Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
پاتوق‌های دیالوگوس avatar
پاتوق‌های دیالوگوس
پاتوق‌های دیالوگوس avatar
پاتوق‌های دیالوگوس
18.04.202514:48
کارگاه خط کج در حالِ برگزاری.
"علویه خانم" نخستین داستان بلند فارسی است که در آن یک زن شخصیت مرکزی داستان است. پیش از این داستان نه در داستانهای محمدعلی جمال‌زاده و نه در داستانهای دیگر صادق هدایت تا این حد زندگی و شخصیت یک زن زیر ذره‌بین قرار نگرفته و زن چنین نقش محوری داستان را ایفا نکرده بود.

در صدوهفتادمین جلسه از سری نشست‌های
پاتوق کتاب‌بازها قرار است در پنج‌شنبه‌ی پیش‌رو درباره‌ی داستان علویه خانم نوشته‌ی صادق هدایت بحث و گفت‌وگو کنیم.

👤با حضور پدرام ابراهیمی(طنزپرداز)

👤به میزبانی محمدرضا فرهادی

+هزینه‌ی ورودی.(۴۰ هزارتومان)
📢ظرفیت محدود.
رزرو و پرداخت مستقیم
پرسش:
@patoqadmin

تاریخ: پنج‌شنبه ۴ اردیبهشت
ساعت برگزاری: ۱۷:۰۰
مکان برگزاری: خ انقلاب، خ ۱۶ آذر، خ پورسینا، نبش جلالیه، مدرسه تهران.
16.04.202512:00
کد تخفیف ۴۰ درصوی نمایشنامه آسایشگاه از هارولد پینتر در فیدیبو:
asayeshgah40
15.04.202511:57
14.04.202517:08
خوانش داستان علویه‌خانم از صادق هدایت با پدرام ابراهیمی.

به‌زودی...
بِن‌بَنا دختر دریا

در افسانه‌های جنوب، «بنبنا» دختری است از دل دریا. می‌گویند شب‌هایی که ماه کامل است، بنبنا از آب بیرون می‌آید و روی سنگ‌های لب دریا می‌نشیند و موهایش را شانه می‌زند. او صدایی زیبا دارد، و هر کسی صدایش را بشنود، شیفته‌اش می‌شود و دل به دریا می‌زند و برنمی‌گردد. شبیه پری دریایی است، ولی اندوهگین‌تر، و گاهی انتقام‌جو. مردم محلی می‌گفتند بنبنا، دل‌سوخته‌ای‌ست که عشقش به دریا رفت و هرگز بازنگشت.
18.04.202514:47
خاطره‌نویسی یکی از ژانرهای مهم ادبی محسوب می‌شود که به واسطه‌ی زبان ساده و بی‌تکلف‌اش با خواننده ارتباط عمیقی برقرار می‌کند. گرچه اغلب خاطره‌ نویسی‌ها از فرم و اسلوب معینی بیروی نمی‌کنند اما اهمیت آن‌ها در این نکته نهفته است که به عنوان تاریخ شفاهی یک دوره قابل بررسی و استناد هستند.

در صدوشصت‌ونهمین جلسه از سری نشست‌های
پاتوق کتاب‌بازها قرار است در سه‌شنبه‌‌ی پیش‌رو درباره‌ی کتاب یادداشت‌های بغداد نوشته‌ی نها الراضی با ترجمه‌ی مریم مومنی بحث و گفت‌وگو کنیم.


👤به میزبانی محمدرضا فرهادی

+هزینه‌ی ورودی.(۴۰ هزارتومان)
📢ظرفیت محدود.
رزرو و پرداخت مستقیم
پرسش:
@patoqadmin

تاریخ: سه‌شنبه ۲ اردیبهشت
ساعت برگزاری: ۱۷:۰۰
مکان برگزاری: خ انقلاب، خ ۱۶ آذر، خ پورسینا، نبش جلالیه، مدرسه تهران.
16.04.202509:04
بخش کوتاهی از آواز و قصه‌خوانی حمزه خوشبخت که دیروز در جلسه‌ی ۱۶۸ پاتوق کتاب‌بازها برگزار شد.
15.04.202511:51
لیوا گونه‌ای از موسیقی بومی ناحیه جنوب ایران به‌ویژه هرمزگان و بوشهر است که نوعی از اجرای موسیقی محلی بندری بوده که از موسیقی عربی و آفریقایی به ویژه کرانه‌های زنگبار متأثر شده و به این دیار آمده‌است. در این نوع اجرای موسیقی از دهل‌های بزرگ و کوچک همچون پیپه، جفه، پونکه و تویری استفاده می‌شود. این نوع موسیقی بیشتر در مراسم شادی و سرور اجرا شده و با آن رقص فردی و جمعی با ضرب آهنگ‌های خاص اجرا می‌گردد.

