Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
روزنامه دنیای اقتصاد avatar
روزنامه دنیای اقتصاد
روزنامه دنیای اقتصاد avatar
روزنامه دنیای اقتصاد
📝تیتر یک روزنامه دنیای اقتصاد:

🟡 بحران در حکمرانی آب
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
‌‌‌‌‌‌‌یکشنبه ۲۱ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴
10.05.202519:06
آیا خودروسازان چینی شریکان قابل اعتمادی برای ایران هستند؟

🔺نمایشگاه خودروی شانگهای 2025 بار دیگر قدرت چین را در صنعت خودرو به رخ کشید، اما حضور چینی‌ها در ایران چهره‌ای متفاوت دارد. طی دو دهه اخیر، آن‌ها بیشتر از مسیر واردات و مونتاژ، بدون انتقال فناوری و سرمایه‌گذاری جدی، وارد بازار ایران شده‌اند؛ حضوری که به توسعه زیرساخت‌ها یا ارتقای دانش فنی منجر نشده است.

🔺با وجود این، سیاستگذاران همچنان از این روند حمایت می‌کنند. در حالی که چینی‌ها در بازارهای جهانی به سرمایه‌گذاری و نوآوری مشهورند، در ایران فقط به فروش محصول و مونتاژ بسنده کرده‌اند. ادامه این الگو، صنعت خودرو ایران را وابسته‌تر و شکننده‌تر می‌کند. آیا وقت بازنگری در این همکاری‌ها نرسیده است؟

🔺قسمت سوم برنامه پشت فرمان را فردا از سایت و شبکه‌های اجتماعی روزنامه دنیای اقتصاد دنبال کنید
تشدید تکاپوهای مذاکراتی

🔹در فضای برگزاری دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در روز یکشنبه به میزبانی مسقط، تکاپوهای سیاسی و دیپلماتیک در حال تشدید است.

🔹از سفر وزیر خارجه ایران به عربستان و قطر با دستورکار رایزنی و گفت‌وگو با همسایگان جنوبی خلیج فارس تا گزارش ادعایی فاکس نیوز درباره سایت جدید هسته‌ای در سمنان که با هدف امنیتی‌سازی پرونده هسته‌ای ایران پیش از سفر ترامپ به منطقه در دستور کار قرار گرفته است.

🔹عراقچی از زمان آغاز گفت‌وگوهای ایران و آمریکا در یک سیاست اصولی، به بیشتر مقاصد همسایگی سفر کرده تا مقامات این کشورها را در جریان روند مذاکرات قرار دهد. سفر به عربستان سه روز پیش از ورود ترامپ به ریاض حائز اهمیت دوچندان است.

🔹رئیس‌جمهور آمریکا قرار است از روز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت به مدت ۴ روز به عربستان، قطر و امارات سفر کند. سرمایه‌گذاری، برنامه هسته‌ای ایران و بحران غزه سه دستورکار اصلی او در این سفر است. این سفر دو روز بعد از مذاکرات عراقچی و ویتکاف در مسقط انجام می‌شود.

🔹ادعاهای ترامپ درخصوص تغییر نام خلیج فارس در روزهای گذشته محور واکنش‌های گسترده ایرانیان در فضای مجازی بوده است. ترامپ چهارشنبه‌شب در اظهاراتی ادعا کرد: «توافق با ایران ساده‌ است و آن‌ را ترجیح می‌دهم.»

🔹همزمان استیو ویتکاف مذاکره‌کننده ارشد امریکا بار دیگر تاکید کرد به تلاش برای حل مناقشه با ایران از طریق گفت‌وگو اعتقاد دارد و این راه حل از هر جایگزین دیگری پایدارتر است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #ترامپ #ایران #مذاکره #عمان

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
🎧هر روز در تریبون بورس، تازه‌ترین تحلیل‌ها و گزارش‌های پایان بازار سهام را بشنوید.

