Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Fundvesting | فاندوستینگ avatar

Fundvesting | فاندوستینگ

فاندوستینگ، پلی به سمت ساده‌سازی پیچیدگی‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری
آدرس پلتفرم
www.Fundvesting.ir
ربات صندوق‌یاب فاندوستینگ
@Fundvestingdatabot

ارتباط با ما
@Fundvestingadmin
TGlist रेटिंग
0
0
प्रकारसार्वजनिक
सत्यापन
असत्यापित
विश्वसनीयता
अविश्वसनीय
स्थानІран
भाषाअन्य
चैनल निर्माण की तिथिСерп 06, 2021
TGlist में जोड़ा गया
Вер 25, 2024
संलग्न समूह

रिकॉर्ड

23.04.202516:19
16.7Kसदस्य
13.04.202523:59
200उद्धरण सूचकांक
15.04.202505:41
4.5Kप्रति पोस्ट औसत दृश्य
15.04.202505:41
4.5Kप्रति विज्ञापन पोस्ट औसत दृश्य
23.03.202504:33
5.06%ER
25.09.202423:59
29.59%ERR

विकास

सदस्य
उद्धरण सूचकांक
एक पोस्ट का औसत दृश्य
एक विज्ञापन पोस्ट का औसत दृश्य
ER
ERR
ЖОВТ '24СІЧ '25КВІТ '25

Fundvesting | فاندوستینگ के लोकप्रिय पोस्ट

دارایکم، صندوق یا شبه صندوق؟!

🔺صندوق دارایکم قبل از ریزش سال ۹۹ با هدف واگذاری دارایی دولت به مردم، تأسیس شد که بسیاری به تأسیس این صندوق سوظن داشته و فروش سهام دولت در سقف سال ۹۹ را سو استفاده دولت از هیجان بازار در آن دوران می‌دانند!

📊در حال حاضر دارایکم، پکیجی از ۶ سهم (چهار شرکت بانکی و دو شرکت بیمه‌ای) است که بیش از ۶۸% دارایی آن را بانک ملت تشکیل می‌دهد در حالی که بر اساس نصاب صندوق‌های بخشی، هر صندوق حداکثر می‌تواند ۳۰% پرتفوی خود را به یک صندوق اختصاص دهد!

🔻بنابراین می‌توان گفت با وجود آنکه امیدنامه و اساسنامه دارایکم در اصلاحاتی آن را روی کاغذ به صندوق بخشی تبدیل کرده اما دارایکم بیشتر یک شبه صندوق بخشی است!!

۱-نصاب صندوق‌های بخشی را از گذشته رعایت نکرده و نمی‌کند!
۲-تنوع پرتفو ندارد! در حال حاضر هیچ صندوقی در بازار حاضر نیست که کمتر از ۱۰ سهام در پرتفوی خود داشته باشد و همین موضوع با خاصیت صندوق که متنوع‌سازی سهام می‌باشد در تضاد است! ( در حال حاضر ۹۵% پرتفوی دارا یکم به ۳ سهم اختصاص یافته)
۳-دارایکم کاملاً غیر فعال است! اصلی‌ترین خاصیت یک صندوق، فعال بودن آن است، اگر قرار بر غیر فعال بودن صندوق باشد، خود سرمایه‌گذار همان چند سهم را خریده و نگهداری می‌کند؛ مزیت صندوق آن است که با دید تحلیلی سهام را در قیمت مناسب خریداری کرده و در قیمت بالا‌تر یا در ارزش واقعی به فروش رساند و مجدد سراغ سهام ارزنده‌تر برود؛ حتی صندوق‌های شاخصی هم روزانه برای هماهنگی وزن‌ها دست به تغییرات ترکیب دارایی می‌زنند اما غیر فعال بودن دارا یکم باعث شده تا وزن سهامی که رشد داشته‌اند افزایش داشته و ترکیب پرتفو، کاملاً متفاوت شود!
۴-دارایکم، بدون نقدشوندگی! دارایکم، به علت ضعف شدید در بازارگردانی و ساختار نادرست، از سال ۱۴۰۰ تا کنون همواره با حباب منفی زیادی همراه بوده به طوری که در بهترین حالت حباب آن به منفی ۱۶% و در بدترین حالت به منفی ۴۵% رسیده است! بنابراین دارایکم یکی دیگر از خصوصیات اصلی صندوق‌های سرمایه‌گذاری یعنی نقدشوندگی را ندارد!
۵-صنعت بانک متشکل از ۲۰ نماد است که دارایکم تنها ۳ نماد را در پتفوی خود دارد و نسبت به ۱۷ نماد دیگر هیچ اکسپوژری ندارد. با وجود اینکه ۳ سهم موجود در پرتفوی دارایکم، بخش زیادی از مارکت کپ صنعت را تشکیل می‌دهند اما ۱۷ سهم دیگری که در پرتفوی آن قرار ندارند بیش از ۵۰% مارکت کپ صنعت بانکی را در اختیار دارند!