لیوا را می‌توان یکی از قدیمی‌ترین انواع موسیقی در هرمزگان نامید. لیوا در اصل نام یک نوع دهل بود که به همراه ساز (مزمار) و انواع دهل‌های دیگر نواخته می‌شد. بعدها مجموعه این مراسم، که به نوعی شادمانی و پایکوبی پس از اجرای مراسم زار است به‌نام لیوا معروف شد.
منبع: ویکی‌پدیای فارسی

یک اجرای کوتاه از لیوا
شَب‌دَرَک/بی‌بَری
در بندرعباس و میناب، شب‌درک موجودی افسانه‌ای است که شب‌ها در نخلستان‌ها ظاهر می‌شود. صدایی مثل گریه بچه دارد، اما وقتی کسی دنبالش می‌رود، گم می‌شود یا ناپدید. بعضی می‌گویند شب‌درک جنینی‌ست که هرگز متولد نشده، و در طلسم زمان مانده.
افسانه‌های بندرعباس و جنوب ایران آمیخته‌ای زیبا از اسطوره، فرهنگ دریایی، باورهای بومی و تأثیرات فرهنگ‌های مهاجر است. این خطه به‌دلیل موقعیت بندری‌اش، هم‌نشینی دیرینه‌ای با افسانه‌ها و اسطوره‌های ساحلی و دریایی دارد.


در صدوشصت‌وهشتمین جلسه از سری نشست‌های
پاتوق کتاب‌بازها قرار است در سه‌شنبه‌‌ی پیش‌رو درباره‌‌ی افسانه‌های جنوبی و موجودات گوناگونش بحث و گفت‌وگو کنیم.
در بخش اول جلسه به رمز و راز افسانه‌ها و اسطوره‌ها و استفاده‌ی آن‌ها توسط مارکز می‌پردازیم و بعد از آن سراغ قصه‌های افسانه‌ای جنوب ایران می‌رویم.

_ با حضور حمزه خوشبخت.
👤به میزبانی محمدرضا فرهادی

+هزینه‌ی ورودی.(۴۰ هزارتومان)
📢ظرفیت محدود.
رزرو و پرداخت مستقیم
پرسش:
@patoqadmin

تاریخ: سه‌شنبه ۲۶ فروردین
ساعت برگزاری: ۱۷:۰۰
مکان برگزاری: خ انقلاب، خ ۱۶ آذر، خ پورسینا، نبش جلالیه، مدرسه تهران.
18.04.202513:16
علویه خانم
نویسنده: صادق هدایت.
امیر عباسیان تو این عکس که چت‌جی‌پی‌تی زحمتش رو کشیده، خیلی جدیه! انگار جای پینتر نمایشنامه‌هایی به اون خفنی رو نوشته! منتهی پینتری که اون پشت داره ما رو از پشت گوشی می‌بینه اونقدری که باید جدی نمی‌آد! پینتر خوب بلده با نوشتن هر کدوم از نمایشنامه‌هاش چی‌کار کنه، یک‌شنبه گفت‌وگوی جذاب و مفصل و شوخ‌وشنگی خواهیم داشت از جهان نمایشی آقای پینتر و آسایشگاه.
پینتر در «آسایشگاه» به ساختار رمان های پلیسی نزدیک شده است؛ پینتر به شیوه رمان های آگاتا کریستی درست در آخرین سطور قاتل را معرفی می کند. با وجود همه این شباهات ساختاری، «آسایشگاه» یک نمایشنامه جنایی محسوب نمی‌گردد و بیشتر حال و هوایی سیاسی و روانشناختی دارد. ارزش کار پینتر در این نکته نهفته است که او یک نمایشنامه سیاسی را با ساختاری شبیه به رمان های پلیسی نوشته است.

پاتوق کتاب‌بازها با همکاری نشر قطره برگزار می‌کند:
نقد و بررسی نمایشنامه آسایشگاه نوشته‌ی هارولد پینتر.
جلسه‌ی نوزدهم از سری جلسات نقد و بررسی نمایشنامه که هر یک هفته در میان با رویکردی تحلیلی، تعاملی اجرا خواهد شد.
مهمان‌ این جلسه جناب‌ آقای امیر عباسیان، نویسنده و نمایشنامه‌نویس
و همچنین با میزبانی محمدرضا فرهادی برگزار خواهد شد.
_این جلسه نیاز به رزرو ندارد و رایگان است.
یکشنبه، ۳۱ فروردین ساعتِ ۱۷:۰۰ در دفتر نشر قطره واقع در خیابان دکتر فاطمی، خیابان شیخلر(ششم)، کوچه‌ی بنفشه، پلاک ۸.

حضور شما باعثِ اشتیاق ما در بهتر شدن کیفیت جلسات می‌شود.
ممنون از شما که می‌خوانید و می‌اندیشید.🌱
جن نخل و جن دریا
در جنوب ایران، باور به جن بسیار گسترده است. گفته می‌شود در نخلستان‌ها و کنار دریا، جن‌هایی زندگی می‌کنند که اگر شب‌هنگام کسی تنها از آنجا عبور کند، ممکن است او را تسخیر کنند.
«جنِ دریا» گاهی به شکل زنی ظاهر می‌شود که مردان ماهیگیر را به دریا می‌کشاند و غرق می‌کند.
در شب‌های آماس‌زده‌ی جنوب، جایی میان شرجی نفس‌گیر بندر و بوی تند اسپند و عرق نخل، صدای طبل زار از دل سیاهی بالا می‌آید. دور حیاطی پُر از خاکستر و حصیر، زنانی با چادرهای گل‌دار و مردانی با چشم‌هایی آکنده از رمز و راز حلقه زده‌اند. میان آن‌ها، بیمار زارنشین نشسته—ساکت، لرزان، تسلیم. باد، آن جنون نامرئی، در جانش خانه کرده و حالا وقت جدایی‌ست.