⏰ عصرها ساعت ۱۹ در «دنیای اقتصاد»

👤محمد غفوری، کارشناس بازار سرمایه


همچنین در برنامه امروز «پروانه کبره»، خبرنگار بازار سرمایه، به بررسی اتفاقات مهم بازار سهام می‌پردازد
.

#تریبون_بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
से पुनः पोस्ट किया:
تبلیغات
🔹علوم اجتماعی باید از کجا آغاز شود؟
جامعه یا فرد؟


🔸در کتاب «فردگرایی و فلسفه علوم اجتماعی» مورای روتبارد با تیزبینی رادیکال خود، بنیادهای روش‌شناسی علوم اجتماعی را به چالش می‌کشد. او ساختارهای کلان را نه انکار، بلکه از دل کنش‌های فردی معنا می‌کند.

🔸در این جلسه، با نگاهی تازه داریم به مفاهیمی چون کنش، نظم و انگیزه‌های انسانی. اگر فرد، نه جامعه، نقطه‌ی آغاز فهم ما باشد، جهان چگونه بازخوانی می‌شود؟

گفتگو درباره کتاب
«فردگرایی و فلسفه علوم اجتماعی»
نوشته مورای روتبارد

مهمان: مهران خسروزاده
مترجم کتاب

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
ساعت ۸ شب
در اینستاگرام انتشارات دنیای اقتصاد


@den.publishing

🌐 https://www.instagram.com/den.publishing?igsh=ajVldXp6M2VhdXM1
🔴 روند مهم ترین پارامترهای بازار بوس در 6 هفته معاملاتی اخیر

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
مذاکره‌کنندگان ایرانی با تیم فنی عازم عمان می‌شوند

سخنگوی وزارت خارجه به گزارش‌هایی از عدم حضور هیأت فنی در چهارمین دور از مذاکرات واکنش نشان داد.

رقابت داغ بازارها: کدام‌یک برنده ۱۴۰۴ خواهد بود؟

بازارهای مالی ایران در نخستین ماه‌های ۱۴۰۴ شاهد تلاطم‌های کم‌سابقه‌ای بودند. شوک ارزی و عبور دلار از مرز ۱۰۵ هزار تومان، معامله‌گران را غافلگیر کرد و موجی از واکنش‌ها به راه انداخت.

پرطرفدارترین هدفون‌های بلوتوثی بازار کدام‌اند؟ + جدول قیمت و مشخصات

در این گزارش مشخصات و قیمت محبوب‌ترین مدل‌های هدفون های بلوتوثی در بازار درج شده‌است.

هر کیلو گوشت گوسفند در چند قدمی ۱ میلیون تومان!

در این گزارش آخرین قیمت هرکیلو گوشت گوساله و گوسفند را بخوانید.

با زیر ۵۰۰ میلیون تومان چه خودرویی می‌توان خرید؟

در این گزارش به معرفی مشخصات و قیمت خودروهای قیمت مناسب و اقتصادی داخلی بازار ایران می‌پردازیم.

آیا معافیت‌های مالیاتی موثر و هدفمند بوده‌اند؟

سیدمحمدهادی سبحانیان در چهاردهمین همایش سیاست‌ های مالی و مالیاتی ایران توضیح داد: من به عنوان کسی که مسؤولیت نظام مالیاتی دارم، اینجا قاطعانه اعلام می‌کنم ما با معافیت مالیاتی مشکلی نداریم قطعاً معافیت مالیاتی برای ایجاد انگیزه و برای تنظیم‌گری باید اتفاق بیفتد.
🔴 افزایش آپارتمان‌های کهنسال در مرکز تهران

🔹بررسی سطح قیمت آپارتمان‌های میان متراژ در دو منطقه اداری در مرکز تهران، حکایت از حرکت به سمت کهنسال شدن ساختمان‌ها دارد.

🔹دلیل حرکت این مناطق به سمت آپارتمان‌های کهنه، در کاهش ساخت و ساز از سوی سازنده‌ها طی چند سال اخیر است.

