Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
National Brain Mapping Lab avatar
National Brain Mapping Lab
National Brain Mapping Lab avatar
National Brain Mapping Lab
🔰هوش مصنوعی Neosoma؛ جراح دوم مغز در اتاق تشخیص

🔸️در سال ۲۰۲۵، شرکت Neosoma با همکاری چند مرکز درمانی و تحقیقاتی پیشرو، ابزار هوش مصنوعی نوینی را برای تشخیص و تحلیل تومورهای مغزی از روی تصاویر MRI معرفی کرد. این سیستم، با تحلیل خودکار تصاویر و مقایسه آن‌ها با بانک داده‌های حجیمی از موارد مشابه، می‌تواند نوع تومور، میزان پیشرفت و پاسخ به درمان را در لحظه ارزیابی کند. این فناوری به پزشکان کمک می‌کند تا تصمیمات درمانی سریع‌تر و دقیق‌تری بگیرند و روند بیماری را در طول زمان بهتر پایش کنند.

🔸️علاوه بر تشخیص، این سیستم قابلیت پیش‌بینی میزان اثربخشی روش‌های درمانی مانند شیمی‌درمانی و ایمنی‌درمانی را نیز دارد. به این ترتیب، می‌توان از تجویز درمان‌های کم‌اثر یا پرعارضه جلوگیری کرد و مسیر درمان را متناسب با شرایط هر بیمار شخصی‌سازی نمود. این پروژه، به‌ویژه در حوزه گلیوبلاستوما که تشخیص و پیش‌بینی آن بسیار دشوار است، یک گام مهم در مسیر درمان‌های هوشمند مبتنی بر داده و فناوری محسوب می‌شود.

منبع
06.05.202514:37
🔰 آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز برگزار می‌کند:

کارگاه EEG: کشف دنیای فعالیت‌های الکتریکی مغز

💠 سی و‌یکمین کارگاه ثبت، پردازش و تحلیل سیگنالهای EEG💠

🟢 مدرسین:
☑️دكتر علی مطيع نصرآبادی
☑️دكتر محمد ميكائيلی

🕑زمان: چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه
24الی 26 اردیبهشت 1404

‼️ظرفیت محدود ‼️

🌐برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

☎️ تماس با ما: 02186093155

💠Telegram
💠Instagram
💠LinkedIn
🌐Website
آموختن، نعمتی‌ست و آموزگار، نعمتی بزرگ‌تر. معلمان، مشعل‌داران راه دانایی‌اند ✨

🔸با احترام، این روز را به تمامی اساتید، پژوهشگران و فعالان آموزش تبریک می‌گوییم.
🔰سندرم متابولیک و خطر زوال عقل زودرس
🔸️پژوهش جدیدی که در مجله معتبر Neurology منتشر شده، نشان داده افرادی که دچار سندرم متابولیک هستند، تا ۲۴ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل زودرس قرار دارند. این سندرم ترکیبی از چند فاکتور خطرناک مثل فشار خون بالا، قند خون زیاد، چربی شکمی، تری‌گلیسرید بالا و کلسترول HDL پایین است که اغلب ناشی از سبک زندگی ناسالم شکل می‌گیرد.

🔸️ در این مطالعه که روی بیش از ۲ میلیون نفر در کره جنوبی انجام شده، مشخص شده زنان با سندرم متابولیک ۳۴ درصد و مردان ۱۵ درصد بیشتر از سایرین به زوال عقل پیش از ۶۵ سالگی دچار می‌شوند.

🔸️خبر خوب این است که می‌توان با اقداماتی ساده مانند اصلاح رژیم غذایی، ورزش منظم، کنترل وزن و خواب کافی تا حد زیادی از بروز این وضعیت جلوگیری کرد. انتخاب‌های کوچک اما هوشمندانه در زندگی روزمره، می‌تواند مغز شما را در برابر پیری و آسیب‌های زودهنگام محافظت کند.

منبع
✅️با چند نفس عمیق مغزت رو آرام کن!

🔹️دانشمندان در پژوهشی تازه، یک مدار عصبی خاص در مغز شناسایی کرده‌اند که بین تنفس آگاهانه (مثلاً هنگام مدیتیشن یا یوگا) و کنترل احساسات ارتباط برقرار می‌کند. این کشف نشان می‌دهد که مغز از طریق این مسیر خاص می‌تواند با کمک نفس کشیدن، سطح اضطراب یا استرس را کم کند.

🔹️این مدار در قسمتی از مغز فعال می‌شود که هم تنفس و هم احساسات را مدیریت می‌کند (در ناحیه‌ای به نام هیپوتالاموس و آمیگدالا).

