Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
انتشارات نهادگرا avatar
انتشارات نهادگرا
انتشارات نهادگرا avatar
انتشارات نهادگرا
📚 فرهنگ و توسعه 📚

جریان توسعه‌خواهی درکشورمان با خلاهای معرفتی پرشماری روبروست. اما متاسفانه به صورت نظام‌وار و بایسته دردستورکار ملی قرار نمی‌گیرند وتلاش‌های ارزشمند ولی پراکنده نیز معمولا هویت جمعی پیدا نمی‌کنند. یکی از حیاتی‌ترین خلأهای معرفتی به نسبت میان فرهنگ و توسعه مربوط می‌شود که غفلت‌ها و خلأهای ناشی از آنها به افراط و تفریط‌های خطرناک منجر شده است. این کتاب با برجسته کردن برخی وجوه اندیشه‌ای زیربنایی در این حیطه تلاش دارد که ازطریق عمق بخشی و تا حدودی نظم بخشی به دانسته‌های موجود در کشورمان گام‌هایی درجهت فهم عالمانه و روشمند از نسبت فرهنگ و توسعه با توجه به شرایط و نیازهای مهمتر بردارد. این کار از طریق دامن زدن به تلاش‌هایی که درک عمیق‌تر از مفاهیم فرهنگ و توسعه و صورت‌بندی نظری آنهاست دنبال شده است.

👈 فهرست کتاب

🌐 لینک سفارش کتاب

@nahadgara
🌹 یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ

سال ١۴٠۴ بر همه شما عزیزان مبارک باد
📚 چین چگونه از شوک درمانی گریخت؟📚

خواندن این کتاب نه فقط به اقتصاددانان بلکه به مخاطب عام هم پیشنهاد می‌شود. در بخش اول کتاب با مقدمه دکتر مومنی با شوک درمانی و مبانی فکری آن آشنا می‌شویم بعد در طی 9 فصل با نثری شیوا عبور چین از دو برهه ی حساس اقتصادی را مشاهده می‌کنیم.

👈 فهرست کتاب

🌐 لینک سفارش کتاب

@nahadgara
03.03.202506:46
📚 فهم فرایند تحول اقتصادی 📚

برای ایجاد هرگونه تغییر توسعه گرا در حیطه اقتصادی حیات جمعی انسان ها، ابتدا باید یک صورت بندی اندیشه ای منضبط و روشمند از وضع مطلوب فراهم شده باشد تا تغییر مطلوب، قابلیت عینیت بخشی پیدا کند.
کتاب ” فهم فرایند تحول اقتصادی” آخرین اثر مهم داگلاس نورث قبل از پرداختن به مساله خطیر و خارق العاده صورت بندی نظری توسعه بر محور خشونت به حساب می آید که شامل مجلدات دوگانه نورث است که به ترتیب در سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ انتشار یافتند و از جهاتی عمیق ترین و راهگشاترین صورت بندی ها از مساله توسعه و توسعه نیافتگی به حساب می آید.

👈 فهرست کتاب

🌐 لینک سفارش کتاب

@nahadgara
📚 نوآوری به مثابه یک بازی جمعی 📚

قهرمانانی نظیر ادیسون و گیتس به این دلیل به موفقیت‌های چشمگیر دست یافتند که به وسیله شماری گسترده از افراد و دستیاران و مجموعه‌ای تام و تمام از "نهادهای عمومی و جمعی کمک و پشتیبانی می‌شدند. تمامی آن زیربنای علمی که به آنها امکان داد شناخت و دانش خود و نیز همراه آن تجربه خود را به دست آورند؛ "قانون شرکت‌ها و دیگر قوانین تجاری که بعدها ساختن شرکت‌هایی را با سازمان‌های گسترده و پیچیده برای آنها ممکن ساخت؛ "نظام آموزشی که دانشمندان، مهندسان، مدیران و کارگران ورزیده سطح بالایی را برای آنها تامین می‌کرد که عنصر انسانی آن شرکت‌ها را تشکیل می‌دادند؛ آن نظام مالی که وقتی می‌خواستند فعالیت خود را توسعه دهند به آنها امکان می‎داد مبالغی هنگفت سرمایه به دست آورند؛ "قوانین مربوط به ثبـت اختراعات و علائم تجاری و مالکیت فکری" که از اختراعات و ابداعات آنها پشتیبانی می‌کرد؛ بازاری "که برای فروش محصولات خود به آسانی به آن دسترسی داشتند و نظایر اینها، همگی نهادهای عمومی و اجتماعی" بودند که تکیه‌گاه بستر مناسب فعالیت‌های کارآفرینانه بودند.