🔹آپارتمان‌های منطقه ۶ در بازار فروش با «قیمت پیشنهادی» بالاتر از فایل‌های منطقه هفت ارائه می‌شود.


کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
جرم‌انگاری بی‌خانمانی در شهرهای آمریکا

🔺دنیای اقتصاد:
بر اساس آمار سال گذشته حدود ۷۷۱,۰۰۰ نفر در ایالات متحده بی‌خانمان بودند که این رقم بالاترین میزان ثبت‌شده در تاریخ این کشور و ۱۸ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۳ است.

🔺حدود ۳۵ درصد از بی‌خانمان‌های آمریکایی به جای سکنی در پناهگاه‌ها یا مسکن موقت، در فضای باز می‌خوابند. اکونومیست می‌نویسد افرادی که در خیابان‌ها زندگی می‌کنند (خیابان خواب هستند)، در مقایسه با افرادی که در پناهگاه‌ها هستند، معمولا برای مدت طولانی‌تری بی‌خانمان باقی می‌مانند.

🔺بسیاری از این افراد خیابان خواب آشکارا درگیر معضلاتی همچون اعتیاد به مواد مخدر و مشکلات سلامت روان هستند که باعث می‌شود چادرها و کمپ‌های خیابانی به مردم حس ناامنی القا کنند.

🔺ژوئن گذشته، دیوان عالی ایالات متحده در پرونده «گرنتس علیه جانسون» حکم داد که مجازات بی‌خانمان‌ها به دلیل خوابیدن در اماکن عمومی، نقض متمم هشتم قانون اساسی مبنی بر ممنوعیت مجازات‌های ظالمانه و غیرمعمول نیست.

🔺متخلفان در صورت دستگیری با جریمه‌ای تا سقف هزار دلار (که مبلغ گزافی برای افراد بی‌خانمان محسوب می‌شود) یا حبس تا یک سال مواجه می‌شوند. اگرچه این فرصت برای آن‌ها فراهم است به جای قبول مجازات، از پلیس درخواست کنند که به پناهگاهی منتقل شوند تا درباره دریافت مسکن یا خدمات درمانی اطلاعات کسب کنند.

🔺در صورت تکمیل برنامه توانبخشی، جریمه آن‌ها لغو می‌شود. اما اگر این پیشنهاد را رد کنند، جریمه‌ها انباشته می‌شوند. تا ۲۵ آوریل، دفتر دادستان شهر فرنزو ۲۶۶ مورد اتهام ثبت کرده است اما تنها ۳۳ مورد به دلیل پذیرش خدمات توسط فرد متهم حل‌وفصل شده‌اند.

🔺خطر اصلی جرم‌انگاری بی‌خانمانی این است که ممنوعیت‌های بیش از حد سختگیرانه مانند قوانین ضد ولگردی قرن نوزدهم، زندان‌ها و بیمارستان‌ها را پر از افرادی کنند که تنها جرمشان نداشتن سرپناه است.

#دنیای_اقتصاد #اکونومیست #آمریکا #مسکن

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
🔵 عربستان دیگر آن کشوری نیست که می‌شناختیم

🔺با ورود دونالد ترامپ به عربستان سعودی در تاریخ ۱۳مه برای نخستین سفر رسمی دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش -سفری که تداعی‌گر نخستین سفر خارجی او در سال ۲۰۱۷ است- لحظه‌ای درنگ کنید تا عمق تغییرات غیرمنتظره را دریابید.

🔺ترامپ اکنون خودسرتر و مستبدتر از گذشته است؛ اما در نقطه مقابل، میزبانش، ولیعهد و حاکم واقعی عربستان، محمد بن‌سلمان کشورش را به نیرویی در خدمت نظم و ثبات بدل کرده است.

🔺برای سال‌های طولانی، نام عربستان نه تنها با ثروت نفتی، بلکه با سرکوب سیاسی، محدودیت‌های اجتماعی به‌‌ویژه علیه زنان و حمایت از افراط‌ گرایی مذهبی گره خورده بود؛ عواملی که در گسترش تروریسم جهانی بی‌تاثیر نبودند.