🔹بازدهی خوب یک سال اخیر و پتانسیل بالای این صنعت، باعث شده تا نبود یک صندوق بخشی بانکی در بازار به شدت احساس شود و تیم فاندوستینگ تمام قد از تأسیس انواع جدید صندوق‌ها که در نهایت به افزایش عمق بازار و افزایش ابزار‌های در دست سرمایه‌گذاران کمک می‌کند، حمایت می‌کند و در یک سال گذشته نیز در قالب شش محتوا به کارکرد دارایکم و پالاش‌یکم انتقاد کردیم اما برخی رسانه‌ها که احتمالاً با سوگیری و مدیریت برخی از مجموعه‌های ناتوان در ایجاد ابزار‌های مناسب هدایت می‌شوند، بدون داشتن سواد مالی و کوچک‌ترین درک از بازار اقدام به انتشار محتوایی نادرست تحت عنوان تحلیل یا انتقاد می‌کنند که سرمایه‌گذاران باید نسبت به بررسی مطالب این چنینی دقت لازم را به عمل آورند.

📊صنعت بانک در بازار سرمایه، سومین صنعت از لحاظ ارزش معاملات است و با در اختیار داشتن حدود ۷% از مارکت کپ کل بازار یکی از بزرگ‌ترین صنایع به حساب می‌آیند که صنعتی با بیشترین میزان شناور سهام نیز است و‌ امیدواریم حضور صندوق‌های بخشی در این صنعت به توسعه بازار سرمایه و عمیق‌تر شدن آن کمک کند.

🗓 ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

کشف دنیای صندوق‌ها با «فاندوستینگ»

@Fundvesting
اقتصاد ایران، صحنه انتقام و آزمایش مجدد ایده‌های شکست خورده کمونیستی!

📊تقریبا یک ماه پیش همتی در صحن مجلس به علت رشد نرخ دلار استیضاح شد، بسیاری علت این استیضاح را سیاسی و از جانب جبهه پایداری می‌دانستند.

🔹ثابتی نماینده مجلس که به نوعی سخنگو جبهه پایداری در صحن علنی مجلس به حساب می‌آید، بعد از استیضاح در مصاحبه‌ای بیان کرد: «من با هر درصدی که به مجلس آمدم، امروز یکی از افرادی بودم که وزیر را پایین کشیدم» وی همچنین اعلام کرده بود من با این استیضاح می‌خواهم عامل گرانی ارز را از دولت کنار بکشم و با این کار به رئیس جمهور کمک کنم!

🔹حال بعد از گذشت نزدیک به یک ماه شاهد آن هستیم که جهش نرخ ارز نه تنها متوقف نشد بلکه شدت گرفته و به قله تاریخی ۱۰۵ هزار تومان هم رسید!

🔹در هفته‌های اخیر یکی دیگر از ایدئولوژی پردازان جبهه پایدارای یعنی یاسر جبرائیلی راه حل را انحلال تمامی بانک‌ها و حضور تنها یک بانک دولتی اعلام کرده تا بتوان بیش از پیش تفکران کمونیستی را در اظهارات این فرقه لمس کرد.