بابا زار، پیرمردی سپیدموی یا زنی در اوج شکوه سال‌خوردگی، با صدایی آمیخته به سحر و سال‌ها تجربه، آوازی مرموز را زمزمه می‌کند. ضربِ طبل تند می‌شود، تنبوره فریاد می‌زند، و ناگهان، بیمار شروع می‌کند به لرزیدن. رقص زار آغاز می‌شود: بدن او می‌پیچد، دهانش وا می‌ماند، گویی چیزی در درونش فریاد می‌کشد. لحظه‌ای بعد، با جیغی ازلی، باد جدا می‌شود؛ سبک، خالی، و شاید رستگار، زار پایان می‌گیرد. نخل‌ها خاموش‌اند، اما زمین هنوز در تپش است.
से पुनः पोस्ट किया:
خطِ کج avatar
خطِ کج
کارگاه نقاشی گروهی خطِ کج:

در این جلسه درمورد کتاب پرندگان بحث و گفتگو می‌کنیم و بعدش قراره باهم نقاشی بکشیم و یک آسمون بسازیم!

نکات لازم به ذکر:
🎨تمام وسایل نقاشی برای شما مهیا می‌شه و شما فقط باید یک قلمو با خودتون بیارید.
🎸در هنگام نقاشی اجرای موسیقی داریم.

-مثل همیشه دوست دارم اشاره کنم برای شرکت در این کارگاه، لازم نیست نقاش حرفه‌ای باشید یا نقاشی‌تون خوب باشه! می‌خوایم بهمون خوش بگذره صرفاً.
-این کارگاه مخصوص جوانان و بزرگسالانه.

📍ظرفیت محدود.
تاریخ برگزاری: ۲۹ فروردین.
ساعت برگزاری: ۴ الی ۷ بعدازظهر.

برای اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام، پیام بدید.
@Ilssunn
پدرام ابراهیمی، مهمان جلسه‌ی ۱۷۰ پانوق کتاب‌بازها که همراه ما در بحث و گفت‌گو برای داستان علویه خانم اثر صادق هدایت خواهد بود.
به قول علی رمضانپور: «ویژگی نثر پدرام اینه که هیچ‌کس فکر نمی‌کنه اینطور چیزها رو بشه نوشت. یا بر فرض اگر کسی بنویسه، کسی باور نمی‌کنه چاپ بشه. اما پدرام بندباز ماهریه و معمولاً از تیغ سانسور جون سالم به در می‌بره.»
چند تصویر از جلسه‌ای ۱۶۸ پاتوق کتاب‌بازها که با حضور حمزه خوشبخت برگزار شد.
خالو قنبر راستگو یکی از چهره‌های برجسته و شناخته‌شده موسیقی نواحی ایران، به‌ویژه موسیقی بومی جنوب کشور است. او با صدای نافذ و شیوه‌ی اجرایی خاصش در مقام‌ها و نغمه‌های محلی، به یکی از نمادهای اصالت موسیقی نواحی تبدیل شد.
اجراهای او نه فقط موسیقی، که نوعی روایت‌گری فرهنگی بود؛ بازتاب‌دهنده‌ی تاریخ، اسطوره و زندگی مردمان جنوب.
دریازن سفید
زنی با موهای نقره‌ای و لباسی از صدف که شب‌ها روی صخره‌ها آواز می‌خواند. می‌گویند هر که آواز او را بشنود، جان سالم به در خواهد برد. او در زمان‌های سخت، ماهیگیران را به خورها (دریاچه‌های کم‌عمق ساحلی) هدایت می‌کند تا از خطر نجات یابند.
غُلام سیاه
در فرهنگ زار، «غلام سیاه» یکی از ارواح مؤثر است. او روحی‌ست از آفریقا آمده، عاشق طبل و رقص است، ولی می‌تونه بسیار خشمگین باشه. می‌گن اگر غلام سیاه از کسی خوشش نیاد، زندگی‌اش رو به هم می‌ریزه. برای راضی کردنش، باید براش مراسم خاصی گرفت.
11.04.202517:28
درود بر شما.🌱
برای ما بنویسید که آیا برنامه‌های و معرفی کتاب‌های پاتوق کتاب‌بازها برای شما مفید بوده؟ تاثیر مثبتی داشته؟ خ شحال می‌شویم که با نوشتن و نظهایتان در روند ادامه‌ی پاتوق‌ها به ما کمک کنید.
ناشناس:
http://t.me/HidenChat_Bot?start=1927103317
مستقیم: @patoqadmin
दिखाया गया 1 - 24 का 26
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।