🔺عربستان هنوز یک حکومت خودکامه است و ولیعهدش، صدای مخالفان را برنمی‌تابد. اما از منظر اکونومیست، عربستان امروز دیگر آن کشوری نیست که جهان می‌شناخت. این کشور اکنون به یکی از بازیگران ثبات آفرین منطقه بدل شده و در داخل، دست به اصلاحاتی اجتماعی زده که در خاورمیانه کم‌سابقه‌اند.

🔺با این حال، چالش اصلی پیش روی ریاض، عبور از اقتصاد نفت‌محور به یک اقتصاد متنوع و جهانی است. روند تحول آغاز شده، اما هنوز به سرعت لازم پیش نمی‌رود.

🔺شاید مهم‌ترین تغییری که جهان در عربستان امروز می‌بیند، نقش‌آفرینی مثبت این کشور در سیاست خارجی باشد. روزگاری، عربستان نه ‌تنها حامی مالی جهادگرایی، بلکه خود یکی از سرچشمه‌های ناامنی منطقه بود.

🔺جنگ ویرانگر یمن در سال ۲۰۱۵ و قتل جمال خاشقجی در ۲۰۱۸ همچنان لکه‌هایی تاریک در کارنامه محمد بن‌سلمان هستند. لکه ننگ آن رسوایی‌ها همچنان باقی است، اما اقدامات اخیر عربستان نیز شایسته توجه است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #عربستان #بن_سلمان #اکونومیست #ریاض #اصلاحات

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
से पुनः पोस्ट किया:
تبلیغات
10.05.202514:29
بیمه به داد فرونشست زمین می رسد؟

🔹پدیده فرونشست زمین که در برخی مناطق ایران مانند جنوب تهران، اصفهان، مشهد، یزد و کاشان با نرخ‌هایی تا 40 سانتی‌متر در سال گزارش شده، تهدیدی جدی برای سازه‌ها، زیرساخت‌های حیاتی، آثار تاریخی و زندگی میلیون‌ها نفر به شمار می‌رود.

🔹«برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی و توسعه نامتوازن شهری»، از مهم‌ترین دلایل بروز این بحران معرفی شده‌اند.

🔹مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با همکاری بیمه مرکزی و صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان، طرحی جدید با عنوان «بیمه فرونشست زمین» را در دستور کار قرار داده‌اند.

🔹این پوشش بیمه‌ای قرار است به‌صورت داوطلبانه و در قالبی مشابه بیمه زلزله، خسارات ناشی از فرونشست را پوشش دهد. در مرحله نخست، طرح به‌صورت پایلوت در مناطق پرریسک مانند دشت‌های غرب تهران و شرق اصفهان اجرا می‌شود تا مدل‌های فنی، اقتصادی و اجرایی آن سنجیده شود.

🔹مطالعات اولیه این طرح شامل نقشه‌برداری ماهواره‌ای، تحلیل‌های زمین‌شناسی و مدل‌سازی رفتار خاک است. پس از تکمیل مطالعات، پیشنهاد طرح به هیئت دولت و سپس مجلس ارائه خواهد شد.

🔹یکی از مهم‌ترین نوآوری‌های این طرح، استفاده از سامانه‌های هوشمند برای ثبت و ارزیابی خسارت به‌صورت آنلاین و تسهیل در صدور بیمه‌نامه است.