❓حال سوالی که مطرح می‌شود آن است که آیا صحنه اقتصاد همانند گذشته باید آزمایشگاه ایده‌های این افراد باشد؟

❓آیا وقت آن نرسیده تا به جای اختراع چرخ به دنبال استفاده از تجربیات جهانی باشیم؟ البته اگر فضای اقتصاد درگیر کشمکش‌های سیاسی اینچنینی نباشد…

🗓 ۹ فروردین ۱۴۰۴

کشف دنیای صندوق‌ها با «فاندوستینگ»

@Fundvesting
آخرین آپدیت از وزن گواهی سکه و شمش در پرتفوی صندوق‌های طلا

🚩براساس پرتفوی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳

‼️افزایش سهم گواهی نقره در پرتفوی صندوق‌های طلا در کنار افزایش وجه نقد به واسطه صدورهای بالا در روزهای پایانی سال

🗓 ۱۰ فروردین ۱۴۰۴

کشف دنیای صندوق‌ها با «فاندوستینگ»

@Fundvesting
30.03.202509:11
اختلال در NAV صندوق‌های طلا
حباب برخی صندوق‌های طلا درست نیست


⚡️امروز بورس کالا طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که واحد اندازه‌گیری گواهی سپرده سکه طلا تغییر کرده و از این پس هر ۱۰۰۰ گواهی سپرده سکه معادل یک سکه طلای فیزیکی خواهد بود. تا پیش از این هر ۱۰۰ گواهی سپرده معادل یک سکه فیزیکی بود.

🟢این موضوع باعث شده است تا nav برخی صندوق‌های طلا که دارایی خود را با این تغییر آپدیت نکرده‌اند، با اختلال مواجه شده و عدد درستی را نمایش ندهند و همین اتفاق موجب نمایش حباب‌های نادرستی برای صندوق‌های طلا شده است.

‼️تغییر واحد اندازه‌گیری گواهی سپرده سکه، تغییری در دارایی صندوق‌های طلا ایجاد نمی‌کند و تنها تعداد گواهی آن‌ها را ۱۰ برابر و ارزش هر گواهی را یک دهم کرده است.

🗓 ۱۰ فروردین ۱۴۰۴

کشف دنیای صندوق‌ها با «فاندوستینگ»

@Fundvesting
06.04.202514:16
معاملات صندوق‌های طلا از فردا تا ساعت ۱۸

🔻بر اساس اطلاعیه بورس کالای ایران، از فردا روز دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴، ساعت معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی مبتنی بر طلا، سایر اوراق بهادار و قراردادهای مبتنی بر طلا و نقره تغییر خواهد کرد.

⌛بر این اساس، مرحله پیش‌گشایش صندوق‌های طلا از ساعت ۱۱:۳۰ تا ۱۲:۰۰ خواهد بود و پس از آن، معاملات به‌صورت پیوسته از ساعت ۱۲:۰۰ تا ۱۸:۰۰ انجام می‌پذیرد.

🗓 ۱۷ فروردین ۱۴۰۴

کشف دنیای صندوق‌ها با «فاندوستینگ»

@Fundvesting
بورس با”مزه” می‌شود!!

📌صندوق جدید سبدگردان کاریزما با نماد “مزه” درج نماد شد تا به زودی به عنوان بیستمین صندوق سرمایه‌گذاری این سبدگردان پذیره‌نویسی شود.

🔹صندوق مزه، یک صندوق بخشی در صنعت غذایی خواهد بود و پس از سورنافود” و “فرا الگوریتم”، به سومین سکتورفاند غذایی بازار تبدیل می‌شود.

🔹کاریزما تا پیش از این تجربه مدیریت دو صندوق بخشی متال و سیمانا در دو صنعت فلزات اساسی و سیمانی را در کارنامه خود دارد.

🗓 ۲۶ فروردین ۱۴۰۴

کشف دنیای صندوق‌ها با «فاندوستینگ»

@Fundvesting
روز امتحان بازارگردانی صندوق‌های طلا!