🔹️وقتی تنفس آهسته و عمیق می‌شود، این مسیر باعث کاهش فعالیت نواحی مرتبط با استرس در مغز می‌شود و به نوعی مغز «احساس» را از طریق «تنفس» هک می‌کند.

🔹️دلیل اینکه یوگا و مدیتیشن انقدر در کاهش اضطراب مؤثر هستند، ممکن است همین کشف جدید باشد.
این مسیر می‌تواند هدفی برای داروهای ضد استرس و افسردگی جدید باشد، بدون نیاز به استفاده از داروهای سنگین.

منبع
07.05.202514:33
📌 نشست هم‌اندیشی نمایندگان مجلس و شخصیت‌های علمی کشور در آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز

این نشست که سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار شد، دکتر محمدعلی عقابیان ضمن معرفی ظرفیت‌های این مرکز، از آغاز پروژه‌های تخصصی در حوزه اعتیاد و افسردگی خبر داد. در این بازدید، دکتر روح‌الامین بر ضرورت تدوین بند قانونی برای حمایت از این مجموعه‌ها و گره‌خوردن بخش خصوصی و دولتی در توسعه پروتکل‌های درمانی تأکید کرد. دکتر متفکرآزاد نیز با اشاره به اهمیت حکمرانی علمی در اداره امور کشور، از ظرفیت این مرکز در ارتقاء صنایع دفاعی و مدیریتی سخن گفت. همچنین سردار سراج لزوم ایجاد احساس نیاز در بخش‌های مختلف به خدمات این آزمایشگاه و ارائه خدمات تخصصی در قالب قراردادهای ملموس را یادآور شد. در پایان، بر نقش راهبردی این مجموعه در ارتقاء سلامت روان و علوم شناختی کشور تأکید شد.

📌برای مطالعه کامل خبر کلیک کنید
06.05.202514:37
📌ارتباط پیری مغز و تغییرات خون
🔹️تحقیقات تازه دانشمندان دانشگاه وریج آمستردام روی دوقلوها، افق جدیدی در درک فرآیند پیری مغز گشوده است. در این مطالعه مشخص شده که روند پیری در مغز با تغییرات قابل شناسایی در خون همزمان است. این یافته، مسیر نوینی را برای شناسایی زودهنگام مشکلات مغزی با استفاده از آزمایش خون فراهم می‌کند.

🔹️جالب اینجاست که در بررسی‌های انجام‌شده روی دوقلوهای همسان، مشخص شد عوامل محیطی مانند تغذیه، استرس و سبک زندگی نقش قابل‌توجهی در سرعت پیری مغز دارند. این یعنی حتی اگر ژنتیک نقشی در زمینه ابتلا به بیماری‌های مغزی داشته باشد، باز هم می‌توان با اصلاح محیط و عادات زندگی، روند پیری مغز را کنترل کرد.

🔹️محققان امیدوارند در آینده نزدیک بتوان از آزمایش‌های خون ساده و کم‌هزینه برای پیش‌بینی و پیشگیری بیماری‌هایی مثل آلزایمر و زوال عقل استفاده کرد. این کشف، یکی از هیجان‌انگیزترین دستاوردهای نوروساینس در سال ۲۰۲۵ به شمار می‌رود.

منبع
27.04.202517:36
🧠از در که وارد می‌شوی، دنیایی دیگر شروع می‌شود...
دستگاه‌ها بیدارند، مغزها در حال گفتگو.

هر نگاه، یک سوال تازه؛
هر قدم، یک جواب ناتمام...

اینجا آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز است؛
جایی که علم، فقط خوانده نمی‌شود — ساخته می‌شود.

🎥 این ویدیو، یک دعوت است:
به قلب پژوهش، به تپش بی‌وقفه‌ی دانش
🧠🧠🧠🧠NBML🧠🧠🧠🧠

📌تحلیل پیشرفته سیگنال‌های EEG و ERP در محیط
پایتون📌

کارگاه آنلاین دکتر گلناز بغدادی، شما را با تکنیک‌های تحلیل زمان-فرکانسی، دینامیک‌های غیر خطی و تئوری‌گراف در محیط پایتون آشنا می‌کند.