🔹«بیمه فرونشست زمین» قرار است مکمل بیمه زلزله باشد. با ترکیب این دو، دامنه پوشش ریسک برای املاک و زیرساخت‌ها گسترش می‌یابد و مدیریت ریسک‌های زمین‌شناختی در ایران وارد مرحله‌ای نوین خواهد شد. کارشناسان معتقدند این طرح در صورت اجرا می‌تواند تاب‌آوری اقتصادی کشور را در برابر بحران‌های طبیعی به‌طور چشمگیری افزایش دهد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بیمه #فرونشست_زمین

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
10.05.202520:02
10.05.202518:12
رقابت داغ بازارها: کدام‌یک برنده ۱۴۰۴ خواهد بود؟

🔺بازارهای مالی ایران در نخستین ماه‌های ۱۴۰۴ شاهد تلاطم‌های کم‌سابقه‌ای بودند. شوک ارزی و عبور دلار از مرز ۱۰۵ هزار تومان، معامله‌گران را غافلگیر کرد و موجی از واکنش‌ها به راه انداخت.
در حال حاضر که دلار و طلا پس از رشد اولیه، به‌واسطه متغیرها و تحولات سیاسی وارد مدار نزولی شده‌اند، توجه‌ها به این پرسش معطوف شده: کدام بازار صدرنشین رقابت ۱۴۰۴ خواهد بود؟

🔺کارشناسان معتقدند مسیر بازارها به پنج ابهام کلیدی گره خورده است؛ از سیاست‌های ارزی و مذاکرات هسته‌ای تا بحران انرژی و ناترازی‌های ساختاری. بازار سهام که با شعار سال مبنی بر «سرمایه‌گذاری برای تولید» گره خورده، با وجود استارت مثبت در سال جدید هنوز از رشد پرقدرت فاصله دارد. تحلیلگران می‌گویند بورس از نظر نقدشوندگی مزیتی جدی دارد و اگر خوش‌بینی‌های سیاسی ادامه‌دار باشد، می‌تواند باز هم در مرکز توجه سرمایه‌گذاران قرار گیرد.

🔺در مقابل، بازارهایی مانند طلا و ارز که همواره به‌عنوان پناهگاه دارایی شناخته می‌شوند، این بار با فشار فروش روبه‌رو شده‌اند؛ به‌ویژه پس از انتشار اخبار مربوط به آغاز دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا. هرچند این سیگنال‌ها بازار را آرام کرده، اما ریسک‌های سیاسی و اقتصادی همچنان سایه سنگینی بر سر بازارها دارند.

🔺ابهاماتی نظیر قطعی برق، بلاتکلیفی وزارت اقتصاد، سرنوشت FATF و آینده تحریم‌ها، تصویر روشنی از آینده بازارها ترسیم نمی‌کند. با این حال، تجربه‌های گذشته نشان می‌دهد اگر مذاکرات به سرانجام برسد، بورس می‌تواند پیشتاز بازدهی‌ها شود. حالا باید دید رالی ۱۴۰۴ به نفع کدام بازار تمام خواهد شد؛ بازاری امن و سنتی یا بازاری پویا و نقدشونده.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
فردا «مدنی‌زاده» به عنوان وزیر اقتصاد معرفی خواهد شد

🔺دنیای اقتصاد: پس از بیش از دو ماه بلاتکلیفی وزارت اقتصاد، به نظر می‌رسد گزینه نهایی دولت برای این سمت فردا معرفی خواهد شد.

🔺علی احمدنیا، رئیس امور اطلاع‌رسانی دولت، اعلام کرد: «هفته آینده وزیر پیشنهادی اقتصاد توسط معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به مجلس معرفی خواهد شد.»

🔺با این حال، پیگیری‌های دنیای اقتصاد حاکی از آن است که فردا «مدنی‌زاده» به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد به مجلس معرفی خواهد شد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
🎥 بانک مرکزی: به محض اتصال همۀ بانک‌ها به سامانۀ املاک‌واسکان، ارائۀ خدمات بانکی به ثبت اطلاعات در این سامانه مشروط خواهد شد

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇

@den_ir
10.05.202514:17
دومین گردهمایی ایران آینده برگزار شد / زنگ پایان رویافروشی

🔹دومین گردهمایی ایران آینده روز پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه در مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد. در این گردهمایی چالش‌ها و راهکارهای ایران ثروت و تولید، از طرف کارشناسان مورد بررسی قرار گرفت.