👈 فهرست کتاب

🌐 لینک سفارش کتاب

@nahadgara
📚 مرزهای دانش توسعه - حکمرانی، رشد و توسعه📚

مسئله توسعه به مثابه یک امر پیچیده و استثنایی، بزرگ‌ترین دغدغه‌ی اندیشه‌ای و عملی بشر طی یک قرن اخیر بوده و برخوردهای ساده‌انگارانه و غیربرنامه‌ای با آن در سراسر جهان با شکست روبه‌رو شده‌است. در این میان آنچه‌ که به کشور ما مربوط می‌شود پدیده‌ای به نام پارادوکس ایران است که ذهن همه را با شگفتی به خود معطوف کرده‌است: چرا کشوری که از ریشه‌های تمدنی و فرهنگی عمیق و غنی برخوردار است و از نظر ذخائر مادی نیز در رتبه هفتم جهان قرار دارد باید چنین اوضاعی را تجربه کند؟
این کتاب با بهره‌گیری از ذخیره دانایی چهارنفر از برجسته‌ترین متفکران توسعه که با ابتکار بانک جهانی به طرح عناصر محوری اندیشه‌های خود پرداخته‌اند می‌تواند در جهت برطرف کردن موانع اندیشه‌ای برون رفت از دورهای باطل توسعه نیافتگی در کشورمان نقطه‌ی مهمی تلقی گردد و پاسخ‌های درخوری به پرسش مربوط به ایران ارائه کند.

👈 فهرست کتاب

🌐 لینک سفارش کتاب

@nahadgara
08.03.202507:48
📚 خاستگاه‌های سرمایه‌داری غیرلیبرال 📚

کتاب «خاستگاه‌های سرمایه‌داری غیرلیبرال» با ترکیب بینش‌هایی از تاریخ، اقتصاد، جامعه‌شناسی و علوم سیاسی و با بهره‌گیری از دستگاه نظری نهادگرایی به تحلیل چگونگی شکل‌گیری سرمایه‌داری غیرلیبرال، روندهای سیاست‌گذاری و حكمرانی اقتصادي و ادغام آنها در “مدل‌هاي سرمايه‌داري ملي” در آلمان و ژاپن پرداخته است و تصریح می‌کند که اگرچه رژیم‌های اقتصادی دو کشور از جهات مهمی همچون غیرلیبرال بودن‌شان مشابه هستند، اما از جهات بسیاری هم متفاوت‌اند که مهم‌ترین آنها مسیر و نحوه لیبرال نبودن‌شان است.

👈 فهرست کتاب

🌐 لینک سفارش کتاب

@nahadgara
02.03.202508:08
📚 مالیه روح مشروطه است 📚

این کتاب تلاشی است به قصد بازخوانی تجربه ایران پسامشروطه برای «اصلاح و انتظام مالیه عمومی» که بر تجربه «مورگان شوستر» و «آرتور میلسپو» تمرکز دارد؛ دو مستشار امریکایی که به یک هدف استخدام شدند. شوستر در سال 1290 به ایران آمد و تنها مجال آن را یافت که هشت ماه در ایران باشد. اما میلسپو دوبار به استخدام دولت ایران درآمد. بار نخست در سال 1301 به مدت حدود 4 سال و بار دوم اما در سال 1320 تا 1323 در ایران به سر برد. هم شوستر و هم میلسپو در هر دو سفر، خاطرات و تجربه خود را نگاشته و هر سه کتاب به فارسی ترجمه شده‌اند. اما با وجود گذشت بیش از یک قرن از آمدن و رفتن شوستر، هنوز آن تجربه واکاوی نشده و به هیچ ترتیبی جای گلایه نیست که هنوز دو سفر و دو مأموریت میلسپو به ایران، نزد بسیاری از علاقه‌مندان تاریخ اقتصادی ایران و صاحبنظران بودجه، به شدت نادیده باقی مانده است.

