مهارتهای مصاحبه که شما را از دیگر کارجویان متمایز میکند.
[پارت دوم]
۳_ مهارت در داستان سرایی
با اطمینان میتوان گفت که بسیاری از افرادی که در مصاحبه موفق عمل میکنند، داستان سرایان قابلی هستند. البته که منظور ما از داستانسرا بودن، تعریف کردن داستان برای پاسخ به هر سوال مصاحبه شغلی نیست. داستانسرایان بزرگ میتوانند از دوران حرفهای خود داستانی شیوا بیان کنند.
برای داستانسرایی در مورد خود و در جلسه مصاحبه، خوب است ابتدا به این پی ببرید که میخواهید در مورد کدامیک از تجربیات شخصی، مهارتها یا ویژگیهای خود بیشتر صحبت کنید و قصد شما برجسته کردن چه مواردی است. سپس، به دنبال فرصتی بگردید تا این نکات را به شیوهای منسجم به هم ارتباط دهید و داستانی جذاب از دوران حرفهای خود بیان کنید. هدف از این کار، این است که داستان دوران حرفهای خود را به شغلی که برای آن درخواست دادید، ربط دهید تا آن را بزرگتر جلوه دهید. به عنوان مثال، ممکن است شخصی کپیرایتر و در عین حال عاشق سفر و ماجراجویی باشد و برای موقعیت شغلیای در یک شرکت مسافرتی درخواست داده باشد. برای این کار، این فرد میتواند سراغ مهارتها و تواناییهای خود در کپی رایتینگ برود و آنها را با نوشتن داستانهایی از سفرهای خود همراه کند و داستانی شیوا و جذاب برای مصاحبهکنندگان تعریف کند.
برای پاسخ به سوالات رایج مصاحبه شغلی نیز، خوب است از قبل خود را آماده کنید و سناریوی پاسخ دادن به سوالات را با کمک داستان سرایی بچینید. از آنجایی که دقیقا نمیدانید مصاحبهکننده از شما چه سوالاتی خواهد پرسید، میتوانید چندین داستان را برای پاسخ دادن به سوالات آماده کنید. هنگام پاسخگویی به سوالی خاص، میتوانید جواب خود را روی دستاوردهای و تجربیات خود متمرکز کنید.
4_ مهارت در گوش دادن
مهارت در گوش دادن تنها به معنی شنونده بودن کلمات و عبارات نیست و میتوان گفت که این مهارت، بر توجه به حس و نیت گوینده نیز تمرکز دارد. این مهارت در هر حالی بهکار میآید و در مصاحبه شغلی نیز، یکی از اصلیترین مهارتها است.
با گوش دادن میتوانید متوجه شوید که چه نکاتی برای مصاحبهکننده مهمتر است و مکالمه چقدر خوب پیش میرود. شما همچنین میتوانید نشان دهید که بهخوبی درگیر گفتگو شدید و تمام توجه و تمرکز شما در این جلسه است. یکی از راههای عالی برای نشان دادن این مهارت این است که سؤالی که از شما پرسیده میشود را بازنویسی کنید. این کار نه تنها نشان میدهد که شما درک خوبی از سوال دارید، بلکه به شما زمان بیشتری میدهد تا در مورد پاسخ خود بیشتر فکر کنید. همچنین میتوانید سوالات بیشتری بپرسید که همین موضوع نشان میدهد که مشتاق کسب اطلاعات بیشتر هستید.
برای بهبود این مهارت میتوانید آن را تمرین کنید. برای تمرین این مهارت، میتوانید دقیقا همان استراتژیای را بهکار بگیرید که در مورد مهارت شروع مکالمه بیان کردیم. پس از تسلط بر این مهارت، میتوانید روی مهارت ارتباطات غیرکلامی تمرکز کنید.