🔹کارشناسان در این نشست با اشاره به شکست چشم انداز ایران ۱۴۰۴ تاکید داشتند که باید فکر کنیم چرا این چشم انداز شکست خورد زیرا دیگر زمان رویافروشی در قالب چشم‌انداز سر رسیده است.

🔹صابر میرزایی، معاون پژوهشی مرکز تحول و همکاری پیشرفت ریاست جمهوری، در ابتدای این نشست به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت. این کارشناس در سخنان خود به ظرفیت‌های کشور اشاره کرد و گفت: ظرفیت اثبات شده نفتی ایران دو برابر روسیه است و مطالعات نشان می دهد که همچنان کشف میدان‌های نفتی در ایران ادامه خواهد داشت. بنابراین ایران حداقل باید ۱۰ میلیون بشکه نفت تولید کند در حالی که در حال حاضر حدود ۴ میلیون بشکه تولید می کند.

🔹علی سرزعیم اقتصاددان هم در این نشست به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت. او با بیان اینکه قرار نیست در نوشتن چشم اندازها رویا فروشی بکنیم، گفت: بلکه قرار است متناسب با ظرفیت‌های کشورمان به آینده ممکن و قابل دستیابی فکر کنیم.

🔹 محمدرضا نعمت‌زاده وزیر اسبق صنعت، معدن و تجارت هم در سخنان خود به تاریخچه چشم انداز نویسی در سال‌های بعد از انقلاب پرداخت. او با اشاره به نامه رهبر انقلاب در سال ۱۳۷۴ بیان کرد که بعد از این نامه تلاش‌هایی برای چشم انداز نویسی در کشور شد که منجر به تدوین چشم انداز ایران ۱۴۰۰ شد که بعدا هم به فراموشی سپرده شد. او بیان کرد: بعد از فراموشی این چشم انداز، متن جدیدی تحت عنوان ایران ۱۴۰۴ نوشته شد که آن هم در اجرا شکست خورد.

🔹سیدمهدی بنی طبا، معاون اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس، در این همایش گفت: تصویر کلان از اقتصاد ایران نشان می دهد که باید مسیر فعلی تعامل دولت و ملت تغییر پیدا کند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #ایران_آینده #ثروت #تولید #رویافروشی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
بقائی: مذاکره‌کنندگان ایرانی با تیم فنی عازم عمان می‌شوند

🔹«اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به حضور هیئت فنی در چهارمین دور از مذاکرات غیر مستقیم ایران - آمریکا، اظهار داشت: من می‌توانم در مورد هیئت نمایندگی خودمان اظهار نظر کنم.

🔹هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران متشکل از کارشناسان و متخصصان مورد نیاز در این مرحله از گفتگوها، در خدمت منافع عالیه کشورمان است.

🔹گفتنی است، شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان به نقل از یک منبع آگاه مدعی شد که در دور چهارم مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا، تیم‌های فنی شرکت نخواهند کرد.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
امروز در اقتصاد ایران چه گذشت؟

اخرین وضعیت بازارها، مهم‌ترین اتفاقات اقتصادی روزی که گذشت و… را در گراف بخوانید

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
عراقچی: اگر هدف مذاکرات محروم کردن ایران از حقوق هسته‌ای باشد به صراحت می‌گویم ایران از هیچ یک از حقوق خود عقب نخواهد نشست

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
10.05.202515:41
نقره‌داغ کردن فعالان تجاری / دستورالعمل محدودیت ارائه خدمات بانکی برای عدم ایفای تعهد ارزی ابلاغ شد

🔹بانک مرکزی روز پنجشنبه اعلام کرد دستورالعمل ایجاد محدودیت در ارائه خدمات بانکی برای عدم ایفای تعهد صادرکنندگان در هجدهمین نشست هیات عالی بانک مرکزی، تصویب و به شبکه بانکی ابلاغ شده است.