👈 فهرست کتاب

🌐 لینک سفارش کتاب

@nahadgara
📚 علم اقتصاد از منظر علوم اعصاب📚

کتاب حاضر به دنبال روش‌های جدید برای بیان مباحثی درباره ارزش و اهمیت روش‌های اقتصاد عصب‌شناختی است و به توصیف روش‌های گوناگون مطالعه و میزان شواهدی می‌پردازد که هریک از روش‌های مذکور فراهم می‌کنند. سرانجام، چنین چارچوبی برای تفسیر مطالعات اقتصاد عصب‌شناختی، می‌تواند فهم ما درباره اهمیت نتایج جدید را افزایش دهد و باعث کاهش گمانه‌زنی درباره آن شود.

👈 فهرست کتاب

🌐 لینک سفارش کتاب

@nahadgara
12.03.202510:05
📚 تحلیل شومپیتری از هم پایی اقتصادی: دانش، خلق مسیر و تله درآمدی متوسط📚

فهم چگونگی جبران عقب‌ماندگی اقتصادی (هم‌پایی) همواره سوال جذابی برای متفکران بوده‌‌است. پروقسور کئون لی، استاد سئول اخیرا رویکردهای بدیع، ناب و بدیلی را در برابر نظرات موجود مطرح کرده‌است که از زاویه دیگری از پدیده هم‌پایی کره جنوبی و تایوان پرده برمی‌دارد. وی این‌بار به سراغ نقش دانش و تکنولوژی رفته‌است و نشان می‌دهد که مبتنی بر آمار اختراعات ثبت شده در ایالات متحده، هم‌پایی اقتصادی صرفا از طریق دنباله‌روی تجربه کشورهای پیشرفته اتفاق نمی‌افتد، بلکه در برهه‌ای از زمان نیازمند خلق مسیر جدید است تا بتواند مسیر میان‌بری را برای رسیدن به کشورهایی که پیش‌گرفته‌اند طی کند. این مسیر، نیازمند اندکی ریسک پذیری و درایت در شناخت پنجره‌های فرصت و شجاعت در حرکت به آن سمت است. پنجره‌های فرصتی عمدتاً ناشی از تغییرات فناوری هستند و در زمانی که فناوری در نقطه عطف تغییرات خود قرار دارد، پدیدار می‌شوند و این زمانی بوده است که کره‌ای ها و تایوانی‌ها آن را کشف کرده و به خوبی شکار کرده‌اند.

👈 فهرست کتاب

🌐 لینک سفارش کتاب

@nahadgara
07.03.202506:13
📚 اقتصاد سیاسی حکمرانی فراملی-چین و آسیای جنوب شرقی در قرن بیست ویکم 📚

کتاب اقتصاد سیاسی حکمرانی فراملی-چین و آسیای جنوب شرقی در قرن بیست و یکم یکی از آثار ارزشمند هونگ لیو استاد تمام سیاست‌گذاری عمومی و امور جانی در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه فناوری نانیانگ سنگاپور است. که ماحصل تجارب و تحقیقات وی در مراکز علمی و اجرایی از انگلستان گرفته تا چین و سنگاپور بوده که در سال 2022 توسط انتشارات راتلچ به چاپ رسیده است.