تاریخ: پنج‌شنبه ۲ مرداد۱۴۰۴
زمان: ۸ صبح تا ۵ عصر


⭕️همراه با ارائه گواهی معتبر و قابل ترجمه⭕️

برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

💠Telegram
💠Instagram
💠LinkedIn
🌐Website
19.04.202514:35
07.05.202507:34
🧠🧠🧠🧠NBML🧠🧠🧠🧠


کارگاه تسلط بر ردیابی چشم
(Eye-Tracker)
با استفاده از سیستم‌های
Pupil Labs و Tobbi Pro Lab


گامی نوین در تحلیل شناخت و توسعه پژوهش‌های آکادمیک و صنعتی<strike>
</strike>
مدرسین:

👩‍🏫دکتر آناهیتا خرمی
پزشک، دکتری علوم اعصاب شناختی، مدرس پژوهشکده علوم شناختی و کلینیک مغز و شناخت
🧑‍🏫علی گلبازی مهدی پور
MBA
کارشناس نورومارکتینگ در گروه علمی داج و تحلیلگر داده تحقیقات بازار در اسنپ باکس


🗓تاریخ: پنج‌شنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴ (حضوری)
۱۹، ۲۰، ۲۶ و ۲۷ تیر ماه( آنلاین)

📑📑📑🖊🖊📑📑📑

همراه با ارائه گواهی معتبر و قابل‌ترجمه

📑📑📑🖊🖊📑📑📑

برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

💠Telegram
💠Instagram
💠LinkedIn
🌐Website
30.04.202514:35
🧠🧠🧠🧠NBML🧠🧠🧠🧠

📌🧠اتصال‌های مغزی و ام اس | MS📌🧠

آیا می‌دانید کانکتوم چگونه به درک بهتر ام اس کمک می‌کند؟
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

در این کارگاه با دکتر عبدالرضا ناصرمقدسی همراه شوید تا درک عمیق‌تری از کانکتوم و کانکتوموپاتی در ام اس پیدا کنید.


🗓زمان: پنجشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۴
ساعت ۸ تا ۱۲


📑📑📑🖊🖊📑📑📑

همراه با ارائه گواهی معتبر و قابل‌ترجمه

📑📑📑🖊🖊📑📑📑

برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

💠Telegram
💠Instagram
💠LinkedIn
🌐Website
💎راز جوانی مغز در "لکه آبی" نهفته است؟​

🔹️مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که ناحیه‌ای کوچک در ساقه مغز به نام لکوس سرولئوس یا "لکه آبی" ممکن است کلید حفظ سلامت شناختی در دوران سالمندی باشد. این ناحیه که به دلیل وجود رنگدانه نوروملانین به رنگ آبی دیده می‌شود، نقش مهمی در حافظه، تمرکز، مدیریت استرس و تنظیم خواب ایفا می‌کند.​

🔹️تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که سطح نوروملانین در این ناحیه تا میانسالی افزایش یافته و پس از ۶۰ سالگی به‌طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. این تغییرات می‌تواند به شناسایی افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های نورودژنراتیو مانند آلزایمر هستند، کمک کند.​

🔹️جالب است که سطح بالاتر نوروملانین در زنان و افراد سیاه‌پوست مشاهده شده است، که ممکن است به دلیل استرس بیشتر یا مکانیسم‌های جبرانی شناختی باشد. اگرچه سطح بالای نوروملانین در میانسالی به بهبود حافظه کمک می‌کند، اما افزایش بیش از حد آن می‌تواند با اختلالات روانی و افزایش خطر آلزایمر مرتبط باشد.​

منبع
🧠ذهن در آستانه انقلاب: وقتی مغز و ماشین یکی می‌شوند!

🔸️در سال ۲۰۲۵، رابط‌های مغز-رایانه (BCI) تحولی شگرف در فناوری ایجاد کرده‌اند. شرکت نورالینک با بهره‌گیری از تراشه‌های مغزی، به بیماران مبتلا به فلج مغزی امکان داده تا با استفاده از ذهن خود اقداماتی نظیر بازی شطرنج یا ارسال پیام در شبکه‌های اجتماعی انجام دهند. این فناوری با تبدیل سیگنال‌های نورونی به دستورات دیجیتال، مغز را به ابزاری برای کنترل مستقیم فناوری بدل کرده است. همچنین، آزمایش‌هایی برای استفاده از BCI در محیط‌های واقعیت مجازی آغاز شده که نویدبخش تجربه‌های نوینی است.

🔸️هوش مصنوعی نیز با الهام از ساختار مغز انسان، پیشرفت‌های چشمگیری داشته و در خدمت سلامت قرار گرفته است. الگوریتم‌های پیشرفته با تحلیل اسکن‌های مغزی، بیماری‌هایی مانند آلزایمر را در مراحل اولیه شناسایی می‌کنند. بر اساس پژوهش‌های اخیر، این فناوری الگوهای پنهانی را کشف می‌کند که از دید متخصصان پنهان می‌ماند.

🔸️با وجود این پیشرفت‌ها، چالش‌هایی نظیر امنیت داده‌های مغزی و دسترسی عادلانه به این فناوری‌ها همچنان مورد توجه است.

