنده برای گفتمان فرهنگی و علمی است. بازگشت به ایران، همچنان در حال و هوای آن باران نخستین، حس امید و اشتیاقی برای ادامه تعاملات علمی در ذهنم کاشت.

🎲@politicalmag
08.01.202517:40
🎥 کارگاه آموزشی «قرارداد اجتماعی در فلسفه سیاسی هابز، لاک و روسو» با تدریس دکتر #مسعود_آذرفام، مترجم و پژوهشگر اندیشه سیاسی، روز دوشنبه ۱۷دی به صورت بر خط برگزار شد.

 در این کارگاه مجموعاً به مدت ۳ ساعت موضوع «قرارداد اجتماعی در فلسفه سیاسی» تدریس شد که یک ساعت به اندیشه‌های هابز، یک ساعت به اندیشه‌های لاک و یک ساعت به اندیشه‌های روسو اختصاص پیدا کرد.

آنچه می‌بینید بخشی از این کارگاه آموزشی است که به ژان ژاک روسو اختصاص دارد.

#سیاست_نامه
@politicalmag

#موسسه_مطالعاتی_بشیریه
@bashiriyehins
🔸پاسداشت چهره و آثار مکتوب

عصری با دکتر رسول جعفریان
جست وجوگر گذشته، دغدغه مند آینده

رونمایی از کتاب آفاق دانایی در گفت وگو با رسول جعفریان به کوشش حامد زارع

▫️یکشنبه 16 دی 1403
▫️ساعت 14 تا 16

با سخنانی از:
🔸آیت الله دکتر محقق داماد
نگاه جعفریان به تاریخ اسلام

🔸حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین معزی
فرهنگمدار حوزه و دانشگاه

🔸دکتر رضا منصوری
علم در دوران اسلامی و شبه علم

🔸دکتر محمدعلی مهدوی راد
پژوهشگری و کتابشناسی جعفریان

🔸دکتر منصور صفت گل
دغدغه های تاریخ شناسی

🔸استادسیدفرید قاسمی
تلاشگر کتاب و مطبوعات

🔸دکتر سمیه توحیدلو
فناوری های نو و کتابخانه های جدید

▫️نشانی: تهران. خیابان میرزای شیرازی. خیابان 15. پلاک 25
▫️سرای همایش های خبرآنلاین

🎲@politicalmag
दिखाया गया 1 - 24 का 74
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।