⚠️همانطور که گفته شد در روزهای قبل امکان ابطال واحدها تا حد زیادی به دلیل صفوف فروش گواهی سکه و شمش وجود نداشت اما امروز بازار با ریختن این صف‌های فروش، دست بازارگردان‌ها برای ابطال‌ واحدها و رساندن قیمت نماد به قیمت NAV باز بود.

❗️با این وجود همچنان برخی از صندوق‌های طلا حباب منفی قابل توجهی دارند و این درصد حباب‌ها اصلا قابل قبول نیست و نقدشوندگی مطلوب محسوب نمی‌شود، زیرا سرمایه‌گذار نمی‌تواند به ارزش دارایی خود را نقد کند.

🟢در این بین چندین صندوق عملکرد خوب و قابل توجهی در بازارگردانی معاملات امروز داشتند.

🟢بهترین عملکرد متعلق به صندوق درخشان بوده که امروز بیشترین بازدهی را با کاهش حباب رقم زده و در این آزمون امتیاز برتر را دریافت کرده است.

🟡آتش، گوهر و تابش هم تا این لحظه با حباب کمتر از -۲٪ در رتبه ‌های بعدی قرار گرفتند.

🗓 ۲۵ فروردین ۱۴۰۴

کشف دنیای صندوق‌ها با «فاندوستینگ»

@Fundvesting
⭕️⭕️حدنصاب "فراصندوق‌ها” تغییر کرد

🟢درآمدثابت حداکثر ۴۰ درصد
🟢صندوق‌های کالایی حداکثر ۴۰ درصد
🟢اهرمی حداکثر ۴۰ درصد
🟢املاک و مستغلات حداکثر ۴۰ درصد

🟢تاثیر این تغییر حدنصاب در فراصندوق‌ها طی یک پست تحلیلی ارائه خواهد شد.

🗓 ۱۸ فروردین ۱۴۰۴

کشف دنیای صندوق‌ها با «فاندوستینگ»

@Fundvesting
یاقوت؛ در مسیر قله

🔼صندوق یاقوت که از نوع درآمدثابت ETF بدون تقسیم می‌باشد، در طول دو سال گذشته توانسته یک موفقیت بزرگ را رقم بزند و با عملکرد خوب و مدیریت مناسب خود را به جایگاه دوم از لحاظ دارایی تحت مدیریت برساند.

📈صندوق یاقوت در حال حاضر با خالص ارزش دارایی بیش از ۱۹۵۰۰ میلیارد تومان، دومین درآمدثابت ETF بدون تقسیم سود بزرگ بازار به شمار می‌رود و این درحالیست که در ابتدای سال ۱۴۰۲ این صندوق تنها ۱۱۷۷ میلیارد تومان دارایی داشت. سهم از بازار صندوق یاقوت از کل AUM درآمدثابت‌های مشابه، تنها طی دو سال از ۱.۵٪ به ۷.۲٪ افزایش یافته است.

⏰صندوق یاقوت در حال حاضر یکی از بالاترین نرخ‌ها را در میان درآمدثابت‌ها دارد به طوری که نرخ فعلی ۳۵٪ را به سرمایه‌گذاران خود ارائه می‌دهد. یاقوت طی ۵ ماه اخیر ۳ مرتبه افزایش نرخ داده و موفق شده جذب منابع قابل توجهی داشته باشد.

🕯صندوق یاقوت همچنین در حال حاضر با ثبت بالاترین ارزش معاملات روزانه، نقدشونده‌ترین درآمدثابت بازار نیز به شمار می‌رود.

🗓 ۱۸ فروردین ۱۴۰۴

کشف دنیای صندوق‌ها با «فاندوستینگ»

@Fundvesting
برترین درآمدثابت‌های ETF بدون تقسیم در فروردین ۱۴۰۴

📌در اولین ماه سال ۱۴۰۴، همچنان شاهد نرخ‌های جذابی از سمت صندوق‌های درآمدثابت بودیم و در این میان صندوق‌های ETF بدون تقسیم سود که از تقاضای بالایی نیز برخوردار هستند، موفق شدند بازدهی‌های خوبی را محقق کنند.