👈 فهرست کتاب

🌐 لینک سفارش کتاب

@nahadgara
25.02.202510:58
📚 بررسی روابط دولت و مردم ایران در فرآیند توسعه 📚

در مواجهه با پدیده توسعه نیافتگی به مثابه یک بیماری در جوامع مبتلا به، تشخیص و شناسایی چرخه‌های معیوب یکی از اولویت‌ها و اهداف مطلوب برای به‌ویژه متفکران نهادگرا به شمار می‌رود. بر اساس مطالعات موجود، از جمله گسترده‌ترین چرخه‌های توسعه نیافتگی در حوزه روابط دولت و مردم تعریف می‌شود. بازشناسی این چرخه در ایران، نحوه عملکرد و خصوصا سازوکارهای بازتولید آن، فارغ از دلایل تاریخی- جامعه شناختی پیدایش آن، یک برنامه کاری آسیب شناسانه ازمنظر رهیافت نهادگرایی است که این پژوهش در پی آن بوده است.

👈 فهرست کتاب

🌐 لینک سفارش کتاب

@nahadgara
📚 فلسفه سیاسی آدام اسمیت - تجربه‌گرایی و اندیشه‌پردازی: نقطه عطف و آغازی بر توسعه اقتصادی در جهان📚

نظم خودانگیخته در سنت روشنگری اسکاتلند با تکیه بر نگرش تجربه‌گرایی و باور به انباشت تدریجی دانش ناشی از تجربه و به صورت عرف و رسومات، مقومی برای کنترل و هدایت افراد جامعه و ثبات در انتظارات قرار گرفت. ثباتی که تضمین کننده آزادی و زمینه‌ساز بروز خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها بوده و به عنوان مأموریتی پیشینی در خلق بشر به ودیعه گذارده شده است و متضمن تحقق آرمان‌هایی چون عدالت، برابری و آزادی است. متفکرین روشنگری اسکاتلند، نظم خود انگیخته و تبعات آن برای مدرنیسم و عصر روشنگری را منتسب به خود می‌دانند. این کتاب مدعی است که به زنجیره اصلی مدل مفهومی نظم خودانگیخته بر پایه چهار مفهوم اساسی پیامدهای ناخواسته، نظم خودانگیخته، تکامل و دست نامرئی دست یافته است و از این طریق به تحلیل خاستگاه اصلی‌ترین نهادهای اجتماعی نظیر علم، اخلاق، قانون، دولت و بازار پرداخته است.

👈 فهرست کتاب

🌐 لینک سفارش کتاب

@nahadgara
11.03.202512:13
📚 بازگشت «از» بهشتی بازگشت «به» بهشتی 📚

مباحثی که در این اثر ارائه شده است، با بررسی و ارزیابی اندیشه شهید آیت الله دکتر بهشتی به خصوص ایده های مترقی‌اش در قانون اساسی، درصدد پاسخ به این سوال است که ما با اندیشه‌ها چه نسبتی داریم؟ و در کجا ” ازآن‌ها” بازگشت کرده‌ایم، و چگونه می‌توانیم ” به آن‌ها” بازگشت کنیم؟
این مقالات و گفتارها که به شکل پراکنده در سال‌های اخیر انتشار یافته است، جملگی در این دغدغه اشتراک دارند.

👈 فهرست کتاب

🌐 لینک سفارش کتاب

@nahadgara
05.03.202507:55
📚 سابجکتیویسم رادیکال 📚

این کتاب سومین جلد از مجموعه مطالعات اقتصاد اتریشی است که جلد نخست آن با عنوان «معرفت شناسی مکتب اتریش و کارآمدی نظام بازار» و جلد دوم آن با عنوان «چالش اقتصاد اتریشی نقدی بر دوگانگی دولت-بازار و نظریه سرمایه اتریشی» منتشر شده است.
در جلدهای قبلی به وجود کمتر دیده شده‌ای در خصوص معرفی و نقد مکتب اتریش پرداخته بودیم، در این جلد، که جلد نهایی است؛ تصمیم داریم ضمن تائید برخی آرا مکتب اتریش و در عین حال بیان کاستی‌هایش، راهکار بدیلی را ارائه دهیم که به نوعی از دل مکتب اتریش بیرون می‌آید اما حاوی اشتراکات قابل تأملی با مکتب پاکینزی است.

👈 فهرست کتاب

🌐 لینک سفارش کتاب

@nahadgara
दिखाया गया 1 - 15 का 15
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।