منبع
19.04.202514:35
🔰 آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز برگزار می‌کند:

کارگاه EEG: کشف دنیای فعالیت‌های الکتریکی مغز

💠 سی و‌یکمین کارگاه ثبت، پردازش و تحلیل سیگنالهای EEG💠

🟢 مدرسین:
☑️دكتر علی مطيع نصرآبادی
☑️دكتر محمد ميكائيلی

🕑زمان: چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه
24الی 26 اردیبهشت 1404

‼️ظرفیت محدود ‼️

🌐برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

☎️ تماس با ما: 02186093155

💠Telegram
💠Instagram
💠LinkedIn
🌐Website
🔰داروی ضدافسردگی درمان جدید گلیوبلاستوما!

🔹️یکی از تازه‌ترین دستاوردهای علمی سال ۲۰۲۵، پژوهشگران دانشگاه ETH زوریخ سوئیس کشف کرده‌اند که داروی ضدافسردگی وورتیوکسیتین می‌تواند در درمان یکی از مرگبارترین تومورهای مغزی، یعنی گلیوبلاستوما مؤثر باشد.

🔹️ این دارو که پیش‌تر برای درمان افسردگی در بزرگسالان استفاده می‌شد، در آزمایش‌های آزمایشگاهی و مدل‌های حیوانی نشان داد که می‌تواند رشد سلول‌های تومور را متوقف کرده و حتی منجر به کوچک شدن توده سرطانی شود.
اهمیت این کشف در آن است که وورتیوکسیتین به‌راحتی از سد خونی-مغزی عبور می‌کند.

🔹️محققان در این مطالعه مشاهده کردند که وورتیوکسیتین مسیرهای پیام‌رسانی سلولی حیاتی را که در تقسیم و بقای سلول‌های سرطانی نقش دارند، مختل می‌کند. به‌ویژه این دارو روی مسیرهای تنظیمی متابولیسم انرژی سلول‌های گلیوبلاستوما تأثیر گذاشته و آن‌ها را در برابر استرس‌های محیطی و درمانی آسیب‌پذیرتر می‌کند. با توجه به نتایج اولیه مثبت، تیم پژوهشی در حال آماده‌سازی مقدمات ورود این درمان به آزمایش‌های بالینی انسانی در بیماران مبتلا به گلیوبلاستوما است.

منبع
04.05.202516:36
🔰 کارگروه توانبخشی و علوم اعصاب شناختی شاخه دانشجویی نقشه‌برداری مغز ایران برگزار می‌کند:
🧠 توانبخشی‌شناختی و کاربرد بالینی آن؛ بیان تجربه کاری
✅ سخنران:
پوریا سعادت، کاندیدای دکتری تخصصی روان‌شناسی شناختی، دانشگاه شهید‌بهشتی

🕔 زمان:
یک شنبه 14 اردیبهشت 1404
ساعت: 18 الی 19:15

❌ ورود برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است. ❌

🌐 لینک ثبت نام


☎️ تماس با ما: 02186093109

عضویت در کانال شاخه دانشجویی نقشه برداری مغز ایران 👇👇👇👇👇👇👇
💠@IBMS_NBML
27.04.202514:37
🔰 آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز برگزار می‌کند:

💠 کارگاه سه روزۀ تئوری و عملی الکتروآنسفالوگرافی کمّی(QEEG) و نوروفیدبک

🟢مدرسین
دکتر محمد علی نظری؛ استاد دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی ایران
مدیرعامل انستیتو مغز ایماژ

حانیه سلطانی؛ دانشجوی دکتری علوم اعصاب شناختی


🕑زمان:
خرداد ۱۴۰۴

🌐برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

☎️ تماس با ما:
02186093155

💠Telegram
💠Instagram
💠LinkedIn
🌐Website
آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز زیر نظر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برگزار می کند:

🆘🆘🆘🆘❌🆘🆘🆘🆘
مهارتهای نجات در شرایط اضطراری
🆘🆘🆘🆘❌🆘🆘🆘🆘

دوره مهارتی آموزش امدادگر کمک‌های اولیه

🕑مدت دوره:
۵۰ ساعت آموزش حضوری

🗓شروع دوره: 21 خرداد 1404

✅با ارائه مدرک رسمی ۵ ساله از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی



🌐 براي ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

🟢 این دوره پیش نیاز پنجمین دوره مهارتی و حرفه ای آموزش متصدی برای پیاده سازی تحریک غیرتهاجمی مغناطیسی و الکتریکی مغز با TMS و tES می‌باشد.

تماس با ما:
02186093155


💠Telegram
💠Instagram
💠LinkedIn
🌐Website
◀️ ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ مصادف با میلاد حکیم فرزانه ایرانی، اسماعیل جرجانی که به نام روز آزمایشگاه و علوم آزمایشگاهی نامگذاری شده است بر سفید پوشان این عرصه گرامی باد 💐
दिखाया गया 1 - 24 का 64
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।