🔹دنیای اقتصاد پیش از این در گزارشی از ابلاغ قریب‌الوقوع این بخشنامه خبر داده بود. با ابلاغ این بخشنامه بانک مرکزی تهدیدهای جدیدی را برای صادرکنندگانی که به گفته او، «نسبت به بازگشت ارز حاصل از صادرات و رفع تعهد ارزی به نحو شایسته اقدام نمی‌نمایند» اعمال می‌کند.

🔹به گفته اقتصاددانان این مکانیزم تخصیص ارز، به صورت کلی، مشوق گسترش واردات و تضعیف‌کننده انگیزه صادرکنندگان است. نکته مهم دیگر این است که بسیاری از صادرکنندگان، به دلیل محدودیت‌های تحریمی قادر به وارد کردن تمام ارز خود در مهلت مقتضی خود نیستند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #خدمات_بانکی #تعهد_ارزی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
📸ترامپ: هند و پاکستان با آتش بس فوری موافقت کردند

رئیس جمهور آمریکا در صفحه مجازی خود نوشت:

🔹️پس از شبی طولانی از مذاکرات با میانجی‌گری ایالات متحده، خوشحالم که اعلام کنم هند و پاکستان با آتش‌بس کامل و فوری موافقت کرده‌اند.

🔹️به هر دو کشور بابت به‌کارگیری عقل سلیم و هوش عالی تبریک می‌گویم. از توجه شما به این موضوع سپاسگزارم!

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
بورس دوباره ریخت

🔺دنیای اقتصاد: بورس تهران مجددا درگیر ابهامات پیرامون مساله مذاکرات است. ازاینرو جریان تقاضا در بورس تهران دست نگه داشته است تا سمت و سوی قطعی مذاکرات مشخص شود.در جریان معاملات روز شنبه، بورس با افزایش فشار فروش مواجه شد و این فشار از ناحیه فروشندگان تا انتهای بازار ادامه‌دار بود.شاخص کل با افت سنگین ۵۴ هزار واحدی همراه شد.

🔺افت ۱.۷ درصدی نماگر اصلی بازار سهام این شاخص را مجبور به عقب‌نشینی تا سطح ۳ میلیون و ۱۱۵ هزار واحدی کرد.شاخص هم‌وزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نمادهای معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نمایش می‌دهد؛

🔺در معاملات امروز ۱.۲۳ درصد از ارتفاع خود را از دست داد تا افت دو نماگر یادشده؛ بازنمای سرخپوشی کامل تالار شیشه‌ای در معاملات امروز باشد. شاخص کل فرابورس نیز در جریان معاملات امروز با کاهش ۰.۸۹ درصدی همراه شد.

🔺در معاملات امروز، ارزش معاملات خرد بازار سهام که شامل سهام و حق تقدم می‌شود؛ به رقم ۱۴ هزار و ۷۷۲ میلیارد تومان رسید و ۲هزار و ۷۱۲ میلیارد تومان پول حقیقی نیز از گردونه معاملات سهام خارج شد.

🔺سایه‌افکنی مجدد ابهام در حوزه
دیپلماسی، مهم‌ترین عامل خروج پول در معاملات روز شنبه بود و مانع از حضور قدرتمتد جریان تقاضا در معاملات امروز شد.

🔺دلار که آخرین معاملات روز پنج‌شنبه را در حوالی کانال ۸۴ هزار تومان به پایان رسانده بود؛ صبح امروز در قیمت ۸۳ هزار تومان بازگشایی شد و در ادامه وارد کانال ۸۲ هزار تومان شد. صندوق‌های طلا نیز در معاملات امروز در دامنه مثبت بازگشایی شدند و تا ساعت ۱۴ امروز، ۲۷۳ میلیارد تومان پول حقیقی وارد این صندوق‌ها شده و ارزش معاملات ۲۱ صندوق طلای فعال در بازار به ۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
दिखाया गया 1 - 24 का 2 399
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।