⏰در تصویر فوق، ۲۰ صندوق درآمدثابت ETF بدون تقسیم سود با بالاترین بازدهی در فرودین ۱۴۰۴ نمایش داده شده است و همانطور که پیداست، علی‌رغم نزدیکی بازدهی‌ها به یکدیگر، برخی از صندوق‌ها عملکرد به مراتب بهتری را ثبت کرده‌اند.

🛍در اولین ماه سال جدید، میانگین موزون بازدهی این نوع از صندوق‌ها در محدوده ۳۰.۲٪ قرار گرفته و در این بین صندوق تداوم موفق شده است با ثبت بازدهی ۳۴.۱٪، با اختلاف قابل توجهی نسبت به دیگر صندوق‌ها در رتبه اول قرار بگیرد.

🗓 ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

کشف دنیای صندوق‌ها با «فاندوستینگ»

@Fundvesting
بازارگردانی در ۵ صندوق طلای بزرگ و پر معامله بازار

🟢صندوق‌های طلا از آغاز خبر مذاکرات و ریزش دلار دچار بحران بازارگردانی شدند و طبیعتا این بحران برای صندوق‌های پر معامله و بزرگ به علت وجود فشار فروش بالا، بسیار بیشتر هم احساس شد.

🔺از بین ۵ صندوق بزرگ بازار که اتفاقاً بیشترین ارزش معاملات را نیز دارند، کمترین حباب را در این دوره صندوق مثقال داشته و توانسته در برابر فشار فروش مقاومت بهتری از خود نشان داده و بازارگردانی بهتری را از خود به نمایش بگذارد.

🟢مثقال میانگین حباب ۳/۲۹% را داشته و در رتبه اول قرار گرفته و در رتبه‌های بعدی عیار و گنج حضور داشتند.

📊دوره مورد بررسی از سقف قیمت دلار در تاریخ ۱۸ فروردین (نرخ دلار: ۱۰۶ هزار تومان) است.

🗓 ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

کشف دنیای صندوق‌ها با «فاندوستینگ»

@Fundvesting
عملکرد خیره‌کننده صنعت بانک در یک سال گذشته
رقابت سالانه صنایعی که دارای مجوز تاسیس صندوق بخشی هستند

📌در طول یک سال گذشته، بارها شاهد افزایش تقاضا برای صنایع مختلف بودیم و خریداران به صورت مداوم صنایع گوناگونی را برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کردند اما اکنون پس از گذشت یک سال می‌توان دید بهتری به رقابت صنایع داشت.

🔼در این بازه زمانی و به خصوص ماه‌های اخیر، صنعت بانک توانسته به خوبی از دیگر صنایع سبقت بگیرد و خود را به صدر بازدهی سالانه این صنایع برساند به طوری که بازدهی ۸۹٪ را برای شاخص خود به ارمغان آورد.

✔️این صنعت به دلیل خبرهای مثبت ناشی از مذاکرات ایران و آمریکا و خوش‌بینی‌های ایجاد شده، همچنان مورد توجه بخش عمده‌ای از سرمایه‌گذاران بوده و روند صعودی خود را حفظ کرده است.

🟢وجود نمادهای بنیادین و پرپتانسیل در این گروه که می‌توانند با گشایش‌های سیاسی، به منابع بسیار خوبی دست پیدا کنند و افزایش سودآوری قابل توجهی داشته باشند، موجب شده است که طی روزهای گذشته بالاترین بازدهی‌ها و ارزش معاملات نیز معطوف به این گروه باشد و تحلیلگران آینده جذابی را برای آن‌ها پیش‌بینی می‌کنند.

🗓 ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

کشف دنیای صندوق‌ها با «فاندوستینگ»

@Fundvesting
بررسی عملکرد صندوق‌های مبتنی بر مشتقه

🔺در حال حاضر سه صندوق در بازار حاضرند که در بازار مشتقه به طور فعال حضور دارند و بخش عمده‌ای از بازدهی آن‌ها از استراتژی‌های بازار آپشن ساخته می‌شود.

🔺سه صندوق نام برده، زیتون، مشترک پارس و حفظ ارزش دماوند هستند که اولی ETF و دو صندوق دیگر صدور ابطالی هستند.

🔺این صندوق‌ها که می‌توانند با کمک بازار مشتقه بازدهی بسیار کم ریسکی را محقق کنند، گا‌هاً با درآمدثابت‌ها نیز مقایسه می‌شوند که همواره در مقابل درآمدثابت‌ها پیروز بودند.

🥇در بازدهی سه ماهه و یک ماهه صندوق مشترک پارس با اختلاف قابل توجهی توانسته رتبه اول را کسب کند.

🥈🥉صندوق‌های زیتون و حفظ اررش به ترتیب با اختلاف چزئی در جایگاه بعدی قرار گرفتند.

🕯از آن جا که این بازدهی بر اساس NAV محاسبه شده است، بهتر است برای دقیق شدن گزارش، تغییرات ذخیره را نیز مورد بررسی قرار دهیم.

📊مشترک پارس که به تازگی ذخیره‌گیری را شروع کرده در دوره یک ماهه بیشترین افزایش را در ذخیره بین صندوق‌های مورد بررسی داشته است.

📊در دوره سه ماهه نیز حفظ ارزش بیشترین رشد ذخیره را تجربه کرده است.

🗓 ۱۶ فروردین ۱۴۰۴

کشف دنیای صندوق‌ها با «فاندوستینگ»

@Fundvesting
30.03.202509:32
⭕️ معاملات صندوق‌های طلا متوقف شد

ناظر بازار:
به اطلاع فعالان بازار می‌رساند به دليل بروز اختلال در سامانه رايان هم افزا، نماد کليه صندوق‌های طلا با نرم‌افزار رايان هم افزا، تا اطلاع ثانوی متوقف خواهد بود.

🗓 ۱۰ فروردین ۱۴۰۴

کشف دنیای صندوق‌ها با «فاندوستینگ»

@Fundvesting
نتیجه حمایت مدیران صندوق‌های طلا در پرتفوی سرمایه‌گذاران!

📌روزهای ۲۳ و ۲۴ فروردین ۱۴۰۴، یکی از سخت‌ترین روزها برای صندوق‌های طلا بود و به محکی جدی برای مدیریت و بازارگردانی این صندوق‌ها تبدیل شد.

⚙همانطور که در روزهای گذشته نیز بارها اشاره شد، میزان ابطال صندوق‌های طلا در جهت حمایت از سرمایه‌گذاران با وجود تمامی محدودیت‌های موجود، امریست که باعث حفظ نقدشوندگی صندوق شده و حتی می‌تواند اثری جدی در پرتفوی سرمایه‌گذاران داشته باشد؛ اتفاقی که در روز گذشته نیز قابل مشاهده بود.

🕯در این محتوا به بررسی نسبت ابطال صندوق‌های طلا در دو روز ذکر شده پرداختیم تا دریابیم کدام صندوق نسبت به دارایی تحت مدیریت خود، بیشترین حمایت را در سخت‌ترین روزهای این کلاس دارایی داشته است.

✔️همانطور که پیداست در این بین صندوق زرفام عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان داده و با ابطال ۳.۵۹٪ دارایی‌های تحت مدیریت خود، بیشترین حمایت را از صندوق نشان داده است. پس از زرفام نیز صندوق‌های زروان، مثقال و درخشان قرار دارند.

🛍این حمایت روز گذشته در تابلوی معاملاتی نیز اثر خود را منعکس کرد به طوری که صندوق زرفام با ثبت بازدهی بیش از ۵٪ در آخرین معاملات خود، بالاترین بازدهی را بین تمامی صندوق‌ها داشت تا سرمایه‌گذاران کمترین زیان ممکن را متحمل شوند.

🗓 ۲۶ فروردین ۱۴۰۴

کشف دنیای صندوق‌ها با «فاندوستینگ»

@Fundvesting
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।